Het overige nieuws

Achel B trekt zes spelers aan

Zondag 28 februari 2021
Hamont-Achel - Achel B trekt zes spelers aanAchel VV heeft zes spelers aangetrokken voor zijn B-ploeg in vierde provinciale: Bert Van Den Dungen (KFC Hamont), Steff Nijssen (Lille) en Jarno Verberne, Pieter Van Nerum, Raf Theunissen en Pieter Bloemen (allen Breugel).

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen start de Jeugdboekenmaand

Zondag 28 februari 2021
Hamont-Achel - Morgen start de JeugdboekenmaandZoomTijdens de Jeugdboekenmaand in maart kan je in het bos rond De Bever trollen spotten in bossen en velden. Maak met de letters die je vindt tijdens je wandeling een leuke titel en ontwerp een originele boekencover. Breng deze binnen in de bib van Hamont of Achel en maak kans op een leuke prijs! MEER INFO: Bib Hamont Wal 26, Hamont-Achel of bibliotheek[!]hamont-achel.be tel. 011 51 05 02.

Brand bij ramen- en deurenproducent

Zaterdag 27 februari 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brand bij ramen- en deurenproducentVanavond ontstond brand bij een ramen- en deurenproducent aan de Vlassloot in Soerendonk (Craenendonck). Na drie kwartier had de brandweer de brand onder controle.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Taxichauffeur neergestoken in EindhovenOp een taxistandplaats nabij de vertrekhal van Eindhoven Airport is vanavond een taxichauffeur neergestoken. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De marechaussee heeft de dader na een achtervolging gearresteerd.

Tectum wint in Gent

Zaterdag 27 februari 2021
Hamont-Achel - Tectum wint in GentTectum Achel is vanavond de Challenge Final Four gestart met een 1-3 overwinning in Gent. Sets: 18-25, 19-25, 25-21, 17-25.

Nieuw busje voor WICO-internen

Zaterdag 27 februari 2021
Hamont-Achel - Nieuw busje voor WICO-internenZoomHet bestuur van het WICO-internaat heeft een nieuw personenbusje (foto) aangekocht. Het internaat zorgt immers zelf voor het dagelijks vervoer van de internen naar de diverse scholen, waar ze mee samenwerken. Met deze nieuwe aanwinst in het wagenpark kan men de internen weer voor verschillende jaren veilig van het internaat naar school en omgekeerd brengen.

Peter Verbruggen overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Hamont-Achel - Peter Verbruggen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Hamont woonachtige Peter Verbruggen overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Hamont-Achel - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Hamont-Achel - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en juwelen weg bij inbraak

Donderdag 25 februari 2021
Hamont-Achel - Geld en juwelen weg bij inbraakBij een nachtelijke inbraak in de Keunenlaan zijn uit een woning geld en juwelen gestolen. De politie werd daar vanmorgen van op de hoogte gebracht.

Lieske Heunen overleden

Donderdag 25 februari 2021
Hamont-Achel - Lieske Heunen overledenDinsdag is Lieske Heunen overleden, de weduwe van Harry Brouns, die in 2004 stierf. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden, waarna haar asurn zal bijgeplaatst worden in het urnenbos op het Boskerkhof. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Lène Coolen overleden

Donderdag 25 februari 2021
Hamont-Achel - Lène Coolen overledenDinsdag is Lène Coolen overleden, de weduwe van Jan Van Hove en van Jean Kurvers. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst en de begraving op het Boskerkhof zuillen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Werner Follon T2 bij KFC Hamont 99

Woensdag 24 februari 2021
Hamont-Achel - Werner Follon T2 bij KFC Hamont 99Werner Follon (Pelt) wordt T2 bij KFC Hamont 99. De club heeft zich ook versterkt met speler Mick van Geenen van Bocholt.

Achel VV trekt Kenneth Ulenaers aan

Woensdag 24 februari 2021
Hamont-Achel - Achel VV trekt Kenneth Ulenaers aanKenneth Ulenaers zal komend seizoen de kleuren van Achel VV verdedigen. Ulenaers (34) speelde bij Hasselt, Bocholt en Termien.

Nieuwe vennootschap: Bio4farm

Woensdag 24 februari 2021
De NV Agriland uit Waver heeft de besloten vennootschap Bio4farm opgericht met zetel aan de Lozenweg in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap: alle activiteiten met betrekking tot landbouw, bio-landbouw en tuinbouw.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Hamont-Achel - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Hamont-Achel - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.
Hamont-Achel - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Hamont-Achel - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.
Hamont-Achel - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Petronella Meurkens overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Hamont-Achel - Petronella Meurkens overledenWoensdag is in Tongeren de uit Hamont afkomstige Petronella Meurkens overleden, de weduwe van Henri Van Helden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Hamont-Achel - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Eduard Rutten overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Hamont-Achel - Eduard Rutten overledenIn Bouwel overleed op 14 februari de uit Hamont afkomstige Eduard Rutten, de echtgenoot van Hilde Drybooms. Hij was 60 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring. Rouwadres: Dorp 36, 2288 Bouwel.

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Aangedampte billen

Zaterdag 20 februari 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Aangedampte billenVooreerst mijn excuses, beste lezer, lieve lezeres en gewaardeerde al dan niet omgebouwde twijfelende medemens. Er zal weinig structuur en nauwelijks enige logica zitten in het stukje dat je op het punt staat te lezen. En dat is de schuld van covid-19. Elke helderheid is zoek. De uitstalramen waardoor ik de wereld rondom mij aanschouw, zijn aangedampt. Wat ik zie zijn enkele wazige schimmen. Eergisteren stond ik aan een automaat in een bank. Mondkapje op natuurlijk. Ongemaskerd geraak je in een bank immers niet (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Hamont-Achel - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)
Op de Australian Open heeft Elise Mertens samen met haar dubbelpartner Aryna Sabalenka het dubbelspel gewonnen. In de finale versloegen ze het Tsjechische duo Krejcikova-Siniakova in twee sets: 2-6, 3-6. Het is hun tweede grandslamtitel, want in 2019 wonnen ze samen de US Open. Dankzij hun overwinning worden Mertens en Sabalenka de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel.

Henny Didden overleden

Donderdag 18 februari 2021
Hamont-Achel - Henny Didden overledenIn Genk is dinsdag Henny Didden overleden, de echtgenoot van Lisette Van Samang. Hij was 66 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Hamont-Achel - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Hamont-Achel - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Hamont-Achel - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Promotekst
Het bedrijf "Easy Caravanning" uit Boxtel heeft twee European Innovation Awards voor de kampeerindustrie gewonnen met de ‘TakeOff’, een soort moderne kampeerwagen. Samen met het team van Easy Caravanning heeft hegge ID bvba industrial design studio het complete concept en de productontwikkeling gerealiseerd. Het Hamontse ontwerpteam zegt dan ook enorm blij te zijn met het resultaat van die nauwe samenwerking.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Hamont-Achel - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Het vliegverkeer en het gewone verkeer op en rond vliegveld Eindhoven veroorzaken de uitstoot van veel stikstof: zowat 218 ton per jaar. Dat heeft ook gevolgen voor de natuurgebieden in de buurt van het vliegveld. Zo krijgt het gebied Groote Heide/Leenderbos/Plateaux per jaar 15 mol stikstof per hectare te verwerken, wat overeenkomt met 420 gram stikstof per hectare - het meest van alle natuurgebieden. Van de Groote Heide maken ook Hamont-Achel en Pelt deel uit, terwijl De Plateaux aan het Hageven grenst.
Een en ander blijkt uit een studie waarvan het Nederlandse ministerie van Landbouw en Natuur gebruik maakt bij het berekenen van de stikstofdepositie door Eindhoven Airport.
UPDATE Op de Australian Open in Melbourne hebben Elise Mertens (WTA D-6) en Aryna Sabelanka (WTA D-5) zich vanmorgen geplaatst voor de finale van het dubbelspel. In de halve finale versloegen ze het Amerikaans-Nederlandse duo Melichar-Schuurs met 5-7 en 4-6.
Hamont-Achel - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aanhangwagen gestolen

Dinsdag 16 februari 2021
Aan de Beverbekerdijk is afgelopen nacht een aanhangwagen gestolen. 

Angèle Vrijssen overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Hamont-Achel - Angèle Vrijssen overledenIn WZC De Ploegdries in Lommel is vandaag Angèle Vrijssen overleden, de echtgenote van Jacky Boelaers. Ze was 74 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Online condoleren kan via severens[!]dela.be.

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Giovanni Dors (Achel VV) naar EsperanzaAanvaller Giovanni Dors van Achel VV vertrekt naar Esperanza Pelt. Dat heeft die club vanavond bekendgemaakt. Dors speelde eerder voor de Nederlandse clubs Velsen, AFC uit Alkmaar, Hollandia uit Hoorn en Edo uit Haarlem.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Hamont-Achel - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Inbraakpogingen mislukt

Maandag 15 februari 2021
Hamont-Achel - Inbraakpogingen misluktAan de Ellestok probeerden onbekenden binnen te dringen in een woning, via een zijdeur. Maar die poging mislukte. Ook een inbraak in een daar geparkeerde bestelwagen lukte niet.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Hamont-Achel - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Kans op ijzel morgenvroeg

Zondag 14 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Er bestaat kans op ijzelvorming morgenvroeg. Alvast in Nederland is code rood uitgegeven vanwege "ijzel en verraderlijke gladheid op de lokale wegen".

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Hamont-Achel - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Elise Mertens heeft zich probleemloos geplaatst voor de 1/8e finales op de Australian Open. In de derde ronde versloeg ze de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12) in twee sets: 6-2 en 6-1. In de 1/8e finales neemt Elise het op tegen Karolina Muchova (WTA-27).

Catho Tielemans overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Hamont-Achel - Catho Tielemans overledenOp 6 februari is in WZC Aan de Beverdijk in Achel de uit Neerpelt afkomstige Catho Tielemans overleden, de weduwe van de in 1976 overleden Guillaume Steensels. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Josephine Beliën (104) overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Hamont-Achel - Josephine Beliën (104) overledenIn WZC Vinkenbosch in Kermt is donderdag de uit Hamont afkomstige Josephine Beliën overleden, de weduwe van de in 1958 overleden Jaak Hermans en de levensgezellin van de in 1999 overleden Paul Thijs. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor vallend ijs

Vrijdag 12 februari 2021
Hamont-Achel - Oppassen voor vallend ijsZoomDit weekend worden zachtere temperaturen voorspeld, waardoor het gevaar op vallend ijs nog zal toenemen. De brandweer en de gemeenten van Hulpverleningszone Noord-Limburg roepen daarom iedereen op om ijs in goten, op terrassen of balustrades zoveel mogelijk zelf te verwijderen. Door de zon smelt het ijs op veel plaatsen, waardoor er brokken naar beneden kunnen vallen. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties en/of schade zorgen.
Op openbaar domein, waar gevaar voor vallend ijs dreigt, staat de (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Stevens overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Hamont-Achel - Alda Stevens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Alda Stevens overleden, de weduwe van Jos Delbaen en van Willy Rombaut. Ze was 92 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

'De Kring' in coronatijden

Donderdag 11 februari 2021
Corona blijft een grote rol spelen in ons leven, dat ondervinden we elke dag. Toch heeft dienstencentrum De Kring wat te bieden in deze tijd. De Kring in Achel is geopend op dinsdag en donderdag. Je kan er dan een koude of warme maaltijd komen afhalen tussen 11.30u en 12.30u Het menu bestaat uit soep, aardappelen, groenten, vlees en een nagerecht, en dat alles voor de prijs van € 8,50 p.p. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand kan je er een ontbijtje komen afhalen aan de prijs van (…) Het hele nieuwsbericht

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Hamont-Achel - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag gaat de Fietsbieb open

Donderdag 11 februari 2021
Jonge kinderen groeien snel uit hun fiets. Om kosten op een nieuwe tweewieler te besparen, kan je vanaf zaterdag terecht in de Fietsbieb van Hamont-Achel. Hier leen je tegen een lage prijs een tweedehandsfiets die tiptop in orde is en dit voor kinderen tot twaalf jaar. Heb je een groter exemplaar nodig? Dan kan je de fiets inruilen voor een andere. Zo hoef je als ouder niet steeds een nieuw model te kopen wanneer je kind gegroeid is.
Lid worden van de Fietsbieb kost 20 euro per jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

Even genieten van de winter

Donderdag 11 februari 2021
Hamont-Achel - Even genieten van de winterZoomWe hebben toch enkele sneeuwdagen te pakken. Voor de jeugd een zegen, voor anderen vervelend. Toch maar even kijken naar mooie winterbeelden, want daar kan iedereen van genieten. Rudy Luys maakte dit filmpje.

Vrijwilligers voor testcentrum gezocht

Donderdag 11 februari 2021
Hamont-Achel - Vrijwilligers voor testcentrum gezocht
In opdracht van de regering en het CLB gaat de Peltse afdeling van het Rode Kruis een snel Covid-testcentrum uitbouwen in de parochiezaal van Holheide in Pelt. Dat centrum zal actief zijn vanaf 1 maart tot einde juli, op werkdagen van 16.u tot 19u en op zaterdag van 10 tot 12u.  Het Rode Kruis zoekt daarvoor vrijwilligers; voor hen wordt een online opleiding voorzien. De testers krijgen bovendien een praktische opleiding op 23 en 25 februari van 16.30 tot 20.00 uur in Holheide. "We zoeken per dag drie crisisvrijwilligers voor de administratie en daarvan één tester die de opleidingen volgde. Voor aanmelden en verdere info; arien.anita[!]gmail.com," aldus het Rode Kruis.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Hamont-Achel - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Laat je kat steriliseren met korting

Woensdag 10 februari 2021
Zwerfkatten vermenigvuldigen zich snel. Helaas zitten hier ook nakomelingen van gewone huiskatten tussen. Laat daarom tijdig je kattin onvruchtbaar maken. Vanaf maandag 15 februari kan je hiervoor een kortingsbon afhalen op de milieudienst van de gemeente. Hiervoor maak je telefonisch een afspraak via 011 51 05 29.
Dankzij deze jaarlijkse Valentijnsactie van de provincie kunnen inwoners opnieuw 25 euro korting krijgen als zij hun kat laten steriliseren vóór 15 september bij een (…) Het hele nieuwsbericht

Wies Van Put overleden

Woensdag 10 februari 2021
Hamont-Achel - Wies Van Put overledenGisteren is Wies Van Put overleden, de weduwe van Pierre Vervecken, die in 1984 overleed. Ze was 89 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Hamont-Achel - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Hamont-Achel - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Hamont-Achel - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

100 jaar Gezinsbond in Hamont

Dinsdag 9 februari 2021
Het is 6 februari 1921. In een klaslokaal van de broederschool in de Bosstraat voert meneer Denis van Beringen het woord. Een zestigtal Hamonter huisvaders vormen het publiek bij deze stichtingsvergadering van de Hamontse afdeling van de ‘Bond der Talrijke Gezinnen’. Het is de eerste afdeling in kanton Neerpelt en de derde van Limburg.
We zijn nu dus precies 100 jaar verder en de afdeling is nog steeds actief en enthousiast om zich in te zetten voor elk gezin. De leden mochten (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Stelten overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Hamont-Achel - Bèr Stelten overledenDonderdag is Bèr Stelten overleden, de echtgenoot van Riek van Oijen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Marie-Jeanne Keppens overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Hamont-Achel - Marie-Jeanne Keppens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Marie-Jeanne Keppens overleden, de weduwe van de in 2015 overleden  Paul Lindemans. Ze was 92 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-Dorp en de bijbegraving bij haar man op de gemeentelijke begraafplaats in Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Appolonia Jansen overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Hamont-Achel - Appolonia Jansen overledenIn WZC Aan de Beverdijk in Achel is vandaag Appolonia Jansen overleden, de weduwe van Peter Mannaerts. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in besloten familiekring in de kerk van Lommel-Kolonie.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccinatiecentrum Peer bijna klaar

Maandag 8 februari 2021
Hamont-Achel - Vaccinatiecentrum Peer bijna klaarHet vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-gebouwen aan de Noordervest in Peer is vrijwel klaar. Dat kon Vlaams minister Wouter Beke vandaag vaststellen tijdens een werkbezoek. Volgens de minister zal men volgende week kunnen beginnen met het vaccineren van het zorgpersoneel. Vanaf maart - afhankelijk van de levering van de vaccins - kunnen dan tot duizend mensen per dag gevaccineerd worden. In totaal kunnen er de komende maanden 49.200 inwoners uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Leijssen overleden

Maandag 8 februari 2021
Hamont-Achel - Jan Leijssen overledenZaterdag is Jan Leijssen overleden, de echtgenoot van Mia Swennen. Hij was 76 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Roza Bas overleden

Maandag 8 februari 2021
Hamont-Achel - Roza Bas overledenVandaag is Roza Bas overleden, de echtgenote van Jef Nulens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: Marleen en Ludo Vanherck-Nulens, Lindelsebaan 420, 3900 Pelt.

Albert Jan Oostergetel overleden

Maandag 8 februari 2021
Donderdag is Albert Jan Oostergetel overleden, de weduwnaar van Theodora Laurentius. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst in het crematorium in Heeze zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Hamont-Achel - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht

Sien Thijs overleden

Maandag 8 februari 2021
Hamont-Achel - Sien Thijs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Sien Thijs overleden, de echtgenote van Jan Dewit, die in 2011 overleed. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Online condoleren kan via rudi.dewit1[!]gmail.com.
Hamont-Achel - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

Jef Vanderhoydonck overleden

Zondag 7 februari 2021
Hamont-Achel - Jef Vanderhoydonck overledenGisteren is in WZC Aan de Beverdijk in Achel de in Neerpelt woonachtige en uit Eksel afkomstige Jef Vanderhoydonck overleden, de weduwnaar van Anna Plessers en de levenspartner van wijlen Anneke Monten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Hamont-Achel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Hamont-Achel - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Tectum uitgebekerd

Zaterdag 6 februari 2021
Hamont-Achel - Tectum uitgebekerdTectum Achel heeft zijn tweede halve bekerfinale vanavond tegen Roeselare verloren met 1-3. Setstanden: 27-25,19-25,17-25, 20-25. In de eerste halve bekerfinale klopte Roeselare Tectum met 3-0. Roeselare ontmoet Maaseik in de bekerfinale.

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Hamont-Achel - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Mia Didden overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Hamont-Achel - Mia Didden overledenDonderdag is Mia Didden overleden, de weduwe van Leo Hansen. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via familie Hansen–Didden, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt. Dit bericht geldt als enige kennisgeving.

Jan van der Laan overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Hamont-Achel - Jan van der Laan overledenZoomWoensdag is Jan van der Laan overleden, de echtgenoot van Magrietha Pietersen. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring.

Het vijfde gebod in Lommel

Zaterdag 6 februari 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Het vijfde gebod in LommelKennen jullie de Tien Geboden nog? Weten jullie nog wat er op die stenen tafelen stond waarmee Mozes de berg Sinaï afgezeuld kwam? Nee hè? Dan hebben jullie dus nooit bij meester Knevels gezeten. Ik kan ze nog zó opdreunen hoor.
Even het geheugen opfrissen. De eerste drie sla ik over. Als je je geloof ontstegen bent, zijn die trouwens absoluut niet relevant. Aan het vierde gebod ‘Vader, moeder, zult gij eren’ hebben de meesten zich wel in de mate van het mogelijke gehouden. (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Hamont-Achel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Theuwen overleden

Vrijdag 5 februari 2021
Hamont-Achel - Alda Theuwen overledenWoensdag is in Pelt Alda Theuwen overleden, de echtgenote van Pieter Claes, die in 1993 overleed. Ze zou op 18 februari 91 jaar worden en verbleef in het rusthuis in Hamont. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Schriftelijk condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Pauline Joosten overleden

Vrijdag 5 februari 2021
Hamont-Achel - Pauline Joosten overledenGisteren is Pauline Joosten overleden, de echtgenote van René Smeets. Ze was 85 jaar. Afscheid en crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Mia Meurkens overleden

Donderdag 4 februari 2021
Hamont-Achel - Mia Meurkens overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is dinsdag Mia Meurkens overleden, de weduwe van Vinus Vandekerkhof, die in 1992 overleed. Ze was 80 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving op de begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom
Elise Mertens heet de kwartfinales bereikt op het WTA-tennistoernooi in Melbourne. In de achtste finales versloeg ze Caroline Garcia in twee sets: 7-6, 6-3. In de kwartfinales neemt Elise het op tegen Elina Svitolina, de nummer 5 van de wereld.
Hamont-Achel - Eerste vaccins voor personeel MariaziekenhuisIn het Mariaziekenhuis in Pelt is vandaag een deel van het zorgpersoneel ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat om 263 personeelsleden en artsen van de spoeddienst, de dienst intensieve zorgen en de Covid-afdeling. Ze kregen het Moderna-vaccin ingespoten. De Noorderhart-campus telt in totaal een 1600-tal personeelsleden. Vanaf volgende week begint de inenting van de rest van het personeel.

Hamont-Achel telt 14.313 inwoners

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Hamont-Achel 14.313 inwoners, 19 meer dan op 1 januari 2020. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau).

Miriam Scheepers overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Hamont-Achel - Miriam Scheepers overledenZaterdag is Miriam Scheepers overleden, de echtgenote van Marcel Hemel. Ze was 48 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Frans Van Samang overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Hamont-Achel - Frans Van Samang overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Frans Van Samang overleden, de echtgenoot van Tina Cornelissen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Hamont-Lo en de begraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Online kringlooptuinieren leren

Dinsdag 2 februari 2021
Meer genieten van je tuin met minder werk en tuinresten? Dat kan met kringlooptuinen. Deze zijn afvalvriendelijk en spelen in op de gevolgen van klimaatverandering. Om je te helpen met duurzaam tuinieren biedt de stad Hamont-Achel samen met het Klimaatcafé, Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net een gratis online opleiding aan over kringlooptuinieren en dit op vijf verschillende data:
· Zaterdag 6 februari: 10.00 – 11.30 uur
· Dinsdag 9 februari: 20.00 (…) Het hele nieuwsbericht

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Hamont-Achel - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel