Het overige nieuws

Vogeltelweekend in Oostende...

Zondag 31 januari 2021
Hamont-Achel - Vogeltelweekend in Oostende...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Hamont-Achel - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Volleybal: verlies voor Tectum Achel

Zaterdag 30 januari 2021
Hamont-Achel - Volleybal: verlies voor Tectum AchelIn de halve finales van de Beker van België volleybal is Tectum Achel vanavond gaan verliezen bij Roeselare. Uitslag: 3-0. De setstanden waren 25-16, 25-18 en 25-16. De terugwedstrijd wordt volgend weekend in Achel gespeeld.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Hamont-Achel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Jo Bongers overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Hamont-Achel - Jo Bongers overledenDonderdag is Jo Bongers overleden, de echtgenoot van Jeannine Paesen. Hij was 81 jaar. De uitvaart vindt plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be of via fam. Bongers-Paesen, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Kijken naar Roeselare-Achel

Zaterdag 30 januari 2021
Hamont-Achel - Kijken naar Roeselare-AchelIn het volleybal worden dit weekend de halve finales van de Beker van België. Tectum Achel maakt daarin de moeilijke verplaatsing naar het verre Roeselare. Een match die achter gesloten deuren gespeeld wordt omwille van corona, maar u kan ze live op TVL volgen vanaf 20u30.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Jeroen van Seggelen blijft trainer

Vrijdag 29 januari 2021
Hamont-Achel - Jeroen van Seggelen blijft trainerJeroen van Seggelen blijft ook komend seizoen trainer van Exc.Hamont. Hij is er al zes jaar trainer.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Hamont-Achel - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht
Om over na te denken
Rond 2015 had Napoleon bijna heel Hamont-Achel in zijn macht. Hij wilde ook Neerpelt veroveren, maar dat liep op een rampzalige mislukking uit. Na de Groote Nederlaag op 14 oktober 2018 werd Napoleon teruggedreven. CD&V was verslagen! Hamont-Achel was bevrijd. Napoleon werd verbannen naar zijn Italiaanse eiland. Daar zat hij veilig opgeborgen. Dacht men...
Zoals na elke Groote Oorlog heerste er een onbeschrijflijke chaos. De PRO-sische Burgemeester von Metternich stelde voor om maandelijks (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Tijskens overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Hamont-Achel - Luc Tijskens overledenIn Genk is gisteren Luc Tijskens overleden, de echtgenoot van Maria Goossens. Hij was 60 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Hamont-Achel - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Hamont-Achel - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Luk Hermans overleden

Donderdag 28 januari 2021
Hamont-Achel - Luk Hermans overledenDinsdag is Luk Hermans overleden. Hij was 50 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Noodverordening in Weert

Woensdag 27 januari 2021
Grensgevallen
De burgemeester van Weert heeft voor vanavond een noodbevel afgekondigd. Dat houdt onder andere in dat iedereen die zich in een bepaald gebied bevindt zonder reden door de politie gevraagd mag worden naar ID-bewijs, gefouilleerd kan worden of weggestuurd kan worden. Daarnaast is het verboden om alcoholhoudende drank bij zich te hebben, te nuttigen of met een bedekt gezicht (anders dan een mondkapje) rond te lopen. Het noodbevel geldt alvast 24 uur.

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Hamont-Achel - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

André Vangeneugden overleden

Woensdag 27 januari 2021
Hamont-Achel - André Vangeneugden overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is maandag André Vangeneugden overleden, de weduwnaar van Jet Geerts, die in 2005 overleed. Hij was 92 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Hamont-Achel - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Noodverordening in Eindhoven

Dinsdag 26 januari 2021
Grensgevallen
De gemeente Eindhoven heeft een noodverordening ingesteld. "Uit politie-informatie blijkt dat de komende periode rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat personen de openbare orde willen verstoren," zo meldt de gemeente. De noodverordening houdt onder meer in dat het verboden is stenen, stokken, metalen voorwerpen of brandbare stoffen bij zich te hebben. Er is een vuurwerkverbod in de hele stad en een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Daarnaast wordt de hele gemeente Eindhoven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er overal in de stad preventief gefouilleerd mag worden door de politie. De noodverordening gaat onmiddellijk in, tot 9 februari.

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Hamont-Achel - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Hamont-Achel - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.
Hamont-Achel - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Tijdens de rellen gisternamiddag in Eindhoven is de politie onder meer met messen bekogeld. Dat is vandaag bekend geworden. Er zijn al tientallen relschoppers opgepakt. Bij de rellen werd vooral in het Centraal station veel schade aangericht; mensen sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo in de hal en namen er de kassa mee. Ook vanavond is het in een aantal Nederlandse steden onrustig en is de politie in alarmtoestand.
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Rellen in Eindhoven

Zondag 24 januari 2021
Grensgevallen
Het was deze namiddag erg onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Auto's en fietsen werden in brand gestoken en winkels in het station geplunderd door mensen die tegen de coronamaatregelen zijn gekant. De politie en de Mobiele Eenheid werden door de relschoppers bekogeld met stenen. De politie maakte gebruik van traangas; ook een waterkanon werd ingezet, naast politie te paard en honden. Tot dusver werden 33 personen opgepakt maar de politie stelt nog meer arrestaties in het vooruitzicht.
Hamont-Achel - Bezoekverbod in Noorderhart MariaziekenhuisIn de maatregelen die de gouverneur deze namiddag heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden, zit ook een bezoekverbod aan het Noorderhart Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS vervat. Dit bezoekverbod geldt al zeker tot 12 februari 2021. Geplande opnames, consultaties, revalidaties en dergelijke kunnen blijven doorgaan, meldt Noorderhart.

Tectum Achel verslaat Borgworm

Zaterdag 23 januari 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel verslaat BorgwormIn sporthal "De Koekoek" heeft Tectum Achel vanavond met 3-0 gewonnen van het laatst geklasseerde Borgworm. Setstanden: 25-20, 25-22 en 25-19. Achel staat zesde in de rangschikking. 

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Jos Lemkens overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Hamont-Achel - Jos Lemkens overledenDonderdag is de uit Hamont afkomstige en in Bree woonachtige Jos Lemkens overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Bijbelverhalen van meester Knevels

Zaterdag 23 januari 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Bijbelverhalen van meester KnevelsMijn zoektocht naar geschikte vertrekplaatsen voor een wandeling bracht me vanmiddag bij de kleine jachthaven ‘De Meerpaal’ in Lommel-Barrier. Op een groot bord met een wandelkaart achter glas waarop verscheidene routes aangeduid werden, vond ik er eentje van drie en een halve kilometer, langs water, bos en heide. Een kniegewricht dat binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is, belet me voorlopig om veel grotere afstanden te voet af te leggen.
Er stond ook een bord bij met waarschuwingen: (…) Het hele nieuwsbericht

Hennepkwekerij aangetroffen

Vrijdag 22 januari 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Hennepkwekerij aangetroffenIn de Kempenlandstraat in Budel is een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. De planten zijn vernietigd. Er is een verdachte gearresteerd.

Lisa Joosten overleden

Vrijdag 22 januari 2021
Hamont-Achel - Lisa Joosten overledenIn Pelt is gisteren Lisa Joosten overleden, de weduwe van Jan Smolders, die in 2010 overleed. Ze was 89 jaar. De uitvaartliturgie en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Hamont-Achel - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - 'Voorzichtig blijven in de woonzorgcentra'Blijf voorzichtig in de woonzorgcentra! Daartoe roept Roel Eerlingen op, de directeur van de vzw Integro waaronder o.m. rusthuizen in Bocholt, Hamont-Achel en Pelt ressorteren.
"Omdat vaccinaties gestart zijn, worden bezoekers onvoorzichtig," zegt Eerlingen. Nu meer en meer bewoners van woonzorgcentra een eerste vaccin tegen COVID-19 hebben gekregen, merkt hij dat bezoekers te euforisch en nonchalanter worden. Maar pas enkele dagen na de tweede dosis van het vaccin zijn mensen echt (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Vanherk overleden

Donderdag 21 januari 2021
Hamont-Achel - Fien Vanherk overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Fien Vanherk overleden, de weduwe van Jan Verhoeven. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Storm velde drie bomen

Donderdag 21 januari 2021
De storm van afgelopen nacht heeft, voor zover bekend, minstens drie bomen geveld waardoor er hinder ontstond: aan de Broeseinderdijk en de Achelsendijk in Pelt en in de Esdoornstraat in Hamont-Achel.

Frits Lauwers overleden

Donderdag 21 januari 2021
Hamont-Achel - Frits Lauwers overledenDinsdag is Frits Lauwers overleden, de echtgenoot van Rosa Schriers. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Laat je je vaccineren?

Woensdag 20 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Laat je je vaccineren?ZoomDr. Bafort, dr. Vandeurzen, dr. Van Wijmeersch en dr. Verroken van het Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS gingen met elkaar in gesprek over het coronavaccin. Interessant onderwerp in deze tijden. Kijkt u ook? Het is de moeite!

Weg met 2.800 euro

Woensdag 20 januari 2021
Hamont-Achel - Weg met 2.800 euroDeze namiddag is een inbraak vastgesteld in een pand aan de Korte Schootstraat. Er is 2.800 euro uit de woning gestolen. Bij de inbraak werd heel wat schade aangericht. Ook werd een laptop vernield.

Mina Hendrikx overleden

Woensdag 20 januari 2021
Hamont-Achel - Mina Hendrikx overledenZondag is Mina Hendrikx overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Gerard Houben. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be;

Van Achel VV terug naar Esperanza

Dinsdag 19 januari 2021
Florin Theuwis (25) maakt terug de overstap naar Esperanza Pelt. De aanvaller speelde vier seizoenen bij Achel VV.
Hamont-Achel - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Truike Berben overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Hamont-Achel - Truike Berben overledenIn Hamont is gisteren de uit Bocholt afkomstige Truike Berben overleden, de weduwe van Louis Custers. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie en de begraving bij haar man op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Twee spelers weg bij KFC Hamont 99

Maandag 18 januari 2021
Hamont-Achel - Twee spelers weg bij KFC Hamont 99Twee spelers van KFC Hamont 99 zoeken andere oorden op: Joren Vrijsen trekt naar SV Breugel en Bert van den Dungen naar Achel B. T2 Guy Claes wordt volgend seizoen T1 als opvolger van Olav Vandael.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Hamont-Achel - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Madeleine Verhoeven overleden

Maandag 18 januari 2021
Hamont-Achel - Madeleine Verhoeven overledenGisteren is in Pelt Madeleine Verhoeven overleden. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst en crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Zware klap op kruising

Maandag 18 januari 2021
Grensgevallen
Op de kruising Randweg-Oost / Schoordijk in Budel raakten deze voormiddag rond 11 uur een bakwagen en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Er vielen als bij wonder geen gewonden maar de materiële schade is groot.

Michel Bormans overleden

Maandag 18 januari 2021
Hamont-Achel - Michel Bormans overledenIn Kaulille is zaterdag de uit Hamont afkomstige Michel Bormans overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Van Lishout. Hij was 76 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be
Grensgevallen
Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten twee woningen en bijbehorende erven in Budel-Schoot tijdelijk te sluiten nadat er door de politie drugs zijn aangetroffen. Met deze sluitingen wil de gemeente een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locaties.

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Michel Peeters overleden

Zondag 17 januari 2021
Hamont-Achel - Michel Peeters overledenIn Averbode is maandag de uit de Balenhoek in Hamont afkomstige Michel Peeters overleden, de echtgenoot van Jeanne Vancamp. Hij was 85 jaar.

Inbrekers weg met camera

Zondag 17 januari 2021
Hamont-Achel - Inbrekers weg met cameraAfgelopen nacht is er ingebroken in een huis in Sleutjes. Dat werd vanmorgen rond 10u vastgesteld. De dader(s) kwam(en) binnen via de schuifdeur van de veranda, doorzocht(en) de kasten en ging(en) met een camera aan de haal, en met de sleutels van de buitendeur.

Brand bij Nyrstar

Zaterdag 16 januari 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brand bij NyrstarGisterenavond moest de brandweer uitrukken voor een brand in de kelder van een gebouw op het terrein van zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein. Er was brand ontstaan in een installatie. De oorzaak van de brand is onbekend.

Verlies voor Tectum Achel

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - Verlies voor Tectum AchelTectum Achel is vanavond in het verre Menen, derde in de rangschikking, gaan verliezen met 3-0. Setstanden: 39-37, 25-23, 25-20.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Jaak Beliën overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - Jaak Beliën overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Jaak Beliën overleden, de echtgenoot van Lène Panhuyzen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jan Leijssen overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Hamont-Achel - Jan Leijssen overledenWoensdag is in Lozen de uit Hamont afkomstige Jan Leijssen overleden, de weduwnaar van de in 1972 overleden Antoinette Lemmens en de echtgenoot van Jet Hendriks. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen.
Hamont-Achel - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Mulkens overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - Mia Mulkens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Maria ‘Miepie’ Mulkens overleden, de echtgenote van Toon Van Zon. Ze was 70 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Lisette Kelgtermans overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - Lisette Kelgtermans overledenIn WZC Immaculata is gisteren Lisette Kelgtermans overleden, de weduwe van Jef Van Ham. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar asurn wordt bijgeplaatst op de begraafplaats van Pelt-Centrum.

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - 'Handbal geen topsport meer'ZoomSport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.

Woninginbraak in Sleutjes

Donderdag 14 januari 2021
Hamont-Achel - Woninginbraak in SleutjesIn een woning in Sleutjes is ingebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Een 58-jarige vrouw uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.45 uur.
Hamont-Achel - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
Hamont-Achel - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdagZoomVrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Zoom

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Hamont-Achel - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer

Donderdag 14 januari 2021
Hamont-Achel - Tweede vaccinatiecentrum komt in PeerHet tweede vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noord-Limburg zal in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer worden uitgebouwd. Dat is vanmiddag vernomen. Het complex omvat drie vrij grote hallen. Het andere vaccinatiecentrum komt in de Lommelse Soeverein. UPDATE De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.
Hamont-Achel - WICO heeft Erasmus+ accreditaties beetZoomScholengemeenschap WICO, met vestigingen in Pelt, Lommel en Hamont, kreeg onlangs schitterend nieuws van EPOS: hun beide aanvragen voor Erasmus+ accreditaties werden met verve goedgekeurd.
Erasmus+ staat natuurlijk vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen uitwisselingsprojecten op poten zetten met de steun van Erasmus+. Onlangs werd het programma voor de periode 2021-2027 in Europa goedgekeurd, met een pak meer (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Bloemen overleden

Woensdag 13 januari 2021
Hamont-Achel - Alice Bloemen overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Alice Bloemen overleden, de echtgenote van Christ Meeuwissen. Ze was 78 jaar. De crematie en de urnebegraving in het urnenbos op het Boskerkhof zullen in stilte plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Morgen besluit over tweede vaccinatiecentrumMorgen nemen de burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg een besluit over de locatie voor een tweede vaccinatiecentrum. Hamont-Achel en Peer hebben een voorstel van locatie naar voren geschoven. Het eerste vaccinatiecentrum van de zone komt in de Soeverein in Lommel. Daarnaast zou er in Bocholt een sneltestcentrum kunnen worden ingericht; de Eerstelijnszone en het CLB bestuderen dat voorstel nog.

Soeverein wordt vaccinatiecentrum

Dinsdag 12 januari 2021
Hamont-Achel - Soeverein wordt vaccinatiecentrumDe Soeverein in Lommel wordt een vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Noord-Limburg, zo hebben we uit goede bron vernomen. Over een tweede vaccinatiecentrum in de zone wordt vermoedelijk morgen een beslissing genomen. Van de Eerstelijnszone Noord-Limburg maken de gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
Hamont-Achel - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Hamont-Achel - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Kuppens overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Hamont-Achel - Tho Kuppens overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is vrijdag  de uit Neerpelt afkomstige Tho Kuppens overleden, de echtgenote van Theo Van Hertem. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie in de kerk van Achel-Centrum en de begraving in Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Hamont-Achel - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Hamont-Achel - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Hamont-Achel - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Hamont-Achel - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Hamont-Achel - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
Hamont-Achel - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tectum Achel wint van Gent

Zondag 10 januari 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel wint van GentTectum Achel heeft gisteravond zijn thuismatch tegen Caruur Gent gewonnen met 3-0. Setstanden 25-23, 25-23 en 25-18. 

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Hamont-Achel - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.
Hamont-Achel - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Een sprookje dan maar?

Zaterdag 9 januari 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Een sprookje dan maar?In Killarney, in het zuidwesten van Ierland, parkeerden we ons huurautootje voor een pub die er bijzonder uitnodigend uitzag. We waren een trio dat zonder partner vrolijk en vrij op reis was. Het was midden augustus, erg warm en we stierven weer eens van de dorst. Boven de deur hing een kleurrijk bord. ‘Serendipity Bar’ heette de zaak. We hebben ons daar niet meteen echt vragen bij gesteld, maar toen ik het bord later op een van de foto’s zag, vond ik toch dat enig opzoekwerk aangewezen (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede ploeg bij Achel VV

Vrijdag 8 januari 2021
Hamont-Achel - Tweede ploeg bij Achel VVEersteprovincialer Achel VV start volgend seizoen met een tweede elftal. De ploeg komt uit in vierde provinciale. Ze zal worden getraind door Jef Henkens (T1), bijgestaan door Niels Haverkort (T2), die beiden tevens deel zullen uitmaken van de technische staf.
"Het niveauverschil tussen gewestelijke jeugd en een eerste elftal in Eerste Provinciale is te groot voor de eigen jeugdspelers om ineens die stap te zetten," zegt voorzitter Vital Davids. "Een tweede elftal in 4de Provinciale kan voor hen een ideaal tussenstation zijn om die kloof te overbruggen en biedt hen tevens de mogelijkheid om toch binnen de eigen vertrouwde omgeving in een eerste ploeg te spelen. Ook voor enkele jongens uit onze eigen jeugdwerking, die de afgelopen jaren juist omwille van die reden andere oorden hebben opgezocht, wordt het een terug thuiskomen op De Siggert."

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Hamont-Achel - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Afgelopen week vond in de provincie een actie plaats rond fietsverlichting. Ook in politiezone HANO werd er in de schoolomgeving extra op fietsverlichting gecontroleerd. Daarbij bleek dat 72 fietsen een defecte of ontbrekende verlichting hadden.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.
Hamont-Achel - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Ton Janssen overleden

Donderdag 7 januari 2021
Op 23 december is de uit Huissen (NL) afkomstige en in Hamont woonachtige Antonius ‘Ton’ Janssen overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid heeft in besloten kring plaatsgevonden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Hamont-Achel - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Hamont-Achel - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

Hein Meuris overleden

Donderdag 7 januari 2021
Hamont-Achel - Hein Meuris overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Hamont-Achel woonachtige Hein Meuris overleden, de weduwnaar van Mia Brebels. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Bronnie Facius overleden

Woensdag 6 januari 2021
Hamont-Achel - Bronnie Facius overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Bronnie Facius overleden, de echtgenote van Jos Louwers. Ze was 56 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Nelly Kwanten (101) overleden

Woensdag 6 januari 2021
Hamont-Achel - Nelly Kwanten (101) overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Nelly Kwanten overleden. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - 32 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 32 patiënten, waarvan 3 op intensieve zorgen, met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Zondag waren er dat nog 30, gisteren 33. Er zijn 3 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Hamont-Achel - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Een attentie voor De GrevenbroekersZoomWandelclub De Grevenbroekers is begaan met de veiligheid van haar leden. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan krijgen ze in de loop van deze week een veiligheidshesje thuisbezorgd, samen met een klein aandenken. Sinds augustus 2020 organiseert de club 14-daagse coronaveilige wandelingen. Iedereen kan deze in de eigen bubbel op elk moment wandelen. De wandelingen zijn terug te vinden op de website van de club.

Mia Mathijs overleden

Maandag 4 januari 2021
Hamont-Achel - Mia Mathijs overledenIn het rusthuis in Hamont is op nieuwjaarsdag Mia Mathijs overleden. Ze zou woensdag 84 jaar zijn geworden. De afscheidsdienst en de urnbegraving in het graf van haar ouders op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Pierre Huibers overleden

Maandag 4 januari 2021
Hamont-Achel - Pierre Huibers overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag Pierre Huibers overleden, de echtgenoot van Tonnie Bogers. Hij was 82 jaar. De afscheidsdienst en de urnbegraving op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)
Hamont-Achel - Weer meer coronapatiënten in ziekenhuisHet aantal coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis neemt weer toe. Momenteel liggen er 30 patiënten met COVID-19 - zeven meer dan eergisteren -, waarvan twee op de afdeling intensieve zorgen. Er liggen drie patiënten met COVID-19 in Revalidatie en MS.

Lachgas in beslag genomen

Zondag 3 januari 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Lachgas in beslag genomenIn Budel heeft de politie een tiener uit Weert betrapt met elf flessen lachgas. De flessen zijn in beslag genomen.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Hamont-Achel - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Bieke Theuwissen overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Hamont-Achel - Bieke Theuwissen overledenOp 23 december overleed de uit Hamont afkomstige en in Hasselt woonachtige Bieke Theuwissen, de partner van Tom Corbet. Zij was 48 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Hamont-Achel - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel