Het overige nieuws

De geschiedenis van Grevenbroek

Donderdag 30 september 2021
Het kasteel Grevenbroek kent zijn oorsprong in het midden van de 13de eeuw. Het heeft sindsdien een woelige geschiedenis gekend. Aangezien de historische documenten schaars zijn en de opgravingen eind jaren '50 niet wetenschappelijk werden uitgevoerd, was het tot voor kort gissen naar de plattegrond van de voormalige burcht. Dankzij het geofysisch onderzoek dat werd uitgevoerd in 2019 door prof. dr. Philippe De Smet en zijn team van de UGent komt daar enigszins verandering in. Op zaterdag 9 oktober organiseert IOED Lage Kempen een rondleiding in de Grevenbroekruïne. Inschrijven is verplicht via deze link.

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Hamont-Achel - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Zeven paarden doodgebliksemd

Donderdag 30 september 2021
Grensgevallen
In een weide in Maarheeze zijn gisteren tijdens het onweer zeven paarden doodgebliksemd.  

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Hamont-Achel - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Hegge overleden

Donderdag 30 september 2021
Hamont-Achel - Jef Hegge overledenZondag is Jef Hegge overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Jenny Giesberts. Hij was 78 jaar en afkomstig van Hamont. Begroeting: zaterdag (14.30-16.30 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt, gevolgd door de asverspreding op de begraafplaats in Bocholt.

AZC Budel zoekt vrijwilligers

Woensdag 29 september 2021
Grensgevallen
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Budel is op zoek naar diverse enthousiaste vrijwilligers voor de fietsenwerkplaats, de houtwerkplaats, het organiseren en begeleiden van kinderactiviteiten, het beheren van de muziekruimte, het verzorgen van de dieren, het organiseren en begeleiden van vrouwenactiviteiten,... Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.coa.nl, contact opnemen via het telefoonnummer +31887155800 of een mail sturen naar fmzcranendonckpb[!]coa.nl.

Harry Achten overleden

Woensdag 29 september 2021
Hamont-Achel - Harry Achten overledenGisteren is Harry Achten overleden, de echtgenoot van Lutgarde Caers. Hij was 74 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Balen-Centrum vindt in alle intimiteit plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Marieke Coninckx overleden

Woensdag 29 september 2021
Hamont-Achel - Marieke Coninckx overledenIn rusthuis Aan de Beverdijk in Achel is vandaag Maria Coninckx overleden, de weduwe van Jozef Kenis. Zij was 90 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatiegraad tegen COVID-19 bij personeel in Noorderhart is hoog. Dat blijkt uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. In het Noorderhart Mariaziekenhuis is zowel van het zorgend als van het niet-zorgend personeel 98 procent gevaccineerd tegen Covid. Bij Noorderhart Revalidatie & MS zijn die percentages resp. 97 % en 94 %. De streefwaarde van de vaccinatiegraad is 95 %. 76,1% van de ziekenhuizen in Vlaanderen behaalde deze vooropgestelde doelstelling.
Dit betekent dat Noorderhart in (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Geunes overleden

Woensdag 29 september 2021
Hamont-Achel - Fina Geunes overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Fina Geunes overleden, de weduwe van Jaak Schuermans. Ze was 86 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: fam. van Moll-Schuermans, Heeleind 105, NL- 5531 CB  Bladel.
Hamont-Achel - Geen weekendtreinen tussen 2 en 17 oktoberTijdens de weekends tussen 2 en 17 oktober vernieuwt Infrabel een aantal spoorwissels rond Lommel. Ook worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan en langs de spoorlijn. Door de werken rijden er tijdens die weekends geen treinen tussen Mol en Hamont. Reizigers kunnen dan gebruik maken van vervangbussen. Voor hun vertrek raadplegen ze best even de routeplanner van NMBS.

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Hamont-Achel - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Mertens naar 1/8ste finale in Chicago

Dinsdag 28 september 2021
Op het tennistoernooi van Chicago, waar Kim Clijsters gisteren verloor, heeft Elise Mertens zich gekwalificeerd voor de achtste finales. Als zevende reekshoofd was ze vrij in de eerste ronde; in de tweede ronde versloeg ze de Oekraïense Dayana Yastremska (WTA 72) met 6-1, 6-3.

Jeanne Govers overleden

Dinsdag 28 september 2021
Hamont-Achel - Jeanne Govers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Jeanne Govers overleden, de weduwe van Leo Simons. Ze was 90 jaar oud. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Hamont-Achel - Nieuw materiaal voor redden van dierenZoomDe hulpverleningszone Noord-Limburg heeft nieuw materiaal aangekocht voor redding van groot vee (paarden, runderen, …), en dit werd vanmiddag in de brandweerkazerne in Lommel voorgesteld. De brandweer heeft jaarlijks immers heel wat interventies met dieren, groot en klein. Van reeën of everzwijnen in het kanaal, tot ontsnapte reptielen. Zo gebeurt het ook geregeld dat een groot dier in een put of sloot wegzakt en er niet meer uit kan.
Met behulp van het nieuwe reddingsharnas (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Vertalingen Vanhengel

Maandag 27 september 2021
Mieke Vanhengel uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Vertalingen Vanhengel opgericht met zetel in Achel-Statie. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verrichten van vertaalopdrachten, de organisatie van taalcursussen en copywriting.

Truda Slenders overleden

Maandag 27 september 2021
Hamont-Achel - Truda Slenders overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Truda Slenders overleden, de weduwe van Henri Palmans. Ze was 89 jaar. De crematieplechtigheid en de bijzetting op het Boskerkhof in Hamont zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Hamont-Achel - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

Achel VV verslaat Herk FC

Zondag 26 september 2021
Hamont-Achel - Achel VV verslaat Herk FCAchel VV is gaan winnen bij Herk FC. Uitslag: 0-1.
Hamont-Achel - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Sparta Lille wint van Exc. Hamont

Zondag 26 september 2021
Hamont-Achel - Sparta Lille wint van Exc. HamontSparta Lille heeft vandaag Exc. Hamont verslagen. Uitslag: 2-1. 

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Hamont-Achel - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Film bij de cultuurking

Zondag 26 september 2021
Hamont-Achel - Film bij de cultuurkingZoomDonderdag 7 oktober om 14u brengt de cultuurraad in de Walburg "Shoplifters", een Japanse film die in 2018 de Gouden Palm in Cannes behaalde. Regelmatige bezoekers van Cinemaplus zullen in deze familieschildering denken aan de grootmeester Ozu die dikwijls wist te ontroeren met Ohayo, Reis naar Tokyo e.a. Vele cinefielen beschouwen cineast Kore-eda die in 2004 wereldwijd bekend werd met Nobody knows als rechtmatige erfgenaam van Ozu die tussen 1930 en 1960 altijd hetzelfde thema behandelde: de (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV B - SV Breugel 4-3

Zaterdag 25 september 2021
Hamont-Achel - Achel VV B - SV Breugel 4-3Achel VV B heeft vanavond SV Breugel geklopt. Uitslag: 4-3.

KFC Hamont 99 klopt Paal-Tervant A

Zaterdag 25 september 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 klopt Paal-Tervant AKFC Hamont 99 heeft vanavond met 4-1 van Paal-Tervant A gewonnen. Zaterdag moet KFC Hamont 99 naar KVV Heusden-Zolder.

Nieuwe vennootschap: LC Worx

Vrijdag 24 september 2021
Luc Cuyvers (40) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap LC Worx opgericht met zetel aan de Sint-Odilialaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, de installatie van tussenwanden en garagepoorten én de plaatsing van brandwerende metalen deuren.

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Hamont-Achel - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Motorrijder (20) gewond bij val

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Motorrijder (20) gewond bij valAan het kruispunt van Haag, Dorpsstraat en Thomas Watsonlaan is gisternamiddag rond 16.15u een 20-jarige motorrijder uit Pelt gewond geraakt toen hij een val maakte nadat hij verrast werd door een auto die uit de Haag kwam. Het slachtoffer weigerde mee te gaan met een opgeroepen ambulance.

Zuster Goretti overleden

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Zuster Goretti overledenIn het kloosterrusthuis Sint-Jan Berchmans is gisteren zuster Goretti overleden, in het burgerleven Gerarda Habraken. Ze was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u)  in de Sint-Laurentiuskerk. Begroeting: vrijdag na de avondwake (19u) in de kapel van het rusthuis. Rouwadres: zusters Augustinessen, Bosstraat 7, 3930 Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Hamont-Achel - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Oefeningen van militairen

Dinsdag 21 september 2021
Nog tot morgen voert een eenheid van de landmacht oefeningen uit in Noord-Limburg. Het bataljon dat de oefening uitvoert, zal onder andere observatieposten opzetten in de buurt van de bruggen over het kanaal Bocholt-Herentals in Kaulille en Lozen. In totaal gaat het om 26 militairen die zich verplaatsen met een viertal voertuigen. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Bart Hermans overleden

Dinsdag 21 september 2021
Hamont-Achel - Bart Hermans overledenBij een verkeersongeval in Budel is gisteravond Bart Hermans om het leven gekomen. Hij was 32 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Gerda Meekers overleden

Dinsdag 21 september 2021
Hamont-Achel - Gerda Meekers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Gerda Meekers overleden, de echtgenote van Antoon Verhoeven. Ze was 81 jaar en afkomstig van Overpelt. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

Dood tegen boom

Maandag 20 september 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Dood tegen boomVanavond rond 21.30 uur is op de Nieuwedijk in Budel een auto tegen een boom gereden nadat de bestuurder de bocht had gemist. Hij bezweek ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. UPDATE Het gaat om een 32-jarige Neerpeltenaar.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Hamont-Achel - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Philomène Emmers overleden

Maandag 20 september 2021
Hamont-Achel - Philomène Emmers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag is Philomène Emmers overleden, de echtgenote van Jos Wijnants. Ze was 76 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Laurentiuskerk in Hamont. Begroeting: donderdag in funerarium Creemers, na de avondwake (om 19u) in de Sint-Laurentiuskerk. 

Handtas uit auto gestolen

Maandag 20 september 2021
Hamont-Achel - Handtas uit auto gestolenAan de Molendijk, ter hoogte van het Planetenpad, is gisternamiddag een handtas uit een auto gestolen. De dader had met dat doel de rechter zijruit van de auto ingeslagen. In de handtas zat 600 euro en een gsm.

Verlies en winst voor Achel VV

Zondag 19 september 2021
Hamont-Achel - Verlies en winst voor Achel VVAchel VV A heeft vanavond de wedstrijd tegen FC Alken verloren met 0-1.Achel VV B heeft vanmiddag gewonnen op het veld van SSD Opoeteren. Uitslag: 2-3. UPDATE Een wedstrijdverslag van de club op Facebook: Groen-wit miste vanavond creativiteit (en ook wel wat meeval) om de punten op de Siggert te houden. De goede bedoelingen van de thuisploeg strandden op de Alkense muur; de bezoekers daarentegen hadden voldoende aan een halve kans net na de koffie om (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont-Lutlommel 1-3

Zondag 19 september 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont-Lutlommel 1-3Exc. Hamont heeft de stunt van KFC van gisteren niet kunnen herhalen: het verloor thuis van Lutlommel met 1-3.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Hamont-Achel - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KFC wint bij LHVV

Zaterdag 18 september 2021
Hamont-Achel - KFC wint bij LHVVKFC Hamont 99 is vanavond bij Lindelhoeven VV gaan winnen met 0-2.

Vandalisme in Heideveld

Zaterdag 18 september 2021
Hamont-Achel - Vandalisme in HeideveldVandalen sloegen toe op een werf in Heideveld. Er sneuvelden een aantal ruiten. De feiten zijn deze voormiddag vastgesteld.

Kamiel Bonneu 7de in LBL voor beloften

Zaterdag 18 september 2021
Kamiel Bonneu uit Achel is vandaag knap 7de geworden in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. De wedstrijd, 167 km lang, werd gewonnen door Leo Hayter.

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Hamont-Achel - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

Ber Fobelets overleden

Zaterdag 18 september 2021
Hamont-Achel - Ber Fobelets overledenIn WZC Aan de Beverdijk in Achel is gisteren Ber Fobelets overleden, de weduwnaar van Lena Jansen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Leedvermaak

Zaterdag 18 september 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - LeedvermaakOok mij overkomt het wel eens dat ik mijn geïnteresseerde Lommelse neus tot buiten onze stadsgrenzen laat snuffelen. Zo was ik er vorige zondag (12 september) samen met honderden andere kijklustigen getuige van hoe, in een mum van tijd, een mastodont van een brug over het Albertkanaal, in stukken gebrand en weggehaald werd.
Opgepast handelaars! Mensen uit Tervant zullen een hele tijd niet meer over de brug komen!
De nacht tevoren waren ze er al aan begonnen. Toen hadden ze het wegdek (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Hamont-Achel - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Hamont-Achel - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Hamont-Achel - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Hamont-Achel - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Maria Schutters overleden

Vrijdag 17 september 2021
Hamont-Achel - Maria Schutters overledenOp 11 september is in WZC Kapittelhof in Lommel Maria Schutters overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jean Theunis. Zij was 87 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Hamont-Achel - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Doe mee met 'De Schrijfwijzen'

Woensdag 15 september 2021
Hamont-Achel - Doe mee met 'De Schrijfwijzen'ZoomSchrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder e? Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden, een hippe variant van het bekende traditionele dictee.
Er wordt simultaan geschreven in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel, met taalplezier en laagdrempeligheid als belangrijkste insteek. Géén (…) Het hele nieuwsbericht

135 laagvliegers geflitst

Dinsdag 14 september 2021
Grensgevallen
Bij een controle op de Randweg-Oost in Budel zijn gisteren 135 laagvliegers geflitst.De controle vond plaats waar 80 km per uur mag worden gereden. De hoogst geregistreerde snelheid bedroeg 155 km per uur.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Hamont-Achel - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Prikmoment voor de eeuwige twijfelaarsBen je 18+ en nog niet gevaccineerd? En woon je in Hechtel-Eksel, Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer of Pelt? Ga dan vanavond tussen 18 en 20u naar het open prikmoment in de VDAB-gebouwen aan de Noordervest 23 in Peer! Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het vaccinatiecentrum. Breng wel je identiteitskaart mee. Er wordt met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd. Je hebt dus maar één prik nodig.
En twijfel niet langer meer, ga ervoor! Miljoenen gingen je voor... En je hebt recht op een corona-pas! 

Van Hamont naar Koersels kapelleke

Dinsdag 14 september 2021
Hamont-Achel - Van Hamont naar Koersels kapellekeZoomDonderdag fietste een groep OKRA-leden van Hamont naar Koersels Kapelleke. In totaal zowat 60 km. fietsplezier doorheen de prachtige Limburgse natuur, in heerlijk weer, met wat devotie aan het eind. de dag kon niet meer stuk. (Jacqueline Joosten-Segers)

Seinstoring weer verholpen

Dinsdag 14 september 2021
Hamont-Achel - Seinstoring weer verholpenVanmorgen was er een algemene externe stroompanne in de elektronische bedieningspost in het seinhuis in Hasselt, waardoor het treinverkeer elders in de provincie moeilijkheden ondervond, zegt Infrabel. Van 8u50 tot 9u05 was het treinverkeer onderbroken op de spoorlijnen van en naar Hasselt. De toestand is intussen terug hersteld, maar er zijn wel nog gevolgsvertragingen mogelijk.

Portefeuille gestolen

Maandag 13 september 2021
Hamont-Achel - Portefeuille gestolenOp de parking van het kerkhof aan de Nobelstraat is ingebroken in een auto. De daders gingen met een portefeuille aan de haal. De inbraak is vanmiddag gemeld.

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Hamont-Achel - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Hamont-Achel - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 klopt Stal Sport

Zaterdag 11 september 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 klopt Stal SportKFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Stal Sport. Het won met 2-1.

Bregel Sport - Achel VV 0-3

Zaterdag 11 september 2021
Hamont-Achel - Bregel Sport - Achel VV  0-3In eerste provincialeheeft  Bregel Sport vanavond thuis verloren van Achel VV. Uitslag: 0-3.

Exc. Hamont wint in Kattenbos

Zaterdag 11 september 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint in KattenbosExc. Hamont heeft vanavond een driepunter behaald op het veld van Kattenbos Sport. Uitslag: 0-1.

Achterruit auto verbrijzeld

Zaterdag 11 september 2021
Hamont-Achel - Achterruit auto verbrijzeldOnbekenden hebben op een parking aan de Kloosterstraat de achterruit van een auto verbrijzeld. De feiten zijn deze voormiddag vastgesteld.

Auto uitgebrand op oprit

Vrijdag 10 september 2021
Grensgevallen
Op de oprit van een woning op de hoek van de Graafschap Hornelaan en de Van Egmondlaan in Budel is vanochtend rond 4 uur een auto uitgebrand. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht.

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Hamont-Achel - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Lambert Joosten overleden

Vrijdag 10 september 2021
Hamont-Achel - Lambert Joosten overledenWoendag is Lambert Joosten overleden, de vriend van de in 2010 gestorven Patrick Torfs. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20.30 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. condoleren: https://www.begrafenissencreemers.be/

De Kreuners komen naar de Posthoorn

Donderdag 9 september 2021
Op zondag 5 december ontvangt Hamont-Achel niet één, maar vijf artiesten van Belgisch topformaat. Walter Grootaers, Ben Crabbé, Axl Peleman, Jan Van Eyken en Erik Wauters – beter bekend als De Kreuners – zullen het podium van de Posthoorn die avond stevig doen daveren. Samen met hun publiek maken De Kreuners van elk concert een volksfeest van formaat. Met hun grootste meezinghits als ‘Layla’ en ‘Ik Wil Je’ in combinatie met enkele opgeblonken parels uit hun enorme repertoire wordt het gegarandeerd een topavond.  De ticketverkoop ging inmiddels van start . Tickets koop je online via www.hamont-achel.be/aha of aan de balie van het UiTpunt in Hamont of in Achel.

Jeanne Jaspers overleden

Donderdag 9 september 2021
In Residentie Mayerhof in Mortsel is op 26 augustus Jeanne Jaspers overleden, de weduwe van René Hogers. Zij was 95 jaar en afkomstig van Hamont. De asverspreiding op de begraafplaats van Hove vond op 8 september plaats.

Bermbrand in Budel

Woensdag 8 september 2021
Grensgevallen
Deze namiddag moest de brandweer uitrukken voor een bermbrand aan de Randweg-Oost in Budel. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Fien Pinxten overleden

Woensdag 8 september 2021
Vandaag is Fien Pinxten (77) overleden. Zij was woonachtig in Lommel maar afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht
Momenteel zijn er geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Marina Vanhamond overleden

Maandag 6 september 2021
Hamont-Achel - Marina Vanhamond overledenVandaag is Marina Vanhamond overleden, de echtgenote van Pierre Brouns. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring en wordt gevolgd door de begraving op het Boskerkhof. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.
Op de US Open is Elise Mertens gisteren uitgeschakeld. Ze verloor van de Wit-Russin Arya Sabalenka.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Hamont-Achel - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie opbrengst Geluksmomentjes

Zondag 5 september 2021
n het weekend van 28 en 29 augustus organiseerde Ijssalon Mamma Mia in Hamont voor de 2e keer haar ‘Geluksmomentjes’. Tijdens 3 sessies konden de mensen genieten van lekkere hapjes en drankjes terwijl lokale artiesten voor sfeervolle live muziek zorgden. Uitbaatster Bettina Schnell koos dit jaar vzw Fietsen Zonder Leeftijd Hamont-Achel als goed doel. Dit recent opgestarte sociaal project organiseert gratis fietstochtjes voor de minder mobiele medeburgers uit onze stad. Ze hopen binnenkort met hun (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont - Houthalen VV 0-2

Zondag 5 september 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Houthalen VV 0-2Exc. Hamont heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd tegen Houthalen VV verloren. Uitslag: 0-2.

Grenstrappers - Achel B 3-3

Zondag 5 september 2021
Hamont-Achel - Grenstrappers - Achel B 3-3Grenstrappers Lommel Kolonie en Achel VV B hebben vanmiddag de punten gedeeld. Uitslag:3-3 .

Lea Aarts overleden

Zondag 5 september 2021
Hamont-Achel - Lea Aarts overledenVrijdag is Lea Aarts overleden, de echtgenote van Harry Cardinaels. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Achel VV speelt gelijk tegen Zonhoven

Zaterdag 4 september 2021
Hamont-Achel - Achel VV speelt gelijk tegen ZonhovenAchel VV en Zonhoven United hebben vanavond in hun eerste competitiematch van het nieuwe voetbalseizoen gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.
Hamont-Achel - Sporting Grote Heide - KFC Hamont 99 2-0Sporting Grote Heide heeft vanavond in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen de punten thuis gehouden tegen KFC Hamont 99. Uitslag: 2-0.

Auto's en mobilhome uitgebrand

Zaterdag 4 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op Galgeneinde in Heusden-Zolder heeft een brand vanochtend twee auto's en een mobilhome verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten. Er zou voor meer dan 200.000 euro schade zijn.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

Waar rook is...

Zaterdag 4 september 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Waar rook is...ZoomNeem nu Pierre. Al meer dan één keer was hij het onderwerp van mijn stukjes. Brave kerel. Echt waar. En net als het Opperwezen beschikt hij over de gave van de alomtegenwoordigheid. Waar men gaat langs Lommelse wegen, komt men ergens Pierre wel tegen. Ik heb altijd het volste vertrouwen in de man gehad. Hij behoort tot de zeer beperkte groep van kennissen die de cijfercombinatie van mijn garagepoort kent. Hij komt in en uit als het hem zint dus. Dat moet ook wel, want zo nu en dan verricht hij (…) Het hele nieuwsbericht

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Bericht aan de treinreizigers

Vrijdag 3 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Gedurende de komende drie weekends wordt er gewerkt op de spoorlijnen Mol-Herentals-Lier en Herentals-Turnhout. Die voorbereidende werkzaamheden dienen voor de installatie van het nieuwe Europese veiligheidssysteem ETCS. Ook wordt er aan wissels en spoorinfrastructuur gewerkt. Gedurende de drie weekends worden er vervangbussen ingezet.

Kleine honderd tips over moord

Vrijdag 3 september 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Kleine honderd tips over moordDe Nederlandse politie heeft een kleine honderd tips gekregen over de niet opgeloste moord op Wies Hensen in Budel. De moord dateert van 1989. Bij de tips zijn ook concrete namen van mensen die mogelijk betrokken waren bij de moord.

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Hamont-Achel - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Frans Moors overleden

Vrijdag 3 september 2021
Hamont-Achel - Frans Moors overledenGisteren is Frans Moors overleden, de echtgenoot van Christine Timmermans. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

'Grenzenloze Molendag' op 12 september

Donderdag 2 september 2021
Hamont-Achel - 'Grenzenloze Molendag' op 12 septemberZoomOp zondag 12 september vindt Open Monumentendag plaats. Molennetwerk Kempen-Broek organiseert op die dag de "Grenzenloze Molendag". Het start al op donderdag 9 september met een gezamenlijk Belgisch-Nederlands openingsmoment in Weert. In verschillende gemeenten in het Kempen-Broek (Bocholt, Hamont-Achel, Budel, Weert, Nederweert, Bree, Maaseik en Leudal) gaan de wind- en watermolens open voor bezoekers. Vanaf 10u kan je er terecht voor een fietstocht langs de molens. Je kan op voorhand ook de erfgoed.app downloaden en de verhalen van de molens beluisteren met je smartphone. Als het weer meevalt (voldoende wind) draaien de molens.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Hamont-Achel - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Hamont-Achel - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Mientje Maas overleden

Woensdag 1 september 2021
Hamont-Achel - Mientje Maas overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Mientje Maas overleden, de weduwe van Jan Bex. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Laurentiuskerk in Hamont. Men kan de dienst live meevolgen via www.uwafscheidonline.be. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Bos bloemen voor kordaat optreden

Woensdag 1 september 2021
Grensgevallen
Een man die in Budel een brand opmerkte en onmiddellijk begon te blussen heeft voor zijn kordate optreden een bos bloemen van de gemeente Cranendonck gekregen. Door het optreden van de man kon erger worden voorkomen.

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.

Een eigen stads-app

Woensdag 1 september 2021
Het stadsbestuur gaat van start met een nieuwe digitaal kanaal: de stadsapp van Hamont-Achel, die je vanaf vandaag kan downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Via de app kan je makkelijk en snel het stedelijke nieuws volgen, documenten opvragen in het e-loket, de afvalkalender raadplegen en zo veel meer. In de toekomst komt hier nog een belangrijke optie bij, namelijk het maken van een online afspraak.   
In oktober gaat dienstencentrum De Kring enkele workshops (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel