Het overige nieuws

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Hamont-Achel - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Hamont-Achel - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

En toch is het weer lente!

Zaterdag 30 april 2022
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - En toch is het weer lente!En toch is het weer lente! Als dit stukje verschijnt, is het al een tijdje zo ver: lente! En over dit jaargetijde wou ik het even hebben. Maar wie geurende bloemetjes en zoemende bijtjes verwacht, zal van een kale kermis thuiskomen.
Is het je al opgevallen dat, naarmate de temperatuur onherroepelijk stijgt, mensen steeds meer belang gaan hechten aan materiële dingen, aan bezit ook dus. En dat het ook wel iets met hormonen te maken heeft, is evident. Vrouwen krijgen dezer dagen de blijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Materniteit Noorderhartziekenhuis vernieuwdZoomZe heet Lente en ze slaapt als eerste baby in een nieuwe kamer op de materniteit van het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vandaag werden zowel Lente, haar fiere ouders en de nieuwe kamer aan de pers gepresenteerd. Want de afdeling materniteit en neonatologie krijgt na 17 jaar een nieuw jasje. De eerste vier patiëntenkamers zijn volledig afgewerkt en kunnen nu in gebruik genomen worden.
De ouders van Lente, Katrien en Simon, zijn blij dat zij de primeur hebben gekregen om een (…) Het hele nieuwsbericht
Onbekenden slaagden er in de Kolleberglaan in Achel in, het cilinderslot uit een toegangsdeur van een flatgebouw te verwijderen. Maar in appartementen in het gebouw geraakten ze niet. 

Mia Cornelissen (101) overleden

Vrijdag 29 april 2022
Hamont-Achel - Mia Cornelissen (101) overledenGisteren is Mia Cornelissen overleden, de weduwe van Gustave Fichaux. Zij was 101 jaar en afkomstig van Hamont. Zij schonk haar lichaam aan de wetenschap. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel, zal op een later tijdstip in intieme kring plaatsvinden.

Anton Bartels overleden

Vrijdag 29 april 2022
Hamont-Achel - Anton Bartels overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is woensdag Anton Bartels overleden, de levensgezel van Ada Beerens-Ruijtenburg. Hij was geboren in Indonesië en werd 90 jaar. Woensdag om 14u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Vandebosch, Koning Leopoldlaan 177 in Lommel.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Maria Schuurmans overleden

Donderdag 28 april 2022
Hamont-Achel - Maria Schuurmans overledenGisteren is Maria Schuurmans overleden, de weduwe van Toine Lathouwers. Zij was 95 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Hamont-Achel - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Hamont-Achel - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom
De Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert morgen haar eerste Trefdag, exclusief voor zorg- en welzijnsprofessionals binnen haar regio. De Trefdag vindt plaats in GC De Kroon in Bocholt. Deelnemers zijn na inschrijving vanaf 14.00 uur welkom voor een goed gevuld dagprogramma. De Trefdag staat volledig in het teken van toegankelijke zorg, een thema dat sterk leeft binnen de eerstelijnszone.

Ex Corde zingt in Aywaille

Dinsdag 26 april 2022
Het gregoriaans koor Ex Corde (Achel-Centrum) onder leiding van Joost Vermeiren zingt a.s. vrijdag 29 april om 19.30u in de kerk van Dieupart in Aywaille. Het is een optreden in het kader van "Rendez-vous Culturels" van de gemeente Aywaille-Remouchamps. Ex Corde brengt gezangen uit de paastijd. Organiste Marie-Evodie Mahieu brengt werken van Bach, Guilain en Guillaume. Dit concert is meteen een try-out voor het concert dat op 8 mei gebracht wordt in de Kluis te Achel.
In de commissie Financiën van de Kamer werd vorige week een resolutie i.v.m. het thuiswerk van grensarbeiders goedgekeurd. Die was ingediend door Kamerlid Steven Matheï (CD&V). In de resolutie wordt de regering opgeroepen om ook grensarbeiders de kans te geven om meer thuis te werken. “Vele Limburgse grensarbeiders die willen thuiswerken, dreigen fiscaal benadeeld te worden. We ijveren voor een structurele oplossing en hebben de problematiek met deze resolutie op de politieke (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Grevenbroekers wandelden in DuitslandZoomVrijdag trokken de Grevenbroekers voor hun wandeling naar het Duitse plaatsje Hausen, in het Wiedtal, midden in het natuurpark Rhein-Westerwald. Onderweg werden in Bonn de Botanischer Garten aan de universiteit en het schitterende Zoölogisch Museum König bezocht. In de late namiddag werd er ingecheckt in het hotel in Hausen.
Dag twee werd een wandeldag in de mooie afwisselende natuur in en rond Hausen met mooie vergezichten over de Rijn. Anderen verkozen om met de bus naar Waldbreitbach te (…) Het hele nieuwsbericht
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Toon Kees overleden

Maandag 25 april 2022
Hamont-Achel - Toon Kees overledenDonderdag is Toon Kees overleden, de echtgenoot van Emma Bermez-Alcaide. Hij was afkomstig van Budel en werd 70 jaar. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de Salvator Mundikerk van Hamont-Lo, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. 
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.

50 jaar bij het kerkkoor

Maandag 25 april 2022
Hamont-Achel - 50 jaar bij het kerkkoorZoomBij het kerkkoor Sint-Cecilia van Hamont-Centrum werd Madeleine Huijers-Theunissen gevierd. Ze is 50 jaar lid van het zangkoor - een gouden stem, als het ware! Ze kreeg een oorkonde, een erespeld en een boeket bloemen aangeboden.(J.J.S.)
Grensgevallen
Jan en Hubert Van Eyck, die, naar algemeen wordt aangenomen, aan het eind van de 14de eeuw geboren werden in Maaseik en onder meer het wereldberoemde Lam Gods schilderden, waren in werkelijkheid afkomstig van Bergeijk. Dat beweert de Nederlandse historicus dr. Lucas Van Dijck, die na jarenlange studie een boek over de Van Eycks heeft geschreven. Volgens hem veranderden de schilderende broers na hun vertrek uit Bergeijk hun naam in Van Eyck om die te kunnen gebruiken als kunstenaarsnaam. Maar eigenlijk zouden ze Jan en Hubert Bac van Broechoven hebben geheten. De negen kinderen van Jan Van Eyck en de vier van Hubert noemden zich ook Bac of Bacx. De familie woonde in het kasteeltje Portync in Bergeijk, gelegen aan het Eijckereinde.
Grensgevallen
Gisterenavond onstond brand in een bos aan de Kuikensvendijk in Budel. De brand was snel onder controle. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Een 26-jarige fietser uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Genkersteenweg in Hasselt. Het ongeval gebeurde vrijdag rond 16.45 uur.

65 jaar Okra Hamont gevierd

Zondag 24 april 2022
Hamont-Achel - 65 jaar Okra Hamont gevierdZoomDnderdag werd de 65ste verjaardag van Okra Hamont gevierd, de opvolger van de vroegere “Katholieke Bond van Gepensioneerden.”  De vier letters OKRA staan voor “Open – Kristelijk – Respectvol – Actief.” Er werd veel teruggekeken in de toespraak van de teamleider, want de activiteiten van de vereniging zijn talrijk. Na de feestmaaltijd werd aan enkele verdienstelijke bestuursleden en clubverantwoordelijken een 'zilveren ereteken' overhandigd (foto). Postuum kregen twee bestuursleden, die tijdens de coronaperiode overleden, een gouden ereteken. (JJS)
De Dames A van Tectum Achel hebben gisteren met 0-3 verloren van As. Setstanden: 22-25, 17-25 en 18-25. De dames sluiten hun seizoen af op een 4de plaats.

Achel B verslaat Bocholter B

Zondag 24 april 2022
Hamont-Achel - Achel B verslaat Bocholter BAchel B heeft thuis met 2-1 gewonnen van Bocholter B.

Wijchmaal - Exc. Hamont 1-1

Zondag 24 april 2022
Hamont-Achel - Wijchmaal - Exc. Hamont 1-1Sporting Wijchmaal is, thuis tegen Exc. Hamont, niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1 . Voor Exc. Hamont scoorde Van Vlierden, voor Wijchmaal Vanhove.

KRC Peer klopt KFC Hamont 99

Zondag 24 april 2022
Hamont-Achel - KRC Peer klopt KFC Hamont 99KFC Hamont 99 heeft met 3-4 verloren van KRC Peer.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Tweede fase van werken aan fietspaden N.-Z.ZoomIn het kader van het project voor de vernieuwing van de Noord-Zuid begint de aannemer maandag aan fase 2 van de werken aan de fietspaden in Houthalen-Helchteren. In deze tweede fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie nieuwe zones aan de westkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Zonhoven rijdt:
- vanaf bedrijventerrein Centrum-Zuid tot de Dorpsstraat,
- van de Herebaan-West tot de Molenweg en
- van de Technische Schoolstraat tot de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Volleybal: winst voor Tectum AchelTectum Achel heeft vanavond in sporthal De Koekoek Waremme Volley verslagen met 3-1. De setstanden: 25-18, 25-17, 19-25 en 25-23. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen, dat door de club met een tweede plaats in de Challenge Final Four werd afgesloten.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Oud-schepen Van Otterdijk overledenIn de vooravond is Piet Van Otterdijk, oud-schepen van de gemeente Overpelt, overleden. Hij was 83 jaar en werd begin deze week opgenomen in het ziekenhuis. Van Otterdijk was afkomstig van Achel en medestichter van het Sint-Pieterscollege in Lommel. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Noord-Zuid loopt door tunnels

Vrijdag 22 april 2022
Het definitieve voorkeursbesluit voor het tracé van de Noord-Zuid is op de Vlaamse ministerraad goedgekeurd. Eerst moet het nog gepubliceerd in het Staatsblad maar dan kunnen de werken beginnen. Voor een vlottere doorstroming komen er twee grote tunnels op de Grote Baan in het centrum van Houthalen en in Helchteren. De werken voor de aanleg van de tunnels starten in 2026. Er komt in het midden een vrije busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer en er wordt ingezet op verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de tunnels moeten zo'n 150 gebouwen onteigend worden, zowel woningen als handelspanden. (Bron Radio 2)

Fons Joosten overleden

Vrijdag 22 april 2022
Hamont-Achel - Fons Joosten overledenWoensdag is in Bocholt Fons Joosten overleden, de echtgenoot van Annie Bekaert. Hij was 94 jaar en afkomstig van Hamont. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: zaterdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Hamont-Achel - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Woninginbraak in Keunenlaan

Donderdag 21 april 2022
Hamont-Achel - Woninginbraak in KeunenlaanDieven drongen binnen in een woning aan de Keunenlaan. Er werd een handtas gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Hamont-Achel - NEOS op zoek naar verloren paaseierenZoomElk jaar worden paaseieren niet gevonden door de naarstig zoekende kinderen. ’n Goede reden om een zoek/wandeltocht te organiseren voor de NEOS-leden van Hamont-Achel. Om 8 uur werd verzameling geblazen in restaurant Kompenhof waar kon genoten worden van een kop koffie met een vers gebakken croissantje. Onder leiding van sportieve verantwoordelijken Lambert Bas en Jan Jaenen trok men door het wateringsgebied van de Warmbeekvallei. Via de kanaaldijk wandelde men richting de Oude Pastorijstraat, een kleine (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste wedstrijd van Tectum

Donderdag 21 april 2022
Hamont-Achel - Laatste wedstrijd van TectumAanstaande zaterdag speelt Tectum alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks het gegeven dat het een seizoen bleek waar de wet van Murphy regelmatig op de afspraak was (coronagevallen, blessures, abrupt vertrek van een speler), kon Tectum zich toch naar een mooie 6de plaats werken. Zaterdag om 20.30u zal Tectum tegen Waremme in “De Koekoek” nog een keer alles uit de kast halen en neemt het afscheid van een rist coryfeeën die jarenlang het boegbeeld vormden. Zullen op gepaste wijze (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Ras overleden

Donderdag 21 april 2022
Hamont-Achel - Jet Ras overleden
Maandag is Jet Ras overleden, de weduwe van Jo de Zwarte. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats op het Boskerkhof.

Madeleine Huibers overleden

Donderdag 21 april 2022
Hamont-Achel - Madeleine Huibers overledenDinsdag is Madeleine Huibers overleden, de echtgenote van Guido Damiaens. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19-20 ur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. www.begrafenissencreemers.be

Tectum Achel verliest in Gent

Woensdag 20 april 2022
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest in GentTectum Achel heeft vanavond met 3-0 verloren van Caruur Gent. Setstanden: 25-20, 25-20 en 25-18.
De Achelse neoprof Kamiel Bonneu heeft bij zijn eerste deelname aan de Waalse Pijl vandaag een schitterende prestatie neergezet. Een peloton van zo'n 60 à 70 renners begon aan de laatste klim van de Muur van Hoei. De wereldtop was op de afspraak, maar ook drie Limburgers met winnaar Dylan Teuns, Tim Wellens (23ste) en... Kamiel Bonneu van Sport-Vlaanderen Baloise. In een strijd van 'ieder voor zich', en dat tussen renners met wereldfaam, eindigde hij op een knappe 27ste plaats. Hiermee bewijst Bonneu nogmaals dat hij veel in zijn mars heeft, als de koers maar zwaar is en er veel geklommen moet worden. (RW)

Samana Achel op paasbezoek

Dinsdag 19 april 2022
Hamont-Achel - Samana Achel op paasbezoekZoomDe 21 kernleden van Samana Achel hebben hun 210 leden verrast met een bezoekje. In aanloop naar Pasen kreeg iedereen een doosje paaseitjes en een bemoedigende tekstje. Samen met een leuke babbel zorgde dat alvast voor de nodige paassfeer.

Cyriel Mertens overleden

Dinsdag 19 april 2022
Hamont-Achel - Cyriel Mertens overledenOp 15 april is Cyriel Mertens overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Liza Fiddelaers. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren: www.begrafenissencreemers.be

Vijf spelers voor Exc. Hamont

Dinsdag 19 april 2022
Hamont-Achel - Vijf spelers voor Exc. HamontMet het oog op komend seizoen heeft Exc. Hamont zich versterkt met vijf spelers: Willekens (Peer SV), Langens (Reppel), Brebels (Wijshagen) en Custers en Damen van KFC Hamont '99.

Theo Janssen overleden

Maandag 18 april 2022
Hamont-Achel - Theo Janssen overledenGisteren is in Achel Theo Janssen overleden, de levenspartner van Ivonne Bamps. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Achel VV B -Opoeteren 0-1

Zondag 17 april 2022
Hamont-Achel - Achel VV B -Opoeteren 0-1Achel VV B heeft vanmiddag thuis met 0-1 verloren van SSD Opoeteren.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Hamont-Achel - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

FC Alken - Achel VV 1-3

Zondag 17 april 2022
Hamont-Achel - FC Alken - Achel VV 1-3Achel VV is gisterenavond met 1-3 gaan winnen op het veld van FC Alken. Aan de rust was de stand 1-1. Gevers, Moerenhout en Ulenaers scoorden voor Achel.

KFC Hamont 99 - LHVV 1-1

Zaterdag 16 april 2022
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - LHVV 1-1ZoomKFC Hamont 99 is vanavond, thuis tegen Lindelhoeven VV, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.  Beide teams maakten van deze Noord-Limburgse derby een vrij gesloten wedstrijd. Die  barstte pas los in de laatste 15 minuten toen zowel Lindelhoeven als KFC de druk verhoogden en toch op zoek gingen naar een doelpunt. De bezoekers kwamen in de 79e minuut op een 0-1 voorsprong via Jarne Vandebriel die met een harde kopbal de thuisgoalie kansloos liet. Maar 3 minuten later zette de thuisploeg de scheve situatie terug recht toen Ferre Peeters een gaatje vond tussen de doelpaal en de doelman van Lindelhoeven, en de netten kon bol zetten. Met deze 1–1 eindstand blijven beide teams nog steeds in de running voor een plaats in de eindronde. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's 

Exc. Hamont wint bij Lutlommel

Zaterdag 16 april 2022
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint bij LutlommelExcelsior Hamont is vanavond bij Lutlommel gaan winnen met 0-1.

Jaak Maes overleden

Zaterdag 16 april 2022
Hamont-Achel - Jaak Maes overledenIn Hamont is gisteren Jaak Maes overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Mia Biliën en de levensgezel van Catho Pinxten. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht

Tectum Achel wint van Haasrode

Vrijdag 15 april 2022
Hamont-Achel - Tectum Achel wint van HaasrodeTectum Achel heeft vanavond Haasrode Leuven verslagen met 3-1. De setstanden: 19-25, 25-21, 25-16 en 25-21.
Bedrijfsnieuws
Metaalverwerker Hegge is een van de drie genomineerden voor de Fakkel 2022. Dat is een prijs die werkgeversvereniging VOKA jaarlijks uitreikt aan het beste familiebedrijf uit de provincie. De twee andere genomineerden zijn bouwbedrijf Houben en tegelbedrijf Impermo. De laureaat wordt op 18 mei bekendgemaakt.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Hamont-Achel - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Meer coronapatiënten in Reva&MSVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan een week geleden. Eén coronapatiënt verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 16 patiënten met COVID-19, 14 meer dan een week geleden.

Frans Boonen overleden

Donderdag 14 april 2022
Hamont-Achel - Frans Boonen overledenIn het Z.O.L. in Genk is dinsdag Frans Boonen overleden, de echtgenoot van Jeanne Winters. Hij was afkomstig van Hamont en werd 82 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de begraving van de urn op het Boskerkhof, vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg 24 in Bocholt.

Paul Hendrix overleden

Donderdag 14 april 2022
Hamont-Achel - Paul Hendrix overledenVandaag is Paul Hendrix overleden, de echtgenoot van Nicole Dirks. Hij was 62 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring, waarna zijn urn begraven wordt op het Boskerkhof van Hamont-Achel. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
Hamont-Achel - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Hamont-Achel - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Op zaterdag 30 april vieren de Hamontenaren geboren in '56 hun 65-jarig bestaan. Wegens de gekende reden kon dit feest vorig jaar niet doorgaan. Traditiegetrouw belooft het weer een gezellige boel te worden, dit keer in de zaal “Bij de Haart”. (Guy Rijcken)

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Mertens overleden

Donderdag 14 april 2022
Hamont-Achel - Theo Mertens overledenThuis in Hamont is maandag Theo Mertens overleden, de echtgenoot van Rita Bitters. Hij was afkomstig van Hamont en werd 68 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urn in het urnenbos zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Drie Limburgse kampioenen bij PZC

Donderdag 14 april 2022
Bij de Peltse Zwemclub PZC,  de opvolger van de Overpeltse Zwemvereniging, tellen ze weer drie provinciaal kampioenen, alle drie op de lange afstand. Nelle Theuwis haalde die medaille op de 800 m vrije slag bij de 15-16 jarigen, Noor Segers bij de 17-18 jarigen. Bij de jongens won Lukas Roosen de 1500 m vrije slag bij de 11-12 jarigen. Proficiat!
Hamont-Achel - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Elisa Van Gerven overleden

Woensdag 13 april 2022
Hamont-Achel - Elisa Van Gerven overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Elisa Van Gerven overleden, de weduwe van Jef Rooijmans. Ze was afkomstig van Hamont en werd 94 jaar. De afscheidsdienst en de begraving in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Volleybal: Dames A kloppen Alken

Woensdag 13 april 2022
De  Dames A van Tectum Achel hebben gisteren Alken verslagen met 2-3. Setstanden: 25/16, 14/25, 25/22, 14/25, 12/15.

Tectum Achel wint bij Haasrode

Dinsdag 12 april 2022
Hamont-Achel - Tectum Achel wint bij HaasrodeTectum Achel heeft vanavond Haasrode Leuven verslagen met 2-3. De setstanden: 25-16, 25-19, 18-25, 23-25 en 10-15.
De vliegbasis Kleine-Brogel meldt dat er op woensdag 20 april nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van de nachtvluchten op maandag 18 april (Paasmaandag). Die maandag zullen er dus géén nachtvluchten plaatsvinden.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Hamont-Achel - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Hamont-Achel - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Nora Mues overleden

Maandag 11 april 2022
Hamont-Achel - Nora Mues overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Nora Mues overleden. Ze was afkomstig van Achel en zou zaterdag 84 jaar geworden zijn. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Grevenbroekers wandelden in BoomZoomGisteren zette wandelclub De Grevenbroekers koers richting De Schorre in Boom, voor deelname aan de Kleiputtentocht van de Schorrestappers. De wandelingen hebben afstanden van 4 tot 28 km. Vroeger werd in dit natuurgebied klei gedolven en dit heeft gezorgd voor een mooi, golvend landschap. De activiteiten hebben waterpoelen en oude, industriële bouwsels achtergelaten. Hier bevindt zich ook het Trollenbos met zeven houten, mythische trollen met een hoogte tussen 7 en 18 meter.
De Grevenbroekers (…) Het hele nieuwsbericht
Kobe Schetz trekt de deur van RC Reppel achter zich dicht. Hij verkast naar KFC Hamont 99.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Hamont-Achel - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!
De Dames A van Tectum Achel hebben gisteren met 3-2 verloren in Genk.
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van V. LommelVerbroedering Lommel heeft Exc. Hamont verslagen met 3-0.
Hamont-Achel - Schoonbeek-Beverst - Achel  VV 1-1De topper in eerste provinciale tussen Schoonbeek-Beverst en Achel VV is geëindigd op een 1-1 gelijkspel.
In eerste promo mannen Limburg van het volleybal heeft Tectum Achel B Geetbets B geklopt met 3-2.

Bloemen schikken voor Pasen

Zaterdag 9 april 2022
Hamont-Achel - Bloemen schikken voor PasenZoomPasen nadert en dat betekent dat er verse bloemen in huis komen. Femma Hamont organiseerde dan ook een plezierige bloemschikavond voor geïnteresseerde leden. Ze waren met zo'n 25. Er werd zo geschikt, geknipt en geplant dat op sommige momenten deelnemers schuil gingen achter hun creatie! (J.J.S.)

RC Reppel - KFC Hamont'99 2-0

Zaterdag 9 april 2022
Hamont-Achel - RC Reppel - KFC Hamont'99  2-0RC Reppel heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen KFC Hamont '99. Uitslag: 2-0.

Achel B - Bree-Beek B 2-0

Zaterdag 9 april 2022
Hamont-Achel - Achel B - Bree-Beek B 2-0Achel VV B heeft vanavond GS Bree-Beek B geklopt met 2-0.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.

Wandelen in de natuur

Zaterdag 9 april 2022
Hamont-Achel - Wandelen in de natuurZoomEen mens moet meer bewegen, zeggen wetenschappers, zeker wanneer hij ouder wordt - en hij wordt eigenlijk elke dag ouder. Vandaar dat Okra-Hamont een wandeltocht in de buurt van het Mulke, de Tomp en De Bever organiseerde. Het was slecht weer en de deelnemers trotseerden een paar hagelbuien. Zodra die voorbijgetrokken waren, werd er weer naar diverse vogelgeluiden geluisterd. Er waren zeven - zeven! - deelnemers komen opdagen, en die hebben niet alleen veel bewogen maar ook een zuurstofrijke en interessante wandeling gehad. (Foto J.J.S.)
Hamont-Achel - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Annie Stulens overleden

Vrijdag 8 april 2022
Hamont-Achel - Annie Stulens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Annie Stulens overleden, de weduwe van Gerard Geraerts, die in 2019 overleed. Ze was afkomstig van Lanaken en werd 88 jaar. De crematie en de asverstrooiing op de begraafplaats van Lanaken zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting:dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencremeers.be.
Hamont-Achel - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 29 patiënten met COVID-19 opgenomen. Eén patiënt met Covid-19 verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht
Vanavond gaat op de Grote Baan in Helchteren fase 2 van de werken aan de bouw van een fietsbrug van start. Er wordt dan ter hoogte van de Peersedijk een tijdelijke fietsoversteekplaats aangelegd. Zo kunnen fietsers de Grote Baan gemakkelijker oversteken via de middenberm, in afwachting van de nieuwe fietsbrug. Voor deze werken zal er één rijstrook ingenomen worden. De werken starten vanavond om 22 uur en zullen vrijdag om 6 uur afgerond zijn. Ze worden ’s (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis toegang voor EMJ

Donderdag 7 april 2022
In buurgemeente Pelt zijn de voorbereidingen voor de 70ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in volle gang. Dit jaar zal het een editie worden voor de koren. Van 29 april tot en met 1 mei kan je er koren uit verschillende landen bewonderen.   
Het festival gaat voornamelijk door in Pelt, maar ook in het Michielshof te Achel zullen er enkele juryconcerten plaatsvinden. Naar jarenlange traditie deelt de stad Hamont-Achel ook voor deze editie gratis toegangsbadges (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Dijkhoeve

Woensdag 6 april 2022
Lutgarde Lamers uit Bocholt, afkomstig uit Hamont, heeft de besloten vennootschap Dijkhoeve opgericht met zetel aan de Kempenstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van melkvee, de teelt van granen en van andere eenjarige gewassen, planten en bomen.

Dialectkenners gezocht

Dinsdag 5 april 2022
De Universiteit Gent beschikt over een unieke collectie dialectopnames die op 550 plaatsen in Vlaanderen werden gemaakt in de jaren 1960 en 1970. Nu wil men dit project uitbreiden en alle opnames voorzien van geschreven transcripties. Daarvoor is de Universiteit nog op zoek naar sprekers uit 28 plaatsen, waarbij ook Hamont, Eksel, Opglabbeek en Lummen. Concreet wordt gezocht naar sprekers die het dialect verworven hebben vóór 1960; in de praktijk gaat het dus om vijfenzeventigplussers. Spraakzame inwoners zonder hoger diploma en familie in dezelfde gemeente hebben een streepje voor. Deelnemers mogen rekenen op een kleine attentie. Wie zich geroepen voelt, kan zich melden via gcnd[!]ugent.be.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Hamont-Achel - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Jeanne Stevens overleden

Dinsdag 5 april 2022
Hamont-Achel - Jeanne Stevens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jeanne Stevens overleden, de weduwe van Jaak Debacker. Ze zou op 18 april 92 jaar geworden zijn. Vrijdag wordt ze begraven op het Boskerkhof, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19.00-20.00u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Anna Smolders overleden

Dinsdag 5 april 2022
Hamont-Achel - Anna Smolders overledenZaterdag is Anna Smolders overleden, de echtgenote van Martin Bormans. Zij was 88 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Hamont-Achel - Volleybal: winst voor Dames A van Tectum Achel!De Dames A van Tectum Achel hebben afgelopen weekend weer gewonnen! In Sportcentrum De Koekoek versloegen ze zaterdag de dames van Opglabbeek met 3-0. 
Hamont-Achel - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens heeft met haar Russische dubbelpartner Veronika Koedermetoiva de finale van het dubbeltoernooi in Miami verloren met 0-2. Uitslagen: 6-7, 5-7. Lees het verslag bij sporza.
Grensgevallen
In Valkenswaard zijn afgelopen nacht twee auto's uitgebrand. Vermoedelijk werd het vuur aangestoken, zegt de politie. 

Exc. Hamont -Opitter 1-1

Zondag 3 april 2022
Hamont-Achel - Exc. Hamont -Opitter 1-1Exc. Hamont is thuis tegen Opitter niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.
Hamont-Achel - Grote Brogel klopt Achel VV BSporting Grote-Brogel heeft thuis met 1-0 gewonnen van Achel VV B.

Tectum Achel verliest van Gent

Zaterdag 2 april 2022
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van GentTectum Achel heeft vanavond thuis tegen Caruur Gent verloren met 1-3. Setstanden: 16-25, 25-19, 14-25 en 16-25.
Hamont-Achel - Volleybal: HE-voc wint van Achel CIn het volleybal hebben de heren van He-Voc vandaag Achel C opzij gezet met 3-0. Setstanden: 25/12, 25/17 en 25/19.

KFC Hamont - Thes Sport B 0-0

Zaterdag 2 april 2022
Hamont-Achel - KFC Hamont - Thes Sport B 0-0KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Thes S^port Tessenderlo B.

Achel klopt Bree-Beek

Zaterdag 2 april 2022
Hamont-Achel - Achel klopt Bree-BeekAchel V.V. heeft vanavond Bree-Beek verslagen met 4-1. UPDATE Een verslag uit Achel:  Een heuse topper vanavond op de Siggert waar leider Achel VV het 3de geklasseerde GS Bree-Beek ontving, dat op nauwelijks twee punten volgde. Veel volk dus op en naast de tribunes en die zagen twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven. Nochtans bracht de thuisploeg het betere voetbal maar behalve een resem ongevaarlijke hoekschoppen bracht dit weinig op. Ivo Moerenhout (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Is ze om zeep?

Zaterdag 2 april 2022
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Is ze om zeep?Onze nationale Urbanus zong het ooit, geloof ik. En hij had het over de nefaste verandering van ons klimaat. Ik weet nog wat ik dacht toen ik het hoorde: “Urbanus als protestzanger en wereldverbeteraar, nu gaan we het krijgen!”
Overigens, met de titelvraag boven dit stukje kun je ook een heel andere kant op. Taal is immers zo polyvalent interpreteerbaar. “Is ze om zeep?” kan namelijk net zo goed betekenen: “Gaat ze zeep kopen in de Colruyt?”
Maar ik geef het (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens (WTA D-3) en Veronika Kudermetova (WTA D-6) hebben de finale gehaald in het dubbelspel van het tennistoernooi van Miami. In de halve finale versloegen ze de vierde reekshoofden Cori Gauff (WTA D-10) en Catherine McNally (WTA D-13) met 6-4, 3-6 en 10-2.

Drugsafval in Borkel en Schaft

Vrijdag 1 april 2022
Grensgevallen
In een bos aan de Bruggerdijk/Peedijk in Borkel zijn vanmiddag minstens vier vaten met afval van drugsproductie aangetroffen. Een van de vaten lekte. De geur van die chemische vloeistof was zo sterk dat de persoon die op de vaten uitkwam, een tijdlang onwel werd.
Vanwege het feit dat een van de vaten lekte moet er grond worden afgegraven. De politie doet onderzoek naar de daders. 
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel