Het overige nieuws

Hamont-Achel - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Gisteren werd Elise Mertens in het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs uitgeschakeld in het enkelspel, vandaag ging ze ook onderuit in het dubbelspel. Samen met Veronika Kudermetova verloor ze in drie sets van een Chinees duo: 6-4, 2-6 en 6-3. De wedstrijd duurde net geen 2,5 uur. 
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Hamont-Achel - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Hamont-Achel - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Sus Van Samang overleden

Maandag 30 mei 2022
Hamont-Achel - Sus Van Samang overledenIn WZC "Residentie Karen" in Koersel-Beringen is zaterdag Sus Van Samang overleden, Hij was 59 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (15u) in het crematorium in Lommel. Nadien wordt zijn urn bijgezet in het urnenbos op het Boskerkhof. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www. begrafenissencreemers.be.

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Hamont-Achel - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Opnieuw is Elise Mertens er niet in geslaagd de kwartfinales van het Roland Garros-toernooi te halen. Vandaag werd ze in de 1/8ste finales in twee sets uitgeschakeld door de 18-jarige Amerikaanse Cori Gauff: 4-6, 0-6. Elise is nog wel actief in het dubbelspel. 
Hamont-Achel - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.
Elise Mertens en haar dubbelpartner Veronika Kodermetova hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales van het dubbelspel op het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs. In de tweede ronde wonnen ze met 6-2, 6-2 van Kirsten Flipkens en Leylah Fernandez. In de achtste finales komen ze uit tegen de Chinezen Yi-Fan Xu en Zhaoxuan Yang. 

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Hamont-Achel - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)

Antoon Van Baelen overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Hamont-Achel - Antoon Van Baelen overledenOp 4 mei is in Houthalen-Helchteren Toon Van Baelen overleden, de echtgenoot van Mathilde Vaesen. Hij was 84 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond op 10 mei plaats.
Hamont-Achel - Met de trein in het weekend...Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.
Elise Mertens heeft zich vandaag geplaatst voor de 1/8ste finales van Roland Garros in Parijs. Ze versloeg de Russische Varvara Gracheva (WTA 71) in twee sets: 6-2, 6-3.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Hamont-Achel - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - St.-Anna wint schutterswedstrijdZoomOp Hemelvaartsdag kon na drie jaar onderbreking opnieuw de verbroederingswedstrijd plaatsvinden van de vier schuttersgilden, aangesloten bij De Lommelse Schuttersgilden. De eerste wedstrijd werd betwist bij Schutterij Sint-Anna Achel.
Tijdens zo'n wedstrijd moet men proberen in zo weinig mogelijk schietbeurten 20 zwarte blokjes per gilde en in beurtrol van de houten lat te schieten, 17 meter hoog in de mast van de buitenschietstand.
57 schutters schreven zich voor de DLS-wisseltrofee. De (…) Het hele nieuwsbericht
St.-Anna wint schutterswedstrijd
Zoom

Nieuw boek Willem van Lit

Donderdag 26 mei 2022
Hamont-Achel - Nieuw boek Willem van LitZoomGisteren presenteerde Willem van Lit zijn nieuwste boek 'Wandelingen door Hamont' op het stadhuis in Hamont. Heel wat geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen, waaronder ook een afvaardiging van WZC De Bekelaar in Lommel, waar Willem om de twee weken komt voorlezen. Net zoals zijn boek dat eerder verscheen met wandelingen door Lommel, bevat het nieuwe boek ook nu 72 verhalen die u misschien inspireren om zelf een tocht door Hamont te maken. Er zijn zelfs routekaartjes opgenomen in de bundel zodat u dan niet verdwaalt... (Foto De Bekelaar)
Hamont-Achel - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Hamont-Achel - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Partnerbijdrage
Door de coronacrisis is het een hele tijd niet mogelijk geweest om beurzen te bezoeken. Maar het kan weer. En daar maken we in België volop gebruik van. Er is dit jaar ook weer volop keuze als het gaat om leuke beurzen. En daarom zetten we in dit artikel een aantal tips op een rij.
DIY & Homing - 5 september & 6 september 2022
In de Kortrijk Expo kun je begin september terecht voor de ‘DIY & Homing’-beurs. Een beurs voor iedereen die van woonspulletjes en DIY (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens en Veronika Kudermetova hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het vrouwen dubbelspel op Roland Garros. Ze versloegen de Kroatische Petra Martic en de Amerikaanse Shelby Rogers in twee sets: 7-6, 6-0.
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 
Hamont-Achel - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Hamont-Achel - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.
Elise Mertens gaat naar de derde ronde van het tennistoernooi van Roland Garros. En dat zonder te spelen: haar tegenstandster in de tweede ronde, de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 69), gaf forfait.
Grensgevallen
Deze namiddagn is een scooterrijder op een auto ingereden op de Sint-Barbaraweg in Budel-Dorplein. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Hamont-Achel - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Kees Moeskops overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Hamont-Achel - Kees Moeskops overledenGisteren is in Achel Kees Moeskops overleden. Hij was afkomstig van Hooge en Lage Mierde (Ned.) en zou dinsdag 71 jaar worden. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.  

Toine Verhoeven overleden

Maandag 23 mei 2022
Hamont-Achel - Toine Verhoeven overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Toine Verhoeven overleden, de echtgenoot van Adrienne Grobben. Hij was afkomstig van Hamont en werd 74 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en het bijzetten van zijn as in het columbarium van het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht
Op het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs heeft Elise Mertens de tweede ronde bereikt. In de eerste ronde versloeg ze de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 51) met 6-3 en 6-1.
Een 66-jarige man uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Vosheuvelstraat in Bree. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 22.30 uur.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Hamont-Achel - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Hamont-Achel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Hamont-Achel - Biljarten: KNBC wint bondsbekerZoomIn het lokaal De Sox in Achel werd gisteravond de finale van de jaarlijkse bondsbeker gespeeld tussen de Pelter biljartclubs KNBC en KMV Neerpelt. Het was een zeer spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door KNBC, met Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Jan Van Helden. (GC)
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
Hamont-Achel - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Auto botst tegen boom

Vrijdag 20 mei 2022
Grensgevallen
Op de Maarheezerwzeg in Budel is vanmorgen rond 7 uur een auto tegen een boom gereden. De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Hamont-Achel - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Hamont-Achel - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”

Weinig schade door onweer

Vrijdag 20 mei 2022
 Het (eerste) onweer van deze namiddag heeft weinig schade aangericht. De brandweer kreeg een vijftal oproepen. 

Zes rijbewijzen ingetrokken

Vrijdag 20 mei 2022
Hamont-Achel - Zes rijbewijzen ingetrokkenPolitie HANO heeft zes rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. Dat gebeurde eerder deze week. De betrapten moeten ook een boete van 174 euro betalen.
Hamont-Achel - Voorlopig geen piekuurtreinen meerDan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
Grensgevallen
Bij sloopwerkzaamhede aan de Meemortel in Budel ontstond deze voormiddag een gaslek. De sloopwerkzaamheden werdeen meteen stilgelegd. De netbeheerder heeft het lek gedicht.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Hamont-Achel - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.
Hamont-Achel - Samana Achel op bedevaart naar PostelZoomVoor de meibedevaart trokken 46 leden van Samana Achel dit jaar naar de kerk van de abdij van Postel. Pastoor Ouedraogo ging daar voor in de eucharistie die in het teken stond van hat samenzijn met Samana na corona, aandacht voor de overleden leden en zeker hoopvol kijken naar de toekomst. Enkele Marialiederen zorgden voor de sfeer. Na een bezoek aan de kruidentuin werd de namiddag afgesloten met een Postelse broodmaaltijd en soep.
Hamont-Achel - Op bezoek op de Duitse begraafplaatsZoomEen 20-tal leden van Femma Hamont (foto) bezochten met een gids de Duitse begraafplaats in Lommel. Daar liggen ruim 40.000 soldaten begraven, voornamelijk Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast ligt er een kleiner aantal soldaten begraven die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Het is, voor wat betreft de Tweede Wereldoorlog, de grootste Duitse militaire begraafplaats buiten Duitsland in West-Europa. De officiële inwijding van de begraafplaats vond plaats in 1959. (JJS)

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht
Op het WTA-tennistoernooi van Straatsburg heeft Elise Mertens de kwartfinales bereikt. Ze versloeg de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 116) in twee sets: tweemaal 7-5. De wedstrijd duurde 2u22'.
In het dubbelspel speelt Elise samen met de Française Diane Parry de halve finales.
Hamont-Achel - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Hamont-Achel - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.
Vandaag gelezen
"Zeker het noorden heeft een mobiliteitsprobleem, zelfs voor wie een auto heeft. Ik houd mijn hart vast voor bepaalde gemeenten - denk aan Hamont-Achel, Kinrooi of Meeuwen-Gruitrode, waar de ontvolking en de veroudering stilaan een probleem worden. Ook de Maaskant heeft het niet gemakkelijk. Limburg mist dynamiek door het gebrekkige openbaar vervoer. Even was er hoop op het Spartacus-project, dat met drie tramlijnen noord en oost met Hasselt zou verbinden. Dat project is echter afgeslankt en wordt steeds uitgesteld. De ontsluiting is een noodzaak."
Roel De Ridder (UHasselt) in "Trends"
Hamont-Achel - Jonathan Loosen beste DLS-schutter 2022ZoomJonathan Loosen van de Achelse schutterij Sint-Anna heeft zich vanmiddag in Lommel tot DLS-kampioen geschoten. Dat gebeurde tijdens een schietwedstrijd die na een lange corona-onderbreking weer eens georganiseerd werd tussen de vier gilden van De Lommelse Schuttersgilden (DLS).
Op de schietstand van de Sint-Sebastiaangilde in Lommel-Kattenbos waren 46 schutters present van Schutterij Sint-Anna Achel, de Sint-Ambrosiusgilde, de Sint-Jozefgilde en de Sint-Sebastiaangilde.
In de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag maakten de heren van Hades de verplaatsing naar Stein in Nederlands-Limburg voor hun laatste competitiewedstrijd. Jammer genoeg waren de Nederlanders iets te sterk. De wedstrijd werd afgefloten met 23-18 op het scorebord.

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Hamont-Achel - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De Achelse neoprof Kamiel Bonneu is uiteindelijk 10de geëindigd in de Ronde van Hongarije, die vanmiddag afliep. In de laatste rit werd hij elfde. Dank zij het feit dat hij in de laatste en zware bergrit met de besten naar de meet ging, schoof hij veel plaatsen omhoog in de rangschikking. In de eindstand is hij eerste Belg.

Lezing over darmkanker

Zondag 15 mei 2022
Iedere dag verliezen 10 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 300 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. In dat geval is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid. Dr Colemont spreekt hierover in het Diagnosecentrum van Lommel op donderdag 19 mei om 16u30. De toegang is gratis maar inschrijven verplicht via www.diagnosecentrum-lommel.be.
Hamont-Achel - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Hamont-Achel - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.
Hamont-Achel - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)

Willy Van Moorsel overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Hamont-Achel - Willy Van Moorsel overledenGisteren is Willy Van Moorsel overleden, de echtgenoot van Agnes Winters. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers.
Hamont-Achel - Fiets morgen een zonnige Teutenroute!ZoomMorgen is er weer de Teutenroute. En het belooft bovendien een zonnige zondag te worden. Daarom: allemaal de fiets op! Want er zijn weer mooie routes uitgetekend. 
De Teutenroute - al de 21ste editie - is een initiatief van de Fifty One Club “De Teuten”, in samenwerking met de vliegbasis Kleine Brogel. Deelnemers fietsen niet alleen voor eigen plezier maar dragen tegelijkertijd hun steentje bij voor de minder fortuinlijke medemens, want de volledige opbrengst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de treinreizigers...

Zaterdag 14 mei 2022
Hamont-Achel - Aan de treinreizigers...Wilt u met de trein naar Antwerpen? Dit en volgend weekend zijn er nog steeds werken aan de brug over het Albertkanaal in Herentals. De NMBS legt dan vervangbussen in tussen Herentals en Lier, en volgend weekend zelfs tussen Mol en Lier. En dan maar hopen dat de buschauffeur de weg kent...
Wie vanuit de Antwerpse en Limburgse Kempen per trein naar Antwerpen wil, zal dus langer onderweg zijn.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Hond veroorzaakt ongeval

Vrijdag 13 mei 2022
Grensgevallen
In de Doctor Ariënsstraat in Budel heeft een hond gisterenavond een ongeval veroorzaakt. De hond zat achter een kat aan en liep plots de straat over. Een fietsster was zo geschrokken dat zij ten val kwam. Zij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Hamont-Achel - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan niemand op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.

Koe mogelijk door wolf gedood

Donderdag 12 mei 2022
Grensgevallen
In een weide tussen Heeze en Someren is een drachtige koe dood aangetroffen. Mogelijk werd ze gedood door een wolf - dat moet DNA-onderzoek uitwijzen. Als dat werkelijk het geval is, is het de eerste maal in Nederland dat een wolf een koe heeft gedood. Eerder werden al wel kalfjes, schapen en geiten het slachtoffer.
In de weide stonden nog drie andere koeien, alledrie drachtig. Zij liepen bijtwonden op. De dode koe werd zeker tien keer gebeten.

Het weekend van de Sezoensrally

Donderdag 12 mei 2022
Dit weekend wordt de Sezoensrally gereden, een wedstrijd in het kader van het Belgisch rallykampioenschap. 77 teams hebben zich ingeschreven. Ze moeten telkens vijf klassementsritten van in totaal 144 km afwerken. De rally start zaterdagmorgen aan de Damburg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Tot en met woensdag 18 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer "grote verkeershinder op de E314" richting Nederland in Maasmechelen. In opdracht van het AWV wordt daar het wegdek vernieuwd tussen het ecoduct Kikbeek en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Vanaf vrijdagavond 13 mei om 20u wordt er op de rechterrijstrook en pechstrook gewerkt. Verkeer rijdt er dan over één rijstrook voorbij de werfzone. Na de zomer wordt dezelfde zone in de rijrichting Lummen vernieuwd.
Vanmorgen even na 8u werd op het fietspad op het kruispunt van Hamonterweg en Boelehoef een 13-jarige fietsster uit Hamont-Achel aangereden door een personenwagen. Het meisje, dat op weg was naar school, werd daarbij gewond.
Grensgevallen
De toekomst van de grensoverschrijdende spoorlijn Hamont-Weert blijft onzeker. De heropening leek niet op de agenda te staan van de nieuwe Nederlandse regering Rutte IV. Ook de Belgisch-Nederlandse regeringstop die vorige week plaatsvond heeft het dossier niet kunnen deblokkeren. Beide landen spraken af de kosten en baten nogmaals te evalueren. Uit een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA) aan Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld), blijkt nu dat de spoorlijn Hamont-Weert wél werd opgenomen in de slotverklaring van die Belgisch-Nederlandse regeringstop. "Dat doet alleszins de hoop leven dat de Nederlanders het dossier niet helemaal hebben opgeborgen,” aldus Moors.

Lies Duijsters overleden

Woensdag 11 mei 2022
Hamont-Achel - Lies Duijsters overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Lies Duijsters overleden, de weduwe van Piet Feijen. Ze was 88 jaar. De afscheidsdienst en crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Haar urne wordt bijgezet bij Piet in het columbarium op het Boskerkhof. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren via begrafenissencreemers.be.

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Vegetatiebrand op BeverbekerheideGisteren in de vooravond heeft het een uurtje gebrand in vegetatie langs de Beverbekerheide. Enkele brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. De schade bleef beperkt.
Hamont-Achel - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.

Simonne Ballings overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Hamont-Achel - Simonne Ballings overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Simonne Ballings overleden, de weduwe van Pierre Joosten, die in 2012 overleed. Ze was 87 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren via begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
Vanmorgen is in de omgeving van Eindhoven een 63-jarige dierenarts opgepakt door de politie. Hij zou betrokken zijn bij gesjoemel met dierenpaspoorten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de dierenarts rommelde met medicijnen die hij voorschreef.
Hamont-Achel - Gregoriaans concert in de KluisZoomZondag organiseerde werkgroep ‘De Achelse Orgelvrienden’ in de kapel van de Achelse Kluis een paasconcert, een gregoriaans concert met orgel. Ex Corde, het gregoriaans koor van Achel-Centrum, voerde onder leiding van dirigent Joost Vermeiren – tevens organist van parochie Achel-Centrum – een keure van gregoriaanse gezangen uit. Geregeld speelde organist Bart Wuilmus improvisaties voorafgaand aan een gezang. Hij verzorgde tevens enkele improvisaties op bekende cantates en suites. Het tweestemmig slotwerk ‘Laudate Dominum’ van Michaël Haller werd als slotwerk samen met orgel en koor uitgevoerd, waarna een warm applaus weerklonk van de vele aanwezigen. (Gerard Bloemen).
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)

Okra trok naar Heinsberg

Dinsdag 10 mei 2022
Hamont-Achel - Okra trok naar HeinsbergZoomEen bezoek aan een breigoedfabriek in het Duitse Heinsberg staat elk jaar in het programma van OKRA. En dus trok ook de Okra-afdeling van Hamont daar naartoe. Allemaal enthousiaste dames! (JJS)
Hamont-Achel - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.
Grensgevallen
Op de rotonde aan de Dammerstraat en de Midbuulweg in Budel is deze voormiddag een fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.
Hamont-Achel - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.
Vandaag werd er gezwommen voor de Beker van Hasselt. Ook de Peltse zwemclub PZC zwom mee. En de uitslagen waren prachtig: Rosalie Vlassaks: brons op de 100m rugslag en 100m vrije slag, Jozefien Cypers: brons op de 200m rugslag, Lukas Roosen: goud op de 200m rugslag en 200m vrije slag, Griet Loenders: goud op de 100m schoolslag, Hannah Thijs: brons op de 100m vlinderslag, Sien Willekens: zilver op de 100m schoolslag, Nelle Theuwis: zilver op de 100m vrije slag, 50m vrije slag en 200m wisselslag en goud op de 400m vrije slag, Rune Theuwis: brons op de 200m schoolslag en de 50m vrije slag en zilver op de 200m wisselslag. 
PZC zwom mee voor de Beker van HasseltPZC zwom mee voor de Beker van HasseltPZC zwom mee voor de Beker van Hasselt
PZC zwom mee voor de Beker van Hasselt
Zoom

HABO-dames kampioen!

Zondag 8 mei 2022
De dames van HABO zijn kampioen in hun afdeling. Vandaag speelden ze hun laatste wedstrijd tegen Uilenspiegel. Na een spannende eerste helft, met tussenstand 17-12, werd er na de rust een tandje bijgestoken. Eindscore 35-18 voor HABO. Proficiat aan de spelers en hun begeleider!

Handbal: Hades klopt Kreasa

Zaterdag 7 mei 2022
In sporthal De Posthoorn in Hamont hebben de heren van HC Hades Hamont-Achel die van Kreasa Houthalen verslagen met 31-17.

Leentje Van Roij overleden

Zaterdag 7 mei 2022
Hamont-Achel - Leentje Van Roij overledenIn Achel is vandaag Leentje Van Roij overleden, de weduwe van Harry Plas. Ze was afkomstig van Someren (Ned.) en werd 93 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Schriftelijk rouwadres: fam. Van Roij, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. Dit bericht geldt als enige kennisgeving.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag tandartspraktijk Total Dental Care Belgium uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 juni ingediend worden.
Hamont-Achel - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdagavond gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Deze ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen. De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er worden daardoor filevorming en grote (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser botst tegen auto

Woensdag 4 mei 2022
Grensgevallen
In de Poelderstraat in Budel is gisterenavond een fietser tegen een auto gereden. Hij raakte daarbij gewond en is naar het Noorderhartziekenhuis in Overpelt gebracht.
De Noord-Limburgse OCMW’s en maatwerkbedrijf De Biehal, die drie jaar geleden hun klussendienst startten in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer, gaan die klus- en groendienst verder uitbreiden naar Bocholt, Lommel en Pelt.
In de eerste plaats is deze dienst er voor senioren vanaf 65 jaar en voor personen met een invaliditeit, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming en met een beperkt inkomen. Maar alle inwoners uit de vernoemde gemeenten kunnen beroep doen op deze Klussendienst.
Meer info kunt u vinden bij De Biehal. Daar is ook te lezen wat de inzet van die klussendienst kost.
Hamont-Achel - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brand in kantoorgedeelte bedrijfIn het kantoorgedeelte van een bedrijf aan de Randweg-Zuid in Budel brak gisterennamiddag brand uit. De brand ging met felle rookontwikkeling gepaard. De brandweer had er heel wat werk om het vuur te blussen.
Nick Philippe (27) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap NP Services opgericht met zetel in het Heideveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy met betrekking tot ICT toepassingen en het ontwikkelen van websites en van software.
Hamont-Achel - Veel applaus voor Ex Corde in AywailleZoomHet eerste optreden van Ex Corde in Aywaille is een succes geworden. Het was toch een beetje uitzonderlijk om met Ex Corde (uit Achel-centrum) een volledig programma met Gregoriaanse gezangen te brengen. Ruim 150 aanwezigen uit de ruime omgeving van Aywaille-Remouchamps konden het vrijdagavond erg waarderen. Een langdurig warm applaus was hun deel. Dank aan de organisatie - zeker aan Mr. Henry (schepen van cultuur) en Marie Evodie Mahieu die orgelmuziek bracht. (Steven Geens)

Winst voor HABO

Zondag 1 mei 2022
Deze avond werd de wedstrijd HABO - Hestia Bilzen gespeeld in de sporthal van Bocholt. Ook vandaag werd de match voor Habo winnend afgefloten. Eindstand: 32-10.

Exc. Hamont klopt Peer SV

Zondag 1 mei 2022
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Peer SVExcelsior Hamont heeft Peer SV verslagen met 7-0.
Hamont-Achel - Park Houthalen - KFC Hamont 99 1-2Park Houthalen heeft thuis met 1-2 verloren van KFC Hamont 99.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel