Het overige nieuws

Oppassen voor jeukende bultjes

Donderdag 31 mei 2012
De eikenprocessierupsen zijn nu in hun vierde vervellingsstadium. Dat is gebleken bij terreincontroles in Bree en Kinrooi, meldt het provinciebestuur. Dat is geen goed nieuws, want nu komen de brandharen van die rupsen los en kunnen ze zorgen voor veel jeuk bij mensen. En dat zal allicht nog tot einde juni duren, denkt men bij de provinciale natuurcel. 
Er worden nu ook zwaardere middelen ingezet om de rupsen te bestrijden dan met bacillus thuringiensis, het natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht
Van 1 tot en met 30 juni gaan de Limburgse politiezones extra aandacht besteden aan het bellen achter het stuur en aan het dragen van de veiligheidsgordel. Dat is vandaag bekendgemaakt. De actie wordt gesteund door de parketten van Hasselt en Tongeren, die, volgens de mededeling, "gepast gevolg (zullen) geven aan de vastgestelde overtredingen".
Hechtel-Eksel - Kleuters herstellen de regenboogZoomHet zal je maar overkomen: je botst tegen de regenboog en die spat uit elkaar. Gelukkig helpen 4-jarige kleuters om de regenboog te herstellen. Eerst rood, dan oranje, geel, groen, blauw, indigo en tenslotte violet: een hele voormiddag hadden ze nodig om de boog terug op te bouwen. En met resultaat: de regenboog is mooier dan ooit tevoren.
Op die manier testten de 4-jarige kleuters van juffrouw Lieve een gloednieuw project uit samen met de gidsen die dit project ontwikkelden: Annemie Nouters (…) Het hele nieuwsbericht
Kleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboog
Zoom

Maak van fietsen een feestje!

Woensdag 30 mei 2012
Toerisme Limburg en de Limburgse verhuurcentrale van de sociale werkplaats vzw Fietsbasis nodigen je uit om de nieuwe huurfietsen en de nieuwe fietsregio De Wijers, ‘het land van 1001 vijvers’ ten noorden van Hasselt, uit te proberen tijdens een gratis fietsdag op zondag 10 juni. Bel naar het (gratis) nummer 0800 96 96 7, kies optie 2 en reserveer zo je gratis huurfiets. Die haal je op zondag 10 juni tussen 10 en 17 uur af aan het Cycling Center van het Circuit van Zolder. De (…) Het hele nieuwsbericht

TodM zoekt vrijwilligers

Woensdag 30 mei 2012
Sinds jaar en dag doet Dommelhof beroep op vrijwilligers. De verschillende festivals daar konden nooit gerealiseerd worden zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Ook voor de 15de editie van het theaterfestival 'Theater op de Markt' is men op zoek naar vrijwilligers voor het scheuren van tickets, het versterken van de technische ploeg, het rijden met de taxi's, het smeren van broodjes, het opvangen van gezelschappen, ...
In ruil biedt Dommelhof kost en inwoon tijdens het festival in Hasselt, gratis tickets voor voorstellingen (indien geen 'dienst'), gratis drinks en toegang tot de artiestenbar.
Interesse? Stuur dan voor 1 juli een mailtje naar balders[!]limburg.be. Vervolgens krijgt u een formulier toegestuurd via mail. Antwoord op vragen geeft Bart Alders via balders[!]limburg.be of 011/ 80 50 11.
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Stefan Blommaert?ZoomMorgen/woensdag komt VRT-journalist Stefan Blommaert naar De Adelberg in Lommel. Hij brengt een boeiend beeld van het huidige Rusland met president Putin stevig aan het roer. Stefan was geruime tijd verslaggever voor de VRT in Moskou en tijdens deze lezing vertelt hij niet alleen over de huidige politieke situatie en de toekomst van Rusland, maar ook over het dagelijkse leven in dit reusachtige land.
Ook u kunt er dankzij Internetgazet bij zijn... Per gemeente mogen wij twee mensen gratis naar deze lezing sturen. Het enige wat u te doen staat, is een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be sturen VOOR 18.00 uur vanavond (met vermelding van uw adres + Internetgazet), en dan verneemt u nadien of u bij de winnaars bent. Succes!
Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni zal vanuit parkvilla Akindo (Werkplaatsen 65) in Lommel-Werkplaatsen het derde biodiversiteitsweekend van de Projectgroep ‘Levend Zand’ plaatsvinden. Het thema luidt ‘Grenzeloze natuur op de helling’ en verwijst naar de hoge biodiversiteit in het overgangsgebied tussen het droge Kempense plateau en de natte Molse slenk. Zowel Lommelse (Balimgronden, Dorperheide, Waaltjesbos) als Molse gebieden (Verkallenbos, De Maat, Den Diel) worden dit (…) Het hele nieuwsbericht

Open Tuin in Wijchmaal

Zaterdag 26 mei 2012
Hechtel-Eksel - Open Tuin in WijchmaalZoomOok dit jaar organiseren Marc Claessen en Gaby van Dijck weer een Open Tuinweekend, en dat drie weekends na elkaar. Het begint vandaag tot en met maandag, en verder de weekends van 2, 3 en 4 juni en van 09, 10 en 11 juni. Bezoekers krijgen er een expositie van werk van letterkapper Jos Geusens bovenop.
Op zaterdag kunt u in de Achelmansstraat 76 in Wijchmaal terecht van 10 u tot 21 u, op de zon- en maandagen van 10 u tot 18 u. 

Gratis naar... 'P.P.P.' ?

Vrijdag 25 mei 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... 'P.P.P.' ?ZoomMorgen en overmorgen, telkens om 20.15u, presenteert CultuurNoord in CC Palethe de voorstelling ‘P.P.P.’ door het Franse gezelschap Non Nova, dat circustheater brengt. Het basiselement in de voorstelling is ijs. Vanuit het plafond vallen tijdens de voorstelling tientallen ijsballen op de grond. Daartussen speelt zich de voorstelling af.
Tickets kosten slechts 10 euro in voorverkoop bij Palethe, en 12 euro aan de kassa. En dat voor zo'n geweldige voorstelling! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe, want wij mogen vrijkaarten weggeven. Bel daarvoor vandaag tussen 16 en 17u naar Palethe via 011 64 59 52 en u maakte er kans op. Eén vrijkaart per gemeente, vermeld dus uw woonplaats, en als u wint hoort u het dadelijk!

Neske Wuytens overleden

Vrijdag 25 mei 2012
Hechtel-Eksel - Neske Wuytens overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Neske Wuytens overleden, de weduwe van Gerard Bernaerdts. Ze was 87 jaar. De afscheidsdienst en begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden.
Vandaag straalt de zon de hele dag uitbundig tegen een staalblauwe lucht. Maar de UV-index is erg hoog, waardoor een onbeschermde huid snel kan verbranden. Ook het komende weekend is goed insmeren tegen de zon de boodschap!

Flora Achten overleden

Vrijdag 25 mei 2012
Dinsdag is Flora Achten overleden, de weduwe van Ludovicus Wijsmans. Ze was 93 jaar. De begrafenis heeft in familiekring plaatsgevonden.

Een Noord-Limburgse superbui

Dinsdag 22 mei 2012
Het was in de vooravond goed zichtbaar op buienradar.be: boven Bocholt en/of Hamont ontstond een regenbui die zich snel ontwikkelde tot drie kernen die van boven Noord-Limburg richting westen trokken. En daar hebben ze het geweten. Noord-Limburgse regen die met emmers naar beneden kwam! Ook weerwatcher Ruben Weytjens zag vanuit Neeroeteren de cumulonimbus ontstaan. Op zijn website toont hij er vanavond prachtige beelden van. Alsof er boven Noord-Limburg een atoombom ontplofte! Kijk eens naar Bui 22 mei 2012

Fernanda Cuyvers overleden

Dinsdag 22 mei 2012
Hechtel-Eksel - Fernanda Cuyvers overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Fernanda Cuyvers overleden, de echtgenote van Jean Maes. Ze was 74 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Waan u even een testwagen

Dinsdag 22 mei 2012
Eenmaal per jaar maken de auto's op de testbaan van Ford in Lommel, Ford Lommel Proving Ground, plaats voor fietsers en skeelers. Zondag is het weer zover! De poort gaat dan open om 9u. Tot 16u kunt u er starten voor een gezellige tocht op de testbanen, in een mooie bosrijke omgeving. En u zult geen testauto tegenkomen! Integendeel zelfs - van de in totaal 70 km testwegen kunt u liefst 5 tot 25km verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Meer info

Artur Tumanian overleden

Dinsdag 22 mei 2012
Hechtel-Eksel - Artur Tumanian overledenOp zaterdag 12 mei is Artur Tumanian overleden. Hij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid met urne zal woensdag (om 10.30 uur) plaatsvinden in de aula 'Similar' in Eksel.
Hechtel-Eksel - Anneleen Lenaerts krijgt Limburgse cultuurprijsZoomHarpiste Anneleen Lenaerts heeft vanavond in Dommelhof in Neerpelt (terecht) de Limburgse cultuurprijs gekregen. Ze werd gekozen uit 48 genomineerden, van wie er uiteindelijk drie overbleven: filmregisseur Michaël R. Roskam (van "Rundskop"), mode-ontwerper Raf Simons en Anneleen zelf. In al haar bescheidenheid is ze de exponent van jong Limburgs talent dat de wereldtop haalt; eerst via een muzikale basisopleiding bij het NIKO en daarna via een doorgedreven opleiding evolueren tot soloharpiste bij de Wiener Philharmoniker!
Anneleen kreeg haar prijs uit handen van gedeputeerde van cultuur Gilbert van Baelen (foto): een cheque van 6.200 euro die ze naar believen mag besteden. Gefeliciteerd, Anneleen! (Foto Marc Ras)

Dré Maes overleden

Maandag 21 mei 2012
Hechtel-Eksel - Dré Maes overledenDonderdag is Dré Maes overleden, de echtgenoot van Lisette Bens. Hij was 64 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... BrusselZoomDe Z van Zjuul staat ook voor Zinneke, en dus ging Zjuul Devens gisteren in Brussel eens kijken naar de bekende Zinnekeparade. Die stond dit jaar in het teken van de chaos. In de brochure die er gratis werd uitgedeeld stond o.m.: "Een beetje wan/orde dat de deur openzet voor zoveel ongekende mogelijkheden is een tegengif voor geweld.'
Zjuul Devens: "De Zinnekeparade is inmiddels een tweejaarlijkse traditie geworden en een ludiek tegengif tegen de agressie en andere (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Zoom
Hermien Peters en Lize Broekx hebben vandaag hun World Cuptornooi in Poznan afgesloten met een 7de plaats in de finale van de K2 1000m. Ze hadden 10 seconden achterstand op het winnende Poolse duo.
Op de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben Lize Broekx en Hermien Peters, van de Neerpeltse Watersportclub, zich vandaag geplaatst voor de finale van de K2 1000m. Die wordt morgenvoormiddag gevaren. Later dit weekend nemen beide dames nog deel aan de K2 500m tijdens deze Wereldbeker. Eerder deze week was er nog in Poznan het Europese kwalificatietornooi kajak voor de Olympische Spelen; daar eindigden Lize en Hermien nog 5de op de K2 500 meter, waardoor ze uitgeschakeld werden voor deelname aan de O.S..
De eerste interviewfragmenten met getuigenissen over het dagelijkse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze streek, die werden opgenomen in het kader van het erfgoedproject 'Soldatenlaarzen en kauwgom', zijn daar nu te beluisteren. De opnamen gebeuren door vrijwilligers, die ook in de komende maanden nog mensen zullen interviewen. U kunt de fragmenten hier beluisteren.
De Belgische K2-vrouwen sloten vanmiddag hun eerste A-finale af - in Poznan, Polen - op een puike vijfde plaats. Daarmee dwongen Lize Broekx, pas twintig, en de twee jaar jongere Hermien Peters, vice-wereldkampioene bij de juniores, geen olympisch ticket af want dat gaat naar de winnaressen Josefin Nordlow en Karin Johansson. De Zweedse topkajaksters nestelden zich van meet af aan de leiding en gaven die niet meer uit handen.
"Lize en Hermien kwamen halfweg als zevende door en sprintten (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Zondag volley-interland België-PortugalZoomNu zondag organiseert Volleybalclub Overpelt (VCO) een vriendschappelijke interland tussen België (41ste op de wereldranking) en Portugal (34ste). Voor Noord-Limburg is dit een primeur, want nooit eerder is een volleybalmatch van internationaal niveau vertoond in onze regio!
Extra speciaal is het ook voor VCO, omdat Pieter Verhees meespeelt met de nationale ploeg van België. Pieter, op de foto hoog boven het net uitkomend, is Overpeltenaar en heeft tot 17-jarige leeftijd (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanneke Kenis overleden

Woensdag 16 mei 2012
Hechtel-Eksel - Jeanneke Kenis overledenMaandag is Jeanneke Kenis overleden, de weduwe van Jaak Cuypers en de levenspartner van Jef Agten. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zin om figurant te spelen?

Dinsdag 15 mei 2012
Theatergezelschap 'FC Bergman', met onder meer actrice Marie Vinck, zoekt figuranten voor zijn nieuwe voorstelling. 'Terminator Trilogie' is een groots opgezet spektakel in openlucht, waarbij een aanzienlijk aandeel is weggelegd voor figuranten. De nieuwe voorstelling is een coproductie van Dommelhof en speelt van 7 tot 9 juni in Genk. Repetities zijn ter plaatse op 4, 5 en 6 juni om 19.00 uur. Heb je zin om je samen met FC Bergman in dit avontuur te storten? Stel je kandidaat en contacteer C-Mine Cultuurcentrum via Veerle van de Kerkhof, tel. 0473/57.74.70 of 089/65.50.24, of via
c-bergman[!]genk.be.

Damesduo NWC wil naar O.S.

Maandag 14 mei 2012
In het Poolse Poznan gaat donderdag het laatste kwalificatietornooi kajak van start voor de laatste selectieplaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Het Koninklijk Belgisch Kanoverbond stuurt twee leden van de Neerpeltse Watersporclub naar Poznan: Hermien Peters (Hechtel-Eksel) en Lize Broekx (Neerpelt). Ze gaan proberen een Olympisch ticket te bemachtigen in de K2 over 500 meter. Wij wensen hen natuurlijk veel succes toe!

Jeanne Bleyen overleden

Maandag 14 mei 2012
Hechtel-Eksel - Jeanne Bleyen overledenWoensdag is Jeanne Bleyen overleden, de weduwe van Lambert Mandiau. Ze was 88 jaar. Morgen wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. vanavond om 19 uur is er daar een avondwake.
In de regio wordt door iemand die zich Marc Peeters noemt telefonisch contact opgenomen met handelaars en andere potentiële adverteerders. Hij vraagt hen of ze willen adverteren in "het jaarboekje van de politiezone". De man belt via een geheim telefoonnummer. Bij navraag bij de politiezone blijkt dat er geen jaarboekje in de maak is en dat de man in kwestie dus een oplichter is. Eventuele gedupeerden kunnen zich wenden tot de lokale politie.

Leve moeder!

Zondag 13 mei 2012
Hechtel-Eksel - Leve moeder!ZoomVandaag is het moederdag. Zet je moeder uitvoerig in de bloemen, want zonder haar was je er niet! Op de foto een vergeetmenietje. (Foto Josh Vandijck)
Burgemeester Raf Truyens van Hechtel-Eksel gaat bij de komende verkiezingen in het district Peer de provincieraadslijst voor CD&V trekken. Schepen Sigrid Cornelissen van Peer staat tweede, burgemeester Lode Ceyssens van Meeuwen-Gruitrode is lijstduwer. Een en ander is door CD&V-Limburg bekendgemaakt. Op de derde plaats komt Stijn Van Baelen uit Bocholt, dan OCMW-raadslid Tiny Keunen uit Houthalen-Helchteren, vervolgens schepen Liesbeth Van der Auwera uit Bree en tenslotte schepen Johan Bongaerts uit Meeuwen-Gruitrode.

Gerda Lecok overleden

Donderdag 10 mei 2012
Hechtel-Eksel - Gerda Lecok overledenDinsdag is Gerda Lecok overleden, de echtgenote van Willy Laschet. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Hechtel-Eksel - Succes voor NLBB in RotterdamZoomDe Noord-Limburgse Brassband (NLBB) heeft afgelopen weekend hoge ogen gegooid op de European Brass Band Championships in Rotterdam. De NLBB behaalde een schitterende zilveren medaille tijdens deze ‘champions league’ voor brassband. Bovendien ontving bastrombonist Erwin Kelchtermans uit Peer de prijs voor beste solist. Een hele prestatie, aangezien de meeste solisten - in tegenstelling tot Kelchtermans - professionele muzikanten zijn.
De 2100 stoeltjes in De Doelen concerthal in (…) Het hele nieuwsbericht
Succes voor NLBB in Rotterdam
Zoom
Hechtel-Eksel - Pas geboren en al aandeelhouderZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt werd vanmorgen Mauro Tricarico geboren, een wolk van een baby en het zoontje van Jurgen Tricarico en Nathalie Vlassaks, uit de Veldstraat in Overpelt. Nauwelijks enkele uren later kreeg hij van gedeputeerde Frank Smeets al een tegoedbon voor een aandeel van het Limburgse Klimaatfonds, goed voor 100 euro. Jurgen en Nathalie waren er in naam van hun zoontje blij mee. En dat zullen ook de ouders zijn van de andere baby's die vandaag in Limburg geboren (…) Het hele nieuwsbericht
Pas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouder
Pas geboren en al aandeelhouder
Zoom

Jaak Paesen overleden

Woensdag 9 mei 2012
Hechtel-Eksel - Jaak Paesen overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jaak Paesen overleden, de echtgenoot van Josephine Geuens. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd,na een afscheidsplechtigheid (om 10.30 uur) in de aula 'Similar' in Hechtel.
Vanaf morgen/maandag tot en met 20 mei hebben in ons land sociale verkiezingen plaats. In die periode worden meer dan 1,3 miljoen werknemers in de privé-sector opgeroepen om hun vertegenwoordigers te kiezen in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 4 mei 2012
"Het is niet toegestaan vuurwapens of kanonnen in de optocht mee te voeren; handwapens zoals sabel en spie zijn wel toegestaan."
(Uit de 'Info aan de Gilden', bedoeld voor de deelnemers aan de optocht in Budel, zondag)

Vandaag gezien...

Vrijdag 4 mei 2012
Hechtel-Eksel - Vandaag gezien...ZoomAppelbloesems in Zuid-Limburg. (Foto Marcella Stappers)

Wie krijgt het Gulden Spoor?

Woensdag 2 mei 2012
Het provinciebestuur is op zoek naar kandidaten voor de jaarlijkse prijs van het Gulden Spoor. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon die al 5 jaar in Limburg woont of er zolang heeft gewoond of gewerkt. Hij of zij moet bovendien op maatschappelijk of cultureel vlak een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan de eigen taal of cultuur. Elke Limburger, Limburgse gemeente,  instelling of vereniging kan een kandidaat voordragen voor deze prijs. De kandidaturen moeten schriftelijk en degelijk (…) Het hele nieuwsbericht
In het kader van de provinciaal gecoördineerde thema-acties inzake verkeersveiligheid is vanmorgen de thema-actie ‘Motorrijders' gestart, zo meldt het provinciebestuur. Motorrijders zijn het meest kwetsbaar in het verkeer: vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorfietsers in Limburg dodelijk of zwaar gekwetst. De ‘fout’ lag daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. 
Bij de actie van deze maand wil men de motorrijders vooral confronteren met hun kwetsbaarheid en hen wijzen op de gevaren. Anderzijds is aan de politie gevraagd vooral te letten op onaanvaardbaar asociaal rijgedrag van motorrijders dat hinderlijk is voor andere weggebruikers, en motorrijders te controleren op inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs,…

NLBB wil schitteren op EK

Dinsdag 1 mei 2012
Vrijdag en zaterdag vinden in Rotterdam de European Brass Band Championships plaats. België wordt op dit hoogtepunt van het wereldwijde brassbandjaar vertegenwoordigd door de Belgische kampioen, de Noord-Limburgse Brassband. Bij zijn eerste deelname, vorig jaar, haalde de NLBB een zeer mooie 5e stek, tussen en voor grootheden uit de brassbandwereld. Dit jaar hopen ze even goed te doen, hoewel de concurrentie nog zwaarder geworden is door de deelname van enkele wereldbefaamde brassbands uit (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... BokrijkZoomIn het provinciedomein van Bokrijk vindt vandaag - 1 mei - de traditionele bloemen- en plantendag plaats. Men verwacht er veel volk. (Foto Josh Vandijck)
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel