Het overige nieuws

Zaterdag worden in Limburg zes volwassenen gedoopt tijdens de Paaswake. Eén van hen wordt gedoopt in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Hij zal ook het Vormsel ontvangen en zijn eerste communie doen. Dit jaar worden in ons land 181 volwassenen gedoopt waarvan 33 in Vlaanderen.
Hechtel-Eksel - Sportkicks Noord-Limburg op 9 aprilZoomOp 9 april is er Sportkicks Noord-Limburg in het gemeentelijk sportcentrum in Eksel. Sportkicks is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor jongeren vanaf geboortejaar 2008. Zij kunnen een hele dag lang kennismaken met een 30-tal sporten, van aerobic en freestyle dance over streetsoccer en golf tot schieten met kruisboog, handboog of geweer. Sportkicks Noord-Limburg wordt georganiseerd door de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt in samenwerking met de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015
Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (33)ZoomEen muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.

Jos Martens overleden

Maandag 30 maart 2015
Hechtel-Eksel - Jos Martens overledenGisteren is Jos Martens overleden, de echtgenoot van Mariette Bernaers. Hij was 79 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in intieme kring in Aula 't Sant.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (32)ZoomIneens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...
Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (31)ZoomEen barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Hechtel-Eksel - Daar is het zomeruur!Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (30)ZoomOok in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...

Carine Brusselaers overleden

Donderdag 26 maart 2015
Hechtel-Eksel - Carine Brusselaers overledenVandaag is Carine Brusselaers overleden. Zij was 52 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag om 10.30u plaats in Aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Maria Schutters overleden

Donderdag 26 maart 2015
Hechtel-Eksel - Maria Schutters overledenVandaag is Maria Schutters overleden, de weduwe van Lambert Fransen en van Henri Paesen. Ze was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag (20 uur) is er daar een avondwake.

Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentieverhogingen op bestaande routes. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse (…) Het hele nieuwsbericht

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015
Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (29)Zoom"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.

VitaS opent nieuwe keuken

Woensdag 25 maart 2015
Komend weekend wordt de nieuwe keuken van VitaS in Peer officieel ingehuldigd. Dat is voor velen niet alleen het lang verhoopte resultaat van jaren werk, maar ook de voorbode van veel meer. Als samenwerkende vereniging die belast is met de zorg voor de senioren van Peer, Meeuwen-Gruitrode, Hechtel-Eksel en Bocholt is dit een belangrijke stap voor VitaS en duizenden senioren. De nieuwe keuken aan de Industrieweg 14 zal instaan voor de maaltijden van bewoners in de woonzorgcentra, centra (…) Het hele nieuwsbericht

Elvire Van Damme overleden

Woensdag 25 maart 2015
Hechtel-Eksel - Elvire Van Damme overledenVandaag is Elvire Van Damme overleden, de weduwe van Frans Keyaerts. Ze was 83 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag om 11 uur plaats in Aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
 

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.

Bijna 400 hardrijders betrapt

Dinsdag 24 maart 2015
Bij snelheidscontroles op de Limburgse wegen zijn afgelopen weekend 393 hardrijders betrapt. De controles vonden zowel plaats op de autowegen als op lokale wegen. Aan de controleposten passeerden 4.992 voertuigen. 

Smiley (28)

Dinsdag 24 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (28)ZoomIngezonden door Marie-Josée van Hertum, die deze smiley tegenkwam tijdens een fietstochtje.

Willy Driessen overleden

Dinsdag 24 maart 2015
Hechtel-Eksel - Willy Driessen overledenGisteren is Willy Driessen overleden, de echtgenoot van Josée Vanherck. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in Aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Verlaat me nooit

Dinsdag 24 maart 2015
Het is al achttien jaar geleden dat hij ons verlaten heeft. Op deze dag in 1997 overleed Harold Melvin, naar wie de soulformatie Harold Melvin & The Blue Notes werd genoemd. Niet hij, maar Teddy Pendergrass was de zanger van hun hits, zoals "If You Don’t Know Me By Now". Minder bekend is dat ze ook de originele uitvoerders zijn van "Don’t Leave Me This Way", een nummer waarvan Thelma Houston een wereldhit maakte. Heel het verhaal kunt u hier lezen.
Bij wegcontroles afgelopen weekend in Limburg heeft de politie 8 bestuurders uit het verkeer geplukt van wie het voertuig niet verzekerd was. Er zijn ook 27 rijbewijzen ingetrokken. In onze provincie gebeurden er 62 ongevallen, waarvan 11 met gewonden. Twaalf chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren hadden te diep in het glas gekeken.

Smiley (27)

Maandag 23 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (27)ZoomZo amuseerde de dochter van een lezeres zich tijdens het studeren...

Net als in de film

Maandag 23 maart 2015
Het is vandaag zestig jaar geleden dat ‘Blackboard Jungle’ met Glenn Ford, Anne Francis en Sidney Poitier in de bioscoop kwam. Dat we die film vandaag nog kennen, dankt hij vooral aan het feit dat hij een revolutie in de populaire muziek veroorzaakte. De prent opent met een song die iedereen sindsdien kan meezingen. En zeggen dat het plaatje weinig indruk had gemaakt toen het een jaar eerder was uitgekomen. Tekst en uitleg

Smiley (26)

Zondag 22 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (26)ZoomIngezonden door Mieke Paesen.

Opgepast, strippers!

Zondag 22 maart 2015
Vandaag viert Patrick Olive zijn 67ste verjaardag. Hij is een van de stichtende leden van Hot Chocolate en nog altijd actief bij die band. Toen de groep enkele jaren geleden in Genk optrad, vertelde hij ons waarom tijdens hun concerten vrouwen vaak geneigd zijn hun kleren uit te trekken. Klik gauw door naar hier

Smiley (25)

Zaterdag 21 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (25)ZoomIngezonden door René Lehaen
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, na de zonsverduistering...Zoom.

Waggel als een gans...

Zaterdag 21 maart 2015
Op deze dag in 1952 werd het allereerste rock-‘n-rollconcert georganiseerd. Op de affiche stond onder meer Paul Williams. Het kan een tijdje duren voor je in zijn grootste hit het dansje herkent dat tot vandaag op bruiloften en partijen wordt uitgevoerd. Lees er hier alles over.
De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook dit jaar motorrijders uit op een "motorscreening" bij het begin van het nieuwe motorseizoen. Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders immers het meest kwetsbaar te zijn.
Daarom wil men in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing  extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog "verkeersveiliger" Limburg te komen en bij te dragen tot de "GO FOR ZERO"-campagne. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (24)

Vrijdag 20 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (24)ZoomIndien u deze voormiddag naar de zonsverduistering hebt kunnen kijken, dan hebt u deze mooie smiley gezien. (Foto Tony Van Galen)
Morgen begint de lente, een mooie gelegenheid om op de Internetgazet een nieuwe rubriek te starten. Dat is "Uit het popgeschiedenisboek". Journalist André Grosemans, op zichzelf al een wandelende popencyclopedie, laat daarin elke dag een nummer horen dat hij op YouTube heeft gevonden. Kapstok daarbij is de een of andere verjaardag. Wij krijgen op de Internetgazet de korte inleiding te lezen, kunnen het nummer beluisteren en vervolgens doorklikken naar de weblog waar André het verhaal achter dat nummer - of de uitvoerder(s) - uit de doeken doet. Boeiend! En we zijn blij dat we André in onze club hebben! De eerste aflevering van de nieuwe rubriek vindt u hieronder.

Een ander telefoonnummer

Vrijdag 20 maart 2015
Rond deze tijd in 1963 had Hawkshaw Hawkins een grote hit met ‘Lonesome 7-7203’. De titel van het nummer en de naam van de uitvoerder zullen weinigen iets zeggen, maar iedereen kent het liedje. Dat komt omdat er een beroemde Vlaamse versie van bestaat. Ontdek het op http://dejukeboxkalender.skynetblogs.be/
Vandaag heeft de provincieraad tijdens een geheime stemming Bérengère Adriaens aangesteld als nieuwe financieel beheerder.  Zij volgt in die functie Mathieu Delbroek op, die met pensioen is gegaan. Bérengère Adriaens is licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen, 45 jaar oud, gehuwd en moeder van 3 kinderen.

Dirk Blok overleden

Woensdag 18 maart 2015
Maandag is Dirk Blok overleden, de echtgenoot van Ans Mazzavillani. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (16 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

61 verkeersdoden in 2014

Dinsdag 17 maart 2015
Op de Limburgse wegen vielen vorig jaar 61 doden. In 2013 waren er dat  56. In 2005 vielen er liefst 101 verkeersdoden in de provincie. De slachtoffers die binnen de dertig dagen na het ongeval overlijden, zijn niet in de statistieken opgenomen.

Josianne Braeken overleden

Dinsdag 17 maart 2015
Hechtel-Eksel - Josianne Braeken overledenVrijdag is Josianne Braeken overleden, de echtgenote van Philip Stoquart. Ze was 52 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13 uur) in besloten kring plaats in de aula van het crematorium  in Hasselt. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Hechtel.

69 weekendongevallen

Maandag 16 maart 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 55 met blikschade. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 18 licht gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 25 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Annie Royackers overleden

Zaterdag 14 maart 2015
Hechtel-Eksel - Annie Royackers overledenGisteren is Annie Royackers overleden, de echtgenote van Fonny Loenders. Zij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant.

Een zee van gouden wolken

Zaterdag 14 maart 2015
Hechtel-Eksel - Een zee van gouden wolkenZoomPrachtige foto, die de NASA vrijgaf. Hij toont de Soyoez-cabine die donderdag bij zonsopgang aan een landingsparachute boven een zee van gouden wolken over Centraal-Azië zweefde, het aardoppervlak tegemoet. Aan boord waren Barry Wilmore van NASA en Alexander Samokutyaev en Elena Serova van het Russische federale ruimteagentschap Roscosmos; ze verbleven bijna zes maanden in het ISS, het Internationaal Ruimtestation. De Soyoez zou uiteindelijk landen ten zuidoosten van Zhezkazgan, Kazachstan. Klik eens op die foto! (Foto NASA)

Smiley (23)

Zaterdag 14 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (23)ZoomIngezonden door Annie Jansen

Doden zonder opzet

Vrijdag 13 maart 2015
Tribunaliteiten
Wat is toeval en bestaat toeval wel? Het is een filosofische, maar ook een juridische vraag. Stel dat een man en zijn vriendin na een avondje stappen in de vroege uurtjes naar huis gaan. Allebei zijn ze flink aangeschoten en ze krijgen ruzie op straat. De man trekt, slaat en schopt en zijn vriendin komt terecht op de rijbaan. Enkele ogenblikken later wordt ze, liggend op straat, overreden door een auto. Een half uur later is ze dood. Vond die vriendin de dood door het toeval of werd zij gedood door haar vriend? (…) Het hele nieuwsbericht

Gabriel Hardy overleden

Vrijdag 13 maart 2015
Hechtel-Eksel - Gabriel Hardy overledenDinsdag is Gabriel Hardy overleden, de weduwnaar van Anna Huybrechts. Hij was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (12 uur) plaats in Aula 't Sant.

Jef Beckers overleden

Donderdag 12 maart 2015
Hechtel-Eksel - Jef Beckers overledenGisteren is Jef Beckers overleden, de echtgenoot van Lena Hermans. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag om 12 uur plaats in Aula 't Sant. Dinsdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Week van de diëtist

Woensdag 11 maart 2015
Het is de 'week van de diëtist'. Nog tot 20u staan in het Mariaziekenhuis vandaag ziekenhuisdiëtisten en hun zelfstandige collega's uit de regio voor u klaar met tips en advies over gezonde voeding, met speciale aandacht voor het thema 'Vetten... wie kan het nog volgen'.

Smiley (22)

Dinsdag 10 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (22)Zoom                                               Ingezonden door Daisy Broers

Marcella Lenaerts overleden

Maandag 9 maart 2015
Hechtel-Eksel - Marcella Lenaerts overledenIn Eksel is zaterdag Marcella Lenaerts overleden, de weduwe van Jaak Saes. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Bij die letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. In totaal werden 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.
KSJ, KSA en VKSJ gaan vanaf 1 september de naam van hun koepelorganisatie veranderen in KSA. De naamsverandering is het resultaat van een traject waar de afgelopen jaren hard over nagedacht en aan gewerkt werd. Er zal vanaf die datum ook maar één kleur van uniform gedragen worden: een koningsblauw hemd. KSJ-KSA-VKSJ wil zo met haar 34.000 leden en 280 groepen als een sterker merk naar buiten treden. Een en ander is dit weekend beslist op het Groepsleidingscongres in Brussel.

Smiley (21)

Zondag 8 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (21)Zoom                                     Ingezonden door Fia van Weelden
Hechtel-Eksel - Antoinette Vanhaeren overledenVrijdag is Antoinette Vanhaeren overleden, de weduwe van Isidoor Deckers. Ze was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Godelieve Henderix overleden

Woensdag 4 maart 2015
Hechtel-Eksel - Godelieve Henderix overledenMaandag is Godelieve Henderix overleden, de echtgenote van Georges Vranken. Ze was 68 jaar. Zaterdag om 10.30 uur vindt de uitvaartliturgie plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in Aula 't Sant.

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (20)Zoom                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum

Gusta Vincken overleden

Dinsdag 3 maart 2015
Hechtel-Eksel - Gusta Vincken overledenGisteren is Gusta Vincken overleden, de echtgenote van Jef Rutten. Ze was 83 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Vogelliefhebbers gevierd

Maandag 2 maart 2015
Hechtel-Eksel - Vogelliefhebbers gevierdZoomDit weekend vierden de Natuur– en Vogelvrienden Overpelt tijdens het jaarlijks clubfeest in het Pelterke hun kampioenen. Dat zijn de vogelliefhebbers die goud, zilver of brons behaalden tijdens het wereldkampioenschap, het Belgisch of het provinciaal kampioenschap.En José Vanhoudt (met lint) werd gekozen tot miss NVO!
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jean Winters overleden

Maandag 2 maart 2015
Hechtel-Eksel - Jean Winters overledenIn Eksel is zaterdag Jean Winters overleden, de echtgenoot van Els Jamers. Hij was 71 jaar. De afscheidsceremonie vindt donderdag om 13u plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (19)ZoomEen smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel