Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.

Jean Kuppens overleden

Donderdag 31 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Kuppens overledenVandaag is Jean Kuppens overleden, de weduwnaar van Irena Peeters en de echtgenoot van Magda Keppens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Zware straf gevorderd voor autodief

Donderdag 31 januari 2019
Het Openbaar Ministerie heeft zestien maanden celstraf gevorderd tegen een twintiger uit Houthalen-Helchteren. Hij wordt vervolgd voor diefstal. Hij ging onder meer met een Porsche aan de haal en sloeg toe in een shop in Houthalen. De rechter maakt op 28 februari zijn vonnis bekend. (PG)

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Voetganger aangereden

Donderdag 31 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grotestraat in Genk is vanmiddag een voetganger aangereden. De 26-jarige man uit Genk raakte gewond.

Meisjes verzinnen list om te stelen

Donderdag 31 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bewoners van de Albrecht Rodenbachlaan en de Goudstraat in Genk zijn gisteren in hun woning bestolen door twee meisjes. Rond 18 ujur  belden de meisjes aan bij een woning in de Albrecht Rodenbachlaan. De bewoonster, een vrouw in de zeventig, opende de deur en de meisjes gingen meteen naar binnen. Eén van de meisjes gaf de bewoonster een knuffel en nam haar mee naar de woonkamer. De meisjes wilden graag een pakje achterlaten voor een van de buren die op dat moment niet thuis was. Ze bleven ongeveer (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frieda Nilis overleden

Donderdag 31 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Frieda Nilis overledenIn WZC Het Dorp in Houthalen-Helchteren is gisteren Frieda Nilis overleden, de weduwe van Eduard Put. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Bromfietsster tegen paal

Dinsdag 29 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dieplaan in Genk is deze voormiddag rond 10 uur een bromfietsster tegen een paal gereden. De vrouw, woonachtig in Genk, raakte daarbij gewond.

Lea Feyen overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Lea Feyen overledenZondag is Lea Feyen overleden, de echtgenote van Henri Driesen. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur ) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Diefstal in Dennenstraat

Maandag 28 januari 2019
Dieven verschaften zich toegang tot een huis aan de Dennenstraat. De buit bestaat uit een tv, een playstation en enkele cd's. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Bromfietser tegen boom

Maandag 28 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botste vanmorgen rond 6.25 uur een bromfietser tegen een boom. Het slachtroffer is een 28-jarige man uit Diepenbeek.

Watermeter gestolen

Maandag 28 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een leegstaande woning aan de Felix Despastraat in Genk is de watermeter gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Zondagochtend rond 4 uur raakte een 53-jarige man uit Turnhout zwaargewond door enkele messteken. De politie arresteerde in dit verband een 28-jarige vrouw uit As. De man kreeg messteken in de buik, gezicht en pols. Hij probeerde op eigen krachten nog naar het ziekenhuis te rijden maar belandde op de Europalaan in Genk met zijn wagen in de berm. Een passerende ambulance nam de man met levensgevaarlijke verwondingen mee naar het ziekenhuis. De omstandigheden van de feiten worden onderzocht. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Houthalen-Helchteren - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.
In het handbal (tweede nationale mannen) heeft Houthalen Waasmunster verslagen. Uitslag: 29-21.

Ongeval op Herebaan-Oost

Zondag 27 januari 2019
Vanmorgen is er een verkeersongeval gebeurd op Herebaan-Oost. Daarbij is een lichtgewonde gevallen.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Houthalen-Helchteren - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Drie ongevallen: vijf gewonden

Zondag 27 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koebaan in Genk botste vanmorgen rond 7.30 uur een auto tegen een geparkeerd voertuig. Een 35-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Op de Oosterring raakten drie auto's in een aanrijding betrokken: een 14-jarig meisje uit Maaseik, een 49-jarige man uit Zutendaal en een 42-jarige vrouw uit Genk werden daarbij gewond. Op de Europalaan is vanochtend een auto in de berm aangetroffen. In de man zat een man die meerdere messteken had opgelopen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Juwelen en camera gestolen

Zondag 27 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Grotestraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. De buit bestaat uit juwelen en een camera.

Winst voor Park Houthalen

Zondag 27 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Winst voor Park HouthalenPark Houthalen heeft KVK Beringen verslagen met 3-0. Die uitslag stond al bij de rust op de bordjes. En als we onze correspondent moeten geloven, versloeg Houthalen VV Lanklaar VV met... 0-20! Eendracht Houthalen verloor met 3-2 op het veld van Paal-Tervant B.

Inbraak in fitnesszaak

Zondag 27 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is in gebroken in een fitnesszaak op Inakker in Zolder. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Helson speelt gelijk in Houtvenne

Zaterdag 26 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Helson speelt gelijk in HoutvenneHelson Helchteren heeft een 1-1 gelijkspel behaald in Houtvenne. Helson staat zesde in de stand.

Man ingerekend

Zaterdag 26 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuvenstraat in Zonhoven heeft de politie een man opgepakt. Die was met een zaklamp in een handelszaak aan het schijnen toen hij door de eigenaar betrapt werd en op de vlucht sloeg. De verdachte kon door de politie ingerekend worden.

Leon Wouters overleden

Zaterdag 26 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Leon Wouters overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen is woensdag de uit Wijchmaal afkomstige Leon Wouters overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Daemen overleden

Vrijdag 25 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Victorine Daemen overledenIn WZC Het Dorp in Houthalen-Helchteren is gisteren Victorine Daemen overleden, de weduwe van Piet Cappa. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Lijnen overleden

Vrijdag 25 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Martha Lijnen overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Martha Lijnen overleden, de echtgenote van Pierre Motmans. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kiewit (Hasselt). Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 

Weg met juwelen

Donderdag 24 januari 2019
Bij een inbraak in een appartement aan de Weg naar As in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Nieuwe bvba: ZA Consulting

Donderdag 24 januari 2019
ZA Consulting: dat is de naam van de bvba die door Abdallah Mouslim en Zakia Ben Amar, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer training, coaching en alle vormen van opleiding met betrekking tot informatica. De zetel van de bvba is gevestigd in de Hortensiastraat.

Nieuwe bvba: SC-Steelframes

Donderdag 24 januari 2019
Davy Knoops en An Steyvers, beiden uit Peer, hebben de bvba SC-Steelframes opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, metaalconstructies en draineringswerken.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Betty Lefrère overleden

Donderdag 24 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Betty Lefrère overledenZondag is de uit Houthalen afkomstige Betty Lefrère overleden, de weduwe van René Wanten. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schurhoven (Sint-Truiden).

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Marisa Masciulli overleden

Woensdag 23 januari 2019
Gisteren is Marisa Masciulli overleden. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Genk. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Zestien evers geschoten

Dinsdag 22 januari 2019
Vandaag zijn in natuurgebied De Wijers in Zonhoven 16 everzwijnen geschoten tijdens een drukjacht. Bij de jacht werden honden ingezet.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Tablets, laptop en geld gestolen

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grote Hemmenweg in Zonhoven is ingebroken in een woning. De buit bestaat uit twee tablets, een laptop en geld. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Vrachtwagen en auto's botsen

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.20 uur botsten een vrachtwagen en twee auto's op de Esserslaan in Genk. Daarbij is één gewonde gevallen.

Laptops en radio's gestolen

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de kantoren van een bedrijf op de Schaapsdries in Genk hebben dieven twee laptops en twee radio's gestolen. In een huis in de Steeneikstraat zijn juwelen en geld ontvreemd.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Dinsdag 22 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De 24-jarige Klaudia Z. uit Hechtel-Eksel is vanmiddag rond 12.45 uur gewond geraakt bij een ongeval in de Heuveneindeweg in Zonhoven. Daar botsten een bestelwagen en een snelbus van De Lijn.
Houthalen-Helchteren - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Container opengebroken

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf in de Grote Eggestraat in Zonhoven hebben dieven een container opengebroken en werkmateriaal gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Politie-inspecteur Vanherle overledenOp 13 januari overleed politie-inspecteur Luc Vanherle van de politiezone CARMA. Hij was 47 jaar en laat zijn echtgenote en vier kinderen na.

Vrouw (76) gewond bij botsing

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Eerste Cyclistenlaan in Genk botsten deze voormiddag rond 10.45 uur twee auto's. Een 76-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Haar toestand was niet levensbedreigend. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Brand in slaapkamer

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand in slaapkamerZoomVanochtend brak brand uit in de slaapkamer van een woning aan de Beringersteenweg in Zonhoven. De brandweer was het vuur snel meester. De brandoorzaak is niet bekend. (Foto T.R.)

Handbal: Kreasa klopt Eupen

Zondag 20 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt EupenIn tweede nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 24-32 gewonnen in Eupen. Kreasa staat eerste in de stand en heeft vijf punten voorsprong op Izegem.

Gewond bij ongeval op E314

Zondag 20 januari 2019
Op de E314 in Houthalen is gisterenavond rond 19.30 uur een verkeersongeval gebeurd. Daarbij is een lichtgewonde gevallen.

Geld, tv en snoep weg

Zondag 20 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Muizenstraat in Zonhoven. Er is geld, een tv en snoep gestolen.

Drie diefstallen

Zondag 20 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning op de Ceintuurlaan in Genk zijn juwelen gestolen. Uit een garage in dezelfde straat is een crossmotor ontvreemd. Uit de elektriciteitskast van een woning aan de Geenhoornstraat is de elektriciteitsmeter gestolen.

Botsing op E314

Zondag 20 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1.10 uur botsten twee auto's op de E314 in Genk. Daarbij vielen één zwaargewonde en drie lichtgewonden.

Winst voor Eendracht Houthalen

Zondag 20 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Winst voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft vandaag Turkse Rangers verslagen. Uitslag: 3-1. Park Houthalen won met 1-2 bij Melo Zonhoven. Helson Helchteren won van Bornem met 2-1.

Zaalvoetbal: Celtic - Lier 1-3

Zondag 20 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Lier 1-3In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 1-3 verloren van Lier.  Celtic sprokkelde 7 punten in 13 wedstrijden en staat elfde in de stand.

Lichte verkeershinder

Zondag 20 januari 2019
Maandag en dinsdag rooit de aannemer enkele bomen om de nutswerken op het punt Europark - Herebaan-Oost mogelijk te maken. De verkeershinder zal heel beperkt zijn.

Gelijkspel in topper

Zaterdag 19 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel in topperHouthalen VV is vanavondf gelijk gaan spelen op het veld van Veldwezelt. Uitslag: 3-3.

Snipverkouden

Zaterdag 19 januari 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - SnipverkoudenIk ben snipverkouden en breng nu noodgedwongen vele uren door in bed of op de bank. Terwijl ik horizontaal lig te rusten flitsen er woordspelletjes door mijn hoofd. Zo was ik gisteren geobsedeerd door het zoeken van woorden beginnend met de letters DR. Ik vond er heel wat, zoals drek, drol, driest, draak, druilen... En zo dramde ik maar door. Tot ik opmerkte dat het meestal droeve woorden waren. Ze hebben allemaal een donkere kleur, gaande van bruin, zwart tot paars.
Ja, woorden hebben een kleur. Dichters schilderen met woorden. Als je woorden op een creatieve manier naast elkaar plaatst, krijg je een kleurrijk verhaal. Hopelijk kan ik vandaag een verhaal dromen zonder droefenis.
Jef LINGIER
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)

Nieuwe bvba: Savas

Vrijdag 18 januari 2019
Murat Savas uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Savas opgericht met zetel aan De Standaard. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in nieuwe en gebruikte auto's en carosserieherstel.

Juwelen en tablet gestolen

Vrijdag 18 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Lucien Londotstraat in Genk zijn juwelen en een tablet gestolen. In de Grotestraat gingen onbekenden met een videofoon aan de haal.

Boormachine gestolen

Vrijdag 18 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is gisterenavond ingebroken in een garage. Er is een boormachine gestolen.

Fietsster tegen auto: gewond

Vrijdag 18 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Dorpsplein in Zonhoven reed gisterenavond een 12-jarige fietsster uit Zonhoven tegen een auto. Zij raakte daarbij gewond.
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf jaar cel voor terrorist

Vrijdag 18 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een twintiger uit Zonhoven veroordeeld tot vijf jaar cel en een boete van 800 euro. Hij kreeg deze straf voor deelname aan activiteiten van IS. De twintiger kwam al eerder in aanraking met het gerecht.

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Nieuwe bvba: B&M AcFisc

Donderdag 17 januari 2019
Bart Paredis uit Houthalen-Helchteren en Marc Verstraten uit Kinrooi hebben de bvba B&M AcFisc opgericht met zetel aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren. De vennootschap heeft tot doel de werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen.

Wijziging in busdiensten De Lijn

Donderdag 17 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Wijziging in busdiensten De LijnVanaf maandag wordt de dienstregeling van De Lijn gewijzigd voor (onder meer) lijn 48 (Hasselt - Hamont-Achel) en lijn 283 (Kleine Brogel - Hasselt). De juiste dienstregeling is hier te vinden.

Schrijnwerkerij Geuns failliet

Donderdag 17 januari 2019
De ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag schrijnwerkerij Geuns uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 februari ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Afval vat vuur

Donderdag 17 januari 2019
In Centrum-Zuid vatte vanochtend een partij afval vuur zodat de brandweer moest uitrukken. De oorzaak blijkt zelfontbranding te zijn.

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Sprint Transport breidt uit

Woensdag 16 januari 2019
Het bedrijf Sprint Transport uit Houthalen gaat niet alleen verbouwen maar ook uitbreiden. Het bedrijf zit nu te klein. Door de uitbreiding komen er enkele arbeidsplaatsen bij. Met de uitbreiding is een investering gemoeid van 2 miljoen euro.

Brandstichting aan jeugdhuis

Woensdag 16 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben gisterennamiddag brand gesticht aan jeugdhuis De Put aan de Pastoor Paquaylaan in Heusden-Zolder. Er is onder meer schade aan de gevel.

Geknoeid met gasmeter

Woensdag 16 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechter heeft een dertiger uit Heusden-Zolder met een werkstraf van 60 uur bedacht omdat hij met de gasmeter van zijn woonst had geknoeid. Als verschoning voerde de man aan dat hij ten tijde van de feiten met financiële problemen kampte. (PG)

Spelconsole gestolen

Woensdag 16 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een inbraak vastgesteld in een appartement aan de Landwaartslaan in Genk. Onbekenden gingen er aan de haal met een spelconsole en een elektronische sigaret.

Man gewond bij botsing

Woensdag 16 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bilzerweg in Genk raakten deze voormiddag rond 10 uur een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Daarbij raakte een Duitser gewond.

Waar is Loesje?

Woensdag 16 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Waar is Loesje?ZoomLoesje, een achtjarige beagle (teefje), werd op 7 december voor de tweede maal gestolen uit de omheinde tuin van haar baasjes in Houthalen-Oost. Meteen werd er een grote zoekactie opgestart met vrijwilligers en die zoekactie loopt nog steeds want Loesje is nog altijd niet terecht.
Er zijn inmiddels al meer dan duizend flyers uitgehangen, camera’s opgehangen waar ze gespot werd, maar geen Loesje. De baasjes loven een beloning uit voor DE tip die kan leiden tot het vinden van het hondje. Ze zijn bereikbaar via 0498 731 638.

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Lijnen overleden

Woensdag 16 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Lijnen overledenIn WZC Vinkenhof is vrijdag Maria Lijnen overleden, de weduwe van  Jan Lijnen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Nieuwe voorzitter Ondernemingsclub

Dinsdag 15 januari 2019
De Ondernemingsclub Houthalen-Helchteren heeft een nieuwe voorzitter: Wim Verstraten volgt Marnik Hermans op.

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Andre Houben overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Andre Houben overledenZaterdag is Andre Houben overleden, de weduwnaar van Maria Wouters. Hij was 86 jaar en wordt donderdag in Helchteren begraven na hen afscheid in aula 't Sant in Hechtel.

Werkstraf voor slagen aan vrouw

Maandag 14 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een veertiger uit Zonhoven heeft een werkstraf van 70 uur gekregen omdat hij slagen toebracht aan zijn vrouw. Hij moet haar bijna 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Man (20) gewond bij botsing

Maandag 14 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witvenweg in Zonhoven botsten gisterennamiddag twee auto's. Daarbij is een 20-jarige man uit Heusden-Zolder gewond geraakt.

Werkmateriaal gestolen

Maandag 14 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe op een werg aan de Merelstraat in Zonhoven. Er is werkmateriaal ontvreemd. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. Een inbraakpoging aan de Halveweg mislukte.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: verlies voor Celtic

Zondag 13 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: verlies voor CelticIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 6-1 verloren in Charleroi. Na 12 wedstrijden heeft Celtic 7 punten.

Inbraak in werfkeet

Zondag 13 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden verschaften zich toegang tot een werfkeet aan de Batenstraat in Zonhoven. Wat er gestolen werd, is niet geweten.

Tiener gewond bij ongeval

Zondag 13 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is een bromfietser aangereden door een auto. Het betreft een tiener uit Genk.

Inbraak in woning in aanbouw

Zondag 13 januari 2019
In de Lentedreef is ingebroken in een woning in aanbouw. Onbekenden gingen er vandoor met onderdelen voor de elektriciteitsvoorziening.

Installatie politiecollege

Zondag 13 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Installatie politiecollegeZoomVrijdag vond de installatie van het nieuwe politiecollege plaats. Dit college bestaat uit de burgemeesters van de steden/gemeenten die deel uitmaken van de politiezone CARMA en staat in voor de bestuurlijke werking. De samenstelling van het college is licht gewijzigd door de fusie van Oudsbergen. Burgemeester Wim Dries werd opnieuw aangesteld als voorzitter. De installatie van de nieuwe politieraad vindt donderdag 14 februari plaats. Samenstelling college: burgemeester Stad Genk: Wim Dries Gemeente Houthalen-Helchteren: Alain Yzermans Gemeente Oudsbergen: Lode Ceyssens Stad Bree: Liesbeth Van der Auwera Gemeente Bocholt: Stijn Van Baelen Gemeente Zutendaal: Ann Schrijvers Gemeente Kinrooi: Jo Brouns

Houthalen VV klopt Smeermaas

Zondag 13 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt SmeermaasHouthalen VV heeft vandaag KF Smeermaas verslagen met 5-1. Eendracht Houthalen verloor met dezelfde cijfers bij Sparta Lille.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Houthalen-Helchteren - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Park Houthalen verliest van Alken

Zaterdag 12 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van AlkenPark Houthalen heeft vanavond met 0-1 verloren van FC Alken. Park Houthalen staat samen met Koersel aan de leiding in eerste provinciale.Helson ging met 1-3 winnen bij K.ESK. Leopoldsburg. In de stand staat Helson zesde met 23 punten uit 17 matchen.

Gewond bij ongeval

Zaterdag 12 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Onderwijslaan en de Emiel Vandorenlaan in Genk is vanochtend rond 5.40 uur een gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Vier auto's in aanrijding betrokkenZoomAan het op-en afrittencomplex van de E314 raakten rond 17.10 uur vier auto's in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval viel één lichtgewonde.

Twee twintigers gewond

Vrijdag 11 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Evence Coppéelaan in Genk botsen gisterenavond rond 17.40 uur twee auto's tegen twee geparkeerde auto's. Een 25-jarige man uit Genk en een 26-jarige vrouw uit Bree raakten daarbij gewond.

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.

Bende slaat meer dan 100 keer toe

Vrijdag 11 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Bende slaat meer dan 100 keer toeOp het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt moest vandaag een zevenkoppige dievenbende plaatsnemen die in wisselende samenstelling meer dan honderd keer toesloeg, onder meer in Hamont-Achel, Houhgalen-Helchteren en Tongeren. Het Openbaar ministerie vorderde straffen gaande van 18 maanden tot 5 jaar. Het verdict in deze zaak valt op 8 februari. (PG)
Houthalen-Helchteren - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Videopark failliet verklaard

Donderdag 10 januari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Videopark uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 februari ingediend worden.

Kabeldiefstal in Eksterstraat

Donderdag 10 januari 2019
Op een werf aan de Eksterstraat zijn vier rollen elektriciteitskabel gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Vijf auto's beschadigd

Donderdag 10 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwe Kuilenweg in Genk werden vandaag vijf auto's beschadigd. Onbekenden staken er enkele banden plat.

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Zuster Elisa Tielens overleden

Donderdag 10 januari 2019
Maandag is de uit Helchteren afkomstige zuster Elisa Tielens van de congregatie van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de kerk van Communauté Ave Maria in Saint-Servais (Namen).

Luigi Di Lernia Louis overleden

Donderdag 10 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Luigi Di Lernia Louis overledenDinsdag is Luigi Di Lernia Louis overleden, de echtgenoot van Paola Trivelli. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Houthalenseweg in Zonhoven raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en fietser Joël C. (52) uit Zonhoven in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij lichte verwondingen op.

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.

Werkstraf voor slaan echtgenote

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een veertiger uit Zonhoven een werkstraf van 70 uur opgelegd voor het toebrengen van slagen aan zijn echtgenote. De vrouw eiste zo'n 47.000 schadevergoeding van haar ex. De rechtbank kende haar slechts een bedrag van 2.980 euro toe. (PG)

Tegen boom: man (44) gewond

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Of Bosdel in Genk is gisterenavond rond 21.30 uur een auto tegen een boom beland. Een 44-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Weg met ring

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd in een appartement aan de Evence Coppéelaan in Genk. Er is een ring gestolen.

Veroordeeld voor dodelijk ongeval

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Veroordeeld voor dodelijk ongevalVier maanden cel met uitstel en een boete van 4.400 euro waarvan 2.000 euro met uitstel en zes maanden rijverbod: dat is de straf die een 22-jarige uit Zonhoven kreeg voor een dodelijk ongeval op de E314 in Lummen. Hij reed achterop een vrachtwagen. Een 18-jarige, ook uit Zonhoven, kwam daarbij om. Op burgerlijk gebied wordt de zaak later afgehandeld.

Ongeval met twee gewonden

Dinsdag 8 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in Genk botsten maandagnamiddag rond 16.30 uur twee auto's. Twee Genkenaren van 58 en 41 jaar raakten daarbij gewond.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Veertig minuten bekneld

Maandag 7 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de Donderslagweg in Genk raakte vanavond de autobestuurder bekneld in zijn voertuig. Het nam haast veertig minuten in beslag om het zwaargewonde slachtoffer te bevrijden.

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Voedingswaren gestolen

Maandag 7 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een werfkeet op de Welzijnscampus in Genk verdwenen voedingswaren uit een koelkast. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Half uur file door ongeval

Maandag 7 januari 2019
Vanmorgen rond 8.15 uur botsten drie auto's op de Grote Baan, ter hoogte van de oprit naar de E314. Daardoor ontstond er een file van een half uur in de richting van Hasselt. Bij het ongeval raakten een 27-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 29-jarige vrouw uit Peer gewond.

Vier gewonden bij botsing

Zondag 6 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Weg naar As en de André Dumontlaan in Genk zijn gisterenavond vier gewonden gevallen: een 25-jarige Genkenaar, een 29-jarige man uit Maasmechelen, een 28-jarige man uit Kinrooi en een 19-jarige vrouw ut Lanaken. Op de Landwaartslaan is een 14-jarige jongen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Ring gestolen

Zondag 6 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd in een appartement aan de Loofstraat in Genk. Er is een ring gestolen.
Houthalen-Helchteren - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen klopt Huvo Jeuk

Zondag 6 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt Huvo JeukPark Houthalen is vandaag met 0-2 gaan winnen bij Huvo Jeuk en staat na 17 matchen in eerste provinciale aan de leiding met twee punten voorsprong op Herk FC, Torpedo Hasselt en KVK Beringen. Helson Helchteren verloor thuis met 0-4 van hekkensluiter Racing Mechelen. Eendracht Houthalen versloeg Grote Brogel met 2-1. Houthalen VV speelde 1-1 gelijk op het veld van Waterloos (Neeroeteren).

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Dubbeltornooi bij TTC Palet HouthalenZoomTTC Palet Houthalen (Koningsplein Helchteren) hield gisteren zijn jaarlijks dubbeltornooi onder de eigen leden. De hoogst geklasseerde werd gekoppeld aan een lager geklasseerde. Winnaars werden Roman Ruben en Huang Oliver; zij mochten met de wisselbeker naar huis.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Tankstation overvallen

Vrijdag 4 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Tankstation overvallenIn Genk is woensdagavond rond 18.15uur een tankstation aan de Hoevenzavellaan overvallen. De overvaller bedreigde de kassierster met een mes en dwong haar om geld en sigaretten in een zak te stoppen. De man trachtte vervolgens te vluchtten maar werd door een klant tegengehouden. Hierdoor ontstond er een schermutseling tussen de twee mannen waardoor de zak met de buit op de grond viel. De verdachte kon nog wat geld bij elkaar rapen en vluchtte vervolgens te voet weg richting Hoevenzavellaan. Niemand raakte gewond. Vandaag kon een verdachte gearresteerd worden in Lommel.

Jos Knaepen overleden

Vrijdag 4 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Jos Knaepen overledenGisteren is Jos Knaepen overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Vrachtwagen tegen brug

Donderdag 3 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanonchtend is weer een vrachtwagen tegen de brug in Bosdel in Genk gereden. De chauffeur kwam er met de schrik vanaf. De hoogte van de brug is er goed aangegeven maar geregeld laten bestuurders van vrachtwagens en bestelwagens er zich verrassen.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jef Veekmans overleden

Donderdag 3 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Veekmans overledenOp Nieuwjaarsdag overleed Jef Veekmans, de weduwnar van Eugenie Dreesen. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hoiuthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Schraepen-Mathijsen aan de Halveweg in Zonhoven.

Lucien Gielen overleden

Donderdag 3 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Lucien Gielen overledenOp Nieuwjaarsdag is Lucien Gielen overleden, de echtgenoot van Dora Reynders. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-)20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Freddy De Man overleden

Donderdag 3 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Freddy De Man overledenGisteren is Freddy De Man overleden, de echtgenoot van Emma Leen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten.

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Giovanni Carallo overleden

Woensdag 2 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Giovanni Carallo overledenOp nieuwjaarsdag is Giovanni Carallo overleden, de echtgenoot van Francesca Comitangelo. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Zaterdag (19.15 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmomenten: vrijdag (17.30 - 18 uur) en zaterdag na de avondwake bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Werkmateriaal ontvreemd

Woensdag 2 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Stoffelsbergstraat in Genk is vanochtend een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met werkmaterialen.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Verdubbeling subsidies

Dinsdag 1 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Wie dit jaar in Zonhoven duurzame investeringen doet zoals het plaatsen van hoogendrementsglas of in zijn woning dak of vloer isoleert kan rekenen op een verdubbeling van de subsidiebedragen. Nieuw is dat inwopners die een groendak plaatsen nu ook een sibsidie krijgen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zaveldriesstraat in Genk zijn deze voormiddag rond 10.15 uur een fietser en een wagen gebotst. Een 82-jarige man uit Opglabbeek raakte daarbij gewond.

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren