Het overige nieuws

Trainer Reumers verlaat ESK

Woensdag 31 januari 2018
ESK Leopoldsburg moet op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige trainer, Luc Reumers, verlaat ESK eind dit seizoen.

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Wouters overleden

Woensdag 31 januari 2018
Leopoldsburg - Luc Wouters overledenIn Bree is maandag de uit Heppen afkomstige Luc Wouters overleden, de echtgenoot van Pala Quicken. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ludo Thijs overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Leopoldsburg - Ludo Thijs overledenIn Leopoldsburg is zondag Ludo Thijs overleden, de echtgenoot van Nelly Winters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

NV 2Work opgericht

Dinsdag 30 januari 2018
De nv Gentals uit Herentals en de bvba XWT uit Leopoldsburg hebben de nv 2Work opgericht met zetel aan de Kerkestraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beoefenen van elke tak van arbeidsbemiddeling en de uitoefening van een uitzendbureau.

Liliane Lambotte

Maandag 29 januari 2018
Leopoldsburg - Liliane LambotteVrijdag overleed Liliane Lambotte, de weduwe van Jacques Renard. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Lea Orens overleden

Maandag 29 januari 2018
Leopoldsburg - Lea Orens overledenGisteren is Lea Orens overleden, de weduwe van Louis Tiri. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Leopoldsburg - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)
Leopoldsburg - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
In het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg met 1-4 gewonnen bij Heracles Alken. Leopoldsburg staat twaalfde in de stand met 6 punten uit 16 wedstrijden.
Leopoldsburg - Leopoldsburg speelt gelijk in DiegemESK Leopoldsburg heeft vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Diegem. Leopoldsburg staat achtste in de stand met 29 punten uit 19 wedstrijden.
Leopoldsburg - Sportman van het jaar: Basten CaertsZoomIn Leopoldsburg is Basten Caerts uitgeroepen tot sportman van het jaar. Basten maakte tijdens de laatste Olympische Spelen een grote sprong vooruit en rijft sindsdien de zwemrecords aan elkaar. Basten is lid van de Beringse Tuimelaars, de club waar ook Pieter Timmers groot werd.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Leopoldsburg - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

KNBC wint jubileumbeker Bloemenhof

Zaterdag 27 januari 2018
Leopoldsburg - KNBC wint jubileumbeker BloemenhofZoomNa de beker Blauwe Kei heeft biljartclub KNBC uit Neerpelt nu ook de beker Bloemenhof binnengehaald. In de finale versloegen de gebroeders Luc en Toon Valkenborgh met kopman Jan Vanhelden (foto) de biljarters van de Kleine Heide uit Leopoldsburg .

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Leopoldsburg - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Heidebrand op militair domein

Dinsdag 23 januari 2018
Op het militair domein brak deze namiddag een heidebrand uit. De brandweer had het vuur snel onder controle.

An Willems overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Leopoldsburg - An Willems overledenZaterdag is An Willems overleden, de weduwe van Etienne Vandrepol. Ze was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Ghislaine Seurs overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Leopoldsburg - Ghislaine Seurs overledenGisteren overleed Ghislaine Seurs, de weduwe van Marcel Lambrechts. Ze was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Leopoldsburg - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Theresette Vanmeeuwen overleden

Maandag 22 januari 2018
Leopoldsburg - Theresette Vanmeeuwen overledenIn Beringen-Mijn is zaterdag de uit Leopoldsburg afkomstige Theresette Vanmeeuwen overleden, de weduwe van Jean Casimir. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Staf Goossens overleden

Zondag 21 januari 2018
Leopoldsburg - Staf Goossens overledenVrijdag is Staf Goossens overleden, de echtgenoot van Bertha Gebruers. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.
In het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg thuis met 1-10 verloren van Wellen. In de rangschikking staat Leopoldsburg dertiende met 3 punten uit 15 wedstrijden.

ESK Leopoldsburg - Nijlen 2-2

Zaterdag 20 januari 2018
Leopoldsburg - ESK Leopoldsburg - Nijlen 2-2ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen KFC Nijlen. Het staat vijfde in de stand met 28 punten uit 18 wedstrijden.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Antoine Mertens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Op 12 januari overleed Antoine Mertens, de echtgenoot van Greta Jordaens. Hij was 82 jaar. Het afscheid in aula De Vloot vond in intieme kring plaats.

Petrus Webers overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Leopoldsburg - Petrus Webers overledenWoensdag overleed Petrus Webers. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Yvonnne Haelewyck overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Leopoldsburg - Yvonnne Haelewyck overledenGisteren is Yvonne Haelewyck overleden, de weduwe van René Ramakers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Leopoldsburg - Gewond bij botsing in JacoletstraatBij een aanrijding tussen twee auto's in de Jacoletstraat raakte één persoon gewond. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23 uur.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Leopoldsburg - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom
Leopoldsburg - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Werkmateriaal en fiets gestolen

Woensdag 17 januari 2018
Leopoldsburg - Werkmateriaal en fiets gestolen
Uit een garage aan de Asdonckstraat zijn werkmateriaal en een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Frans Peeters overleden

Woensdag 17 januari 2018
Leopoldsburg - Frans Peeters overledenOp 12 januari overleed de uit Heppen afkomstige Frans Peeters, de weduwnaar van Maria Van Moll. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Ronny Cortens overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Leopoldsburg - Ronny Cortens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Ronny Cortens overleden. Hij was 59 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Jos Snoeckx overleden

Maandag 15 januari 2018
Op 9 januari overleed Jos Snoeckx, de echtgenoot van Angèle Ruttens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats in aula De Vloot.
In het zaalvoetbal heet United Beverlo Leopoldsburg verslagen met 11-0. Beverlo staat aan de leiding met 39 punten uit 13 wedstrijden. Rode lantaarn Leopoldsburg sprokkelde 3 punten in 14 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Marcel Van Beethoven overleden

Zondag 14 januari 2018
Leopoldsburg - Marcel Van Beethoven overledenGisteren is Marcel Van Beethoven overleden, de echtgenoot van Martha Willekens. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - ESK Leopoldsburg wint in KampenhoutESK Leopoldsburg heeft vanmiddag met 0-3 gewonnen op het veld van Kampenhout.  Leopoldsburg staat zesde in de stand met 27 punten uit 17 wedstrijden.

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Leopoldsburg - Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)

Madeleine Hoogsteyns overleden

Donderdag 11 januari 2018
Leopoldsburg - Madeleine Hoogsteyns overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Madeleine Hoogsteyns overleden, de weduwe van Marcel Beckers. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 18 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Engsbergen-Tessenderlo.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Winnaars eindejaarsactie gekend

Donderdag 11 januari 2018
Het gemeentebestuur en de adviesraad lokale economie organiseerden op 10 januari 2018 de trekking van de eindejaarsactie. Er werden 217 winnaars getrokken die een geschenkbon winnen van 5, 10 of 20 euro. Zo zijn er in elke handelszaak een aantal winnaars, maar daarnaast zijn er ook nog 5 hoofdprijswinnaars met een geschenkbon van maar liefst 100 euro. De winnaars kunnen hun geschenkbon vanaf 16 januari afhalen bij de handelaar waar ze gewonnen hebben. De hoofdprijswinnaars en de winnaars van Proxy Delhaize (…) Het hele nieuwsbericht

Raymond Hulsmans overleden

Woensdag 10 januari 2018
Leopoldsburg - Raymond Hulsmans overledenOp 20 december overleed in Benidorm Raymond Hulsmans, de weduwnaar van Julia Poosen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Angèle Clauw overleden

Woensdag 10 januari 2018
Maandag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Angèle Clauw overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Leopoldsburg - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

OKay opent winkel in Heppen

Dinsdag 9 januari 2018
OKay opent dit jaar een winkel in Heppen. Momenteel telt OKay al 126 winkels in ons land waarvan 14 in Limburg. OKay is de buurtsupermarktketen van de Colruyt-groep.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.

Frans Haesen overleden

Maandag 8 januari 2018
Leopoldsburg - Frans Haesen overledenGisteren is Frans Haesen overleden, de echtgenoot van Henriette Pauwels. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg thuis verloren van ZVK A5 Genk. Uitslag: 2-3. In de stand staat Leopoldsburg voorlaatste.
Leopoldsburg - ESK Leopoldsburg verliest oefenwedstrijdESK Leopoldsburg heeft een oefenwedstrijd verloren op het veld van KFC Turnhout. Uitslag: 1-0.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Leopoldsburg - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Ga je naar de REVU-fuif?

Vrijdag 5 januari 2018
Morgen/zaterdag gaat tijdens de REVU-fuif — één van de grotere fuiven uit de regio — van KSA Balen in PC Balen-Centrum (Gustaaf Woutersstraat 29) voor het eerst het project ‘Feest Wijzer’ van start. Deze fuif dient als proefproject om enkele maatregelen uit te testen. Het meest opvallende engagement daarbij is het aanbieden van leeftijdsbandjes aan de toegang. Er zijn drie soorten bandjes: -16 jaar, 16-18 jaar en +18 jaar. Op deze manier kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Lurinx overleden

Vrijdag 5 januari 2018
Leopoldsburg - Jozef Lurinx overledenOp 27 december overleed Jozef Lurinx, de weduwnaar van Julia Meyvis. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering in aula De Vloot vond in intieme kring plaats.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Kevin Van Roey

Donderdag 4 januari 2018
De uit Lommel afkomstige Kevin Van Roey heeft de bvba Kevin Van Roey opgericht met zetel aan de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging, renovatie en restauratie van speciale winkelmeubels, vitrines en rekken én de vervaardiging van niet-elektrische panelen voor het opvangen van zonne-energie.
Leopoldsburg - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Rosa Lismont overleden

Woensdag 3 januari 2018
Leopoldsburg - Rosa Lismont overledenZondag is Rosa Lismont overleden, de weduwe van Jos Meekers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wintershoven. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van het Geleeg waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Ina Gysen overleden

Maandag 1 januari 2018
Leopoldsburg - Ina Gysen overledenGisteren overleed de uit Lommel afkomstige Ina Gysen, de echtgenote van Roger Luyten. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Leopoldsburg - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen