Het overige nieuws

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg met 7-5 verloren in Schoten. Leopoldsburg staat twaalfde in de stand.

Jan Baptist Verpoorten overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Leopoldsburg - Jan Baptist Verpoorten overledenGisteren is Jan Baptist Verpoorten overleden, de weduwnaar van Mariai Gielen. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Louis Mariën overleden

Zaterdag 31 maart 2018
In Mol is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Louis Mariën overleden, de echtgenoot van Emma Vandevenne. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Leopoldsburg - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Paul Castrel overleden

Woensdag 28 maart 2018
Leopoldsburg - Paul Castrel overledenGisteren is Paul Castrel overleden, de echtgenoot van Adrienne Leten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Ferdinand Cox overleden

Woensdag 28 maart 2018
Leopoldsburg - Ferdinand Cox overledenGisteren is Ferdinand Cox overleden, de weduwnaar van Jeanne Van Der Avoort. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Eerste beelden van wolf Naya

Dinsdag 27 maart 2018
Leopoldsburg - Eerste beelden van wolf NayaZoomDe eerste nachtbeelden van de ondertussen beroemde Vlaamse wolf zijn een feit. De wolf verblijft al geruime tijd op het militair gebied van Leopoldsburg en de vallei van de Zwarte Beek. Naya liet zich om 4 u ’s nachts in Bosland filmen door een wildcamera. Dat laat het Agentschap voor Natuur en Bos weten via twitter. Bekijk de beelden via deze link.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Leopoldsburg - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg met 3-10 verloren van Hoeselt. Aan de rust was de stand 0-3.

Joseph Steegmans overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Leopoldsburg - Joseph Steegmans overledenGisteren overleed Joseph Steegmans, de weduwnaar van Bertha Simons. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Judocus Vermeulen overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Leopoldsburg - Judocus Vermeulen overledenOp 21 maart overleed Judocus Vermeulen, de echtgenoot van Maria Buets. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats op de begraafplaats Oude Toren in Woensel-Eindhoven.

ESK Leopoldsburg - Hoeilaart 3-1

Zaterdag 24 maart 2018
Leopoldsburg - ESK Leopoldsburg - Hoeilaart 3-1ESK Leopoldsburg heeft vanavond Hoeilaart geklopt met 3-1. In de stand staat Leopoldsburg zesde met 39 punten uit 36 matchen.

Nieuwe bvba: notaris Greet Cox

Zaterdag 24 maart 2018
Greet Cox uit Lommel heeft de bvba notaris Greet Cox opgericht met zetel aan de Guido Gezellestraat in Leopoldsburg. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Leopoldsburg - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Rik Douven overleden

Donderdag 22 maart 2018
Leopoldsburg - Rik Douven overledenGisteren overleed Rik Douven, de echtgenoot van Maria Vaesen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Openbare verkoping: Nicolaylaan

Woensdag 21 maart 2018
Morgennamiddag wordt in taverne Drakar de woning Nicolaylaan 94 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 25a61ca en heeft een K.I. van 2.202 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 141.200 euro.

Openbare verkoping: Nicolaylaan

Woensdag 21 maart 2018
Morgennamiddag wordt in taverne Drakar de woning Nicolaylaan 90 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 6a86ca en heeft een K.I. van 724 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 141.200 euro.

Barbara Blanchard overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Leopoldsburg - Barbara Blanchard overledenZaterdag is Barbara Blanchard overleden, de weduwe van Germain Myttenaere. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Leopoldsburg - Eén aanwinst, zeven vertrekkersSiebe Meynen (Thes) verdedigt volgend seizoen de kleuren van ESK Leopoldsburg. Zeven spelers verlaten de club: Jentl Vankrunkelsven (Wellen), Arne Wouters (Houtvenne), Kenny Vandenbroek (Spouwen-Mopertingen), Antonio Foglia (Alken), Jasper Grevendonck (Nijlen) en Mathias Odeurs en Stef Eyckmans die beiden naar KFC Diest trekken.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Leopoldsburg - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVandaag werd de nieuwe fietsgids: Fietsen in en om: Limburg 2018 voorgesteld. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen van Limburg. In deze handige fietsgids staat 49 kant-en-klare fietsroutes die vertrekken vanuit 17 fietsvriendelijke gemeenten waaronder Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt, Overpelt, Peer, Sint-Truiden en De Voerstreek. Bij elke tocht vind je een selectie van de gezelligste stopplaatsen. Elke route is voorzien van uitknipstroken met de te volgen knooppunten en stop-suggesties. Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en genieten maar! De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een meer dan geslaagde uitstap. De gids is gratis is  te verkrijgen bij de deelnemende gemeenten. Meer info ook op deze website

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Leopoldsburg klopt Diest

Zaterdag 17 maart 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt DiestESK Leopoldsburg heeft vanavond Diest verslagen. Uitslag: 2-1. Leopoldsburg staat voorlopig 8ste met 36 punten uit 25 wedstrijden.
In het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg 2-2 gelijk gespeeld bij Terkoest. Leopoldsburg staat twaalfde in de stand met 10 punten uit 22 wedstrijden.

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Leopoldsburg - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Nieuwe vennootschap: C&K Consult

Donderdag 15 maart 2018
Carle Hossey en Kristiane Mertens, beiden uit Leopoldsburg, hebben de vennootschap onder firma (VOF) C&K Consult opgericht met zetel in het Binnenveld . Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het afleveren van energieprestatiecertificaten, schattingen en het opstellen van plaatsbeschrijvingen.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Leopoldsburg - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Leopoldsburg - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Hubert Jansen overleden

Woensdag 14 maart 2018
Leopoldsburg - Hubert Jansen overledenZaterdag is Hubert Jansen overleden, de echtgenoot van Jeannine Vervloesem. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Martha Stappaerts overleden

Woensdag 14 maart 2018
Leopoldsburg - Martha Stappaerts overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Lommel afkomstige Martha Stappaerts overleden, de weduwe van Karel Moors. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Leopoldsburg - Brits regiment bezoekt Noord-LimburgZoomOp woensdag 21 maart brengt een groep militairen van het Britse Lincolnshire Regiment, dat deelnam aan de bevrijding van de regio in september 1944 in het kader van de Operatie Market Garden, een bezoek aan Noord-Limburg. Zelfs een veteraan van die operatie, John Blood, neemt deel aan deze herdenkingstocht die het regiment van Normandië naar Duitsland brengt.
Die woensdag om 12u30 brengen de Britten hulde aan hun gevallen makkers op het Brits kerkhof in Leopoldsburg. Om 14u (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Leopoldsburg - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

ESK Leopoldsburg - Sterrebeek 2-2

Zaterdag 10 maart 2018
Leopoldsburg - ESK Leopoldsburg - Sterrebeek 2-2K ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sterrebeek. In de stand staat Leopoldsburg zesde met 36 punten uit 24 wedstrijden.

Elisa Kuppens overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Leopoldsburg - Elisa Kuppens overledenIn Hasselt overleed op 2 maart de uit Leopoldsburg afkomstige Elisa Kuppens, de weduwe van Henri Cox. Zij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Louis Mangelschots overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Leopoldsburg - Louis Mangelschots overledenVandaag is Louis Mangelschots overleden, de echtgenoot van Maria Caerts. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Rosa Diepvens overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Leopoldsburg - Rosa Diepvens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Rosa Diepvens overleden, de echtgenote van Alfons Snoeks. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Gisteren hebben de drie Noord-Limburgse politiezones een verkeersactie rond zwaar vervoer gehouden. In totaal werden daarbij 1421 voertuigen gecontroleerd op drie plaatsen.
In Overpelt werden 21 vrachtwagens en 13 auto's gecontroleerd. Dat leidde tot 6 onmiddellijke inningen ter waarde van 3450 euro en 2 PV's verzekering en rijbewijs. In Lommel leverde de controle van 18 vrachtwagens en 5 auto's 3 onmiddellijke inningen ter waarde van 465 euro op, en 3 PV's (rijbewijs/ sturen (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Schelkens overleden

Donderdag 8 maart 2018
Leopoldsburg - Maria Schelkens overledenGisteren is Maria Schelkens overleden, de weduwe van Bob Verschueren. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Nieuwe vennootschap: KDM

Woensdag 7 maart 2018
Karlien Degroot en Jeroen Theuwissen, beiden uit Heppen, hebben de vennootschap onder firma KDM opgericht met zetel aan de Nieuwstraat in Heppen. De vennootschap wil bijstand, advies en leiding verlenen aan bedrijven, privépersonen en instellingen, onder meer op het vlak van marketing, productie en ontwikkeling.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Edmond Vansteenacker overleden

Maandag 5 maart 2018
Leopoldsburg - Edmond Vansteenacker overledenVrijdag is Edmond Vansteenacker overleden, de weduwnaar van Nini Pulinckx. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Lepooldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Leopoldsburg - Ruime winst voor ESK LeopoldsburgESK Leopoldsburg heeft met 2-6 gewonnen op het veld van Ternesse. ESK Leopoldsburg staat zesde met 35 punten uit 23 wedstrijden.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Leopoldsburg - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Nieuwe bvba: Handy & Care

Donderdag 1 maart 2018
Stefan Mombeek en Elke Gielen, beiden uit Leopoldsburg, hebben de bvba Handy & Care opgericht met zetel aan de Olmenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer huidverzorging, manicure en pedicure, grondverzet, isolatiewerkzaamheden en het aanleggen en onderhoud van tuinen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen