Het overige nieuws

Henri Frère overleden

Dinsdag 30 april 2019
Leopoldsburg - Henri Frère overledenZondag is Henri Frère overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Vreys. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Julia Michiels overleden

Dinsdag 30 april 2019
Leopoldsburg - Julia Michiels overledenZondag is Julia Michiels overleden, de weduwe van Ferdinand Van Kerkhoven. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula De Vloot.
Leopoldsburg - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Leopoldsburg - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Leopoldsburg verliest

Zondag 28 april 2019
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliestZoomK. ESK. Leopoldsburg heeft vanmdidag met 1-0 verloren van Koninklijke Bilzerse Waltwilder.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Sigaretten gestolen

Vrijdag 26 april 2019
Leopoldsburg - Sigaretten gestolenOp het Hertogin van Brabantplein is ingebroken in een auto. De buit bestaat uit sigaretten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Vranckx overleden

Donderdag 25 april 2019
Leopoldsburg - Theo Vranckx overledenGisteren is Theo Vranckx overleden, de echtgenoot van Rosalie Willekens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Adriaan Cox overleden

Donderdag 25 april 2019
Leopoldsburg - Adriaan Cox overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Adriaan Cox overleden, de echtgenoot van Celine Reynders. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Leopoldsburg - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietsster gewond bij botsing

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Bromfietsster gewond bij botsingDeze namiddag is een bromfietsster uit Leopoldsburg gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Korspelsesteenweg en de Blakevijverstraat in Beverlo .

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Gombeer overleden

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Rosalie Gombeer overledenGisteren is Rosalie Gombeer overleden, de weduwe van Robert Apers. Zij was 98 jaar. Haar lichaam wordt aan de wetenschap geschonken.

Eric Froeyen overleden

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Eric Froeyen overledenVrijdag is Eric Froeyen overleden, de echtgenoot van Godelieve Smeulders. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Bladerdeeg met asperges en HollandaisesausZoomRond de paastijd is de ideale tijd voor asperges. Je kan ze tegenwoordig heel het jaar krijgen maar de verse vers van het land zijn zoveel lekkerder en voller van smaak. Daarom deze keer asperges op ons bord. Er zijn zoveel manieren om asperges re maken. Koken, grillen op de barbecue, uit de oven,… allemaal lekker maar ik kies voor aspergecadeautjes. Een gerechtje wat weinig voorbereiding vergt. En wat zelfs de kieskeurige pubers hier tot de laatste kruimel opsmullen. Ingrediënten: Een bussel witte en (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Ceunen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Leopoldsburg - Jef Ceunen overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Jef Ceunen overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Louisa Vandevoort. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 30 april plaats in de parochiekerk van Beverlo. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Leopoldsburg - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Leopoldsburg - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Lutgarde Vanhamel overleden

Zaterdag 20 april 2019
Leopoldsburg - Lutgarde Vanhamel overledenOp 13 april is in WZC Reigersvliet in Leopoldsburg de uit Beringen afkomstige Lutgarde Vanhamel overleden, de echtgenote van Albert Daniels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Madeleine Vandormael overleden

Vrijdag 19 april 2019
Gisteren is Madeleine Vandormael overleden, de weduwe van Louis Snoeks. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Maria Bourgeois overleden

Vrijdag 19 april 2019
Leopoldsburg - Maria Bourgeois overledenDinsdag is Maria Bourgeois overleden, de weduwe van Jean Sterck. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Leopoldsburg - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Code Oranje in onze bossen

Donderdag 18 april 2019
Leopoldsburg - Code Oranje in onze bossenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft vandaag Code Oranje uitgevaardigd voor de Limburgse bossen. Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Leopoldsburg - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Speciale afvalwijzer voor nieuwkomersZoomCorrect omgaan met afval is niet altijd evident voor nieuwkomers in ons land. Limburg.net ontwikkelde daarom, in samenwerking met het Agentschap Inburgering en Integratie, De Afvalwijzer. Dit lessenpakket geeft onder andere een goed overzicht van waar je naartoe moet met je afval maar vooral ook hoe je afval zelf kan voorkomen of verwerken.
Als nieuwkomer in ons land is het niet evident om te ontdekken wat de regels en richtlijnen rond afval zijn. In heel wat culturen wordt er immers anders omgegaan (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Berkenlaan

Woensdag 17 april 2019
Leopoldsburg - Inbraak in BerkenlaanDieven drongen via een raam binnen in een woning aan de Berkenlaan. Wat ze hebben gestolen, is nog niet geweten.

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Code Geel voor bossen in 't Kamp

Woensdag 17 april 2019
Leopoldsburg - Code Geel voor bossen in 't KampZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Er is nu een code geel voor de Limburgse natuurgebieden. Het kamp van Beverlo en de Vallei van de Zwarte Beek vallen daaronder. De beheerders en de brandweer zijn extra alert.

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht

Spaghetti met zalm

Woensdag 17 april 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Spaghetti met zalmZoomVandaag nog eens vis op de menu. De kids zijn er niet voor het eten, dus het kan dan eens andere vis zijn dan witte vis. Op een of andere manier is witte vis in hun ogen vissticks zonder korstje en dan lusten ze het wel. Ik noem het puberlogica. Dus deze keer gekozen voor een stukje verse zalm. En wou eens iets anders dan een aardappel of puree want dat is typisch wat er hier in huis  wordt geserveerd bij vis. Dus deze keer een pasta. Een snel, makkelijk maar toch voedzaam gerechtje. Ideaal voor een (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)

Tesse en Rapidas zijn kampioen

Maandag 15 april 2019
Leopoldsburg - Tesse en Rapidas zijn kampioenZoomGisteren vond in Heusden-Zolder het provinciaal kampioenschap dressuur plaats. Tesse Vandewinkel (9 jaar) werd met haar pony Rapidas provinciaal kampioen in de klasse AB1. Tesse rijdt sinds 1 jaar voor de rijverening "De boskantruiters" uit Leopoldsburg. Ze heeft al aan vele wedstrijden deelgenomen en al meerdere overwinningen in de dressuur behaald. Provinciaal kampioen worden was de kers op de taart en een mooie afsluiting van het winterseizoen.
In eerste provinciale van het basketbal heeft Leopoldsburg met 80-56 verloren in Lummen. Quarters: 18-16, 19-12 (37-28),19-13 (56-41), 24-15.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Bevroren bloesems

Zondag 14 april 2019
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Bevroren bloesemsZoomEen flinke vrieskou deze ochtend en dat zorgde ervoor dat de bloesems bevroren, een mooie foto maar een minder fraai plaatje voor de fruitboeren. (Hans Put)
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van St.-LenaartsZoomK. ESK. Leopoldsburg heeft vanavond met 1-5 verloren van St.-Lenaarts.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Leopoldsburg - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Van Erum overleden

Vrijdag 12 april 2019
Leopoldsburg - Lieske Van Erum overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Bocholt afkomstige Lieske Van Erum overleden, de echtgenote van Henri Gielen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Kamiel Vogels overleden

Vrijdag 12 april 2019
Leopoldsburg - Kamiel Vogels overledenIn WZC Leopoldpark in Leopoldsburg is dinsdag Kamiel Vogels overleden. Hij was 74 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum Vandebosch, Schuttersboomstraat 3 in Pelt. Begroeting: maandag (18-18.30u).

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Minder treinreizigers

Donderdag 11 april 2019
Leopoldsburg - Minder treinreizigersHet gemiddeld aantal instappende reizigers op een werkdag in het station van Leopoldsburg bedroeg vorig jaar 428. In 2013 waren er dat 553.

Lieske Hannes overleden

Donderdag 11 april 2019
Leopoldsburg - Lieske Hannes overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Lieske Hannes overleden, de weduwe van Phil Leten. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-)20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Jongeman aangereden en bestolen

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Koolmijnlaan in Beringen is gisterenavond een 19-jarige scooterrijder gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto. De autobestuurder jatte de portefeuille en de smartphone van het slachtoffer en vervolgde zijn weg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn identiteitskaart is later teruggevonden in Leopoldsburg. Mogelijk is de dader die richting uit gevlucht.
Leopoldsburg - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Leopoldsburg - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Anneke Coninx overleden

Dinsdag 9 april 2019
Leopoldsburg - Anneke Coninx overledenIn Leopoldsburg overleed zaterdag Anneke Coninx, de echtgenote van Christ Creemers. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Leopoldsburg - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Leopoldsburg - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van Lyra-LierseK. ESK. Leopoldsburg heeft vanavond met 3-0 verloren van Lyra-Lierse. Leopoldsburg staat veertiende in de stand met 27 punten uit 26 wedstrijden.

Gerard Verhoeven overleden

Zaterdag 6 april 2019
Leopoldsburg - Gerard Verhoeven overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Gerard Verhoeven overleden, de weduwnaar van Anny Van Lishout. Hij was 92 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Emma Gielen overleden

Zaterdag 6 april 2019
Leopoldsburg - Emma Gielen overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Emma Gielen overleden, de echtgenote van Albert Gielen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaars in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Leopoldsburg - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Leopoldsburg - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Leopoldsburg - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Weer primeur voor Sanicole AirshowZoomVoor de eerste maal in de geschiedenis van Sanicole Airshow zal de Deense luchtmacht present zijn, en wel met een zeldzame voorstelling door hun reusachtige C-130 transportlegende met een onvergetelijke combinatie van wendbaarheid en zijn vermogen om krachtiger te stralen dan de zon! De Noorse luchtmacht van haar kant plant een zeldzaam optreden van het geheimzinnige Falcon 20-toestel voor elektronische oorlogsvoering, geëscorteerd door twee luidruchtige F-16 jagers.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Willems overleden

Woensdag 3 april 2019
Leopoldsburg - Jos Willems overledenMaandag is in Heppen de uit Hechtel afkomstige Jos Willems overleden, de echtgenoot van Emelie Saenen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Leopoldsburg - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)
Leopoldsburg - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Total-Reno

Dinsdag 2 april 2019
Maarten Jans uit Heppen en Gui Jans uit Paal hebben de bvba Total-Reno opgericht met zetel aan de Leukenstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer beton-, metsel- en voegwerken en het uitvoeren van grondwerken.
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Leopoldsburg - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.

Brand op militair domein

Maandag 1 april 2019
Deze voormiddag is brand uitgebroken op het schietterrein van het Kamp Beverlo. De rook gaat richting Kerkhoven.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen