Het overige nieuws

Leopoldsburg - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Victorine Bervoets overleden

Dinsdag 31 december 2019
Leopoldsburg - Victorine Bervoets overledenGisteren overleed de uit Koersel afkomstige Victorine Bervoets, de weduwe van de in 2017 overleden François Geukens. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Leopoldsburg - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Gaby Peeters overleden

Maandag 30 december 2019
In Peer is zaterdag de uit Heppen afkomstige Gaby Peeters (67) overleden. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Zonnig en koud

Maandag 30 december 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig en koudHogedrukgebieden bepalen het weerbeeld de volgende dagen. Er zijn brede opklaringen met ruimte voor de zon, maar tijdens de nachten kan het wel flink afkoelen en komt het tot vorst. Op het einde van de week verandert de windrichting en worden er meer wolken aangevoerd. Hierdoor koelt het in de nacht minder fel af. 

Maandag (30/12) is het erg koud in de ochtend bij minima rond -4 graden. Nadien kan het kwik, met een stralende zon, oplopen tot 9 graden. De wind waait zwak uit het (…) Het hele nieuwsbericht

De kat bij de melk plaatsen

Zondag 29 december 2019
Vandaag gelezen
De aanwezigheid van jagers in wolvengebied is de kat bij de melk plaatsen. Een slinkend aantal natuurinspecteurs – in 10 jaar gingen we van 35 naar 27 over gans (!) Vlaanderen – heeft moeite om de jagers te controleren. Het aantal jachtmisdrijven vastgesteld in het leefgebied van Naya viel alvast niet op één hand te tellen. Een klacht bij Europa over de gebrekkige handhaving van de EU natuurrichtlijnen lijkt niet kansloos.
(Hendrik Schoukens, verbonden aan UGent en advocaat gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht).

Rachel Schildermans overleden

Zondag 29 december 2019
Leopoldsburg - Rachel Schildermans overledenGisteren is Rachel Schildermans overleden, de echtgenote van Eddy Verpoorten. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 7 januari (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag 6 januari (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

K. ESK verliest oefenwedstrijd

Zaterdag 28 december 2019
Leopoldsburg - K. ESK verliest oefenwedstrijdZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond een oefenwedstrijd verloren op het veld van Esperanza Pelt. Uitslag: 8-0.

Jarno Daelemans overleden

Vrijdag 27 december 2019
Leopoldsburg - Jarno Daelemans overleden
Vandaag is Jarno Daelemans overleden, de zoon van Marc en Esther Daelemans - Van de Broeck. Hij was 19 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring.

Michel Coomans overleden

Vrijdag 27 december 2019
Leopoldsburg - Michel Coomans overleden
Vandaag is de uit Koersel afkomstige en in Heppen woonachtige Michel Coomans overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Oh sparreboom, oh sparreboom

Donderdag 26 december 2019
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Oh sparreboom, oh sparreboomZoomVanaf januari 2020 starten we een nieuwe rubriek: Door mijn tuinbril van Nick Janssen. Hij is de zaakvoerder van Atelier Foris Tuinarchitectuur en gepassioneerd door tuinieren maar net ietsje anders. "Vaak probeer ik mensen te triggeren om iets in hun tuin vanuit een ander perspectief te bekijken. Het voelt fijn dat ik een andere blik op de tuin aan de mensen kan aanreiken. Binnen mijn columnreeks zullen er verschillende uiteenlopende thema’s worden behandeld, passend bij het seizoen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Prettige Kerstdagen

Woensdag 25 december 2019
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Prettige KerstdagenZoomWij wensen iedereen prettige kerstdagen en al een gelukkig nieuwjaar!

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Leopoldsburg - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Leopoldsburg - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Leopoldsburg - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Leopoldsburg - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Rachel Dhooghe overleden

Dinsdag 24 december 2019
Leopoldsburg - Rachel Dhooghe overledenVandaag is Rachel Dhooge overleden, de weduwe van Gaston Baecke. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 4 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: vrijdag 3 januari (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Chel Janssen overleden

Dinsdag 24 december 2019
Leopoldsburg - Chel Janssen overledenOp 18 december overleed in Leopoldsburg de uit Overpelt afkomstige Chel Janssen, de weduwnaar van Maria Cox. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring waarna zijn asurn werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

RioolExpert overgenomen

Maandag 23 december 2019
RioolExpert uit Leopoldsburg is overgenomen door Longin Service uit Rotselaar. RioolExpert was vooral werkzaam in Limburg en de Antwerpse Kempen.

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Janssens overleden

Maandag 23 december 2019
Op 18 december overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Eksel woonachtige Juul Janssens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Leopoldsburg - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Marie Thérèse Schaeken overleden

Maandag 23 december 2019
Leopoldsburg - Marie Thérèse Schaeken overledenOp 16 december overleed de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Marie Therese Schaeken. Zij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Leopoldsburg - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Leopoldsburg - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Leopoldsburg - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimer gestolen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Paalsesteenweg in Beringen is vanmorgen een oldtimer gestolen. De VW Golf GTI uit 1977 stond onder een carport.

Wendy Mellaerts overleden

Vrijdag 20 december 2019
Leopoldsburg - Wendy Mellaerts overledenWoensdag is Wendy Mellaerts overleden, de partner van Marc Daens. Zij was 44 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Varika en Cuban Concepts failliet

Donderdag 19 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Varika en Cuban Concepts, beiden uit Leopoldsburg, failliet verklaard.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Bergmans overleden

Woensdag 18 december 2019
Leopoldsburg - Louis Bergmans overledenGisteren is Louis Bergmans overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar overleden Rosa Joris. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Leopoldsburg - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A Leopoldsburg verslagen met 69-60. Pelt A staat tiende in de stand, Leopoldsburg vijfde.

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Weer verlies voor K ESK Leopoldsburg

Zaterdag 14 december 2019
Leopoldsburg - Weer verlies voor K ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg is vanavond bij GS Bree-Beek gaan verliezen met 3-1.

Dieren in beslag genomen

Vrijdag 13 december 2019
Vandaag gelezen
In Hechtel-Eksel zijn deze namiddag schapen, geiten, konijnen en vogels in beslag genomen. De inbeslagname kwam er in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Josette Essers overleden

Vrijdag 13 december 2019
Leopoldsburg - Josette Essers overleden
Gisteren is de uit 's Herenelderen afkomstige Josette Essers overleden, de echtgenote van Willy Schoemans. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium in Leopoldsburg.

Weg met BMW

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in Oostham is een BMW gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Leopoldsburg - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Leopoldsburg - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Zwaar verlies voor K ESK LeopoldsburgZoomK ESK Leopoldsburg heeft met 5-1 verloren op het veld van Zonhoven United. Zaterdag moet K ESK naar Bree-Beek.

Rosa Willemoens overleden

Vrijdag 6 december 2019
Leopoldsburg - Rosa Willemoens overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Rosa Willemoens overleden, de weduwe van Charles Schoovaerts. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 13 december (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Gielen overleden

Vrijdag 6 december 2019
Leopoldsburg - Henri Gielen overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Hechtel afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lieske Van Erum. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Louis Renckens overleden

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Louis Renckens overledenDinsdag overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Pelt woonachtige Louis Renckens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Cursus e-mountainbike

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Cursus e-mountainbikeZoomBen jij een ware mountainbiker of wil je als beginneling proeven van het elektrische aspect, dan is deze cursus zeker iets voor jou.
Er wordt gefietst op 3 verschillende locaties. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Beringen, Ham, Tessenderlo, Heusden-Zolder en Leopoldsburg. Inschrijven kan via sportpromotie[!]leopoldsburg.be of telefonisch op het nummer 011 40 22 60.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Vergaelen overleden

Woensdag 4 december 2019
Leopoldsburg - Lena Vergaelen overledenVandaag is Lena Vergaelen overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Herman Van Haesbroeck. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Man gewond bij val

Woensdag 4 december 2019
In de Stationsstraat kwam een man ten val. Hij raakte daarbij gewond.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Leopoldsburg - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Een piloot op bezoek

Dinsdag 3 december 2019
Leopoldsburg - Een piloot op bezoekZoomNiet alleen Sinterklaas komt deze week langs in basisschool Mondomio; gisteren kregen de leerlingen ook bezoek van piloot Hans Nordsiek. De kinderen van de lagere school luisterden naar zijn verhaal over het najagen van dromen, terwijl de kleuters zich mochten verkleden en dansen in pilotenkleding. Hans schreef onder meer het boek "Piloot met de vijf strepen", met liefst vijftien verhalen die je meenemen in de wereld van de luchtvaart. (Geert Conard)
Een piloot op bezoek
Zoom
Leopoldsburg - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Leopoldsburg - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Patrick Van Rumst overleden

Zondag 1 december 2019
Vandaag is de in Heppen woonachtige Patrick Van Rumst overleden, de echtgenoot van Nicole Engelen. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen