Het overige nieuws

Leopoldsburg - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mathieu Quanten overleden

Zaterdag 31 oktober 2020
Leopoldsburg - Mathieu Quanten overledenGisteren is Mathieu Quanten overleden, de weduwnaar van Octavie Aerts. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Emiel Smeulders overleden

Vrijdag 30 oktober 2020
Leopoldsburg - Emiel Smeulders overledenGisteren is Emiel Smeulders overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Boyen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Leopoldsburg - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Leopoldsburg - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

GM Consult en EDS failliet

Donderdag 29 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft GM Consult en EDS, beide uit Leopoldsburg, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 28 november ingediend worden.

Annie Peels overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Leopoldsburg - Annie Peels overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Annie Peels overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle stilte.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Leopoldsburg - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Astrid Van Gelder overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - Astrid Van Gelder overledenZondag is Astrid Van Gelder overleden, de echtgenote van Jozef Ooms. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Reis

Woensdag 28 oktober 2020
Mehmet Kucuk uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Reis opgericht met zetel aan de Ijzerlei in Leopoldsburg. Doel van de vennootschap: het uitbaten van een kapsalon voor dames, heren en kinderen.

Nieuwe vennootschap: DP Minerals

Woensdag 28 oktober 2020
Geologisch onderzoek en winning van mineralen en overige materialen: dat is onder meer het doel van de vennootschap DP Minerals die door Dirk en Elke Palmans, beiden uit Leopoldsburg, werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Georges Lemmensstraat in Leopoldsburg.

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aanbesteding nieuwe ziekenwagens

Dinsdag 27 oktober 2020
Leopoldsburg - Aanbesteding nieuwe ziekenwagensZoomOp 12 november wordt de aankoop van zes ziekenwagens voor de Hulpverleningszone Noord-Limburg aanbesteed. Die nieuwe voertuigen gaan tussen 2021 en 2024 gefaseerd de huidige ziekenwagens vervangen in de vier brandweerposten, waar ze ook permanent vertrekkensklaar staan: twee ziekenwagens in post Lommel, één in post Pelt, twee in post Bree en één in post Leopoldsburg.
De nieuwe voertuigen zullen uitgerust zijn met de modernste technieken. Eén daarvan is een geautomatiseerd optreksysteem van de brancard, met het oog op de ergonomie van de hulpverleners.
Jaarlijks leggen alle ziekenwagens in de hulpverleningszone in totaal meer dan 200.000 km af. In 2019 waren ze goed voor 6558 interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening in Noord-Limburg. (Archieffoto)

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Leopoldsburg - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)

Vroeger en nu, voor en na

Maandag 26 oktober 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Vroeger en nu, voor en naWordt 3/13 2020 (Three/Thirteen) voor ons land een even historisch scharniermoment in zijn geschiedenis als 9/11 2001 (Nine/Eleven) voor de Verenigde Staten en bij uitzondering de hele wereld? Op 13 maart ging België in een bijna volledige lockdown. Dat enkel de ziekenhuizen op meer dan volle toeren draaiden, was een verontrustende vaststelling. Zeker omdat het vandaag nog steeds het geval is. In de VS wordt vaak 9/11 als referentie gebruikt om gebeurtenissen voor en na aan te duiden. Ik heb de indruk (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Leopoldsburg - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom
Leopoldsburg - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

Opnamestop in ziekenhuis Mol

Zondag 25 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Opnamestop in ziekenhuis MolHet H. Hartziekenhuis in Mol is tot maandagmiddag tijdelijk afgekoppeld van de 112-centrale. Aanleiding zijn coronabesmettingen in het ziekenhuis. Alle dringende transporten naar het ziekenhuis van Mol worden bijgevolg afgeleid naar de buurziekenhuizen. Daardoor zullen er ook geen dringende opnames in het ziekenhuis meer gebeuren, uitgezonderd voor pediatrie en materniteit. Een ‘poortfunctie’ van de dienst spoedgevallen blijft wél actief om zo nodig patiënten te stabiliseren of om patiënten die niet via de dienst 112 binnenkomen, op te vangen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Delanghe overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Leopoldsburg - Leo Delanghe overledenGisteren is Leo Delanghe overleden, de echtgenoot van Yvette Minten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Komende nacht start de wintertijd

Zaterdag 24 oktober 2020
Leopoldsburg - Komende nacht start de wintertijdZoomKomende nacht schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Hendrickx overleden

Vrijdag 23 oktober 2020
Leopoldsburg - Bèr Hendrickx overledenVandaag is Bèr Hendrickx overleden, de echtgenoot van Florentina Doms. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Leopoldsburg - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Twee gewonden op Lommelsesteenweg

Donderdag 22 oktober 2020
Leopoldsburg - Twee gewonden op LommelsesteenwegOp de Lommelsesteenweg raakten vandaag een voetganger en de bestuurder van een step in een aanrijding betrokken. Beiden liepen verwondingen op.

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Leopoldsburg - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Net-Flex

Donderdag 22 oktober 2020
Johan Van Roie uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Net-Flex opgericht met zetel aan de Kolibriestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene elektriciteitswerken, inbraak- en brandbeveiliging, camerabewaking en toegangscontrole.

Lekker afhalen tijdens corona

Donderdag 22 oktober 2020
Leopoldsburg - Lekker afhalen tijdens coronaZoomNu de horeca voor een maand gesloten is zetten veel zaken in op afhaal. Om de horecaondernemers te steunen en om de afhaalzaken een extra forum te geven hebben Ilska Mussen en Michiel Bertels de facebookpagina 'Lekker afhalen tijdens corona' opgericht. De groep heeft op enkele dagen al ruim 1400 leden. Een hongerige Bourgondische bende dus!
Meer info via deze link.

Nieuw: NOON by Prestige

Woensdag 21 oktober 2020
Frank Dirmeier, Tamara Vandewinkel en Chayenne Vanden Eynde, allen uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap NOON by Prestige opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een café restaurant-taverne en het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, lunches en recepties.

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Leopoldsburg - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vijftienjarige gewond bij ongeval

Maandag 19 oktober 2020
Leopoldsburg - Vijftienjarige gewond bij ongevalVanochtend botsten twee voertuigen op de Koning Leopold I-laan. Daarbij is een 15-jarige passagier gewond geraakt.

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Leopoldsburg - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Germaine Vanhove overleden

Maandag 19 oktober 2020
Leopoldsburg - Germaine Vanhove overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Germaine Vanhove overleden, de weduwe van Louis Bosmans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Guillaume Swerts overleden

Maandag 19 oktober 2020
Leopoldsburg - Guillaume Swerts overledenZaterdag is in Leopoldsburg de uit Heppen afkomstige en in Lommel woonachtige Guillaume Swerts overleden, de weduwnaar van de in 1987 overleden Jeanne Thues. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.
Leopoldsburg - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Christel Vanbael overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Leopoldsburg - Christel Vanbael overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Christel Vanbael overleden, de partner van Swa Jennen. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Leopoldsburg - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)
Bram Schots uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap B.S. Laswerken opgericht met zetel aan de Kopslaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het exploiteren van een metaalbewerkende en -verwerkende onderneming.
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Fietser en voetganger gewond

Donderdag 15 oktober 2020
Leopoldsburg - Fietser en voetganger gewondVanmiddag gebeurde er een verkeersongeval op de Lommelsesteenweg. Daarbij werd een voetganger aangereden door een fietser. Beiden werden licht gewond.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Leopoldsburg - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Kleding en verzorging Danielle Ritfeld (Leopoldsburg/Lommel) failliet verklaard. 14 november is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Leopoldsburg - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Leopoldsburg - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Botsing in Berkenlaan

Woensdag 14 oktober 2020
Leopoldsburg - Botsing in BerkenlaanIn de Berkenlaan kwam het vanmorgen tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij viel één gewonde.

Aantal besmettingen verdubbeld

Woensdag 14 oktober 2020
Leopoldsburg - Aantal besmettingen verdubbeldHet aantal besmettingen door het coronavirus in onze provincie is op een week tijd verdubbeld. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 122 nieuwe besmettingen vastgesteld (14 meer dan eergisteren), in Lommel 60 (+13), in Houthalen-Helchteren 49 (+9), in Tongeren 35 (-), in Pelt 46 (+16), in Leopoldsburg 34 (+5), in Hamont-Achel 36 (+7), in Oudsbergen 28 (+1), in Bocholt 21 (-), in Peer 16 (+3) en in Hechtel-Eksel 14 (+2).

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Leopoldsburg - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Vorstenbosch overleden

Woensdag 14 oktober 2020
Leopoldsburg - Robert Vorstenbosch overledenOp 8 oktober overleed Robert Vorstenbosch, de echtgenoot van Mireille Scuttenaire. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: vandaag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Samen sterk tegen armoede

Woensdag 14 oktober 2020
Leopoldsburg - Samen sterk tegen armoedeZoomIn het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede op zaterdag 17 oktober bundelen de Limburgse verenigingen hun krachten. Dit jaar draait de campagne rond een waardig inkomen voor iedereen en uitsluiting moet de wereld uit. Helaas blijft ook vandaag armoede iets waar je niets voor terugkrijgt. Beringen is de gaststad van de activiteiten dit jaar maar door corona is er er een alternatief onlineprogramma uitgewerkt. De dag zal daarom gecentraliseerd worden bij Radio Benelux; het lokale (…) Het hele nieuwsbericht

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Leopoldsburg - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.

Fietscomputer gestolen

Dinsdag 13 oktober 2020
Aan het station is een fietscomputer gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Leopoldsburg - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Leopoldsburg - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Leopoldsburg - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Leopoldsburg - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Leopoldsburg - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Kan het nog dwarser?

Maandag 12 oktober 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Kan het nog dwarser?Enkele maanden geleden werd in Hasselt een jogger beboet omdat hij enkele meters binnen de groene boulevard zijn mondmasker niet droeg. Tijdens Dwars door Hasselt werden meer dan 2000 lopers toegelaten in het centrum. Wie begrijpt dat? ‘Coronaproof’ wordt dan gezegd. Het is toch schandelijk dat dit soort organisaties wordt toegelaten. Dat is compleet dwars tegen alle voorzorgsmaatregelen in.
Donderdag speelden de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion voor 7000 toeschouwers terwijl onze (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Leopoldsburg - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)
In de eerste provinciale van het basketbal verloor Leopoldsburg met 63-72 van Tongeren B. Quarters: 17-19, 19-15 (36-34), 11-21 (47-55), 16-17.

We zitten in de tweede golf

Zondag 11 oktober 2020
Commentaar
Leopoldsburg - We zitten in de tweede golfHet gaat weer de verkeerde kant uit met het coronavirus: in de voorbije 14 dagen geraakten er in Pelt 26 inwoners besmet, in Lommel 44, in Hamont-Achel 23, in Bocholt 19, in Leopoldsburg en Oudsbergen telkens 27. Die gemeenten zijn nu in de zg rode zone beland, waar bijkomende maatregelen zich opdringen. En nog altijd zijn er mensen die zeggen dat het allemaal zo erg niet is, dat het overroepen wordt, dat het maar om "een griepje" gaat en dat (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Leopoldsburg - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

K ESK verliest van Heusden-Zolder

Zaterdag 10 oktober 2020
Leopoldsburg - K ESK verliest van Heusden-ZolderZoomK ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 0-1 verloren van KVV Heusden-Zolder.

Naar een 'rode' zone in Nederland?

Zaterdag 10 oktober 2020
Leopoldsburg - Naar een 'rode' zone in Nederland?De jongste stand van zaken rond verplaatsingen naar een rode zone in Nederland:
- Je kan zonder beperkingen naar een rode zone in Nederland reizen.
- Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en ook in Nederland de zes gouden regels te volgen.
- Reizen vanuit rode zone in Nederland naar België: als je minder dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, kan je terugreizen naar België zonder verplichtingen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, moet je een Passenger Locator Form invullen, bij thuiskomst in quarantaine gaan en na 5 dagen een test laten afnemen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was voor een essentiële verplaatsing (werk, studie, familie,…) of voor een verblijf om dwingende redenen, ben je niet verplicht in quarantaine te gaan. 

Maria Berkmans overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Leopoldsburg - Maria Berkmans overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Maria Berkmans overleden, de weduwe van Diel Vanduffel. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Leopoldsburg - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Ghislaine Gérard overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Leopoldsburg - Ghislaine Gérard overledenOp 1 oktober is in Hasselt de uit Heppen afkomstige Ghislaine Gérard overleden, de weduwe van Theo Hoedemaekers. Zij was 96 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Leopoldsburg - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ingebroken in garage

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenwijk in Ham is ingebroken in een garage. De dieven gingen met een elektrische fiets en een heggenschaar aan de haal.

Voordeur woning bekrast

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergstraat in Ham hebben vandalen de voordeur van een woning bekrast. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Oud ziekenhuis Lommel wordt afgebrokenZoomMaandag starten de afbraakwerken aan het oude ziekenhuis en het nog bestaande kloostergebouw (foto) in Lommel. Voorlopig zijn het voorbereidende werken, aangezien de nog aanwezige zusters pas begin 2021 Lommel zullen verlaten voor hun nieuwe verblijf in Hasselt. Na hun vertrek zullen de gebouwen effectief verdwijnen. 
"De afbraak van het oude ziekenhuis laat verschillende emoties bovendrijven. Er wordt afscheid genomen van een periode waarin gezondheidszorg in een klein (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 'Onder de radar': verhalen uit WO IIZoomHet provinciebestuur lanceert vandaag het nieuwe participatieve project 'Onder de Radar', waarbij op zoek wordt gegaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Dat ook onze provincie heel wat meegemaakt heeft in WO II hoeft geen betoog. Maar we zijn ons minder bewust van de sporen die de oorlog heeft achtergelaten: fysieke littekens in het landschap, maar ook verhalen in de hoofden van wie erbij was. Samen vormen ze een deel van onze geschiedenis die we in gedachten en in ere moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Leopoldsburg - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

Morgen staking bij De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Leopoldsburg - Morgen staking bij De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden.
Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De meest recente informatie over de dienstregeling van jouw bus op 9 oktober kan je terugvinden op de site van De Lijn.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Leopoldsburg - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Robert Ooms overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Leopoldsburg - Robert Ooms overledenDinsdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Pelt woonachtige Robert Ooms overleden, de weduwnaar van Madeleine Verschakelen. Hij was  92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters inEksel.

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Leopoldsburg - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Zakwoordenboekje voor anderstaligenZoomDe Voetbalbond brengt samen met vzw ‘de Rand’, de Taalunie en Voetbal Vlaanderen een zakwoordenboekje uit om anderstalige voetballertjes Nederlands te leren en te laten oefenen. De 10.000 gratis boekjes helpen clubs en trainers te communiceren met anderstalige spelers en hun ouders. De taaldiversiteit in de Belgische voetbalclubs neemt jaar na jaar toe. Zo telde het voetbalseizoen 2019-20 ruim 30% meer vluchtelingen dan een jaar eerder. De Rode Duivels en Red Flames zijn de peters en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: B.O.S.

Dinsdag 6 oktober 2020
Ludo Gielen uit Heppen heeft de besloten vennootschap Blue Oceans Services, verkort B.O.S. , opgericht met zetel aan de Kanaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer projectontwikkeling van bouwprojecten met het oog op verhuur en het ontwikkelen en commercialiseren van hernieuwbare energiebronnen

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Leopoldsburg - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Leopoldsburg - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.

K. ESK wint in Reppel

Zaterdag 3 oktober 2020
Leopoldsburg - K. ESK wint in ReppelZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond Reppel verslagen met 0-2.

Mijnzondagen

Zaterdag 3 oktober 2020
Uit de oude doos
Leopoldsburg - MijnzondagenZoomDit weekend starten terug de Mijnzondagen, een ideaal moment om de voormalige mijn van Beringen nog eens te bezoeken. Ook in de tijd dat de mijn nog actief was, was een bezoek aan de mijn heel populair. Op deze foto een groep uit Paal op bezoek in de mijn.
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht

K ESK moet wedstrijd herspelen

Vrijdag 2 oktober 2020
Leopoldsburg - K ESK moet wedstrijd herspelenZoomDe voetbalbond heeft beslist dat de wedstrijd THES B - K ESK Leopoldsburg moet herspeeld worden. De wedstrijd werd op 19 september stopgezet na een lange blessurebehandeling voor David Vandecauter, de kapitein van ESK.
Construct partners: dat is de naam van de besloten vennootschap die opgericht werd door Kristof Vaes uit Koersel, An Baecke uit Ham en Jo Van Pée uit Heppen. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Langvenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, sloopingswerken en het plaatsen van elektrische installaties.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen