Het overige nieuws

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Angèle Verbeek overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - Angèle Verbeek overledenVandaag is Angèle Verbeek overleden, de weduwe van Roger Bosmans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Hélène Mulleneers overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - Hélène Mulleneers overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Hélène Mulleneers overleden, de weduwe van Frans Boudry. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Gerarda Volders overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - Gerarda Volders overledenDonderdag is de uit Heppen afkomstige en in Genk woonachtige Gerarda Volders overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Roger Decancq. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zuster Johanna Cox overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Leopoldsburg - Zuster Johanna Cox overledenWoensdag is de uit Kaulille afkomstige zuster Johanna Cox in Leuven overleden. Zij was 90 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria. Zuster Johanna was kleuterleidster in Korspel van 1951 tot 1991 en deed dienst in de parochie van Heppen tot 2013. Het afscheid vindt dinsdag in beperkte kring plaats.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Leopoldsburg - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Einde van huwelijk Elke en Regi

Vrijdag 29 januari 2021
Showbizz
Leopoldsburg - Einde van huwelijk Elke en RegiZoomHet huwelijk van Regi Pënxten en Elke Vanelderen is voorbij. Dat heeft Regi zelf aangekondigd. Ze kenden elkaar 21 jaar en trouwden 9 jaar geleden. In een mededeling zegt Regi dat ze vrienden blijven en hun rol als mama en papa samen zullen blijven vervullen. Daardoor zullen ze ook nog geregeld samen te zien zijn en activiteiten doen met de twee kinderen.

Jazzlyn Njeri Kariuki overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Leopoldsburg - Jazzlyn Njeri Kariuki overledenGisteren is Jazzlyn Njeri Kariuki overleden. Zij was 17 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Nieuwe vennootschap: Pick & Eat

Vrijdag 29 januari 2021
Yamen Altroudi uit Neerpelt en Agnieszka Cichocka uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Pick & Eat opgericht met zetel aan de Olmendijk in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer traiteuractiviteiten en het uitbaten van een foodtruck.
Leopoldsburg - Oproep om grasstroken niet te betredenZoomSinds de coronacrisis is iedereen massaal aan het wandelen, joggen en fietsen geslagen. Helaas worden grasstroken aangelegd binnen een beheersovereenkomst, daardoor ook meer betreden. Het is nochtans verboden om op die stroken te wandelen, te fietsen of te rijden met een voertuig. Landbouwers leggen de grasstroken aan om erosie te bestrijden, akker- en weidevogels te beschermen of kwetsbare landschapselementen te bufferen. Als de strook toch betreden wordt, kan de grasmat beschadigd worden, of komt de rust (…) Het hele nieuwsbericht

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Leopoldsburg - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Leopoldsburg - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Leopoldsburg - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Woningdeur beschadigd

Dinsdag 26 januari 2021
Leopoldsburg - Woningdeur beschadigdOnbekenden hebben de voordeur van een woning in de Nicolaylaan beschadigd. De politie kreeg vanmorgen melding gekregen van de feiten.

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Leopoldsburg - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Leopoldsburg - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.
Leopoldsburg - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Provinciaal voetbal definitief stopgezetZoomHet amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen in Beringen dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Vetelco

Zaterdag 23 januari 2021
Elke Nuyts uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Vetelco opgericht met zetel aan de Diestersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort het beoefenen van de diergeneeskunde.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Leopoldsburg - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Nieuwe vennootschap: IJs-co

Donderdag 21 januari 2021
Joos Cuypers (22) uit Pelt heeft de besloten vennootschap IJs-co opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de fabricage van consumptie-ijs en de uitbating van een restaurant, café, delicatessezaak en meeneemrestaurant.

Lisette Van Geel overleden

Donderdag 21 januari 2021
Leopoldsburg - Lisette Van Geel overledenOp 14 januari overleed Lisette Van Geel, de echtgenote van François Hulsmans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vond dinsdag plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Leopoldsburg - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

44 evers geschoten

Maandag 18 januari 2021
Afgelopen weekend is op het militair domein in Hechtel-Eksel en Leopoldsburg een drijfjacht op everzwijnen gehouden. Er werden 44 evers geschoten.

Bolletje ijscrème als winterprik

Maandag 18 januari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Bolletje ijscrème als winterprik Al is de fictie nog zo snel, de werkelijkheid achterhaalt ze wel! Dat gezegde speelde door mijn hoofd toen ik een nieuwsbericht las over een bizar voorval in de Canadese stad Quebec. De avondklok was al ingegaan toen een politiepatrouille een koppel staande hield. Niks bijzonders zal je denken ware het niet dat de vrouw haar man aan de leiband had. Voor haar was het een essentiële verplaatsing want ze liet haar hond uit voor een plasje en een kakje. Het is niet bekend of ze een kakzakje bij zich droeg. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Leopoldsburg - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Annie Toelen overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Leopoldsburg - Annie Toelen overledenVandaag is Annie Toelen overleden, de weduwe van Jos Tops. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Albert Dieu overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Leopoldsburg - Albert Dieu overledenDonderdag is de uit Widooie afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Albert Dieu overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Paula Weerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Leopoldsburg - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Faytlaan

Donderdag 14 januari 2021
Leopoldsburg - Woninginbraak in FaytlaanIn de Faytlaan is ingebroken in een woning. Om binnen te geraken werd een ruit ingeslagen. Het huis bleek doorzocht maar er is niets gestolen.
Leopoldsburg - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Leopoldsburg - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Irene Smits overleden

Woensdag 13 januari 2021
Leopoldsburg - Irene Smits overledenVandaag is Irene Smits overleden, de weduwe van Marcel Vandermeeren. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Lemmens overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Leopoldsburg - Rik Lemmens overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige en in Olmen woonachtige Rik Lemmens overleden, de echtgenoot van Clementina Clemens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Leopoldsburg - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Kuppens overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Leopoldsburg - Tho Kuppens overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is vrijdag  de uit Neerpelt afkomstige Tho Kuppens overleden, de echtgenote van Theo Van Hertem. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie in de kerk van Achel-Centrum en de begraving in Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Leopoldsburg - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Nand Hendrix overleden

Maandag 11 januari 2021
Leopoldsburg - Nand Hendrix overledenGisteren is Nand Hendrix overleden, de echtgenoot van Betty Gorus. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Leopoldsburg - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Leopoldsburg - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Leopoldsburg - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Leopoldsburg - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
Leopoldsburg - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Sima

Zaterdag 9 januari 2021
Sinan Demir uit Heppen en Mehmet Polat uit Beverlo hebben de besloten vennootschap Sima opgericht met zetel in de Hoekstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteitswerken, schilderwerken én dak- en gevelbekleding.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Leopoldsburg - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.

Trien Geboers (100) overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Leopoldsburg - Trien Geboers  (100) overledenGisteren is de in Heppen woonachtige en uit Lommel afkomstige Trien Geboers overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Staf Pauwels. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Leopoldsburg - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Cyrille Plees overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Leopoldsburg - Cyrille Plees overledenVandaag is Cyrille Plees overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Elvire Pelsers. Hij was 95 jaar en verbleef de laatste jaren in woonzorgcentrum Ocura. Cyriel was gekend als dirigent van de Jefkes in Leopoldsburg en de Harmonie van Beringen. Hij speelde ook bij de Harmonie van de Mijn en de Fanfare van Koersel. Cyriel kreeg de bijnaam ‘de gouden trompet’ en speelde ontelbare keren ‘Il Silenzio’ bij huwelijken of begrafenissen. Je kan een portret van hem nalezen via deze link. Het afscheid vindt vrijdag 15 januari plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.
Leopoldsburg - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Uitslag tombola kalender

Vrijdag 8 januari 2021
Leopoldsburg - Uitslag tombola kalenderZoomDe kalender van Mijnwerkers-Brancardiers is in Limburg nog altijd een begrip. Op het voorblad staat ook altijd een uniek tombolanummer. De winnende nummers voor 2021 zijn 210784, 212759 en 214595. De opbrengst van de kalenderverkoop is ten voordelen van de ziekenreizen naar Lourdes door LDB Hasselt. Heb je een van de winnende nummers? Neem dan contact op via 0479 24 29 18.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Leopoldsburg - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Leopoldsburg - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Stormschade erkend als ramp

Woensdag 6 januari 2021
Heb je tussen 1 juni en 27 juli 2019 door rukwinden schade geleden? Schade door dit weersverschijnsel komt in aanmerking voor een vergoeding van het Vlaams Rampenfonds. Indienen van een aanvraag via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds kan tot 31/03/2021.

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Leo Luts overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Leopoldsburg - Leo Luts overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Leo Luts overleden, de echtgenoot van Nicole Cruysberghs. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Leopoldsburg - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De beste wensen

Maandag 4 januari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - De beste wensenProbeer in deze coronatijden maar eens een originele nieuwjaarsbrief te schrijven. Alle wenswegwijzers geven dezelfde richting aan. Ik heb mij suf gepiekerd om een idee te vinden dat ik zou kunnen benutten om toch een klein beetje virusvrij uit de coronahoek te komen. Al zitten we allemaal in die hoek. Tot ik in mijn tuin naar de vogels zat te kijken. Vogels hebben geen last van social distancing, hoeven geen mondmasker te dragen en eten zich lekker rond aan mijn vetbollen en zonnebloempitten die in mijn boom (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)

Inbraakpoging in De Krahestraat

Zaterdag 2 januari 2021
Leopoldsburg - Inbraakpoging in De KrahestraatDieven poogden een slag te slaan in een woning aan de Generaal De Krahestraat.Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vanmiddag vastgesteld.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Leopoldsburg - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Juan Merino-Juez overleden

Vrijdag 1 januari 2021
Leopoldsburg - Juan Merino-Juez overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Juan Merino-Juez overleden, de partner van Evelien Moons. Hij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Leopoldsburg - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een gelukkig en gezond Nieuwjaar

Vrijdag 1 januari 2021
Leopoldsburg - Een gelukkig en gezond NieuwjaarZoomWij wensen alle onze lezers een gelukkig en gezond coronavrij 2021! Namens de redactie en onze vrijwilligers.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen