Het overige nieuws

Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg verliest van As-NielZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van As-Niel United.

De maan vandaag

Zaterdag 30 september 2023
Leopoldsburg - De maan vandaagZoomMario Vanoppen maakte vandaag deze mooie foto van de maan.

'Godvergeten' (4)

Zaterdag 30 september 2023
Leopoldsburg - 'Godvergeten' (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vrees voor blauwtongbesmetting

Zaterdag 30 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Schapenhouders - en ook veehouders - beginnen te vrezen voor een blauwtongbesmetting bij hun dieren. Het blauwtongvirus is zich in Nederland snel aan het verspreiden en zakt zuidwaarts, richting België. Het wordt verspreid door muggen en is niet gevaarlijk voor mensen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 350 schapenhouderijen besmet. Ook runderen kunnen besmet geraken met het virus.

Slapen en dromen

Zaterdag 30 september 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Slapen en dromenZoomVandaag haalt Edith voor haar gekleurde woorden inspiratie in haar slaap en dromen...

De Romeinse invasie van Schotland

Vrijdag 29 september 2023
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat opnieuw van start met ‘Spraakwater’. De druk bijgewoonde lezingenreeks is inmiddels aan haar 20ste editie toe. Op het programma staan weer tal van boeiende uiteenzettingen over de wereld van archeologie en klassieke geschiedenis. De eerste lezing van het nieuwe seizoen zal online verlopen. Het museum strikte prof. em. David J. Breeze, een wereldautoriteit inzake het Romeinse leger. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur brengt de topspecialist het fascinerende verhaal van de ‘Slag bij Mons Graupius’. Meer info

Hier begint de zee...

Vrijdag 29 september 2023
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Hier begint de zee...ZoomHeb jij deze campagne van Mooimakers al gespot? Een guerrilla-marketing campagne die wel opvalt in het straatbeeld. 

Nog altijd een mooie nazomer

Vrijdag 29 september 2023
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Nog altijd een mooie nazomerZoomWe kunnen dit weekend weer volop genieten van een mooie nazomer. Een mooie zonsondergang (Gust Ischen) en een heldere volle maan (Johan Put) zijn de voorbodes van dit zachte weekend.
Nog altijd een mooie nazomer
Zoom

Frans Van Kerkhoven overleden

Vrijdag 29 september 2023
Leopoldsburg - Frans Van Kerkhoven overledenDinsdag is in Heppen Frans Van Kerkhoven overleden, de levensgezel van Guy Duchesne. Hij was 71 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

'Godvergeten' (3)

Vrijdag 29 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - 'Godvergeten' (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In welke mate kunnen milieuvervuilende stoffen via moedermelk worden overgedragen op pasgeborenen? En in hoeverre hebben ze impact op de cognitieve functies tijdens de eerste levensmaanden? Dat toegepaste onderzoeksproject van dr. Charlotte Cosemans aan de UHasselt krijgt steun van het Fonds Orcadia, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.
Hoewel borstvoeding voor pasgeborenen veel voordelen met zich meebrengt, hebben diverse studies de aanwezigheid van milieuverontreinigende stoffen in (…) Het hele nieuwsbericht

Veel AI-boeken op Bol.com

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op Bol.com bieden verkopers honderden kookboeken, reisgidsen en taalgidsen aan die geschreven zijn met behulp van AI (artificiële intelligentie), zo blijkt uit onderzoek van BNR.nl. Van Bangkok Travel Guide tot Suikerdieet, het aanbod van AI-boeken op de site is even groot als divers. De titels, zowel e-books als hardcopy's, worden aangeboden voor prijzen variërend van een paar euro's tot meer dan twintig euro per boek.

Weekend van de klant

Vrijdag 29 september 2023
Leopoldsburg - Weekend van de klantZoomDit weekend is het weer Weekend  van de Klant en dan krijg je bij veel winkels een extraatje als bedankje. Het Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in jouw favoriete stad of gemeente in België. Deelnemende handelaars in Leopoldsburg vind je via deze link.

Willy Cuppens overleden

Donderdag 28 september 2023
Leopoldsburg - Willy Cuppens overledenGisteren is Willy Cuppens overleden, de echtgenoot van José Vleugels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Godvergeten (2)

Donderdag 28 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Godvergeten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Oktober start bijzonder zachtEen band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - 'Godvergeten'...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Paardenbijter

Woensdag 27 september 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - PaardenbijterZoomDe paardenbijter is een vrij algemeen voorkomende libel, eerder klein en behorende tot de familie van de glazenmakers. Je ziet hem vooral nu in het najaar op vochtige plaatsen rondvliegen. De paardenbijter dankt zijn naam omdat hij veel jaagt op insecten, vliegen en dazen die dikwijls rond de paarden vliegen. (Johan Put)

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Leopoldsburg - Het nieuwe normaal in de wielersportZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Genieten van een mooie nazomer

Maandag 25 september 2023
Leopoldsburg - Genieten van een mooie nazomerZoomMorgen wordt een stralende dag en het is dus volop genieten van deze nazomer. Ook de komende dagen blijft zacht. (Gust Ischen) 
Leopoldsburg - Auto's in beslag en duizenden euro's geïncasseerdZoom Vrijdag hebben in heel de provincie controles plaatsgevonden met 20 politiemensen van Heusden-Zolder, Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Carma en St Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom samen met 4 controleurs van de Vlabel, 6 controleurs van Douane en Accijnzen en de keuringsstations. Er werden strategische plaatsen ingenomen en de keuringsstations bleven ondertussen geopend omdat er vooral gekeken werd naar auto's die niet in orde zijn met de keuring, getunede voertuigen en knallende uitlaten, ook (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Heijlen overleden

Maandag 25 september 2023
Leopoldsburg - Jos Heijlen overledenZaterdag is Jos Heijlen overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de aula.

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Leopoldsburg - Windturbines worden te duur...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Weer een wolf doodgereden

Zondag 24 september 2023
Leopoldsburg - Weer een wolf doodgeredenZoomEr is weer een wolf doodgereden, deze keer op de Noord-Zuid tussen Houthalen en Helchteren, in de vallei van de Mangelbeek. Het zou gaan om een mannelijke welp van dit jaar. Het kadaver werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Morgen komt het INBO het ophalen voor verder onderzoek. (Foto Natuurhulpcentrum)

KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 1-0

Zaterdag 23 september 2023
Leopoldsburg - KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 1-0KFC Hamont 99 heeft vanavond met 1-0 gewonnen van K. ESK Leopoldsburg. Kobe Schetz maakte het enige doelpunt.

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Vermageren via een spuitje?Zoom                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Open gordijnen

Zaterdag 23 september 2023
Leopoldsburg - Open gordijnenZoomEdith laat de herfst dit weekend binnenwaaien. 

Nieuwe vennootschap: Dries Telen

Vrijdag 22 september 2023
Dries Telen (47) en Chloé Mas (39), beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap Dries Telen opgericht met zetel aan de Eindestraat. Tot het doel van de vennootschap beoren onder meer het optreden als managementvennootschap en het uitoefenen van consulting functies en ICT advies.

Spelers halen trainer terug

Vrijdag 22 september 2023
Leopoldsburg - Spelers halen trainer terugZoomMichael Modubi is weer trainer van K. ESK Leopoldsburg. Vorige week gaf hij zijn ontslag na de nederlaag tegen Hechtel omdat hij zich niet langer gesteund voelde door het bestuur. De spelers wilden dat de trainer terugkwam en gingen met die eis naar het bestuur, dat met de vraag instemde.

Jeanne Van Erum overleden

Vrijdag 22 september 2023
Leopoldsburg - Jeanne Van Erum overledenGisteren is Jeanne Van Erum overleden, de weduwe van Victor Degens. Zij was 91 jaar en wordt donderdag begraven op de begraafplaats van Heppen na het afscheid in aula De Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Dema-Floors en AR-Topbau failliet

Donderdag 21 september 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Dema-Floors en AR-Topbau, beide uit Leopoldsburg. Schuldvorderingen moeten voor 21 oktober ingediend worden.

'De herfst is de lente van de winter'

Donderdag 21 september 2023
Vandaag gezien
Leopoldsburg - 'De herfst is de lente van de winter'Zoom"De herfst is de lente van de winter", wordt als citaat toegeschreven aan Henri de Toulouse-Lautrec. De dag begon vandaag met een prachtige regenboog maar de zon moest het onderspit delven voor flink wat regen. Geen terrasjesweer op deze eerste dag van de herfst maar geen paniek, volgende week wordt nog flink wat zon voorspeld. Wedden dat je dan L''été indien van Joe Dassin verschillende keren gaat horen op de radio? 

322 everzwijnen afgeschoten

Donderdag 21 september 2023
Leopoldsburg - 322 everzwijnen afgeschotenZoomIn West-Limburg werden vorig jaar 322 everzwijnen afgeschoten: 197 in Beringen en 125 in Leopoldsburg. (Bron: INBO)(Archieffoto Paul Vangerve)

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Oudste houtconstructie ooit gevonden

Woensdag 20 september 2023
Zomaar even tussendoor
Wetenschappers hebben bij de Kalambo-waterval in Zambia de oudste houtconstructie ooit aangetroffen. Die is naar schatting 476.000 jaar oud en bestaat uit twee planken, waarvan de ene een inkeping bevat die duidelijk met gereedschappen is aangebracht.
Lees bij de NOS "Oudste houtconstructie ooit gevonden"
Leopoldsburg - Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenZoomDe vijf Vlaamse provincies ontwikkelden voor de fietssnelwegen samen een éénvormige “routetaal” voor bewegwijzering en signalisatie. Dit maakt de fietssnelwegen herkenbaar, leesbaar en makkelijk te volgen in heel Vlaanderen én in Brussel. De provincieraad keurde vandaag het voorstel van gedeputeerde Bert Lambrechts goed om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken. Die signalisatie zal ook op de andere fietssnelwegen worden geplaatst, vandaar dat we ze u al willen meegeven.
Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenAangepaste signalisatie voor fietssnelwegen
Zoom

Grote en kleine zilverreiger

Woensdag 20 september 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Grote en kleine zilverreigerZoomHet verschil tussen de grote en kleine zilverreiger is niet enkel de grootte van de reiger. De grote zilverreiger heeft een lange gele snavel en zwarte poten. De kleine zilverreiger is niet alleen kleiner. Zijn nek is ook meer gedrongen. Hij heeft echter een zwarte snavel en gele poten. Net andersom dus als bij zijn grote broer. Maar de zin in een lekkere vis hebben ze allebei. (Johan Put)
Grote en kleine zilverreiger
Zoom
Leopoldsburg - Pleeggezinnen gezocht voor geleidehondenpuppy'sZoomHet Belgisch Centrum voor Geleidehonden zoekt heel wat puppypleeggezinnen die een jaar lang één van de pups een warme thuis willen bieden en onder begeleiding opvoeden tot een lieve en gehoorzame jonge hond. "Ook zoeken we nog warme nestjes voor onze honden in het trainingscentrum, ouderhondgezinnen en opvanggezinnen," zegt het Centrum. "Op donderdag 26 oktober geven we een infosessie in A&M Delorge Lommel voor geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom! Meer info of inschrijven? Dat kan via www.puppyzoektpleeggezin.be."

Jezelf relativeren

Woensdag 20 september 2023
Vandaag gelezen
"Comedians die met zichzelf kunnen lachen zijn authentieker. Als William Boeva, die dwerggroei heeft, grappen maakt over zijn gestalte, is dat gepermitteerd. Als ik dat doe, ben ik een schoft. Een goede komiek betrekt zijn grappen altijd op zijn eigen leefwereld." (Comedian Koen Dewulf in Kerk en leven).

Tamara Pauwels overleden

Dinsdag 19 september 2023
Leopoldsburg - Tamara Pauwels overledenGisteren is Tamara Pauwels overleden, de echtgenote van Eddy Spooren. Zij was 54 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Weersverbetering vanaf het weekend

Dinsdag 19 september 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Weersverbetering vanaf het weekendEen actieve storing bereikt ons donderdag en zorgt voor een flinke plens hemelwater. Na wisselvallig weer met buien op vrijdag en zaterdag, wordt het vanaf zondag droger, zonniger en ook weer warmer.
Morgen/woensdag
gaat het kwik flink de hoogte in bij maxima rond 24 graden. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Met een erg strakke zuidwestenwind voelt het wel iets koeler aan.
Donderdag trekt een actieve storing traag over onze regio. Er valt een flinke plens (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis: 500.000 euro voor Marokko

Dinsdag 19 september 2023
Leopoldsburg - Rode Kruis: 500.000 euro voor MarokkoRode Kruis-Vlaanderen heeft tot dusver al zo'n 500.000 euro ingezameld naar aanleiding van de aardbeving in Marokko. Daarmee financiert de organisatie mee de hulpverlening in het rampgebied. Het geld wordt er ingezet om de slachtoffers in hun basisnoden te voorzien, zoals onderdak, proper water, voedsel en medische hulp. Daarnaast stuurt Rode Kruis-Vlaanderen ook een ervaren medewerker naar Marokko om er de hulpacties mee te coördineren. Extra financiële steun blijft welkom, omdat de noden ter plaatse nog lange tijd enorm hoog zullen blijven. Dat kan via het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding “aardbeving”, of simpelweg online via rodekruis.be/aardbeving.

Troonrede op Prinsjesdag in Nederland

Dinsdag 19 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Troonrede op Prinsjesdag in NederlandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Drie aanhoudingen voor helpdeskfraude

Dinsdag 19 september 2023
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft vandaag twee vrouwen van resp. 20 en 24 jaar en een 19-jarige man aangehouden die verdacht worden van het plegen van een reeks oplichtingen onder de noemer “helpdeskfraude”. De verdachten, allen Nederlanders, gingen als volgt te werk.
De slachtoffers, meestal alleenstaande hoogbejaarden, worden opgebeld door iemand die zich uitgeeft als medewerker van de financiële instelling waar zij klant zijn. Men deelt hen mee dat er verdachte geldtransacties (…) Het hele nieuwsbericht

Helft alleenwonenden heeft geen auto

Dinsdag 19 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 had 49,1% van de alleenwonenden geen eigen wagen en 47,6% van hen bezat er één. Van de koppels zonder inwonende kinderen beschikt 12,6% niet over een wagen. 56,7% heeft er één, 26,0% heeft er twee. (Statbel)

Eenzaamheid de ziekte van deze tijd

Dinsdag 19 september 2023
Vandaag gelezen
"Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. Ik heb ze goed gevoeld tijdens corona, die eenzaamheid. Weg uit Antwerpen om een leefloon te kunnen ontvangen. In Nederland zat ik daar in een buurt waar ik niemand kende. En nu leef ik in een stacaravan op een camping. Dan weet je: veel erger moet het niet worden. Gelukkig is er beterschap in zicht. Dankzij een gulle weldoener verhuis ik binnenkort naar een rijhuis in de buurt van Roosendaal." (Nederlandse zanger Hans de Booij in 'Kerk en Leven').

Iemand een F35 gezien?

Maandag 18 september 2023
Zomaar even tussendoor
Leopoldsburg - Iemand een F35 gezien?ZoomIn de VS is een F35 - het type straaljager dat bij ons de F16 moet vervangen - verdwenen nadat de piloot er met zijn schietstoel uit sprong vanwege een klaarblijkelijke noodsituatie.
Sindsdien is die F35 spoorloos en aan de plaatselijke bevolking is gevraagd uit te kijken naar het mogelijke wrak.
België heeft 34 gelijkaardige toestellen besteld.
We willen er niks mee zeggen, maar toch... (Cartoon: Fobie)

Belgische jeugdteams naar EK handbal

Maandag 18 september 2023
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft twee jeugdteams ingeschreven voor het EK handbal van 2024. De M18 nemen van 5 tot 11 augustus deel aan het Men’s 18 EHF Championship. De M20 nemen van 13 tot 21 juli deel aan hun EK. De Red Wolves bereiden via een buitenlandse stage hun belangrijke EK-barragewedstrijden tegen Cyprus voor. De eerste WK-kwalificatiewedstrijden staan in maart op het programma.

Meer dan 7.000 studenten bij UHasselt

Maandag 18 september 2023
Leopoldsburg - Meer dan 7.000 studenten bij UHasseltVandaag start het nieuwe academiejaar aan de UHasselt. En dat met een recordaantal studenten. “Voor het eerst gaan we over de kaap van 7.000 ingeschreven studenten. Het aantal generatiestudenten stijgt met meer dan 20 procent tot een recordhoogte van 1.581 studenten die voor het eerst aan het hoger onderwijs beginnen. We zien echt absolute records voor onze universiteit”, zegt een tevreden rector Bernard Vanheusden.
Alle faculteiten bereiken dit jaar recordhoogtes. Opleidingen die het (…) Het hele nieuwsbericht

Geld kan perverse invloed hebben

Zondag 17 september 2023
Vandaag gelezen
Geld kan een perverse invloed hebben. Mensen en geld? Dat blijft een onstuimig huwelijk. Niet alleen de liefde, ook geld maakt soms blind. Zelfs tot minnaars van de mammon waarbij elk moreel besef wegvalt. (Steven Vanackere, vicegouverneur Nationale Bank van België in "Kerk en Leven").

Autoloze zondag in Brussel

Zondag 17 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Autoloze zondag in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

K.ESK Leopoldsburg verliest van Hechtel

Zaterdag 16 september 2023
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg verliest van HechtelK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 2-3 verloren van KFC Hechtel. UPDATE Trainer Michael Modubi heeft ontslag genomen na de teleurstellende seizoensstart. Voorlopig neemt Jackie Pirotte de trainingen over.

Meeste slachtoffers automobilisten

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren de meeste dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen binnen de 30 dagen automobilisten (216). Ze worden gevolgd door fietsers (102), voetgangers (83) en motorrijders (66). (Statbel)

Minder diesel-, meer benzinewagens

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2015 daalt het aantal personenwagens dat op diesel rijdt elk jaar iets sneller. In 2023 zijn er 9,2 procent minder dieselwagens dan een jaar eerder; op 1 augustus waren er dat 2.201.549. Tegelijkertijd - en net als in 2022 - blijft het aantal benzinewagens stijgen (+2,5% in 2023) tot 3.096.253. Benzinewagens vertegenwoordigen momenteel 51,34% van het personenwagenpark, terwijl dit voor dieselauto's 36,51% bedraagt. (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Laatste misviering in Sint-LambertuskerkZoomOp zondag 17 september, om 9.30 uur, vindt de laatste eucharistieviering plaats in de Sint-Lambertuskerk van Kwaadmechelen. Een grondige renovatie van het gebouw drong zich op, maar de kostprijs weegt niet op tegen de huidige invulling. Na overleg met de kerkraad werd besloten om te kiezen voor een afbraak van het schip. De toren is geklasseerd en zal worden gerenoveerd. Na de renovatie van de toren voorziet de gemeente een stille ruimte in het onderste deel van de toren waarin enkele symbolische en waardevolle stukken van het kerkgebouw worden bewaard.  Er is een laatste eredienst op zondag 17 september, de feestdag van de heilige Sint-Lambertus om 09.30 uur. Iedereen is van harte welkom in deze viering.

Pierre Reynders overleden

Vrijdag 15 september 2023
Leopoldsburg - Pierre Reynders overledenWoensdag is Pierre Reynders overleden, de levensgezel van Rozetta Saenen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.00 uur) in funerarium Hulsmans.
Bedrijfsnieuws
De 500 grootste bedrijven in Limburg zagen vorig jaar hun omzet met 19,4 procent stijgen. Daarnaast zijn er zowat 4.600 jobs bijgekomen in de 500 grootste bedrijven. Staalfabriek Aperam in Genk blijft nog altijd het grootste bedrijf. (VKW Limburg)

45 procent grondgebied landbouwgrond

Vrijdag 15 september 2023
Het is maar dat je 't weet
45 procent van de grondoppervlakte in België bestaat uit landbouwgrond. Bossen beslaan 20 procent van het grondgebied en 9 procent van het grondgebied bestaat uit woongebied. (Statbel)

Nieuwe vennootschap: De-Cars

Vrijdag 15 september 2023
Dursunali Kanbur (42) uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap De-Cars opgericht met zetel aan de Leoniastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van tweedehandswagens en detailhandel in onderdelen en accessoires van motorvoertuigen.

Koop dit weekend een azalea

Donderdag 14 september 2023
Het plantjesweekend van Kom op Tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. In heel Vlaanderen worden dan azalea’s te koop aangeboden ten voordele van “Kom op Tegen Kanker”. Een azalea kost 8 euro. Met de opbrengst van de plantjesverkoop financiert Kom Op Tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Voor meer informatie kan je terecht op de website: komoptegenkanker.be/plantjesweekend.

11.000 klanten bij de Voedselbank

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Zo'n 11.000 mensen hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in Limburg een beroep gedaan op de Voedselbank. Meer en meer jonge gezinnen en tweeverdieners kloppen bij de Voedselbanken aan.

Sneller vermogen van criminelen pakken

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Parket Limburg gaan de lokale politiezones, de federale gerechtelijk politie Limburg en Parket Limburg nauwer samenwerken in het kader van buitgericht rechercheren. Op deze manier willen ze efficiënter en effectiever werken in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.
Deze werkwijze heeft als voornaamste doelstelling crimineel vermogen zo snel mogelijk te ontnemen binnen onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit. Het financieel voordeel dat misdrijven opbrengen, is (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Fillée overleden

Donderdag 14 september 2023
Leopoldsburg - Henriette Fillée overledenHenriette Fillée uit Leopoldsburg, weduwe van Henri Vereecke, is overleden.
(° Heppen op 28 januari 1929 † Leopoldsburg op 13 september 2023)
Begroeting: maandag 18 september - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: 19 september om 11u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Rachel Geysels overleden

Donderdag 14 september 2023
Leopoldsburg - Rachel Geysels overledenGisteren is Rachel Geysels overleden, de levensgezellin van Frans Hoofs. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Inactieven blijven vaker inactief

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel publiceerde de transities op de arbeidsmarkt tussen het tweede kwartaal van 2022 en het tweede kwartaal van 2023. Deze resultaten geven aan dat mensen nog vlot aan het werk blijven, maar dat inactieven vaak inactief blijven.
Vooral vrouwen, laagopgeleiden en mensen met een buitenlandse nationaliteit blijven vaker inactief. Daarnaast blijkt dat de uitstroom van werkloosheid naar werk weer iets gestegen is: 28,9% van de werklozen in het tweede kwartaal van 2022 is een jaar later aan het werk. Een kwartaal eerder bedroeg dit percentage 24,1%.

Maria Cornelis overleden

Woensdag 13 september 2023
Leopoldsburg - Maria Cornelis overledenGisteren is Maria Cornelis overleden, de weduwe van Edward Eelen en Leopold Degrez. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot.

Meer aanvragen voor verdelging wespen

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De brandweer krijgt de jongste dagen veel meer aanvragen om wespennesten te verdelgen. Waarom de wespen later actief worden, heeft te maken met de temperaturen van afgelopen zomer. We zitten op dit moment aan het einde van een hittegolf. Augustus was een veel betere maand voor de wespen dan juli, waardoor we zien dat ze nu pas echt naar buiten komen. Ze hebben ook extra tijd gehad voor de broeiperiodes, waardoor er ook meer larfjes zijn. Omdat alle bloemen nu uitgebloeid zijn, moeten de wespen op zoek naar voedsel en ze gaan dat halen bij de mensen.

Elektrische wagens bijna verdubbeld

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus telde België 6.030.700 personenwagens, tegenover 5.947.479 een jaar eerder. Dat is een stijging van 1,4%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,94% gestegen. Het aantal volledig elektrische personenwagens is bijna verdubbeld in een jaar tijd met een stijging van 93,6%. In 2022 waren er 71.651 elektrische wagens; dit cijfer stijgt tot 138.749 in 2023. Van deze elektrische auto's is het belangrijk op te merken dat 80,8% op naam van een vennootschap staat. Ook al wordt de elektrische wagen in België steeds populairder, toch zijn slechts 26.440 auto’s (19,1%) eigendom van particulieren en 112.056 van vennootschappen.

Jonge buizerd

Woensdag 13 september 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Jonge buizerdZoomDe buizerd is de meest voorkomende roofvogel in onze streken. Zoals de meeste andere roofvogels trekken de jongelingen er nu alleen op uit op zoek naar voedsel. Voor de buizerd zijn dat vooral kleine zoogdieren zoals muizen, konijnen, mollen, maar ook reptielen en amfibieën, zoals kikkers en hagedissen. Gisteren kon ik deze jonge buizerd voor de camera halen. (Johan Put)

Maria Cuyvers overleden

Maandag 11 september 2023
Maria Cuyvers uit Beringen, weduwe van Hendrik Lievens, is overleden.
(° Olmen 20/05/1925 † Heusden 08/09/2023)
Begroeting: funerarium Hulsmans op dinsdag 12 september 2023 van 18.30 uur tot 19.00 uur.
De teraardebestelling op de begraafplaats te Leopoldsburg zal in intieme kring plaatshebben.
Leopoldsburg - Hallucinaties door hitte in Kleine-BrogelZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Turkse FC klopt Leopoldsburg

Zondag 10 september 2023
Leopoldsburg - Turkse FC klopt LeopoldsburgIn Tweede Provinciale heeft Turkse FC de buren van K ESK Leopoldsburg verslagen met 2-0.
Leopoldsburg - Hoogdagen voor spotters rond vliegshowZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Karel Van De Reyd overleden

Zaterdag 9 september 2023
Leopoldsburg - Karel Van De Reyd overledenKarel 'Charel' Van De Reyd uit Heppen, weduwnaar van Irma Lemmens, is overleden.
(° Mol op 29 september 1930 † Heppen op 8 september 2023)  
Begroeting: donderdag 14 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 15 september 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Leo Boven overleden

Zaterdag 9 september 2023
Leopoldsburg - Leo Boven overleden
Leo Boven uit Heppen, echtgenoot van Gerda Geubbelmans, is overleden.
(° Mol op 28 mei 1958 † Heppen op 7 september 2023 ) Begroeting: woensdag 13 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

Zwanendans

Zaterdag 9 september 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - ZwanendansZoomElke zaterdag serveert Edith ons poëtische woorden op een foto van Lambert.
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse onderzoeksgroep Climate Central heeft de temperaturen van de afgelopen (?) zomer in 202 landen en 22 territoria bekeken en concludeert dat 98 procent van de wereldbevolking deze zomer is blootgesteld aan hogere temperaturen als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen. "Vrijwel niemand op aarde is in de afgelopen drie maanden ontsnapt aan de invloed van de wereldwijde opwarming", stelt Andrew Pershing van de onderzoeksgroep. Hittegolven hebben niet alleen een grote impact op de gezondheid van mensen. Ook hebben ze invloed op de landbouw en de wereldwijde voedselprijzen en leiden ze tot waterschaarste en natuurbranden.

Guy Geenen overleden

Vrijdag 8 september 2023
Leopoldsburg - Guy Geenen overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Guy Geenen overleden, de levensgezel van Lieve Vandingelen. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

De Lijn lanceert 'Kothopper'

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf zondag kunnen de studenten in Hasselt en Diepenbeek hun kot bereiken met de nieuwe busverbinding Lijn 363 Hasselt-Diepenbeek-Hasselt. Deze kothopper voorziet op zondag vanaf 18.40 uur een lange lus met 29 haltes tussen Hasselt Station, de Hasseltse koten en de campus in Diepenbeek. De bus zal rijden tot half één 's nachts, maar zal na 22 uur niet meer stoppen aan de haltes Diepenbeek Universiteit en Diepenbeek Agoralaan. Meer info bij delijn.be.

Dalende verkoop in kleinhandel

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde in juli met 5,4% ten opzichte van juli 2022. Textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalden met 10,0%, overige detailhandel in gespecialiseerde winkels met 7,6%, de detailhandel in niet-gespecialiseerde winkels waarbij voedings- en genotmiddelen overheersen met 6,3% en de andere consumentenartikelen in gespecialiseerde winkels met 0,3%. Statbel)

Insectenbestand gaat achteruit

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen 50 jaar verloren we in Vlaanderen de helft van onze insecten. En we verliezen nog altijd 1% per jaar. Ook tijdens de Insectenzomer van dit jaar kregen we heel wat verontrustende signalen, meldt Natuurpunt. Zo valt het op dat 2023 een zomer met amper wespen was. Er zijn de helft minder meldingen binnengekomen ten opzichte van vorig jaar. “Dat zal bij sommigen als muziek in de oren klinken, maar weet dat ze een belangrijke rol vervullen in de natuur. En dat ze ook voor mensen heel nuttig zijn. Ze vangen heel wat vliegen en muggen en ze zijn de opruimingsdienst van de natuur”, zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie. Ook voor de vlinders was het een mager jaar.

Limburgse achterstand bijna weggewerkt

Donderdag 7 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De participatie van Limburgse 20-jarigen aan het hoger onderwijs is tussen 2016-2017 en 2021-2022 sterker gestegen dan die van Vlaamse 20-jarigen, in die mate dat de participatiegraad bij Limburgse 20-jarigen (55,8%) in het academiejaar 2021-2022 de participatiegraad bij Vlaamse 20-jarigen (56,2%) bijna heeft bijgebeend. (Provincie Limburg)

Nieuwe vennootschap: VDB OptiFiber

Donderdag 7 september 2023
Tim Van Den Broeck (25) uit Heppen heeft de besloten vennootschap VDB OptiFiber opgericht met zetel in De Uitpalingen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer fibernet, elektriciteitswerken, klinkerwerken, laswerken en diverse bouwwerkzaamheden.

UHasselt zoekt diabetes2-patiënten

Donderdag 7 september 2023
Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.
Men zoekt concreet naar een honderdtal (…) Het hele nieuwsbericht

Zon, zon en zon

Donderdag 7 september 2023
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Zon, zon en zonZoomAls we vandaag naar de weerkaarten kijken, zien we voor de komende vier dagen alleen maar zon! Geniet van deze zonnige dagen. 

Hitte: code geel

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Hitte: code geelHet KMI heeft deze namiddag code geel voor hitte afgekondigd. Er wordt hoe dan ook deze week een officiële hittegolf verwacht. Dat zal al zeker het geval zijn in Limburg, maar wellicht niet aan de kust en in de provincie Luxemburg. Code geel zal gelden tot en met maandag. Het KMI vraagt om bij zulke temperaturen kinderen, oudere en zwakkere mensen extra te beschermen. Zij moeten bijvoorbeeld meer drinken en niet rechtstreeks in het zonlicht vertoeven.

12.500 oproepen voor Tele-Onthaal

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tele-Onthaal Limburg kreeg vorig jaar 12.500 oproepen. Dat is ongeveer tien proent van het totale aantal oproepen in Vlaanderen. Oproepers komen bij Tele-Onthaal telefonisch of via chat op verhaal en vinden iemand die hen beluistert en met hen meeleeft.
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Telg van August en Noëlla zit in N.- DuitslandZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Guido Davids overleden

Woensdag 6 september 2023
Leopoldsburg - Guido Davids overledenIn Hasselt is op 30 augustus Guido Davids overleden. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Boomklever

Woensdag 6 september 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - BoomkleverZoomDe boomklever is een echte bosvogel. Langs de stam op klautert hij alle kanten op. Hij zoekt en eet vooral insecten, larven, kevers en spinnen. In de winter komt hij ook wel eens langs de eethuisjes in onze tuinen voor zaden en kleine nootjes.

Mogelijk een hittegolf

Dinsdag 5 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Mogelijk een hittegolfDe hele week blijft het uitzonderlijk warm bij maxima rond een tropische 30°C. Daarbij is de zon volop aanwezig. In het weekend blijft het warm, maar zijn er wel enkele hogere wolken. Het ziet er naar uit dat er een hittegolf in de maak is en dat is zeer uitzonderlijk in september.
Morgen/woensdag zijn er hier en daar wat hoge wolkenslierten, maar op veel plaatsen is het helder weer. De zon kan ook vandaag het weerbeeld overheersen en duwt het kwik gestaag naar tropische waarden. Als maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerse week

Dinsdag 5 september 2023
Leopoldsburg - Zomerse weekZoomHet blijft deze week nog volop genieten van mooi zomerweer. Ideaal voor nog een fiets- of wandeltocht. (foto Gust Ischen) 

Tot in de pruimentijd!

Dinsdag 5 september 2023
Leopoldsburg - Tot in de pruimentijd!ZoomGust Ischen stuurt regelmatig foto's en deze foto deed me denken aan een oud gezegde dat ik al lang niet meer gehoord heb. "Tot in de pruimentijd", is een afscheidsgroet waarmee wordt bedoeld: ‘tot over een poosje!’ Je kunt het ook zeggen als je niet weet wanneer je de ander weer zult zien; dan betekent het ‘tot ooit!’ In de pruimentijd is, volgens onze taal, ook een oude uitdrukking die P.C. Hooft en zijn vrienden gebruikten in hun briefwisseling (in de zeventiende eeuw). De (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Dinsdag 5 september 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Schrijfkriebels

Maandag 4 september 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - SchrijfkriebelsDe grote vakantie is in de archieven van de tijd verdwenen en dus leven wij nu in een ander heden en komt er een nieuwe nabije toekomst aan. Vooruitblikken doen we allemaal, maar toch zal het leven ons blijven verrassen met aangename maar helaas ook onaangename gebeurtenissen die hun sporen nalaten. Onheil kan onverwacht toeslaan als de leeftijdscategorie waarin we vertoeven al met een 7 begint.
Ik wil in deze eerste Losse Flodders na twee maanden schrijfstilte niet te zeer de pessimistische toer op gaan (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De Europese Commissie is bezig de beschermde status van de wolf te herzien. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen vandaag bekendgemaakt. De Commissie vraagt ‘lokale gemeenschappen, wetenschappers en alle geïnteresseerde partijen’ om vóór 22 september 2023 actuele gegevens over de wolvenpopulatie en hun impact in te dienen. Op basis van de verzamelde gegevens zal de Commissie een besluit nemen over een voorstel om de status van de bescherming van de wolf binnen de EU te wijzigen, aldus von der Leyen.

Marcel Geuens overleden

Maandag 4 september 2023
Leopoldsburg - Marcel Geuens overledenVandaag is Marcel Geuens overleden, de weduwnaar van Iréne Deneve. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.
Leopoldsburg - Sterke stijging inschrijvingen aan UHasseltDe inschrijvingen aan Universiteit Hasselt kennen een heel sterke start. “Met nu al meer generatiestudenten ingeschreven dan bij de start van vorig jaar, verwachten we het nieuwe academiejaar te kunnen starten met 15 tot 20 procent meer nieuwe studenten. Naast handelswetenschappen, geneeskunde en architectuur zien we ook dat de opleidingen fysica en wiskunde het erg goed doen, een heel mooie vaststelling”, zegt rector Bernard Vanheusden. Ook de vorig jaar pas opgerichte (…) Het hele nieuwsbericht

Rijexamen: ook gps kunnen gebruiken

Maandag 4 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Rijden volgens de richtlijnen van een gps wordt vanaf 1 oktober een verplicht onderdeel van het praktisch rijexamen. Dat meldt het Departement Mobiliteit. Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen wagen gebruiken of een app op de smartphone.

Tuur Goens overleden

Maandag 4 september 2023
Leopoldsburg - Tuur Goens overleden
Tuur Goens uit Beverlo, echtgenoot van wijlen Rosa Christiaens, is overleden.
(° Leopoldsburg op 17 juni 1929 † Ham op 2 september 2023) Begroeting: donderdag 7 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 8 september 2023 om 10u30 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Woninginbraak in Spoorwegstraat

Zondag 3 september 2023
Leopoldsburg - Woninginbraak in SpoorwegstraatIn een woning aan de Spoorwegstraat in Heppen kwamen dieven over de vloer. Om binnen te geraken hadden zij een ladder tegen de gevel geplaatst. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Zonnige zondag

Zondag 3 september 2023
Leopoldsburg - Zonnige zondagZoomNa het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we een mooie zomerse dag. Het is perfect om te genieten van de vele activiteiten die terug op gang zijn gekomen in deze septembermaand. (foto Gust Ischen)

Verlies voor K ESK Leopoldsburg

Zaterdag 2 september 2023
Leopoldsburg - Verlies voor K ESK LeopoldsburgZoomK ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 1-2 verloren van Thes Sport B.

Het wordt weer zomer

Zaterdag 2 september 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt weer zomer Een hogedrukgebied bouwt vanaf de Atlantische Oceaan op over onze streken en kan het weer tijdens het weekend en ook de dagen daarna bepalen. Aanvankelijk is er nog wat vocht in de onderste lagen van de atmosfeer met kans op wat nevel of mist. Na het weekend wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Het kwik klimt dan vlot boven de zomerse grens van 25 graden.
Vandaag is er ruimte voor de zon, na het opruimen van lokale ochtendgrijs. Er komen ook enkele stapelwolken voor, die zeer lokaal (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi weer vandaag

Zaterdag 2 september 2023
Leopoldsburg - Mooi weer vandaagZoomDe regen van gisteren is alweer vergeten. Vandaag zingen we mee met het liedje van Bart Kaëll: mooi weer vandaag. En ook de komende dagen wordt het zeer zonnig. (foto Gust Ischen)

Terug naar school

Zaterdag 2 september 2023
Leopoldsburg - Terug naar schoolZoomDe eerste schooldag is vandaag de inspiratiebron voor Edith.

Na regen komt zonneschijn

Vrijdag 1 september 2023
Leopoldsburg - Na regen komt zonneschijnZoomDe mooie wolkjes van gisteren kunnen vandaag de kast in. We moeten deze ochtend door een zure regenappel heen. Het weekend wordt mooi en zacht met temperaturen net boven de twintig graden. Maar vandaag moeten we nog een regenzone trotseren, die lokaal hevig kan zijn. (Foto Gust Ischen)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen