Het overige nieuws

Brainwash Festival in Barrierspark

Woensdag 27 februari 2013
Brainwash Festival is een gloednieuw outdoor dance-festival in Lommel. Op zaterdag 18 mei is het Barrierspark het decor voor de eerste editie van dit festival, waar 14 dj’s, verspreid over 2 podia, acte de présence zullen geven.  
Op de Main Wash mag je je verwachten aan de betere dance van o.a. Tomorrowland-resident Yves V, Nederlands dirty house-fenomeen Vato Gonzalez ft. Mc Tjen en Discobar Galaxie.
Met de Dirty Wash wordt er gemikt op de (…) Het hele nieuwsbericht

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Toon Hoogstijns overleden

Woensdag 27 februari 2013
Lommel - Toon Hoogstijns overledenZaterdag is Toon Hoogstijns overleden, de echtgenoot van Maria Vandebriel. Hij was 62 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

Christ Boonen overleden

Woensdag 27 februari 2013
Lommel - Christ Boonen overledenMaandag is Christ Boonen overleden, de echtgenoot van Bertje Janssens. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

De BV's weten de bakker te vinden

Dinsdag 26 februari 2013
Lommel - De BV's weten de bakker te vindenZoomZaterdagnamiddag kwam Linda Mertens (2de van rechts) van Milk Inc bij bakker Swinnen een verjaardagstaart afhalen. Ze had de bakkerij leren kennen via de trouw van Regi en Elke, waarvoor Swinnen de huwelijkstaarten had geleverd.. De verjaardag gold Linda's zus Evi, die 30 jaar is geworden en een lekkere mokkataart als cadeau kreeg. (Foto Robert Boons)

Maria Verdonk overleden

Dinsdag 26 februari 2013
Lommel - Maria Verdonk overledenVrijdag is Maria Verdonk overleden, de echtgenote van Frans Mannaerts. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Ronny Gerits overleden

Maandag 25 februari 2013
Lommel - Ronny Gerits overledenVrijdag is Ronny Gerits overleden, de levensgezel van Carine Mues. Hij was 45 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Even dat nestkastje schoonmaken

Zondag 24 februari 2013
De maand maart komt in zicht en dus is het – ondanks de verse sneeuwlaag van vandaag – tijd om de nestkastjes in de tuin klaar te maken voor het komende broedseizoen, zegt vogelbescherming.be.Hoe moeten we dat doen?
Vogelbescherming: "Haal al het nestmateriaal eruit en reinig de kastjes met kokend water en een stevig borsteltje. Op die manier worden alle parasieten onschadelijk gemaakt en loopt een volgend broedkoppel niet het risico zijn jongen te verliezen als gevolg van de aanwezigheid (…) Het hele nieuwsbericht

Aandacht voor het Vaticaan

Zondag 24 februari 2013
Lommel - Aandacht voor het VaticaanZoomIn de doordenker die de vriendenkring van de Koning Leopoldlaan wekelijks lanceert, is er deze keer aandacht voor de komende pausverkiezing. (Foto Albert Agten)

Geen provinciaal voetbal vandaag

Zondag 24 februari 2013
Het provinciaal comité van de KBVB heeft - het zal niemand verwonderen - alle voetbalwedstrijden in de provincie tot en met woensdag afgelast.

Toine Verdonschot overleden

Zaterdag 23 februari 2013
Lommel - Toine Verdonschot overledenWoensdag is Toine Verdonschot overleden, de weduwnaar van Ivonne Bergmans. Hij was 80 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jef Flemings overleden

Donderdag 21 februari 2013
Lommel - Jef Flemings overledenDinsdag is Jef Flemings overleden, de echtgenoot van Alida Gelissen. Hij was 72 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. 

Katrien Maes overleden

Donderdag 21 februari 2013
Lommel - Katrien Maes overledenWoensdag is Katrien Maes overleden, de weduwe van Nelis Van Bommel. Ze was 82 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... 'Kleine Dagen' ?

Woensdag 20 februari 2013
In zijn boek "Kleine dagen", dat bekroond werd met de Libris Literatuurprijs 2010 en de Inktaap 2011, kijkt schrijver Bernard Dewulf naar zijn dagelijkse omgeving. Hij ziet het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht – een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren. Zo kijkend en schrijvend ontstaat stukje bij beetje een kroniek in miniaturen van de gloed van het gewone. Hoofdtonen in deze kroniek zijn verwondering en melancholie.
In deze 'lezing' uit (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Absynthe Minded?

Woensdag 20 februari 2013
Zaterdagavond om 20.30u treedt Absynthe Minded op in De Posthoorn in Hamont. De doorbraak van deze band bij het grote publiek werd in 2009 bekroond met een gouden plaat en maar liefst vier Music Industry Awards (MIA’s). Hun muziek wordt gekenmerkt door de aaneenschakeling van invloeden gaande van Led Zeppelin tot Frank Zappa, door het gebruik van akoestische instrumenten (viool, contrabas, ...) en van vintage materiaal, en last but not least door de onweerstaanbare stem van zanger (…) Het hele nieuwsbericht

Roza Joos overleden

Woensdag 20 februari 2013
Lommel - Roza Joos overledenGisteren is Roza Joos overleden, de weduwe van Martinus Vrek. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in familiekring plaatsvinden.

Station Eindhoven wordt verbouwd

Dinsdag 19 februari 2013
Vanaf 13 maart wordt het station van Eindhoven gerenoveerd. Er komt meer ruimte voor reizigers en passanten en er is ook een nieuwe tunnel gepland met liften. Tijdens de werken blijft het station in gebruik. In de zomer van 2016 moet de klus zijn geklaard. Dan zullen naar verwachting dagelijks 115.000 reizigers door de tunnel wandelen.

Maria Lavreysen overleden

Dinsdag 19 februari 2013
Lommel - Maria Lavreysen overledenZaterdag is Maria Lavreysen overleden, de echtgenote van Louis Vreys. Ze was 77 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 10.30 uur) in de aula van het funerarium Witters.

Marie Serroyen overleden

Dinsdag 19 februari 2013
Lommel - Marie Serroyen overledenMaandag is Marie Serroyen overleden, de weduwe van Willem Tormans. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Even uit de ogen kijken

Dinsdag 19 februari 2013
De lokale politie waarschuwt voor buitenlandse reinigingsbedrijfjes die particulieren aanbieden om daken of gevels te reinigen. De politie kreeg meldingen van personen die op het aanbod ingingen en geconfronteerd werden met een onverwacht hoge factuur. De benadeelden kregen een overeenkomst te ondertekenen die was opgesteld in het Engels.  Bij het afrekenen werden er allerlei extra kosten aangerekend die oorspronkelijk niet waren voorzien.

Theresia Faes overleden

Maandag 18 februari 2013
Lommel - Theresia Faes overledenIn het rusthuis Hoevezavel is donderdag Theresia Faes overleden, de weduwe van Amandus Willekens. Ze was 86 jaar. Morgen/dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vanavond om 19u is er daar een avondwake.  

Even een doordenkertje

Zondag 17 februari 2013
Lommel - Even een doordenkertjeZoom...gezien op de Koning Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Fremdenverkehr

Zaterdag 16 februari 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - FremdenverkehrNu heb ik niks tegen Duitsers. Ik vind Duits een prachtige taal. Destijds, in de nevel der lang vervlogen jaren, heb ik met enig succes Duits gestudeerd en ik koester een diepe bewondering voor de talloze Duitse filosofen, componisten en auteurs. Met veel overgave heb ik jarenlang Duits onderwezen.
In ons Middelbaar Onderwijs wordt Duits tegenwoordig schromelijk verwaarloosd. Wij lijken te vergeten dat ongeveer 100 miljoen Europeanen Duits spreken. Dat is veel meer dan de ‘native speakers’ van (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag oppassen in de Molse bossen

Vrijdag 15 februari 2013
Het is maandag oppassen geblazen in de bossen in Postel (Mol). Er wordt daar dan een drukjacht op everzwijnen georganiseerd. Fietsers en wandelaars krijgen de raad de bossen en weiden van Postel te vermijden tussen 9 en 14u. Op de gewestwegen wordt de snelheid tijdelijk beperkt tot 50 km/u.

Rik Wouters overleden

Donderdag 14 februari 2013
Lommel - Rik Wouters overledenDinsdag is Rik Wouters overleden, de weduwnaar van Roza Geenen en de levenspartner van Yvonne Van Den Broeck. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven op het kerkhof van Lommel-Kerkhoven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Denise Verdonck overleden

Woensdag 13 februari 2013
Lommel - Denise Verdonck overledenMaandag is Denise Verdonck overleden, de echtgenote van René Lavreysen. Ze was 77 jaar. UPDATE Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Jan Schippers overleden

Maandag 11 februari 2013
Lommel - Jan Schippers overledenGisteren is Jan Schippers overleden, de levensgezel van Marie Serroyen. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden.

Greta Janssen overleden

Zondag 10 februari 2013
Lommel - Greta Janssen overledenDonderdag is Greta Janssen overleden, de weduwe van Theodoor Mertens. Ze was 78 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie.

Ziekenhuis in beklaagdenbank

Vrijdag 8 februari 2013
Op 8 maart velt de rechtbank van Hasselt vonnis in een zaak die door twee gezinnen werd aangespannen tegen het Mariaziekenhuis. Volgens de betrokken ouders zouden hun kinderen letsels hebben opgelopen bij gebrek aan voorzorg in het ziekenhuis toen die, resp. 18 maanden en 16 maanden oud, daar verzorgd werden. Hun advocaat vroeg een schadevergoeding van 1 euro provisioneel en de aanstelling van een gerechtsdeskundige. De verdediging van het ziekenhuis en die van infuusfabrikant Baxter Belgium vroegen de vrijspraak. (RD) UPDATE 8/3: het ziekenhuis is vrijgesproken. (RD)

Oppassen in Aalst-Waalre

Woensdag 6 februari 2013
Het is oppassen geblazen op de Eindhovenseweg in Aalst-Waalre.  De politie heeft daar nieuwe digitale flitspalen neergezet die zowel op snelheid als op rood licht controleren. In de voorbije week kregen tientallen mensen 5 tot 10 verkeersboetes in de brievenbus, allemaal van die nieuwe flitspalen. Een inwoner van Valkenswaard is op Facebook een actie tegen de bonnenregen begonnen, meldt Omroep Brabant.

Paula Lambrechts overleden

Woensdag 6 februari 2013
Lommel - Paula Lambrechts overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Paula Lambrechts overleden, de echtgenote van Henri Van Der Velde. Ze was 73 jaar. Vrijdag worden haar assen bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel na een uitvaartdienst (om 13.30 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.
Op vrijdag 8 maart houden de voormalige personeelsleden van de fijnmechaniek van Overpelt-Fabriek een reünie. Dat prachtige bedrijfje begon destijds als een afdeling van de vroegere Métallurgie, verhuisde later naar de andere kant van de weg en kreeg nog later een andere naam: GMO, Gereedschapsmakerij Overpelt.
De organisatoren van de reünie hebben al veel mensen aangeschreven en er zijn ook al veel toezeggingen, maar misschien werd er hier of daar iemand vergeten. Vandaar deze oproep op de Internetgazet. Wie vroeger bij de Fijnmechaniek of de GMO werkte en graag naar de reünie komt, is bij deze uitgenodigd. U kunt zich inschrijven bij Paul Hendrickx, p.hendrickx[!]hotmail.com.

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

5.000 euro voor het NHC

Dinsdag 5 februari 2013
De Noord-Limburgse afdeling "Teutenland" van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) houdt er mee op. In de kas zat nog een bedrag van 5.000 euro, en dat moest volgens de laatste leden naar het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek gaan, zodat het gespaarde geld een goede eindbestemming kreeg. Sil Janssen van het NHC: "We zijn natuurlijk erg blij met deze steun, zeker nu we op het punt staan aan grote uitbreidingswerken te beginnen om de duizenden dieren die we jaarlijks opvangen een nog betere tijdelijke thuis te bieden!"

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Lommel - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Henri Geboers overleden

Maandag 4 februari 2013
Lommel - Henri Geboers overledenZaterdag is Henri Geboers overleden, de weduwnaar van Catho Desair. Hij was 85 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 14 uur) in uitvaartcentrum in de Schansstraat.

Carnaval nadert...

Zondag 3 februari 2013
Lommel - Carnaval nadert...Zoom...en weer een doordenker van formaat op de Koning Leopoldlaan! (Foto Albert Agten)

Dooibarelen

Zaterdag 2 februari 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - DooibarelenHad ik jullie al verteld dat mijn fiets gepikt was?
Gisteren heb ik hem, dankzij de gouden tip van een bezorgde kennis – dank je, Rita – licht beschadigd teruggevonden. Het slot zat er nog op.
Dat is natuurlijk geen wereldnieuws, maar ik was er behoorlijk door ontriefd. Net de vorige week immers had het stadsbestuur beslist om vrijwel het hele centrum af te sluiten d.m.v. obstakels die ‘dooibarelen’ gedoopt werden. Met de auto geraakte je er echt nergens meer. Ik vraag me af wat (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Willem Grevendonk overleden

Zaterdag 2 februari 2013
Lommel - Frans Willem Grevendonk overledenWoensdag is Frans Willem Grevendonk overleden, de echtgenoot van Marja Hegge. Hij was 78 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Frans Vandenboer overleden

Vrijdag 1 februari 2013
Lommel - Frans Vandenboer overledenDonderdag is Frans Vandenboer overleden, de weduwnaar van Marthe Bergmans en de levensgezel van Rosette Verdonck. Hij was 75 jaar. Maandag wordt hij  gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel