Het overige nieuws

Eigenaar autobedrijf vermoord

Woensdag 31 december 2014
Bij De Vest Carcenter in Valkenswaard is vanmorgen de eigenaar van het bedrijf dood aangetroffen. Hij zou vermoord zijn. De politie is met een omvangrijk onderzoek begonnen. De man was gisteravond als vermist opgegeven toen hij niet thuis kwam. Kennissen gingen hem zoeken. Zij vonden hem uiteindelijk vanmorgen vroeg in het bedrijf en waarschuwden toen de politie.

Lieske Vervoort overleden

Dinsdag 30 december 2014
Lommel - Lieske Vervoort overledenIn WZC Het Kapittelhof is vandaag Lieske Vervoort overleden, de weduwe van Gerard Lavreysen. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal maandag om 10.30 uur plaatsvinden in het uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Ludo Hermans overleden

Dinsdag 30 december 2014
Lommel - Ludo Hermans overledenIn Kerkhoven is gisteren Ludo Hermans overleden. Hij was 57 jaar. De uitvaartplechtigheid is zaterdag om 10.30 uur in de parochiekerk van Kattenbos.

Vandalisme in Barrierspark

Dinsdag 30 december 2014
Lommel - Vandalisme in BarriersparkZoomHet lijkt wel eigen te zijn aan onze tijd, maar dat betekent niet dat we het moeten goedkeuren: vernielingen en vandalisme gewoon voor de 'fun'. Dikwijls gebeurt het met bommetjes, waarschijnlijk ook zo bij dit verkeersbord in het Barrierspark. (Foto Vivi Vaesen)

Paula Schraepen overleden

Maandag 29 december 2014
Lommel - Paula Schraepen overledenIn haar woning in Lommel is vandaag Paula Schraepen overleden, de weduwe van Theo Schildermans. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna haar asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kolonie.

16% groei voor Eindhoven Airport

Maandag 29 december 2014
Eindhoven Airport realiseerde over het jaar 2014 een passagiersgroei van 16% ten opzichte van 2013. 3.925.000 passagiers maakten gebruik van de luchthaven, 528.000 meer dan in 2013 (3.396.853 passagiers). Dat is vandaag bekendgemaakt. De groei in aantal vliegbewegingen in 2014 is 9%, 28.900 vliegbewegingen in 2014, 26.508 vliegbewegingen in 2013.
De passagiersgroei van 16% is het gevolg van meer bestemmingen; in 2014 werd naar 76 bestemmingen gevlogen, 6 meer dan in 2013. Daarnaast is de (…) Het hele nieuwsbericht

Een mooie gedachte

Maandag 29 december 2014
Lommel - Een mooie gedachteZoomEen mooie gedachte voor het nieuwe jaar, daar beëindigen ze 2014 mee in de Leopoldlaan. Wij sluiten ons hierbij aan... (Foto Albert Agten)
Lommel - Een website over zinkproductie BalenZoomSinds kort is de site www.vmbalenwezel.be op het internet geactiveerd. Ze is opgezet door oud-medewerkers van de vroegere zinkfabriek van Vieille Montagne in Balen. In de fabriek werkten destijds ook veel Noord-Limburgers. Het is de derde website die handelt over de zinkproductie in de streek; eerder waren er al www.historiekzm.nl (fabriek in Budel) en www.overpeltfabriek.be.

Mol investeert 7,1 miljoen

Zondag 28 december 2014
Het gemeentebestuur van Mol voorziet in 2015 een totaal investeringsvolume van 7,1 miljoen euro. Belangrijke uitgaven gaan naar de afwerking van de nieuwbouw voor school SAIGO (1,2 miljoen euro) en de heraanleg van het kerkplein van Rauw (460.000 euro). Verder wordt onder meer een online ticketingsysteem aangekocht voor Cultuurcentrum ’t Getouw.

Thérèse Van Engeland overleden

Zondag 28 december 2014
Lommel - Thérèse Van Engeland overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Thérèse Van Engeland overleden, de echtgenote van Will Wintermans. Ze was 62 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna haar asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Toine Verpoorten overleden

Zondag 28 december 2014
Lommel - Toine Verpoorten overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is zaterdag Toine Verpoorten overleden, de echtgenoot van Mia Pouders. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen.

Alfons Borrenberghs overleden

Zaterdag 27 december 2014
Lommel - Alfons Borrenberghs overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Alfons Borrenberghs overleden, de echtgenoot van Lilianne Scheelen. Hij was 70 jaar. Dinsdag worden zijn assen bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven na een rouwmis in de kerk van Leopoldsburg-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Alles goed?

Zaterdag 27 december 2014
Lommel - Alles goed?ZoomDecember is lijstjesmaand. We hebben zelfs de luxe om boeken of muziek in een bepaalde volgorde te zetten. Op sommige plaatsen in de wereld staan vragen als ‘Is er eten vandaag?’ of ‘Wanneer stopt het wapengekletter?’ onafgebroken op één.
Maar toch, even mijn top drie van ontwapenend mooie tv-programma’s. Eerst ‘Safety First’. Wat maakt Dirk Porrez ons heerlijk zenuwachtig. Zoals John Cleese in Fawly Towers deed. De grappigste fragmenten stapelen zich op. (…) Het hele nieuwsbericht

Het jeugdvolleybaltornooi van Lovoc

Vrijdag 26 december 2014
Lommel - Het jeugdvolleybaltornooi van LovocZoomVan zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 december organiseert volleybalclub Lovoc al voor de twaalfde keer het Lucalo (LUdwik CAbanek LOmmel) jeugdvolleybaltornooi in de sporthal WICO Campus Sint-Jozef aan de Pieter Breugeldreef. Voor deze editie hebben zich 59 jeugdteams in zeven categorieën aangemeld om zich in een gezellige, sportieve sfeer met elkaar te meten en op een aangename manier wedstrijdervaring op te doen.
Deze jeugdteams komen voor ongeveer de helft uit Limburg. Er tekenen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geld van NIKO-publiek voor 'Iene Miene Mutte'ZoomIn het NIKO speelde en zong een grote groep geëngageerde jonge pianisten voor het goede doel: het kleuterschooltje 'Iene Miene Mutte', een mooi project dat in september in Overpelt van start ging en buitengewoon onderwijs, therapie en zorg aanbiedt aan kleuters met een motorische beperking. De vele popcovers van de leerlingen uit de klassen van Erik Fuchs, Bran Mondelaers en Johan Thaens werden bijzonder gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek. In totaal leverden deze benefietconcerten een bedrag op van 2.022 euro. "Iene Miene Mutte" zal dat geld gebruiken voor de aankoop van een sensorische box, waarmee de zintuigen van de kleuters gestimuleerd kunnen worden.

Provil solidair met Burundi

Woensdag 24 december 2014
Lommel - Provil solidair met BurundiZoomDe leerlingen van Provil Ion zamelden geld in voor het project 'Bouwen aan Burundi', een internationaal project van Caritas. Met de 350 euro die ze bij elkaar haalden kan Caritas 7 geitjes voor Burundi aankopen. Hopelijk komt er geen wolf in de buurt... (Foto  Provil)
 

Herman Vromans overleden

Dinsdag 23 december 2014
Lommel - Herman Vromans overledenMaandag is Herman Vromans overleden, de partner van Arlette Nicasi. Hij was 57 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Albert Van Bommel overleden

Maandag 22 december 2014
Lommel - Albert Van Bommel overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Albert Van Bommel overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Bosmans. Hij was 75 jaar.  Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Heide-Heuvel.

Maria Dirkx overleden

Maandag 22 december 2014
Lommel - Maria Dirkx overledenIn WZC Hoevezavel is zaterdag Maria Dirkx overleden, de weduwe van Jozef Jacobs. Ze was 89 jaar. De afscheidsceremonie met asurne wordt zaterdag om 13u gehouden in de aula van funerarium Witters, aan de Adelberg.

Kersttijd, cadeautjestijd

Maandag 22 december 2014
Lommel - Kersttijd, cadeautjestijdZoom"Wat moet ik toch dit jaar weer kopen"... een veel gehoorde zin dezer dagen. Iedereen blijkt alles al te hebben, en toch blijven we geld uitgeven aan de soms meest waanzinnige 'hebbedingetjes'. (Foto Albert Agten)

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Een druppel

Zaterdag 20 december 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Een druppel“Schuif eens wat op, jong.”
Ik was pas via de voetgangersgalerij naar het Cultuurcentrum De Adelberg gestapt. De zoveelste toneelrepetitie. Ik droeg een boekentas met mijn script en wat kleinere rekwisieten. De hangjongeren waren er weer. Met een stuk of vijf. Een paar zaten er op een bank. Eentje fietste wat rond en net op het ogenblik dat ik zijn kant op keek mikte hij een colablikje de vijver in.
Nu ben ik zeker niet van de dappersten, maar ik dacht: “Deze keer zeg ik er iets van. (…) Het hele nieuwsbericht

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Joanna Sevens overleden

Donderdag 18 december 2014
Lommel - Maria Joanna Sevens overledenDinsdag is Maria Joanna Sevens overleden, de weduwe van Herman Luykx. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

Zaterdag in De Adelberg: Rick de Leeuw

Donderdag 18 december 2014
Lommel - Zaterdag in De Adelberg: Rick de LeeuwZoomRick de Leeuw komt zaterdag naar De Adelberg: de sympathieke, wat excentrieke maar ook charismatische Nederlandse zanger, schrijver, dichter, presentator, … passeert er voor zijn nieuwste concerttour 'Beter Als'. Samen met een aantal Belgische topmuzikanten zoals Jan Hautekiet, Axl Peleman en Ron Reuman brengt Rick de Leeuw nummers die over allerlei vormen van liefde en verlangen gaan. Meer info

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

Magische kerst in Lommel-West

Woensdag 17 december 2014
Lommel - Magische kerst in Lommel-WestZoomEen magische kerst was het deze voormiddag op de Vrije Scholen Lommel-West. De kleuters van Heeserbergen en Werkplaatsen bezorgden hun oma's en opa's een onvergetelijke voormiddag. (Foto An Swinnen)
Morgen/donderdag rolt in Genk de laatste Ford van de band. De laatste post voor heel wat mensen. Een triest moment voor heel Limburg. Het stadsbestuur van Genk wil met de symbolische actie ‘De Luidste Post’ een duidelijke en oorverdovende alarmbel luiden. Een geluid dat zich om 12.30 uur over heel Limburg zal verspreiden.  “Ook Lommel doet mee met de actie”, zegt  burgemeester Peter Vanvelthoven. ”Het is mooi om te zien dat de mensen van Ford Lommel solidair zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Katrien Grevendonk overleden

Dinsdag 16 december 2014
Lommel - Katrien Grevendonk overledenDonderdag is Katrien Grevendonk overleden, de weduwe van Adolf Smeekens. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Louis Hendriks overleden

Dinsdag 16 december 2014
Lommel - Louis Hendriks overledenZaterdag is Louis Hendriks overleden, de echtgenoot van Maria Van Endert. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in besloten kring plaatsvinden. 
Lommel - Locatiewijziging concert Revue BlancheZoomCultuurcentrum De Adelberg deelt mee dat het concert van Revue Blanche, voorzien voor komende vrijdag, noodgedwongen verplaatst wordt van het Raadhuis naar de Sint-Pauluskerk te Lommel-Heeserbergen. Dit omwille van de Kerstanimatie met muziek- en drankstandjes op en rond het Marktplein. Meer info
Lommel - Treinstaking voelbaar tot in LeopoldlaanZoomHet is nooit prettig als je aangewezen bent op het openbaar vervoer, en dan plots moet vaststellen dat je trein niet komt... Gelukkig kunnen ze er in de Leopoldlaan weer een 'leuke' twist aan geven! (Foto Albert Agten)
Waar riskeert u morgen tegengehouden te worden door stakingspiketten? Een gunstige wind bezorgde ons enkele plaatsen waar het zeker al van datte zal zijn: Balendijk (wegversmalling); rotonde N71 ; ingang Edward Anseelestraat (BMW); ingang Kardinaal Cardijnstraat (DHZ Kristof); rotonde Luikersteenweg (aan Citroëngarage).

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.

De spiegel

Zaterdag 13 december 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - De spiegelZoomIn de krant lees ik over het nieuwe tv-seizoen. We krijgen een programma over mensen die naar tv kijken. “Hallo televisie”. Zullen we er geen vraagteken achter zetten? Hallo televisie? Waar zijn we mee bezig? Alhoewel. Ik moet voorzichtig zijn met mijn oordeel.
Op de plek in de woonkamer waar normaal mijn lees- en kijkzetel staat, staat nu de kerstboom te blinken. Zonder stroom is hij niets, de sukkel. Op die plek zat ik ideaal om zowel te lezen als naar tv te kijken. Nu zit ik met mijn rug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Lommel - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Kerk Achterbos definitief dicht

Vrijdag 12 december 2014
In februari wordt de kerk van Achterbos in Mol onttrokken aan de eredienst, zoals dat heet. De kerk gaat dan voorgoed dicht. De parochianen van Achterbos zijn vanaf dan aangewezen op de kerk van Mol Centrum. Over wat er met het kerkgebouw gaat gebeuren is nog geen beslissing genomen, zo is te horen bij het bisdom Antwerpen.

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Vandaag keurde de Limburgse deputatie een subsidie van 984.245 euro en de betaling van de eerste schijf van 300.000 euro aan de stad Lommel goed als ondersteuning in de infrastructuur van de nieuwbouw van een dierenasiel in Lommel. Dat asiel wordt gebouwd in het kader van het provinciaal opvangplan rondzwervende dieren.
Het doel van de nieuwbouw is voldoende opvangplaats te bieden aan ronddolende dieren uit de aangesloten gemeenten van het opvangplan (Lommel, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Peer, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel).

René Cluysen overleden

Donderdag 11 december 2014
Lommel - René Cluysen overledenIn MPI 'De Meander' in Dilsen-Stokkem is gisteren Lommelaar René Cluysen overleden. Hij was 56 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven.
Het initiatief van enkele Molse handelaars om het voor hun uitstalramen geregeld te laten sneeuwen door middel van een sneeuwmachine is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Bij de politie liepen enkele klachten binnen. De klagers beweerden dat de kunstsneeuw gladheid veroorzaakte, maar dat wordt door de schepen van Feestelijkheden tegengesproken.
Deze week zetten de OCMW’s van Balen, Dessel, Mol en Retie de eerste stappen in de oprichting van het Huis van het Kind. Het Huis van het Kind brengt alle partners die gezinsondersteunend werken samen. Bedoeling is om het aanbod beter op elkaar af te stemmen, samenwerkingsverbanden uit te werken en ouders makkelijker wegwijs te maken in het aanbod.

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege vernietigt de milieuvergunning die de bestendige deputatie van Antwerpen afleverde aan Ecopower voor acht windturbines in de omgeving van Sas VI ten zuiden van het kanaal Bocholt – Herentals in Mol. Het ging om turbines van 3,2 megawatt met een tiphoogte tot 200 meter. De minister oordeelt inhoudelijk negatief over het dossier. Ook het gemeentebestuur gaf eerder al een negatief advies voor de milieuvergunning. Omwonenden waren (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelse student stal kerstboom

Woensdag 10 december 2014
Vrijdagochtend, even na middernacht, patrouilleerde een ploeg van de lokale politie in de Charles Deberiotstraat in Leuven. De agenten merkten er twee jongemannen op die een kerstboom droegen. Toen de patrouille de jongens wilde aanspreken, vluchtten ze onmiddellijk weg. Na een kat-en muisspelletje met de politie werd één van de jongens gevat. De verdachte, een 18-jarige student uit Rumst, gaf toe de kerstboom te hebben gestolen op de Leuvense kerstmarkt. Hij bracht onder begeleiding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Michiels overleden

Woensdag 10 december 2014
Lommel - Mathieu Michiels overledenZaterdag is Mathieu Michiels overleden, de echtgenoot van Mia Dekkers. Hij was 84 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden.

Irène Jutten overleden

Woensdag 10 december 2014
Lommel - Irène Jutten overledenVrijdag is Irène Jutten overleden. Ze was 62 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Vanavond om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lutlommel.

Fien Kemps overleden

Dinsdag 9 december 2014
Lommel - Fien Kemps overledenIn Mol is zondag Fien Kemps overleden. Zij was 82 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Kattenbos. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Ondertussen in de Leopoldlaan...

Maandag 8 december 2014
Lommel - Ondertussen in de Leopoldlaan...ZoomDaar blijven ze maar spreuken verzinnen. En dikwijls zijn het dus last-minute ingevingen, zoals ook weer deze week! (Foto Albert Agten)

Niks over Lommel deze keer

Zaterdag 6 december 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Niks over Lommel deze keerSoms wil je iets per se niet meer doen. Maar omdat je het zo nadrukkelijk niet wil, gaat het je hele denken beheersen en uiteindelijk heb je het toch gedaan voor je het beseft! Een compulsieve obsessie heet dat, geloof ik.
Iets dergelijks heeft me momenteel volkomen in zijn macht. Ik herinner me de akte van berouw die we vroeger op het einde van het sacrament van de biecht in dat donkere hokje moesten afdreunen tegen een traliewerk met daarachter een vent met een chronisch slechte adem. Ofschoon je goed (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Zuster Maria Bollen overleden

Vrijdag 5 december 2014
Zuster Maria Bollen, afkomstig uit Lommel, is donderdag in Bertem overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaart is donderdag 11 december om 10.30 uur in de kapel van het woonzorgcentrum Sint-Bernardus in Bertem en wordt gevolgd door de crematie. Zuster Bollen was lid van de congregatie van de Zusters van Liefde.

Oproep tot getuigen

Vrijdag 5 december 2014
Op het kruispunt van Buitensingel en Zonnedauwstraat werd gisternamiddag rond 14.30u een jonge fietser aangereden door een auto waarvan de chauffeur vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. De fietser kwam zwaar ten val en moest voor verzorging naar de dokter. Aan eventuele getuigen wordt gevraagd de lokale politie Lommel te bellen.

Nauwere samenwerking politiezones

Donderdag 4 december 2014
De Noord-Limburgse politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt), Kempenland (Leopoldsburg, Hechtel-Eksel, Peer) en Lommel breiden hun samenwerking steeds verder uit. Dit moet leiden tot meer efficiëntie en tot een betere service voor de burgers.
De betrokken politiezones werken nu al een drietal jaren samen. Aanvankelijk beperkte de samenwerking zich tot de domeinen logistiek, personeel en ICT. In een volgende fase kreeg de samenwerking op het terrein meer gestalte. Naast de (…) Het hele nieuwsbericht

Erfstukken gezocht

Donderdag 4 december 2014
Heb je thuis een bijzonder erfstuk? Heeft dit voorwerp, document, foto, recept, enz. voor jou een bijzondere betekenis en een emotionele waarde? En is er een leuk, spannend, droevig… verhaal aan verbonden? Ga dan met dat erfstuk op zaterdag 24 januari 2015 tussen 13u30 en 16u30 naar het Historisch Documentatiecentrum ‘De Barrier’, aan de Luikersteenweg 244. En vertel daar dan je verhaal.
Waarom? Wel, op zondag 26 april vindt voor de vijftiende keer op rij Erfgoeddag plaats in Vlaanderen. Het thema is “ERF!”. En bij Erfgoed Lommel wil men een tentoonstelling maken met Lommelse erfstukken en Lommelse verhalen. Meer info:
erfgoedlommel[!]gmail.com, tel. 011/60.42.24 of www.erfgoedlommel.be.

Waar sta ik op de wachtlijst?

Donderdag 4 december 2014
Sinds 1 december kunnen kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning op de website van Kempisch Tehuis hun plaats op de wachtlijst opvragen. Door enkel het kandidaat- of inschrijvingsnummer in te voeren, krijgen ze een overzicht van de plaats op hun wachtlijst voor elke woning waarvoor ze ingeschreven zijn. Dit overzicht kan doorgemaild of afgedrukt worden. Deze opvraging is mogelijk vanaf elke pc met internet.
In de inkomhal van de hoofdzetel van Kempisch Tehuis is een pc ter beschikking waarop kandidaten een opvraging kunnen doen en deze meteen kunnen afdrukken. De diensten van Kempisch Tehuis blijven ter beschikking voor vragen of het opvragen van zo'n lijst.

Brandweerzone Noord-Limburg van start

Donderdag 4 december 2014
Op 1 januari gaat de brandweerzone Noord-Limburg definitief van start. Concreet betekent dit dat deze brandweerzone de 11 gemeenten Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer verenigt en beschermt.
De bedoeling van de schaalvergroting is de kwaliteit van de brandweer te verhogen. Een betere hulpverlening, onder meer door intensievere opleiding, moet de veiligheid van burgers en personeel vergroten. Op termijn zal er ook sterker (…) Het hele nieuwsbericht

Cannabisplantage opgedoekt in Mol

Woensdag 3 december 2014
In de Heistraat in Mol-Rauw heeft de politie gisteren een cannabisplantage opgedoekt. De 500 plantjes werden vernietigd. Er werden in deze zaak drie personen opgepakt waarvan er één door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst.

In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht

Tweeduizend euro voor De Witte Mol

Dinsdag 2 december 2014
Dienstencentrum De Witte Mol uit Mol heeft een gift van 2.000 euro gekregen van de vzw Jumping Polyt uit Mol-Sluis.  De Witte Mol is een modern dienstencentrum dat zorgt voor de opvang en begeleiding van mensen met een zware handicap en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. De Witte Mol, gelegen aan de Galbergen in Mol, wil op een deskundige wijze het welzijn van personen met een handicap bevorderen.
Lommel - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Geurts voorzitter N-VA Lommel

Dinsdag 2 december 2014
Jan Geurts (49) is de nieuwe voorzitter van N-VA Lommel. Hij volgt Kris Vanden Boer op die omwille van zijn drukke beroepsactiviteiten de fakkel doorgeeft. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Geurts is 10 jaar actief bij N-VA Lommel als bestuurslid en sedert 2012 zetelt hij als OCMW raadslid.

Verdwijning Valkenswaard opgelost

Maandag 1 december 2014
-update In Dessel heeft de lokale politie het stoffelijk overschot van twee mensen aangetroffen in een auto die nabij Sas 4 in het kanaal lag. Het gaat om het koppel uit Valkenswaard, dat enkele dagen geleden spoorloos verdween. Hoe de auto in het kanaal is beland, is nog niet duidelijk. Hij werd ontdekt door wandelaars die een bandenspoor volgden.

Hij komt, hij komt...

Maandag 1 december 2014
Lommel - Hij komt, hij komt...ZoomVrijdagavond is het weer zover... De kindjes mogen hun schoen zetten voor Sinterklaas. Hopelijk niet alleen in de Leopoldlaan maar in heel onze stad, en in heel de wereld, ook daar waar vooral kinderen het nu erg moeilijk hebben omwille van ziektes of oorlogen. (Foto Albert Agten)

Willem Van de Paar overleden

Maandag 1 december 2014
Lommel - Willem Van de Paar overledenIn het ziekenhuis van Mol is zaterdag Willem Van de Paar overleden, de weduwnaar van Gonneke Elens. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat .

Lien Leppens overleden

Maandag 1 december 2014
Lommel - Lien Leppens overledenLien Leppens, echtgenote van Staf Geysen, is zaterdag in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg in Overpelt overleden.Zij was 80. jaar. De uitvaart is donderdag 4 december om 10.30 uur in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel aan de Slinkerstraat waarna wordt overgegaan tot crematie. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in dezelfde kerk.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel