Het overige nieuws

In het Mariaziekenhuis is sinds kort een nieuwe endoscopische techniek (kijkoperatie) toegepast om patiënten met een discushernia te opereren. Die techniek is minimaal invasief, wat betekent dat er alleen een kleine opening van 1 cm moet gemaakt worden in de rug om de hernia te verwijderen. Voor veel patiënten betekent dit dat hun aandoening veel sneller kan verholpen worden, met een vlotter herstel en nauwelijks littekenvorming.
“Er bestaan verschillende methoden om (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!

6.000 plantjes in cannabisplantage

Donderdag 30 januari 2014
In een huis op de Eindhovenseweg in Valkenswaard heeft de politie een cannabisplantage met ruim 6.000 plantjes aangetroffen. Een 26-jarige Eindhovenaar, die in het huis aanwezig was, werd opgepakt en mocht later met een proces-verbaal weer naar huis. De plantage werd ontmanteld.

Aan jonge werklozen

Donderdag 30 januari 2014
Jongeren die stoppen met studeren en niet onmiddellijk werk vinden moeten zich als werkzoekende laten inschrijven bij de VDAB. Vanaf dan begint hun wachttijd (beroepsinschakelingstijd) van 310 dagen. Vooraleer recht te hebben op uitkeringen moeten zij gedurende die 310 dagen bij de RVA gaan aantonen dat zij actief op zoek zijn naar werk. Pas na twee positieve evaluaties is er recht op uitkeringen. Het ACV wil de jongeren hieromtrent informeren en nuttige tips geven. Daarom wordt er een infomoment georganiseerd op dinsdag 18 februari van 9.30 uur tot 11.30 uur in OC De Peel, Norbertinessenlaan 7 in Neerpelt. Deelname is gratis, maar men moet zich wel op voorhand via mail inschrijven: georges.cornelissen[!]acv-csc.be.

Mia De Locht overleden

Woensdag 29 januari 2014
Maandag is Mia De Locht overleden, de weduwe van Jaak Mannaerts. Ze was 80 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.
Op zaterdag 29 maart (wij zijn er op tijd bij) wordt voor de 5e keer het Dwarsfluitfestival georganiseerd door de dwarsfluitdocenten van het Centrum voor Muziek en Dans (Valkenswaard), Art4U (Veldhoven) en NIKO (Neerpelt). Het festival vindt plaats in Veldhoven. Alle dwarsfluitleerlingen van de betrokken instellingen kunnen meedoen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud. Ze zullen een muzikale reis maken o.l.v. Thijs van Leer, één van de bekendste fluitisten van Nederland. Als jong kind kwam hij in aanraking met muziek en vanaf 1968 werkte hij als beroepsmuzikant met o.a. Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Jan Akkerman. Nu brengt hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn fluitspel ten gehore.

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

Henri Clemens overleden

Maandag 27 januari 2014
Lommel - Henri Clemens overledenWoensdag is Henri Clemens overleden, de echtgenoot van Albertine Blomme. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Lommel-Centrum.

Altijd poëzie op de Leopoldlaan

Maandag 27 januari 2014
Lommel - Altijd poëzie op de LeopoldlaanZoomOok op de Leopoldlaan staan ze stil bij de poëzieweek deze week. Niet verwonderlijk eigenlijk. Ze 'rijmen en dichten' daar het hele jaar door, en dit zelfs 'zonder hun ... op te lichten!' (Foto Albert Agten)

Nol Vanheukelom overleden

Zaterdag 25 januari 2014
Lommel - Nol Vanheukelom overledenWoensdag is Nol Vanheukelom overleden, de echtgenoot van Nora Berkmans. Hij was 74 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 
De regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft de reactivering van de IJzeren Rijn bovenaan de politieke agenda geplaatst. Dat zegt de Kamer van Koophandel in Hasselt vernomen te hebben van de collega’s in Aken. Minister van transport Michael Groschek zou de reactivering met hoogste prioriteit opgenomen hebben in het ‘Bundesverkehrswegeplan’, het mobiliteitsplan voor de deelstaat.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

Drika Quanten

Vrijdag 24 januari 2014
Lommel - Drika QuantenDinsdag is Drika Quanten overleden, de weduwe van Louis Hendriks. Ze was 88 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30  uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Zaterdag om 18.30 uur is er daar een avondmis.

Gratis naar... Xander De Rijcke?

Woensdag 22 januari 2014
Lommel - Gratis naar... Xander De Rijcke?ZoomVrijdagavond vanaf 20.30u is in CC Palethe Xander De Rijcke te zien met "Zijn derde show", het einde van zijn onheilige stand-up comedy-trilogie. Hoe het hierna verder met hem zal vergaan, weet niemand. Xander werd bekend bij het grote publiek toen hij in 2007 de finale won van de Comedy Casino Cup op Canvas waar hij onder meer Philippe Geubels en Iwein Segers achter zich liet. Tickets kosten in voorverkoop 12, aan de kassa 14 euro.
Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Wij mogen drie keer twee tickets weggeven. Wie morgenvoormiddag (donderdag) vanaf 10u naar het reserveringsnummer van Palethe (011 645 952) belt, maakt kans. Succes!

Flora Verhoeven overleden

Woensdag 22 januari 2014
Lommel - Flora Verhoeven overledenGisteren is Flora Verhoeven overleden, de echtgenote van François Joosten. Ze was 73 jaar. De uitvaartvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heeserbergen.

Alle kleuren, behalve... rood

Maandag 20 januari 2014
Lommel - Alle kleuren, behalve... roodZoomTja, het wordt hoe langer hoe meer een probleem. Overal mankeert er wel 'iets' aan. En wat zouden de kannibalen hiervan denken? (Foto Albert Agten)

Nu 9 gemeenten in Welzijnsregio

Zondag 19 januari 2014
Sinds 1 januari maakt ook Bree deel uit van Welzijnsregio en van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).  Daarmee is de volledige regio met de 9 gemeenten uit het vroegere Gewestplan Noord-Limburg afgedekt: een werkingsgebied met 150.000 inwoners, een gebied van 9 gemeenten waarbinnen de lokale besturen in de toekomst hun samenwerkingsinitiatieven willen structureren. Een sterk signaal in dit verband werd al gegeven inzake de nieuwe indeling voor de zorgregio's die momenteel wordt onderzocht.
Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Valse bankbriefjes in omloop

Zondag 19 januari 2014
Er zijn valse bankbiljetten van 50 euro in omloop. Gisteren was een handelaar in Neerpelt daarvan het slachtoffer. Volgens betrokkene kan men op het eerste gezicht bijna niet zien dat het om een vervalst biljet gaat, maar het papier voelt wel anders aan. Bij de politie werd klacht neergelegd.

Fietsen voor het goede doel

Zaterdag 18 januari 2014
Lommel - Fietsen voor het goede doelIn de eerste week van september staat Artsen Zonder Grenzen in het teken van Tour For Life, een achtdaagse fietstocht van Italië naar Geraardsbergen. Tussen tal van ploegen gaat Nine for Life als enige Limburgse ploeg proberen de eer hoog te houden. Wielertoeristen uit het noorden van de provincie hebben de krachten gebundeld en zijn de uitdaging aangegaan om het goede doel te steunen. Ook veel bedrijven hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Meer informatie over dit team, deze tocht of enkele activiteiten kunt u hier vinden.

Maria Geens overleden

Zaterdag 18 januari 2014
Lommel - Maria Geens overledenDonderdag is Maria Geens overleden, de weduwe van Albert Van Bommel. Ze was 89 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

’t Is altijd lente…

Zaterdag 18 januari 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - ’t Is altijd lente…Dit is toch ook echt geen winter meer. Terwijl de stenen uit de grond zouden moeten vriezen, begint alles wat plant is zich met gezwollen knoppen klaar te maken voor de zomer en vertonen de ‘vogelen des velds’ permanent tekenen van ongeremde seksuele opwinding.
Waar is de tijd dat je in januari ’s morgens wakker werd met de ijsbloemen op het behang en je ademhaling grote witte tekstballonnetjes wasem boven je uitblies? Midden januari zeg, en tien graden dagtemperatuur!
Als je met (…) Het hele nieuwsbericht

Bosland lanceert promotiefilmpjes

Donderdag 16 januari 2014
Bosland heeft vier promotiefilmpjes gelanceerd om het grootste bos van Vlaanderen in de gemeenten Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel te promoten. Twee jonge gasten van Cameleon TV werden losgelaten op het unieke gebied. Ze hebben een sprookjesachtig beeld geschetst van wat Bosland te bieden heeft. De filmpjes zijn te bekijken via de websites van Bosland en de drie Bosland-gemeenten, en ook via YouTube en de sociale mediakanalen van de verschillende partners van Bosland.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 16 januari 2014
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat de maatschappij vanaf april drie nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en het Zuid-Spaanse Murcia, het Griekse eiland Corfu en de Italiaanse stad Venetië (Treviso). Naar Murcia wordt tweemaal per week gevlogen, naar Corfu eenmaal en naar Venetië driemaal per week.

Pol Linsingh overleden

Dinsdag 14 januari 2014
Lommel - Pol Linsingh overledenNa een ongeval thuis is gisteren Pol Linsingh overleden, de weduwnaar van Josephine Berghmans. Hij was 89 jaar. De afscheidsceremonie zal in beperkte kring plaatsvinden. Er is vrijdag van 19.30u tot 20u gelegenheid tot een laatste groet in het funerarium Witters.

Gratis naar... Frédéric Deborsu?

Dinsdag 14 januari 2014
Lommel - Gratis naar... Frédéric Deborsu?ZoomMorgenavond komt Frédéric Deborsu naar De Adelberg in Lommel met een boeiende lezing over ons Koningshuis. Alles over de fratsen van Laurent, de centen van Fabiola, de dotaties voor Albert, de rechtszaak van Delphine Boëll, en veel meer om 19.30 in het Cultuurcentrum. Ook u kunt er nog bij zijn. De eerste 10 personen die vandaag/dinsdag bellen (011/553511) of mailen (jan.buyens[!]ccdeadelberg.be) tussen 09.00 en 12.00 uur komen zelfs gratis!
Lommel - Nieuwe revalidatieruimte voor MS-centrumZoomVandaag heeft het Revalidatie & MS-Centrum Overpelt nieuwe revalidatieruimten in gebruik genomen. Deze fase van de nieuwbouw van het revalidatiecentrum kadert ook in de uitbouw van een uniek revalidatienetwerk met de algemene ziekenhuizen in de regio Noord-Oost Limburg. 
De nieuwe revalidatieruimten zijn dusdanig ingepland dat de multidisciplinaire samenwerking tussen de behandelaars nog beter tot stand komt. Zo worden kinesitherapie en ergotherapie in één ruimte (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en nat? Of droog en koud?

Maandag 13 januari 2014
Lommel - Zacht en nat? Of droog en koud?ZoomOf nog iets er 'tussenin' ? Dat is de vraag op de Leopoldlaan deze keer. En het antwoord zal niet voor iedereen hetzelfde zijn, denken we. (Foto Albert Agten)
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht

100 jaar research bij Philips

Donderdag 9 januari 2014
In Eindhoven heeft Philips vandaag de start gegeven van het 100-jarig jubileum van zijn researchafdeling. Het eerste en beroemdste Philipsproduct, de gloeilamp, stamt uit 1914. Dit jaar zijn er verschillende evenementen gepland waarbij de 100ste verjaardag van de onderzoeksafdeling centraal zal staan.

Wietteler veroordeeld

Donderdag 9 januari 2014
Een Lommelaar (42) die wiet teelde in een appartement in Overpelt is vandaag door de rechtbank in Hasselt veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf met uitstel en 6.000 euro boete, zonder uitstel.
Aan Infrax moet hij 1400 euro schadevergoeding betalen omdat de stroom voor de plantage clandestien was afgetapt. (PG)

Aantal inwoners Valkenswaard gedaald

Donderdag 9 januari 2014
In vergelijking met het jaar 2013 is het aantal inwoners in de gemeente Valkenswaard afgenomen. De gemeente telde op 1 januari van vorig jaar nog 30.595 inwoners. De voorlopige telling van 1 januari 2014 is uitgekomen op 30.337. Dat zijn dus 258 personen minder dan vorig jaar. Er was toen een negatief geboortenoverschot en er vertrokken meer inwoners dan dat er nieuwe mensen kwamen wonen.

'Wortel van Glas' in Dommelhof

Donderdag 9 januari 2014
Vanavond en morgenavond om 20u15 speelt de jonge acteur Brent Vandecraen in Dommelhof de voorstelling ‘Wortel van Glas’. Die voorstelling werd ruim 10 jaar geleden geschreven door Josse De Pauw in opdracht van HETPALEIS. De Pauws tekst draait rond kwetsbaarheid en fragiliteit. Het hoofdpersonage Wortel van Glas, oorspronkelijk gespeeld door Stefan Perceval zelf, krijgt levenslessen van zijn wijze nonkel Biet. Hij reist naar de vier hoeken van de wereld op zoek naar zichzelf.
Ditmaal (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Segers overleden

Donderdag 9 januari 2014
Lommel - Theresia Segers overledenDinsdag is Theresia Segers overleden, de weduwe van Aloïs Van Litsenborg. Ze was 75 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een rookmelder bij elke geboorte

Woensdag 8 januari 2014
Lommel - Een rookmelder bij elke geboorteZoom“Een veilige start: met een gerust hart het nieuwe leven tegemoet”. Onder die naam lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Sinds begin dit jaar krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder met bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd in november voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen en sleepte een derde plaats (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf komende zondag mogen de winkels in de binnenstad van Eindhoven elke zon- en feestdag geopend zijn. Dat is vandaag beslist door het stadsbestuur. Dat ze open mogen zijn betekent echter nog niet dat iedere winkel effectief open zal zijn. Maar uit een recente enquête is gebleken dat de meeste winkeliers er voorstander van zijn.

Paspoorten voor 'Nederbelgen'

Dinsdag 7 januari 2014
De gemeente Bergeijk wil in de tweede helft van dit jaar reisdocumenten gaan verstrekken aan Nederlanders die in het buitenland verblijven. In de grensstreek met B.-Limburg wonen 40.000 Nederlanders, zegt de gemeente. "Deze groep vraagt nu nog 1x per 5 jaar een nieuw Nederlands reisdocument aan. Voor het aanvragen van dit document is deze groep aangewezen op het consulaat in Antwerpen, de ambassade in Brussel, de gemeenten Echt-Susteren, Maastricht en Bergen op Zoom. Maar ook Nederlanders die elders (…) Het hele nieuwsbericht

Paulina Nijs Overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Lommel - Paulina Nijs OverledenVrijdag is, zoals gemeld, Paulina Nijs (Plien van de Witte) overleden, de weduwe van Frans Daems. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

De solden zijn weer daar

Maandag 6 januari 2014
Lommel - De solden zijn weer daarZoomDé hamvraag wordt weer gesteld in de Leopoldlaan... Welke is nu eigenlijk de juiste prijs voor ieder product? (Foto Albert Agten)

Lommelaar met auto tegen boom

Zaterdag 4 januari 2014
Op de Luikerweg in Valkenswaard is deze namiddag, even na 14u, een 54-jarige Lommelaar met zijn auto tegen een boom gereden. De politie denkt dat de man onwel werd en van de weg raakte. Hij werd naar het Mariaziekenhuis in Overpelt overgebracht.

New York in de sneeuw

Zaterdag 4 januari 2014
Lommel - New York in de sneeuwZoomDirk Vandenberk, 'onze man in New York', meldt dat er in Manhattan ongeveer 15 cm sneeuw gevallen is en dat het er zeer koud is (-10 C° rond het middaguur). Het stadspersoneel is volop de straten en voetpaden aan het sneeuwvrij maken en alles begint terug zijn normale gangetje te gaan. Dan komen wij er hier voorlopig nog heel wat beter vanaf... (Foto's Dirk Vandenberk)
New York in de sneeuwNew York in de sneeuw
New York in de sneeuwNew York in de sneeuw
Zoom

Fons Verachtert overleden

Zaterdag 4 januari 2014
Lommel - Fons Verachtert overledenWoensdag is Fons Verachtert overleden. Hij was 66 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het funerarium aan de Schansstraat 4.

Plien is dood

Zaterdag 4 januari 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Plien is  dood“Vraag het aan om het even wie in Lutlommel. Iedereen weet waar dat is.”
Toneelvereniging Kreabo uit Boekt in Zolder maakte een fietstocht in Lommel. Ik had bij de laatste productie meegespeeld en mocht de route uitstippelen. We hadden café ‘De Lindeboom’ uitgekozen om even op adem te komen. Roger reed met de bezemwagen. “Vraag maar naar Plien van de Witte”, had ik hem gezegd. Treft me die toch niet de enige persoon in Lutlommel die Plien niet kende (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Van Och overleden

Donderdag 2 januari 2014
Lommel - Lies Van Och overledenIn het WZC Kapittelhof is gisteren Lies Van Och overleden, de weduwe van Adriaan Spooren. Ze was 85 jaar. De crematie zal in familiekring plaatsvinden.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel