Het overige nieuws

Leve halloween

Zaterdag 31 oktober 2015
Lommel - Leve halloweenZoomVeel jongeren gaan vanavond op halloweentocht. En daarbij is griezelen - en laten griezelen - de boodschap. Al hopen we voor hen dat ze zo'n vleermuis niet tegenkomen... (Foto Stefan Was)

Tentoonstelling Kunstkring Kosmos

Zaterdag 31 oktober 2015
Lommel - Tentoonstelling Kunstkring KosmosZoomKunstkring Kosmos uit Lommel en de Schildersvereniging De Rietpen uit Eersel exposeren gezamenlijk in CC De Adelberg. Een dertigtal kunstenaars van beide verenigingen tonen hun beste kunstwerken aan het publiek. Kunstkring Kosmos zoekt steeds meer samenwerking met kunstverenigingen over de grens om samen grenzeloos te exposeren. Er is een diversiteit aan kunstwerken te zien zoals schilderijen, aquarel, grafiek, glas, sieraden en keramiek. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf morgen zondag tot en met volgende zondag van 14.00 tot 18.00 uur. (Bijdrage Jan Kneepkens)

Mia Pouders overleden

Zaterdag 31 oktober 2015
Lommel - Mia Pouders overledenGisteren is Mia Pouders overleden, de weduwe van Toine Verpoorten. Zij was 79 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Urne gestolen uit columbarium

Zaterdag 31 oktober 2015
Op de begraafplaats van Mol-Ginderbuiten is de urne van een vorig jaar overleden man uit het columbarium gestolen. De familie heeft eventuele getuigen opgeroepen zich bij de politie te melden.

Fantastiek

Zaterdag 31 oktober 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - FantastiekDe eerste transgender kwam ik tegen toen ik negen jaar was. Het speelde zich in de supermarkt af. Dat klinkt straffer dan het lijkt, omdat ik me van die geslachtsverandering niet bewust was. Het lijkt wel koeterwaals, dat ik hier neerschrijf, maar het is toch waar. Het gaat over het eerste plaatje dat ik me aanschafte, in de platenafdeling van de supermarkt. Zo was dat in die tijd. Het zijn van die momenten die je niet vergeet. De 45-toerenplaat was Denis van Blondie. Nog steeds straf, als je er naar kijkt. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Fantastiek
Zoom
In het buitengebied van Bergeijk is onrust ontstaan over de verwachte komst van twee megastallen: een nertsenstal met 13.000 moederdieren, waarbij de (gemiddeld zes) jonge nertsen per nest nog moeten worden opgeteld. En vermoedelijk ook nog een varkensstal met 8.000 dieren. Dat meldt NRC-Handelsblad. Lees "Word je ziek van megastallen?"

'Verborgen parels van de bib'

Vrijdag 30 oktober 2015
Lommel - 'Verborgen parels van de bib'ZoomIn oktober startte de bibcampagne 'Verborgen parels'. Bij aanvang stemde het bibliotheekpersoneel in heel Vlaanderen mee voor de 'TOP25 Verborgen Parels': Nederlandstalige titels van de 21ste eeuw die niet de nodig aandacht kregen. Vervolgens stemde het publiek op deze 25 'Verborgen parels'. Het resultaat is de gratis 'Verborgen parels-app'. Deze app bevat 15 prachtige boeken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de bibliotheek, kan deze app gratis downloaden en tot 20 januari deze 'Verborgen Parels' lezen.Doen! Verborgen parels
Het is maar dat je 't weet
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werd de kankerwaarschuwing, die vorige week werd gelanceerd voor bewerkt vlees, 'verkeerd geïnterpreteerd'. De gezondheidsorganisatie vraagt mensen niet om compleet te stoppen met het eten van vlees en raadt dat zelfs af, omdat vlees voedingsstoffen bevat. Wel kan de consumptie van bewerkt vlees - zoals worst en spek - beter worden beperkt.
Elk jaar past de NMBS haar tarieven aan volgens de bepalingen in het huidige beheerscontract. De prijs van de meest populaire producten blijft ongewijzigd. De prijsstijgingen gaan op 1 februari in:
Treinkaarten (abonnementen): de prijsstijging voor treinkaarten (trajecttreinkaarten, schooltreinkaarten, halftijdse treinkaarten en de formule Railease) bedraagt 1,41%.
Campuskaart: de prijs stijgt met 3,31% om de prijs van dit product opnieuw in evenwicht te (…) Het hele nieuwsbericht

Mini-onderneming Mercurius

Vrijdag 30 oktober 2015
Lommel - Mini-onderneming MercuriusZoomEen jaarlijks weerkerend iets de laatste jaren is de 'mini-ondernemingen' die door de laatstejaars worden opgezet. Het zesde jaar Handel in Campus Mercurius ontwierp voor de gelegenheid een 'nieuwe' lamp, met onderaan een fles sterke drank, en daarbovenop een lampekap. Na de herfstvakantie gaat ze in 'productie' en kan ze verkocht worden. (Foto Robert Boons)

Kristel Alen overleden

Vrijdag 30 oktober 2015
Lommel - Kristel Alen overledenWoensdag is Kristel Alen overleden, de echtgenote van Roeland Kog. Zij was 47 jaar. De afscheidsceremonie vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Lommel dit weekend 'mekka van het judo'ZoomWie topjudo wil zien moet het komende weekend in de Soeverein zijn, want dan zal die arena weer omgebouwd worden tot een ware judotempel. Maar liefst 900 judoka's uit 17 landen (België, Azerbeidjan, Zwitserland, Finland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Schotland, Wales, Ierland, Israël, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen en Rusland) zullen er kampen voor het felbegeerde eremetaal van de 10de Flanders Judocup. De wedstrijden beginnen zowel op (…) Het hele nieuwsbericht

WICO heeft een nieuwe directeur

Vrijdag 30 oktober 2015
Lommel - WICO heeft een nieuwe directeurZoomVanaf 1 november wordt Bart Kerkhofs (foto) de nieuwe coördinerend directeur van de Noord-Limburgse scholengemeenschap WICO. Dat is bekendgemaakt na afloop van de samenkomst van de Raad van Bestuur van WICO vzw. Kerkhofs, voorheen de campusdirecteur van WICO campus Sint-Jozef in Lommel, volgt in die functie Koen Wils op. WICO wordt gevormd door zes secundaire scholen, 2 buitengewone secundaire scholen en een internaat, alle gelegen in Hamont-Achel, Lommel, Neerpelt en Overpelt.

Grote cannabisplantage opgedoekt

Donderdag 29 oktober 2015
Lommel - Grote cannabisplantage opgedoektIn een huis aan de Reuselseweg in Mol is gisterenmiddag een grote cannabisplantage opgedoekt. De politie nam allerlei materialen in beslag waaronder twee auto's. In deze zaak is een zestiger opgepakt.

Rolstoelen ter beschikking op kerkhof

Donderdag 29 oktober 2015
Het gemeentebebestuur van Mol stelt vanaf vandaag tot en met 8 november vier rolstoelen ter beschikking op de begraafplaats Kruisven. Dat moet minder mobiele mensen toelaten de begraafplaats vlot te bezoeken.

Wies Slegers overleden

Woensdag 28 oktober 2015
Lommel - Wies Slegers overledenGisteren is Wies Slegers overleden, de weduwe van Frans Loomans. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Anna Dirx overleden

Woensdag 28 oktober 2015
Lommel - Anna Dirx overledenGisteren is Anna Dirx overleden, de echtgenote van Jef Dirikx. Zij was 87 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heide Heuvel.

Edelherten in Noord-Brabant

Woensdag 28 oktober 2015
In het najaar van 2016 worden 15 edelherten uitgezet in natuurgebied het Groene Woud, dat ligt tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Momenteel wordt het gebied in gereedheid gebracht voor de komst van de dieren. Volgens Brabants Landschap zijn edelherten een belangrijke schakel in de natuur omdat het grote planteneters zijn.

Les DéSAXés in CC De Adelberg

Woensdag 28 oktober 2015
Lommel - Les DéSAXés in CC De AdelbergZoomLes DéSAXés, een indrukwekkend kwartet van saxofonisten, zet met 'Saxophonissimo' opnieuw voet op Vlaamse bodem. Saxophonissimo garandeert spektakel want naast vier saxen die wel duizend klanken ontwikkelen, zijn de heren ook ware entertainers. Ze trakteren het publiek niet alleen op muziek, maar ook op een portie acteertalent, dans en hilarische scènes. De ‘sax brothers’ genereren de poëtische klanken van Vivaldi, Bach, Brahms, Khatchatourian, Debussy, Ravel, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Opruimactie schoolomgeving WerkplaatsenZoomDe leerlingen uit het eerste leerjaar van de Vrije school Lommel- West, afdeling Werkplaatsen, maakten in de week van het bos een herfstwandeling. Omdat ze leerden over de natuur en hoe belangrijk die wel voor ons is, besloten ze om die natuur een handje te helpen. Dit door alles wat ze tegen kwamen op te ruimen, wat leidde tot drie volle vuilzakken. Een dikke pluim voor de kinderen die zo een voorbeeld wilden zijn voor de groteren en ouderen onder ons. (Bijdrage Meester Theo Vanbuel)

Studenten weer volop aan de bak

Dinsdag 27 oktober 2015
Prietprouwët
Lommel - Studenten weer volop aan de bakTeegë në slèèchtë stüdènt : “ Wèjërt toch bóksër, jóng, dan héd-ë meeër kans óp slààgën!”
          Pjèrkën

Elisa Beckers overleden

Dinsdag 27 oktober 2015
Lommel - Elisa Beckers overledenVrijdag is Elisa Beckers overleden, de weduwe van Alphonse Borrenberghs. Zij was 92 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kerkhoven. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

64 weekendongevallen in Limburg

Maandag 26 oktober 2015
Lommel - 64 weekendongevallen in LimburgZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dit weekend Allerheiligen

Maandag 26 oktober 2015
Lommel - Dit weekend AllerheiligenZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Handbal: drie maal winst, één gelijkspelGisteren behaalde de -16 een 16-16 gelijkspel in Hamont. De -12 wonnen hun wedstrijd in Kortessem. Ook de meisjes-14 konden thuis winnen van Overpelt met 16-7. De -14 tenslotte konden deze voormiddag de punten thuis houden door Bocholt te verslaan met 28 tegen 14. Proficiat!

Eindhovense zonnewagen wint

Zondag 25 oktober 2015
Lommel - Eindhovense zonnewagen wintZoomHet Solar Team van de T.U. Eindhoven heeft vandaag met zijn zonnewagen "Stella Lux" (foto) in Australië de World Solar Challenge gewonnen in de cruiser-klasse. In snelheid moesten de Nederlanders Japanners laten voorgaan, maar in het totaalklassement, waarvoor onder meer ook naar comfort, praktisch nut en het aantal passagiers wordt gekeken, eindigde Eindhoven voor de tweede keer op rij bovenaan.
Eindhoven Airport realiseerde over de eerste 9 maanden van 2015 een passagiersgroei van 11 procent  ten opzichte van 2014. 3.375.402 passagiers maakten in die periode gebruik van de luchthaven, een aangroei van 323.402. De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. Daarnaast is de gemiddelde vliegtuigcapaciteit iets groter dan in 2014.

Met de invoering van de wintertijd komt er traditioneel een piek wat betreft inbraken. Bendes maken dankbaar gebruik van de vroege duisternis om hun slag thuis te halen. De meeste inbraken gebeuren trouwens in de vooravond als de mensen nog op het werk zijn. Extra waakzaamheid kan de komende winter dus zeker geen kwaad, zegt de politie.

Draai de klok een uurtje terug

Zaterdag 24 oktober 2015
Lommel - Draai de klok een uurtje terugVannacht begint de wintertijd. Om 2u wordt de klok dus een uurtje teruggezet en meteen mogen we morgen een uur langer slapen.

Samenaankoop van AED-toestellen

Zaterdag 24 oktober 2015
Via samenaankoop kunt ook u, uw bedrijf of vereniging een AED-toestel (automatische externe defibrillator), aankopen met een korting tot 30%. Geïnteresseerden kunnen een demo volgen met de aangeboden AED-toestellen op zaterdag 31 oktober om 10.30 u en om 13.00 u of op zaterdag 28 november om 10.30 u en om 13.00 u in het Rode Kruislokaal, Norbert Neeckxlaan 50/B.
Elke dag krijgen ongeveer 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% (…) Het hele nieuwsbericht

Echte liefde

Zaterdag 24 oktober 2015
Tribunaliteiten
Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Toch moeten ambtenaren van de burgerlijke stand peilen naar de echtheid van de liefde van aanstaande echtparen. Zo was er een ambtenaar in de buurt van Turnhout die weigerde het huwelijk te voltrekken van een Nederlander die wilde trouwen met een Vietnamese. Hij dacht dat het koppel tijdelijk in België woonde om de strengere Nederlandse regels over gezinshereniging te omzeilen. Het ‘schijnkoppel‘ aanvaardde de weigering niet en uiteindelijk was (…) Het hele nieuwsbericht

De donkere kant van Darwin

Zaterdag 24 oktober 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - De donkere kant van DarwinZeggen de letters AEL jullie nog iets? Nee? Dan doet de naam Dyab Abou Jahjah waarschijnlijk ook geen bel rinkelen. Een geheugensteuntje? AEL staat voor ‘Arabisch-Europese Liga’, een beweging die in 2000 in Antwerpen opgericht werd door de uit Libanon afkomstige Abou Jahjah. Belangrijkste bestaansreden: de belangen van de Arabische en islamitische wereld (de oemma) in West-Europa bevorderen en verdedigen. Één van de programmapunten: steun werven voor de ontmanteling van de staat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Wandel mee langs de grens van LommelZoomIn de aanloop van de grote klimaattop in Parijs wil het stadsbestuur de Lommelaren overtuigen om samen 3920 kilometer (onze postcode...) te wandelen voor het klimaat. “Noem het gerust onze eigenste Lommelse klimaatmars”, zegt schepen van milieu Kris Verduyckt. “Op zondag 22 november staat als afsluiter van een reeks wandelingen een kuitenbijter op het programma met een wandeling van 48 kilometer, volledig op en rond de grens van Lommel.
Voor degenen die dit een toch net (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je zien in het donker!

Vrijdag 23 oktober 2015
Lommel - Laat je zien in het donker!ZoomDe overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent.
Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn verhoogt enkele tarieven

Donderdag 22 oktober 2015
Vanaf 1 februari 2016 past De Lijn enkele tarieven aan. Abonnementen en dagpassen worden duurder. Het gaat om een verrekening van de gestegen levensduurte, aldus De Lijn. Correcties voor lage inkomens en bepaalde leeftijdsgroepen blijven behouden. De prijs van biljetten, lijnkaarten en sms-tickets verandert niet. Voor het DINA-systeem - waarbij mensen die hun auto wegdoen, korting krijgen op een jaarabonnement - wordt een alternatief gezocht.

RIMO op de bres voor minstbedeelden

Donderdag 22 oktober 2015
Lommel - RIMO op de bres voor minstbedeeldenRIMO-Limburg heeft een distributieplatform opgericht dat overschotten inzamelt en via sociale organisaties ter beschikking stelt van de minstbedeelden. Het gaat niet alleen om voedingswaren maar ook om schoolartikelen en schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Albertine Blomme overleden

Donderdag 22 oktober 2015
Lommel - Albertine Blomme overledenGisteren is Albertine Blomme overleden, de weduwe van Henri Clemens. Zij was 84 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte kring plaats in de aula van funerarium Witters.

'Blauwe Meer' investeert

Donderdag 22 oktober 2015
Lommel - 'Blauwe Meer' investeertZoomAfgelopen zomer werd door een brand het horecagedeelte in vakantiepark 'Blauwe Meer' in de as gelegd. Half november wordt begonnen met de sloop van het centrumgebouw en tegen medio 2016 wordt een unieke overdekte centrumvoorziening gerealiseerd: een overdekt strandbad/speellandschap met waterspeelpark, overdekt zwembad met glijbaan en kinderbad, sfeervolle horeca met gezellige terrassen en animatieruimte. Een investering die de toeristische uitbouw van Lommel alleen maar ten goede komt.

Bart Proost signeert

Donderdag 22 oktober 2015
Lommel - Bart Proost signeertZoomOvermorgen - zaterdag - signeert onze Lommels stadstekenaar Bart Proost tijdens de 'Openboekdagen' bij Standaard Boekhandel, in de Kerkstraat van 14u tot 17 uur. Het is meteen ook de voorlaatste signeersessie van de 'Alleen op de Wereld' signeertoer én de enige sessie in Limburg. Elk boek wordt natuurlijk voorzien van een persoonlijke tekening en een Ex-Libris. En uiteraard signeert Bart ook boeken uit zijn andere stripreeks 'Alexander De Grote'...

Muzikale Lommelaars tonen zich

Donderdag 22 oktober 2015
Lommel - Muzikale Lommelaars tonen zichZoomEr staat heel wat Lommelse trots geprogrammeerd in cultuurcentrum De Adelberg. Afgelopen weekend zag je Lobke Verheyen aan het werk, die samen met Guido Belcanto 'Toverdrank' en 'Wilde Roos' bracht, en ook de komende weken presenteren ze een heuse portie Lommelse klanken. Nu zaterdag (24 oktober) staat een 'Ode aan Crosby, Stills, Nash & Young' gepland, gebracht door zes talentvolle artiesten, met Lommelaar Davy Deckmijn aan de drum.  Een weekje later (zaterdag 31 oktober) staat 'New Rising Sun' (foto) op het podium, een Belgische folk, blues en rock band, die opgestart werd door Lommelaar Dries Bongaerts en David Hermans en intussen uitgroeide tot een vijfkoppige band!

20.000 euro noodhulp

Woensdag 21 oktober 2015
Begin september beheerste Aylan, de Syrische kleuter die de overtocht vanuit Turkije niet overleefde, het nieuws. Zijn foto werd een icoon voor de vluchtelingencrisis. Dagelijks zijn er nog mensen op de vlucht naar een veilige omgeving. Met de winter voor de deur worden de levensomstandigheden er niet beter op.
Vandaag besliste de deputatie van het Provinciebestuur Limburg, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10.000 euro vrij te maken. Dat geld wordt overgemaakt aan de vzw (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vanhelden overleden

Woensdag 21 oktober 2015
Lommel - Anna Vanhelden overledenZondag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Anna Vanhelden overleden, de weduwe van Gerard Bogaerts. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11) uur plaats in aula 'De Vloot' in Leopoldsburg.
Lommel - Grootste ballonnendoolhof ter wereldZoomVan 4 tot 12 november vindt in Sunparks Kempense Meren in Mol een internationale conferentie voor ballonprofessionals plaats. Naar aanleiding daarvan wordt er het grootste ballonnendoolhof ter wereld gebouwd. Daarvoor zullen nagenoeg 100.000 ballonnen gebruikt worden.
Het bisdom Hasselt heeft dit jaar één nieuwe priesterkandidaat. Het bisdom Gent ook. Het bisdom Brugge heeft er 3, het bisdom Antwerpen géén. Het tweetalige aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft drie nieuwe Nederlandstalige kandidaten.

Maria Huysmans overleden

Dinsdag 20 oktober 2015
Lommel - Maria Huysmans overledenVandaag is Maria Huysmans overleden, de weduwe van Zjang Berkmans. Zij was 90 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos.

Maria Mariën overleden

Dinsdag 20 oktober 2015
Zondag is Maria Mariën overleden, de weduwe van Jef Janssens. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het funerarium Witters.

Onze Amerikaanse 'vrienden'

Dinsdag 20 oktober 2015
Marcel de toogfilosoof
"Iedere keer als Europa over de Atlantische Oceaan kijkt om de Amerikaanse adelaar te zien, ziet het alleen de achterkant van een struisvogel." ~ Herbert George Wells, Brits schrijver (1866-1946)
               Marcel

'SOS Politiehulp': bel de politie

Maandag 19 oktober 2015
Lommel - 'SOS Politiehulp': bel de politieZoomStaat er 'SOS politiehulp' op een van de bussen van De Lijn? Dan heeft de chauffeur op de noodknop gedrukt, meldt De Lijn op haar Facebookpagina. "Verwittig in dat geval meteen de politie en geef de positie van het voertuig en het voertuignummer (4 of 6 cijfers op de voor- of achterkant van het voertuig) door. Zo kan de politie snel reageren," aldus de openbaar vervoermaatschappij. (Foto De Lijn)

59 ongevallen in het weekend

Maandag 19 oktober 2015
Lommel - 59 ongevallen in het weekendZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 41 met stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 26 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Volgend weekend weer winteruur

Maandag 19 oktober 2015
Lommel - Volgend weekend weer winteruurZoom(Foto Albert Agten)

Ferdinand Willekens overleden

Maandag 19 oktober 2015
Lommel - Ferdinand Willekens overledenZaterdag is Ferdinand Willekens overleden, de echtgenoot van Bertha Verachtert. Hij was 93 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuw dance-festival in Vossemeren

Maandag 19 oktober 2015
Lommel - Nieuw dance-festival in VossemerenZoomVan 11 tot 14 maart 2016 vindt er een nieuw dance-festival plaats in Center Parcs De Vossemeren. 'Bungalup' is de naam van het event, en in Nederland bestaat het al enkele jaren. Nu dus ook in België, en wel bij ons in Lommel. Namen van optredende artiesten en DJ's zijn nog niet bekend, de voorverkoop start wel op 29 oktober aanstaande. Meer info
Lommel - Welzijnszorg trapt campagne 2015 afWelzijnszorg geeft woensdag in Hasselt het startschot voor zijn campagne 2015 in Limburg. Slogan van de campagne is 'Een toekomst zonder armoede'. Welzijnszorg pleit onder meer voor middelen voor bewegings- en voedseldeskundigheid op maat van mensen in armoede en voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

't Kaffeeke in Lutlommel

Zaterdag 17 oktober 2015
Lommel - 't Kaffeeke in LutlommelZoomHet is al even open, maar hier nog niet de revue gepasseerd, dus bij deze wensen we uitbaatster Peggy Van Endert veel succes met haar nieuwe zaak! (Foto Robert Boons)

Ginger Spice

Zaterdag 17 oktober 2015
Lommel - Ginger SpiceMississippi is naast een Amerikaanse staat ook een kwelling voor mensen die lispelen en een 40 jaar oude song die de tand des tijds doorstaan heeft. Eén van de drie zussen, die samen Pussycat vormden, had trouwens een spleetje tussen haar voorste tanden, zo herinner ik me. Het nummer werd een wereldhit voor de halve meidenband.
Tot zover de inleiding, want ik wil het eigenlijk over koffie hebben. We bezoeken regelmatig een espressobar en op dit moment is de ‘Ginger Spice’ mijn favoriete (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even, voor het slapen gaan

Vrijdag 16 oktober 2015
Uit de ruimte


Want de NASA verspreidde bovenstaand filmpje: de aarde, gezien vanuit het International Space Station. Wat is de aarde mooi! 

Hennepkwekerij opgerold

Vrijdag 16 oktober 2015
Lommel - Hennepkwekerij opgeroldDe politie heeft van de week in een woonwinkelpand aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich achter een ‘geheime wand’ achter in de winkel. In de kwekerij zijn twee mannen, afkomstig uit Eindhoven, opgepakt. UPDATE In het kader van hetzelfde onderzoek zijn er nog vier andere hennepplantages aangetroffen in Eindhoven, Waalre en Nuenen. “De kwekerijen waren vakkundig opgebouwde productielijnen waar het proces (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Timmermans overleden

Vrijdag 16 oktober 2015
Lommel - Jan Timmermans overledenVandaag is Jan Timmermans overleden, de echtgenoot van Lieske Huysmans. Hij was 85 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Miet Vandenberk overleden

Vrijdag 16 oktober 2015
Lommel - Miet Vandenberk overledenWoensdag is Miet Vandenberk overleden. Zij was 81 jaar.

Meer dan 3000 leerlingen bij het NIKO

Donderdag 15 oktober 2015
Het NIKO heet officieel al vier maanden eigenlijk "Kunstacademie Noord-Limburg", maar dat is zo lang in een titel. In ieder geval, die Kunstacademie heeft dit schooljaar meer dan 2000 leerlingen ingeschreven, meldt ze vanavond. Dat is een record. Het gaat daarbij alleen over de leerlingenaantallen van de afdeling 'podiumkunsten': muziek, theater en dans. Tel daarbij nog meer dan 1000 leerlingen beeldende kunst die ook deel uitmaken van de Kunstacademie Noord-Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Week van het bos

Donderdag 15 oktober 2015
Marcel de toogfilosoof
"Door de bomen het bos niet meer zien". Origineel: Nec frondem in silvic cemit. ~ Ovidius, Romeins dichter 43 v.C. - 17 n.C.)  
             Marcel

Gratis naar... Tom Lanoye?

Woensdag 14 oktober 2015
Lommel - Gratis naar... Tom Lanoye?Vrijdagavond is auteur Tom Lanoye te gast in CC Palethe in Overpelt. Hij brengt daar 'Niemands Land/ Overkant - gedichten uit de grote oorlog'. Alvast in Nederland maakte hij daarmee veel indruk: "Met dank aan Lanoye – hij heeft al zijn talent, vindingrijkheid en taalgevoel gebruikt om prachtige poëzie over de afschuwwekkende oorlog te maken,” schreef de PZC.
De Eerste Wereldoorlog wordt ook wel ‘the Literary War’ genoemd, omdat er zoveel gedichten (…) Het hele nieuwsbericht

Weer kouderecord

Woensdag 14 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Tussen 11u en 12u liep de temperatuur in Kleine Brogel vandaag terug van +3.6°C naar +3.0°C. Voor 14 oktober is dit een extreem lage waarde, schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. "Nooit eerder sinds het begin van de waarnemingen was het zo koud rond deze tijd van het jaar. Dit terwijl we wereldwijd gemiddeld genomen het warmste jaar ooit meemaken."

Van onze man in New York

Woensdag 14 oktober 2015
Lommel - Van onze man in New YorkZoomHet is weer enige tijd geleden, maar gisteren ontvingen we weer een bericht van onze eigenste 'correspondent' in New York, Dirk Vandenberk. Meryl Davis en Charlie White, de Olympisch gouden medaille winnaars kunstschaatsen op de winterspelen in Sochi Rusland, openden daar gisteren - dinsdag -  het winterseizoen van New York’s bekendste openluchtschaatsbaan bij het bekende Rockefeller Center. Onder een stralende zon en bij 22 graden Celsius was het wel moeilijk om nu al in de wintersfeer te geraken...

Bibliotheekweek van start

Dinsdag 13 oktober 2015
Lommel - Bibliotheekweek van startZoomTijdens de bibliotheekweek verwelkomen ze in de bibliotheek Lommelse mensen met persoonlijke verhalen en bijzondere collecties. Vanavond kunt u terecht voor 'Parels van Sint Maarten'. Slechts een enkeling kent nog het verhaal achter Sint-Maarten en de vuren. Een van die enkelingen is Tony Vaessen uit Lommel. Hij komt er ons alles over vertellen. Morgen om 12 uur is er een picknick om te vieren dat vanaf oktober de bib ook tijdens de middag open is! Breng wél zelf je boterhammen en (…) Het hele nieuwsbericht

Pjèrkën erg actueel

Dinsdag 13 oktober 2015
Prietprouwët
Lommel - Pjèrkën erg actueelAs ‘k Sarko zó zie, dan dén(k)-ëkik dè(t) iej ópjoewt prizëdènt va Frankrijk weurt.
             Pjèrkën

Voetbaltalent gezocht

Dinsdag 13 oktober 2015
Lommel - Voetbaltalent gezochtLommel United en de landskampioen van Nederland zoeken voetbaltalent in België. Op woensdag 4 november aanstaande, tijdens de herfstvakantie, zal organisator SportsGen sportmarketing met medewerking van Lommel United en de landskampioen van Nederland tijdens de 'Jonge Duivels Talentendag' op zoek gaan naar voetbaltalent in België. Locatie van deze plezierige voetbaldag is het complex van Lommel United.
Lekker voetballen, voetbaltalent ontwikkelen, nieuwe vriendjes maken en een (…) Het hele nieuwsbericht
In de Dorpsstraat in Riethoven (Bergeijk) is zaterdagnacht een scooter tegen een huis gereden. De bestuurder en de duozitter raakten daarbij gewond. De duozitter, een 20-jarige uit Valkenswaard, is zondagavond aan de opgelopen verwondingen bezweken.

75 weekendongevallen

Maandag 12 oktober 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 17%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
In Overpelt gaat een man de huizen af waarbij hij zich als deur-aan-deur verkoper voor de beschutte werkplaats Bewel presenteert. Hij is mogelijk ook actief in andere gemeenten. De man verkoopt onderhoudsproducten tegen een zeer hoge prijs. De opbrengst zou naar Bewel gaan. Maar Bewel laat weten dat zij niet aan deur-aan-deurverkoop doen en dat deze persoon geen enkele band met de organisatie heeft.
Als u deze man aan de deur krijgt, of als hij u al opgelicht heeft, kan u contact opnemen met de lokale politie om aangifte te doen. Met deze informatie kan de politie een onderzoek opstarten.
Bij een huiszoeking in de woning van een 58-jarige man uit Valkenswaard zijn een raketwerper, twee pistolen en bijhorende munitie aangetroffen. Ook werd een koffer aangetroffen met daarin een ombouwset om van een pistool een geweer te maken. De man is aangehouden.

Wie is er in de fout gegaan?

Maandag 12 oktober 2015
Lommel - Wie is er in de fout gegaan?Zoom(Foto Albert Agten)
Vanmorgen heeft een arbeider zware brandwonden opgelopen in het bedrijf Van Gansewinkel in Mol. Bij het openslijpen van een vat ontstond er een steekvlam. De veertiger is naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen overgebracht.
Lommel - Leerlingen Kla4tje leren over afvalZoomDe kinderen van het zesde leerjaar van basisschool Kla4tje bereiden zich voor op de 'First Lego League' (FLL), een wedstrijd georganiseerd door Voka waarbij ze een robot missies moeten laten uitvoeren. Elk jaar is er ook een thema en dit jaar is dat  'Trash trek' ofwel: afval. Hiervoor spraken ze af met Lenny, een 'afvalexpert' van de milieudienst van de stad. Op het containerpark vertelde ze over de verschillende soorten afval zoals PMD, KGA (Klein Gevaarlijk Afval), papier, glas, hout,... Ze hebben véél bijgeleerd...

Talentvol Lommels zangduo

Maandag 12 oktober 2015
Lommel - Talentvol Lommels zangduoZoomDat Lommel muzikaal talent heeft moeten we niet onder stoelen of banken steken. Afgelopen zaterdag stond Café De Bommel in de Barrier op zijn kop voor een optreden van Pauleen, meer bekend als de dochter van Johan Verminnen. Zij werd voorafgegaan door het Lommels muzikaal duo Dyadic (Eline Strackx en Mitch Verlooy). Het was een gezellige, overweldigende avond met veel muzikaal talent en zoals Marc Heylen citeerde: "Topavond met de juiste mensen op de juiste plaats!" (bijdrage Elly Vromans)

Madeleine De Coster overleden

Zaterdag 10 oktober 2015
Lommel - Madeleine De Coster overledenDonderdag is Madeleine De Coster overleden, de weduwe van Laurent Jaenen. Ze was 82 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Tribunaliteiten
Na 28 jaar huwelijk verliet een man zijn vrouw, om nooit meer van zich te laten horen. Pas 17 jaar later kwam het tot een echtscheiding en de vrouw eiste van haar ex, die kapitein was geweest op de lange omvaart, een uitkering na echtscheiding van 300 euro per maand. Maar, de man was ondertussen 76 jaar oud en volgens het hof van beroep van Antwerpen was de vrouw economisch sterker dan haar man. Geen onderhoudsgeld dus. Waarop de vrouw een schadevergoeding eiste van 300 euro per maand, omdat de man haar en drie (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst blaast op den horen

Zaterdag 10 oktober 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - De herfst blaast op den horen"De Herfst blaast op den horen
en ’t wierookt in het hout ;
de vruchten gloren.
De stilten weven gobelijnen
van gouddraad over ’t woud,
met reeën, die verbaasd verschijnen
uit varens en frambozenhout,
en sierlijk weer verdwijnen…" (Felix Timmermans)
Je zou het echt niet zeggen als je zo door het venster het zonbeschenen park in kijkt. Maar het is weer zo ver. Volop herfst.
Alle kleurschakeringen zijn alom aanwezig. Grappige rosse (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze met ingang van februari 2016 vluchten gaat uitvoeren naar München (Duitsland) en Praag (Tsjechië). De route van Eindhoven naar München zal 11x per week worden gevlogen (maandag tot en met vrijdag 2x per dag en één vlucht op zondag) en de vlucht van Eindhoven naar Praag 6x per week (alle dagen behalve zondag). Transavia vliegt beide routes met een moderne Boeing 737-700 (149 stoelen) of Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de routes is vrijdag 19 februari 2016.
Grensgevallen
De voor zondag geplande historische passagierstreinreis van Weert via Hamont naar Antwerpen is op last van de Belgische Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegenveiligheidsautoriteit (DVIS) op het allerlaatste moment afgelast. Dat melden de organisatoren. "Ondanks tijdige inzending van het voorgeschreven informatiepakket weigert DVIS toestemming te verlenen om op het Belgische spoor te rijden met de voor deze reis in te zetten treinen. Hoewel de treinen een (…) Het hele nieuwsbericht

15.000 Limburgers extreem arm

Donderdag 8 oktober 2015
In vier haar tijd is de armoede in Limburg met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Rimo Limburg. Eén op zeven Limburgers leeft onder de armoedegrens. 120.000 Limburgers hebben het financieel moelijk. 15.000 Limburgers leven zelfs in extreme armoede. De kinderarmoede in Limburg bedraagt 11 procent.

Veer Jansen overleden

Donderdag 8 oktober 2015
Lommel - Veer Jansen overledenDinsdag is Veer Jansen overleden, de levenspartner van Wim Verheijen. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Meer dan 50 ploegen voor Stadspuzzel

Donderdag 8 oktober 2015
Lommel - Meer dan 50 ploegen voor StadspuzzelOp zondag 11 oktober spelen méér dan 50 ploegen de tweede editie van de Lommelse Stadspuzzel. Ook u kunt er nog bij zijn, mits inschrijving ten laatste morgen - vrijdag - via stadspuzzel[!]lommel.be. “We garanderen hen een dag boordevol uitdagingen, leuke weetjes, humor en een tikje avontuur”, zegt schepen én fervent quizfanaat Kris Verduyckt. “De deelnemers ontdekken onze mooie stad die (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing 'Boek der Kampen'

Donderdag 8 oktober 2015
Lommel - Lezing 'Boek der Kampen'Zoom'Het Boek der Kampen' was het levenswerk van Ludo van Eeckhout, een gewezen gevangene van Dachau. Na de oorlog bezocht hij alle kampen, opdat de onmenselijke gruwel van de nazi’s nooit vergeten zou worden. Zijn standaardwerk is nu door zijn zoon Sis volledig herzien en die komt morgen - vrijdag - om 20.00 uur een boeiend, persoonlijk en informatief verhaal vertellen in het Raadhuis. De toegang is gratis, maar u dient op voorhand te reserveren via roelwillekens[!]gmail.com.

Geld verduisterd bij de buren

Donderdag 8 oktober 2015
Marcel de toogfilosoof
"Geld is als mest; het is alleen goed als het wordt verspreid". ~ Francis Bacon - Engels filosoof en staatsman (1561-1626) 
             Marcel

Vijf jaar cel voor pedofiel

Woensdag 7 oktober 2015
Een zestiger uit Mol heeft vandaag van de rechter in Turnhout vijf jaar celstraf, waarvan 20 maanden met uitstel, gekregen omdat hij 35 jaar lang minderjarige jongens misbruikte. In zijn winkel schotelde hij de jongeren seksboekjes voor en lokte hen naar zijn optrekje, waar hij zich aan hen vergreep. (PG)
Lommel - OKRA-Academie te gast in NatuurhulpcentrumZoomAfgelopen week bracht de OKRA-Academie een plaatsbezoek aan het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Niet alleen lokale- en huisdieren worden hier opgevangen, maar ook exotische diersoorten. Zo zagen zij er o.a. leeuwen, wolven, apen, kameleons tot zelfs een boa constrictor. Allen wachten op een nieuwe behuizing of - na herstel - een mogelijke nieuwe vrijheid in de natuur. De volgende activiteit van OKRA-Academie heeft plaats op dinsdag 8 december om 14 uur in het Raadhuis. Dan presenteren Els De Ceuster  en Wim Govaerts hun reiservaringen van het CosmoGolem Cycling Project.

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.
Warenhuisketen Lidl heropende vanmorgen de deuren van zijn vestiging langs de Binnensingel. Om dit te vieren mocht één gelukkige winnaar één minuut gratis winkelen. De winkel is ruim een derde groter dan voorheen geworden, waardoor er ook vijf extra werknemers aangeworven werden.

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft. UPDATE 11/10: de film heeft de prijs "Coup de Pouce" behaald. Proficiat, Frederik!
Lommel - Met vakantiegroeten uit... IJslandZoomOnlangs maakten Wim Denijs (Lommel), Jean Vandijck (Neerpelt) en Alfons Paesen (Overpelt) een reis naar IJsland. Voor Wim was het al zijn zevende trip naar dat eiland. Doel was onder meer het noorderlicht te spotten (foto onder). Volgend jaar vertrekken ze met acht man richting IJsland. Het gezelschap zal dan bestaan uit een verbroedering van Limburgers en West-Vlamingen.
Met vakantiegroeten uit... IJsland
Zoom
Lommel - Workshop Modeltekenen & SchilderenZoomRegelmatig zijn er plaatsen vrij in de workshops van kunstkring Kosmos, en kunnen ook niet-leden zich inschrijven. De eerste workshop van het nieuwe seizoen vindt plaats op dinsdag 13 oktober van 19.00 tot 22.15 uur. Er wordt van de deelnemers wel verwacht dat ze zelfstandig kunnen werken. De kosten bedragen €15,00 en vooraf aanmelden is verplicht. De workshops worden gegeven in Den Brugwachter in de Barrier. Voor info en aanmelding kunt u contact opnemen met Elsa van den Hoogen via 011-646936 of elsa.juliana[!]hotmail.be. (Bijdrage Jan Kneepkens)

Wat te doen met problemen

Dinsdag 6 oktober 2015
Marcel de toogfilosoof
"Als de oplossing van een probleem op zijn beurt tot een nieuw probleem leidt, los je dan dit probleem weer maar op, of zoek je naar een andere oplossing? Om over na te denken..."
               Marcel
Lommel - Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'ZoomVandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.

Het maximum behaald

Maandag 5 oktober 2015
Lommel - Het maximum behaaldZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Woensdag mogelijk staking bij De LijnDe Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

De flitsers van de week

Maandag 5 oktober 2015
Lommel - De flitsers van de weekWie de eerste week van oktober al wil beginnen met een mooie foto, kan dit (best niet) uitproberen in de volgende straten deze week: Loberg, Kerkhovensesteenweg, Siberië en de Luikersteenweg
Lommel - Rustling Cane voor het Goede DoelZoomFolkgroep 'Rustling Cane' speelde deze zondagvoormiddag een benefietconcert ten voordele van de minder bedeelde kinderen in onze eigen stad. Het werd een druk bijgewoond en erg gesmaakt concert in het Raadhuis.
Het OCMW van Mol heeft een computer geschonken aan 18 kansarme gezinnen. Dit was mogelijk door de samenwerking met een computerspecialist die van oude computers weer bruikbare toestellen maakt. Door de schenking van de computers - vooral aan gezinnen met kinderen - wil het Molse OCMW de digitale kloof verkleinen.

Gerard Evens overleden

Zondag 4 oktober 2015
Lommel - Gerard Evens overledenVrijdag is Gerard Evens overleden, de weduwnaar van Alda Van Hout. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jean Cox overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Lommel - Jean Cox overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Jean Cox overleden, de echtgenoot van Julienne Beysen. Hij was 82 jaar. Het afscheid, voorafgegaan door de crematie, zal in intieme familiekring plaatsvinden.

Lisa Geuens overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Gisteren is Lisa Geuens overleden, de echtgenote van Jean Van Dael. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven.

Van den hond

Zaterdag 3 oktober 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Van den hondWie wil het niet? Je geliefde viervoeter, die ’s avonds bij je op de bank ligt, na zijn allesbehalve hondenleven vervangen door bijna dezelfde? Je kan voortaan naar de kloonfabriek in Zuid-Korea. Voor één kloon met het DNA van je huisdier moet je wel 100.000 dollar neertellen. Ik lees het in een boeiend krantenartikel. Daarin ook het verhaal van het Britse meisje Rebecca. Na een wedstrijd mocht ze haar teckel klonen. De oude hond Winnie was Rebecca’s steun en toeverlaat toen ze een ernstige (…) Het hele nieuwsbericht

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Lommel - Pluto's ovale maantjeZoomEigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Lommel - WICO: nog geen opvolger voor Koen WilsDe scholengroep WICO heeft in eigen rangen geen opvolger gevonden voor coördinerend directeur Koen Wils, die sinds donderdag actief is bij de christelijke onderwijsvakbond COC. De scholengroep heeft nu een advertentie geplaatst in enkele kranten en hoopt vóór 12 oktober sollicitaties binnen te krijgen voor "een leiderstype met moreel gezag die mensen kan motiveren en laten samenwerken".
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven heeft de tienduizendste student ingeschreven in het collegejaar 2015-2016. De studente is Angeliki Rama uit Griekenland. Er is de afgelopen jaren een duidelijke stijging van aanmeldingen te zien, maar het is voor de eerste keer dat de TU/e de grens van 10.000 studenten passeert.

Een heerlijke ochtendwandeling

Vrijdag 2 oktober 2015
Vandaag gezien
Lommel - Een heerlijke ochtendwandelingZoomHet is er heerlijk weer voor om 's morgens vroeg te voet naar je werk te wandelen. Zo dacht ook Gino Swinnen erover: hij deed de trip vandaag langs het kanaal tussen Heide-Heuvel en de Barrier.
Het is maar dat je 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht

Koerel Poets overleden

Vrijdag 2 oktober 2015
Lommel - Koerel Poets overledenGisteren is WZC Hoevezavel Koerel Poets overleden, de weduwnaar van Anna Vandijck. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische toermotor gepresenteerd

Donderdag 1 oktober 2015
Grensgevallen
Het studententeam STORM van de Technische Universiteit Eindhoven heeft vandaag zijn elektrische toermotorfiets gepresenteerd. ‘STORM Pulse’ is de eerste elektrische motor ter wereld die lange afstanden kan afleggen, tot 380 kilometer zonder opladen. Met deze motor gaat het team in 2016 tijdens hun ‘STORM World Tour’ in 80 dagen de wereld rond om de potentie van duurzaam vervoer te laten zien. 
In het oog springt het door het studententeam zelf ontwikkelde (…) Het hele nieuwsbericht

Antoon Hesius overleden

Donderdag 1 oktober 2015
Lommel - Antoon Hesius overledenGisteren is Antoon Hesius overleden, de echtgenoot van Henriette Jansen. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters.
Van 10 november tot 3 december heeft in ’t Pelterke in Overpelt opnieuw ‘Budget4life’ plaats, een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan. ‘Budget4life’ is als preventie-initiatief in de schuldhulpverlening een organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeershinder

Donderdag 1 oktober 2015
Marcel de toogfilosoof
"Je zit tegenwoordig vaster in het verkeer dan in de gevangenis."  ~ Johan Anthierens, Vlaams journalist en schrijver (1937-2000).
              Marcel
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen