Het overige nieuws

Louis Mertens overleden

Zondag 31 januari 2016
Lommel - Louis Mertens overledenGisteren is Louis Mertens overleden, de echtgenoot van Mia Pennemans. Hij was 84 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Handbal vandaag en morgen

Zaterdag 30 januari 2016
Lommel - Handbal vandaag en morgenDeze voormiddag hebben de -12j. van HVL hun uiterste best gedaan tegen Kortessem. Zij werden voor hun goede inzet beloond door hun wedstrijd winnend af te sluiten.  UPDATE Op zondagvoormiddag verloren de -14j. hun thuiswedstrijd met 14-20 tegen Nelo. De -16j. wisten dan weer de punten thuis te houden door Hamont te verslaan met 16-9.

Uitverkoop van een dame

Zaterdag 30 januari 2016
Tribunaliteiten
Een belastingschuld van 60 euro aan de gemeente is geen reden om thuis te blijven.
Vandaar dat de dame in kwestie die zomer wellicht onbezorgd vier maanden van huis was. Terwijl ze weg was groeide haar schuldenlast van 60 euro tot een slordige 3000 euro. Geen erg, ware het niet dat een kandidaat-deurwaarder tijdens haar afwezigheid de grote middelen inzette om betaling te eisen. Hij schreef niet alleen haar drie jaar oude auto op, maar ook haar flatscreens, home cinema, salon, biljarttafel, (…) Het hele nieuwsbericht

Carnavalsstoet Balen uitgesteld

Zaterdag 30 januari 2016
Kort nieuws van bij de buren
De 44ste carnavalsstoet van Balen is uitgesteld omdat er zondag veel wind en regen wordt voorspeld. Carnavalsvereniging De Biersussen besliste daarom om de optocht te verschuiven naar een latere datum.

Testosterontirannie

Zaterdag 30 januari 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - TestosterontirannieEr gloort hoop aan de horizon! Her en der worden zelfverdedigingscursussen voor vrouwen gegeven. Ook in de buurt, in Bocholt bijvoorbeeld. Ze gaan zich niet meer laten doen, die vrouwen van ons. En dat verdient onze aanmoediging.
De incidenten in Keulen en een rist andere Duitse steden zinderen immers nog na. Maar over vluchtelingen durf ik nauwelijks nog te schrijven. Wat voor venten zijn dat toch, die bendes schorem daar in Keulen? Ik moet onwillekeurig denken aan een sketch van Paul van Vliet uit de (…) Het hele nieuwsbericht
UNIZO-Limburg verwacht een sterke investeringsgolf .De Limburgse KMO’s hebben het grootste deel van de crisis verteerd. Dat blijkt uit het KMO-rapport van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg. De Limburgse bedrijven zijn rendabeler in vergelijking met 5 jaar geleden.
“Onze Limburgse KMO’s bevinden zich nog niet op het niveau van 10 jaar geleden”, zo stelt Unizo vast. Maar het behoud van de rendabiliteit van het eigen vermogen en de forse verbetering van de solvabiliteit laten het beste verhopen voor onze Limburgse KMO’s tijdens de volgende jaren.
Drie op vier Limburgse KMO’s is financieel gezond. Zij staan financieel sterker dan voor het uitbreken van de eerste crisis in 2007.

Lego-poppetje met beperkingen

Donderdag 28 januari 2016
Vandaag gelezen
Speelgoedfabrikant Lego heeft zijn eerste lichamelijk beperkte poppetje onthuld. Het figuurtje was te zien tijdens speelgoedbeurzen in Nürnberg en Londen. Het gaat om een poppetje in een rolstoel, dat een hulphond bij zich heeft. De inhuldiging is significant omdat het Deense speelgoedbedrijf recentelijk onder vuur kwam te liggen wegens een gebrek aan diversiteit bij Lego-poppetjes. Een online petitie voor de '#ToyLikeMe'-campagne haalde meer dan 20.000 handtekeningen op. De ondertekenaars vroegen Lego op te houden 150 miljoen kinderen met een beperking wereldwijd buiten te sluiten.

Eerste asielzoekers aangekomen in Mol

Donderdag 28 januari 2016
Vandaag zijn de eerste vijftig asielzoekers aangekomen op de camping van provinciaal domein Zilvermeer in Mol. Er zullen maximaal 250 asielzoekers worden ondergebracht. Ze zullen er maximaal twee maanden verblijven. Inmiddels hebben zich al een zestigtal vrijwilligers gemeld om de asielzoekers een zinvolle tijdsbesteding te geven.

Vijf nieuwe griffiers voor rechtbank

Donderdag 28 januari 2016
Lommel - Vijf nieuwe griffiers voor  rechtbankDe Limburgse rechtbank van eerste aanleg met afdelingen in Hasselt en Tongeren heeft sinds vandaag vijf nieuwe griffiers. Daardoor beschikt de rechtbank nu over 36 griffiers maar volgens rechtbankvoorzitter Heeren zou de rechtbank echter over 40 griffiers moeten beschikken. De rechtbank klaagde al lang over personeelstekort.

Gratis naar... Maud Vanhauwaert?

Donderdag 28 januari 2016
Naar aanleiding van Gedichtendag organiseren de Overpeltse bib en Palethe zondag vanaf 11.30u in Palethe een matinee rond gedichten. Hiervoor nodigen ze Maud Vanhauwaert uit. Maud ken je van ‘Iedereen Beroemd’. In het najaar van 2014 trok ze de straat op om mensen op onverwachte plaatsen te laten kennismaken met poëzie. Een paar maanden lang vormde haar rubriek de programma-afsluiter op maandag. De stijl van Maud kan je misschien nog het best omschrijven als een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Nu moeten we hoogdringend (voor 80-plussers - red.) aangepaste woningen bouwen in de stads- en dorpskernen. Daarvoor dienen zich plots enorme kansen aan. De winkelleegstand in onze dorpsstraten, in de winkelstraten van onze stadjes en in de woonwijken van de grote steden, die is niet van voorbijgaande aard. Die leegstand is ook niet aan Uplace te wijten, maar heeft alles met het opkomende e-shoppen te maken.
Al die lege winkelstraten moeten weer woonstraten worden. De gemeenten moeten daarvoor (…) Het hele nieuwsbericht

101-jarige Amelie Cuypers overleden

Woensdag 27 januari 2016
Lommel - 101-jarige Amelie Cuypers overledenGisteren is in WZC Kapittelhof Amelie Cuypers overleden. Zij was 101 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel waarna de teraardebestelling op de gemeentelijke begraafplaats van Neerpelt.

Kla4tje weer naar Benelux-finale

Woensdag 27 januari 2016
Lommel - Kla4tje weer naar Benelux-finaleZoomNa een meer dan goede prestatie op de regionale finale van de First Lego League in Hasselt mogen de 'Recycle kids' van basisschool 't Kla4tje zaterdag naar de Benelux-finale in Venlo. Vorig jaar mochten de 'Aquateens' van basisschool 't Kla4tje ook al Belgisch Limburg vertegenwoordigen op deze wedstrijd.
De afgelopen maanden werd er in de klas hard gewerkt. Ook na schooltijd werd er gebouwd, geknutseld en geschreven. De robot werd nagekeken en waar nodig bijgesteld. Intussen kreeg de  'Core (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De bijzondere zoektocht van een kindZoomDinska Bronska komt van dààr, van een land heel ver. Daar is ze geboren, daar zou ze groot worden, daar is ze op een dag vertrokken. Ze ondernam een ongelooflijke reis van daar naar hier, een reis van vroeger naar nu, een reis doorheen de geschiedenis.
Op basis van unieke historische getuigenissen van emigrerende kinderen schetst Dinska Bronska een verhaal van armoede en ellende, maar ook van hoop en nieuwe mogelijkheden. Het is een verhaal van lang geleden, maar het zou zich even goed nu (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Thijs overleden

Dinsdag 26 januari 2016
Lommel - Leon Thijs overledenGisteren is Leon Thijs overleden, de echtgenoot van Gertrude Willekens. Hij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
In OC De Buiting in Paal werd vanavond een boek voorgesteld over 65 jaar basket in Limburg. Auteur is Roel Vanheel uit Paal, een basketballiefhebber in hart en nieren. Hij speelde vroeger bij BC Beringen en is nu steward bij Limburg United. Het is deze Limburgse club die hem inspireerde om een boek over de geschiedenis van het Limburgse basket te schrijven.
Het is een lijvig boek geworden met 280 pagina's vol anekdotes, statistieken, interviews, leuke weetjes en veel foto's over de (…) Het hele nieuwsbericht

Diane Vreys overleden

Maandag 25 januari 2016
Lommel - Diane Vreys overledenGisteren is Diane Vreys overleden, de echtgenoot van Karel Haanen. Zij was 55 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

De poëzieweek is begonnen

Maandag 25 januari 2016
Lommel - De poëzieweek is begonnenZoom(Foto Albert Agten)

Flitsers van de week

Maandag 25 januari 2016
Lommel - Flitsers van de weekDe lokale politie laat weten dat er deze week hoofdzakelijk op volgende plaatsen op snelheid gecontroleerd zal worden: Luikersteenweg, Stationsstraat, Kerkhovensesteenweg en de N74.

Lea Raeymaekers overleden

Maandag 25 januari 2016
Lommel - Lea Raeymaekers overledenZaterdag is Lea Raeymaekers overleden, de echtgenoot van Leo Cox. Zij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Internetgevaren en cyberpesten

Maandag 25 januari 2016
Lommel - Internetgevaren en cyberpestenZoomIn WICO campus Sint-Jozef besteden ze ieder jaar de nodige aandacht aan de gevaren van het internetten en het cyberpesten. Internet biedt ons de nodige voordelen om het moderne leven aangenamer te maken en te vergemakkelijken, maar de gevaren zijn even prominent aanwezig. Leraar en coördinator P. Vanden Boer zorgt met een originele presentatie inmiddels al 8 jaar voor de nodige opschudding en staat garant voor een alternatieve beleving van het hele internetgebeuren bij leerlingen uit het eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Van onze man in New York

Zondag 24 januari 2016
Lommel - Van onze man in New YorkZoomGisteren verraste sneeuwstorm 'Jonas' New York door het te bedekken met een veel dikkere laag sneeuw dan oorspronkelijk voorspeld. In Central Park waar het officiële weerstation voor Manhattan zich bevindt, werd 68 cm sneeuw gemeten. Op Kennedy Airport viel er 76cm. De stad New York heeft 1800 sneeuwploegen ingezet en rekent er op dat maandagmorgen alle verkeer weer normaal verloopt. Zondagmorgen was het alvast prachtig om rond te wandelen in het verkeersarme Manhattan. (Bijdrage & foto's Dirk Vandenberk)
Van onze man in New YorkVan onze man in New York
Zoom
Vandaag gelezen
Onhandige klussers kunnen vuil water uit de cv of uit een regenput in hun waterleidingnet laten lopen, als ze geen terugslagklep monteren. Dat is al erg, maar als ook de watermeter geen terugslagklep heeft, dan kan dat vuile water in het hele leidingnet terecht komen. In Vlaanderen en Brussel heeft 85% van de huizen de in de hele EU verplichte terugslagklep, in Wallonië maar 10%. Doordat de overheid er nauwelijks controleert, kunnen buren elkaar daar dus via het waternet vergiftigen. De Waalse overheid gaat het probleem nu proberen op te lossen met een watercertificaat. Wie een huis bouwt of verkoopt, moet binnenkort een watercertificaat laten opstellen dat de situatie van het waternet in huis aangeeft. (Bron: waalsweekblad.be)

Lisette Van Bree overleden

Zondag 24 januari 2016
Lommel - Lisette Van Bree overledenVrijdag is Lisette Van Bree overleden, de echtgenote van Henri Van Endert. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.
Grensgevallen
Er wordt gewerkt aan de verbetering in het fietsnetwerk in de regio Zuidoost-Brabant. De borden met de teksten "centrum" en "richting fietsnetwerk" worden vervangen door ruim 100 extra knooppunten om de fietsers nog beter door het Brabantse land te laten fietsen. Ook komen er diverse nieuwe routes bij. Tot slot worden alle fietspanelen vervangen en voorzien van een actueel kaartbeeld. Deze werkzaamheden zorgen voor hinder in het gebruik van het fietsnetwerk. Ze worden gefaseerd uitgevoerd en zullen (…) Het hele nieuwsbericht

En een klets

Zaterdag 23 januari 2016
Lommel - En een kletsIk hoorde het op tv: “Dan geef je ze toch een klets”. De tongval was Antwerps, wat altijd wel iets smakelijks heeft. Van ver toch. Het is een mooi voorbeeld van hoe rijk onze taal is. Kletsen kennen we als babbelen. In Nederland hoor je dat veel. ‘Gezellig’ is dan meestal niet veraf. Maar het betekent ook een lap geven. Wat je beter niet doet, tenzij die liefdevol is. Een klets erbij, dat is er “een beetje” bij. Tien euro en een klets. Of een kletske melk in de koffie.
Als (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van Endert overleden

Zaterdag 23 januari 2016
Lommel - Maria Van Endert overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige Maria Van Endert in Genk overleden, de weduwe van Jean Roosen. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Afgelastingen provinciaal voetbal

Donderdag 21 januari 2016
Lommel - Afgelastingen provinciaal voetbalVoor de komende dagen tot en met het weekend zijn weer alle voetbalwedstrijden voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal afgelast. Dat heeft het provinciaal comité Limburg van de voetbalbond vanavond beslist. De matchen van de eerste elftallen worden in de regel normaal gespeeld, maar opgelet, vanaf zondag worden ze weer om 15 uur afgetrapt in plaats van 14u30.

En plots is alles anders…

Donderdag 21 januari 2016
Lommel - En plots is alles anders…ZoomIn het kader van de les sociale wetenschappen nodigde het WICO Lennert Motmans uit. Die 23-jarige jongeman uit Houthalen kreeg op 14-jarige leeftijd een zwaar verkeersongeval, waarbij hij verscheidene hersenletsels en een dwarslaesie op liep. Na enkele maanden in coma te hebben gelegen, verbleef hij 2,5 jaren in het revalidatiecentrum Pulderbos. Daar moest hij alles opnieuw leren; van eten en drinken tot spreken, zijn hand gebruiken... Het waren zware tijden in Pulderbos, maar Lennert verloor zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe partijvoorzitter CD&V-Lommel

Donderdag 21 januari 2016
Lommel - Nieuwe partijvoorzitter CD&V-LommelZoomTijdens de Lommelse CD&V-nieuwjaarsreceptie werden de driejaarlijkse partijverkiezingen georganiseerd. Tim Van Werde kwam daarbij unaniem uit de stembus als nieuwe partijvoorzitter. Tim is al drie jaar voorzitter van Jong-CD&V Lommel en tevens nationaal bureaulid van Jong-CD&V. In zijn eerste speech als nieuwe voorzitter gaf hij toelichting over de wijze waarin hij o.a. de partijwerking ziet evolueren. Nancy Bleys, tevens fractievoorzitster in de gemeenteraad, kan opnieuw (…) Het hele nieuwsbericht

Bisdom richt Crisisfonds Limburg op

Donderdag 21 januari 2016
Lommel - Bisdom richt Crisisfonds Limburg opZoomHet bisdom Hasselt heeft zopas in samenwerking met Caritas Hulpbetoon het Crisisfonds Limburg opgericht. Het fonds, dat nauw samenwerkt met erkende en professionele sociale diensten, uitzonderlijke financiële hulp bieden aan Limburgers in nood.  Het wordt gespijsd met giften. Het project kadert in ‘Om-armen’, het jaarthema van het Limburgse bisdom.
Aanleiding voor de oprichting van het fonds is dat het bisdom de jongste tijd vanuit de parochies meer en meer concrete (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Beckers overleden

Donderdag 21 januari 2016
Lommel - Freddy Beckers overledenGisteren is Freddy Beckers overleden, de echtgenoot van Mieke Keuppens. Hij was 63 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring waarna zijn asurn wordt bijgezet op de gemeentelijke begraafplaats van Neerpelt.

Pierre Wouters overleden

Donderdag 21 januari 2016
Lommel - Pierre Wouters overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Pierre Wouters overleden, de echtgenoot van Jacqueline Fransen. Hij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zonhoven Ter Donk.

Charel Verdonck overleden

Woensdag 20 januari 2016
Lommel - Charel Verdonck overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Charel Verdonck overleden, de echtgenoot van Fien Meus. Hij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Tongelreep wordt zwemlabo

Dinsdag 19 januari 2016
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Noord-Brabant gaat investeren in het trainingsbad van zwembad De Tongelreep in Eindhoven. Het bad is leeggepompt en er zal nu voor honderdduizenden euro nieuwe wetenschappelijke apparatuur in worden geplaatst  voor onderzoek om de Nederlandse topzwemmers nog beter te laten presteren. Een zwemmer kan straks worden gevolgd door tientallen camera's en bewegingssensoren die verborgen zitten in de nieuwe dubbele wanden. De beelden kunnen worden gemaakt uit alle denkbare hoeken om vervolgens te analyseren. Door het project wordt het Innosportlab volgens kenners het belangrijkste zwemlab van de wereld.
Het is maar dat je 't weet
Op maandag 15 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken aan het viaduct van Kiewit, in de volksmond beter bekend als de ‘Philipsbrug’. Het viaduct wordt vervangen en de zone onder de brug alsook het kruispunt met de Corda-site worden grondig heringericht. De werken zullen anderhalf jaar in beslag nemen, maar het autoverkeer op de Kempische Steenweg wordt niet onderbroken. Pas vanaf midden april wordt er verkeershinder verwacht.
Het viaduct (…) Het hele nieuwsbericht

Elsa van den Hoogen exposeert

Dinsdag 19 januari 2016
Lommel - Elsa van den Hoogen exposeertZoomDe Lommelse kunstenares Elsa van den Hoogen exposeert 33 van haar grafische kunstwerken en modeltekeningen in het Diagnosecentrum te Lommel. Het is een overzicht van werken die zij tussen 2011 en 2015 heeft gemaakt. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het Diagnosecentrum tot medio september 2016. Wilt u dat Elsa een rondleiding geeft, dan kunt u contact nemen via elsa.juliana[!]hotmail.be of via www.elsavandenhoogen.eu.

Dit kan op velen slaan...

Dinsdag 19 januari 2016
Prietprouwët
Lommel - Dit kan op velen slaan...Veul miensën dan(k)ën hun goe gëweetën án hun slèècht gëheugën!
            Pjèrkën

Chinezen met palingen betrapt

Maandag 18 januari 2016
Vandaag gelezen
Op het vliegveld van Madrid werden in de bagage van een groep Chinezen 48 levende palingen ontdekt. De dieren waren per 4 verpakt in een koeltas. De Chinezen probeerden de palingen naar Hong Kong te smokkelen: de paling is daar een beschermde vissoort. De vissen zijn uit de koffers gehaald en naar een dierentuin in Madrid gebracht. Daar worden ze op herkomst onderzocht. (Bron: thelocal.es)

Zjang Jansen overleden

Maandag 18 januari 2016
Lommel - Zjang Jansen overledenGisteren is Zjang Jansen overleden. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

De winter is in het land

Maandag 18 januari 2016
Lommel - De winter is in het landZoom(foto Albert Agten)
Lommel - Parochie Lutlommel dankt haar helpende handenZoomNaar jaarlijkse traditie werden afgelopen vrijdag de helpende handen van de parochie Lutlommel getrakteerd met een nieuwjaarsreceptie. Leona Boudewijns en Marcel Bussels trokken de avond op gang met een korte speech en toost. Vervolgens speelden verschillende teams onder spelregie en spelassistentie van Elly en Gerda, het spel ‘Hoger – Lager’. Tot slot werden de aanwezigen getrakteerd met een geslaagd optreden van het zangduo ‘Duadic’.
Lommel - Uitslagen HVL van afgelopen weekendDit weekend speelde de -12j. thuis tegen Bocholt. Deze wedstrijd werd dankzij hun goede inzet en spel gewonnen. De -14j. wisten zondagvoormiddag de punten mee naar huis te brengen, na een spannende wedstrijd in en tegen Hasselt. Uitslag 16-14. De -16j. moesten zondagnamiddag hun meerdere erkennen in Sint-Truiden na een verdienstelijke match. Uitslag: 17-9.
Lommel - Vogeltelweekend: huismus meest gezienZoomDit weekend had het grote vogeltelweekend plaats waarbij Natuurpunt iedereen had opgeroepen om in de eigen tuin de vogels te tellen en in te geven. De actie werd vanavond om 20 uur afgesloten en voor heel Vlaanderen zijn dit de (nog niet officiële) cijfers: 8735 tellingen van 81 soorten en 278.636 exemplaren. De merel is in 91 % van de tuinen geteld, maar in kwantiteit staat de huismus ver op kop, vóór de koolmees, de vink en de merel. Voor Limburg zijn de resultaten vergelijkbaar met de merel in 93 % van de tuinen, maar in exemplaren de meeste huismussen, voor de koolmees, de pimpelmees, de vink en merel.

Smiley (73)

Zondag 17 januari 2016
Lommel - Smiley (73)ZoomEen smiley, hoog in de wolken in een regenachtig Brussel. (Foto Nancy Bleys)

Gsm-actie KWB Kattenbos

Zondag 17 januari 2016
Wil je meehelpen aan een betere en duurzamere wereld? Deponeer dan je oude gsm-toestellen en gsm-laders in één van de KWB-inzamelboxen. Maak ook je buren, vrienden en kennissen warm voor deze actie en vraag hen om ook hun oude toestellen vóór 31 januari naar één van de inzamelpunten te brengen, nl. de SUPRA winkel in Kattenbos.

Vreemde vrouw in bed

Zondag 17 januari 2016
Maak dat mee!
Een Eindhovenaar is zaterdagavond flink geschrokken toen hij een wildvreemde vrouw in zijn bed zag liggen. De man ontdekte haar vlak nadat hij thuiskwam. Haar laarzen stonden onder aan de trap, zij zelf lag in bed. De 41-jarige Eindhovenaar probeerde haar uit bed te praten, maar dat lukte niet. Daarom belde de man de politie. Die vroeg de 42-jarige vrouw weg te gaan, maar dat bleek niet te lukken: ze had namelijk te veel gedronken. Daarom werd ze gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Het "slachtoffer" heeft aangifte gedaan.

Maria Boons overleden

Zondag 17 januari 2016
In Mol is gisteren de uit Lommel afkomstige Maria Boons overleden, de weduwe van Jozef Saenen. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Tolerantie heeft twee kanten

Zaterdag 16 januari 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Tolerantie heeft twee kantenDe Engelse les in het Binnenhof in Neerpelt duurde dinsdagvoormiddag wat langer. Ha ja, mijn cursisten krijgen een examen de volgende dinsdag. En ineens moesten ze natuurlijk allemaal heel veel uitleg hebben! Twintig over elf werd het. Er waren er een paar bij die plots haast hadden. De kleinkinderen moesten gehaald op school. Op een tafel bleef een mooie kleine zwarte paraplu achter. Ik was er zeker van, die had ik de week tevoren zelf hier laten liggen. Dat was duidelijk mijn paraplu.
Mijn zelfzekerheid (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Jansen overleden

Zaterdag 16 januari 2016
Lommel - Frans Jansen overledenGisteren is Frans Jansen overleden, de echtgenoot van Octavie Haccuria. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Het grote vogeltelweekend is weer aangebroken. Tel zaterdag en zondag de vogels in je tuin, vraagt Natuurpunt. Met de jaarlijkse tuinvogeltelling kijken duizenden deelnemers welke vogels er in hun tuin landen en brengt Natuurpunt de algemene toestand van de tuinvogels in kaart. Tellen is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Meer info: www.vogelweekend.be.
Tribunaliteiten
Schuldeisers hebben meestal een beter geheugen dan schuldenaars.
Een handelaar verkocht in de vorige eeuw aan een andere commerçant een kraan, een tractor en een kipwagen. Hij schreef er drie facturen voor uit voor een totaal van 24.789 euro. Elf jaar later eiste de verkoper voor de rechtbank betaling. De koper beweerde betaald te hebben, maar had geen bewijs. Wel had hij de facturen ingeschreven in zijn boekhouding en al die jaren betaald voor de verzekering en het onderhoud van de goederen die hij (…) Het hele nieuwsbericht

BOB-controles dit weekend

Vrijdag 15 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - BOB-controles dit weekendAlle Limburgse politiezones houden dit weekend een gezamenlijke actie tegen alcohol in het verkeer . De BOB-controles starten vanavond om 18u en duren tot maandagochtend.

Vic Mariën overleden

Vrijdag 15 januari 2016
Lommel - Vic Mariën overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Vic Mariën in Mol overleden, de echtgenoot van Maria Gerinckx. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering, gevolgd door de begraving in het urnenveld op de begraafplaats van Mol-Wezel, vindt in intieme kring plaats.

Afgelastingen voetbal door winterweer

Donderdag 14 januari 2016
De voetbalbond heeft beslist om alle wedstrijden voor het komende weekend op 16 en 17 januari af te gelasten voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal. De eerste ploegen spelen in principe wel.

79 stacaravans voor 300 vluchtelingen

Donderdag 14 januari 2016
Op de camping van het Zilvermeer in Mol worden 78 stacaravans geplaatst voor de opvang van zo'n 300 vluchtelingen. De eerste vluchtelingen worden er op 25 januari verwacht.
Grensgevallen
De burgemeesters van Eindhoven en Düsseldorf willen nog steeds een snelle rechtstreekse intercityverbinding tussen de twee steden. Ze hebben de Duitse regering gevraagd concrete stappen te zetten, meldt Omroep Brabant. De lijn zou moeten lopen vanaf Den Haag/Rotterdam, via Eindhoven naar Düsseldorf. Het traject moet van ‘HSL-kwaliteit' worden, stelt de gemeente Eindhoven. Tussen Eindhoven en Düsseldorf ben je nu met de trein twee uur onderweg, bijna dubbel zo lang als met de auto.

VtbKultuur zoekt medewerkers

Donderdag 14 januari 2016
Lommel - VtbKultuur zoekt medewerkersZoomVtbKultuur is op zoek naar vrijwillige medewerkers om mee de bestaande afdeling van Lommel uit te breiden en culturele activiteiten te organiseren: comedyavonden, lezingen, concerten, theatervoorstellingen, bezoeken, (wijn)proeverijen, daguitstappen,... Dus als u graag organiseert, een krak bent in administratie of gewoon af en toe een helpende hand wil toesteken, neem dan contact op met Sandy Heylen, educatief medewerker Antwerpen en Limburg: sandy.heylen[!]vtbkultuur.be of 0496/701751.

Arrestatieteam in bungalowpark

Donderdag 14 januari 2016
Grensgevallen
In het bungalowpark in Westerhoven, vlak over de grens bij Bergeijk, heeft een Nederlands arrestatieteam gisteravond gezocht naar een man die een vrouw volgens haar eigen verklaringen enkele dagen in een bungalow had vastgehouden. Het gaat om de vriend van de vrouw. Het slachtoffer werd ook mishandeld, maar kon gistermiddag op een onbewaakt moment ontsnappen en de politie waarschuwen. De man, een bekende van de politie, werd niet meer aangetroffen.

Over een boekenrekje

Donderdag 14 januari 2016
De anonieme grommelaar
Iedereen kent IKEA en zijn meubelbouwpakketten "waarin altijd een schroefje ontbreekt". De anonieme heeft in zijn leven al menig IKEA-kastje gemonteerd: nog nooit een schroefje gemist. Zet dat indianenverhaal dus gerust bij al die andere op het 'urban legend'-schap.
Dat schap brengt me naadloos bij de voorloper van IKEA. Wie kent de boekenrekjes van Tomado nog? Een halve eeuw geleden, toen de psycholoog van het PMS de toen nog jonge anonieme een gewéldig studietraject voorspelde - (…) Het hele nieuwsbericht

Dex, drugs en rock&roll

Woensdag 13 januari 2016
Lommel - Dex, drugs en rock&rollZoomBarbara Dex startte haar zangcarrière 20 jaar geleden en onderscheidde zichzelf intussen met haar prachtige stem, maar ook een verscheidenheid aan muziekstijlen. Ze bracht negen full albums uit, met daarop Nederlandstalige parels, gospelnummers en een greep stevige country-rock. Ook op het podium voelt Barbara zich overal thuis: in het theater, op een festivalpodium, tijdens een sfeerrijk feeast, … En of het nu met haar eigen band is of als gastzangeres, ze staat er telkens opnieuw, vol (…) Het hele nieuwsbericht

Aangepaste ritschema's bij De Lijn

Woensdag 13 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Aangepaste ritschema's bij De LijnOp 8 februari wijzigt De Lijn haar dienstregeling in Limburg. Voor de Internetgazetgemeenten worden volgende wijzigingen doorgevoerd:
- Lijn 8 Genk - Overpelt: deze lijn zal vanaf 8 februari tussen Genk en Overpelt rijden en niet meer van Genk door naar Hasselt Station. Maar dat wordt opgevangen door de versterkte lijn 1. Verder vallen deeltrajecten weg tussen de haltes Genk Campus Bret en Gruitrode Neerhovenstraat en tussen de haltes Waterschei Stalenstraat en Waterschei Bascule. (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Faes overleden

Woensdag 13 januari 2016
Lommel - Louis Faes overledenGisteren is in Hechtel Louis Faes overleden, de echtgenoot van Virginie Berckmans. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

250 kilo oude gsm's

Woensdag 13 januari 2016
Vorig jaar slaagden 36 Limburgse KWB-afdelingen erin om op twee weken tijd 250 kilogram oude gsm's en gsm-laders op te halen. Dankzij die inzameling konden onder meer heel wat kostbare en zeldzame grondstoffen gerecupereerd worden. Op 18 januari start KWB met een tweede gsm-actie. Verspreid in de provincie staan veertig speciale inzamelboxen klaar om tot eind deze maand oude gsm's en oude gsm-laders te verzamelen. 'Geld verdienen wij niet aan deze actie. Het is onze bijdrage aan een duurzamere wereld', aldus KWB.

No-selfie-zones in Mumbai

Dinsdag 12 januari 2016
Vandaag gelezen
De politie in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay, heeft 16 'no-selfie-zones' ingesteld. Vorige week verdronk er een man die een meisje probeerde te redden nadat zij te water was geraakt tijdens het nemen van een selfie. Daarop besloot de politie 16 plekken te markeren waar het nemen van selfies verboden is. Volgens de politie nemen mensen steeds vaker onnodige risico's om spectaculaire selfies te maken. In 2015 kwamen er meer mensen om het leven door een ongeluk tijdens het maken van een selfie, dan door haaienbeten. (Bron: mashable.com)
Bijna de helft van  de Limburgse bedrijven is ervan overtuigd dat 2016 beter wordt. Eén op de drie bedrijven is in het komende jaar dan ook van plan personeel aan te werven. Tegelijkertijd is het duidelijk dat er nog veel andere en diepgaander maatregelen nodig zijn om onze concurrentiekracht écht terug op peil te brengen, stellen de bedrijven.
Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Het voorbije jaar heeft de federale regering met de tax shift en met de (…) Het hele nieuwsbericht

5.789 starters in 2015

Dinsdag 12 januari 2016
Vorig jaar startten 5.789 mensen in Limburg een eigen zaak. Dat is een lichte stijging van 0,5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Traditioneel worden die cijfers de komende maanden nog wat bijgesteld. Op basis van die ervaring wordt een effectieve stijging van 1 procent verwacht.
Dat het goed gaat met het aantal starters blijkt uit de vergelijkingen van de cijfers met enkele jaren geleden. “In vergelijking met 2013 spreken we over een stijging van 8,7 procent. 2015 is overigens het beste jaar sinds 2011 wat het aantal starters betreft”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.

Liliane Reymen overleden

Dinsdag 12 januari 2016
Lommel - Liliane Reymen overledenVrijdag is de Lommel afkomstige Liliane Reymen overleden. Zij was 64 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zwartberg. Haar urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Bevolkingsdichtheid...

Maandag 11 januari 2016
Vandaag gelezen
Lommel - Bevolkingsdichtheid...ZoomDe bevolkingsdichtheid op de wereld is behoorlijk ongelijk gespreid. De helft van de wereldbevolking woont in de gele gebieden op de kaart hierboven, de andere helft in de zwarte gebieden. Met name in India, Bangladesh, Indonesië, Japan en China is er veel geel te zien. De wereld telt momenteel 29 megasteden, waarvan ruim de helft in Azië ligt. In 2030 woont 9 procent van de bevolking in 41 megasteden. (Bron: metrocosmblog.tumblr.com)

Oproep tot getuigen

Maandag 11 januari 2016
Lommel - Oproep tot getuigenEven na 18u werd op de Koning Leopoldlaan in Lommel ter hoogte van huisnummer 100 een vrouw met 3 kinderen per fiets op het fietspad aangereden door een autobestuurder die uit de andere richting kwam (rijrichting Lommel-centrum) en een ander voertuig inhaalde. De moeder en het kindje dat achterop zat, raakten gewond. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf. Het gaat om een donkerkleurige wagen. De politie kon enkele brokstukken van het aanrijdende voertuig recupereren voor verder onderzoek. Hebt u het ongeval zien gebeuren of kunt u de lokale politie helpen om de bestuurder te identificeren, dan wordt gevraagd dat u contact opneemt met de politiezone Lommel op het nummer 011/399.899 of met de dienst 101. UPDATE De eigenaar van de wagen heeft zich gemeld. De politie onderzoekt of hij ook de chauffeur was.

Waar leg je de klemtoon?

Maandag 11 januari 2016
Lommel - Waar leg je de klemtoon?Zoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Lauren Flemings 'voetbalvrouw v/h jaar'?ZoomWoensdag wordt de belangrijkste voetbalprijs uitgereikt, nl. de 'Gouden Schoen'. Maar er zijn ook nog meerdere nevencategorieën zoals de 'Gouden Pump', oftewel de 'mooiste voetbalmadam'. En in deze categorie zit er ook iemand van onze stad, nl. Lauren Flemings, de vriendin van Hans Vanaken. U kunt op haar stemmen via deze link. Veel succes!

Mieke Dirckx overleden

Maandag 11 januari 2016
Lommel - Mieke Dirckx overledenZaterdag is Mieke Dirckx overleden. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lutlommel.

De cover en het origineel

Maandag 11 januari 2016


Op deze dag in 1924 werd Slim Harpo geboren. Een van zijn meest memorabele nummers is ‘I’m A King Bee’, ook bekend in de versie van The Rolling Stones uit 1964. Vergelijk de uitvoeringen op de Jukeboxkalender en lees er dat Mick Jagger zich zelf eens afvroeg: “Waarom zou je onze cover aanhoren als je naar het origineel kan luisteren?”

Deken uit de kerk gezet

Zondag 10 januari 2016
Vandaag gelezen
In de Sint-Jozefkerk van Veldhoven (bij Eindhoven) zijn de deken en het parochiebestuur zaterdag door gelovigen de kerk uit gezet. Dat gebeurde tijdens een viering van de plaatselijke geloofsgroep Oase die uit onvrede over de gang van zaken in de parochie eigen vieringen wil organiseren en terug wil naar samen geloven op een eigentijdse manier. De viering was door het parochiebestuur verboden omdat het een privé-initiatief zou zijn. Toen de deken de opening opeiste en de aanwezigen verzocht mee te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe speelhoek in Kla4tje

Zondag 10 januari 2016
Lommel - Nieuwe speelhoek in Kla4tjeZoomIn basisschool het Kla4tje werd afgelopen vrijdag een nieuwe speelhoek feestelijk ingehuldigd.

De flitsers van de week

Zondag 10 januari 2016
Lommel - De flitsers van de weekDe lokale politie meldt de volgende flitsplaatsen voor de komende week: N 71, Fabrieksstraat, Gestelsedijk en de Norbert Neeckxlaan.

Smiley (72)

Zaterdag 9 januari 2016
Lommel - Smiley (72)ZoomDeze mixer was wel heel blij toen hij hoorde dat hij pannenkoekendeeg mocht maken, signaleert Neeltje Claassen...

In de wachtzaal

Zaterdag 9 januari 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - In de wachtzaalIk vermoed dat het ziekenhuis een tekort aan wachtzalen heeft. De vriendelijke juffrouw bij het onthaal vroeg ons om te gaan zitten in een extra bijgebouwde wachtruimte in het midden van de grote ontvangsthal. De nieuwe ruimte was met witte blokken afgebakend. Met daar middenin de stoelen en het obligate tafeltje met tijdschriften. Er lag er ook eentje over de golfsport. Misschien van een dokter die zijn of haar gelezen tijdschriftenbestand mee naar het werk had genomen? Ik heb de magazines ongelezen links laten (…) Het hele nieuwsbericht

Naar Roemenië vanuit Eindhoven

Vrijdag 8 januari 2016
Grensgevallen
De luchtvaartmaatschappij Wizzair gaat vanaf 29 maart een nieuwe route starten tussen Eindhoven Airport en Traian Vuia International, de luchthaven van de stad Timişoara in West-Roemenië. De route zal op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen.

Antoon Balster overleden

Vrijdag 8 januari 2016
Lommel - Antoon Balster overledenGisteren is pater Antoon Balster overleden. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Dinsdag (17.30 uur) is er een avondwake in de kapel van het klooster.

Jef Weckx overleden

Vrijdag 8 januari 2016
Lommel - Jef Weckx overledenWoensdag is Jef Weckx overleden, de weduwnaar van Josephine Van  Vlerken. Hij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Even uitproberen

Donderdag 7 januari 2016
Vandaag gelezen
In Israël heeft de producent van veiligheidsvesten een journalist in de rug gestoken toen hij de efficiëntie van het vest wilde demonstreren. Tijdens een interview stelde de producent voor om het vest, bedoeld om messteken tegen te houden, op de verslaggever uit te proberen. Het mesbestendig materiaal was echter niet goed bevestigd en het mes drong door in de rug van de journalist. Die werd daardoor licht gewond. (Bron: CNN.com)

Zandkunst in een glas

Donderdag 7 januari 2016


Kunst met zand? Niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar Ako Tsubaki bakt er iets moois van. Met een glas, een lepeltje, een kleine priem en gekleurd zand maakt hij een waar kunstwerk.

Efteling zoekt 200 kinderen

Donderdag 7 januari 2016
Grensgevallen
Attractiepark De Efteling zoekt 200 kinderen die één dag musicalster willen zijn in de musical Pinokkio. Artiesten in spe worden verzocht om zich zo snel mogelijk te melden. Na een succesvolle reeks verlengt het sprookjespark de musical Pinokkio, die in het Efteling Theater wordt opgevoerd. Elke voorstellingsdag mogen maar dertig nieuwe kinderen voor één keer een gastrol spelen in de musical. Inmiddels hebben al 1300 kinderen dat gedaan. Nu de show tot maart te zien blijft, is (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwjaarsconcert in de St.-LaurentiuskerkZoomKijkt u op nieuwjaarsdag wel eens naar het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker? Wel, vrijdagavond kunt u iets gelijkaardigs meemaken in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Daar leiden Casco Phil, voorheen de Belgische Kamerfilharmonie, en dirigent Benjamin Haemhouts op uitnodiging van het stadsbestuur het nieuwe jaar muzikaal in. Het concert start om 20 uur. Presentator is Kurt Van Eeghem.
Op het programma staan werken van o.m. Grieg, Mozart, Bartók, Tsjaikovski, Gershwin, (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
De Spaanse aartsbisschop Braulio Rodríguez wijt huiselijk geweld aan ongehoorzame vrouwen. Tijdens zijn preek zei Rodríguez, aartsbisschop van Toledo, dat een veel voorkomende oorzaak van huiselijk geweld is dat "de vrouw de eisen van de man verwerpt". Bovendien zouden veel gevallen van huiselijk geweld zijn terug te voeren op "een macho reactie" wanneer vrouwen om een echtscheiding vragen. Volgens Rodríguez is het grootste probleem dat veel huwelijken niet meer "echt" zijn en dat het veel te gemakkelijk is om te scheiden. De preek heeft in Spanje geleid tot veel ophef. (Bron: ii.nl)

Smiley (71)

Woensdag 6 januari 2016
Lommel - Smiley (71)ZoomHeidi Dries fotografeerde deze smiley in Voeren.

Hennepkwekerij ontdekt

Woensdag 6 januari 2016
Grensgevallen
In een huis langs de N69 in Bergeijk, vlak bij de grens met Lommel-Kolonie, heeft de Nederlandse politie een grote ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ruim duizend hennepplanten die bijna oogstrijp waren. De man en vrouw die er wonen, zijn opgepakt. Ze tapten clandestien stroom af. De planten stonden in vier grote kelders onder de woning.

Alice Vanhelden overleden

Woensdag 6 januari 2016
Lommel - Alice Vanhelden overledenVandaag is Alice Vanhelden overleden, de weduwe van Jan Wielockx. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Eliane Vanderhoydonks overleden

Woensdag 6 januari 2016
Lommel - Eliane Vanderhoydonks overledenVandaag is Eliane Vanderhoydonks overleden, de echtgenote van Johan Mannaerts. Zij was 57 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kolonie.

Driekoningen bij OKRA

Woensdag 6 januari 2016
Lommel - Driekoningen bij OKRAZoomDe dansgroep van OKRA Lommel zette deze namiddag, de dag van Driekoningen, voor de eerste keer in 2016 de voeten op de dansvloer. En tot hun grote verrassing kregen ze ook nog die drie koningen op bezoek!

Valse snelheidsboetes

Woensdag 6 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Valse snelheidsboetesDe federale politie en verschillende lokale politiekorpsen worden sinds vorig weekend overstelpt met klachten over een bepaalde mail. Die is zogezegd opgesteld door de federale politie, die bij de ontvanger een 'GAS-boete' van 103,50 euro (of ander bedrag) wil innen wegens een verkeersovertreding. De mail draagt het logo van de federale politie en ziet er erg overtuigend uit. Bovendien wordt er op een agressieve manier aangedrongen om binnen de drie dagen te betalen. "Anders zal het bedrag maal twee (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Gerits overleden

Woensdag 6 januari 2016
Lommel - Gerard Gerits overledenGisteren is Gerard Gerits overleden. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie.
Vlaanderen telde eind december 228.987 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 710 of 0,3 procent minder dan vorig jaar. De werkloosheid daalt in West- en Oost-Vlaanderen. Antwerpen; Vlaams-Brabant en Limburg noteren daarentegen licht hoger. Dat blijkt uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de VDAB.

Fairtrade Limburg Toffee 2016

Dinsdag 5 januari 2016
Lommel - Fairtrade Limburg Toffee 2016ZoomDe provincie Limburg zoekt personen of organisaties voor de Fairtrade Toffee 2016. Een eerlijke prijs betalen voor een eerlijk product, vanzelfsprekend? Nochtans is het een belangrijke manier om mensen in het Zuiden structureel te ondersteunen. Met de zesde uitreiking van de Fairtrade Limburg Toffee wil de deputatie ook in 2016 Limburgers die een bijzondere bijdrage leveren aan de promotie en het "dagelijks" gebruik van fair trade in onze provincie, de erkenning geven die ze verdienen.
Nomineer een persoon (professional, vrijwilliger, medewerker, ...), een organisatie (buurtwerking, lokale werkgroep, wielerclub, ...) of een openbaar bestuur die dat echt verdient en anderen inspireert. Alle info via deze link.

Pjèrkën is er ook dit jaar

Dinsdag 5 januari 2016
Prietprouwët
Lommel - Pjèrkën is er ook dit jaarVa miensën diej dè nówët niks gèèvën, dor zàà-kik ’t schijt va krijgën!
           Pjèrkën

Drie procent minder bevallingen

Maandag 4 januari 2016
In 2015 waren er in de Limburgse ziekenhuizen 7.658 bevallingen. Dat zijn er 3,1 procent minder dan in 2014. In alle Vlaamse ziekenhuizen samen bedroeg de  daling 2,7 procent, zo blijkt uit cijfers van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie.
Lommel - Eens iets anders: stand-up philosophyZoomStand-up Philosophy in De Adelberg: het is eens iets anders. Zaterdag stelt Laura Van Dolron daar op haar eigen lichtvoetig filosofische wijze de vraag ‘Wat is liefhebben?’. Als een archivaris zoekt ze in haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis naar mensen die daden stelden die ons kunnen leren wat liefhebben is. Onder andere Nelson Mandela, Laura’s vader, een groep Poolse priesters, haar kleine neefje, Yoko Ono en ‘zomaar iemand op (…) Het hele nieuwsbericht

Start 2016 met quizvraag

Maandag 4 januari 2016
Lommel - Start 2016 met quizvraagZoom(Foto Albert Agten)

Albert Cochet overleden

Maandag 4 januari 2016
Lommel - Albert Cochet overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstige Albert Cochet overleden, de echtgenoot van Christiane Van-Sier. Hij was 78 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Hoeselt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Dinsdag 5 januari heropent Inloopcentrum Compagnie & Co haar deuren. Na enkele rustdagen tijdens de feestperiode zijn de vrijwilligers weer paraat tussen 11 en 18 uur van dinsdag tot vrijdag voor alle bezoekers. Iedereen is welkom om een praatje te slaan, consumptie is niet verplicht, en als men toch iets wil drinken is het aan zeer kleine prijsjes; het doel is immers om een ontmoetingsplaats te zijn waar iedereen zich veilig en thuis voelt. (Bijdrage Gerard Van Seer)

Gratis openbaar vervoer

Zaterdag 2 januari 2016
Vandaag gelezen
Vandaag hebben duizenden Britten gratis met de bus, trein en metro gereden in Londen. Het netwerk van de Oyster Card, de Londense openbaarvervoerpas, lag enkele uren uit. Waarschijnlijk is 340.000 euro aan reizen niet geregistreerd. Het probleem is inmiddels opgelost. (Bron: theguardian.com)

Het Parelstrand

Zaterdag 2 januari 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Het ParelstrandNa een rustige oudejaarsavond besefte ik gisterenavond, toen ik voor – of is het ‘achter’? – mijn toetsenbord vruchteloos op inspiratie wachtte, ineens dat we nu 2016 schreven. Mijn partner en ik hebben daar vaak discussie over, over ‘voor’ en ‘achter’. Wanneer sta je voor je bed, en wanneer erachter? En vermits we allebei uit een carrière in de onderwijswereld komen, en bijgevolg allebei altijd gelijk hebben, geraken we er maar niet uit.
Hoe dan ook, ik (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Vandenberk overleden

Zaterdag 2 januari 2016
Lommel - Wim Vandenberk overledenDonderdag is Wim Vandenberk overleden, de weduwnaar van Mathilde Van Engeland. Hij was 94 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Uitslag prijsvraag

Zaterdag 2 januari 2016
Lommel - Uitslag prijsvraagBlijkbaar hebben héél wat mensen naar 'De Slimste Mens' gekeken, en vooral... die plek onthouden waarover het ging, nl. de Sahara. Maandwinnaar, geloot uit een 60-tal inzendingen (waarvan 50 correcte antwoorden), is Hendrika Verpoorten in de Hezerpad. Proficiat! Zij mag haar boeketje gaan afhalen bij Ixora. En voor alle anderen: bedankt voor uw deelname, en op 1 februari is er een nieuwe vraag!

Dodelijk verkeersongeval

Vrijdag 1 januari 2016
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard is gisteravond even voor middernacht een 31-jarige man uit het Nederlandse plaatsje Deurne om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde tegen een boom. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 1 januari 2016
Lommel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomOnze allerbeste wensen voor een voorspoedig 2016 aan onze lezers, adverteerders, medewerkers, tipgevers... Maak er een mooi jaar van!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel