Het overige nieuws

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Johan De Smet overleden

Vrijdag 30 september 2016
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Johan De Smet overleden, de echtgenoot van Rita Jakers. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Josephine Cuypers overleden

Vrijdag 30 september 2016
Lommel - Josephine Cuypers overledenGisteren is Josephine Cuypers overleden, de weduwe van René Van den Brande. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel.

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

Bewoners De Bekelaar op treintje

Vrijdag 30 september 2016
Lommel - Bewoners De Bekelaar op treintjeZoomGisteren werden, naar jaarlijkse gewoonte, de bewoners van WZC De Bekelaar door de Soroptimisten getrakteerd op een rondrit door Lommel. Terwijl herinneringen werden opgehaald konden ze genieten van het mooie Lommel dat hier en daar toch wel veranderd is. (Bijdrage Heidi Van Hooff)

Een jonge kampioene te paard

Donderdag 29 september 2016
Lommel - Een jonge kampioene te paardZoomLien Eeckelaers (11) uit Koersel won zondag bij de wedstrijd in Hechtel-Eksel bij de c-beginnelingen de nationale titel. Lien rijdt al van haar 4de jaar paard en was super trots op haar nationale titel. Haar pony’s staan bij opa in Lommel die er samen met kleindochter Lien voor zorgt.

Nieuwe bvba: Kristien Verbruggen

Donderdag 29 september 2016
Kristien Verbruggen uit Lommel heeft de bvba Kristien Verbruggen opgericht met zetel in Schamprood in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen, het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen; alle verrichtingen, studies en operaties met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, en de verkaveling.

Inter petanque club in goede doen

Donderdag 29 september 2016
Lommel - Inter petanque club in goede doenZoomInter petanque club Lommel startte bijzonder goed aan de nieuwe competitie. De B-ploeg won van Bocholt A met 8-1, terwijl de C-ploeg hetzelfde deed van Meldert B: zij wonnen met 6-3.

Kristiaan Ven overleden

Donderdag 29 september 2016
Lommel - Kristiaan Ven overledenDinsdag is Kristiaan Ven overleden. Hij was 21 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: zaterdag (16-17 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Opvallende nieuwe dienstwagen toerisme

Donderdag 29 september 2016
Lommel - Opvallende nieuwe dienstwagen toerismeZoomToerisme Lommel nam onlangs een gloednieuwe, opvallende dienstwagen in gebruik. De auto wordt ingezet voor onderhoud van het fietsroutenetwerk in Lommel én als dienstwagen voor de toeristische dienst, ter promotie van onze regio. Opvallen doet hij zeker, want de wagen werd volledig ‘ingepakt’ met typisch Lommelse beelden. (Foto Robert Boons)

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Minder reizigers op snelbussen

Woensdag 28 september 2016
De snelbussen die Noord-Limburg en het Maasland met Antwerpen, Leuven en Brussel verbinden, blijven zo goed als zeker bestaan, maar trekken steeds minder reizigers aan. Dat meldde TVLimburg. Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open VLD) wil dat de oorzaken van de terugloop van het aantal reizigers onderzocht worden.

’n Bitskë fielëzëfiej 2

Woensdag 28 september 2016
Prietprouwët
Lommel - ’n Bitskë fielëzëfiej 2As gë ààchtër iemand zénë rug babbëlt dan stó-dë óp dë zjüstë plak vur zén kónt të kussën.
            Pjérkën

André Smeyers overleden

Woensdag 28 september 2016
Lommel - André Smeyers overledenGisteren is in Olmen de uit Lommel afkomstige André Smeyers overleden, de echtgenoot van Josephine Cuypers. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering vindt maandag (12 uur) plaats in aula Heyduin in Mol. De asurne wordt begraven op de begraafplaats van Balen-Hulsen.

Vanuit Eindhoven naar Stockholm

Dinsdag 27 september 2016
Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.
De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dag van de ouderen

Maandag 26 september 2016
Lommel - Dag van de ouderenZoom(Foto Albert Agten)

Uitslagen HVL afgelopen weekend

Zondag 25 september 2016
Lommel - Uitslagen HVL afgelopen weekendDit weekend werden alle wedstrijden van HVL thuis, in de sporthal van Provil, afgewerkt. Alle wedstrijden werden jammer genoeg met verlies afgesloten. Gisteren waren I. Hasselt (jongens-12) en Overpelt (meisjes-16) te sterk voor HVL; vandaag moest HVL (jongens-16) het hoofd buigen voor Nelo. Toch een dikke proficiat voor alle jongens en meisjes die ondanks het verlies hun best bleven doen.

Wijkrestaurant Kerkhoven

Zaterdag 24 september 2016
Lommel - Wijkrestaurant KerkhovenZoomAfgelopen donderdag werd na de vakantie weer van start gegaan met het wijkrestaurant in Kerkhoven waarbij Samana (Ziekenzorg) zorgde voor een vlotte bediening. Het was na twee maanden weer een fijn weerzien voor de deelnemers. Een leuke babbel een fris pintje en een lekkere maaltijd, dat is de bedoeling van het wijkrestaurant. Het volgende wijkrestaurant vindt plaats op 27 oktober. Kaarten zijn te verkrijgen bij apotheek Phlippo en de Spar in Kerkhoven vanaf 1 oktober tot vier dagen voor het wijkrestaurant aan de democratische prijs van 6.50€. (Bijdrage Frieda Willekens)

Erotische cartoons in 't Kristallijn

Zaterdag 24 september 2016
Lommel - Erotische cartoons in 't KristallijnZoomGisteren opende een bijzondere tentoonstelling in 't Kristallijn op de Blauwe Kei met 'erotische cartoons'. De inleiding werd gegeven door Bob Vincke, cartoonist, karikaturist en tevens voorzitter van de KEVER-kartoenistenvereniging. U kunt hier nog terecht dit én volgend weekend. Meer info op de website. (Foto's Albert Agten)
Erotische cartoons in 't KristallijnErotische cartoons in 't KristallijnErotische cartoons in 't Kristallijn
Zoom

Picasso: een 'geslagen' schilder

Zaterdag 24 september 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Picasso: een 'geslagen' schilderOf ik er iets voor voelde om afgelopen weekend als omroeper op te draven tijdens de ‘Levensloop’-evenementen op de Lommelse sportvelden? Triske was aan de telefoon. En ik ben blij dat ik toegezegd heb. Wat een gigantische organisatie, zeg! Wat een warme massa gemotiveerde mensen die allemaal 24 uur lang hun beste beentje voorzetten voor wie het door het kankermonster moeilijker heeft! Met duizenden waren ze. Op zeker ogenblik werden er problemen gemeld met het opstarten van een computer. Het wachtwoord (…) Het hele nieuwsbericht

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Mie Gerits overleden

Vrijdag 23 september 2016
Lommel - Mie Gerits overledenWoensdag is Mie Gerits overleden, de weduwe van Louis Bammens. Zij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18u-18.45u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Catharine Konings overleden

Vrijdag 23 september 2016
Lommel - Catharine Konings overledenGisteren is Catharine Konings overleden, de weduwe van Vic Kuypers. Zij was 90 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (11 uur) plaats in buurthuis De Kom in Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Buddywerking Noord-Limburg

Vrijdag 23 september 2016
Lommel - Buddywerking Noord-LimburgWie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd.  Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Suzanne Vlogaert overleden

Vrijdag 23 september 2016
Lommel - Suzanne Vlogaert overledenDinsdag is Suzanne Vlogaert overleden, de weduwe van Gerardus Heselmans. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel, gevolgd door de plaatsing  van de urne in het columbarium.

Opnieuw tekenles in kunstacademie

Donderdag 22 september 2016
Lommel - Opnieuw tekenles in kunstacademieBinnen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) werd besloten een verschuiving in de lesuren 'lagere graad Beeldende Kunst' door te voeren. Hierdoor zal de gekende 'tekenles' op vrijdagavond (15u45 - 18u25) opnieuw plaatsvinden in het gebouw ' KANL Lommel' in de Jan Davidlaan 9, het oude Hoevezavel. Inschrijven kan online of via het secretariaat op 011/80.87.10. De lessen starten op vrijdag 30 september. Gelieve u wel zo snel mogelijk in te schrijven.

Zaterdag rampoefening in Balen

Donderdag 22 september 2016
Zaterdagmorgen 24 september houden de veiligheidsdiensten tussen 9u en 11u een grootschalige rampoefening op het terrein van Fiesta Mundial op recreatiedomein Keiheuvel in Balen. In totaal doen zo’n 230 personen mee aan de oefening, waarvan een 100-tal figuranten die zullen geëvacueerd, opgevangen en verzorgd worden (zowel gekwetsten als niet-gekwetsten). De oefening speelt zich volledig af binnen het recreatiedomein, maar toch kan er beperkte hinder zijn van af- en aanrijdende voertuigen van hulpdiensten.

Leon Wouters overleden

Donderdag 22 september 2016
Lommel - Leon Wouters overledenGisteren is Leon Wouters overleden, de echtgenoot van Mia Kwanten. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Gratis op blindentribune?

Donderdag 22 september 2016
Lommel - Gratis op blindentribune?Lommel United organiseert dit seizoen, in samenwerking met de Provincie Limburg en Inter, bij vier thuiswedstrijden van de club blindentribunes voor blinde of slechtziende supporters. Vrijwillige commentatoren zorgen er voor audiobeschrijving (voetbalcommentaar) over de volledige wedstrijd en geven veel meer details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers en supporters,...
Via een ontvangertje met koptelefoon kunnen de personen met visuele (…) Het hele nieuwsbericht

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

'STEM': een nieuw vak op school

Dinsdag 20 september 2016
Lommel - 'STEM': een nieuw vak op schoolZoomAlle leerlingen van de 2A-klassen op WICO Campus Sint-Jozef  ontdekken dit schooljaar een splinternieuw vak op hun lessenrooster. Het vak heet STEM en is de afkorting van de Engelse vakbenamingen Science, Technology, Engineering en Maths. Leerlingen krijgen er uitdagende opdrachten waarin ze onderzoeks- en ontwerpvaardigheden ontwikkelen. Zo bouwen ze torens en bruggen, meten ze luchtvervuiling of ontwerpen ze een thaumatroop. STEM stimuleert zo om later loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te kiezen.

Oeroude haard in Lommel

Dinsdag 20 september 2016
Lommel - Oeroude haard in LommelZoomVorig jaar groeven archeologen van Museum De Kolonie en de KU Leuven op het Kristalpark een prehistorische haard op. Het was een zeldzaam exemplaar want de haard had een stenen structuur. Na onderzoek weten we ondertussen wat meer: zoals bijvoorbeeld wanneer en met welk hout de haard werd gestookt. Archeoloog Ferdi Geerts vertelt er meer over in Museum De Kolonie op zondagnamiddag 25 september om 14.30u. Iedereen is welkom! Om praktische redenen meld je je best even aan via info[!]erfgoedlommel.be.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Lommel - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

Nog altijd terrasweer

Maandag 19 september 2016
Lommel - Nog altijd terrasweerZoomHet blijft nog even nazomeren... (Foto Albert Agten)

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Stadsambtenaren adopteren een plant

Maandag 19 september 2016
Lommel - Stadsambtenaren adopteren een plantZoomZo’n 150 stadsambtenaren werden deze ochtend vroeg verrast met een plantje, helemaal afgestemd op hun persoonlijkheid. Ze schreven zich net voor de zomer in voor de actie “Adopteer een plant” om zo het groene van Lommel door te trekken in de werkomgeving. Valerie Persoons, coördinator van het vlinderproject in Lommel, lanceerde dat idee tijdens de laatste editie van Idee Puur*.
“Kantoorplanten zijn mooi, gezellig, en bieden heel wat gezondheidsvoordelen (…) Het hele nieuwsbericht
Stadsambtenaren adopteren een plantStadsambtenaren adopteren een plant
Zoom

Uitslagen HVL dit weekend

Zondag 18 september 2016
Lommel - Uitslagen HVL dit weekendOok dit weekend werd er volop handbal gespeeld in Lommel en dit met wisselend succes. De jongens-12 wonnen hun thuiswedstrijd tegen A.Hechtel terwijl de meisjes-16 in Hamont gingen verliezen. Deze voormiddag was I.Hasselt een maatje te groot bij de jongens-16.
Lommel - Rolstoelwandeling bij Samana in KerkhovenZoomJaarlijks organiseren ze in Kerkhoven voor alle Samana-leden een rolstoelwandeling. Bedoeling hiervan is de mensen afkomstig van Kerkhoven maar die nu in een rusthuis verblijven nog eens samen te brengen met hun vroegere dorpsgenoten. Afgelopen woensdag hadden ze een afspraak aan de Duitse militaire begraafplaats. Onder een stralende zon verzamelden een veertigtal rolstoel patiënten en hun begeleiders waar ze verwelkomd werden met een fris drankje, gevolgd door een zeer leerrijke uitleg over die begraafplaats en een bezoekje aan de crypte. (Bijdrage Frieda Willekens)

Bridgelessen voor beginners

Zaterdag 17 september 2016
Lommel - Bridgelessen voor beginnersBridgeclub Never Down organiseert begin oktober bridgelessen voor beginners. Bridge is de koning van de kaartspellen. Het is een fascinerende en sociale denksport waar talenten zoals redeneren, inschatten, tellen, intuïtie, onthouden .. veelvuldig aan bod komen. Wil jij de prins(es) worden die het spel goed beheerst? Heb jij interesse om dit spel te leren, of wil je bijkomende info, neem dan contact op met de lesgever: Hugo Schoemans (011-662584). Een bridgepartner of voorkennis is absoluut niet vereist.
Lommel - Veel belangstelling voor 'Thuis blijven wonen'ZoomAfgelopen week ging Samana Centrum weer van start met een interessante vorming voor hun leden en hun mantelzorgers met als thema 'Thuis blijven wonen'. Vroeg of laat wordt iedereen geconfronteerd met de problemen van het ouder worden en de vraag of thuis blijven wonen nog mogelijk is. Gelukkig zijn er heel wat middelen en praktische tips beschikbaar die je kunnen helpen om nog lang op een comfortabele manier in je vertrouwde omgeving te blijven zonder jezelf of je mantelzorger al te zeer te (…) Het hele nieuwsbericht

Ik zag het hem al doen

Zaterdag 17 september 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Ik zag het hem al doenEen paar weken geleden zaten we op een bankje. Om 12 uur zouden alle beiaardiers te lande ‘Bluesette’ van de net overleden Toots Tielemans inzetten. De mondharmonica kon er natuurlijk niet bij zijn. Al hoorde je het toestel op de één of andere manier wel. Zo zit de tune in ons hoofd. Het zijn magische klanken, die hij uit dat kleine instrument toverde. In het Engels laat men de ‘mond’ trouwens vallen. Het is er gewoon een ‘harmonica’, dat wij dan weer kennen als de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Hoekx overleden

Vrijdag 16 september 2016
Lommel - Maria Hoekx overledenWoensdag is Maria Hoekx overleden, de weduwe van Lambert Kuypers. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

En hij heeft altijd gelijk

Vrijdag 16 september 2016
Prietprouwët
Lommel - En hij heeft altijd gelijkEnkele dagen later dan anders, maar hier alweer de bijdrage van 'ons' Pjérkën: "Wë vijnën allëgar veul të dik dèè-w zèlf gëlijk hémmën èn dè d-andër miensën dwalmë zén".
Pjérkën

NEOS en de Circulaire Economie

Vrijdag 16 september 2016
Lommel - NEOS en de Circulaire EconomieZoomGisteren luisterden 26 Neos-leden aandachtig en vol interesse naar Karl Vrancken, onderzoeksleider voor het thema duurzame materialen op VITO in Mol. Hij leerde hen dat 'circulaire economie' een systeem is dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren en dat dit véél verder gaat dan de zogenaamde 'kringloopeconomie'. De Neos-leden waren allemaal verbaasd te horen dat er meer goud in onze GSM zit dan in (…) Het hele nieuwsbericht

Diel Rademakers overleden

Donderdag 15 september 2016
Lommel - Diel Rademakers overledenVandaag is Diel Rademakers overleden, de echtgenoot van Monique Van Brussel. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Rook-arm, hart-rijk

Donderdag 15 september 2016
Al meer dan 10 jaar organiseert het Mariaziekenhuis rookstopcursussen. Volgende maandag start er een nieuwe reeks. Ze telt acht sessies op maandagavond van 18 tot 19.30 uur. Het ziekenfonds betaalt het grootste deel van de kosten terug.
Roken is ongezond! Dat weet iedereen, en nog altijd rookt bijna 1 op de 4 Belgen, veel te veel. Velen willen stoppen, maar weinig mensen kunnen stoppen met roken zonder hulp. Daarom probeert het Mariaziekenhuis de kans op slagen te vergroten door te werken in een groep van een 10-tal personen. Wil je een goed voornemen voor het najaar nakomen en eindelijk de stap zetten om te stoppen met roken, schrijf je zeker in.
Meer info? Karlien Kuyken (T 011 826 076 of rookstop[!]mznl.be).

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Lommel - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Lommel - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht
In de kant "De Morgen" verscheen vandaag een artikel met als titel “Tot 3x meer leukemie in Mol-Dessel”. Het verhaal grijpt terug naar een epidemiologische studie van jaren geleden. Die studie uit 2012 maakte melding van een verhoogd aantal gevallen van acute leukemie bij kinderen tussen 0 en 14 jaar in de regio Mol-Dessel. Het FANC - het federaal agentschap voor nucleaire controle - stelde toen dat deze studie beschrijvend van aard was en gebaseerd op een beperkt aantal gegevens uit de (…) Het hele nieuwsbericht

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Levensloop dit weekend

Maandag 12 september 2016
Lommel - Levensloop dit weekendZoom(Foto Albert Agten)

Handbalcompetitie van start

Maandag 12 september 2016
Lommel - Handbalcompetitie van startTijdens het afgelopen weekend werd de handbalcompetitie opnieuw op gang gefloten. Zowel de meisjes-16 als de jongens-16 moesten hun meerdere herkennen tegen respectievelijk Arena Hechtel en C.Tongeren. De jongens-12 wisten hun uitwedstrijd tegen HC Overpelt wel tot een goed einde te brengen.

Diamanten bruiloft Jozef en Liza

Maandag 12 september 2016
Lommel - Diamanten bruiloft Jozef en LizaZoomDit weekend vierden Jozef Geboers en Liza Ceusters hun diamanten bruiloft. Op de foto Jozef en Liza samen met hun kinderen en heel de familie. (Foto Jacky Geboers)

Overvolle wei op Sanicole

Zondag 11 september 2016
Lommel - Overvolle wei op SanicoleZoomWe wachten vol ongeduld de ramingen van organisatie én politie af, maar er was volk op de Sanicole Airshow, veel volk. Vielen er rond de middag enkele druppels en was het tot een uur of twee nog wat betrokken, de zon kwam er in de namiddag wél door, samen met duizenden enthousiastelingen, waarvan er sommigen van ver kwamen, en anderen met het goede weer toch eens een airshow van dichterbij wilden beleven. Het geweld van de moderne jets bezorgde de wei kippevel, maar dat deden de oude bakken met hun kenmerkend geluid ook. En zo bracht de organisatie weer een prachtige afwisselende show. Dat belooft voor de jubileum-editie (40 jaar) volgend jaar! (foto's Marc Faes) Meer foto's

Handballen in onze stad

Zondag 11 september 2016
Lommel - Handballen in onze stadHandbal is een geweldig leuke sport, waar je samen met je vrienden en vriendinnen op een leuke manier met de bal speelt. Lichaamsbeweging en balcoördinatie! Heb jij zin om actief mee te komen sporten? Dan is handbal de geschikte sport voor jou. Kom in de maand september gerust enkele keren gratis meetrainen in de sporthal Provil. Voor vragen: sonja.schonkeren[!]hvlommel.be, 0472/448359 of via de website. Vanaf woensdag 14 september 2016 trainen ze ook in de sporthal Kerkhoven van 13.30 tot 15.00 uur.

Duikclub zoekt nieuwe leden

Zaterdag 10 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Wist u dat Noord-Limburg een duikclub heeft? Met echte duikers, met vinnen en zo? Ja hoor: duikclub Atlanta, in Overpelt. Die club heeft nu een promofilmpje gemaakt om de duiksport te promoten en op die manier nieuwe leden binnen te halen. Duik er even in via deze link!

Ludwin Diepvens overleden

Zaterdag 10 september 2016
Lommel - Ludwin Diepvens overledenGisteren is Ludwin Diepvens overleden, de weduwe van Peter Lavreysen. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment:woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Nieuwe bvba: Immo D&F

Zaterdag 10 september 2016
Johan Geenen en Ineke Lourdaux, beiden uit Lommel, hebben de bvba Immo D&F opgericht met zetel aan de Leeuwerikstraat in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Behoorlijk spectaculair

Zaterdag 10 september 2016
Lommel - Behoorlijk spectaculairZoomNatuurlijk hebt u al lang spijt dat u gisteravond niet op het vliegveld van Sanicole in Hechtel-Eksel was, waar u kon kijken naar de avondshow van vliegtuigen die zondag deelnemen aan de airshow. Maar via dit prachtige filmpje kunt u toch al zien hoe het kwam dat duizenden mensen daar hun adem inhielden... (Video: Chris Janssens)

Faling Amberes uitgesproken

Zaterdag 10 september 2016
De rechtbank in Hasselt heeft de faling uitgesproken van de handels- en beheersmaatschappij nv Amberes in Lommel. De onderneming werd op 26 juli 2002 opgericht en verhuisde eind vorig jaar naar Lommel. Als curator is mr. Raf Hermans aangesteld.

Boekenverkoop ten voordele 11.11.11

Zaterdag 10 september 2016
Lommel - Boekenverkoop ten voordele 11.11.11ZoomNet zoals voorgaande jaren kunt u dit weekend, tijdens de herfstbraderie, boeken aankopen aan een wel érg lage prijs, en dit ten voordele van de 11.11.11 actie. De organisatie is in handen van de bibliotheek, maar vindt plaats vlak daarbij in het Praathuis. (Foto Albert Agten)
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Broer

Zaterdag 10 september 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Grote BroerWaarom begin je columns te schrijven? Het brengt geen financiële zoden aan de dijk. Géén. Is het een soort van zelfbevestiging? Wil je tonen dat je, zoals een violist met zijn strijkstok, een etser met een graveernaald of een schilder met zijn penseel, iets kunt met woorden? In mijn geval is dat wellicht zo. Al vind ik mijzelf een onbetekenende garnaal in vergelijking met iemand als Carmiggelt of Bomans. Eerlijk.
Misschien is het wel te vergelijken met de neiging die sommige mensen voelen om, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Veel volk voor avondshow van SanicoleZoomWie zich deze avond buiten waagde, zal het wel gehoord hebben. Veel beweging (met soms veel lawaai) in de lucht, en dat voor de ondertussen alweer 6e Sanicole Sunset Airshow. Het was de B-1 bommenwerper die de avond mocht openen, al waren de Amerikanen wel bijzonder sober met slechts 2 doorvluchten. Wat volgde was een afwisseling van geweld en elegantie, van moderne toestellen tot bakken vol nostalgie. De avond werd beëindigd met (zweef)vliegtuigen en een helikopter die tijdens hun vlucht een heel arsenaal vuurwerk afschoten. Een tip voor wie zondag naar de Airshow gaat: wie zonder 'bag' naar daar trekt, geraakt vlot binnen, met 'bag' kan het iets langer duren. (Foto Emma Faes) Meer foto's

Nieuwe bvba: Miejori

Vrijdag 9 september 2016
Joris Vandeweyer en Mieke Sannen hebben de bvba Miejori opgericht met een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro en met zetel aan de Balendijk. Miejori is een onderneming in onroerende goederen.

Ria Heyligen overleden

Vrijdag 9 september 2016
Lommel - Ria Heyligen overledenWoensdag is Ria Heyligen overleden, de echtgenote van Vic Wielockx. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag in intieme familiekring plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel.

Unieke samenwerking Syntra-CLW Provil

Donderdag 8 september 2016
In het schooljaar 2016-2017 gaan SYNTRA Limburg en CLW Provil een unieke samenwerking aan wat betreft de opleiding kapper voor jongeren in het nieuwe Duaal Leren. Het is de eerste maal in Vlaanderen dat een Centrum Leren & Werken en SYNTRA Leertijd intensief gaan samenwerken.
Tot voor kort was een samenwerking tussen een CLW en SYNTRA Leertijd bijna onmogelijk. De grootste barrière was de veelheid van overeenkomsten die een leerling kon afsluiten in het stelsel van leren en (…) Het hele nieuwsbericht

Drukste zomer ooit op Eindhoven Airport

Donderdag 8 september 2016
Lommel - Drukste zomer ooit op Eindhoven AirportZoomRuim 1 miljoen passagiers (1.014.402) hebben in de maanden juli en augustus gebruik gemaakt van Eindhoven Airport. Het is voor het eerst dat de luchthaven in deze twee zomermaanden de grens van 1 miljoen passagiers doorbreekt. Vorig jaar waren dat in dezelfde maanden nog geen 900 duizend passagiers (896.106), een groei van 13%. Hierdoor is de zomer van 2016 de drukste zomer ooit.
De luchthaven verwacht echter dat de drukste dag van het jaar pas vandaag zal zijn, op 8 september. Meer dan 18.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Open Monumentendag in Kerkhoven

Donderdag 8 september 2016
Zondag is het Open Monumentendag in Lommel-Kerkhoven. Je kan de pas gerestaureerde Sint-Jan Baptist kerk bezoeken en er staat ook een familiezoektocht op het programma. Verder kan je onder meer de expo 'Kerkhoven: daar gaat niets boven' bezoeken in zaal Heideghalm aan de Kanaalstraat.

Basisschool bezoekt Museum De Kolonie

Donderdag 8 september 2016
Lommel - Basisschool  bezoekt Museum De KolonieZoomLeerlingen van het zesde leerjaar van basisschool De Horizon uit Hamont bezochten gisteren Museum De Kolonie in Lommel. Heel enthousiast gaven zij het startschot aan het project 'Oertijd'. (Gerd Bloemen).

Last van wespen?

Woensdag 7 september 2016
Lommel - Last van wespen?Als de zon in het land is, duiken de wespen steevast op. Vervelend. Zeker als je met een wespennest zit in je tuin, je huis of vlakbij je terras.Heb je een storend wespennest in je woning of tuin en wil je dat de brandweer het verdelgt? Contacteer de brandweer dan via het nieuwe en handige e-formulier op www.hvznl.be.
    Geef een goede beschrijving op het formulier, als we aan het nest kunnen, hoef je niet thuis te zijn. Zet er eventueel een markering bij: bv. trapladder, (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag Hagevenhappening

Dinsdag 6 september 2016
Lommel - Zondag HagevenhappeningZoomOmringd door het waardevolle natuurgebied Hageven zal het bezoekerscentrum De Wulp aan de Tussenstraat in Neerpelt aanstaande zondag 11 september van 10u tot 18u het decor vormen van de HagevenHappening. Dit jaar werkte Natuurpunt Neerpelt intens samen met Welzijnsregio Noord-Limburg, De Biehal en De Winning. De organisatoren willen met dit feest voor de ganse familie enerzijds opkomen voor een kwaliteitsvolle natuur en leefomgeving en anderzijds de aandacht trekken voor de sociale economie in (…) Het hele nieuwsbericht

Jetje Colaers overleden

Dinsdag 6 september 2016
Lommel - Jetje Colaers overledenGisteren is Jetje Colaers overleden, de weduwe van Jaak Vanhemel. Zij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

Tentoonstelling in Diagnosecentrum

Dinsdag 6 september 2016
Lommel - Tentoonstelling in DiagnosecentrumZoomDe Lommelse kunstenares Elsa van den Hoogen exposeert nog tot 27 september in het Diagnosecentrum in Lommel. Je kan kunstwerken zien in grafiek en modeltekenen. Te bewonderen tijdens de openingsuren van het Diagnosecentrum. (Jan Kneepkens).

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bart Ketelslegers overleden

Maandag 5 september 2016
Lommel - Bart Ketelslegers overledenVandaag is Bart Ketelslegers overleden. Hij was 35 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Pol Geerinckx overleden

Maandag 5 september 2016
Lommel - Pol Geerinckx overledenGisteren is Pol Geerinckx overleden, de echtgenoot van Marie Cruysberghs. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.

Vuurwantsen in Bosland

Maandag 5 september 2016
Lommel - Vuurwantsen in BoslandZoomDe meeste kans om deze beestjes te zien is om nu te gaan kijken onder de lindebomen. Daar kun je ze in nazomer meestal aantreffen in grote groepen. De zaadjes van de linden beginnen nu af te vallen en de wantsen gebruiken dit als voedsel. Let ook op de zwarte kleurvlekken op de rugzijde. De volgroeide wantsen hebben een strakke driehoek, de jonge eerder een omgekeerde  (Pierre Rutten).

Doordenkertje

Maandag 5 september 2016
Lommel - DoordenkertjeZoomWeer een doordenker aan de Kon. Leopoldlaan... (Foto: Albert Agten)

Vanaf vandaag terug nachtvluchten

Maandag 5 september 2016
Zoals elk jaar werden er vanaf 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september geen nachtvluchten vanaf de vliegbasis Kleine Brogel uitgevoerd om tal van publieke redenen (‘blokperiode’ studenten, zomertoerisme, gebruik militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.Vanaf vandaag worden de nachtvluchten echter terug opgestart, meldt de vliegbasis.

Bambooti opent fraaie pop-up store

Zondag 4 september 2016
Lommel - Bambooti opent fraaie pop-up storeZoomÉen jaar na de opstart van het label Bambooti openden jonge ondernemers Pieter Van Moll en Freek Gielen (foto) gisteren hun eerste fysieke winkel in de Kerkstraat 32,  in partnerschap met Gemini, Les Soeurs, Sock You & Buffel Gin. Bambooti wil mensen dichter bij de natuur brengen door producten te creëren die gemaakt worden uit hout en andere natuurlijke materialen. Sinds het ontstaan spitste het merk zich vooral toe op e-commerce, maar vandaag gaan de twee heren een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Boterhammen in het park

Zaterdag 3 september 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Boterhammen in het parkJe kan het tegenwoordig zo zot niet bedenken, of het bestaat. We hebben dit toestel al een paar keer gekregen in eetgelegenheden. Noem het maar een buzzer. Je bestelt iets om te eten of te drinken en je krijgt zo een kleine ufo mee. Een klein grijs schijfje met rode lampjes. Van zodra op de ufo de lampjes branden, en het begint te zoemen, mag je de bestelling afhalen aan de toog. Ook in het Middelheimpark kregen we een dergelijke ufo mee, na het bestellen van de broodjes rosbief. We zaten daar perfect, buiten in (…) Het hele nieuwsbericht

Toosje van Tulden overleden

Vrijdag 2 september 2016
Lommel - Toosje van Tulden overledenGisteren is Toosje van Tulden overleden, de weduwe van Alojzy Strzelecki. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters in Lommel.

Nieuw: gepersonaliseerde urnen

Vrijdag 2 september 2016
Lommel - Nieuw: gepersonaliseerde urnenZoomAllicht kent u 'De Schipper', oftewel Marc Baeten, van de Blauwe Kei, waar hij zijn mottoshop uitbaat én ieder jaar een geweldig feestje bouwt. Samen met vennoot Patrick Celen komt hij nu met een nieuw concept, nl. een gepersonaliseerde urne, specifiek voor bikers. De Schipper en zijn vennoot zijn meer dan een jaar bezig geweest met het ontwikkelen, zoeken naar de juiste fabrikant, en vooral kunstenaars om een urne te creëren die de passie van motorrijder kan vormgeven. Inmiddels hebben ze (…) Het hele nieuwsbericht

Neos bezocht Stevensweert

Vrijdag 2 september 2016
Lommel - Neos bezocht StevensweertZoomMet 50 NEOS-leden trokken ze naar Stevensweert voor een wandeling door het kleine pittoreske stadje (ongeveer 1700 inwoners). Stevensweert en Ohé-en-Laak maken deel uit van een grindeiland gelegen tussen de oude en de nieuwe Maas. Een halve eeuw geleden was het geen eiland maar door de grindafgravingen is het dat wel geworden. Ook bezochten ze het museum waar ze vooral trots zijn op hun vondst van de KANTHAROS (Griekse benaming voor drinkbeker), gevonden bij het baggeren, en die dateert (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

Vraag van de maand: oplossing

Vrijdag 2 september 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - Vraag van de maand: oplossingDe vraag deze maand was wel supergemakkelijk. Dat iedereen het eerste deel juist had, verwondert wel niemand. Het ging uiteraard om K3. Maar dat van de erg vele deelnemers zowat 90% schepen Jasmine Van Grieken herkende aan haar schoenen... dat hadden we niet verwacht. In ieder geval, onze maandwinnaar is Maria Colson uit de Wielewaalstraat, en zij mag haar boeketje bij Ixora gaan ophalen!

Academie pakt uit met nieuwe website

Vrijdag 2 september 2016
Lommel - Academie pakt uit met nieuwe websiteZoomStipt met het begin van het nieuwe schooljaar lanceert de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL, voorheen NIKO) een nieuwe website. Nieuw is dat de site ook prima werkt op mobiele toestellen, zoals tablet of smartphone. En voor beginners is de cursuswijzer handig, in enkele muisklikken loodst die je door het aanbod. Voor de ontwikkeling zorgde Christophe Evers van Webstylers, die ook al jaren instaat voor de Internetgazet.

Anny Vromans overleden

Donderdag 1 september 2016
Lommel - Anny Vromans overledenGisteren is Anny Vromans overleden, de echtgenote van Henri Wouters. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Leon Dirx overleden

Donderdag 1 september 2016
Lommel - Leon Dirx overledenGisteren is Leon Dirx overleden. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Geslaagde hangmattenactie in Bosland

Donderdag 1 september 2016
Lommel - Geslaagde hangmattenactie in BoslandZoomHeel wat mensen uit Bosland en omgeving zaten de afgelopen negen woensdagen rond 17 uur op het puntje van hun stoel. Op dat tijdstip werd er telkens een foto op Facebook gepost van een hangmat op een typisch Boslandplekje. Wie als eerste die hangmat wist te bereiken, mocht hem mee naar huis nemen. Iedereen die er binnen het uur arriveerde, maakte ook kans op de hoofdprijs: een Boslandarrangement met een totale waarde van maar liefst 500 euro. Woensdag werd de winnaar bekend gemaakt.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Heylen overleden

Donderdag 1 september 2016
Lommel - Jenny Heylen overledenDinsdag is Jenny Heylen overleden, de echtgenote van Germain Appeltans. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Sabine Dekkers overleden

Donderdag 1 september 2016
Lommel - Sabine Dekkers overledenDinsdag is Sabine Dekkers overleden, de echtgenote van Corrado Meo. Zij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe maand, nieuwe prijsvraag

Donderdag 1 september 2016
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe prijsvraagVoor onze prijsvraag van september zoeken we het in 'voeten'. Een dubbele vraag: 1) van welke BV's die onlangs in onze stad waren zijn deze schoenen? (foto links onderaan). En omdat deze eerste vraag eigenlijk vrij simpel is, een tweede schiftingsvraag er bovenop: van welke Lommelse BV zijn de schoenen op de tweede foto? Antwoorden enkel en alleen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR middernacht vandaag.
Nieuwe maand, nieuwe prijsvraagNieuwe maand, nieuwe prijsvraag
Zoom

Het weer in Lommel in augustus

Donderdag 1 september 2016
Het was zowat 'voor elk wat wils' afgelopen maand. De gemiddelde minimumtemperatuur bedroeg 13,7 C°, maximum was 25,0 C°. In totaal viel er 65,8 liter neerslag, en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1020,2. En zo bent u weer helemaal mee... (Met dank aan Georges Bleyen)
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel