Het overige nieuws

Lommel - Een fotoboek van Hans, InternetgazetmedewerkerZoomEen medewerker van de Internetgazet heeft geen tijd om zich te vervelen. Daarom lopen we over van bewondering voor Hans Put, onze man in Beringen. Die slaagde er in zijn schaarse vrije tijd nog in om een prachtig fotoboek over Beringen te maken. Vanmorgen overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Webers van die stad. Dat gebeurde voor dag en dauw, bij zonsopgang - de rest van de dag had Hans geen tijd meer. Op de foto: het binnenste van een koeltoren van de vroegere elektriciteitscentrale van de koolmijn - een foto uit het fotoboek. (Foto Hans Put)

Weerverloop van de maand maart

Vrijdag 31 maart 2017
De maand maart begon nat tot de 10de en had ook nog wat water over van 18 tot 21 maart, maar we kregen ook mooie lentedagen.
De gemiddelde minimum temperatuur bedroeg 4,7° en de maximum 14,5°. Uitschieters waren 28, 30 en 31 maart met ruim 21 tot 24°. Details vindt u op de website van Aquila Lommel. (Bijdrage Georges Bleyen)
Lommel - Vastenactie op WICO Campus Sint-JozefZoomVandaag werd onder impuls van de pastorale animatiegroep (PAG) op WICO Campus Sint-Jozef een vastenactie georganiseerd. Voor de leerlingen en leerkrachten stond deze dag helemaal in het teken van solidariteit. Tijdens de voormiddag nam elk leerjaar aan een sponsoractiviteit deel om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Dit schooljaar zijn dat projecten in Nicaragua, Haïti, Gambia en de Special Olympics. Daarna stond voor iedereen een ‘sobere maaltijd’ klaar. Vandaag werd ook bekend gemaakt wat deze activiteit vorig schooljaar heeft opgebracht. Nicaraguacomité, ‘Druppels voor Haïti’ en ‘Alex Nursery School’ mochten elk 2.747 euro in ontvangst nemen.
Vastenactie op WICO Campus Sint-JozefVastenactie op WICO Campus Sint-JozefVastenactie op WICO Campus Sint-Jozef
Zoom

Nestje bouwen

Vrijdag 31 maart 2017
Lommel - Nestje bouwenZoomOnze fotograaf spotte vandaag een duif die zich comfortabel een nest had gebouwd aan café de Kroon. Er zijn slechter plaatsen om je te 'nestelen'... (Foto Albert Agten)

Nieuwe bvba: Perseus

Vrijdag 31 maart 2017
Perseus Consultancy and Care: dat is de naam van de bvba die door Joseph De Leeuw en Yolanda Vermunt, beiden uit Lommel, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap met zetel aan de Pieter Paul Rubensdreef behoren onder meer het verstrekken van ondersteunende en adviserende diensten aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, burgers en bedrijven én het inrichten van zorgcampussen.

L'Abattoir failliet

Vrijdag 31 maart 2017
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de faling uitgesproken van L'Abattoir met zetel in Maatheide. Schuldeisers kunnen zich vanaf 1 april melden.
Lommel - Frituur 't Schuurke viert in stijlZoomDit weekend bestaat frituur 't Schuurke in de Hees 25 jaar, en uitbater Alex (foto)  vond dat dit 'stevig' mocht gevierd worden... Hij plaatste dan ook een heuse spiegeltent vlakbij zijn frituur en presenteert daar dit weekend een programma voor elk wat wils. Vanavond is er een fuif voor het jongere publiek met meerdere DJ's, morgenavond kunt u er terecht voor een +30 party met CCRevival en Funky D, en zondagnamiddag tenslotte is het aan de iets ouderen onder ons voor optredens van de Sjieklets en Davy Valerio, met koffie en taart er bovenop! (Foto Jan Buyens)

Ambassadeurs op verplaatsing

Donderdag 30 maart 2017
Lommel - Ambassadeurs op verplaatsingZoomDe ambassadeurs van de stad, lichting 2017, gingen vandaag op verplaatsing. Op uitnodiging van Philippe Valenne bezochten ze het militair museum in Leopoldsburg. Aanwezig waren Jelle Devries, Lisette Beysen, Frans Diepvens, Henri Geuens, Pauli Knuvelder, Ghislaine Schops, Riena van Ham en Ricky van Hoof. (Bijdrage Jelle Devries)

Henri Cremers overleden

Donderdag 30 maart 2017
Lommel - Henri Cremers overledenVandaag is Henri Cremers overleden, de echtgenoot van Jacqueline Hendriks. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Beletage

Donderdag 30 maart 2017
Marie Paul Berckmans uit Lommel heeft de bvba Beletage opgericht met zetel aan de Kanaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources, marketing en computerservices.

Paastoernooi LTC

Donderdag 30 maart 2017
Lommel - Paastoernooi LTCZoomZaterdag 1 april start het Paastoernooi van LTC op de tennisterreinen in Kolonie. Het toernooi loopt tot zondag 9 april, de finale dag. Met 507 inschrijvingen zullen alle dagen goed bezet zijn. Ook dit jaar is er weer een sterke bezetting bij de dames 1 en heren 1 reeks met telkens 3 A-spelers en 5 B-15/4 op de hoofdtabel. De organisatie rekent op mooi weer zodat er van het mooie tennis kan genoten worden op het nieuw aangeklede terras en buitenbar (foto). (Bijdrage Marc Darquennes)
Lommel - Neos op uitstap naar Schaarbeek en EvereZoomVandaag vertrokken 43 enthousiaste Neos- leden van de afdeling Lommel richting Brussel. In de voormiddag stond een bezoek aan het treinmuseum in Schaarbeek op het programma. Ze bezochten ook de 'postwagon' waar en route de post gesorteerd werd. Zelfs de koninklijke rijtuigen konden ze bezichtigen. Het museum was rijkelijk voorzien van trein- wetenswaardigheden zelfs maquettes van bruggen en viaducten. Na de lunch werd een bezoek gebracht aan het Brussels Museum van de Molen en de Voeding. (Bijdrage Hélène Vissers)

René Cardinaels overleden

Woensdag 29 maart 2017
Lommel - René Cardinaels overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige René Cardinaels overleden, de echtgenoot van Maria Mannaerts. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asbijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Gerard Bloemen overleden

Woensdag 29 maart 2017
Lommel - Gerard Bloemen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Gerard Bloemen overleden, de weduwnaar van Marie-Denise Dubuche en de echtgenoot van Josée Lipkens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30u) in funerarium Witters in Lommel.

Christianne Machielsen overleden

Woensdag 29 maart 2017
Lommel - Christianne Machielsen overledenOp 21 maart overleed Christianne Machielsen, de echtgenote van Louis Vreys. Zij was 70 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Met de groeten uit... Hasselt

Dinsdag 28 maart 2017
Lommel - Met de groeten uit... HasseltZoomAls u nog nooit de Japanse tuin in Hasselt bezocht hebt, dan is het nu hét moment, signaleert Marcella Stappers. "De kerselaren en magnolia's bloeien. En wat een pracht!" (Foto Marcella Stappers)

Code geel in Limburgse bossen

Dinsdag 28 maart 2017
Het warme lenteweer in Limburg zorgt voor een verhoogd risico op bosbranden, meldt TVL. Op dit moment geldt er code geel in de Limburgse bossen. Dat bekent dat de vegetatie droger wordt en dat er een verhoogde waakzaamheid is.

Niet meer roken in de wachtrij

Dinsdag 28 maart 2017
Grensgevallen
Vanaf zaterdag mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij bij attracties van de Efteling. De Club van Elf, een samenwerkingsverband van de 21 grootste pretparken en dierentuinen van Nederland, heeft dit besloten. De reden voor het rookverbod heeft volgens een woordvoerster te maken met het 'unieke karakter' van de rijen. "Je kunt niet even uit de rij stappen als je ergens last van hebt", legt ze uit. "Daarom hebben we nu het besluit genomen."

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Dinsdag 28 maart 2017
Lommel - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomLeo Swinnen en Dirk Van Bun stelden een nieuwe fietsgids samen voor Noord- en Midden-Limburg en presenteerden die gisteren officieel aan de pers. Leo Swinnen: "Mijn vrouw en ik zijn fervente fietsers, maar dikwijls waren we teleurgesteld dat we nergens iets konden drinken. Ofwel vonden we niets op onze weg, ofwel was de zaak gesloten. Vandaar het idee voor een fietsgids met leuke tussenstops. We stippelden 21 prachtige fietstochten uit met telkens een vier à vijf stopplaatsen." Dankzij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Zoom
Grensgevallen
Een oudere vrouw heeft vrijwel de hele nacht gewond buiten haar appartement aan de Leenderweg in Valkenswaard gelegen. Ze werd vanmorgen door familie onderkoeld aangetroffen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is vermoedelijk zondagavond gevallen toen zij van de lift naar haar voordeur liep. Het is niet duidelijk hoe zwaar haar verwondingen zijn.

Uitdaging voor Lommelse scouts

Maandag 27 maart 2017
Lommel - Uitdaging voor Lommelse scoutsZoomNa de succesvolle eerste editie van de Sahara City Run kon een vervolg niet uitblijven. Natuurlijk is de passage door het unieke zandlandschap van de Sahara dé reden waarom op paasmaandag 17 april honderden lopers naar Lommel afzakken. Met de hulp van Scouting Lommel hebben de organisatoren een extra parcours-topper in petto. Net na de passage aan de voet van de opvallende uitkijktoren zullen de deelnemers van de 10 km en de 15 km over het water lopen op een speciaal voor deze run gebouwde (…) Het hele nieuwsbericht

Wie zal het zijn?

Maandag 27 maart 2017
Lommel - Wie zal het zijn?ZoomFoto Albert Agten

Josephine Witters overleden

Maandag 27 maart 2017
Lommel - Josephine Witters overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Josephine Witters overleden, de echtgenote van Frans Linsen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.

Lenteflitsers

Maandag 27 maart 2017
Lommel - LenteflitsersIn de laatste week van maart zullen de snelheidscontroles hoofdzakelijk aan te treffen zijn op volgende plaatsen: Luikersteenweg, Kerkhoven en Werkplaatsen.

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Lommel - Win een dvd!ZoomWat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.

Nuttige wandelaars

Zondag 26 maart 2017
Lommel - Nuttige wandelaarsZoomWandelaars van de wandelclub Meerhout-Zittaart maakten tijdens één van hun uitstappen afgelopen week in Lommel de straatkanten proper. Dit soort toerisme mag aangemoedigd worden want er wordt nog altijd teveel zwerfvuil achtergelaten. Bedankt aan deze wandelaars! (Bijdrage August Steurs)

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Lommel - Straks niet vergeten...ZoomKomende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Voor treinreizigers

Zaterdag 25 maart 2017
Ter herinnering: dit weekend is er geen treinverkeer tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingezet.

De wereld is een schouwtoneel

Zaterdag 25 maart 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - De wereld is een schouwtoneelWie regelmatig mijn columns leest, weet dat ik een fervent liefhebber ben van ‘het goede’ amateurtoneel. Ik weet het, die aanhalingstekens rond het goede kunnen meteen de indruk wekken dat ik vind dat er ook zo iets bestaat als ‘het slechte’ amateurtoneel. Welnu, lieve mensen, dat vind ik inderdaad. Een paar keren heb ik me laten overhalen om te gaan kijken / luisteren naar een groep die van zichzelf vond dat ze toch wel het een en ander op de planken bracht. Het gekozen stuk was altijd wat (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Lommel - Met vuile handen naar de rechtbankEen leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kla4tje bouwt mee aan wereldrecordZoomOp 26, 27 en 28 mei vindt er in Mol een grote LEGO-happening plaats. Ruim 48 scholen uit de Kempen kregen de uitdaging om een GBC-module te bouwen. GBC staat voor Great Ball Contraption. Hierbij is het de opdracht om een LEGO-balletje van het ene bakje naar het volgende bakje te transporteren. Ze kregen hiervoor een grote doos gevuld met LEGO Technics ter beschikking.
Ook de kinderen van het vierde leerjaar van BS Kla4tje zagen deze opdracht wel zitten. In de klas hadden ze al heel wat (…) Het hele nieuwsbericht
Kla4tje bouwt mee aan wereldrecordKla4tje bouwt mee aan wereldrecord
Zoom

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.
Lommel - Een minibus voor Open Atelier N.-LimburgZoomOp 18 januari werd er een Ford Transit minibus met 9 zitplaatsen afgeleverd bij Noord-Limburgs Open Atelier. Die instelling mag er 5 jaar lang gebruik van maken. Het busje, geleverd door het Duitse bedrijf akzent Socialsponsoring, wordt gefinancierd door het aanbrengen van reclameboodschappen van regionale ondernemers. Hierdoor krijgen cursisten met vervoersproblematiek toch de kans om een opleiding te volgen bij Open Atelier. Maandag werden de sponsors bedankt met een hapje en een drankje.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Big Media Group failliet

Donderdag 23 maart 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Big Media Group uit Lommel failliet verklaard. De onderneming gaf de "Manager Magazines" uit. In augustus was Big Media Group in vereffening gegaan. Het personeel kreeg eerder al een ontslagbrief in de bus.

Nieuwe vennootschap: KB Construct

Donderdag 23 maart 2017
Kim Bruyndonckx uit Itegem en Johannes Van Heukelom uit Lommel hebben de gewone commanditaire vennootschap KB Construct opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de begeleiding van bouwprojecten en het optreden als tussenpersoon in de verkoop en de verhuur van gebouwen.

Robert Peiffer overleden

Donderdag 23 maart 2017
Lommel - Robert Peiffer overledenGisteren is Robert Peiffer overleden, de echtgenoot van Anny Van Hoywegen. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur).

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Lommel - Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingenGisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Van Engeland overleden

Donderdag 23 maart 2017
Lommel - Sus Van Engeland overledenVandaag is Sus Van Engeland overleden, de echtgenote van Tiny Salden. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Jan Driesmans overleden

Donderdag 23 maart 2017
Lommel - Jan Driesmans overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is maandag Jan Driesmans overleden. Hij was 52 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die in december ingaat, is voorzien dat er elke tien minuten een intercity van Eindhoven naar Utrecht en Amsterdam rijdt. Daarmee wil de NS een eind maken aan de overvolle treinen op het traject. Ook zouden reizigers een grotere kans hebben op een zitplaats. Op dit moment rijden er per uur nog vier treinen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.
Lommel - Nieuwe EHBO-opleiding start vrijdagZoomNu vrijdag start er een nieuwe EHBO-opleiding door de lokale afdeling van het Rode Kruis. De aanvang is 18 uur en het einde is voorzien rond 22 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus snel inschrijven is de boodschap. Dit kan via Peter Geelen (0498/473437), vorming[!]lommel.rodekruis.be of via Jean Jonkers (0477/356432), voorzitter[!]lommel.rodekruis.be. Ook voor méér info kan je daar terecht.                      

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Jos Booms overleden

Woensdag 22 maart 2017
Lommel - Jos Booms overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Jos Booms overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Swinnen. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Terug van buitenlandse stage

Dinsdag 21 maart 2017
Lommel - Terug van buitenlandse stageZoomOp 10 maart was het zover: de leerlingen van 6 Organisatiehulp van Wico campus Sint Jozef, onder begeleiding van mevr. Vermeir en mevr. Brans, vertrokken op buitenlandse stage naar Wengen (Zwitserland) waar ze gingen meedraaien in een hotel. Sommige leerlingen stonden er in voor de afwas, anderen moesten werken in de keuken. Ook de tafeldienst en de schoonmaak behoorden tot het takenpakket. Naast het harde werk was er gelukkig ook wat tijd voor welverdiende ontspanning: genieten van het zonnetje en het prachtige uitzicht, of gaan skiën. Moe maar voldaan kwamen ze afgelopen zondag terug thuis. Deze mooie herinnering kan men hen alvast niet meer afnemen!
Terug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stage
Zoom
Lommel - Twee nieuwe 'eaux de vie' in LimburgZoomAfgelopen week werd in aanwezigheid van schepen Geert Jansen 'Limburg Finest' voorgesteld, een unieke samenwerking tussen twee fruitboeren uit St.-Truiden en Stevoort, de distillateur het Stookkot uit Stevoort en Beacon Spirits uit Lommel. Resultaat van deze samenwerking zijn twee kwalitatieve Limburgse eaux de vie.
Vermarkter en initiatiefnemer is Lommelaar Patrick Proth. Alweer een streekproduct om fier op te zijn... (Foto Robert Boons)

Nieuwe uitbaters

Dinsdag 21 maart 2017
Lommel - Nieuwe uitbatersZoomLauri en Carine zijn de nieuwe uitbaters van het cafetaria aan de tennisvelden in de speeltuin. Veel succes! (Foto Robert Boons)
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)

Jef Diepvens overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Lommel - Jef Diepvens overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Jef Diepvens overleden, de echtgenoot van Paula Schoonis. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Strooiendorp. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Marleen Vanderhoydonks overledenVandaag is Marleen Vanderhoydonks overleden, de echtgenote van Jef Timmermans. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Alweer bijna zomertijd

Maandag 20 maart 2017
Lommel - Alweer bijna zomertijdZoomFoto Albert Agten

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Lommel - Zaterdagnacht gaat zomeruur inIn de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Annie Ven overleden

Maandag 20 maart 2017
Lommel - Annie Ven overledenZaterdag is Annie Ven overleden, de echtgenote van Jos Geypen. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Julia Wellens overleden

Maandag 20 maart 2017
Lommel - Julia Wellens overledenOp 14 maart overleed Julia Wellens. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Lommel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDe nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!
Lommel - Garageverkoop: laatste inschrijfmomentenZoomIn het weekend van 22 en 23 april vindt de jaarlijkse Garageverkoop plaats. De inschrijvingen hiervoor zijn afgelopen en dus is het nu duimen voor een prachtig weertje. Alhoewel... wil je nog deelnemen maar is je inschrijving nog niet in orde?  Rep je dan morgen/ maandag of ten allerlaatste dinsdag 21 maart naar Toerisme Lommel aan het marktplein, want daar kan je tussen 15.30 uur en 17 uur nog de betaling in orde maken (je inschrijving moet wel in orde zijn via de website). Nu al een fijne Garageverkoop gewenst!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Lommel - Wie won de DVD?ZoomHet is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!
Lommel - Teckelwandeling aan De SoevereinZoomDeze namiddag verzamelden héél wat baasjes mét hun honden voor een heuse 'teckelwandeling' doorheen Bosland. Die was mede georganiseerd door de Wellense teckelclub. Er waren 80 deelnemers met 37 teckels en ze beleefden er allemaal evenveel plezier aan... (Foto's Annie Teuwens)
Teckelwandeling aan De SoevereinTeckelwandeling aan De Soeverein
Zoom

Allemaal voor Ed Sheeran

Zaterdag 18 maart 2017
Op 5 april zal niemand minder dan Ed Sheeran optreden in het Sportpaleis van Antwerpen. Tickets zijn al lang uitverkocht maar radiozender MNM voorziet nu een winactie voor een privéconcertje en een meet and greet met de zanger. Voor deze wedstrijd moeten de fans proberen om met de hashtag #MetSheeran in de media te geraken. Zo probeerden Anne Schoone, uit Lommel, en Marissa Braeken, uit Overpelt, ook om met hun idee in de media te komen. De twee meisjes studeren allebei in Leuven en hebben daar dan ook de Ed Sheeran in zich naar boven laten komen. Ze dansten op het liedje Barcelona (met een Leuvens tintje). Hopelijk brengt het hen geluk en lukt het Anne en Marissa om hun muziekheld eindelijk te kunnen ontmoeten!

Eerste dag van de zwerfvuilactie

Zaterdag 18 maart 2017
Lommel - Eerste dag van de zwerfvuilactieZoomDe Hoeverdijk en de Toeristische weg liggen er (voorlopig) weer proper bij. Als iedereen onze mooie natuur zou respecteren, was deze actie overbodig...

Midden in het bos

Zaterdag 18 maart 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Midden in het bosIk weet niet hoe het zit met spannende momenten in uw leven, maar zelf vind ik het leven van elke dag spannend genoeg. De chocopot die niet goed dichtgedraaid was, waardoor ik het deksel nog in mijn hand had en de pot op het fornuis viel. Zowel pot als fornuis stuk. Echt gebeurd, maar gelukkig al opgelapt. Of één van de mannen, toen nog klein, die met zijn vinger tussen de perforator zat -hoe krijg je het voor elkaar, niet?- waardoor we met de gaatjesknipper nog aan zijn vinger naar de spoed moesten. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Olyfran beloont WICO Campus Sint-JozefZoomIn de maand februari nam WICO campous Sint-Jozef met maar liefst 99 leerlingen deel aan de taalwedstrijd Olyfran. Hun deelname werd nu beloond met een mooie prijs. Op woensdag 10 mei 2017 mogen er drie leerkrachten naar de proclamatie-prijsuitreiking gaan in Antwerpen. De school zal een uitgebreid pakket didactisch materiaal ontvangen en ze maken o.a. nog kans op een daguitstap naar Luik of Namen met 50 leerlingen.

Josée Bylemans overleden

Vrijdag 17 maart 2017
Lommel - Josée Bylemans overledenWoensdag is Josée Bylemans overleden, de echtgenote van André Geboers. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Lommel - Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgehevenZoomMinister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
Lommel - De toegevoegde waarde van landbouwZoom"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)
Het is maar dat je 't weet
Er wordt de komende twee weekends gewerkt aan een spooroverweg tussen Lier en Herentals. Er is tussen die twee steden dan ook geen treinverkeer mogelijk. Reizigers die vanuit Lier naar Nijlen, Kessel, Bouwel of Herentals willen sporen, moeten morgen en overmorgen en dus ook volgend weekend met de bus. Tussen Lier en Herentals rijden van 's morgens tot 's avonds twee keer per uur vervangbussen.

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Lommel - Geslaagde Clean House-actieVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!
Lommel - Cheque voor Sint-VincentiusverenigingZoomVorige vrijdagavond werden enkele leden van vzw Nieuwsgierig hartelijk ontvangen door Pierre Roosen en zijn echtgenote. Tijdens dit bezoek werd aan één van de belangrijke bezielers van de Sint-Vincentiusvereniging een cheque overhandigd van 500 euro om de werking te ondersteunen. Al meer dan 25 jaar zijn zowel Pierre als tal van gedreven vrijwilligers voortdurend in de weer om de meer dan honderd gezinnen te helpen die het financieel moeilijk hebben in onze stad. Namens vzw Nieuwsgierig wordt de vereniging erg gewaardeerd voor haar volgehouden inzet.

Kees Hubregtse overleden

Donderdag 16 maart 2017
Lommel - Kees Hubregtse overledenMaandag is Kees Hubregtse overleden, de weduwnaar van Henriette Heesakkers. Hij zou later deze maand 83 jaar worden. De crematie en de asverstrooiing zullen in intieme kring plaatsvinden.

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)

Maria De Boulle overleden

Woensdag 15 maart 2017
Lommel - Maria De Boulle overledenVandaag is Maria De Boulle overleden, de weduwe van Louis Marissen. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Nieuwe Belgische film 'Le Passé devant Nous'ZoomMorgen - donderdag - vertoont Cultuurcentrum De Adelberg de nieuwe Belgische film Le Passé devant Nous van de Gentse regisseur Nathalie Teirlinck. Hiermee is Lommel de eerste locatie binnen Limburg waar deze film te zien is. De vertoning gebeurt bovendien in aanwezigheid van de filmmaakster zelf. Nathalie zal persoonlijk haar film introduceren en achteraf vragen van het publiek beantwoorden.
Le Passé devant Nous vertelt het ontroerende maar hartverwarmende verhaal (…) Het hele nieuwsbericht

Kinderen welkom

Woensdag 15 maart 2017
De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk organiseert in de paasvakantie twee cursussen voor toekomstige animatoren en hoofdanimatoren. Dat gebeurt in Dommelhof. De hele week stomen ervaren instructeurs de cursisten klaar om in de vakantie op een speelplein te staan of binnen een andere jeugdwerking aan de slag te gaan. Op de vrijdagen 7 en 14 april wordt er in de Dommelhof-schouwburg een kindernamiddag op het getouw gezet, zodat deze toekomstige animatoren hun skills kunnen laten zien. Kinderen zijn daar dus zeer welkom - ze krijgen er ook gratis een vieruurtje. Wie geïnteresseerd is kan zijn kind laten deelnemen aan die namiddag, die om 13.30u van start gaat. Rond 16.30u wordt er een punt achter gezet. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Nieuwe bvba: Kevin Dhond

Woensdag 15 maart 2017
Lommelaar Kevin Dhond heeft de bvba Kevin Dhond opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van sportvelden, het plaatsen van afsluitingen en omheiningen én klinker- en grondwerken.

Patrick Sterckx overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Lommel - Patrick Sterckx overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Patrick Sterckx overleden. Hij was 51 jaar. De crematie in Hasselt en het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Peer-Centrum vinden in besloten kring plaats.
Lommel - Pi-dag in Provilion met pentominoZoomHet is wereldwijd Pi-dag vandaag, u weet wel, dat getal 3,14 met nog honderden en duizenden cijfers na de komma... Bij Provilion OV4 'vierden' ze deze dag op een leuke en leerrijke manier met een pentominowedstrijd. Deze bestond erin dat teams van max vier leerlingen zo snel mogelijk een opgegeven figuur (Pi) moesten leggen met een pentominoset. Alle twaalf pentomino's moesten  gebruikt worden. Het groepje 'Pi'tje' met Bert, Korneel, Axl en Robbe (foto bovenaan) werden de winnaars, waarbij ze met straatlengte voorsprong ook twee groepen leerkrachten versloegen! (Foto's Jan Buyens)
Pi-dag in Provilion met pentominoPi-dag in Provilion met pentominoPi-dag in Provilion met pentomino
Zoom
Lommel - Ere-schepen Jan Gerits overledenGisteren is ere-schepen Jan Gerits overleden, de echtgenoot van Gonda, Lyen. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Revolutionaire behandeling bij MariaziekenhuisZoomAls eerste Limburgse ziekenhuis heeft het Mariaziekenhuis in Overpelt een revolutionaire laserbehandeling tegen vaginale droogheid geïntroduceerd. Deze laserbehandeling - niet-chirurgisch, niet-hormonaal en pijnvrij – biedt volgens gynaecologen de meest natuurlijke oplossing om vaginale droogheid ten gevolge van de menopauze te verhelpen, met langdurig resultaat.
Eén op twee vrouwen in de menopauze heeft last van vaginale droogheid wat kan leiden tot irritatie, een verminderde controle (…) Het hele nieuwsbericht

De flitsers van de week

Dinsdag 14 maart 2017
Lommel - De flitsers van de weekEn waar staan ze deze week? Wel, vooral hier: de N 71 en N 74 en ook op Lutlommel.
Lommel - Finalist chemie-olympiade op WICOZoomSeppe Maes van het WICO heeft zich geplaatst voor de finale van de chemie-olympiade op zaterdag 29 april in Brussel. Dat is een prestatie waar de school terecht heel fier op mag zijn, aangezien slechts 17 leerlingen uit heel Vlaanderen hiervoor zijn geselecteerd. Voorafgaand aan de finale mag Seppe deelnemen aan een 4-daagse stage tijdens de paasvakantie aan de UGent. We wensen hem veel succes toe in de finale!
Vorige maand wisten vijf leerlingen (foto) door te dringen tot de tweede ronde van deze chemie-olympiade: Artim Bassant, Austin Zorko, Michael Fatjanov, Lucas Morren en Seppe Maes dus.
Lommel - Lezing over Congo door Peter VerlindenZoomMorgen - woensdag - is journalist (vrt) Peter Verlinden te gast in het Raadhuis voor de lezing 'Hoe Congolees zijn de Congolezen?' In deze lezing graaft hij naar de wortels van de Congolese machteloosheid. Hij gaat op zoek naar de oorzaken en opent de discussie over de toekomst. Als journalist is hij gespecialiseerd in het Gebied van de Grote Meren in Centraal-Afrika. Al ruim twintig jaar verzorgt hij de verslaggeving uit die regio. Meer info en tickets.
Prietprouwët
Lommel - Tolerantie in deze onzekere tijdenIk hààw nie van-t wóuwërd tolëransiej. Van të veul tolëransiej komën álleeën mèr próbleemën. Óp-t schèèjë van dë mèrt gòd-ë jammës tolëreeërë wa niej të tolëreeërë vélt.
            Pjérkën

André Stans overleden

Maandag 13 maart 2017
Lommel - André Stans overledenZaterdag is André Stans overleden, de echtgenoot van Juliette Willekens. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Hoera! Even een blauwtje lopen

Maandag 13 maart 2017
Lommel - Hoera! Even een blauwtje lopenZoomWie dezer dagen de heidegebieden in Limburg en Antwerpen bezoekt, heeft een grote kans om getrakteerd te worden op een uniek schouwspel: blauwe kikkers. Mannelijke Heikikkers kleuren namelijk blauw (foto) om een vrouwtje te strikken. Lang duurt dat niet: na enkele dagen is de koppeltijd voorbij en nemen mannetjes weer hun bruine kleur aan. Lees meer bij Natuurpunt (Foto Peter Engelen)

Unieke foto

Maandag 13 maart 2017
Lommel - Unieke fotoZoomMet Flightradar krijg je ongeveer een overzicht wat er zoal in de lucht hangt. De kans dat een vliegtuig voor de maan vliegt is iedere keer zéér klein! Maar toch slaagde Robin Mues erin om gisteren de Airbus A320 van Alitalia van Amsterdam naar Milaan op de gevoelige plaat vast te leggen. Prachtig!
Lommel - Nederlandse verkiezingen in LommelZoomFoto Albert Agten

Win een dvd - of een boek!

Zondag 12 maart 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHeerlijke dag vandaag hé, met die lentelucht en al die goedgezinde mensen buiten. Stijn Lodewijks maakte er een cartoon over. En als u het plezierigste tekstje levert voor het lege tekstballonnetje, kunt u deze week een boek of een dvd winnen! Mail uw tekstje - en uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!
Lommel - Zowel winst als verlies voor HV LommelIn de nacompetitie behaalden de -12j. vorige week een schitterend resultaat thuis tegen Meeuwen. Gistervoormiddag werd er ook goed gespeeld tegen Bocholt dat jammer genoeg nog sterker was. De -16j. sloten gisteren hun voorlaatste competitiewedstrijd winnend af in en tegen Tessenderlo.

En wie won de dvd?

Zondag 12 maart 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Wyll Verdonk met bovenstaand tekstje. Het was klaarblijkelijk een moeilijke opgave, deze keer. Het aantal inzendingen in de aard van "Maar mijn broodje is gebakken" was niet te tellen. Ook "Nu maar wat vakantie nemen" scoorde goed. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Edmond Ceulemans overleden

Zaterdag 11 maart 2017
Lommel - Edmond Ceulemans overledenGisteren is Edmond Ceulemans overleden, de echtgenoot van Kate Pahl. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Een elastieken deadline

Zaterdag 11 maart 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Een elastieken deadlineWie ooit zijn brood verdiend heeft in het onderwijs, weet het maar al te goed: in het begin van je loopbaan hield je best de teugels strak. Naarmate je jezelf zekerder voelde – dat kon maanden duren – kon je ze dan nog altijd wat vieren. Andersom ging niet. Los beginnen en dan mettertijd de regels strakker toepassen, was onbegonnen werk. Even zinloos als een koe leren saffraan vreten.
Met columns schrijven gaat het ook ongeveer zo. Je krijgt een tweewekelijkse opdracht, er is een duidelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Sluikstorter geflitst

Vrijdag 10 maart 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Sluikstorter geflitst‘In Beverly Hills gooien ze het afval niet weg’, zei Woody Allen. ‘Ze maken er tv-shows van.’ Wordt er in Beverly Hills niet gesluikstort, in België wel. Het is bij wet verboden en er staan gevangenisstraffen op van één maand tot vijf jaar en geldboetes van 100 tot 500.000 euro.
Zo stond voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verleden jaar een man terecht die aan de Waldamkaai in Gent drie vuilniszakken uit zijn Mercedes haalde en achterliet. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Boek: 50 jaar bisdom Hasselt

Vrijdag 10 maart 2017
Het bisdom Hasselt viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt een bijzonder boek. Daarin gidst prof. Mathijs Lamberights (KU Leuven) de lezer door het rijke verleden van het bisdom. In negen hoofdstukken biedt hij een inkijk in de wijze waarop de Kerk in Limburg evolueerde van de eerste bekende Belgische bisschop Servatius uit de vierde eeuw tot de uitdagingen van onder meer secularisatie en schaalvergroting in de eigen rijd. Het boek verschijnt op 31 mei. De intekenprijs (tot 26 mei) bedraagt 18 in plaats van 22,50 euro. Het boek is verkrijgbaar in het PIC, Tulpinstraat, 75 Hasselt of bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen.
Gerard Maes en Yannick Snoekx, beiden uit Lommel, hebben de bvba Snoekx - Maes Projects opgericht met zetel in Rietkolk in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, verwarming, sanitair en ventilatie.

Hoeveel is je schat waard?

Donderdag 9 maart 2017
Op zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een expertisedag. Dan kan je daar tussen 10.30u en 17u door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten. Het museum doet hiervoor een beroep op ARGVS, een vereniging van kunstexperts. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de waardebepaling van kunst en antiek.
ARGVS vaardigt 5 experts af, gespecialiseerd in zilverwerk, antieke juwelen, postzegels, beeldende kunst uit de 19de en 20ste (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onderzoekers van de Universiteit van Westelijk Ontario maten de hersengolven van patiënten voor en na het uitzetten van de beademing. Klinisch dood, omdat het hart niet meer werkte, bleken de hersenen van de overledenen nog minutenlang delta-golven te produceren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het moment van overlijden precies te bepalen is. Dat is belangrijk voor orgaandonatie. (Bron: ii.nl)

Actie 'Gordel en kinderzitjes'

Donderdag 9 maart 2017
Om iedereen aan te zetten om de gordel altijd en overal te dragen - ook achteraan - zal er tijdens de provinciale thema-actie 'Gordel en kinderzitjes' extra aandacht besteed worden aan bestuurders die al dan niet een gordel dragen of die geen geschikt kinderbeveiligingssysteem gebruiken. Deze thema-actie van de politie en de provincie loopt tot 27 maart.

Expo 'Toon wat ik zie'

Donderdag 9 maart 2017
Lommel - Expo 'Toon wat ik zie'ZoomSinds gisteren loopt in De Adelberg de expo 'Toon wat ik zie', op initiatief van de stedelijke integratiedienst. Deze expo is het resultaat van een sociaal-artistiek project met vrouwelijke vluchtelingen en fotografen. Vier duo’s, telkens bestaande uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen en dat werd vertaald in een reeks beelden. De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op wat ze (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: EUROBBQ

Woensdag 8 maart 2017
Christos Karakitsos uit Stavros (Griekenland) heeft de bvba EUROBBQ opgericht met zetel aan de Nieuwe Dijk in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van houtskool, bouwmateriaal, voedingsproducten, artisanale producten, tuinbouwartikelen en juwelen.

Sam Mertens overleden

Woensdag 8 maart 2017
Lommel - Sam Mertens overledenGisteren is Sam Mertens overleden, de echtgenoot van Katja De Combes. Hij was 34 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Maria Hesemans overleden

Dinsdag 7 maart 2017
Lommel - Maria Hesemans overledenVandaag is Maria Hesemans overleden, de levenspartner van wijlen Jos Van de Reyd. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Vanaf het winterseizoen 2017 gaat Ryanair zijn aanbod vanaf Eindhoven Airport met 9 nieuwe routes uitbreiden: Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Praag (Tsjechië), Rabat (Marokko), Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia (Spanje). Daarnaast worden de frequenties van enkele bestaande routes verhoogd. Vanaf Eindhoven Airport wordt er dan 5 keer per week naar Madrid, 6 keer per week naar Manchester, 3 keer per week naar Marrakesh en 4 keer per week naar Sofia gevlogen.

Romeinse soldaat voor de klas

Dinsdag 7 maart 2017
Lommel - Romeinse soldaat voor de klasZoomLevende Romeinse Geschiedenis Groep "CORBVLO" is een kleine groep enthousiastelingen die zich bezighoudt met het tot leven wekken van het Romeinse verleden. Met schoolbezoeken proberen zij bij leerlingen interesse op te wekken voor de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Vandaag kwam Wim van Broekhoven, gekleed als Centurio, voor de leerlingen van het eerste tot en met het vierde jaar van WICO Campus Sint-Jozef die de studierichting Latijn volgen, uitleg geven over diverse Romeinse attributen en het Romeinse leven zelf. De leerlingen hebben vol bewondering geluisterd, het was een erg leerrijk bezoek!
Romeinse soldaat voor de klasRomeinse soldaat voor de klas
Zoom
Lommel - Uniek concert in de kerk, nu vrijdagZoomDe klassieke reeks Cultuur in Noord-Limburg presenteert een Belgische première van het barokensemble Les Musiciens de Saint-Julien. Nu vrijdag 10 maart brengen zij  in de prachtige Sint-Pietersbandenkerk van Lommel-Centrum een eigen en unieke interpretatie van de Vier Seizoenen van Vivaldi.
Les Musiciens de Saint-Julien is een ensemble van wereldklasse. Ze staan voor barokmuziek met schwung, maar wel musicologisch verantwoord en zijn gekend om hun drive en speelvreugde. (…) Het hele nieuwsbericht

Magda Mondelaers overleden

Dinsdag 7 maart 2017
Lommel - Magda Mondelaers overledenIn Kerkhoven is zondag Magda Mondelaers overleden, de weduwe van Guido Drees. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Hoogtechnologisch groeiwonder

Dinsdag 7 maart 2017
Vandaag gelezen
"De Nederlandse regering trekt met een succesvol economisch rapport naar de verkiezingen (van 15 maart - red.). Het symbool van de economische wederopstanding is Eindhoven, waar uit de as van de elektronicareus Philips een hoogtechnologisch groeiwonder herrijst." (De Tijd)

Met de groeten uit... Side

Maandag 6 maart 2017
Lommel - Met de groeten uit... SideZoomAlbert Agten verbleef afgelopen week in de prachtige Turkse stad Side, een stad met vele tempels en... katten!
Met de groeten uit... Side
Zoom
Lommel - Géén vlees in de Leopoldlaan?ZoomFoto Albert Agten

Martha Oyen overleden

Maandag 6 maart 2017
Vrijdag is de uit Lommel afkomstige Martha Oyen overleden, de weduwe van Alfred Van Grieken. Zij was 92 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (10 uur) plaats in aula Van den Broeck in Herentals.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomIn februari mochten we niet drinken, in maart zo weinig mogelijk vlees eten, komen in april de bakkers aan de beurt? Er is in de sociale en andere media veel discussie over deze oproepen. Daarom tekende Stijn Lodewijks deze cartoon. Welke tekst zou jij in het lege tekstballonnetje willen zetten? Mail dat tekstje - met je postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag verneem je of je gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Wie won de DVD?ZoomHet is Luc Hoeben. Hij bedacht bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje en krijgt een dezer dagen de dvd in de bus. Het was een inspiratierijke cartoon, met heel wat toespelingen op de zin van carnaval, de "veel te luide" muziek die van op de carnavalswagens te horen is, het feit dat er maar weinig actuele toestanden meer over de hekel worden gehaald... Carnaval leeft, maar mensen vragen zich af of het "zó" moet.
Dadelijk de nieuwe opgave!
Lommel - Anick bedankt door dansteam SwitchZoomNa drie geslaagde dagen van 'Kinderstad' werd Anick Berghmans door haar dansers van dansteam 'Switch' bedankt voor haar spontaniteit, enthousiasme en haar luisterend oor. Ze was duidelijk aangeslagen door dit lieve gebaar. (Bijdrage Esther Rombouts)
Maak dat mee!
Een Luikse dierenarts raadde de eigenaars van een hondje 8 jaar geleden aan, hem te laten inslapen, omdat het hondje door een ziekte zeker spoedig dood zou gaan. De baasjes stemden verdrietig in. Dus ze keken gek op toen onlangs iemand meldde dat hun hondje gevonden was, dat bleek uit de chip. En inderdaad was dat hun dood gewaande hondje. De dierenarts zegt dat hij destijds dacht dat het gezin psychisch niet opgewassen was tegen een langdurige ziekte, hij had de hond niet doodgemaakt, liet hen er wel voor betalen, en hij gaf de hond, die toch niet ziek bleek, aan een nieuw baasje. De oude eigenaars hebben een klacht tegen de dierenarts ingediend, zij vrezen dat de arts vaker patiënten oplichtte. (Bron: Waalsweekblad.be)
Eindhoven heeft een Europese principe-subsidie in de wacht gesleept om de stad groener en waterrijker te maken. Er komt een miljoen beschikbaar voor onderzoek en anderhalf miljoen voor de concrete realisatie van de plannen. Voorwaarde voor de subsidie is wel dat Eindhoven zelf meebetaalt, in een 70-30 verhouding Europa-Eindhoven. De komende maanden gaat de stad onder leiding van wethouder Mary-Ann Schreurs op zoek naar geschikte projecten. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met Trefpunt Groen, zo (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Paesen overleden

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Thieu Paesen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Thieu Paesen overleden, de echtgenoot van Mieke Suls. Hij was 91 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid  tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Steven Hamblok overleden

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Steven Hamblok overledenGisteren is Steven Hamblok overleden, de zoon van Rico en Annemie Hamblok-Sels. Hij was 31 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Lutlommel waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Victor Hulsmans overleden

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Victor Hulsmans overledenGisteren is Victor Hulsmans overleden, de echtgenoot van Francine Joos. Hij was 69 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Marie Creton overleden

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Marie Creton overledenGisteren is Marie Creton overleden, de echtgenote van Marc Cochet. Zij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Flitserdeflits...

Zondag 5 maart 2017
Lommel - Flitserdeflits...Vanaf morgen passeert de mobiele flitser van de lokale politie langs: Kerkhoven, de Gestelsedijk en de Norbert Neeckxlaan.

Keukenmeidverdriet

Zaterdag 4 maart 2017
Lommel - KeukenmeidverdrietLiefst van al begin ik er de dag mee. Lachen met de tekening in mijn krant waarmee de cartoonist de actualiteit een sneer geeft.  Doorgaans is het een getekende Jan met de pet die het woord voert. Begin deze week zei hij tegen zijn vrouw: “40 dagen zonder vlees. Een maand zonder alcohol. Dat ze daar eens iets aan doen.” Er is iets van. Het is allemaal geweldig goed bedoeld, maar de sociale druk om mee te doen, zweeft toch ook ergens rond.  Hij wist het in één kadertje mooi samen te (…) Het hele nieuwsbericht

Berre Brans opnieuw genomineerd

Donderdag 2 maart 2017
Lommel - Berre Brans opnieuw genomineerdZoomDe 18-jarige Lommelaar Berre Brans werd geselecteerd voor het WK sneakerontwerpen. In november won hij al de internationale designwedstrijd van het platform ROOY. Sindsdien is hij op zijn elan doorgegaan en dit weekend werd Berre als enige Belg geselecteerd voor de top 64 van het ‘World Sneaker Championship’ van Footlocker. U kunt voor Berre en zijn ontwerp hier stemmen, zeker doen, ten laatste morgen 3 maart! UPDATE: u kunt stemmen tot en met 10 maart!!! (even een zevental schoenen naar beneden scrollen op de stempagina!)

Jobverlies bij vzw ADO Icarus

Donderdag 2 maart 2017
Lommel - Jobverlies bij vzw ADO IcarusZoomOp een bijzondere ondernemingsraad in Hasselt werd vandaag aangekondigd dat er bij de vzw ADO Icarus, ons bekend van de ADL-woningen op Heeserbergen, 31,5 voltijdse banen geschrapt gaan worden. Icarus is een zorgbedrijf voor mindervaliden dat gespecialiseerd is in de uitbouw van diensten voor zelfstandig wonen. In totaal verliezen zowat 50 mensen hun job. Volgens de socialistische bediendenbond BBTK gaat het om het eerste collectief ontslag in de gehandicaptensector. Volgens deze bond is het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Versoepeling maatregelen vogelgriepZoomHoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelde het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor hobbyhouders van vogels en betreffen zowel de ophokregeling als het verzamelverbod. Meer info

Nieuwe bvba: WPM Invest

Donderdag 2 maart 2017
Wim Hendriks uit Lommel en Pieter Hendriks uit Overpelt hebben de bvba WPM Invest opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. Het betreft een onderneming in onroerende goederen. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Stad steunt anti-discriminatie

Donderdag 2 maart 2017
Lommel - Stad steunt anti-discriminatieZoomBegin mei reizen 27 leerlingen van Provil samen met hun leerkrachten naar Polen om de concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau en de stad Krakau te bezoeken. Ze krijgen daarvoor een toelage van 2.700 euro van de stad. “We voorzien sinds 2015 financiële steun voor scholen die inzetten op een onderwijsaanbod dat discriminatie terugdringt. Of het nu gaat om ras, geslacht, geaardheid of geloof, discriminatie is nog lang de wereld niet uit”, zegt schepen Kris Verduyckt. (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing van de maand

Donderdag 2 maart 2017
Lommel - Oplossing van de maandHet was weer zo eenvoudig blijkbaar deze maand, wat maakte dat er ook weer méér dan honderd juiste antwoorden binnen kwamen. Het lot heeft dan maar beslist en het boeketje van IXORA gaat naar Claudia Peeters in de Loberg, het rondje 'Loemelaer' naar de familie Vandenberk in de Sterstraat. Proficiat, en voor de anderen: volgende maand een nieuwe kans! Oplossing was trouwens (en uiteraard) Kevin Hulsmans...

Maria Grootveld overleden

Donderdag 2 maart 2017
Lommel - Maria Grootveld overledenDinsdag is Maria Grootveld overleden, de weduwe van Alfons Bloemen. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Helena Van Hout overleden

Donderdag 2 maart 2017
Lommel - Helena Van Hout overledenGisteren is Helena Van Hout overleden, de weduwe van Hubert Coninx. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 1 maart 2017
Communiefoto’s in de brandweerkazerne worden enorm gesmaakt. Daarom zet men daar de deuren van de posten graag open voor de communie- en lentefeesten. Je kan je foto’s laten maken op woensdag 8 maart van 13 tot 16 uur. Waar:
- Post Bree: Bocholterstaat 15
- Post Leopoldsburg: Koningin Louisa-Marialaan 145
- Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
- Post Neerpelt: Heuvelerweg 24.
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! 
Grensgevallen
Lommel - Wandelen over het VogelhuttenpadZoomIn maart is het Vogelhuttenpad de wandeling van de maand in Valkenswaard. Vanuit de vogelkijkhutten langs de route geniet u van een prachtig uitzicht en van de vele vogelsoorten die zich in de natuur in en rond Valkenswaard ophouden. De route is minimaal 5,7 en maximaal 13 km lang en loopt via knooppunten door typisch Brabants landschap van bos, heide en ven. Het aanbevolen startpunt van de wandeling is het parkeerterrein van ’t Oude Wandelpark aan de Eindhovenseweg. Een deel van de route gaat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe maand, nieuwe vraag

Woensdag 1 maart 2017
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe vraagOp de foto onderaan ziet u het podium van één van de vorige edities van onze Lommelse profronde. Maar wie staat er rechts op de foto naast Sagan en Van Avermaet? Maak weer kans op een boeketje van Ixora of een Rondje Loemelaer. Antwoorden voor 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be
Nieuwe maand, nieuwe vraag
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel