Het overige nieuws

Lommel SK wint topper in Heist met 2-4

Zaterdag 30 september 2017
Lommel - Lommel SK wint topper in Heist met 2-4Lommel SK speelde vanavond dé topmatch in eerste Amateurklasse, nl. in Heist, de nummer één tegen de nummer twee dus… En het werd een geweldige overwinning voor onze jongens, want er werd gewonnen met maar liefst 2-4. Ze weten ondertussen de goal goed staan, die van SK… Het was al raak in de negende minuut voor De Bruyn, 0-1. En in de 23ste minuut verdubbelde Gueroui de stand tot 0-2. Enkele minuten later milderde Heist wel tot 1-2 via Kabeya, maar nog eens (…) Het hele nieuwsbericht

Jackie Martens overleden

Zaterdag 30 september 2017
Lommel - Jackie Martens overledenVandaag is Jackie Martens overleden. Hij was 59 jaar. De uitvaartliurgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Een bussel poten

Zaterdag 30 september 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Een bussel potenHet ging over eten en drinken aan het tafeltje achter ons. Hun middag- en avondmaal werd voor de andere aanwezigen nog even herkauwd. Naast het belabberde weer is dit wellicht het gespreksonderwerp dat het vaakst op tafel komt. Vanmiddag hadden ze spek met eieren gegeten, vertelde de mevrouw. Duidelijk nog even nagenietend. En voor vanavond had ze op de markt een bussel ‘poten’ gekocht. Poten in de zin van wortelen dus. Ik dacht nog: moest er iemand die ons dialect niet meester is, dit gehoord hebben, (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verlies voor basket Lommel

Zaterdag 30 september 2017
Lommel - Zwaar verlies voor basket LommelEsneux - Croonen Lommel: 80-59 (Quarters: 26-25 / 15-17 (41-42) / 27-9 (68-51) / 12-8
Het was nochtans een perfecte start voor Lommel langs Hendrix en Jacobs ( 0-7 na twee minuten...). Vanaf dan ging het gelijk op vooral door de scores van Hendrix met 17 punten in het eerste kwart waardoor Lommel ging rusten met 41-42. Een agressief en gefocust Esneux nam dan de touwtjes in handen en beperkte Lommel tot 17 (!) punten in de tweede helft. Lommel kreeg geen bal meer door de ring en bleef (…) Het hele nieuwsbericht

Herstelling verkeersremmer Molenstraat

Zaterdag 30 september 2017
Lommel - Herstelling verkeersremmer MolenstraatZoomIn juli kwam er omwille van de hitte in de Molenstraat een verkeersremmer omhoog. Deze week werd (eindelijk) gestart met de herstelling ervan. (Foto Georges Bleyen)

Inbraak in flat

Vrijdag 29 september 2017
Lommel - Inbraak in flatOnbekenden drongen binnen in  een appartement in het Kapittelhof. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Winnaars van de Kunstroute Kosmos

Vrijdag 29 september 2017
Lommel - Winnaars van de Kunstroute KosmosZoomKunstkring KOSMOS mag fier terugblikken op een erg geslaagde kunstroute ART Expo afgelopen weekend. Gisteren heeft een onschuldige hand drie winnaars getrokken uit een totaal van 108 ingediende stempelkaarten. Eerste prijs: het keramiek werk van Guido Jansen gaat naar May Vandenberk uit Lommel. Tweede prijs: het grafisch werk van Elsa Van den Hoogen gaat naar Karin Verbruggen uit Mol. Derde prijs: het glas-in-lood werk van Fons Steenbeeke gaat naar Gerd Van Sweevelt uit Dessel. (…) Het hele nieuwsbericht

Kantoor 'Neckermann' gemoderniseerd

Vrijdag 29 september 2017
Lommel - Kantoor 'Neckermann' gemoderniseerdZoomEr mocht een glaasje op gedronken worden, op de restyling van het kantoor van Neckermann in de Kerkstraat. (Foto Robert Boons)

Hij blijft het doen...

Donderdag 28 september 2017
Prietprouwët
Lommel - Hij blijft het doen...’n Bót bijl mékt mëtoêrë meeër kapot as ë vlijmschèr’p més.
               Pjèrkën

Swa Stessens overleden

Donderdag 28 september 2017
Lommel - Swa Stessens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Swa Stessens overleden, de weduwnaar van Nelly Govaerts. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12 uur) plaats op de begraafplaats van Balen-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Letse doodrijder komt vrij

Donderdag 28 september 2017
Grensgevallen
De 26-jarige Let die op 17 september in Luyksgestel een huis binnenreed, wordt voorlopig vrijgelaten. Dat heeft de rechter beslist. De Let had 3,5 keer teveel gedronken toen hij met zijn wagen het huis binnenreed waarin de 75-jarige bewoner lag te slapen. Die werd daarbij zo zwaar gewond dat hij later overleed. De Letse chauffeur, die na het ongeval in de cel belandde, wordt beschuldigd van dood door schuld. De rechter denkt dat er geen gevaar is dat hij zal vluchten.

Fiësta Mundial in Balen

Donderdag 28 september 2017
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Fiësta Mundial in BalenZoomAfgelopen weekend vond Fiësta Mundial plaats in Balen, onder een stralend zonnetje én met heel wat volk, ook uit Lommel! (Video Jacky Geboers)

Alice Mannaerts overleden

Donderdag 28 september 2017
Lommel - Alice Mannaerts overledenOp 23 september overleed Alice Mannaerts, de weduwe van Frank Berkmans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar asurn is bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Maria Fonteyn overleden

Woensdag 27 september 2017
Lommel - Maria Fonteyn overledenVandaag is Maria Fonteyn overleden, de weduwe van François Valkenborgh. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur).

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Lommel - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bermuda

Woensdag 27 september 2017
Zülfügar Korkmaz uit Lommel heeft de bvba Bermuda opgericht met zetel in Lutlommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten in de horecasector, traiteurdiensten en het inrichten van banketten en feestelijkheden.

Kinderen Eymard bouwen insectenhotel

Dinsdag 26 september 2017
Lommel - Kinderen Eymard bouwen insectenhotelZoomGroep 4 van de Eymardschool is in samenwerking met de Grote Hoef gestart met een groot project aldaar. Ze zijn deze week met kosteloos materiaal zoals dakpannen, stenen, hout, ... beginnen bouwen aan een insectenhotel waar onderaan ook egels kunnen overwinteren. In het voorjaar gaan ze dan een bloemenweide aanleggen rond het insectenhotel op dezelfde locatie. Fijn project! (Foto's Vivi Vaesen)
Kinderen Eymard bouwen insectenhotelKinderen Eymard bouwen insectenhotelKinderen Eymard bouwen insectenhotel
Zoom

Jef Strackx overleden

Dinsdag 26 september 2017
Lommel - Jef Strackx overledenGisteren is Jef Strackx overleden, de echtgenoot van Madeleine Damiaens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Damesvoetbal: Lommel verliest

Maandag 25 september 2017
In de tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 2-10 verloren van Jong STVV. Vermeer en Vandenberk maakten de doelpunten van de thuisploeg.

Een betwiste zaak deze week...

Maandag 25 september 2017
Lommel - Een betwiste zaak deze week...Zoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Lovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandZoomDrie Lommelse jeugdploegen moesten vanmorgen aantreden in de sporthal van Achel. Alle drie stonden ze goed te volleyballen. Ze boden zeer goed weerwerk, maar jammer genoeg was dat niet voldoende voor winst. De meisjes U17, in hun eerste seizoen U17, verloren zeer nipt met 3-2. Niettemin was de coach een tevreden man, de meisjes maken duidelijk progressie. De jongens U17 ondergingen hetzelfde lot. Ze stonden 1-2 voor, maar moesten na een behoorlijk mindere 4de set, met 3-2 hun meerdere erkennen in de Achelse (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandLovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandLovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandLovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zand
Zoom

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Frans Vinken overleden

Zondag 24 september 2017
Lommel - Frans Vinken overledenIn WZC Kapittelhof is vrijdag Frans Vinken overleden, de echtgenoot van Miet Swinnen. Hij zou op 2 oktober 77 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lutlommel. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Dieven op pad

Zondag 24 september 2017
Op een bedrijventerrein aan de John Cockerillstraat poogden onbekenden met een vrachtwagen aan de haal te gaan. Op een parking op Het Dorp is er ingebroken in een auto.

Verbroedering én Kattenbos leiden

Zondag 24 september 2017
Lommel - Verbroedering én Kattenbos leidenLutlommel verloor gisterenavond met 1-0 bij RC Reppel en blijft laatste in de stand. Verbroedering Lommel blijft het geweldig doen, want het won nu ook va FC Alken B  met 0-3. Het blijft eerste in de stand. Ook Kolonie blijft mooi meedraaien aan de top, na 5-2 winst tegen Halveweg Zonhoven. Kattenbos tenslotte won met 4-0 van SV Breugel, en staat ook alleen aan kop!

XCL Eigenwijs naar First Lego League

Zondag 24 september 2017
Lommel - XCL Eigenwijs naar First Lego LeagueZoomDit jaar doet XCL EigenWijs mee met de First Lego League, het thema van dit jaar is water. Hier wordt nu al hard rond gewerkt. De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar hebben er in elk geval zin in. Na twee weken bouwen, is de basis al klaar. Het bouwen en programmeren vinden ze in elk geval al leuk. Het belangrijkste is nu om samen te werken want zo vorm je een team.
En 24 november is er dan de finale,  en natuurlijk willen ze het daar goed doen maar uiteraard is meedoen en ontdekken belangrijker dan winnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd....
XCL Eigenwijs naar First Lego LeagueXCL Eigenwijs naar First Lego League
Zoom

Uitslagen HVL van dit weekend

Zondag 24 september 2017
Lommel - Uitslagen HVL van dit weekendZaterdagochtend speelden de -12j. in Overpelt tegen DHCO. De thuisploeg bleek een maatje te groot voor HVL. Rond de middag speelden de -14j. van HVL hun competitiewedstrijd in Tongeren. Na een gelijkopgaande wedstrijd trokken de meisjes en jongens van Lommel op het einde aan het langste eind. Proficiat. Gisteren namiddag tenslotte moesten de -18j. het hoofd buigen voor Nelo.

Basket: Lommel wint van Geel

Zondag 24 september 2017
Lommel - Basket: Lommel wint van GeelCroonen Lommel – Finas Geel : 86-70 (10-19/ 21-16 (31-35)/ 21-16 (52-51)/ 34-19 (86-70))
Lommel als enige ploeg ongeslagen leider in Top Divisie 2B!
De club bakte er gisteren in de Kempense derby aanvankelijk niets van. Geel dropte drie bommen en ook Vandenweyer (ex-Lommel) toonde zich al een eerste keer (6' 0-11). De thuisploeg kreeg pas na ruim 5 minuten spelen een bal door de ring. Langs Hendrix-Jacobs en een sterke Wesenbeek (18) kwam Lommel gestaag terug in de match en (…) Het hele nieuwsbericht

Riena Luyckx overleden

Zaterdag 23 september 2017
Lommel - Riena Luyckx overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstige Riena Luyckx overleden, de weduwe van Frans Vandenboer. Zij was 76 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (14 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Neos-leden luisterden naar Jan Versijpt

Zaterdag 23 september 2017
Met 87 leden en enkele niet-leden waren ze aanwezig voor een geweldige voordracht van prof. Jan Versijpt afgelopen donderdag. Hij wist hen te vertellen dat het geheugen de basis is van alle leerprocessen. Zonder ons geheugen zou alles steeds nieuw zijn en het is de basis van onze persoonlijke en culturele identiteit. Zonder ons geheugen is er geen verleden en geen toekomst. Hij had het o.a. nog over het werkgeheugen, het korte termijn geheugen, het emotioneel geheugen, Alzheimer, en veel meer. Hij besloot deze zeer interessante voordracht met de volgende zin: Vergeet dementie, onthou mens.  (Bijdrage Hélène Vissers)

Samana Centrum kient

Zaterdag 23 september 2017
Lommel - Samana Centrum kientZoomAfgelopen donderdag was het voor Samana Centrum weer een (ont)spannende namiddag. Ze hielden hun jaarlijkse traditie in ere en gingen kienen. Het gaat er dan niet om grote prijzen, maar ze doen het voor de gezelligheid en meteen wordt ook de concentratie nog eens op de proef gesteld. Na zeven reeksen - onderbroken door een korte koffiepauze – werd de hoofdprijs uitgekiend, een rijk gevulde fruitkorf. De winnaar moest zowaar beroep doen op extra vervoer... (Bijdrage Louisa Willekens)
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard gaat optreden tegen mensen die op het marktplein fietsen. "Wij worden de laatste tijd geconfronteerd met overlast van fietsers die op de Markt in Valkenswaard fietsen. De gehele Markt, het plein voor de cafés, is een voetgangersgebied! Dit geldt ook als de weekmarkt er niet staat," meldt het korps op Facebook. "De komende tijd zullen we extra aandacht aan deze overlast geven door fietsers te waarschuwen. Na deze waarschuwingen zullen we overgaan tot verbaliseren. Voorkom een boete van 55 euro en neem de fiets in de hand of fiets even om!"

Een vervolgverhaal! Deel 1

Zaterdag 23 september 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Een vervolgverhaal! Deel 1Lang heb ik er tegen gevochten, maar ik ben bang dat ik het moet toegeven: ik bevind mij in een levensfase waarin ik verscheurd word door existentiële twijfels. Neem nu dit: ik fiets door de chique Lommelse wijk waar alle straten de naam van een beroemde schilder dragen. Hier woont een oud-collega. Ook zijn vrouw deed iets vaags in het Lommelse schoolbestand. Een indicatie dat men in het onderwijs toch ook weer niet zo slecht betaald wordt. Maar goed, die collega had al zo vaak gezegd dat ik eens moest (…) Het hele nieuwsbericht

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Lommel - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Lommel - Werken aan het spoorZoomKomend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Politie controleert dit weekend

Donderdag 21 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Politie controleert dit weekendDit weekend zullen er alcohol- en drugscontroles worden uitgevoerd in Lommel. Dat meldt de lokale politie. Een gewaarschuwd man...

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Lommel - Kunstroute ART EXPO - 30 jaar KosmosKunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Nieuwe bvba: Extern

Woensdag 20 september 2017
Orlando Van Vlem uit Zwijndrecht en Patrick Van Vlem uit Lommel hebben de bvba Extern opgericht met zetel aan de Kanunnik J. Huybrechtsstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het verzorgen van technische opleidingen en de tijdelijke tewerkstelling van uitzendkrachten.

Donderdag start de herfst

Maandag 18 september 2017
Lommel - Donderdag start de herfstZoomAlhoewel... als je vandaag naar buiten kijkt lijkt het wel alsof hij al begonnen is! (Foto Albert Agten)

Bridgeclub start nieuwe lessenreeks

Maandag 18 september 2017
Lommel - Bridgeclub start nieuwe lessenreeksBridgeclub De Teuten is al jaren een gevestigde waarde binnen het Vlaamse Bridgelandschap. Vanaf volgende week dinsdag start ze weer een lessenreeks voor beginners. Vanaf de eerste les bent u al aan het kaarten, dus geen saaie theorielessen ! Voor meer info contacteer Leen Neels via 0484/636 136.

Ongeval op Koning Leopoldlaan

Zondag 17 september 2017
Lommel - Ongeval op Koning LeopoldlaanOp de Koning Leopoldlaan raakten een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vanmiddag om 12.45 uur.
Lommel - N.-Limburgs talent op podium in MaastrichtZoomIn het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Winst voor heren en jongens Lovoc

Zondag 17 september 2017
Lommel - Winst voor heren en jongens LovocGisteren werd het eerste competitieweekend van het Limburgs volleybal op gang “geslagen”. Bij de jeugd t.e.m. U17 zijn er vanaf dit seizoen wel enkele kleine veranderingen in het reglement gekomen, waaronder enkele technische wijzigingen. En dat iedere wedstrijd altijd minstens 4 sets telde is niks nieuws, wel dat die 4de set altijd meetelt in de einduitslag, ook wanneer een team al 3 winnende sets achter zijn naam kon schrijven.
Terug naar de wedstrijden dan. Zowel de heren als de (…) Het hele nieuwsbericht

Anita Vanheukelom overleden

Zondag 17 september 2017
Lommel - Anita Vanheukelom overledenVandaag is in UZ Gasthuisberg in Leuven Anita Vanheukelom overleden, de echtgenote van Jef Swennen. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maria Aelterman overleden

Zondag 17 september 2017
Lommel - Maria Aelterman overledenVandaag is in Lommel Maria Aelterman overleden, de weduwe van André Therssen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) in de Margaretakerk in Knokke. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Verlies voor Lutlommel en Kolonie

Zondag 17 september 2017
Lommel - Verlies voor Lutlommel en KolonieKattenbos won deze namiddag met 4-0 van Wijchmaal, en behoudt hiermee het maximum van 9 op 9. Lutlommel daarentegen verloor weer, deze keer in Gruitrode met 1-0 en blijft voorlopig achter met 0 op 9. Verbroedering moest thuis tegen Eendracht Zelem, en verloor met 1-3, waardoor zij hun maximum nu ook kwijt zijn, en Kolonie tenslotte ging zwaar onderuit in en tegen Houthalen met 6-1.

Gelijkspel voor Lommel SK

Zondag 17 september 2017
Lommel - Gelijkspel voor Lommel SKNa twee winstmatchen moest Lommel SK deze namiddag genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel in Berchem. Ondanks licht veldoverwicht, kon Lommel (net zomin als de thuisploeg) echte kansen creëren en de brilscore was dan ook een juist resultaat. In de eerste helft had SK er nochtans met 0-1 kunnen voorstaan, maar de strafschop van Scheelen werd gestopt door de keeper.
Grensgevallen
UPDATE In Luyksgestel is vanmorgen rond 7.30u een auto een huis binnengereden op de hoek van Boscheind en Lommelsedijk. De auto raakte daarbij een bewoner die in die kamer lag te slapen. De 75-jarige man werd zwaar gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. De politie pakte de twee inzittenden van de aanrijdende wagen op. Het gaat om een 26-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Letland.

Basket: Lommel wint van Ekeren

Zondag 17 september 2017
Lommel - Basket: Lommel wint van EkerenFellows Ekeren – Croonen Lommel: 88-102 (17-27/ 25-23 (42-50)/ 24-25 (66-75)/ 22-27 (88-102))
Via 0-8 nam Lommel in deze wedstrijd de touwtjes in handen en behield zo een voorsprong van 10 punten om die slechts één keer uit handen te geven bij 54-53 (23ste minuut). Wesenbeek (14) en Gijbels (14) en een goede invalbeurt van Michiels (9) bepaalden mee het terug uitlopen tot 66-75 op het einde van het 3de kwart.
Maar de ster van de match was Martijn Hendrix die kwistig (…) Het hele nieuwsbericht

De lichtjes van Levensloop

Zaterdag 16 september 2017
Lommel - De lichtjes van LevensloopSeptember 2013. Mijn vrouw en ik hadden gehoord van Levensloop, die 24 uren tocht voor het goede doel. Ze hadden nog iemand nodig om op zondagmorgen van 6 tot 8 uur te wandelen. “Dat is vroeg”, zeiden we tegen elkaar. “Maar we doen dat gewoon. Het is voor het goede doel en dan hebben we tegelijk een lange dag.”
Nu moet u weten dat we niet zo ver van het sportcentrum wonen. Ideaal om er met de fiets naartoe te gaan. In onze straat was het nog muisstil. Rond kwart voor zes fietsten we (…) Het hele nieuwsbericht

Harrie Plas overleden

Zaterdag 16 september 2017
Lommel - Harrie Plas overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Harrie Plas overleden, de echtgenoot van Annie Beliën. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Stan Kolen tekent voor twee seizoenen

Zaterdag 16 september 2017
Lommel - Stan Kolen tekent voor twee seizoenenZoomGisteren tekende eigen jeugdproduct Stan Kolen een tweejarig contract (mét optie) bij Lommel SK. De jonge verdediger (17) mocht in de voorbereiding al af en toe proeven van het 'grote werk' en mag zich nu helemaal tot de kern rekenen. Véél succes! (Foto Jean-Paul Vanbuel)

Tunnel onder water

Vrijdag 15 september 2017
Als gevolg van een verstopte afvalrooster en van de hevige regenval stond vanochtend de fietstunnel aan de Vreyshorring onder de Ringlaan gedeeltelijk onder water. Het water moest weggepompt worden.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!

Jef Witters overleden

Vrijdag 15 september 2017
Lommel - Jef Witters overledenGisteren is Jef Witters overleden, de weduwnaar van Lisette Huysmans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Schevernels overleden

Vrijdag 15 september 2017
Lommel - Frans Schevernels overledenGisteren is Frans Schevernels overleden, de echtgenoot van Lies Geens. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

De prijs van een crematie

Donderdag 14 september 2017
Grensgevallen
De prijs van een crematie en alles wat daarbij komt kijken kan  enorm verschillen. In de oktober-editie van Plus Magazine is een prijsvergelijking gedaan van 92 crematoria in Nederland. Het crematorium Weerterland in Weert komt als een van de goedkoopste uit de test, met een prijs van gemiddeld 1250 euro. Daarvoor krijgt men een crematie met aula en koffiekamer. De duurste prijs in Nederland blijkt 1650 euro te zijn. UPDATE In eigen land kan men onder meer terecht op de site www.budget-funerals.be.

Batusel failliet

Donderdag 14 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Batusel uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 14 oktober ingediend worden.

50 jaar carrière Marjan Berger

Donderdag 14 september 2017
Lommel - 50 jaar carrière Marjan BergerZoomVolgende week zondag, 25 september om 15 uur in de namiddag, viert CC De Adelberg 50 jaar carrière van Marjan Berger. Nog maar enkele dagen geleden stond ze op datzelfde podium tijdens de viering van 10 jaar Internetgazet, maar nu mag ze zélf stralen! Het wordt een geweldige show met vele gasten en uiteraard véél muziek van Marjan zélf.
Marjan Berger is een artieste pur sang. Ze is geboren in Helmond (Nederland) en geen onbekende in de Nederlandse, Belgische en Duitse (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe jeugdfutsalploeg in competitie

Woensdag 13 september 2017
Lommel - Nieuwe jeugdfutsalploeg in competitieZoomFT JenS Lommel brengt een U13-ploeg in competitie! Na een maandenlange voorbereiding, zal de jongste spelersgroep van “Futsal Team Jeugd en Seniors Lommel” op zondag 17 september zijn debuut maken in de Limburgse jeugdfutsalcompetitie. Voor het eerst in twee jaar tijd zullen deze jongens na het verdwijnen van de jeugdploegen van Minicup Lommel en LFC Lommel, zich gaan mengen tussen gevestigde waarden als Gelko Hasselt, Celtic Houthalen en vele anderen. We schrijven december 2016 (…) Het hele nieuwsbericht

Zware straffen voor leiders drugsbende

Woensdag 13 september 2017
Lommel - Zware straffen voor leiders drugsbendeTwee leiders van een drugsbende, van wie er één in Lommel woont, zijn vandaag door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot 7 jaar cel en boetes van respectievelijk 30.000 en 45.000 euro. De 24 andere leden van de bende kregen lichtere straffen. De bende baatte onder meer wietplantages uit in Lommel, Hamont-Achel en Mol. (PG)

Inbraak mislukt in Kerkhoven

Woensdag 13 september 2017
Onbeken poogden tevergeefs binnen te dringen in een pand aan de Kanaalstraat in Kerkhoven. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Nieuwe bvba: Bankers Bouw

Woensdag 13 september 2017
Niels en Tim Bankers, beiden uit Mierlo (Ned.), hebben de bvba Bankers Bouw opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Vreyshorring. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling voor de nieuwbouw van individuele woningen of voor renovatiewerken.
Lommel - Fluohesjes voor eerste leerjaren in regioZoomIn het jaar dat Fifty-One zijn 51ste verjaardag viert, wil FOC - PuuR zijn naamsbekendheid verhogen, want te weinig mensen kennen deze onafhankelijke serviceclub die staat voor vriendschap, respect en verdraagzaamheid. Samen met hun District heeft PuuR gekozen om Fifty-One in het straatbeeld te brengen door alle leerlingen van het eerste leerjaar van Noord-Limburg een veiligheidsvestje te schenken. Ze werden enthousiast ontvangen in verschillende scholen en konden 1.500 fluohesjes uitdelen. Op deze manier is niet enkel de naam Fifty-One in het straatbeeld op te merken, maar vergroten de kinderen hun zichtbaarheid en kunnen ze veilig de weg op.

Nieuwe bvba: Gecu Invest

Dinsdag 12 september 2017
Frank Gerits en Martijn Cuyvers, beiden uit Lommel, hebben de bvba Gecu Invest opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren van diensten van projectmanagement. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 50.000 euro.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Aanvang EHBO-opleiding

Maandag 11 september 2017
Lommel - Aanvang EHBO-opleidingZoomWil je de volgende technieken leren: verbanden zetten, verstikking, wonden verzorgen, reanimeren, AED gebruiken, ... dan is het nu het moment om in te schrijven voor deze opleiding, want er zijn nog een paar plaatsen en vol is vol. Aanvang van deze EHBO-opleiding is gepland op 24 september om 09.00 u in het Rode Kruis lokaal in de Norbert Neeckxlaan 50B. Op de infoavond van 15 september krijgt men alle uitleg en kan men vragen stellen. Inschrijven kan via het volgende mailadres: vorming[!]lommel.rodekruis.be
Lommel - Recordopkomst voor 40ste Sanicole AirshowZoomDe jubileumeditie van Sanicole Airshow boven het vliegveld van Sanicole in Hechtel brak gisteren weer alle records, met zo'n 45.000 toeschouwers. Blijkbaar hadden de wereldvermaarde stuntteams als Frecce Tricolori, Breitling Jet Team, Patrouille Suisse en de Patrouille de France zelf gepolst of ze op deze speciale uitgave aanwezig mochten zijn - het getuigt van de reputatie die Sanicole ondertussen heeft opgebouwd. Doe daar het geweld van de F-16, F-18, Mig-29, Rafale en Gripen bij, afgewisseld met het meer rustige maar niet minder spectaculaire werk, en je weet waarom ook de massa zo graag komt. Volgend jaar géén Sanicole, dan is het weer in Kleine Brogel te doen! (Foto's Marc Faes) Meer foto's

Volgend weekend 'Levensloop'

Maandag 11 september 2017
Lommel - Volgend weekend 'Levensloop'ZoomNiet vergeten: zaterdag én zondag vindt de vijfde editie van 'Levensloop Lommel' plaats. En zij krijgen van ons alvast op vrijdag een mooie cheque met de opbrengst van onze quiz en feestavond afgelopen weekend! (Foto Albert Agten)

Leon Dominicus overleden

Maandag 11 september 2017
Lommel - Leon Dominicus overledenGisteren is in Balen de uit Lommel afkomstige Leon Dominicus overleden, de echtgenoot van Nelly Mallants. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslagen Handbalvereniging

Maandag 11 september 2017
Lommel - Uitslagen HandbalverenigingDit weekend speelden de -14j. van HVL thuis tegen Bocholt dat achteraf te sterk bleek voor hen (9-17). Ook de -18j. gingen thuis de boot in. Ze verloren hun wedstrijd met 12-29 tegen Hasselt. De -12j. gingen op verplaatsing naar Sint-Truiden. Daar werd het eerste kwartier verloren met 1-0, het tweede eindigde met een 1-1 gelijkspel en het laatste kwartier werd gewonnen door HVL met 2-4. Tot slot speelden onze meisjes -19 in en tegen de eerste ploeg van Houthalen. Deze oefenwedstrijd werd nipt verloren met 23-20.

Lovoc-volleyteams bekeren verder

Zondag 10 september 2017
Lommel - Lovoc-volleyteams bekeren verderAls start van het nieuwe volleyseizoen stond dit weekend bekervolley op de agenda. Bij de jeugd t.e.m. U15 wordt dit afgewerkt in tornooivorm. De jongens U13 beten zaterdag de spits af in Kinrooi. Zij verloren van VTI Hasselt, maar wonnen van Mavo Dilsen-Stokkem A. De meisjes U11 speelden hun tornooi in Stevoort. Zij waren het 3 tegen 3 spelen nog helemaal niet gewoon, maar hebben wel erg goed hun best gedaan. Zowel de A- als de B-ploeg meisjes U15 verloren allebei hun wedstrijd op hun tornooi in Stalvoc (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering alleen aan de leiding

Zondag 10 september 2017
Lommel - Verbroedering alleen aan de leidingVerbroedering zette de positieve lijn door en won met 1-4 bij Sporting Winterslag, en wordt hierdoor alleen leider met het maximum van 15 op 15! Kolonie won met zware 6-0 cijfers van Loksbergen, en heeft met 9 op 15 de start ook niet gemist. En ook Kattenbos is goed bezig... Het ging vandaag winnen bij Grote Brogel met 1-3, en blijft ook het maximum behouden. Enkel Lutlommel verloor vanmiddag, en dit met 0-2 thuis van Stal Sport.

Nog één week 'Lens op de mens'

Zondag 10 september 2017
Lommel - Nog één week 'Lens op de mens'ZoomVandaag gaat de succesvolle eerste internationale fototentoonstelling van Overpelt de laatste week in. Voor wie er nog niet geweest is: het is de moment! Rond de 500 foto 's die u absoluut gezien moet hebben en die u in de straten aankijken. Een wegwijzertje vindt u bij CC Palethe. 

Basketbal: Lommel klopt Comblain

Zondag 10 september 2017
Lommel - Basketbal: Lommel klopt ComblainCroonen Lommel – Mailleux Comblain  85-77 (26-16/ 19-9 (45-25)/ 24-23 (69-48)/ 16-29 (85-77)) Comblain nam vlug voorsprong (0-5: 1ste min.) maar Lommel beende bij (16-13: 6de min). Dan vielen binnen de minuut 2 basisspelers van Comblain uit met een enkelblessure en Lommel liep via Bram Schelkens (26) en Toon Wesenbeek (17) uit tot 26-16 (10de min.) en 45-25 aan de rust ondanks een rommelige wedstrijd. In de 26ste min. bereikte Lommel de maximale voorsprong van 29 punten (61-32) maar in (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK wint bij Patro

Zaterdag 9 september 2017
Lommel - Lommel SK wint bij PatroLommel SK heeft vanavond een uitoverwinning behaald op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Uitslag: 1-5. Wegens de viering van ons 10-jarig bestaan jammerlijk genoeg voor één keer geen uitgebreid verslag van Jan Buyens, maar vanaf volgende week uiteraard weer wél!

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Lommel - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Nummerplaten gestolen

Zaterdag 9 september 2017
Lommel - Nummerplaten gestolenIn de Malpertuusstraat werden gisteravond de nummerplaten van een auto gestolen. In de Frans Van Hamstraat werden op een parking twee banden van een auto stuk gestoken.

Marie-Jeanne Mannaerts overleden

Vrijdag 8 september 2017
Lommel - Marie-Jeanne Mannaerts overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Marie-Jeanne Mannaerts overleden, de echtgenote van Jean Boelanders. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Emile Maes overleden

Vrijdag 8 september 2017
Lommel - Emile Maes overledenGisteren is Emile Maes overleden, de echtgenoot van Anny Derongé. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Lommel-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Charel Van der Mierde overleden

Vrijdag 8 september 2017
Lommel - Charel Van der Mierde overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is vandaag Charel Van der Mierde overleden, de echtgenoot van Hilda Stevens. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst heeft woensdag om 14u plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Begroetingsmoment: dinsdag van 17.30 tot 18u in dat uitvaartcentrum.

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Pjèrkën weer in goede doen...

Donderdag 7 september 2017
Prietprouwët
Lommel - Pjèrkën weer in goede doen...Houwët èn schrik kunnën ós lijf zjüst zó ziek màà(k)ën as vërgift of bëdor’vë frèt. 
              Pjèrkën

Marcel Nicasi overleden

Donderdag 7 september 2017
Lommel - Marcel Nicasi overledenWoensdag is Marcel Nicasi overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Voorlaatste culturele fietstocht OKRA-academieZoomVoor de eerste keer werden de fietsen van de deelnemers aan de culturele fietstocht van de Okra-academie met een camionette vervoerd naar de regio waarbinnen de culturele fietstocht ging plaats vinden, het Maasland... een kleine première dus! Vanuit de startplaats in Stokkem werd het fietsstuur gewend richting bezoekerscentrum De Wissen voor een gegidst bezoek aan het Maas- en vlechtmuseum. Na een heerlijke lunch werd er gefietst  langs de Nederlandse en Belgische oevers van de Maas, (…) Het hele nieuwsbericht
Voorlaatste culturele fietstocht OKRA-academieVoorlaatste culturele fietstocht OKRA-academie
Zoom

Nieuw overlegorgaan in Welzijnsregio

Donderdag 7 september 2017
De gemeenteraden van de gemeenten die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg krijgen eerstdaags een voorstel op hun bord dat handelt over de oprichting van een nieuw overlegorgaan. Dat moet de oprichting van een Dienstverlenend Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voorbereiden. Een en ander kadert in de lokale integratie van OCMW en gemeente, die voorzien is door het decreet Lokaal Bestuur.
Maar dat decreet voorziet niet in een scenario waar meerdere gemeenten en OCMW’s (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lommel-Kolonie verslaat Eksel B

Woensdag 6 september 2017
Lommel - Lommel-Kolonie verslaat Eksel BLommel-Kolonie is vanavond op het veld van Eksel B gaan winnen. Uitslag: 1-6. Verbroedering versloeg thuis SK Heusden 06 met 5-2.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Lommel - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Neos bezocht Eupen

Woensdag 6 september 2017
Lommel - Neos bezocht EupenZoomGisteren vertrokken 50 enthousiaste Neos-leden richting Eupen. Ze werden er ontvangen met koffie en een rozijnenkoek (een plaatselijke delicatesse) in een bijna leegstaand shoppingcentrum. Vervolgens was er een bezoek aan het Parlement van Eupen waar een bijna perfect Nederlands sprekende gids hen vertelde dat het Duits Gewest negen gemeentes en 77.000 inwoners telt en een oppervlakte beslaat van 854 km2. Het mooie gerenoveerde gebouw was vroeger in 1916 een sanatorium en nadien tot 2007 een school (…) Het hele nieuwsbericht

Deur van tuinhuis ingetrapt

Dinsdag 5 september 2017
In de Buntstraat in Lommel-Barrier hebben vandalen de deur van een tuinhuis ingetrapt. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Thea van der Steenhoven overleden

Dinsdag 5 september 2017
Lommel - Thea van der Steenhoven overledenZondag is Thea van der Steenhoven overleden, de echtgenote van Hans de Coster. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Oplossing deze maand

Dinsdag 5 september 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing deze maandMet onze excuses voor de laattijdigheid, maar bij deze alsnog de oplossing én winnaars van onze maandelijkse prijsvraag. De oplossing van het anagram 'Ontheven vlas vol ui' was uiteraard niemand anders dan Louis Vanvelthoven! Winnaar van het boeketje bij Ixora is Frieda Willekens uit de Kerkhovensesteenweg, winnaar van twee inkomtickets voor onze feestavond zaterdag is Wim Van Gestel uit de Dubbelrij. Proficiat!
Lommel - Tafeltennis start met jeugdtrainingenDe Lommelse tafeltennisclub start opnieuw met trainingen voor de jeugd. Ben je geïnteresseerd dan kan je op woensdag 6 en 13 september van 19 tot 20.30 uur eens vrij komen proberen of tafeltennis je sport kan worden. Ben je tussen de 8 en 15 jaar wordt je verwacht in de kelder van de Soeverein deze twee dagen. Meer info via guido.schols[!]scarlet.be  of 011/543787.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.

Stroompanne in Kerkhoven

Maandag 4 september 2017
In Kerkhoven hebben een aantal inwoners deze namiddag bijna een uur zonder elektriciteit gezeten. Dat was het gevolg van het feit dat bij het plaatsen van een paneel in de grond een stroomkabel werd geraakt.
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Hoornaars vallen wandelaars aan

Maandag 4 september 2017
Grensgevallen
In een park in Eindhoven heeft een zwerm hoornaars (grote wespen) vanavond een groepje wandelaars aangevallen. Verscheidene wandelaars werden meer dan twintig keer gestoken. Een van hen is in het ziekenhuis opgenomen, de anderen werden ter plaatse verzorgd door hulpdiensten. Het nest van de hoornaars zal worden vernietigd. 

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Gerda Schildermans overleden

Maandag 4 september 2017
Lommel - Gerda Schildermans overledenGisteren is in Peer de uit Lommel afkomstige Gerda Schildermans overleden, de echtgenote van Louis Moons. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken in Peer en wordt gevolgd door het begraven van de urne op de begraafplaats van Overpelt. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer.

Fien Schoeters overleden

Maandag 4 september 2017
Lommel - Fien Schoeters overledenVandaag is Fien Schoeters overleden, de echtgenote van Bon Slegers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Bootje varen met Samana

Maandag 4 september 2017
Lommel - Bootje varen met SamanaZoomAfgelopen donderdag vertrok Samana Kerkhoven met twee bussen naar Ophoven, er was ook een liftbus voorzien zodat ook mensen in een rolstoel meekonden. Om 14 uur begon dan het boottochtje op de Maas, richting Stevensweert en Thorn in Nederland, ondertussen genietend van een lekker kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai.De deelnemers kwamen ogen te kort om tijdens het twee uur durende tochtje het prachtige uitzicht te bewonderen. Na nog een smakelijke broodmaaltijd ging het met een fijn gevoel terug richting Kerkhoven. (Bijdrage Frieda Willekens)
Bootje varen met SamanaBootje varen met Samana
Zoom

Ongeval in Norbert Neeckxlaan

Zondag 3 september 2017
In de Norbert Neeckxlaan raakten deze namiddag een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. De bromfietser werd daarbij gewond.
Lommel - Lommelaar opent 'Boulebaar' in HasseltZoomLommelaar Pieterjan Loomans opende onlangs de 'Boulebaar' op het Leopoldplein in Hasselt. Enkele Lommelaars gingen alvast eens een kijkje nemen, en zagen dat het goed was... (Foto's Annie Teuwens)
Lommelaar opent 'Boulebaar' in HasseltLommelaar opent 'Boulebaar' in Hasselt
Zoom

Alleen Lutlommel kan niet winnen

Zondag 3 september 2017
Lommel - Alleen Lutlommel kan niet winnenKattenbos won deze namiddag met 3-2 van Heusden-Zolder, Kolonie won met 4-1 van Termolen, Verbroedering ging met 3-4 cijfers winnen bij Berbroek-Schulen, en Lutlommel tenslotte verloor met 3-1 bij Turkse FC.

Belg neergestoken in Eindhoven

Zondag 3 september 2017
Grensgevallen
Lommel - Belg neergestoken in EindhovenBij een steekpartij voor de uitgang van de parkeergarage van de Heuvelgalerie in Eindhoven zijn afgelopen nacht twee mannen neergestoken: een 29-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige Belg. Het is niet bekend vanwaar de Belg afkomstig is. De twee wandelden voorbij de uitgang van de parkeergarage en kregen ruzie met inzittenden van een auto die uit de garage reed. Dat leidde tot de steekpartij, waarna de daders in hun auto de vlucht namen. De politie spoort hen op.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).
Lommel - Judoteam Agglorex hervat trainingenZoomNa enkele weken van verdiende rust hervat judoteam Agglorex Lommel de trainingen en beginnen zij aan hun 52ste seizoen. De club staat open voor alle doelgroepen. Zij verzorgen trainingen voor jeugd en volwassenen en verder hebben zij een veteranenafdeling voor 35+ en een afdeling voor G-judo. Toptrainer Jean-Jacques Melotte is hoofdtrainer en Arne Maes assistent-hoofdtrainer. De club organiseert drie gratis initiatielessen in het judolokaal van de stedelijke sporthal op volgende dagen. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

De perforator

Zaterdag 2 september 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - De perforatorHet moet ergens begin jaren 2000 geweest zijn. Onze mannen waren nog klein en je moest ze voortdurend in de gaten houden.  Of je dat nu wilde of niet. Maar meestal wilde je dat wel. Want ze zijn toch zo snel groot, zegt het cliché dat gelijk heeft. Datzelfde cliché zegt ook dat een ongeluk in een klein hoekje zit. De oudste had tijdens het spelen zijn kin al eens opengehaald aan een plastic vrachtwagen. Toen de dokter het moest naaien gaf hij, als stoere vrachtwagenchauffeur, geen kick.
Niet (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Grevendonk overleden

Zaterdag 2 september 2017
Lommel - Jef Grevendonk overledenGisteren is Jef Grevendonk overleden, de echtgenoot van Miet Vandenboer. Hij was 78 jaar en ere-schoolhoofd van Basisschool Lutlommel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Ronny Cochet overleden

Zaterdag 2 september 2017
Op 23 augustus overleed Ronny Cochet. Hij was 56 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Lommel - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.

Wim Van Roy overleden

Vrijdag 1 september 2017
Lommel - Wim Van Roy overledenWoensdag is Wim Van Roy overleden, de weduwnaar van Maria Engelen. Hij was 85 jaar en wordt maandag begraven na het afscheid (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Gelegenheid tot groeten na telefonische afspraak (011-55.16.55).

Maria Hoeks overleden

Vrijdag 1 september 2017
Lommel - Maria Hoeks overledenGisteren is Maria Hoeks overleden, de echtgenote van Henri Verpoorten. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Keramiekmarkt Kerkhoven 2017

Vrijdag 1 september 2017
Lommel - Keramiekmarkt Kerkhoven 2017ZoomNu zondag 3 september is het weer tijd voor de jaarlijkse keramiekmarkt in Kerkhoven! Belgische en Nederlandse keramisten brengen een gevarieerd aanbod en ook liefhebbers van keramische juwelen zullen er zeker hun gading vinden. De markt staat grotendeels opgesteld op het weggedeelte in de Zwarte Weg, in de nabijheid van de samenwerkende horecazaken Lommel Broek en Taverne De Waterkant, waar je bij mooi weer zeker terecht kan op de uitgebreide terrassen voor een drankje en een hapje. (Foto Annie Teuwens)
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.

Nieuwe bvba: D. Van Suetendael

Vrijdag 1 september 2017
Danny Van Suetendael uit Lommel heeft de bvba D. Van Suetendael opgericht met zetel aan de Pijnvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van afsluitingen en omheiningen, klinkerwerken, grondwerken én de aanleg, verzorging en het onderhoud van parken en tuinen.

Prijsvraag in het teken van quiz

Vrijdag 1 september 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Prijsvraag in het teken van quizOnze prijsvraag van deze maand staat in het teken van onze quiz van volgende week vrijdag 8 september. U kan hiervoor nog inschrijven tot en met 5 september via internetgazet.lommel[!]telenet.be. We hebben voor u een anagram om op te lossen. Wie zoeken we hier: Ontheven vlas vol ui? Antwoorden aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór 24 uur vanavond. Te winnen is er een boeketje van Ixora en twee inkomkaarten voor onze feestavond op 9 september.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel