Het overige nieuws

Te voet naar Scherpenheuvel

Maandag 30 april 2018
Lommel - Te voet naar ScherpenheuvelZoomAfgelopen zaterdag rinkelde de wekker bij een 40-tal clubleden van Milieu 2000 al heel vroeg. Het ging nu echt gebeuren, voor velen een jaarlijkse traditie, voor andere een eerste keer. Nog geen zes uur, maar toch stonden ze met zo’n 45 pelgrims klaar om op pad te gaan richting Scherpenheuvel. Het was bewolkt maar aangenaam wandelweer. Na zo’n 12 km kwamen ze al aan in Oostham, waar ze ontbeten met op de achtergrond het welbekende liedje “We gaan tevoet naar Scherpenheuvel' (…) Het hele nieuwsbericht
Te voet naar ScherpenheuvelTe voet naar ScherpenheuvelTe voet naar Scherpenheuvel
Zoom

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.

Irma Cools overleden

Maandag 30 april 2018
Lommel - Irma Cools overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Irma Cools overleden, de weduwe van Jean Antonissen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Een terechte vraag

Maandag 30 april 2018
Lommel - Een terechte vraagZoomHoe lang sleept dit dossier nu al wel niet aan? Schandalig lang dus... Ook in de Leopoldlaan weten ze dat! (Foto Albert Agten)

Werken aan brug Kanaalstraat

Maandag 30 april 2018
Lommel - Werken aan brug KanaalstraatZoomDe werken aan de brug in de Kanaalstraat starten nu woensdag 2 mei en duren tot 11 mei. Fietsers en voetgangers kunnen passeren buiten de werkuren en in het weekend, de uitvoerders houden ook rekening met fietsers en voetgangers die naar school moeten.
Lommel - Laatste volleyweekend van het seizoenZoomIn het laatste weekend van volleybalclub Lovoc in het laatste Limburgse competitieweekend moesten nog 2 wedstrijden door de Lovoc-teams afgewerkt worden. De meisjes U11-B, die al zeker waren van de kampioenstitel in hun reeks, gingen bij Kovok Kortessem op bezoek. Ze wonnen daar met 0-9 en sluiten hun 2de ronde hierdoor mooi af op een verdiende eerste plaats. 11 winstmatchen, 1 nipt verlies tegen het nummer 2 Tamera Lummen deze ronde. Trainer-coach Hilde mag zeer tevreden zijn met het resultaat dat de (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Lommel - Politie(ke) perikelen 40 jaar geledenIn onze wekelijkse bijdrage uit Publi Flash van 40 jaar geleden, deze keer uit de editie van eind april 1978 twee artikeltjes omtrent de benoeming van politieagenten in onze stad.
Politie(ke) perikelen 40 jaar geledenPolitie(ke) perikelen 40 jaar geleden
Zoom

Kolonie haalt zwaar uit: 9-0

Zondag 29 april 2018
Lommel - Kolonie haalt zwaar uit: 9-0Lommel Kolonie haalde zwaar uit vanmiddag en won met maar liefst 9-0 tegen E. Houthalen. Verbroedering ging onderuit bij Amandina met 3-1. Voor Lutlommel en Kattenbos zit de competitie er voor dit seizoen op!

Wat is er aan de hand?

Zaterdag 28 april 2018
Lommel - Wat is er aan de hand?Het lijkt alsof het alleen nog maar over handen gaat. Eerst was er die gelovige meneer die vrouwen geen hand kon geven. Een teken van respect, vertelde hij. Al valt dat misschien moeilijk te begrijpen. Een andere man uit de gemeenschap verklaarde het zo in de krant: “Het is mijn grootste verlegenheid. Verstaat u dat? Voor ons is de vrouw de belangrijkste persoon in het leven van onze gemeenschap, de queen eigenlijk.” Tja, had dat dan gezegd, dacht ik. Het is me wat met die tradities. Zelf heb ik er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: heropening De Blauwe Kei

Zaterdag 28 april 2018
Lommel - Nieuw: heropening De Blauwe KeiZoomDe vele wandelaars en fietsers zullen weer tevreden zijn, want na een erg lange tijd van inactiviteit heropende taverne 'De Blauwe kei' haar deuren. Hanneke en Niels (eerder van De Lossing) zijn van plan om er alweer een topzaak van te maken op deze toplocatie! Veel succes! (Foto's Geert Jansen & Annie Teuwens)
Nieuw: heropening De Blauwe KeiNieuw: heropening De Blauwe Kei
Zoom

Kleding gestolen

Vrijdag 27 april 2018
Uit een kledingcontainer aan de Buitensingel is kleding gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Lommel - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...
Lommel - Morgen 'Dansketting' in het centrumWanneer u morgen in het centrum van onze stad gaat wandelen of winkelen, moet u zeker niet 'raar' opkijken... Van 15 tot 16 uur zal u immers een 'bonte bende' zien voorbij trekken, al dansend, van het Raadhuis tot de Kloosterstraat en terug via de Mudakkers. Het initiatief komt uit van Danspunt en loopt in Lommel binnen het kader van de 'Week van de Amateurkunsten'. Wil u eventueel zélf nog mee dansen? Ook dat kan nog, dan moet u zich om 13.30 uur aanmelden in het Cultuurcentrum om de korte choreografie aan te leren! Meer info.

Eerste 'Open Coffee' in Lommel

Vrijdag 27 april 2018
Lommel - Eerste 'Open Coffee' in LommelZoomOp Domein De Groote Hoef vond gisteren het gratis netwerkevent Open Coffee van start. Dit maandelijks netwerkevenement is voor ondernemers. Er was een mooie opkomst, en goed connecties werden gelegd. Om het in de woorden van organisatrice en woordvoerster Vicky (coaching bij stress, rouw en verlies) te zeggen: No Stress, wees jezelf en  leg interessante contacten  met  ondernemers van verschillende sectoren.  Als gastspreker bij de start van dit event  was schepen (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste 'Open Coffee' in LommelEerste 'Open Coffee' in LommelEerste 'Open Coffee' in Lommel
Zoom

Een goed gedacht van Pjèrkën

Donderdag 26 april 2018
Lommel - Een goed gedacht van PjèrkënHawd ’t mèr heeël wit mi ööw kéndër, want látër kiezë zë ööw rustóuwërd of ööw ààdmènnë(k)ëshuis.
          Pjèrkën

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Lommel - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Jean Pierre Wuytens overleden

Donderdag 26 april 2018
Lommel - Jean Pierre Wuytens overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Jean Pierre Wuytens overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Dries in Balen.

Maria Tempels overleden

Donderdag 26 april 2018
Lommel - Maria Tempels overledenIn WZC Hoevezavel is dinsdag Maria Tempels overleden, de weduwe van Frans Wouters. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Anna Stalmans overleden

Donderdag 26 april 2018
Lommel - Anna Stalmans overledenGisteren is Anna Stalmans overleden, de weduwe van Emiel Vanderstichelen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Patrick Creemers naar KVO

Woensdag 25 april 2018
Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Lommel - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe NV: NewStaf Coach Services

Woensdag 25 april 2018
De NV Staf Beheer uit Lommel en Vosta Investments uit Diemen (Ned.) hebben de NV NewStaf Coach Services opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren van bedrijven en van beleggingen én het verstrekken van leningen.
Lommel - Oproep Bouwjaar '78: hulp gevraagdDe dames en heren van het bouwjaar '78 worden 40 en gaan feesten op een nu al legendarische 40's Reunion. Enkelen van de 'Nonnen' zien het al zitten, maar we willen graag de hele Lommelse bevolking van '78 erbij betrekken. Ben je nieuw in Lommel en heb je er nooit op het lager/middelbaar gezeten, ook dan ben je van harte welkom!
Heb je ooit op een lagere school in Lommel gezeten, van de Kolonie, Barrier, Lutlommel, Balendijk, Kattenbos, Eymard tot Kerkhoven en van den Heuvel, Zonneweelde, Centrum (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Vanhee overleden

Woensdag 25 april 2018
Zaterdag overleed Monique Vanhee, de weduwe van Francis De Bock. Zij was 91 jaar en kinderarts. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (20-21 uur) in funerarium Witters.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Lommel - Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

4,9% groei in regio Eindhoven

Dinsdag 24 april 2018
Grensgevallen
De economie in de regio Eindhoven is vorig jaar met 4,9 procent gegroeid. Daarmee  realiseert Eindhoven, net als de regio Almere, het hoogste groeicijfer van heel Nederland, zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. De regio Eindhoven doet het zo goed vanwege de sterke industrie en de zakelijke dienstverlening. In Almere zorgen de autoleasebedrijven voor de groei. In heel Nederland groeide de economie vorig jaar met 3,2 procent, een stuk meer dan voorgaande jaren.
Lommel - Verrassingsact tijdens fietstochtZoomAfgelopen weekend zagen enkele lezers deze twee hertjes langs het fietspad achter de Ford-testbaan richting Eksel. Eentje was zeer schuchter, het andere kloeker want het at zelfs uit de hand van enkele picknickers. Mogelijk maakten ze deel uit van de groep tamme damherten die enkele weken geleden ontsnapte uit het domein Molenheide in Helchteren.(Bijdrage Tania Vrijsen)
Morgennamiddag wordt in "Den Brugwachter" de woning Luikersteenweg 38 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 20a en heeft een K.I. van 976 euro.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Lommel - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: Vastgoedsolutions

Maandag 23 april 2018
Elza Lenaerts uit Overpelt en Kim Plessers uit Bocholt hebben de bvba Vastgoedsolutions opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle soorten makelaarsverrichtingen, het schatten van onroerend goed en het beheer van residentiële gebouwen.
Lommel - Nog 2 kampioensploegen bij LovocZoomAlweer feest bij volleyclub Lovoc. Er kwamen 2 teams het kampioenenlijstje vervolledigen! De heren A wonnen met 1-3 op het veld van de winnaar van de reguliere competitie Mavo Dilsen-Stokkem A. Lovoc dus kampioen, Mavo wordt verwezen naar eventuele testwedstrijden. Promoveren doen de heren echter niet, zij stoppen met competitievolleybal en gaan spelen in de liefhebberscompetitie. De huidige jongens U17 nemen de fakkel van hen over, maar dan in 3de provinciale.
De 2de nieuwe kampioen van (…) Het hele nieuwsbericht
Nog 2 kampioensploegen bij LovocNog 2 kampioensploegen bij Lovoc
Zoom

Een bewuste keuze tegenwoordig

Maandag 23 april 2018
Lommel - Een bewuste keuze tegenwoordigZoomHoe langer hoe meer kinderen beleven hun lentefeest, hoe langer hoe minder hun communiefeest. Maar feesten en cadeautjes zijn er toch altijd bij! (Foto Albert Agten)

Rosa Mannaerts overleden

Maandag 23 april 2018
Lommel - Rosa Mannaerts overledenGisteren is Rosa Mannaerts overleden, de weduwe van Leon Houben. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters.

Antoinette Derboven overleden

Maandag 23 april 2018
Zaterdag is Antoinette Derboven overleden, de weduwe van Marcel Vanbroeckhoven. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Pierre Hanegreefs overleden

Maandag 23 april 2018
Lommel - Pierre Hanegreefs overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Pierre Hanegreefs overleden, de echtgenoot van Rita Reynders. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Meer dan 25% te snel

Maandag 23 april 2018
Lommel - Meer dan 25% te snelAfgelopen weekend werd er veel geflitst in Lommel. Gisteren - zondag - tussen 9u en 9.30u - stond de flitswagen van de lokale politie in Kattenbos, en wat bleek? Van alle gecontroleerde voertuigen reed daar 25% té snel (maximum is daar 50 km/uur). Eén op vier!
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Angela Suls overleden

Maandag 23 april 2018
Lommel - Zuster Angela Suls overledenIn Chamalières (Fr.) is op 6 april de uit Lommel afkomstige zuster Angela Suls overleden. Woensdag (11.15 uur)  is er een herdenkingsviering in  de kapel van het WZC aan de Appelboomgaardstraat in Munsterbilzen.

Er wordt weer geflitst

Zondag 22 april 2018
Lommel - Er wordt weer geflitstDe komende week wordt er vooral in deze straten geflitst: Slinkerstraat, Luikersteenweg, Lutlommel, Kerkstraat en Vijverstraat.
Lommel - Alleen Lutlommel haalt een puntKolonie verloor vanmiddag bij SP. Lille met 3-1. Lutlommel ging 3-3 gelijk spelen bij FC Anadol, en Verbroedering verloor toch enigszins verrassend thuis met 1-4 van Halveweg Zonhoven. En ook Kattenbos verloor vanmiddag thuis van leider Bolderberg FC, dit met 0-2.
Lommel - Bruudruuster wint Eigenwijze QuizZoomZe waren de gedoodverfde winnaars gisteren, en maakten die rol ook volledig waar op de Eigenwijze Quiz! Bruudruuster (foto boven) voegde alweer een titel toe aan hun palmares... (Foto's Jan Buyens)
Bruudruuster wint Eigenwijze QuizBruudruuster wint Eigenwijze Quiz
Zoom
Lommel - Lommel SK: ook winst in OudenaardeDat de spelers van Lommel SK nog lang niet op vakantie willen, lieten ze gisterenavond nog zien in Oudenaarde. Er werd daar verdiend gewonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Valcke in de 65ste minuut!

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Zwerfvuilactie

Zaterdag 21 april 2018
Lommel - ZwerfvuilactieZoomOok dit jaar werd er weer héél wat opgehaald tijdens de  zwerfvuilactie. En het positieve nieuws was wel dat er voor dezelfde afstand (Hoeverdijk en Toeristische weg) er opvallend minder vuil lag dan vorig jaar. Dat is toch positief voor onze mooie natuur...

Horoscopen

Zaterdag 21 april 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - HoroscopenPas heb ik zo’n flyer in de bus gevonden met de mededeling dat in Hapert (Nederland) weer zo’n beurs gaat plaatsvinden over alles wat ‘kenners’ paranormaal noemen. De organisatoren moeten mijn gegevens ergens aangetroffen hebben en blijkbaar zijn ze daar behoorlijk van onder de indruk geraakt. Hebben ze eruit afgeleid dat ik me eveneens met gemak tussen de dwalende en andere geesten in hogere spirituele sferen beweeg? Ik krijg immers € 25 korting als ik er een stand wil (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Jonkers overleden

Vrijdag 20 april 2018
Lommel - Ferdinand Jonkers overledenVandaag is Ferdinand Jonkers overleden, de echtgenoot van Lizette Brusselaers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Brandje bij ZF Wind Power

Vrijdag 20 april 2018
Op het industrieterrein in Lommel ontstond gisterenavond een brandje bij ZF Wind Power. Het vuur kon snel gedoofd worden. De schade bleef beperkt.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

François Verpoorten overleden

Donderdag 19 april 2018
Lommel - François Verpoorten overledenGisteren is François Verpoorten overleden, de echtgenoot van Agnes Wolfframm. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Groeten uit... Lanzarote

Donderdag 19 april 2018
Lommel - Groeten uit... LanzaroteZoomAfgelopen week maakten cursisten van het volwassenenonderwijs CVO Lino -Lommel een studiereis naar het eiland Lanzarote, een van de zeven Canarische eilanden. Gedurende 7 dagen doorkruisten ze het hele eiland op zoek naar de mooiste plekjes. Zo bezochten ze hoogstandjes van de architect-kunstenaar César Manrique en werden ze overweldigd door de vulkanische schoonheid van het natuurpark Timanfaya.
Ook werd uitgebreid genoten van de plaatselijke gastronomie, zoals het wijnmuseum van (…) Het hele nieuwsbericht

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Lommel - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

3.550 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Lommel telt 3.550 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er dat 16.183, in Limburg 98.543.
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Lommel - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

40 jaar later

Woensdag 18 april 2018
Lommel - 40 jaar laterZoom40 jaar geleden trouwde Brigitte Vander Heyden met Freddy Vangerven en Saapke de Jong met Jean-Pierre Vander Heyden. Zus en broer Vanderheyden komen uit Lommel; Saapke en Pierre wonen daar nog, Brigitte en Freddy wonen nu in Neerpelt. Willy Geunes maakte destijds bijgaand 8mm-filmpje van dat dubbele huwelijk. Het mooie is dat beide koppels die film in die 40 jaar nog nooit gezien hebben, reden voor een familielid, partner in crime, om hem te digitaliseren, er muziek achter te zetten en hem op YouTube te plaatsen. Daardoor kunnen ook Internetgazetlezers nu mee genieten... 

Julia Lodewyckx overleden

Woensdag 18 april 2018
Lommel - Julia Lodewyckx overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Julia Lodewyckx overleden, de echtgenote van François Carmans. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nieuw in Heide-Heuvel

Woensdag 18 april 2018
Lommel - Nieuw in Heide-HeuvelZoomDe Yvestown Tea Room en Shop in de Slinkerstraat is een pastelkleurige mix van interieur- en cadeauwinkel, tearoom en kunstatelier van blogger en voormalig SJIEK columnist Yvonne Eijkenduijn en haar man Boris van de Grint.  The Yvestown shop is echter niet bedoeld om alleen maar 'winkel' te zijn. De gezellige hoekjes en tafeltjes nodigen uit om even een pauze in te lassen in je werkdag, een koffie te drinken of om enkele uurtjes rustig op je laptop te werken met een kopje thee (gratis (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuw in Heide-HeuvelNieuw in Heide-HeuvelNieuw in Heide-Heuvel
Zoom

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Lommel - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Rosa Drees overleden

Dinsdag 17 april 2018
Lommel - Rosa Drees overledenZondag is in Lommel de uit Eksel afkomstige Rosa Drees overleden, de weduwe van Fik Weckx. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bovenzonale verkeersactie

Dinsdag 17 april 2018
Lommel - Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 
Lommel - 'Gevoel voor Tumor' vandaag in MariaziekenhuisZoomDe fictiereeks ‘Gevoel voor Tumor’ die momenteel te zien is op één, wil mantelzorgers in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen op televisie. Het productiehuis van deze fictiereeks gaat ook langs bij een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Vandaag zijn ze in het Mariaziekenhuis. In de inkomhal kan je in hun reizend salon kijken naar een filmpje met getuigenissen van patiënten en hun mantelzorgers.
Mantelzorgers verdienen het om in de bloemetjes gezet te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Milieu 2000 op uitstap naar RocherathZoomAfgelopen weekend trok een bus vol leden van wandelclub Milieu 2000 voor een daguitstap richting Rocherath. Doorheen de vallei van de Warche bloeien er de wilde narcissen met tienduizenden op de flanken. Het prachtige weer zorgde ervoor dat ze goedgezind aankwamen in Malmedy voor een klein welkomstontbijt en met behulp van twee gidsen trokken ze nadien door de narcissenvelden. Via het stuwmeer van Robertville ging het dan terug richting Malmedy waar nog even gewandeld werd doorheen de steegjes in (…) Het hele nieuwsbericht
Milieu 2000 op uitstap naar RocherathMilieu 2000 op uitstap naar Rocherath
Zoom

Aan alle secretaressen

Maandag 16 april 2018
Lommel - Aan alle secretaressenZoomFoto Albert Agten

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Lommel - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Jan Lemmens overleden

Maandag 16 april 2018
Lommel - Jan Lemmens overledenZaterdag is Jan Lemmens overleden, de echtgenoot van Maria Verdonschot. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Dennis Vreys overleden

Maandag 16 april 2018
Lommel - Dennis Vreys overledenIn Hechtel is vrijdag de uit Lommel afkomstige Dennis Vreys overleden. Hij was 26 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Vanuit Eindhoven naar Wenen

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.
Giel Deferm trekt de deur van Lommel SK achter zich dicht. Hij trekt naar Thes waar hij een contract tekende voor twee seizoenen.
Feest voor de jeugdteams U11 bij Lovoc. Al voor de tweede keer dit seizoen hebben de jongens zich tot kampioen gekroond in de competitie 2 tegen 2, dit na een 11-1 thuiswinst tegen He-Voc Hechtel-Eksel A. In de eerste ronde werden ze ongeslagen kampioen, ook in deze tweede ronde zijn ze dus al kampioen, en het ongeslagen zijn zit er ook deze keer, met nog 1 wedstrijd te gaan, aan te komen. Ze konden de kinderchampagne dus een tweede keer laten knallen dit seizoen! Dikke proficiat aan de spelers en hun (…) Het hele nieuwsbericht
Volleykampioenen bij de Lovoc-jeugd U11Volleykampioenen bij de Lovoc-jeugd U11
Zoom
Vrijdagavond organiseerde KWB Heide-Heuvel de 12de editie van haar Kipkap quiz. Die startte met een alfabetronde. Daarna volgden nog rondes over o.a. geschiedenis, aardijkskunde, sport, muziek. En zoals dikwijls namen ook nu weer de "betere" ploegen de eerste plaatsen in. Vur d'Leut won deze keer met een riante voorsprong voor Alla Ventura. Bruudruuster eindigde op korte afstand als derde.

Verbroedering - Kolonie: 1-1

Zondag 15 april 2018
Lommel - Verbroedering - Kolonie: 1-1ZoomDe beide Lommelse ploegen hielden elkaar in evenwicht vanmiddag, en een puntendeling was dan ook de terechte uitslag... (Foto's Robert Boons)
Verbroedering - Kolonie: 1-1Verbroedering - Kolonie: 1-1
Zoom

PSV kampioen

Zondag 15 april 2018
Grensgevallen
PSV is voor de 24ste keer kampioen van Nederland. De Eindhovense club versloeg deze namiddag Ajax met 3-0, na doelpunten van Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Sinds het eindsignaal is het héél druk in de Eindhovense binnenstad...
Lommel - Kolonie en Verbroedering delen puntenDe derby in ons eigenste Lommel, Verbroedering tegen Kolonie, eindigde op een 1-1 gelijkspel. Ook Lutlommel speelde vanmiddag gelijk, 2-2 tegen de leiders uit Achel VV. Kattenbos tenslotte verloor met 2-0 bij VV Lummen.

Heide vat vuur langs N71

Zondag 15 april 2018
De brandweer rukte gisterenavond uit voor een heidebrandje langs de N71, op de grens van Lommel met Balen. De spuitgasten waren het vuur snel meester. De brandoorzaak is niet gekend.

En als de bom valt

Zaterdag 14 april 2018
Lommel - En als de bom valtZaterdag 14 april, 04.00 uur
Welk middeltje gebruikt u om de slaap opnieuw te vatten? Schapen tellen? Of andere dieren? Bij mij werkt zoiets voor geen meter. Die nacht was het opnieuw zover. Meestal twijfel ik tussen een boek en mijn telefoon. Het boek was ditmaal een oudje van Gabriel Garcia Marquez: De generaal in zijn labyrint. Over de laatste maanden van generaal Bolívar, die in 1830 uit zijn Colombia moest vluchten. Een verhaal over wat oorlog doet met een mens. Prachtig, maar niet meteen (…) Het hele nieuwsbericht

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Lommel - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

Lommel wint ruim van Patro

Zaterdag 14 april 2018
Lommel - Lommel wint ruim van PatroLommel SK heeft vanavond een ruime overwinning behaald tegen Patro Eisden-Maasmechelen. Het werd 4-0, dankzij goals van Ruyssen, Vermeiren, Valcke en Gaethofs. Na 27 wedstrijden heeft leider Lommel SK 13 punten voorsprong op FC Knokke dat morgen thuis nog speelt tegen FCV Dender.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Lommel - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Lommel - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Lommel - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!
In eerste provinciale dames van het basketbal heeft DBC Houthalen met 52-46 van Croonen Lommel gewonnen. Quarters: 9-16, 14-17 (25-33), 12-11 (37-44), 15-2.

Catharina Hoekx overleden

Vrijdag 13 april 2018
Lommel - Catharina Hoekx overleden
Gisteren is Catharina Hoekx overleden, de echtgenote van Henri Kuyken. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Nieuwe bvba: BM-Accountancy

Vrijdag 13 april 2018
Bart Maesen uit Lommel heeft de bvba BM-Accountancy, afgekort BM-A, opgericht met zetel aan de Schommelstraat. De vennootschap zal de werkzaamheden van accountant en belastingconsulent uitoefenen.

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Lommel - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Lommel - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Lommel - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Autobrand aan grensovergang

Woensdag 11 april 2018
Grensgevallen
Aan de grensovergang in Lommel-Kolonie is vanmorgen een auto in brand gevlogen. De bestuurder, die richting Nederland reed, slaagde er nog in om hem op de parking aan de grens te parkeren en uit te stappen, maar toen sloegen de vlammen uit het voertuig. Het brandde volledig uit. De chauffeur bleef ongedeerd.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Rik Meynen overleden

Woensdag 11 april 2018
Lommel - Rik Meynen overledenMaandag is Rik Meynen overleden, de echtgenoot van Margriet Ley. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nu zondag: Sahara City Run 3.0

Woensdag 11 april 2018
Lommel - Nu zondag: Sahara City Run 3.0ZoomNa twee erg succesvolle edities van de Lommelse Sahara City Run,organiseren nu zondag 15 april vanaf 14 uur drie loopvrienden opnieuw een originele fun run door hun stad en haar natuur. Vorig jaar schreven 1.350 lopers in en maakten zo de Sahara City Run meteen het grootste loop-evenement van Noord-Limburg. Ook tijdens de derde editie ligt de nadruk op sportief genot in drie omlopen van 5, 10 en 15km. De lopers van deze laatste afstand zullen naast het unieke Sahara-gebied ook door de mooie (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Berre Brans opnieuw geselecteerdZoomEén van onze genomineerden voor de titel 'Lommelaar van het jaar 2017' is voor de tweede keer geselecteerd voor Footlocker's World Sneaker Championship, en maakt hierbij kans op productie en verkoop (via Footlocker) van zijn ontwerp. Hiervoor heeft hij weer jullie stem nodig... Dat kan via deze link: je moet daar je mailadres opgeven, wachten op een verificatiemail, in deze mail terug doorklikken naar de site, opnieuw je mailadres ingeven op deze site en stemmen. Deze eerste stemronde staat open tot vrijdag... dus nu doen!

Frans Mathijs overleden

Dinsdag 10 april 2018
Lommel - Frans Mathijs overledenZaterdag is Frans Mathijs overleden, de weduwnaar van Mia Boonen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Henk Holthuizen overleden

Dinsdag 10 april 2018
Lommel - Henk Holthuizen overledenZaterdag overleed Henk Holthuizen, de echtgenoot van Nelly Thijssen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Lommel - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 
Grensgevallen
In het bosgebied bij Best is vanmorgen een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen: zo’n 150 vaten, jerrycans en tonnen. De brandweer en politie hebben de vondst onderzocht, daarna is het drugsafval door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd en afgevoerd.
Lommel - 'Seduced by Harps' aan 14de editie toeZoomZaterdag 21 april is het Internationaal Harpfestival Seduced By Harps aan zijn 14de editie toe. Met dit initiatief verkent Cultuurcentrum De Adelberg Lommel opnieuw alle regionen van de harp. In drie verschillende locaties, gaande van het intieme Hei’s Kapelleke tot de grote Adelbergschouwburg, worden concerten georganiseerd. Wereldsterren als Sarah Louis Ridy en Sylvain Blassel dragen de affiche maar evenzeer krijgen de meest talentrijke Belgische jongeren een podiumkans. Onder (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Lommel - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Suzanne Hus overleden

Maandag 9 april 2018
Lommel - Suzanne Hus overledenZaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Suzanne Hus, de weduwe van Benoit Lemmens. Zij was 83 jaar.Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Het weekend bij Lovoc

Zondag 8 april 2018
Lommel - Het weekend bij LovocZoomOndanks het stralende lentezonnetje waren er dit weekend toch ook enkele volleybalwedstrijden te bekijken.
De jongens U17 speelden thuis tegen Avoc Achel. Ze wonnen met 4-0 en staan 3de in hun reeks. De meisjes U15-A kregen Wara Genk D over de vloer. Zij verloren met 0-4 en staan nog steeds laatste in hun reeks. Het wil maar niet lukken in deze 2de ronde. Bij de U11 was er 1 wedstrijd, voor de meisjes B. Zij moesten bij Kivola Riemst B op bezoek en wonnen met 4-5. Zij blijven op kop in hun reeks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Lommel - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Vanavond rond 18.15u is in de Wiekstraat in Balen een bestelwagen tegen een elektriciteitspaal beland. De paal viel om, waardoor de auto op zijn zij belandde. De 27-jarige bestuurder uit Balen kwam daarbij om het leven. Een passagier werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Lommel - Basket sluit seizoen winnend afCroonen Lommel – Guco Lier: 85-58 (Quarters: 27-21 / 22-14 (49-35) / 19-14 (68-49) / 15-17
Lommel start zeer vlot met Bram Schelkens die in het eerste kwart 11 punten maakte waarvan drie driepunters. Door een sterk verdedigend Lommel, konden ze de shooters van Lier uit de match houden. Een domper op de sfeer was er wél toen Wesenbeek uitviel in het begin van het vierde kwart, maar Lommel sloot aldus een prachtig seizoen af met winst tegen het zwarte beest Guco Lier.
Scores: Hendrix 5, Jacobs 5, Schelkens B. 22, Moonen 2, Nguyen 5, De Keuster 4, Michiels 15, Vermeulen 10, Wesenbeek 15.
Lommel - Geen enkel verlies dit weekendLutlommel ging vanmiddag winnen met 0-2 bij Opitter FC. Kolonie haalde thuis zwaar uit tegen Alken B, en won met maar liefst 7-0. Ook Verbroedering deed het uitstekend, want het ging winnen met 0-4 bij de derde in de stand Houthalen VV. En Kattenbos tenslotte speelde 1-1 gelijk tegen SK Meldert.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Lommel - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Sluikstorting?

Zondag 8 april 2018
Lommel - Sluikstorting?ZoomBij de KSA Lutlommel werd er dit weekend toch wel érg veel papier 'gedumpt'... (Bijdrage Georges Bleyen)

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)
Lommel - Neos opnieuw toerist in eigen stadZoomAfgelopen donderdag gingen de leden van Neos Lommel op verkenning in hun eigen stad. Om 9 uur verzamelden 36 leden aan de kerk Sint-Petersbanden. In november bezochten ze de Noord-Oostkant van Lommel dus nu werd het de zuid en westzijde van de stad. De dag begon in de kerk waar ze de nodige uitleg kregen van de geweldige gids Veerle Leysen. De huidige Sint-Pietersbandenkerk is gebouwd gedurende de periode van 1900 tot 1902. Omdat de wandschilderingen in de loop der tijd tweemaal overschilderd werden, (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Boelaers overleden

Zaterdag 7 april 2018
Lommel - Jaak Boelaers overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Jaak Boelaers overleden, de levensgezel van Jeannine Champagne. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Lommel - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Volgend weekend weer Erfgoeddag

Zaterdag 7 april 2018
Lommel - Volgend weekend weer ErfgoeddagZoomZondag 22 april is het weer Erfgoeddag in Vlaanderen. Van 10u tot 18u kan u deelnemen aan allerlei activiteiten die onder het thema 'KIES voor Erfgoed' ons roerend en immaterieel erfgoed in de kijker zetten. Erfgoed Lommel is zoals steeds lokale coördinator van Erfgoeddag in Lommel. Samen met  WZC Kapittelhof stelden ze weer een interessant programma samen. Om 10u wordt in het Kapittelhof de nieuwste telg in de reeks ‘Publicaties van de vzw Erfgoed Lommel’ voorgesteld aan het grote (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: 6 Stars

Zaterdag 7 april 2018
Abrar Haider uit Lommel en Gurmukh Singh uit Antwerpen hebben de bvba 6 Stars opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een voedingswinkel én de import en export van textiel

Staf Van Leemput overleden

Zaterdag 7 april 2018
Op 30 maart overleed de uit Lommel afkomstige Staf Van Leemput, de echtgenoot van Céline Tips. Hij was 88 jaar. Het afscheid in familiekring vond plaats in Godsheide-Hasselt.

Patrick Bach overleden

Zaterdag 7 april 2018
Lommel - Patrick Bach overledenGisteren overleed Patrick Bach, de echtgenoot van Heidi Van Endert. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Paasklokken in mijn kop

Zaterdag 7 april 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Paasklokken in mijn kopHet is me wat!
Op 21 april 2007 heeft paus Benedictus XVI de volledige sloop van de limbus bevolen. Even het geheugen opfrissen? Dat was het voorgeborchte. De zeer geleerde kerkelijke hiërarchie zat met de prangende vraag: waar bleven in het hiernamaals de zieltjes van baby’s die vlugger dood waren dan dat men ze had kunnen dopen? Naar de hemel? Het spijt me maar dat kon niet! St.-Pieter versperde aan die poort onverbiddelijk iedere ongedoopte de weg. Ha ja! Bij een wedstrijd van Lommel United (…) Het hele nieuwsbericht
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant schieten het plan van de gemeente Eindhoven om een vliegtaks voor Eindhoven Airport in te voeren af. Per ticket zouden reizigers een euro extra moeten gaan betalen. Met de opbrengst, geraamd op zo'n 2,5 miljoen euro per jaar, zouden maatregelen bekostigd kunnen worden waarmee de leefbaarheid in de regio verbetert, bijvoorbeeld het isoleren van huizen. Volgens de Gedeputeerde Staten is het heffen van belasting niet aan de gemeenten maar een aangelegenheid van het Rijk. Bovendien zou de vliegtaks voor oneerlijke concurrentie met andere vliegvelden zorgen, luidt het.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Lommel - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Johan Maesen naar VOKA

Vrijdag 6 april 2018
Lommel - Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Lommel - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...

Den Hoed failliet

Vrijdag 6 april 2018
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Den Hoed met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 5 mei ingediend worden.
Tribunaliteiten
Lommel - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Janssen overleden

Donderdag 5 april 2018
Lommel - Eddy Janssen overledenGisteren is Eddy Janssen overleden, de echtgenoot van Ng Kam Tho. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Charel Claes overleden

Donderdag 5 april 2018
Lommel - Charel Claes overledenDinsdag is Charel Claes overleden, de echtgenoot van Maria Meus. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nieuwe bvba: Deves

Donderdag 5 april 2018
Dominiek en Stef Van Eepoel, beiden uit Lommel, hebben de bvba Deves opgericht met zetel aan de Norbert Neeckxlaan in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer allerhande ICT-activiteiten zoals webhosting en het ontwerpen van websites.
Lommel - Real Care Baby voor leerlingen van WICOZoomMirte, Isabelle, Ine, Maud, Amber en Hanne van 5 STW2, WICO Lommel, nemen deel aan een geweldig project waarbij ze een erg realistische babypop moeten verzorgen alsof het écht is. Tijdens hun lessen sociale wetenschappen bestuderen ze het pedagogische handelen van ouders. Ze gaan op zoek naar de pedagogische vraag van kinderen en onderzoeken welk pedagogisch aanbod ouders het beste bieden om te komen tot een optimale ontwikkeling van het kind. Zo bespraken ze ook dat elke leeftijdsfase (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: High Five Lommel

Donderdag 5 april 2018
Martine Schoofs uit Lommel heeft de bvba High Five Lommel opgericht met zetel Dorp 63 in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van horecazaken, de verhuur van kamers, lokalen en feestzaal én traiteurdiensten en catering.

Nieuwe bvba: A&XL

Donderdag 5 april 2018
Alex Hesemans en Xiaoyan Liu, beiden uit Lommel, hebben de bvba A&XL opgericht met zetel aan de Torenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van goederen, consultancy-activiteiten én elektriciteitswerken.
De Lommelse pater Jozef Bergmans van de paters assumptionisten heeft vandaag in het klooster van zijn congregatie in Leuven zijn gouden priesterjubileum gevierd. De pater die nu op rust is in Leuven was veertig jaar werkzaam als missionaris in Colombia.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Lommel - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Lommel - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)

Alida Mertens overleden

Donderdag 5 april 2018
Dinsdag is de uit Lommel afkomstige Alida Mertens overleden, de echtgenote van René Philips. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Michielskerk in Bree.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Lommel - Winst Verbroedering, verlies KattenbosKattenbos verloor vanavond met 2-4 van Peer SV, terwijl Verbroedering op haar elan verder ging en met 0-5 ging winnen in Eksel B.

Maria Nijs overleden

Woensdag 4 april 2018
Lommel - Maria Nijs overledenVandaag is Maria Nijs overleden, de weduwe van Marcel Van Dommelen. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Elisa Vandenboer overleden

Woensdag 4 april 2018
Lommel - Elisa Vandenboer overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Elisa Vandenboer overleden, de echtgenote van Pierre Berx. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Hond bijt man

Woensdag 4 april 2018
Deze namiddag werd een man door een loslopende hond gebeten. Dat gebeurde op de Luikersteenweg.

Viva Dalida! Een hommage

Woensdag 4 april 2018
Lommel - Viva Dalida! Een hommageZoomZaterdag 14 april kan u in De Adelberg terecht voor een bijzonder concert met songs van een bijzondere dame, Dalida! Het is ondertussen dertig jaar geleden dat Dalida, de iconisch Egyptisch/Franse zangeres overleed. Op het hoogtepunt van haar carrière was zij één van de populairste Franse zangeressen die in één adem genoemd werd naast Edith Piaf, Gilbert Bécaud of Jacques Brel. Ze zong duetten met Alain Delon, Johnny Halliday, Claude François en Charles Aznavour. (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

De Lommelse tennissers

Woensdag 4 april 2018
Lommel - De Lommelse tennissersZoomVanaf volgende week zijn ze terug te vinden op hun vertrouwde stekkie aan De Soeverein, daarom vierden ze hun afscheid in Neerpelt met een etentje én groepsfoto... (Foto Robert Boons)

Thuisverpleging Ellen opgericht

Woensdag 4 april 2018
Ellen Willekens uit Hechtel-Eksel en Jean Baptist Willekens uit Lommel hebben de gewone commanditaire vennootschap Thuisverpleging Ellen opgericht met zetel aan de Hofmeiersstraat in Hechtel-Eksel.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Lommel - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Octavie Vanpelt overleden

Dinsdag 3 april 2018
Lommel - Octavie Vanpelt overledenZaterdag overleed Octavie Vanpelt, de weduwe van Jan Sleurs. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Jef Mariën overleden

Dinsdag 3 april 2018
Lommel - Jef Mariën overledenGisteren is Jef Mariën overleden, de echtgenoot van Clementina Van den Nieuwenhuysen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30- 20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Grensgevallen
Lommel - Automobilist gewond bij ongevalBij een ongeval op de N69 tussen Valkenswaard en de grens is vanmorgen in Bergeijk een automobilist gewond geraakt. Rond 5.35 uur kwamen op de kruising met het Maaij een busje en een auto met elkaar in botsing. De auomobilist werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.
Lommel - Paasontbijt voor zieken in KerkhovenZoomNaar jaarlijkse gewoonte zorgde Samana Kerkhoven op Paaszaterdag weer voor een heerlijk ontbijt voor de thuisgebonden zieken. Reeds vroeg werden de ontbijtdozen klaargemaakt en trokken de kernleden elk naar hun zieken. De leerlingen van basisschool St Jan in Kerkhoven zorgden dit jaar voor een mooi kaartje op de doos en dat viel zeker in de smaak: overal werden ze weer hartelijk ontvangen met alleen maar positieve reacties, reden te meer om op de ingeslagen weg verder te gaan Voor de andere leden is er een paasfeest nu donderdag. (Bijdrage Frieda Willekens)

Zonder woorden...

Dinsdag 3 april 2018
Lommel - Zonder woorden...ZoomFoto Albert Agten

Rob Berghmans overleden

Dinsdag 3 april 2018
Lommel - Rob Berghmans overledenOp 27 maart overleed Rob Berghmans, de vriend van Anka Gelders. Hij was 38 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Drie woninginbraken

Maandag 2 april 2018
Lommel - Drie  woninginbrakenIn Lommel is ingebroken in drie woningen: in de Hendrik van Veldekestraat, de Sint-Barbarastraat en de Jan Frans Willemsstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Oplossing van de maand

Maandag 2 april 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandDe vogel die we zochten, en die tien jaar geleden dus ook door de stad Lommel werd geadopteerd is de boomleeuwerik, met als bijnaam ook wel de zoetelief. Prijswinnaars deze maand zijn Claudia Peeters uit de Loberg (tickets Lommel SK) en Mariejosé Simons (boeketje Ixora). Proficiat, en aan alle anderen: volgende keer meer geluk...
Lommel - Verlies en gelijkspel dit weekendKolonie verloor vandaag met 2-3 thuis van de Turkse Rangers. Verbroedering speelde gisterenavond al 0-0 gelijk bij Thes Sport B. Kattenbos verloor met 2-1 bij Bolderberg FC en Lutlommel tot slot, die moeten morgen om 18 uur nog aan de bak tegen FC Anadol.

Pasen bij De 9 Honden

Zondag 1 april 2018
Lommel - Pasen bij De 9 HondenZoomHet is alweer enige tijd geleden, maar hier nog eens een leuke foto van bij "De 9 Honden" op Kerkhoven. (Foto Albert Agten)

Jef Monten overleden

Zondag 1 april 2018
Lommel - Jef Monten overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Jef Monten overleden, de echtgenoot van Madeleine Vlems. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: donderdag (18-8.30) uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Welke vogel zoeken we?

Zondag 1 april 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Welke vogel zoeken we?Een berichtje van exact 10 jaar geleden hier op Internetgazet... De stad Lommel heeft de ??? geadopteerd in het kader van het project ‘Gemeenten Adopteren Limburgse Soorten’. Elke Limburgse gemeente heeft een typische Limburgse dier- of plantensoort geadopteerd. Welke vogel werd er geadopteerd? Zie ook foto onderaan... Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR vanavond 24.00 uur, en vermeld tickets OF boeketje. Het boeketje komt van IXORA; de tickets zijn voor de voetbalwedstrijd van Lommel SK tegen Patro Eisden op 14 april!
Welke vogel zoeken we?
Zoom

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Lommel - Een zalige Pasen!Zoom.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel