Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Camiel

Dinsdag 30 april 2019
De gewone commanditaire vennootschap Piros uit Heusden-Zolder, Muna Consult uit Houthalen-Helchteren en Mio Investments uit Lommel hebben de bvba Camiel opgericht met zetel aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap: het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen.
Lommel - Reünie op WICO Campus Sint-JozefZoomWICO Campus Sint-Jozef heeft de goede traditie om voor haar oud-leerlingen een reünie te organiseren. Afgelopen weekend was het weer zover, en kwamen er een tweehonderdvijftigtal oud-leerlingen die afstudeerden in de jaren 2012-2013-2014-2015 naar de studiezaal van de school die werd omgetoverd tot een heuse ‘feestzaal’. Het werd alweer een geslaagde editie!
Reünie op WICO Campus Sint-JozefReünie op WICO Campus Sint-Jozef
Zoom
Lommel - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.

Rosa Hendriks overleden

Dinsdag 30 april 2019
Lommel - Rosa Hendriks overledenIn WZC Kapittelhof is vrijdag Rosa Hendriks overleden. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Lommel - Net geen Limburgse beker voor liefhebbers LovocZoomIn hun eerste seizoen liefhebbersvolley bij de heren VKS wisten de Lovoc-heren B het tot in de finale van de Limburgse beker te schoppen. Ze konden 3 ploegen uit 1ste afdeling probleemloos uit te schakelen. Tot ze in de finale oog in oog stonden met Hoevoc uit Genk: de kampioen van 1ste afdeling, en al 2x regerend bekerhouder. Het beloofde alleszins een spannende match te worden, tegen een beresterke tegenstander. Met een flink gehavende ploeg, slechts 7 spelers en enkele basisspelers die helaas ontbraken (…) Het hele nieuwsbericht
Net geen Limburgse beker voor liefhebbers LovocNet geen Limburgse beker voor liefhebbers LovocNet geen Limburgse beker voor liefhebbers LovocNet geen Limburgse beker voor liefhebbers Lovoc
Zoom
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Lommel - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)

Pauline Vangerven overleden

Maandag 29 april 2019
Lommel - Pauline Vangerven overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Pauline Vangerven overleden, de weduwe van François Vermeesen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna zij wordt bijgezet bij haar overleden echtgenoot op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

De wijkagent die wijkt...

Maandag 29 april 2019
Lommel - De wijkagent die wijkt...Zoom                                                                          Foto Albert Agten
Lommel - Europees samenwerkingsproject klimaatbewustzijnZoomHet Europees samenwerkingsproject doet klimaatbewustzijn groeien. VRTNWS is onlangs gestart met een reportagereeks “Breaking Europe”. Eén reportage werd gefilmd in Katowice (Polen). Seppe, Karlijn, Joyce, Ayla en Colin bezochten deze stad in oktober van dit schooljaar, in het kader van een Erasmus+project. De inzichten die in de reportage aan bod komen, zijn ook die inzichten waarmee onze leerlingen terug naar huis kwamen nadat ze er onder andere een steenkoolmijn en een (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak mislukt in Leliestraat

Zondag 28 april 2019
Dieven poogden een slag te slaan in een woning aan de Leliestraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Lommel - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hildebrand Hurkmans overleden

Zondag 28 april 2019
Gisteren is Hildebrand Hurkmans overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Geuens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Delco Architecten

Zaterdag 27 april 2019
Jan Das uit Lommel heeft de bvba Delco Architecten opgericht met zetel aan de Molsekiezel. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

'Zwijg', zei mijn moeder

Zaterdag 27 april 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - 'Zwijg', zei mijn moederIn mijn vorige auto ronkte een dieselmotortje. Diesel werd toen nog gepromoot door de overheid. Door het lage verbruik was het (en is het nog steeds) een van de oplossingen om de CO2-doelstellingen te behalen die tal van internationale conventies ons oplegden. De aankoop gebeurde dus milieubewust ja!
Intussen ben ik zo stilaan aan een nieuwe auto toe. Ik ben nog net iets te jong en maak nog te veel verplaatsingen om het, in een regio waar het met het openbaar vervoer pover gesteld is, zonder te (…) Het hele nieuwsbericht

Nu zondag 'Erfgoeddag'

Vrijdag 26 april 2019
Lommel - Nu zondag 'Erfgoeddag'ZoomHet jaarlijkse erfgoedfeest voor jong en oud vindt dit jaar plaats op zondag 28 april met als thema ‘Hoe maakt u het?’ In Lommel bent u welkom in museum De Kolonie en in het Erfgoedhuis voor twee heel verschillende activiteiten. In museum De Kolonie kan u, naast de vaste tentoonstelling, een nieuwe tentoonstelling bezoeken die de titel draagt ‘Hoe maakte de smid het in de bronstijd?’. De tentoonstelling, met authentieke voorwerpen en replica’s, geeft een inzicht (…) Het hele nieuwsbericht

Vlinders kweken in de school

Vrijdag 26 april 2019
Lommel - Vlinders kweken in de schoolZoom42 klassen uit de Boslandgemeenten gaan de komende 5 weken aan de slag met het kweken van vlinders op school. Ze ontvingen daarvoor het educatief pakket “Vlinders van Bosland” waarbij ze bijleren over het belang van vlinders en zelf aan de slag gaan met het kweken van vlinders in de klas. Tijdens deze 35 dagen doorlopen ze de levenscyclus van eitje tot vlinder: van eitje tot rups, rups tot pop en pop tot vlinder. De vlinders worden tenslotte losgelaten in de vrije natuur.
Bosland (…) Het hele nieuwsbericht

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Lommel - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Lommel - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)
Lommel - Leerrijke voordracht bij Samana KerkhovenZoomGisteren kwam Clara Ceyssens spreken over het thema 'Onthouden en vergeten'. Zij gaf een duidelijk en boeiend overzicht over de werking van het korte en lange termijngeheugen en daar bovenop nog talrijke tips om het geheugen te trainen. De grote opkomst van de leden bewijst nog maar eens hoe gevoelig deze materie ligt bij het ouder worden. (Bijdrage Frieda Willekens)

Zondag de Bosland ATB Challenge

Donderdag 25 april 2019
Zondag wordt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" gereden, een chronorit voor ATB-ers/MTB-ers van ca. 90km doorheen het prachtige Bosland met start en aankomst op de Scoutsrally in Pelt. 483 sportievelingen hebben zich daarvoor ingeschreven; onder hen 21 vrouwen en 21 Nederlanders. Het startschot wordt gegeven om 9 uur. De snelste deelnemers worden weer aan de aankomst verwacht even na 12 uur. De organisatie steunt met de inkomsten het goed doel "vzw Kleine Prins".

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht
Lommelaar Senne Hulsmans (zoon van oud-profwielrenner Kevin) is goed op dreef! Zondag 14 april won hij de nieuwelingenkoers in Kortenaken-Stok (63 deelnemers). Zaterdag 20 april behaalde hij een mooie 5de plaats (56 deelnemers) in Mol-Hessie en paasmaandag 22 april was hij weer de beste van 55 deelnemers in Sint-Pieters-Rode. Twee overwinningen op 9 dagen, dat kan tellen!

Domino's strijkt neer in Lommel

Woensdag 24 april 2019
Lommel - Domino's strijkt neer in LommelZoomDe pizza-keten Domino's opende gisterenavond met een spetterende receptie aan het marktplein. Vanaf vandaag kan u er dagelijks terecht voor vele pizza's in meerdere formaten en smaken. Uitbater Tarik, die ook in Bilzen een vestiging van deze keten uitbaat, was bijzonder blij én fier dat er nu ook in onze stad een Domino's is. "Ik heb toekomstgericht specifiek voor Lommel gekozen aangezien er in het centrum en het zuiden van Limburg al meerdere vestigingen zijn, maar hier in het Noorden nog geen (…) Het hele nieuwsbericht
Domino's strijkt neer in LommelDomino's strijkt neer in Lommel
Zoom
Lommel - Grenscontrole politie: 24 processenZoomDe lokale politie Lommel voerde op zaterdag 20 april een grenscontrole uit , voornamelijk gericht op de invoer van drugs. Er werden in totaal 24 processen verbaal opgesteld. Voornamelijk voor bezit van verdovende middelen, maar ook rijden onder invloed van drugs/alcohol. In totaal werden ook 2 rijbewijzen ingetrokken. (Foto politie)

39ste Paastocht WSV Milieu 2000

Dinsdag 23 april 2019
Lommel - 39ste Paastocht WSV Milieu 2000ZoomEen zomerse paasmaandag, een ideale dag om de wandelschoenen aan te trekken voor de39ste Paastocht van WSV Milieu 2000. Menig wandelaars vonden dan ook de weg naar feestzaal 'Den Horst' waar men kon inschrijven. De parcoursbouwers gooiden al hun troeven op tafel en of dit gelukt was bleek wel door uiteenlopende reacties van de wandelaars. Mooiste, zwaarste, prachtige,…woorden die meermaals te horen waren op de controlepost. In de korte afstanden maakten de deelnemers kennis met de kleine (…) Het hele nieuwsbericht
39ste Paastocht WSV Milieu 200039ste Paastocht WSV Milieu 2000
Zoom

Garage uitgebrand in Waaltjes

Maandag 22 april 2019
Lommel - Garage uitgebrand in WaaltjesIn Waaltjes is een garage uitgebrand. Het oud papier dat in de garage lag vormde een gretige prooi voor de vlammen. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Heerlijk weer, maar...

Maandag 22 april 2019
Lommel - Heerlijk weer, maar...Zoom                                                                        Foto Albert Agten
Lommel - Lovoc-jongens U11 2-2 winnen provinciale bekerZoomEen spannende finaledag was het vandaag. De Lovoc-jongens U11 2 tegen 2 (foto) moesten het vanochtend in de imposante Steengoed Arena in Maaseik opnemen tegen KVC Sparvoc Lanaken-Briegden.
De hele wedstrijd waren beide teams enorm aan elkaar gewaagd. Sterk opslagwerk, goeie verdediging, lange rally's aan beide zijden van het net. Set 1 ging zelfs in overtime. Lovoc had wel de eerste setbal beet, toch was het Sparvoc dat erop en erover ging, 24-26. In set 2 waren de Lovoc-boys zeer sterk bezig. (…) Het hele nieuwsbericht

Van bas naar bass...

Maandag 22 april 2019
Lommel - Van bas naar bass...Sinds vorige week vrijdag is de overname van café Bar-a-bas een feit, dit onder de subtiel veranderde naam Bar-a-bass. Het café werd eerst uitgebaat door Bas Wouters. Na vele mooie jaren heeft hij beslist dat het tijd is de tapkraan door te geven. Niemand minder dan zijn vader Hans zal vanaf nu instaan voor ieders fris pintje.
Natuurlijk heeft Bar-a-bass meer te bieden dan enkel bieren. De koffie-, thee- en cocktailliefhebbers kunnen ook lustig hun hart ophalen bij Hans zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Doden bij woningbranden

Maandag 22 april 2019
Grensgevallen
Bij een brand in een woning in Veldhoven, bij Eindhoven, is afgelopen nacht een vrouw om het leven gekomen.
Ook in Weert heeft een woningbrand gisteren een slachtoffer geëist. Het gaat om een bewoner die dood in het appartement werd aangetroffen.
Lommel - Struiken in brand in ScheepvaartstraatAan de Scheepvaartstraat hebben zaterdagnamiddag struiken vuur gevat. Even werd gevreesd dat de vlammen oversloegen naar een woning. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Lommel - Davidsfonds verwent vrijwilligersZoomHet Lommelse bestuur van het Davidsfonds heeft vandaag enkele indrukwekkende paaskorven afgeleverd voor de vrijwilligers van De Bekelaar.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Lommel - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Lommel - Samana Kerkhoven bezorgt paasontbijtZoomTraditiegetrouw zorgde Samana Kerkhoven op paaszaterdag weer voor een heerlijk ontbijt voor de thuisgebonden zieken. Al vroeg werden de ontbijtdozen klaargemaakt en trokken de kernleden naar hun zieken, waar ze weer hartelijk ontvangen werden. Net zoals vorig jaar hadden de leerlingen van het eerste en tweede jaar van basisschool St. Jan weer gezorgd voor een mooi ingekleurd plaatje, wat zeker in de smaak viel van de zieken. Een mooi initiatief dat zeker moet worden verder gezet. (Bijdrage Frieda Willekens)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Lommel - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Volgens gegevens van het Rijkregister telde Lommel in 2018 9.449 inwoners van niet-Belgische herkomst. 5.897 inwoners zijn van Nederlandse herkomst, 925 van Turkse herkomst en 824 van Oost-Europese herkomst.

De vallingman

Zaterdag 20 april 2019
Lommel - De vallingman"De plaatsen zijn duur", zegt de man tegen zijn vrouw. Ze speuren op het terras naar een vrijstaand tafeltje dat er niet is. Ik bezet op een zonnige dag een tafel met vier stoelen. "Stoort het als we hier aanschuiven?” vraagt hij. “Natuurlijk niet”, zeg ik. In een trein is het normaal dat mensen bij elkaar gaan zitten. Op een terras is het een twijfelgeval.

Aan het tafeltje naast ons zegt een man tegen zijn tafelgenoot: “Heb ik nu toch geen valling zeker.” Ook zonder dat (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Emmers overleden

Zaterdag 20 april 2019
Lommel - Alice Emmers overledenVandaag is Alice Emmers overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Lambert Corens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Maria Vandenberk overleden

Zaterdag 20 april 2019
Gisteren is Maria Vandenberk overleden, de weduwe van Gerard Hesius. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Auto tegen boom: drie gewonden

Zaterdag 20 april 2019
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Borkel is gisteravond, even voor middernacht, een auto tegen een boom gebotst. Daarbij werden een vrouw en drie kinderen gewond; ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval is niet bekendgemaakt.

Jacqueline Vreys overleden

Vrijdag 19 april 2019
Lommel - Jacqueline Vreys overledenVandaag is Jacqueline Vreys overleden, de weduwe van Frans Vander Wielen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

François Dirckx overleden

Vrijdag 19 april 2019
Lommel - François Dirckx overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige François Dirckx overleden, de echtgenoot van Theresia Van Broekhoven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30) uur in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Lommel - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Rosa Heyligen overleden

Vrijdag 19 april 2019
Lommel - Rosa Heyligen overledenIn Averbode is gisteren de uit Lommel afkomstige Rosa Heyligen overleden, de echtgenote van Louis Verdonck. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksel-Delle (Herent). Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Pues in Winksele-Delle.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Lommel - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: Bofiss

Donderdag 18 april 2019
Bern Bosmans en Ann Fisette, beiden uit Lommel, hebben de bvba Bofiss opgericht met zetel aan de Louis Pasteurstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van computerservices.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Lommel - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Albert Ceunen overleden

Donderdag 18 april 2019
Lommel - Albert Ceunen overledenDinsdag is Albert Ceunen overleden, de levensgezel van Alice Huybreckx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nol Hoeks overleden

Donderdag 18 april 2019
Lommel - Nol Hoeks overledenGisteren is Nol Hoeks overleden, de echtgenoot van Lucie Boonen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Lommel - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Prakseda Jakubiak overleden

Woensdag 17 april 2019
Lommel - Prakseda Jakubiak overledenVandaag is Prakseda Jakubiak overleden, de weduwe van Georges Schepers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Lommel - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht

En God schiep de vrouw... toch?

Woensdag 17 april 2019
Lommel - En God schiep de vrouw... toch?ZoomDat was de titel van de voordracht van Katrien Ryserhove die hiermee een 40-tal leden van NEOS Lommel kon boeien. De aanwezigen (meer vrouwen dan mannen...) wisten niet goed wat te verwachten. De inleidster schetste op een heel slimme manier het wisselend beeld dat door de eeuwen heen ontstond van de vrouw maar ook van de man, zoals dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars, maar het verschil tussen sekse en gender is niet zo goed gekend. Het eerste dat de aanwezigen leerden was dat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Lommel - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pegasus Airlines vliegt vanaf 1 juni drie keer per week tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer. Naast Istanbul vliegt Pegasus Airlines vanaf 20 april drie keer per week naar Antalya.

Nyrstar is gered

Maandag 15 april 2019
Bedrijfsnieuws
Het zinkbedrijf Nyrstar is gered, meldt De Tijd. Na een schuldherschikking en kapitaalinjectie krijgt de grondstoffenhandelaar Trafigura, nu al de grootste aandeelhouder, 98 procent van de aandelen in handen. Er wordt een nieuwe Britse vennootschap gecreëerd, NewCo. De huidige aandeelhouders zullen daarin slechts 2 procent overhouden, waardoor hun aandelen nauwelijks nog iets waard zijn. Tegen 29 april moet de nieuwe regeling rond zijn. Volgens Nyrstar zijn de schuldherschikking en de kapitaalinjectie van Trafigura noodzakelijk om het bedrijf en zijn 4100 werknemers - onder meer in Balen en Pelt - draaiende te houden.

Motorkap gestolen

Maandag 15 april 2019
Lommel - Motorkap gestolenOp de Gestelsedijk zijn dieven aan de haal gegaan met de motorkap van een Volvo. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Lommel - Patricia Van Broeckhoven overledenZaterdag is in Lommel de uit Neerpelt afkomstige Patricia Van Broeckhoven overleden. Ze was 55 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Lommel - Lovoc-jongens U15 en U17 kampioen!ZoomLovoc Lommel is 2 volleykampioenen rijker! Op de laatste speeldag van de competitie wisten zowel de jongens U15 (foto boven) als de jongens U17 de titel naar zich toe te trekken. De jongens U15 moesten bij leider VBC Bevo Geetbets op bezoek. In de heenronde verloren ze met 1-3 thuis van Geetbets, nu waren de rollen omgekeerd. Lovoc won met 1-3 en mag zich zo, met 1 set meer gewonnen dan Geetbets, tot kampioen kronen. De jongens U17 wonnen met 0-4 op het veld van Volleybalclub Pelt. (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-jongens U15 en U17 kampioen!
Zoom

Wie verwacht er een presentje?

Maandag 15 april 2019
Lommel - Wie verwacht er een presentje?ZoomZijn ze niet een week te vroeg in de Leopoldlaan? Neen dus, in ons eerdere tekst stond dat het pas volgende week zou zijn, maar blijkbaar hebben wij zélf een vergissing begaan, en ergens verkeerde info genoteerd... Het is wel degelijk nu donderdag! Met onze excuses aan alle secretaresses én de vriendenkring Leopoldlaan! (Foto Robert Boons)

André Boets overleden

Maandag 15 april 2019
Lommel - André Boets overledenOp 9 april overleed de uit Lommel afkomstige André Boets. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Molenbeersel (Kinrooi). Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Vancleef in Kinrooi.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Lommel - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Lommel - Positief weekend voor provincialersVerbroedering speelde vanmiddag 1-1 gelijk bij E. Houthalen. Kolonie won met 1-0 van Sp. Grote Brogel, Kattenbos moest vanmiddag naar KVV Heusden-Zolder en verloor er met 3-1, en Lutlommel tot slot won met 2-0 van Sp. Grote Heide.

Containerbrand op Einderpad

Zondag 14 april 2019
Lommel - Containerbrand op EinderpadDe brandweer rukte gisterennamiddag uit voor een containerbrand op het Einderpad. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Studiereis CVO Lino naar Sevilla

Zaterdag 13 april 2019
Lommel - Studiereis CVO Lino naar SevillaZoomVrijdag 5 april vertrok een groep van 24 cursisten van CVO Lino voor een zesdaagse studiereis naar Sevilla. Ze kregen een brede culturele en culinaire waaier aangeboden en dit ook buiten deze stad. In Sevilla bewonderden ze de imposante gebouwen, de oude wijken, adembenemende patio’s….. Al wandelend en fietsend verkenden ze de stad, o.a. de 'Plaza de España',  het kluizenaarsklooster “la Cartuja”. Buiten de stad bezochten ze o.a. de archeologische site (…) Het hele nieuwsbericht

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Lommel - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...

'Dagvlinders voor beginners'

Zaterdag 13 april 2019
Lommel - 'Dagvlinders voor beginners'ZoomNatuurpunt Lommel organiseert i.s.m. Natuurpunt Studie en Natuurpunt CVN een cursus ‘Dagvlinders voor beginners’. Tijdens deze gratis cursus leer je meer over de herkenning van dagvlinders én hoe je kan meehelpen met tellingen. De cursus vindt plaats in het Wateringhuis (Lommel-Kolonie). Meer informatie én het inschrijvingsformulier is hier te vinden. Op de foto: een kommavlinder. (Foto Pieter Cox)
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

André Box overleden

Zaterdag 13 april 2019
Lommel - André Box overledenDinsdag overleed André Box, de echtgenoot van Mia Michiels. Hij was 98 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte familiekring.

Zwarte gaten

Zaterdag 13 april 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Zwarte gatenZoomLachen doe ik graag en vaak. Luidop schaterlachen eerder zelden. Daar zal de leeftijd wel voor iets tussen zitten. Maar het valt nog wél voor. Zoals toen een krant onlangs blokletterde dat er ergens veertig ton sliPafval gedumpt was. Heb zo iets in je wasmachine, zeg! SliBafval zullen ze wel bedoelen, zeker?
Maar die ‘slip’ van de redacteur/redactrice van dienst, en het gegeven dat het over afval ging, brengen me naadloos – ja, er zijn mensen die vinden dat ik over een ziekelijk brein (…) Het hele nieuwsbericht

Paasfeest in Hoevezavel

Vrijdag 12 april 2019
Lommel - Paasfeest in HoevezavelZoomEigenlijk duurt het nog een week, maar in Hoevezavel kwam vandaag de paashaas reeds langs... (Foto's Robert Boons)
Paasfeest in HoevezavelPaasfeest in HoevezavelPaasfeest in Hoevezavel
Zoom

Warke Meert overleden

Vrijdag 12 april 2019
Lommel - Warke Meert overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Warke Meert overleden, de echtgenoot van Rina De Wit. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Louis Van den Boer overleden

Vrijdag 12 april 2019
Lommel - Louis Van den Boer overledenVandaag is Louis Van den Boer overleden, de echtgenoot van Helena Avesaat. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Julia Huysmans overleden

Vrijdag 12 april 2019
Gisteren is Julia Huysmans overleden, de weduwe van Emiel Lodewyckx. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Jaak Faes overleden

Vrijdag 12 april 2019
Lommel - Jaak Faes overledenGisteren is Jaak Faes overleden, de weduwnaar van Alda Brebels. Hij was 81 jaar.  De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Dinsdag is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Lommel - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Minder treinreizigers

Donderdag 11 april 2019
Lommel - Minder treinreizigersIn 2018 bedroeg het gemiddelde aantal instappende reizigers op een werkdag in het station van Neerpelt 430. In 2013 waren er dat 679. In Overpelt steeg het aantal instappende reizigers van 2013 tot 2018 van 240 tot 275. In Hamont waren er dat vorig jaar gemiddeld 165. In Lommel daalde het aantal instappende reizigers van 645 naar 540 per werkdag.

Martha Brusselaers overleden

Donderdag 11 april 2019
Lommel - Martha Brusselaers overledenIn Balen is vandaag de uit Lommel afkomstige Martha Brusselaers overleden, de weduwe van Petrus Dierickx. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag n(10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Annie Herremans overleden

Donderdag 11 april 2019
Lommel - Annie Herremans overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Annie Herremans overleden, de echtgenote van Pieter Lemmens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Benedu Trucks

Donderdag 11 april 2019
Kelly Van Grootel uit Eindhoven heeft de bvba Benedu Trucks opgericht met zetel aan de Louis Pasteurstraat. Het gaat om een groot- en kleinhandel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens, trekkers, bestelwagens en terreinwagens.

Lieske Hannes overleden

Donderdag 11 april 2019
Lommel - Lieske Hannes overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Lieske Hannes overleden, de weduwe van Phil Leten. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-)20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Nieuwe bvba: RD Projects

Woensdag 10 april 2019
Ronny Eijssen en NV Derimmoco, beiden uit Lommel, hebben de bvba RD Projects opgericht met zetel aan de Kanaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van begraafplaatsen en het beheer van residentiële gebouwen.

Bever gezien in Leenderbos

Woensdag 10 april 2019
Grensgevallen
In het Leenderbos in Natuurgrenspark De Groote Heide is de eerste bever gespot, meldt de website "De Groote Heide". De boswachters van het Nederlandse Staatsbosbeheer hebben het dier op een wildcamera staan. Nog nooit eerder werd het knaagdier in dit gebied waargenomen.
Lommel - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Ook dit is Lommel

Dinsdag 9 april 2019
Lommel - Ook dit is LommelZoomOok dit is helaas Lommel, de papiercontainers in Lutlommel. Allesbehalve proper! (Bijdrage Kim Geuens)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Lommel - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Guy Coninx overleden

Dinsdag 9 april 2019
Zaterdag overleed Guy Coninx, de echtgenoot van Renilda Van Geel. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Héél zeldzame kever

Dinsdag 9 april 2019
Lommel - Héél zeldzame keverZoomZondag fotografeerde Lex Peeters op Balimheide de Witsnuittor (foto). Het is een zeldzame kever, die voor zover waarnemingen.be volledig is, nog maar 4x eerder in Belgie werd gezien. (Foto Lex Peeters)

Japanse schoonheid in Bosland

Dinsdag 9 april 2019
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Japanse schoonheid in BoslandZoomErgens in Bosland staat nu deze Japanse kwee in bloei. De vuurrode bloemen zijn van een ongekende pracht. (Pierre Rutten)

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Lommel - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Paasvakantie is er weer

Maandag 8 april 2019
Lommel - Paasvakantie is er weerZoom                                                                        Foto Albert Agten

Paula Wouters overleden

Maandag 8 april 2019
Lommel - Paula Wouters overledenVrijdag is Paula Wouters overleden, de weduwe van Fons De Wolf. Ze was 90 jaar.  De uitvaartliturgie heeft donderdag plaats in de decanale kerk Sint-Pietersbanden van Lommel-centrum om 10.30 uur. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Bekerfinale voor Lovoc-jongens U11 2 tegen 2ZoomVandaag vonden in de Lovoc-hal zowel voor de jongens als de meisjes de eindrondes 2 tegen 2 plaats. Bij de jongens waren er helaas maar 2 teams die streden om de finaleplaatsen Beker van Limburg op Paasmaandag in Maaseik. Beide teams plaatsten zich dus voor die finales. Het wordt een wedstrijd tussen Sparvoc Lanaken Briegden en Lovoc Lommel. De winnaar van die bekerfinale mag zich opmaken voor de Vlaamse kampioenschappen op 1 mei in Vilvoorde om zich te meten met de andere Vlaamse provinciale kampioenen. Bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Bekerfinale voor Lovoc-jongens U11 2 tegen 2
Zoom
Lommel - Enkel winst voor Verbroedering
Lutlommel verloor vanmiddag met 3-0 bij SK Meeuwen. Kattenbos speelde 1-1 gelijk tegen KVV Lummen, Kolonie verloor bij Halveweg Zonhoven met 2-0, en Verbroedering tot slot zette zijn titel nog wat glans bij door te winnen met 2-0 van Heusden 06.
Lommel - Basket Lommel speelt play-offsFellows Ekeren - Croonen Lommel: 88-81 (Quarters: 21-16 / 19-16 (40-32) / 22-22 (62-54) / 26-27
Ondanks de nederlaag tegen hekkensluiter Ekeren neemt Lommel deel aan de play-offs. Ekeren dat besloten had om te stoppen met hun ploeg in nationale en verder te gaan op het niveau van 1ste provinciale was duidelijk van plan om in schoonheid het seizoen af te sluiten. Vanaf het begin van de wedstrijd nam het een mak Lommel bij de keel en liep in de 22ste minuut uit tot een maximale voorsprong van 14 punten. (…) Het hele nieuwsbericht

Wielerhoogdagen

Zondag 7 april 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - WielerhoogdagenEen hoogdag. Ze nemen dat woord nogal snel in de mond als er zich een belangrijke wielerwedstrijd aandient. Voor ons is de zondag een wandelhoogdag. Op de ochtend van een voorjaarsklassieker steken heel wat wielertoeristen ons voorbij. Ik vertel mijn vrouw het verhaal van een vriend, die elk jaar bij de Ronde van Vlaanderen een vaste afspraak heeft. “Ze maken ’s morgens zelf een ritje, daarna vlug een douche en dan settelen ze zich op een caféterras. In het café staat de tv afgestemd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Lommel - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

Winkeldief ingerekend

Zaterdag 6 april 2019
Lommel - Winkeldief ingerekendDe politie heeft de dief geklist die donderdag een diefstal pleegde in Autosoft aan de Binnensingel. Hij was er met een smartphone aan de haal gegaan.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Lommel - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geslaagd lentefeest bij Samana KerkhovenZoomAfgelopen donderdag werd zaal Heidegalm in een feestelijk jasje gestoken voor het lentefeest van Samana Kerkhoven. Na een welkomstwoord van de voorzitster was het tijd voor koffie en gebak. De eucharistieviering werd voorgegaan door pastoor Willy en dan barstte het feest echt los. Marc Stans zette heel de boel op stelten met fantastische meezingers, maar ook erg mooie luisterliedjes. Van al dat meezingen en dansen kregen de aanwezigen natuurlijk honger en daarom werd een lekkere koude schotel opgediend door de kernleden. Maar aan alles komt een eind en zo werd deze fantastische namiddag afgesloten met alleen maar dankbare deelnemers. (Bijdrage Frieda Willekens)
Geslaagd lentefeest bij Samana KerkhovenGeslaagd lentefeest bij Samana Kerkhoven
Zoom
Grensgevallen
Op een rotonde aan de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard is vanmorgen een fietsster aangereden. Ze maakte een val en overleed ter plaatse.

Man neergeschoten in Eindhoven

Zaterdag 6 april 2019
Grensgevallen
In de Beukenlaan in Eindhoven is gisteren een 54-jarige man neergeschoten toen hij in zijn auto wilde stappen. Hij overleed later in het ziekenhuis. De politie heeft het raden naar de aanleiding voor de schietpartij. Er is aan eventuele getuigen gevraagd zich te melden.

Peter Vromans overleden

Zaterdag 6 april 2019
Lommel - Peter Vromans overledenDonderdag is ex-motorcrosser Peter Vromans overleden, de echtgenoot van Hendrika Emmers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Basket Lommel opnieuw in finaleTongeren - Croonen Lommel : 92-106 (Quarters: 28-29 / 20-36 (48-65) / 18-22 (66-87) / 26-19
Lommel won vanavond ook de terugmatch in de halve finales van de Beker van Limburg met 92-106 tegen een onvolledig Tongeren dat aantrad zonder Hertay, Eskens,Vandewal, Bral en Bertrand.
Lommel bouwde in de loop van de wedstrijd een voorsprong van 20 punten uit: 66-87 in de 30ste minuut. Matts De Keuster scoorde de century op de vrijworplijn. Hiermee speelt Lommel voor het tweede jaar op rij de finale (…) Het hele nieuwsbericht

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Lommel - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.

Nieuwe bvba: BIT Tech

Vrijdag 5 april 2019
Bram Thys en Jolie Lavreysen, beiden uit Lommel, hebben de bvba BIT Tech opgericht met zetel aan de Molenstraat 151. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's.

Ben Bastiaens overleden

Vrijdag 5 april 2019
Lommel - Ben Bastiaens overledenGisteren is Ben Bastiaens overleden. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats is de aula van crematorium Stuifduin. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lezing over IJsland voor OKRA

Vrijdag 5 april 2019
Lommel - Lezing over IJsland voor OKRAZoomGisterennamiddag konden de Okra-leden zich 'opwarmen' aan een lezing over IJsland door Wim Denijs. Aan een dertigtal aanwezigen legde hij zijn drie gedrevenheden bloot, nl. de fotografie, IJsland en zijn vrouw. Hij liet ook foto’s bewonderen die hij maakte in Hồ Chí Minh stad (voormalig Saigon), en ook uit Lommel. Vervolgens liet hij de aanwezigen genieten van de prachtige natuur van IJsland: het Noorderlicht en de eindeloze vlakten, haar vulkanen en de verlaten huizen, de riviertjes en majestueuze watervallen en spijtig genoeg de steeds kleiner wordende gletsjers. (Bijdrage Jan De Ceuster)
Lommel - Vrijwilligers Plezanten Hof geven tuinierlesZoomDonderdagnamiddag hebben de leerlingen van groep 3 van de Eymardschool een leerrijke namiddag gehad in De Plezanten Hof op Kattenbos. Twee vrijwilligers van KWB Kattenbos Lommel leerden ze hoe ze best zonnebloemen en afrikaantjes zaaien en planten. Niets dan blije gezichtjes die namiddag! Ook die van lesgevers Medard en Rudi... Deze lessen kaderen in het doel van het project 'buurten op den buiten' van de Koning Boudewijnstichting. De Plezanten Hof is dan ook een buurtsamenwerkingsproject van de Biehal, KWB Kattenbos en de Eymardschool. (Bijdrage Elke Steensels)
Vrijwilligers Plezanten Hof geven tuinierles
Zoom

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Lommel - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Bleyen overleden

Donderdag 4 april 2019
Lommel - Gust Bleyen overledenVandaag is Gust Bleyen overleden, de echtgenoot van Mia Van Endert. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Peluma failliet

Donderdag 4 april 2019
De Ondernemersrechtbank heeft het zonnepanelenbedrijf Peluma uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 mei ingediend worden.

Karolien en Michel openen BaZiel

Donderdag 4 april 2019
Lommel - Karolien en Michel openen BaZielZoomVanavond was het zover... na maanden intense arbeid opende BaZiel de deuren. Het eerste wat opviel in deze knappe en grote ruimte was de rust die het uitstraalde. "En dat is nu net wat wij beogen met onze zaak", wist Karolien ons te vertellen.  "Wij noemen het ook een belevingsbar, waarbij we de horecawereld willen verzoenen met een conceptstore. In deze horecazaak willen we andere producten aanbieden dan wat je in de meeste zaken vindt. Denk maar aan havermout cups, mocktails op basis van mango (…) Het hele nieuwsbericht
Karolien en Michel openen BaZielKarolien en Michel openen BaZiel
Zoom

Nog drie dagen tot stripfestival

Donderdag 4 april 2019
Lommel - Nog drie dagen tot stripfestivalZoomDe organisatoren tellen af... Nu zondag vindt de tweede editie plaats van het grootse stripfestival 'Getekend, Lommel'. En u kan nog steeds kans maken op een gratis strip van René Bergmans, die zondag in première gaat en volledig bestaat uit Lommelse stripfiguren én Lommelse locaties! Gewoon snel een mailtje aan internetgazet.lommel[!]telenet.be en u maakt kans op één van de 15 gratis exemplaren (zondag zélf af te halen in De Adelberg...). Niet vergeten naam en adres te vermelden in de mail...

Drugsdealer op het matje

Donderdag 4 april 2019
Lommel - Drugsdealer op het matjeEen 40-jarige man uit Lommel moest voor de rechter verschijnen voor het dealen van drugs, onder meer aan minderjarigen. Dat laatste werd door de verdediging betwist. De man riskeert 18 maanden cel met probatie-uitstel. Het verdict in deze zaak valt op 2 mei. (PG)
Lommel - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Lommel - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Lommel - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dag van de Actieve Burger in WegwijsZoomBasisschool XCL Wegwijs koos ervoor om op de 'Dag van de Actieve Burger' zelfgebakken wafels te gaan uitdelen aan de buurt en het woon- en zorgcentrum De Hoevezavel. Ze dragen als school burgerschap hoog in het vaandel en op woensdag 3 april hebben ze dat getoond met deze actie. Het zesde leerjaar bakte de wafels, het vijfde leerjaar verpakte ze, het vierde maakte de kaartjes om bij de wafels te steken en het derde leerjaar deelde de lekkernijen uit in de schoolomgeving en aan het woon- en zorgcentrum De Hoevezavel. Met deze actie probeerden ze een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.
Dag van de Actieve Burger in WegwijsDag van de Actieve Burger in WegwijsDag van de Actieve Burger in WegwijsDag van de Actieve Burger in Wegwijs
Zoom

Rachel Apers overleden

Woensdag 3 april 2019
Lommel - Rachel Apers overledenOp 29 maart overleed Rachel Apers, de weduwe van de in 1993 overleden Omer Piette. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Lommel - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)

Lode Verschueren overleden

Woensdag 3 april 2019
In Wilrijk overleed de uit Lommel afkomstige Lode Verschueren, de man van Joke Hermans. Hij was 46 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Politie niet bereikbaar

Dinsdag 2 april 2019
Lommel - Politie niet bereikbaarDe politie van Lommel is al een paar uur niet bereikbaar op het gewone telefoonnummer. In dringende gevallen bel 101.
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Loemelaer weer in de prijzen

Maandag 1 april 2019
Lommel - Loemelaer weer in de prijzenZoomOnze Lommelse brouwerij Amai is weer eens in de prijzen gevallen met zijn Frisse Loemelaer, een saison dry hop van 6%. Na eerder in najaar 2018 al brons bij de Brussels Beerchallenge, heeft brouwer Henk Fijneman afgelopen week een zilveren medaille in de wacht gesleept bij het Concours International de Lyon.

Voorrang van rechts?

Maandag 1 april 2019
Lommel - Voorrang van rechts?Zoom                                                                       Foto Albert Agten

Racistische verkeerborden

Maandag 1 april 2019
Lommel - Racistische verkeerbordenZoomDe 41 racistische verkeersborden tegen asielzoekers werden gisteren snel verwijderd. De stad heeft inmiddels klacht ingediend tegen onbekenden. Zij wil weten wie de borden plaatste. Een inspiratiemoment voor Fobie...

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Lommel - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.
Door een kabelbreuk in de Heidestraat kwamen vanochtend zo'n 1.500 klanten zonder elektriciteit te zitten. Na twee uur was de panne hersteld.

Henri Bleys overleden

Maandag 1 april 2019
Lommel - Henri Bleys overledenVandaag is Henri Bleys overleden, de echtgenoot van AnnaTheunis. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.

Inbraak in tankstation

Maandag 1 april 2019
Lommel - Inbraak in tankstationAan de Molsekiezel is vanochtend ingebroken in een tankstation. Of de daders er buit hebben kunnen maken, is nog niet geweten.

Brand op militair domein

Maandag 1 april 2019
Deze voormiddag is brand uitgebroken op het schietterrein van het Kamp Beverlo. De rook gaat richting Kerkhoven.
Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Vanaf oktober vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naar de Oostenrijkse hoofdstad. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel