Het overige nieuws

Lommel - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

En of het een leuk tornooi was!

Dinsdag 31 december 2019
Lommel - En of het een leuk tornooi was!ZoomAfgelopen weekend vond alweer het jaarlijkse jeugdvolleybaltornooi plaats bij Lovoc, en dat al voor de 17de keer. 37 jeugdteams uit de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg gaven gedurende 3 tornooidagen het allerbeste van zichzelf. Winnaars waren er uiteraard in elke reeks, maar vooral leerden de kinderen en jongeren enorm veel bij en hebben ze zich volop geamuseerd.
Dank aan alle deelnemers, ouders, trainers, scheidsrechters, supporters en alle helpende handen!
Op de foto zijn alle blije gezichtjes te zien van de meisjes U11 en hun trainers. Op naar de 18de editie, eind december 2020! (LdB)

Jaak Nijs overleden

Dinsdag 31 december 2019
Lommel - Jaak Nijs overledenGisteren is Jaak Nijs overleden, de weduwnaar van Rosa Henkens. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: zondag (10.30-11 uur in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Lommel - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Lutlommel verliest in Dessel

Dinsdag 31 december 2019
Lommel - Lutlommel verliest in DesselK. Lutlommel VV heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd op het veld van K. Witgoor Dessel Sport verloren. Uitslag: 1-0.
Lommel - Parelstrand gaat naar maximumcapaciteit (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Alvast nieuwjaarswensen uit de LeopoldlaanZoomEn zo weet u meteen ook dat er een schrikkeljaar aankomt, een jaar met één dagje meer! (Foto Robert Boons)

Louis Geboers overleden

Maandag 30 december 2019
Lommel - Louis Geboers overledenOp 23 december overleed Louis Geboers, de levenspartner van wijlen Anna Loomans. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring waarna zijn urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

In de Speeltuinstraat

Zondag 29 december 2019
Vandaag gezien
Lommel - In de SpeeltuinstraatZoomIemand heeft hier de naam van de straat toch wel verkeerd geïnterpreteerd... (Foto Leon Van Ham)

Fons Bullen overleden

Zaterdag 28 december 2019
Lommel - Fons Bullen overledenGisteren is in Lommel de uit Overpelt afkomstige Fons Bullen overleden, de weduwnaar van Jeanne Luykx. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Giuachino Jacky Raia overleden

Zaterdag 28 december 2019
Lommel - Giuachino Jacky Raia overledenIn Lommel is gisteren Giuachino Jacky Raia overleden, de echtgenoot van Anja Wuestenraed. Hij was 55 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van zijn geboortedorp Maasmechelen. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Leve Brexit!

Zaterdag 28 december 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Leve Brexit!Omstandigheden noopten mij om achter het stuur te kruipen en koers te zetten naar Calais. We moeten de plas over. In Shropshire wacht een nieuwe kleinzoon op onze eerste kennismaking. Een goed half uur na het vertrek spuwt ‘Le Shuttle’ ons uit in Folkstone. Met enige vertraging weliswaar: er was (waarschijnlijk loos) alarm geweest in een van de wagons. Via de M 20 en daarna de M 1 wend ik de steven naar het noordwesten. Op de autoradio zingt Chris Rea ‘Driving home for Christmas’. (…) Het hele nieuwsbericht

Tinneke Wilms (100) overleden

Zaterdag 28 december 2019
Lommel - Tinneke Wilms (100)  overledenDonderdag is Tinneke Wilms overleden, de weduwe van Willem Poorters. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar asurn wordt bijgezet in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: donderdag 2 januari (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Frieda Kwanten overleden

Vrijdag 27 december 2019
Lommel - Frieda Kwanten overledenVandaag is in Lommel de uit Hamont afkomstige Frieda Kwanten overleden, de weduwe van Ludo Lehaen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Inbraak in Ooievaarstraat

Vrijdag 27 december 2019
Lommel - Inbraak in OoievaarstraatIn een woning aan de Ooievaarstraat kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Horloge en geld gestolen

Vrijdag 27 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren hebben dieven een horloge en geld gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Suska Quanten overleden

Vrijdag 27 december 2019
Lommel - Suska Quanten overledenOp Kerstdag overleed de uit Eksel afkomstige en in Lommel woonachtige Suska Quanten, de weduwe van Nicolas Lommers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Girlpower bij Koninklijke Fanfare Sint-EligiusZoomTijdens de jaarlijkse Sint-Ceciliaviering werden naar goede gewoonte enkele trouwe leden van de Koninklijke Fanfare Sint Eligius en de Dance Kids 2Cool uit Lommel Werkplaatsen in de bloemetjes gezet. En dit jaar waren het de vrouwen die met de medailles gingen lopen. Ilse Daems werd gehuldigd voor 35 jaar lidmaatschap waarvan eerst 8 jaar als majorette en daarna 27 jaar als muzikante. Ook maakt ze al meer dan 15 jaar deel uit van de bestuursploeg van de vereniging. Dit leverde haar het parel ereteken (…) Het hele nieuwsbericht
Girlpower bij Koninklijke Fanfare Sint-EligiusGirlpower bij Koninklijke Fanfare Sint-Eligius
Zoom

Woninginbraak op Molsekiezel

Donderdag 26 december 2019
Lommel - Woninginbraak op MolsekiezelGisterenavond is er ingebroken in een woning aan de Molsekiezel. Wat er is gestolen, is niet bekendgemaakt.

Warmste Week - 550 euro voor Akindo

Woensdag 25 december 2019
Lommel - Warmste Week - 550 euro voor AkindoEerder deze maand maakten we melding van de actie van fotografe Marie Bouly in de Warmste Week, ten voordele van Akindo. Deze actie leverde leverde een mooi bedrag van 550 euro op. De winnaars werden Janne Joosten en Jolijn D'huys, zij krijgen een mooie fotoshoot van Marie!

Wolf valt wallaby's aan

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Balen heeft een wolf afgelopen nacht twee wallaby's aangevallen. Eén dier overleefde het niet. Mogelijk was de "Limburgse" wolf Gust aan het werk.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Lommel - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Lommel - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Lommel - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Lommel - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vechten om een parkeerplaats

Dinsdag 24 december 2019
Grensgevallen
In Valkenswaard hebben twee Belgische 55-plussers gisteren gevochten om een lege parkeerplaats. Daarbij is een van hen behoorlijk gewond geraakt. Hij werd aanvankelijk door een passerende verpleegster verzorgd en vervolgens in een ambulance nagekeken. De politie kwam ter plaatse. Het gevecht ontstond na een ruzie om een lege parkeerplek op een terrein waar men nog gratis kan parkeren.

Leonie Bloemen overleden

Dinsdag 24 december 2019
Lommel - Leonie Bloemen overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Leonie Bloemen overleden, de weduwe van August Hamblok. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Chel Janssen overleden

Dinsdag 24 december 2019
Lommel - Chel Janssen overledenOp 18 december overleed in Leopoldsburg de uit Overpelt afkomstige Chel Janssen, de weduwnaar van Maria Cox. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring waarna zijn asurn werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jan Alen overleden

Maandag 23 december 2019
Lommel - Jan Alen overledenVandaag is Jan Alen overleden, de echtgenoot van Mia Joosten. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Alice Poets overleden

Maandag 23 december 2019
Lommel - Alice Poets overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige en in Lommel woonachtige Alice Poets overleden, de weduwe van Celest Bressers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Nog één weekje 2019

Maandag 23 december 2019
Lommel - Nog één weekje 2019ZoomFoto Robert Boons

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Lommel - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto ramt huisgevel in Kattenbos

Maandag 23 december 2019
Lommel - Auto ramt huisgevel in KattenbosIn de Bakhuisstraat in Kattenbos heeft gisterenavond rond 21.40 uur een auto een huisgevel geramd. De chauffeur vervolgde zijn weg. De huisgevel moest gestut worden.

Het warmste kerstconcert

Maandag 23 december 2019
Lommel - Het warmste kerstconcertZoomGisteren kon u in de Eymardschool terecht voor een erg 'warm' kerstconcert. Vier jongeren, Mats (15) en zijn zus Noor (12), Matthias (20) en Fré (10) speelden er een kerstconcert in het kader van de 'Warmste Week' ten voordele van Akindo. Na het copncert was er tevens nog een stukje taart en een drankje voorzien.

Marie Thérèse Schaeken overleden

Maandag 23 december 2019
Lommel - Marie Thérèse Schaeken overledenOp 16 december overleed de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Marie Therese Schaeken. Zij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Brandstofdieven aangehouden

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Balen en een man uit Mol zijn aangehouden na een brandstofdiefstal op een bedrijventerrein in Balen. De twee konden ingerekend worden op basis van camerabeelden.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Lommel - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...
Lommel - Tweede winst op rij voor Lovoc-heren BZoomIn het herenvolley wisten de Lovoc-heren B (foto) gisteren hun tweede winst binnen te rijven, de 2de op rij dan nog. Tegen de buren van Volleybalclub Pelt B konden ze een stevige 3-0 winst op de tabellen zetten. Helaas won ook Tongerlo B waardoor de Lovoc-heren nog altijd op de voorlaatste plek blijven hangen. Het blijft dus spannend, in de onderste regionen van 3de provinciale. De heren A konden, ook thuis, flink de maat nemen van Greenyard Maaseik D. In een goed gevulde Lovoc-hal riepen de (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Lommel - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

Mia Hesemans overleden

Zondag 22 december 2019
Lommel - Mia Hesemans overledenGisteren is Mia Hesemans overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Sebastiaan Vanden Boer. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gerard Michiels overleden

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Gerard Michiels overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Gerard Michiels overleden, de weduwnaar van Francine Vandenberk. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Lommel Kolonie verliest in WijshagenGrenstrappers Lommel Kolonie heeft deze namiddag nipt verloren op het veld van Heidebloem Wijshagen. Uitslag: 3-2 .

Rookontwikkeling bij ViskoTeepak

Zondag 22 december 2019
Lommel - Rookontwikkeling bij ViskoTeepakBij verpakkingsproducent ViskoTeepak in Maatheide ontstond deze voormiddag rookontwikkeling als gevolg van een technisch defect. De brandweer kwam ter plaatse.

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Lommel - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Geslaagd kerstfeest Samana Kerkhoven

Zaterdag 21 december 2019
Lommel - Geslaagd kerstfeest Samana KerkhovenZoomAfgelopen donderdag werd zaal Heidegalm mooi versierd voor het Kerstfeest van Samana. Om 12 uur heette voorzitster Liliane iedereen van harte welkom en bedankte ook de kernleden voor hun inzet gedurende het ganse jaar. Dan werd het feestmaal opgediend. De eucharistieviering werd voorgegaan door pastoor Willy en dan volgde ontspanning met Olivia Thijssen die het beste van zichzelf gaf met mooie meezingers afgewisseld door sfeervolle kerstliedjes afgewisseld met vele grapjes. Als afsluiter was er nog koffie met een feestelijk taartje en dan wenste Liliane iedereen een behouden thuiskomst maar vooral ook fijne Kerstdagen en een vreugdevol 2020. (Bijdrage Frieda Willekens)
Geslaagd kerstfeest Samana KerkhovenGeslaagd kerstfeest Samana KerkhovenGeslaagd kerstfeest Samana Kerkhoven
Zoom

Jaak Bleys overleden

Zaterdag 21 december 2019
Lommel - Jaak Bleys overledenGisteren is Jaak Bleys overleden, de echtgenoot van Germaine Mannaerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Kerstfeest bij Samana Centrum

Zaterdag 21 december 2019
Lommel - Kerstfeest bij Samana CentrumZoomAfgelopen donderdag vierden een 80-tal leden van Samana Lommel-Centrum kerstfeest in een sfeervol aangekleed Klosterhof in Kattenbos. Na een ingetogen en beklijvende bezinning vermaakte Roger Schepers de aanwezigen met veel Nederlandstalige liedjes, mopjes en een hilarisch kerstverhaal. Afgesloten werd er met een lekkere hoofdschotel en dessert. (Bijdrage Louisa Willekens)
Kerstfeest bij Samana Centrum
Zoom

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Richard Hamblok overleden

Zaterdag 21 december 2019
Lommel - Richard Hamblok overledenIn Hasselt is op 12 december de uit Lommel afkomstige Richard Hamblok overleden, de echtgenoot van Miet Vanpaeschen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Maar Michel toch

Zaterdag 21 december 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Maar Michel tochMijn krant ging onmiddellijk naar beneden. Had hij dat echt gezegd? Ik keek met grote ogen naar het tv-toestel. Van het schrikken. Zoiets zeg je toch niet? Ik heb zelfs luid “Michel” geroepen. “Naar wie zit je te roepen?”, vroeg mijn vrouw.
Maar wacht, laat me eerst de plaats van het gebeuren meegeven. Er was een veldrit op tv. Het was er eentje voor vrouwen. Een passieve activiteit die ik combineer met het actief lezen van de krant of een boek. Kwestie van me niet schuldig te voelen (…) Het hele nieuwsbericht

Renovatie na 19 jaar leegstand

Zaterdag 21 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Casino in Mol-Gompel wordt na 19 jaar leegstand gerenoveerd. De nieuwe eigenaar wil er een hotel, een brasserie én een feestzaal in onder brengen.

Frans Hus overleden

Vrijdag 20 december 2019
Lommel - Frans Hus overledenGisteren is Frans Hus overleden, de echtgenoot van Annie Jaenen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Verzekeringsmakelaar stopt

Vrijdag 20 december 2019
De Lommelse verzekeringsmakelaar Luc Drees moet omwille van gezondheidsredenen zijn zaak stopzetten. Hij draagt de hele portefeuille over aan Wellens & Peeters uit Mol.

Ook stadspersoneel doet mee

Vrijdag 20 december 2019
Lommel - Ook stadspersoneel doet meeZoomDe Lommelse stadsmedewerkers lieten zich tijdens hun jaarlijkse kerstwandeling van hun warmste kant zien. Samen zamelden ze in het kader van 'de Warmste Week' een mooi bedrag van 511 euro in voor Sint-Oda Adelberg.

Oproep naar getuigen

Vrijdag 20 december 2019
Lommel - Oproep naar getuigenIn het kader van een onderzoek naar een criminele organisatie is de politie Lommel op zoek naar automobilisten of passanten die op vrijdag 13 december tussen 14:15 uur en 14:55 uur aan frituur ’t Schuurke, gelegen in de Hees 23, passeerden en waarvan hun voertuig uitgerust is met een dashcam. De politie verzoekt iedereen die beschikt over zulke filmpjes en/of foto’s, deze zo snel mogelijk over te maken aan de lokale politie van Lommel. Ook wie iets verdachts heeft opgemerkt op het traject Vreyshorring – Hees - Nachtegaalstraat, kan contact opnemen met hun diensten.

Interlight failliet

Donderdag 19 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Interlight uit Lommel failliet verklaard.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Bromfietsster (17) gewond

Donderdag 19 december 2019
Lommel - Bromfietsster (17) gewondEen 17-jarige bromfietsster uit Lommel is vanmiddag rond 13 uur gewond geraakt in de Stationsstraat in Leopoldsburg. Het meisje moest remmen voor een auto die haar de weg afsneed en belandde tegen een geparkeerd voertuig.

Inschrijvingen BoslandTrail van start

Donderdag 19 december 2019
In het weekend van 25 en 26 september 2020 zullen heel wat trailers en wandelaars afzakken naar Bosland om deel te nemen aan de BoslandTrail. De organisatie zal deze editie weer 3000 tickets beschikbaar stellen voor deze unieke trailervaring. De inschrijvingen voor de 3e editie openen op 1 januari om middernacht. Na twee overweldigende edities zal de derde editie van BoslandTrail snel uitverkocht zijn. ‘Ook dit jaar laten we 3000 deelnemers toe op deze unieke tocht’, vertelt Lana Gijbels, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Politie Lommel kiest voor elektrische auto'sZoomVanaf vandaag zal je de wijkinspecteur in een gloednieuwe Renault ZOE (100% elektrisch)‎ zien rondrijden. Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer elektrische wagens in te zetten. Elektrische auto’s voor onze wijkinspecteurs zijn zeer geschikt omdat zij vaak kleine afstanden moeten rijden. Zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

Zondag kerstmarkt en kerstjaarmarkt

Donderdag 19 december 2019
Lommel - Zondag kerstmarkt en kerstjaarmarktZoomNu zondag wordt er weer heel wat volk verwacht in ons centrum... Voor de kerstmarkt kan u terecht in meerdere kraampjes op het Kerkplein, en voor de kerstjaarmarkt, met de 'gewone' marktkramers, kan u terecht in het Dorp tussen Melchior en H&M. En uiteraard zijn in de centrumstraten de winkels open voor een koopzondag.

Vlaams geld voor lokaal woonbeleid

Donderdag 19 december 2019
Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, maakt 413.842 euro vrij om het lokaal woonbeleid in Lommel en Hechtel-Eksel te ondersteunen en hen te stimuleren om intergemeentelijk samen te werken.
De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt voor grote uitdagingen, zegt de minister. “Om deze uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen. Met deze subsidie ondersteunen we hen daarbij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Lommel en (…) Het hele nieuwsbericht

Plasdrang...

Donderdag 19 december 2019
Danny doet Danny
Lommel - Plasdrang...Duw mij een blaffer in de handen en ik zou niet weten wat ik ermee zou moeten aanvangen. Of het nu gaat om een geladen revolver of een golden retriever, veel maakt het niet uit. In huis zou ik geen van beide houden, tenzij heel misschien de laatste. Samen zijn ze überhaupt veel te gevaarlijk met vier kinderen en een vrouw in de buurt. Onder invloed van Fortnite en negenennegentig andere schietspelletjes gaat zo’n koter er al eens vanuit dat je consequentieloos iemands kop eraf kan knallen en doorgaan (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met wieldoppen

Woensdag 18 december 2019
In de Gerard Mercatorstraat zijn de wieldoppen van een auto gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Lommel - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe WICO-namen geografisch geïnspireerdZoomHet schoolbestuur van scholengroep WICO is akkoord gegaan met de nieuwe namen voor de aangesloten scholen, zoals die volgend schooljaar van kracht worden. WICO telt zes schoolinstellingen. Enkele maanden geleden was aan de leerlingen, de schoolraden en het bestuur gevraagd met voorstellen voor een nieuwe naamgeving te komen.
Uiteindelijk waren de leerlingen in de schoolraden het eens over de naam voor de eerstegraadsschool, die in september van volgend jaar van start gaat. Die school gaat Juniorcampus heten en ondergebracht worden in het vroegere SInt-Hubertuscollege, nu nog WICO-campus Sint-Hubertus.
UPDATE Ouders, leerlingen en personeel kozen voor een geografische benaming voor de overige scholen: WICO campus Hamont (was Salvator), Wico campus Lommel (Sint-Jozef), Wico campus Neerpelt (Sint-Maria), Wico campus Overpelt (Mater Dei) en (voorlopig) Wico campus TIO  (TIO).

Charel Geubbelmans overleden

Woensdag 18 december 2019
Lommel - Charel Geubbelmans overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Charel Geubbelmans overleden, de weduwnaar van Wiske Van Gestel. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Gerarda van Engeland overleden

Woensdag 18 december 2019
Lommel - Gerarda van Engeland overledenGisteren is Gerarda van Engeland overleden, de echtgenote van Wiliam Vanhout. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Winnaar tickets Lommel SK - Beerschot

Woensdag 18 december 2019
Lommel - Winnaar tickets Lommel SK - BeerschotVera Mentens op het Hertog Janplein mag zich de gelukkige winnaar prijzen van de twee tickets voor de wedstrijd Lommel SK - Beerschot aanstaande vrijdag. Proficiat.

Bart Proost signeert...

Woensdag 18 december 2019
Lommel - Bart Proost signeert...ZoomVandaag en zaterdag signeert stadstekenaar Bart Proost zijn strip 'Alexander De Grote' én Kaspar Hauser'  in de pop-up-shop 'Puur Lommels', in de Kerkstraat. Zaterdag zal ook scenarist Barcas van de partij zijn, dus voor liefhebbers van gesigneerde versies van strips, een uitgelezen mogelijkheid...
Lommel - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Vijftigers gewond bij botsing

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Wateringstraat en de Schooldreef in Mol zijn gisteren in de vooravond twee gewonden gevallen. Het gaat om twee vijftigers uit Mol.

Geld gestolen bij woninginbraak

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een huis aan de Schoorheide in Balen is geld gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Fietsster gewond bij aanrijding

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Marktplein in Eksel is deze namiddag rond 14.30 uur een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Theresia Vandenberk overleden

Dinsdag 17 december 2019
Lommel - Theresia Vandenberk overledenZondag is Theresia Vandenberk overleden, de weduwe van Rene Verachten. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Maria Hermans overleden

Dinsdag 17 december 2019
Lommel - Maria Hermans overledenZondag is de uit Eksel afkomstige Maria Hermans overleden, de echtgenote van Raymond Tombeur. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) in de parochiekerk van Kattenbos (Lommel). Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.

Gratis naar Lommel SK - Beerschot?

Dinsdag 17 december 2019
Lommel - Gratis naar Lommel SK - Beerschot?ZoomVoetbalclub Lommel SK maakt zich klaar voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2019. Het ontvangt vrijdag Beerschot aan een sfeervolle Gestelsedijk. Al vanaf 18u30 bent u welkom om te genieten van de kerstsfeer in het kader van 'Green Christmas Night'. U kan er ook gratis bij zijn dankzij Internetgazet. Simpelweg een mailtje sturen vóór morgenmiddag 12 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be en u maakt (…) Het hele nieuwsbericht

Een uit de hand gelopen hobby

Dinsdag 17 december 2019
Lommel - Een uit de hand gelopen hobbyZoom
Iedereen kent hem allicht, Marc Baeten oftewel 'de Schipper' van aan de Blauwe Kei. En paar jaar geleden kwam hij al eens in het nieuws met zijn erg speciale urnes. Nu is hij onlangs van start gegaan met van een gewone pepermolen ook iets héél speciaals te maken, echte gepersonaliseerde kunstwerkjes, echte eyecatchers... (Foto's Robert Boons)
Een uit de hand gelopen hobbyEen uit de hand gelopen hobby
Zoom
Lommel - Geslaagd jaarfeest van hartpatiëntenZoomAfgelopen zaterdag verzamelden de Lommelse Hartpatiënten in  De Moffel voor hun jaarfeest. Na het welkomstwoord door voorzitter Frans De Proost werd er een lekker vier gangen menu opgediend waarna Jos Roofthooft er de sfeer goed inbracht met zijn moppen en bekende meezingers. Arthuro Cardini verbaasde iedereen dan weer met zijn trucjes en de vele instrumenten die hij bespeelde. Tijdens de pauze was er nog een kopje koffie en rond 18 uur ging iedereen dan ook weer tevreden naar huis. (Bijdrage Jos Mol)
Geslaagd jaarfeest van hartpatiëntenGeslaagd jaarfeest van hartpatiëntenGeslaagd jaarfeest van hartpatiënten
Zoom

Velgen van auto gestolen

Maandag 16 december 2019
Lommel - Velgen van auto gestolenOnbekenden hebben de vier velgen van een auto gestolen in de Stationsstraat. De wagen stond op de parking van een garage. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Rijles met nare gevolgen

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 77-jarige man uit Mol die zijn 10-jarige kleindochter rijles gaf, krijgt een rijverbod van anderhalve maand. Tijdens de rijles reed zijn kleindochter een fietsende kleuter aan.
Het is maar dat je 't weet
Banken in Nederland zetten vanaf vanavond alle geldautomaten 's nachts uit. Een maatregel die wordt genomen in de strijd tegen plofkraken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. De automaten staan voortaan uit tussen 23u en 7u. Hierdoor is het volgens de bankenvereniging voor criminelen lastiger om geldautomaten met succes te kraken.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Kerststal van KWB Heide-Heuvel

Maandag 16 december 2019
Lommel - Kerststal van KWB Heide-HeuvelZoomAl bijna 25 jaar zorgt KWB Heide-Heuvel voor de kerststal aan de plaatselijke kerk. Zo werd ook vorige zaterdag weer gepast en geschroefd om de kerststal in elkaar te zetten. De foto onderaan is van 2004, 15 jaar geleden dus. Met rechts nog de 'architect' van de kerststal, wijlen Gerard Diepvens. (Bijdrage Henri Van Endert)
Kerststal van KWB Heide-Heuvel
Zoom
Lommel - Kerstconcert 'Gaudete' van Het DaghetZoomKoor Het Daghet van Heide-Heuvel, onder leiding van Jeroen Driessens, bracht afgelopen weekend een sfeervol kerstconcert in de kerk van Heide-Heuvel. Zij werden begeleid door het strijkersensemble Ponticello van Vera Baliko en op orgel door Christel Vandebriel. De toeschouwers werden getrakteerd op een heel gevarieerd programma met liederen van Haydn tot Karl Jenkins. Als afsluiter kon het publiek ook meezingen met de klassiekers Suza Ninna en Stille Nacht. Zangers én toehoorders hebben genoten van dit concert. (Bijdrage Inge Verjans)

De spreuk van de week...

Maandag 16 december 2019
Lommel - De spreuk van de week...ZoomFoto Robert Boons

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Lommel - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Bekerwinst volley-dames Lovoc

Maandag 16 december 2019
Lommel - Bekerwinst volley-dames LovocZoomIn de 8ste finales Beker van Limburg dames provinciaal hebben de dames A van Lovoc (foto), die door Internetgazet worden gesponsord en in competitie aantreden in 2de provinciale, voor een stunt van formaat gezorgd! Zij keken gisterenavond thuis de met jeugdig talent overladen eerste provincialer Cristal Alken Jeval B in de ogen. Ze startten zwak aan de wedstrijd en moesten in set 1 het hoofd buigen met 17-25. In set 2 ging het veel meer gelijk op. Op het einde trapte Lovoc het gaspedaal wat (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel - Bocholt 3-9

Zondag 15 december 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd  Lommel - Bocholt geëindigd op 3-9. Aan de rust was de stand 3-4.

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Lommel - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Obus aangetroffen in weide

Zondag 15 december 2019
Lommel - Obus aangetroffen in weideVanmiddag is een obus aangetroffen in een weide aan de Luikersteenweg. De ontmijningsdienst kwam ter plaatse.

Film kijken voor de Warmste Week

Zondag 15 december 2019
Lommel - Film kijken voor de Warmste WeekVeertien dagen geleden organiseerde de leerlingenraad van X plus in samenwerking met de leerlingenraad van methodeschool XCL Eigenwijs een filmavond. Tijdens de pauze werden snacks en drank verkocht. De opbrengst hiervan, 300 euro, wordt geschonken aan de goede doelen 'Boven de wolken' en vzw ’t Kietelt.

Koekjes voor Warmste Week bij Balu

Zondag 15 december 2019
Lommel - Koekjes voor Warmste Week bij BaluZoomDe kleuters van Balu en hun juffen willen graag hun warm hart tonen aan iedereen. Ze nemen deel aan de Warmste Week en bakten koekjes en pannenkoeken voor het goede doel. De verschillende kleuterklassen gingen de voorbije week aan de slag om de heerlijkste koekjes te bakken. “De opbrengst van onze pannenkoeken - en koekenverkoop gaat naar Vzw ’t Kietelt. Zij zorgen voor kansarme kinderen voor een leuke verjaardag. Welk kind is er niet graag jarig en viert niet graag feest. Zo kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht
Koekjes voor Warmste Week bij BaluKoekjes voor Warmste Week bij Balu
Zoom
Lommel - Kattenbos gelijk tegen leider AnadolKattenbos speelde vanmiddag 1-1 gelijk tegen de absolute leider in hun Reeks, FC Anadol. Vebroedering moest in diezelfde reeks naar de tweede in de stand, Hechtel FC, en ging er onderuit met 3-1. Kolonie speelde niet vandaag, maar moet volgende zondag nog in de wei tegen (en in) Wijshagen. Lutlommel tot slot won met 1-2 bij Thes Sport B.
Lommel - Basket Lommel overklast Royal IV BrusselCroonen Lommel – Royal IV Brussel : 91-62 (Quarters: 26-12, 24-16 (50-28), 20-22 (70-50), 21-12)
We zagen een sterke start van Lommel in de eerste helft waar ze van 26-12 (10de min) naar 50-28 (20ste min) gingen via Maesen (10), Jacobs (9), Wesenbeek (9) en Schelkens (8). Eenzelfde spelbeeld was er na de rust, waarin Lommel weinig spelruimte liet aan de Brusselaars en verder uitliep tot een maximaal verschil van 34 punten op twee minuten van het einde (89-55).
Het was een collectieve (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Nijs overleden

Zaterdag 14 december 2019
Lommel - Mia Nijs overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Hamont afkomstige Mia Nijs overleden, de weduwe van Jan Alders. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Theresia Vandenberk overleden

Zaterdag 14 december 2019
Lommel - Theresia Vandenberk overledenIn Eksel is de uit Lommel afkomstige Theresia Vandenberk overleden, de echtgenote van Henri Heylen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mia Mertens overleden

Zaterdag 14 december 2019
Lommel - Mia Mertens overledenDonderdag is Mia Mertens overleden, de echtgenote van Victor Brans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Kerstcadeautjes bij ZF WindPower

Zaterdag 14 december 2019
Lommel - Kerstcadeautjes bij ZF WindPowerZoomZF Windpower zet niet alleen windenergie in beweging maar ook heel wat personeelsleden. Het personeel van het bedrijf organiseerde een speelgoedactie voor de kinderen van de Peter/meterwerking. En gisteren mocht Liset Hamblok van deze vereniging de cadeautjes in ontvangst komen nemen.

Blaffen tegen een vriend

Zaterdag 14 december 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Blaffen tegen een vriendDe laatste tijd heb ik me al vaak afgevraagd of andere mensen dat ook hebben: je voelt je fysiek slecht, dat tast je humeur aan en als er dan iets onvermijdelijks gebeurt, volgt er een uitbarsting van woede. Soms is die explosie dan ook nog gericht op iemand die geen greintje schuld heeft aan je rotstemming.
Mensen (en dingen) die het kortst bij je staan krijgen dan de volle laag. En ik ben geen psycholoog, maar dat brengt je helemaal niet in een betere bui. Integendeel: spijt en wroeging worden je (…) Het hele nieuwsbericht

Dieren in beslag genomen

Vrijdag 13 december 2019
Vandaag gelezen
In Hechtel-Eksel zijn deze namiddag schapen, geiten, konijnen en vogels in beslag genomen. De inbeslagname kwam er in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Tien gestolen fietsen aangetroffen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft tien gestolen fietsen aangetroffen in een garage aan de Keirlandse Zillen in Mol. Een aantal fietsen blijkt gestolen te zijn in Turnhout.

Geld gestolen in frituur

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan in Balen is ingebroken in een frituur. Er is geld gestolen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Monique Roozen wint hoofdprijs

Vrijdag 13 december 2019
Lommel - Monique Roozen wint hoofdprijsZoomOp de jaarlijkse eetdag van CV De Braspappies is er ook altijd een tombola met veel prijzen. Naar aanleiding van hun 2x11-jarig bestaan hadden ze een extra leuke hoofdprijs die ze gesponsord kregen voor een gratis vakantie in één van de parken van de Oostappen groep. Monique Roozen (62), trouwe klant op het eetfestijn, was de gelukkige winnaar. "Ik had dit totaal niet verwacht. Je wil de groep steunen en koopt lotjes. Maar je verwacht niet dat je de hoofdprijs wint. Ik ben er heel blij mee en ga er zeker met mijn familie van genieten." (Foto Jan Buyens)
Lommel - Basket naar halve finale Beker van LimburgMiners Beringen - Croonen Lommel: 65-80 (Quarters: 28-17, 12-15 (40-32), 10-22 (50-54), 15-26)
In deze kwartfinale van de Beker van Limburg nam Lommel een moeizame start en mede door de 10 punten voorgift liepen de Miners 17 punten uit in de 5de minuut (20-3). In de 6de minuut van het tweede kwart kwam Lommel voor de eerste keer op voorsprong in de 16de minuut (29-30) maar de Miners lieten niet begaan en gingen rusten met 40-32.
Een pittiger Lommel bouwde na de rust de voorsprong uit tot 15 (…) Het hele nieuwsbericht

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Lommel - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Lommel - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Roosen overleden

Woensdag 11 december 2019
Lommel - Maria Roosen overledenIn Eksel overleed op 6 december de uit Lommel afkomstige Maria Roosen, de echtgenote van Jan Leten. Zij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Neos-leden gaan nu beter slapen

Dinsdag 10 december 2019
Lommel - Neos-leden gaan nu beter slapenZoomNeos Lommel had vanmiddag alweer een prominente spreekster uitgenodigd in zaal Harmonie in de Frans Van Hamstraat, nl. Jana Maes. Naast een waslijst van diploma’s en verwezenlijkingen op gebied van slaappsychologie is ze voornamelijk bezig met de behandeling van slaapproblemen. Dus kregen de aanwezigen een flink aantal redenen voorgeschoteld van slecht slapen en tips om daar wat aan te doen. De definitie van 'slaap' bijvoorbeeld: diepe slaap, dromen, wakkere periodes, over inslapen, over woelen (…) Het hele nieuwsbericht

Vereffening dreigt voor Nyrstar

Dinsdag 10 december 2019
De aandeelhouders van Nyrstar hebben gisteren gestemd tegen de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Dat meldt De Tijd. De beslissing valt op een nieuwe algemene vergadering begin 2020. De aandeelhouders konden hun plan doorduwen omdat grootaandeelhouder Trafigura, die 24,4 procent van de aandelen bezit, niet op de buitengewone algemene vergadering aanwezig was.
Nyrstar bezit goed presterende zinkfabrieken in Balen, Pelt en Budel. Indien het echt tot een vereffening komt, is de verwachting dat die bedrijfsonderdelen bij Trafigura zullen belanden.

Madeleine Ercken overleden

Dinsdag 10 december 2019
Lommel - Madeleine Ercken overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Madeleine Ercken overleden, de weduwe van Henri Scheelen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
De Lommelse Britt Meeus is afgelopen weekend de winnaar van de tweede editie van het Sinterklaasdictee van TVL en PXL geworden.  In een moeilijke tekst maakte ze twee fouten, evenveel als Joris Verboven. Het langste woord uit de Nederlandse taal, besliste uiteindelijk wie de winnaar werd. Britt was afgelopen maandag trouwens ook nog eens kandidaat bij het één programma 'Blokken'.

Trainer weg bij Lutlommel

Maandag 9 december 2019
Lommel - Trainer weg bij LutlommelNikki Brusselaers is niet langer trainer van tweede provincialer Lutlommel. Huidig T2 Johny neemt zijn taak over.

Werken langs de Luikerweg

Maandag 9 december 2019
Grensgevallen
Op woensdag 11 en donderdag 12 december a.s. worden werkzaamheden aan de bermen uitgevoerd aan weerszijden van de N69 Zuid (Luikerweg) tussen Valkenswaard en de Belgische grens. Ter plaatse van de werkzaamheden (van 09:00 tot en met 16:00 uur) is één van beide rijstroken afgezet en regelen verkeersregelaars het verkeer. De snelheid wordt ter plaatse tijdelijk teruggebracht naar 50 km/u. Fietsers ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden.

Lovoc-meisjes U11-B winnen

Maandag 9 december 2019
Lommel - Lovoc-meisjes U11-B winnenZoomWeer een druk volleyweekend, zo vlak voor de examens. Wie daar nog niet zo veel last van hebben zijn de U11. De enige winst bij deze leeftijd viel op te tekenen bij de meisjes B (foto). Zij speelden thuis en wonnen met 5-3 van MVC Peer. Met nog 1 wedstrijd te gaan in de eerste ronde is al zeker dat zij afsluiten als 2de in hun reeks. De meisjes A speelden op hetzelfde moment, thuis tegen de jongens van VT SafeSign Hasselt. Ze verloren met 1-7, maar de Hasseltse boys zijn dan ook ongeslagen kampioen (…) Het hele nieuwsbericht

Alle kleuren van de regenboog

Maandag 9 december 2019
Lommel - Alle kleuren van de regenboogZoomDe nationale politiek heeft zijn weg ook al gevonden tot op het bord van de Vriendenkring van de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)

Isidoor Tessens overleden

Maandag 9 december 2019
Lommel - Isidoor Tessens overledenZaterdag is Isidoor Tessens overleden, de echtgenoot van Maria Kemps. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Henriette Vanden Boer overleden

Maandag 9 december 2019
Lommel - Henriette Vanden Boer overledenVrijdag is Henriette Vanden Boer overleden, de echtgenote van Mathieu Lemmens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - CC De Adelberg blikt terug op 25 jaar LaïsZoomAanstaande zaterdag komen de dames van Laïs opnieuw naar Lommel voor hun jubileumconcert. In De Adelberg brengen ze een prachtige bloemlezing uit hun eigen, rijke repertoire. De dames hebben in hun muziek steeds hun hart  gevolgd en ook nu zal dat niet anders zijn. Een genereuze greep uit 25 jaar Laïs vol hoogtepunten en buitenbeentjes, een muzikale terugblik die eens te meer hun unieke karakter bevestigt.
Het is meer dan 20 jaar geleden dat Laïs doorbrak op Dranouter Folkfestival (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bokrijk - Lommel 2-4

Maandag 9 december 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 2-4 gewonnen in Bokrijk. Aan de rust was de stand 1-1.

Woninginbraak in Vijverstraat

Zondag 8 december 2019
Lommel - Woninginbraak in VijverstraatIn een huis aan de Vijverstraat in Lutlommel kwamen dieven over de vloer. Wat er is gestolen, is niet geweten. De inbraak is vrijdagavond, kort voor middernacht, vastgesteld.
Lommel - Winst voor Kattenbos en VerbroederingKattenbos won vanmiddag met 3-0 van Peer SV. Verbroedering ging met 2-3 winnen bij Eendracht Zelem, en Kolonie verloor met 2-1 bij de Turkse Rangers. Dat Lutlommel met 3-1 verloor in Louwel meldden we u gisteren al...
Lommel - CD&V-senioren kiezen nieuwe voorzitterZoomAfgelopen week vergaderde het regiobestuur van de CD&V-senioren Noord-Limburg - Maaseik, waar ze Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens mochten verwelkomen die een toelichting gaf bij het Vlaams regeerakkoord. Het werd een boeiend gesprek met de aanwezigen. Mieke Ramaekers, pas verkozen tot nieuwe provinciale voorzitster van de senioren, kwam ook mee luisteren en kennis maken met de groep. Verder besliste het bestuur dat Stan Bresseleers, lid van het bestuur en ook lokale voorzitter van de (…) Het hele nieuwsbericht

Terug winst voor basket Lommel

Zondag 8 december 2019
Lommel - Terug winst voor basket LommelCroonen Lommel – Limburg United B: 77-70 (Quarters: 20-25, 18-20 (38-45), 21-13 (59-58), 18-12)
Na een drietal erg nipte nederlagen knoopte basket Lommel gisterenavond opnieuw aan met de overwinning, en sluit hiermee terug aan bij het 'peloton'. In de eerste helft had Lommel het moeilijk met het snelle inside-spel van de jonge spelers van L.U. met Jarne Lesuisse in de hoofdrol.
Na de rust (38-45) kwam een gemotiveerder Lommel uit de kleedkamers met een betere defensieve instelling en (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel verliest in Louwel

Zaterdag 7 december 2019
Lommel - Lutlommel verliest in LouwelLutlommel moest vanavond naar Eendracht Louwel en verloor er met 3-1. De andere Lommelse provincialers spelen morgennamiddag!

Langteen en Schommelbuik

Zaterdag 7 december 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Langteen en Schommelbuik"Ik zeg het. Ze moeten Jef Nys een standbeeld geven." De man onder ons spreekt het uit als 'Jef Naas'. Het is volop zomer en we zitten op een Antwerps terras. Bij het basketpleintje aan het Sint-Jansvliet. We zitten voor het raam op barkrukken en kijken over het terras. Als een stel schippers die over de boeg van het schip turen.
Het viertallige gezelschap lijkt niet naar huis te gaan vooraleer ze de klimaatzaak opgelost hebben. "Al in 1962 bracht hij het stripverhaal De Straalvogel uit. Over een vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht
Langteen en Schommelbuik
Zoom

Rosa Willemoens overleden

Vrijdag 6 december 2019
Lommel - Rosa Willemoens overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Rosa Willemoens overleden, de weduwe van Charles Schoovaerts. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 13 december (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Bekerwinst liefhebbers heren Lovoc

Vrijdag 6 december 2019
Lommel - Bekerwinst liefhebbers heren LovocZoomDe liefhebbers heren van Lovoc hebben zich geplaatst voor de 8de finales volley! Vorig seizoen nog speelden ze de finale, in Genk, tegen het Genkse Hoevoc. Toen was Hoevoc met 3-1 te sterk. Gisteren waren ze, in hun eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, meteen uitgeloot tegen datzelfde Hoevoc. Dag van de revanche, moeten de Lovoc-heren gedacht hebben. In set 1 ging het mooi gelijk op. Sterke aanvallen aan beide kanten van het net, enkele killblocks ook, maar eveneens wat slordigheden. In een spannend (…) Het hele nieuwsbericht

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Ruymaekers overleden

Vrijdag 6 december 2019
Lommel - Juul Ruymaekers overledenWoensdag is de in Eksel woonachtige Juul Ruymaekers overleden, de weduwnaar van Mariette Geuns. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulpZoomIn CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Lommel - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Lommel - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Lommel - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Lommel - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lommel - Sinterklaas en Zwarte Piet in KopshoevenZoomEergisteren waren Sinterklaas en Zwarte Piet te gast op een heel gezellige wijnavond in serviceflats residentie 'Kopshoeven'. (Bijdrage Anny Drees)
Sinterklaas en Zwarte Piet in KopshoevenSinterklaas en Zwarte Piet in Kopshoeven
Zoom

Feestzaal Edelweis

Woensdag 4 december 2019
Danny doet Danny
Lommel - Feestzaal EdelweisIk was zeven en er was een trouwfeest. Vraag me niet wie met wie in het huwelijksbootje stapte of waarom. Ik zag het vaartuig ook nergens, maar laat op de avond waren er een hoop zatte mensen met okselvijvers die deden alsof het er wél was, ‘roeiend’ op de dansvloer. Heel de avond werd er trouwens gelachen en gedanst, gerookt en gezwansd. Een paar uur voor deze taferelen plaatsvonden, werd er zwaar getafeld.
Plaats van gebeuren was Feestzaal Edelweis. Trouwfeesten, koffietafels, zilveren (…) Het hele nieuwsbericht
Pieter Van Moll uit Lommel heeft de besloten vennootschap Pura Vida Ecom opgericht met zetel aan de Ruiterijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwikkelen en onderhouden van websites en het onderhoud en herstellen van hard- en software van computers.
Lommel - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

De Sint komt ook in de Leopoldlaan

Maandag 2 december 2019
Lommel - De Sint komt ook in de LeopoldlaanZoomFoto Robert Boons
Lommel - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

De oplossing van deze maand

Maandag 2 december 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - De oplossing van deze maandUiteraard was het weer erg makkelijk deze maand. De allereerste winnaar van de titel 'Lommelaar van het Jaar' in 2014 was het organisatiecomité van Levensloop. Het boeketje gaat deze maand naar Carine Grevendonck in de Spinnewielstraat, de tickets voor Lommel SK - OH Leuven nu vrijdag zijn voor Jos Mertens. Proficiat aan deze twee winnaars! Aan alle anderen: volgende keer meer geluk!

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Lommel - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht

Vic Mariën overleden

Maandag 2 december 2019
Lommel - Vic Mariën overledenIn Balen is gisteren de uit Lommel afkomstige Vic Mariën overleden, de weduwnaar van Irène Antonissen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur)in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Nieuw: hondenkapsalon Snuffie

Maandag 2 december 2019
Lommel - Nieuw: hondenkapsalon SnuffieZoomNieuw is misschien een beetje overdreven, want dit hondenkapsalon bestaat dit najaar 10 jaar, op zich ook al een reden om te vieren. Maar sinds vorige week maken ze ook een doorstart op een nieuwe locatie, nl. in de Burgemeestersstraat. Veel succes aan Elke Machielsen die erg trots is op haar (ver)nieuwde zaak. (Foto's Annie Teuwens)
Nieuw: hondenkapsalon SnuffieNieuw: hondenkapsalon Snuffie
Zoom
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Diepenbeek geklopt met 3-0 De ruststand was 1-0.

Volleybal: Lommel klopt Tongerlo

Zondag 1 december 2019
In de tweede provinciale van het volleybal heeft Lommel A Tongerlo A verslagen met 3-1. Na zeven wedstrijden staat Lommel A vijfde in de stand.
Lommel - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)
Lommel - Klinkende overwinning voor Lovoc-dames CZoomIn het 4de provinciale volleybal kregen de dames C van Lovoc (foto) Roveka Stevoort E op bezoek. De jongste Lovoc-“senioren” wonnen overtuigend met 3-0 en staan 5de in het klassement met slechts 3 punten achterstand op het nummer 2. De dames A speelden, ook thuis, tegen het piepjonge en erg getalenteerde Jaraco As B. As startte zeer sterk en zette Lovoc op een 0-2 achterstand. Maar dan stokte hun motor, in de altijd gevreesde 3de set. Daar ging As compleet de mist in, de set ging vlotjes (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen gestolen uit tuinhuis

Zondag 1 december 2019
Lommel - Fietsen gestolen uit tuinhuis
Uit een tuinhuis aan de Kluterstraat zijn drie fietsen gestolen. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld.
Vanmiddag kon Laura Verdonschot zich nog eens tonen in de cross van Mol, en op het einde van de rit zelfs op het hoogste schavotje staan... Het is de derde zege van Verdonschot dit seizoen, maar wel veruit de mooiste. In september was ze de beste in Vorselaar en Boulzicourt (Fra) en met deze zege gunt ze zichzelf een vroegtijdig verjaardagscadeau, want woensdag wordt ze 23 jaar. Tweede werd van Anrooj, derde van der Heijden.

Winst voor Kattenbos en Kolonie

Zondag 1 december 2019
Lommel - Winst voor Kattenbos en KolonieKattenbos ging vandaag winnen bij Kadijk met 1-2. Lutlommel verloor op eigen plein met 0-2 van Lindelhoeven VV. Verbroedering verloor eveneens op eigen plein, met 1-2 van Sp. LIlle. En Kolonie tot slot won met 4-2 van E. Houthalen.

Acteurs en actrices gezocht

Zondag 1 december 2019
Filmmakers Ronny Buteneers en Relinde Paredis zijn al ruim een jaar bezig met het ontwikkelen van een avondvullende film over 400 jaar lokale handel in de Kempen. De film komt in de zalen in het najaar van 2020. Omdat er geen beeldmateriaal is van meer dan 100 jaar oud, worden een aantal scènes nagespeeld. Daarvoor zijn zij op zoek naar acteurs en actrices, voor de fictie scènes in deze fictie/docu. Ervaring in acteren is niet nodig, maar wel je enthousiasme. Je hebt geen gesproken tekst maar moet (…) Het hele nieuwsbericht

François Conjaerts overleden

Zondag 1 december 2019
Lommel - François Conjaerts overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige François Conjaerts overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Ook bij Gembo kan basket Lommel niet winnenGembo - Croonen Lommel: 79-68 (Quarters:16-8 / 11-21 (27-29) / 24-18 (51-47) / 28-21
Coach Glenn De Boeck van Gembo had zijn spelers gedrild om de Lommelse driepuntshotters aan banden te leggen met in zijn achterhoofd de nederlaag vorig jaar thuis tegen Lommel toen zijn ploeg in het 1ste kwart reeds 20 punten in het krijt stond.
En zo geschiedde:  Hendriks, Maesen en Jacobs werden beperkt tot een totale score van 13 punten! Nochtans kwam Lommel na 16-8 (10’) terug tot 20-19 (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste prijsvraag van 2019

Zondag 1 december 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Laatste prijsvraag van 2019De laatste kans dit jaar om nog te winnen bij onze maandelijkse prijsvraag! We zijn weer van start gegaan met de verkiezing van 'Lommelaar van het Jaar'. Dit nu voor de vijfde keer. Maar wie was ook alweer onze allereerste 'Lommelaar van het Jaar' in 2014? Mail uw antwoord naar internetgazet.lommel[!]telenet.be voor vanavond 24 uur en maak kans op een boeketje van Ixora, of twee tickets voor de wedstrijd Lommel SK - OH Leuven volgende vrijdag 6 december om 20.30 uur. Bij het antwoord vermelden 'tickets' of 'Boeketje'.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel