Het overige nieuws

Vandalisme in Jagerstraat

Donderdag 31 januari 2019
Lommel - Vandalisme in JagerstraatIn de Jagerstraat in Lommel sloegen vandalen toe. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Twee faillissementen

Donderdag 31 januari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van PSMT en T-bar, beiden uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 2 maart ingediend worden.

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Lommel - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Lommel - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Lommel - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kinderworkshops 'Levend standbeeld'

Donderdag 31 januari 2019
Lommel - Kinderworkshops 'Levend standbeeld'ZoomBeeldig Lommel richt voorafgaand aan het festival in juni kinderworkshops in, waarbij Lommelse kinderen de kneepjes van het ‘levend standbeeld’ zijn leren kennen.  Deze workshops vinden plaats tijdens de krokusvakantie, op maandag 4 maart of dinsdag 5 maart 2019, en zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 17 jaar. Inschrijven en verdere info kan via de website.

Nieuwe bvba: A-Lone

Woensdag 30 januari 2019
Jan Loomans uit Lommel heeft de bvba A-Lone opgericht met zetel aan het Einderpad. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer horeca-consultancy, cateringdiensten, interieuradvies en renovatie en restauratie van meubels.

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Lommel - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Lommel - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Ludo Lehaen overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Lommel - Ludo Lehaen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Ludo Lehaen overleden, de echtgenoot van Frieda Kwanten. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Muziek en poëzie van de sterren

Dinsdag 29 januari 2019
Lommel - Muziek en poëzie van de sterrenZoomNu vrijdag concerteert Duo Doppio Stile met o.a. Waldo Geuns in het Raadhuis. Véel muziek, reikend van Bach tot Iannis Xenakis en de aangrijpende minimalistische muziek van Arvo Pärt, Philip Glass en Max Richter. In het kader van de poëzieweek krijgt u er uiteraard ook wel wat poêzie bovenop...Het muzikale duo baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van professor sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren. De muziek gaat hand in hand met de visuele reis die je maakt doorheen de geschiedenis van het heelal aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. Tickets en meer info op de website.

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Lommel - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

Lovoc-jeugd U11 goed bezig

Maandag 28 januari 2019
Lommel - Lovoc-jeugd U11 goed bezigZoomIn het jeugdvolley voor de allerjongsten zijn de Lovoc-ploegjes aan een goede 2de ronde bezig. Zowel de jongens A als de meisjes A moesten op verplaatsing spelen. De jongens wonnen met overduidelijke 0-4 op het veld van Fit VBC Ham, de meisjes wonnen ook, en eveneens met 0-4, bij Dievoc Diepenbeek. Beide teams staan ongeslagen op kop van hun reeks. De meisjes B (foto) speelden thuis, ook tegen Dievoc Diepenbeek. Ze wonnen met 5-3 en staan 2de in hun reeks. De meisjes C gingen met 2-6 winnen bij He-Voc (…) Het hele nieuwsbericht

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Bodemonderzoek aangekondigd

Maandag 28 januari 2019
Lommel - Bodemonderzoek aangekondigdZoom                                                                       Foto Albert Agten

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Lommel - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Lommel - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Lommel - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraken in Bokkerijdersweg

Zondag 27 januari 2019
Lommel - Inbraken in BokkerijderswegIn de Bokkerijdersweg is ingebroken in twee woningen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Lommel - Drie gelijke spelen voor provincialersLutlommel speelde vandaag, net zoals vorige week, gelijk. Vanmiddag gebeurde dat met 0-0 tegen K.ST. Elen. Ook Verbroedering speelde gelijk, 1-1, bij de tweede in de rangschikking SP. Lille. Kolonie deed niet onder voor de anderen, en speelde eveneens gelijk. Het werd 3-3 bij SV. Breugel. Kattenbos tot slot was de enige ploeg vandaag die géén punten kon rapen, want er werd met 3-0 verloren bij SK Meldert.
Lommel - 38ste Edelweisstocht lokt veel wandelaarsZoomHet startschot voor WSV Milieu 2000 in 2019 werd gegeven voor een nieuw jaar met tal van wandelingen en activiteiten. Het aantal deelnemers aan de 38ste Edelweisstocht was boven de verwachting: 1.900 wandelaars die afgezakt kwamen naar Lommel. Het was een koude dag, de temperaturen kwamen amper boven het vriespunt maar het was heerlijk wandelweer.
De gronden waren bevroren, paden lagen er hier en daar glad bij. De winter is duidelijk in het land. Op enkele dennen na zijn de bomen echt kaal. De vele (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verlies voor basket Lommel na verlengingenCroonen Lommel – Melco Ieper : 85-94 (Quarters: 26-22 / 17-20 (43-42) / 20-20 (63-62) / 18-19 (81-81) / 4-13)
Het werd een bikkelharde gelijkopgaande wedstrijd, waarin Maesen een verlenging uit de brand kon slepen maar het bobijntje van Lommel was af, waardoor de Ieperlingen nog met een duidelijk verschil konden winnen. Op deze manier kwam er een einde aan een reeks van 3 Lommelse overwinningen.
Scores  Lommel: Enrico Montanari 5, Wietse Jacobs 8, Bart Maesen 22, Dario Clemente 10, Toon Ceyssens 13, Toon Wesenbeek 2, Martijn Hendrix 13, Bram Schelkens 10, Mathijs Gijbels 4.
Grensgevallen
Valkenswaard wil dé paardenhoofdstad van de Benelux worden. De gemeente wil vol inzetten op het aantrekken van de top van de internationale paardensector. Dat blijkt uit een rapport van twee studiebureaus dat in opdracht van de gemeente is gemaakt, zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Momenteel wordt aan de Maastrichterweg al het vijfde groot stallencomplex gebouwd; de gemeente verwacht er nog vijf tot tien in de komende tien jaar. Daarbij wordt ook gedacht aan een gespecialiseerde paardenkliniek, een opvang voor voormalige toppaarden, een vijfsterrenhotel voor bezoekers van springwedstrijden en woonruimte voor paardenverzorgers en -trainers. Het project zou 50 tot 75 extra jobs opleveren en werk voor ruim 100 seizoenswerkers. 

Het is veel waard

Zaterdag 26 januari 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Het is veel waard“Och, jullie moeten niet ongerust zijn.” Dat zei onze jongste. We zaten aan de eettafel, na een gesprek over zijn weekendje weg met de vrienden. “Dadelijk hoor ik dit weer: Wacht maar tot ge zelf kinderen hebt. Dan begrijpt ge het wel.” Ik zag iemand een zin inslikken. Ik meende te zeggen dat wij op die leeftijd, zelfs jonger, al een reis naar het buitenland hadden gemaakt. Hij trouwens ook. En bij ons zelfs in het pre-gsm-tijdperk. Zou het kunnen dat de voortdurende bereikbaarheid de (…) Het hele nieuwsbericht
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht

Staking dreigt bij De Lijn

Vrijdag 25 januari 2019
De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de regio Noord-Limburg. Volgens de bonden is daar sprake van een ernstig personeelstekort en is één op de vijf chauffeurs niet aan het werk. Dat heeft tot gevolg dat sommige ritten soms afgeschaft moeten worden. De bonden vragen ook een aanpassing van de werkroosters. De stakingsaanzegging loopt op 1 februari af. Bij De Lijn wordt gezegd dat men naar oplossingen zoekt en actief naar nieuw personeel op zoek is.
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Lommel - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 

Nieuwe bvba: Rasmus Jorgensen

Donderdag 24 januari 2019
Rasmus Jorgensen uit Lommel heeft de bvba Rasmus Jorgensen opgericht met zetel in de Ridderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van adviezen en begeleiding op het vlak van sportactiviteiten.

Godelieve Bogaerts overleden

Donderdag 24 januari 2019
Lommel - Godelieve Bogaerts overledenDinsdag is Godelieve Bogaerts overleden, de echtgenote van Louis Wouters. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Maria Bogaerts overleden

Donderdag 24 januari 2019
Lommel - Maria Bogaerts overledenGisteren is Maria Bogaerts overleden, de weduwe van Louis Binnemans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Gerard Gielen overleden

Donderdag 24 januari 2019
Lommel - Gerard Gielen overledenVandaag is in Lommel de uit Overpelt afkomstige Gerard Gielen overleden, de weduwnaar van Katie Blabla. Hij was 85 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Nog wat wijsheid van Pjèrkën

Donderdag 24 januari 2019
Prietprouwët
Lommel - Nog wat wijsheid van Pjèrkën
Gèld trékt óp vét. D’r is van allëbèèj gënoeg, mèr ààlté óp dë vërkeeërdë plak.
                      Pjèrkën
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Lommel - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Pieter Conjaerts overleden

Woensdag 23 januari 2019
Lommel - Pieter Conjaerts overledenVandaag is Pieter Conjaerts overleden, de echtgenoot van Rosa Snoekx. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Lommel - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Weerstralen - een Akindo-project

Woensdag 23 januari 2019
Lommel - Weerstralen - een Akindo-projectAanstaande maandag om 10 uur organiseert Akindo een infomoment over het project "Weerstralen". Aan de hand van coaching-sessies wil men jonge vrouwen in maatschappelijk kwetsbare situaties een duwtje in de rug geven, door hun weerbaarheid en zelfvertrouwen te versterken. Aanvullende sessies richten zich op de buitenkant: men gaat aan de slag met stijladvies, lichaamstaal en een verwensessie met een heuse make-over, manicure, gelaatsverzorging,...
Ben je tussen 18 en 31 jaar en (…) Het hele nieuwsbericht

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Lommel - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Yvette Maus overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Lommel - Yvette Maus overledenZaterdag is Yvette Maus overleden, de weduwe van Guido Vandenbon. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Verkeersongeval met snelbus

Dinsdag 22 januari 2019
Lommel - Verkeersongeval met snelbusZoomAan de Vertakking in Zonhoven botsten vanmiddag rond 12.45 uur de snelbus Lommel-Hasselt en een bestelwagen. Die laatste schoof tijdens een sneeuwbui plots naar de vrijliggende busstrook. Daar kwam net de sneldienst van Noord-Limburg naar Hasselt aangereden. De buschauffeur gooide nog alles dicht, maar het kwam toch tot een botsing. Een toevallig passerende ambulancedienst verleende meteen hulp aan enkele passagiers op de bus. Die waren door de botsing flink door elkaar geschud. De 24-jarige Klaudia Z. uit Hechtel-Eksel werd gewond. (Foto T.R.)
Lommel - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken
Lommel - Boeiende dansvoorstelling in De AdelbergZoom
Nu vrijdag staat het gezelschap ICK samen op het Adelbergpodium met het Amsterdams Andalousisch Orkest. Dat Emio Greco en Pieter C. Scholten kunnen toveren, bewijzen ze met deze voorstelling. Ziel/Rouh is de perfecte ontmoeting tussen moderne dans en verschillende stromingen uit de Arabo-Andalusische muziek. Fascinerend, hypnotiserend en volledig in balans.
Waar huist de ziel? Die vraag houdt mensen al eeuwen bezig. Dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Maurice Ost overleden

Maandag 21 januari 2019
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maurice Ost overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt maandag 28 januari (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Keukenapparaten gestolen

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Keukenapparaten gestolenIn een woning aan de Onderwijsstraat zijn elektrische keukenapparaten gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Een waarheid als een koe

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Een waarheid als een koeZoom                                                                           Foto Albert Agten

Tegenslag voor geothermieplannen

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het geothermische warmtenetwerk in Mol en Dessel krijgt niet de vorm en omvang zoals het eind november 2017 aan het grote publiek werd gepresenteerd. Dat besluiten de gemeentebesturen van Mol en Dessel na overleg de afgelopen weken met VITO en Fluvius. De geothermiecentrale in Donk levert op dit ogenblik onvoldoende vermogen om het uitgebreide netwerk te voeden. Beide gemeentebesturen blijven evenwel geloven in de toekomst van geothermie in de Kempen als duurzame (…) Het hele nieuwsbericht

Angèle Snoekx overleden

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Angèle Snoekx overledenGisteren is Angèle Snoekx overleden, de echtgenote van Jacques Geunens. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Liza Croymans overleden

Maandag 21 januari 2019
Lommel - Liza Croymans overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Liza Croymans overleden, de echtgenote van Michel Kuypers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Annie Adams overleden

Maandag 21 januari 2019
In Hamont is zaterdag Annie Adams overleden, de weduwe van Maurice Smets. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Winst voor volleyheren en -dames LovocZoomDe Lommelse volleyheren en –dames zijn 2019 goed gestart! De heren (foto) hadden hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, thuis tegen Greenyard Maaseik D. Ze wonnen met 3-0 en handhaven zich op plaats 4 in 3de provinciale B. De dames moesten bij het piepjonge Jaraco As C op bezoek. Net als in de heenronde waren de eerste 2 sets bijzonder spannend, maar daarna nam Lovoc het heft in handen. De dames wonnen met 1-3 en springen over He-Voc Hechtel-Eksel B naar plaats 5 in 2de provinciale A. Winst (…) Het hele nieuwsbericht

Enkel winst voor Verbroedering

Zondag 20 januari 2019
Lommel - Enkel winst voor VerbroederingNet als vorige week, speelde Lutlommel ook vandaag 1-1 gelijk, deze keer in Gruitrode. Verbroedering ging gewoon op het elan verder en won makkelijk met 5-0 van SP. Grote Brogel. Kolonie. Kolonie verloor eerder verrassend op eigen plein met 0-1 van Sporting Winterslag, een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking. En Kattenbos tenslotte verloor met dezelfde cijfers (0-1) thuis van Exc. Hamont.
Lommel - Nieuwjaarsreceptie SpinnewielstraatZoomNaar goede gewoonte kwamen de 'Spinnewielers' gisterenavond samen voor hun jaarlijkse nieuwjaarsdrink.

Juul Claes overleden

Zaterdag 19 januari 2019
Lommel - Juul Claes overledenGisteren is Juul Claes overleden, de echtgenoot van Maria Jansen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak in Panos

Zaterdag 19 januari 2019
Er is ingebroken in  de Panos aan de Kerkstraat. Of de daders buit maakten, is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Angst voor fobieën

Zaterdag 19 januari 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Angst voor fobieënJe hebt mensen die lijden aan kenofobie. Angst voor lege ruimtes is dat. Ik kom wekelijks bij kennissen thuis waar de woonkamer zó vol meubelen en parafernalia zit, dat je je afvraagt hoe ze er zelf hun kont nog kunnen keren. Een tijdje geleden zou ik mevrouw – ze hebben geen auto – naar het station rijden. “Ga toch zitten”, zei ze. “Ik moet nog even in de badkamer zijn.” Wanhopig keek ik rond. Zitten! Waar dan? Alles stond of lag vol. Toen ze een kwartier later (…) Het hele nieuwsbericht
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)

Inbraak in Stijn Streuvelsstraat

Vrijdag 18 januari 2019
Lommel - Inbraak in Stijn StreuvelsstraatDieven drongen via een raam binnen in een woning aan de Stijn Streuvelsstraat. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Nieuwjaarsreceptie Neos

Vrijdag 18 januari 2019
Lommel - Nieuwjaarsreceptie NeosZoomTraditiegetrouw trakteerde het bestuur van Neos Lommel de 92 aanwezige leden op een fijne namiddag. Zij werden ontvangen door het bestuur en kregen een lekker glaasje cava of fruitsap aangeboden. De voorzitter deed het welkomstwoord en stelde het bestuur voor. Zij gaf ook de stand van zaken wat het ledenaantal betreft: 174 leden waarvan 20 nieuwe sinds juli, die dan ook nog eens extra verwelkomd werden. Daarna overliep ze het programma voor 2019 en jammer genoeg moest ze ook minder goed nieuws (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Bert Maes overleden

Vrijdag 18 januari 2019
Lommel - Bert Maes overledenDinsdag is Bert Maes overleden, de echtgenoot van Maria Beysen. Hij was 71 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Nieuwe bvba: Art of Style

Donderdag 17 januari 2019
Evi Schepers en Jasper Flament, beiden uit Lommel, hebben de bvba Art of Style opgericht met zetel aan de Koningsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer horeca-uitbating en het organiseren van allerhande evenementen en manifestaties.

Nieuwe bvba: Multicolor

Donderdag 17 januari 2019
Ismaïl Polat uit Eindhoven heeft de bvba Multicolor opgericht met zetel aan de Gestelsedijk in Lommel. Tot het doel van de vennnootschap behoort onder meer de verhuur en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's en bestelwagens.

De '10yearchallenge' van Peter

Donderdag 17 januari 2019
Lommel - De '10yearchallenge' van PeterZoomOp het internet loopt nu de "10yearchallenge". Fobie tekende die van Peter Vanvelthoven...
Lommel - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Lommel - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Het nieuwstedelijk in De Adelberg

Donderdag 17 januari 2019
Lommel - Het nieuwstedelijk in De AdelbergZoomTheaterhuis Het nieuwstedelijk laat het morgen, vrijdag, letterlijk woorden regenen. Na bejubelde politieke stukken zoals Hitler is Dood, de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop en recent Groupe Diane schrijft auteur/regisseur Stijn Devillé een erg persoonlijk verhaal, gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-dood ervaring met zijn kind. Het ongeluk met zijn dochter blijft Devillé achtervolgen. Stel dat ze niet wakker was geworden.
Gesprek met de regen (…) Het hele nieuwsbericht

Jolanda van Gorp overleden

Woensdag 16 januari 2019
Lommel - Jolanda van Gorp overledenGisteren is Jolanda van Gorp overleden, de echtgenote van Frans van Rooij. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Lommel - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van Elsen overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Lommel - Maria Van Elsen overledenGisteren is Maria Van Elsen overleden, de weduwe van Henri Vanrintel. Zij was 80 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.30 uur) in uivaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Meer dan 5% meer leerlingen voor KunstacademieU hoorde het wellicht gisteren ql in het Nieuws: de Kunstacademies boeren erg goed! Er zijn momenteel in Vlaanderen meer dan 200.000 leerlingen die er les volgen, en de aantallen zijn dit jaar serieus gestegen. Zo ook in onze Noord-Limburgse Kunstacademie. Er zijn in Limburg 12 academies voor Podiumkunsten en 7 academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten: 19 academies in totaal dus. De KANL is qua oppervlakte de grootste van Limburg: 20 procent van de oppervlakte van de provincie behoort tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Lommel - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Lommel - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Lommel - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Prima start voor U11 2de volleyrondeZoomBij Lovoc zijn zowel de jongens als de meisjes U11-A hun 2de ronde, voor het eerst 3 tegen 3, prima gestart. De jongens waren veel te sterk voor Greenyard Maaseik. Ze wonnen thuis met duidelijke 4-0. De meisjes (foto) kregen Bepavoc Beringen A over de vloer. In 2 van de 4 sets waren ook zij veel te sterk. In set 1 was het zelfs 25-4! Wie trakteert hen op een goeie spaghetti??? Ze wonnen, net als de jongens, met 4-0. Een goeie start dus in hun volgende volley-avontuur. De meisjes B wonnen, ook thuis, met 5-3 (…) Het hele nieuwsbericht

Toon van Leeuwen overleden

Maandag 14 januari 2019
Lommel - Toon van Leeuwen overledenZaterdag is Toon van Leeuwen overleden, de echtgenoot van Patty Lams. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Maar één iemand die het verdient...ZoomDe Gouden Schoen, de ultieme droom voor iedere voetballer! En woensdag kan (en moet) een Lommelaar deze winnen, nl. Hans Vanaken. Een mooie woordspeling trouwens alweer in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Lommel - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sedrik zoekt nachtraven

Maandag 14 januari 2019
Peltenaar Sedrik Oliha studeert TV/film aan de LUCA School of Arts, campus C-mine in Genk. Momenteel zit hij in zijn masterjaar, en voor zijn eindwerk wil hij een documentaire maken over mensen die 's nachts werken/leven - nachtwakers, arbeiders, hulpverleners, kunstenaars,... Wie zich aangesproken voelt en wil meewerken, kan hem mailen: sedrik.oliha[!]student.luca-arts.be.

André Verbiest overleden

Maandag 14 januari 2019
Op 3 januari overleed André Verbiest, de echtgenoot van Maria Vanlessen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond zaterdag plaats.

Inbraak in Kapelstraat

Zondag 13 januari 2019
Lommel - Inbraak in Kapelstraat
In een woning aan de Kapelstraat kwamen gisterenavond dieven over de vloer. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Jet Emmers overleden

Zondag 13 januari 2019
Lommel - Jet Emmers overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jet Emmers overleden, de weduwe van Eugeen Andries. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Belangrijke winst voor Kattenbos

Zondag 13 januari 2019
Lommel - Belangrijke winst voor KattenbosLutlommel speelde vanmiddag 1-1 gelijk tegen FC Eksel. Verbroedering haalde weer verschroeiend uit bij Halveweg Zonhoven, het werd er 1-5. Kolonie verloor met 3-0 bij FC Paal-Tervant B, en Kattenbos tenslotte deed gisterenavond al een goeie zaak in de onderste regionen van de rangschikking door te gaan winnen wij KFC Ham United met 1-2.
Lommel - Basket Lommel wint bij Royal IV BrusselRoyal IV Brussel - Croonen Lommel: 67-80 (Quarters: 21-11 / 12-27 (33-38) / 11-28 (44-66) / 23-14)
Lommel startte opnieuw zwak en keek al snel tegen een stevige achterstand aan: 19-6 in de 13de minuut. Daarna werd in de volgende 20 minuten met collectief mooi basket en stevige defence Royal IV ter plaatse gelaten: 12-27 in het 2de kwart en 11-28 in het 3de deel (een tussenscore van 23-55!). Lommel behaalde de grootste voorsprong in de 22ste min. van de wedstrijd (36-58).
We zijn benieuwd (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben jarenlang teveel betaald bij de aankoop van nieuwe brandweerwagens vanwege prijsafspraken tussen zes fabrikanten, waaronder DAF. Dat meldt Eindhovens Dagblad. In totaal gaat het om 82 tankautospuiten en hulpverleningsvoertuigen die tussen 1997 en 2011 werden aangeschaft. Per voertuig werd gemiddeld 5000 euro teveel betaald.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Lommel - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Lippen schweigen, flüstern Geigen

Zaterdag 12 januari 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Lippen schweigen, flüstern GeigenGeef me een noot – een muzieknoot bedoel ik – zo groot als een huis en ik kan ze niet benoemen. Ja, als ik begin te tellen vanaf dat magische puntje van de solsleutel, dan geraak ik er op de duur wel. Maar wat heb je aan dergelijke summiere kennis?
Gevoel voor ritme ontbreekt me dan ook nog eens helemaal. Maar dan echt! Een tijdlang heb ik in een Berings koor gezongen. De dirigent hield van een modern repertoire en af en toe wou hij dat de zangers ritmisch in de handen klapten. Eén halve (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar dat u het weet!

Zaterdag 12 januari 2019
Lommel - Het is maar dat u het weet!Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie) 

Laptop en tablet gestolen

Zaterdag 12 januari 2019
Lommel - Laptop en tablet gestolenIn de Sint-Franciscusstraat is bij een woninginbraak een laptop en een tablet gestolen. In de Mosstraat is ook een woninginbraak gepleegd. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. In de buurt is werkmateriaal gestolen.

Vergeetwoorden

Zaterdag 12 januari 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - VergeetwoordenIk zit aan onze eettafel en blader door een boek met ‘1000 vergeetwoorden om te koesteren’. Zo staat het op de cover. Het boek is uitgegeven door de firma die ook dikke woordenboeken publiceert. Ik kom woorden tegen die heel wat herinneringen en beelden bij me oproepen. Ze komen tevoorschijn bij woorden zoals pertang, schielijk, schobbejak en bijkans. Daar is het eerste beeld al. "Ik had pertang goeien troef", hoor en zie ik grootvader aan de ronde keukentafel zeggen, die regelmatig omgedoopt wordt tot (…) Het hele nieuwsbericht

Oplichting door 'dakdekkers'

Zaterdag 12 januari 2019
Grensgevallen
"In ons gebied zijn oplichters actief die renovaties uitvoeren aan daken en schoorstenen," meldt de politie Valkenswaard. "Zij doen dit zonder gemaakte afspraken. De oplichters laten een orderbrief zien die ze zelf gemaakt hebben. Hierdoor proberen ze reparaties uit te voeren en vervolgens veel geld te vragen. Ga niet in zee met deze mensen en mocht u uw dak willen laten repareren, schakel een goed bedrijf in!"

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar vormden het Mariaziekenhuis en het Revalidatie- & MS-centrum de vzw Mariaziekenhuis. Daarrond draaide vanavond de toespraak van directeur prof. dr. Bernard Himpens tijdens de nieuwjaarsreceptie van deze twee zorginstellingen. Het thema waarrond er dit jaar gewerkt wordt is "Samen voor warme zorg" - "dat moet het kompas zijn waarop onze individuele zorgverleners in hun dagelijkse kleine en grootse zorgen moeten kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Drie verkeersongevallen

Vrijdag 11 januari 2019
Lommel - Drie verkeersongevallenVanmorgen rond 6.15 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Lepelstraat. Daarbij raakte een fietsster uit de gemeente gewond. In de Koning Leopoldlaan heeft vanochtend een vrachtwagen een boomje aangereden.  Een vijftiger uit Lommmel is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in Balen.

Goeie voornemens voor dit jaar?

Vrijdag 11 januari 2019
Prietprouwët
Lommel - Goeie voornemens voor dit jaar?
Veul miensë zén gëwéldëg sportief, zë parkeeërën hunnën otó zó diecht meugëlëk bé dë sporthal.
                      Pjèrkën

Eddy Naets overleden

Vrijdag 11 januari 2019
Lommel - Eddy Naets overledenGisteren is Eddy Naets overleden, de echtgenoot van Marleen Kemps. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Lommel - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.
Lommel - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Drugslabo ontdekt

Donderdag 10 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Drugslabo ontdektOp het industrieterrein in Hamont is vandaag een drugslabo ontdekt. Het labo was ondergebracht in een loods. In deze zaak zijn vier personen opgepakt. Voorlopig zijn niet meer bijzonderheden bekend. Mogelijk heeft een en ander te maken met de arrestatie van twee personen gisteren, nadat in Budel een bestelwagen met afval van drugslabo was tegengehouden.

Inschrijven voor 'Cross der Jongeren'

Donderdag 10 januari 2019
Lommel - Inschrijven voor 'Cross der Jongeren'ZoomOok dit jaar richt Provil, in samenwerking met MOEV!, de 'Cross der Jongeren' in. Ze zijn al toe aan de 61ste editie! Deze veldloop vindt plaats op woensdag 30 januari op de terreinen van PROVIL in de Duinenstraat. De start van de eerste lopers (eerste leerjaar) is voorzien om 13.30 uur. Op de website vind je alle informatie over deze Cross en hoe in te schrijven. Ook het inschrijvingsformulier en het reglement kan je er downloaden. Opgelet: er is een nieuwe werkwijze van inschrijven. Gelieve het inschrijvingsformulier te downloaden, in te vullen en te mailen aan caroline.jans[!]limburg.be (voor 23.01.2019).  

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Lommel - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Lommel - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Te dik om naar de rechtbank te gaanHet Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel gevorderd tegen een Peltenaar die beticht wordt van zedenfeiten. De man had laten weten dat hij zich door zijn zwaarlijvigheid moeilijk kan verplaatsen en dus ook niet naar de rechtbank kon komen. De verdediging drong aan op opschorting van de uitspraak. Op 6 februari weet de betichte welke straf hem te wachten staat. (PG)
Lommel - Ziekenwagendienst start kwaliteitsprojectZoomVanaf morgen zal de Hulpverleningszone Noord-Limburg starten met het toepassen van ‘staande orders’. Verpleegkundigen met een specialisatie in de spoedgevallenzorg die tewerkgesteld zijn bij de hulpverleningszone mogen vanaf dan een aantal handelingen, die voorheen enkel voorbehouden werden voor een MUG-arts, uitvoeren wanneer ze bij een slachtoffer ter plaatse aankomen. Het gaat onder meer om het toedienen van pijnstilling, het behandelen van een hypoglycemie, epilepsie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Bernaerdts overleden

Woensdag 9 januari 2019
Lommel - Josée Bernaerdts overledenMaandag is de uit Eksel afkomstige Josée Bernaerdts overleden,, de weduwe van Jef Lemmens. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Drie gewonden in Kattenbos

Dinsdag 8 januari 2019
Lommel - Drie gewonden in KattenbosBij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de Kattenbosstraat zijn drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.40 uur.

Martha Alen overleden

Dinsdag 8 januari 2019
Lommel - Martha Alen overledenIn het WZC Hoevezavel is vandaag Martha Alen overleden, de weduwe van Rik Strackx. Ze was 89 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat?

Kleinere groei Eindhoven Airport

Dinsdag 8 januari 2019
Grensgevallen
Lommel - Kleinere groei Eindhoven AirportZoomMet een kleine 6% stijging in het aantal vliegbewegingen groeide Eindhoven Airport in 2018 zoals gepland minder hard dan de jaren ervoor, terwijl het aantal bestemmingen is toegenomen tot 82.
De populairste bestemmingen vanaf Eindhoven in 2018 waren Alicante, Faro, Boedapest, Londen Stansted en Málaga. De passagiersgroei (tot 6,2 miljoen passagiers) is het gevolg van meer bestemmingen, frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. De gemiddelde bezettingsgraad over het hele jaar steeg van 155 passagiers per vliegtuig naar 160,2.

Nieuwe bvba: Epos

Dinsdag 8 januari 2019
Ben Soons en Lindsy Colson, beiden uit Lommel, hebben de bvba Epos oogericht met zetel aan de Ooievaarstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, projectmanagement en het uitbaten van een webwinkel.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Lommel - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De Adelberg zet 2019 in met Laïs-kerkconcertZoomNu  vrijdag verwelkomt CC De Adelberg opnieuw niemand minder dan Laïs in onze Sint-Pietersbandenkerk met 'Winter Tales 2'. Het belooft opnieuw een mooie muzikale avond met Annelies Brossens, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts te worden.
Ondersteund door Seraphine Stragier op cello, harp en viool en Tim Vandenbergh op contrabas brengt Laïs hoogtepunten uit de traditionele liedcultuur. Een bloemlezing die vertrekt in Vlaanderen met de evergreen Schoon Lief om daarna de (…) Het hele nieuwsbericht

Bejaarde man omgekomen

Maandag 7 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een tachtiger is vanavond om het leven gekomen toen hij op de Zuiderring in Mol, richting Lommel, inreed op een vrachtwagen. Het parket heeft een verkeersexpert opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Wie draagt zijn steentje bij?

Maandag 7 januari 2019
Lommel - Wie draagt zijn steentje bij?Zoom                                                          Foto Albert Agten

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Madeleine D'Joos overleden

Maandag 7 januari 2019
Lommel - Madeleine D'Joos overledenGisteren is Madeleine D'Joos overleden, de weduwe van Jaak Vandenberk. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.00 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Grensgevallen
In Valkenswaard heeft een man met zijn auto vanmiddag na een achtervolging de wagen van een vrouw geramd. Daardoor botste die laatste aujto tegen een elektriciteitspaal. De vrouw moest in het ziekenhuis worden opgenomen; de man is door de politie opgepakt. Volgens de politie kaderen de feiten in relatieproblemen.

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Lommel - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Frans De Vrindt overleden

Maandag 7 januari 2019
Lommel - Frans  De Vrindt overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Frans De Vrindt overleden, de echtgenoot van Roza Poets. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Twee bushokjes beschadigd

Maandag 7 januari 2019
Oo de Molsekiezel hebben onbekenden twee bushokjes beschadigd. De feiten zijn in het week-end vastgesteld.
Lommel - Basket: belangrijke winst voor LommelGistel Oostende B - Croonen Lommel: 81-85 (29-19/ 19-26 (48-45)/ 25-12 (73-57)/ 8-28 (81-85))
Lommel was de volledige eerste helft op achtervolgen aangewezen: 29-19 (10de min.) en 48-45 (20ste min.). Gelukkig had Bart Maesen een begenadigde dag met een score van 20 punten in de eerste helft waardoor Lommel in het voetspoor van Gistel bleef. Maar na de rust pakte Gistel opnieuw de touwtjes in handen en eindigde het 3de quarter met 16 punten verschil (73-57). Het leek een onmogelijke opdracht om (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Kolonie zet jaar goed in

Zondag 6 januari 2019
Lommel - Kolonie zet jaar goed in
Kolonie ging vandaag met 0-2 winnen bij Turkse Rangers, en Kattenbos speelde thuis 1-1 gelijk tegen Hechtel FC A. Lutlommel tenslotte speelde gisterenavond al 1-1 gelijk in en tegen Racing Peer. En ook gisterenavond verloor Verbroedering al met 3-0 bij FC Racing Boxberg.

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Lommel - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Cursus 'Landschapsfotografie'

Zaterdag 5 januari 2019
Lommel - Cursus 'Landschapsfotografie'ZoomFotografie zit in de lift! Virginie Van Baelen en Gerd Moors, beiden leerkrachten Digitale Fotografie van Qrios, campus WICO, nemen regelmatig deel aan regionale, nationale en internationale fotowedstrijden. Met deze wedstrijden sleepten ze reeds meerdere nominaties en bekroningen in de wacht. Zo verscheen er onlangs een artikel van Virginie, begeleid met haar foto’s, op de Nederlandse site froot.nl/fotografie. Haar werk levert Virginie regelmatig een ‘Foto van de Dag’ award (…) Het hele nieuwsbericht
Cursus 'Landschapsfotografie'Cursus 'Landschapsfotografie'
Zoom

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Lommel - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Grommelen in 2019...

Zaterdag 5 januari 2019
De anonieme grommelaar
De anonieme grommelaar werd de voorbije week ruw uit zijn winterslaap gewekt. Boosdoener: de Internetgazet, met haar foto’s van de installatie van de gemeenteraad in Lommel. ’t Is te zeggen: de Internetgazet kan daar niets aan doen – don’t shoot the messenger – en ook de fotograaf is onschuldig. De keurige naambordjes van de dames en heren die plechtig beloven dat ze de komende jaren in Lommel voor het mooie weer gaan zorgen, daar krijgen we het hier-en-ginder van. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Lommel - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

EMJ zoekt gastgezinnen

Vrijdag 4 januari 2019
Lommel - EMJ zoekt gastgezinnenAan de 67ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd nemen van 3 tot en met 5 mei bijna 100 ensembles en orkesten uit 29 landen deel. Voor ongeveer 1.800 deelnemers én juryleden zoekt het EMJ overnachtingsmogelijkheden in Pelt en omliggende gemeenten.
Van een gastgezin wordt verwacht dat het een warme opvang biedt aan één of enkele kinderen, jongeren of volwassenen, uiteraard volgens eigen voorkeuren en mogelijkheden. Gastfamilies kunnen zelf aangeven of ze (…) Het hele nieuwsbericht

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Lommel - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Claudine Caufriez overleden

Donderdag 3 januari 2019
Lommel - Claudine Caufriez overledenOp nieuwjaarsdag is Claudine Caufriez overleden, de weduwe van Georges Pollard. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zondag (10-10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Lommel - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Winkelen in Nederland wat duurder

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Sinds 1 januari is in Nederland het lage btw-tarief van 6 procent opgetrokken naar 9 procent. Onder meer boodschappen, kranten, boeken, tijdschriften en medicijnen zijn daardoor duurder geworden.

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Lommel - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Maria Lavreysen overleden

Woensdag 2 januari 2019
Lommel - Maria Lavreysen overledenOp 27 december overleed Maria Lavreysen, de echtgenote van Jaak Vandenberk. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Lommel - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie
Lommel - Succesvol jeugdvolleytornooi LovocZoomAfgelopen weekend was het weer druk in de Lovoc-sporthal aan het college. Het jaarlijks Lucalo jeugdvolleybaltornooi was reeds aan de 16de editie toe, met matchen voor U11, U13 en U15. Met 39 teams kwamen ze gedurende 3 opeenvolgende dagen afgezakt naar de Lommelse sporthal om alweer heel wat matchervaring op te doen. Vele ploegen uit de provincies Limburg en Antwerpen, zelfs ook 2 ploegen uit Herve in de provincie Luik. Een leuke mix van enthousiaste ploegen en hun even enthousiaste trainers! Vrijdag was (…) Het hele nieuwsbericht
Succesvol jeugdvolleytornooi LovocSuccesvol jeugdvolleytornooi LovocSuccesvol jeugdvolleytornooi LovocSuccesvol jeugdvolleytornooi LovocSuccesvol jeugdvolleytornooi Lovoc
Succesvol jeugdvolleytornooi LovocSuccesvol jeugdvolleytornooi LovocSuccesvol jeugdvolleytornooi Lovoc
Zoom

Belgen opgepakt in Eindhoven

Dinsdag 1 januari 2019
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de politie vanmorgen vroeg twee Belgen en een Turk opgepakt. Ze worden verdacht van de zware mishandeling van een man in de parkeergarage onder de Heuvelgalerie. Het 38-jarige slachtoffer moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Jet Poets overleden

Dinsdag 1 januari 2019
Lommel - Jet Poets overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Jet Poets overleden, de weduwe van Frans Mannaerts. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Lommel - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Bakker Geys in Kattenbos sluit

Dinsdag 1 januari 2019
Lommel - Bakker Geys in Kattenbos sluitZoomNa 32 jaar brood en banket verkocht te hebben, kon u gisteren voor de allerlaatste keer terecht bij bakker Geys in Kattenbos. (Foto's Jacky Geboers)
Bakker Geys in Kattenbos sluitBakker Geys in Kattenbos sluitBakker Geys in Kattenbos sluit
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel