Het overige nieuws

Verkeerscontrole

Zondag 30 juni 2019
Lommel - VerkeerscontroleZoomTijdens een verkeerscontrolen in het weekend is een gestolen auto uit het verkeer geplukt. Er werden ook 29 hardrijders betrapt. Er zijn ook 11 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor bellen aan het stuur en voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.
Lommel - Oproep tot getuigen van dierenmishandelingZoomDe lokale politie kreeg vanmiddag een melding van dierenverwaarlozing. Ter plaatse stelde ze vast dat de benen van een veulen met tape bij elkaar waren geplakt. Het veulen werd bevrijd uit deze benarde situatie en stelt het momenteel goed.
De feiten hebben zich voorgedaan tussen gisterenavond en deze middag. Het veulen stond in een weide langs het kanaal Bocholt-Herentals, ter hoogte van brug Barrier (kant NL). Hebt u iets gemerkt, dan kan u contact opnemen met de politie Lommel. (Foto politie Lommel)
Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Weerbericht
Lommel - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Okra Academie op uitstap naar DordrechtZoomAfgelopen donderdag trokken 20 moedige fietsers, met twee minibusjes en een vrachtwagen vol fietsen, richting Dordrecht voor de eerste culturele fietstocht van OKRA Academie Lommel. Na aankomst en de fietsen gestald te hebben in een superbewaakte gratis fietsenstalling (waar vind je dat bij ons?), verkende iedereen op eigen initiatief deze mooie stad. 's Middags werd er lekker geluncht waarna de fiets terug opgezocht werd en naar een eerste verrassing gereden, een tocht met een waterbus naar (…) Het hele nieuwsbericht
Okra Academie op uitstap naar DordrechtOkra Academie op uitstap naar Dordrecht
Zoom

Een jeugddroom

Zaterdag 29 juni 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Een jeugddroomHet valt wel eens voor dat ik de slaap niet kan vatten. En dan gebeurt het dat ik op het nachtkastje naar de afstandsbediening tast en een uurtje naar de een of andere Engels- of Duitstalige zender kijk. Kwestie van mijn talenkennis up-to-date te houden en zo het nuttige aan het aangename te paren.
En FLITS! Ineens hoor ik weer de stem van die oud-collega van me, een fijne kerel, ofschoon hij soms behoorlijk cynisch uit de hoek kon komen. Als de bel voor het volgende lesuur ging, stond hij wel eens (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: vijf gewonden

Vrijdag 28 juni 2019
Lommel - Auto tegen boom: vijf gewondenOp de N71 belandde vanavond een auto tegen een boom. Daarbij vielen vijf gewonden. Zij kwamen van het afgelaste Vestiville-festival.

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Segers overleden

Vrijdag 28 juni 2019
Lommel - Luc Segers overledenIn Houthalen is gisteren de uit Lommel afkomstige en in Beverlo woonachtige Luc Segers overleden, de echtgenoot van Rita Boons. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Subsidies voor scholen

Vrijdag 28 juni 2019
Van maart tot en met mei 2019 zijn er bijna 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Limburg. Dat maakte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vanmorgen bekend. Zo ontvangt de Vrije Basisschool School met de Bijbel Den Akker in Lommel ruim 2 miljoen euro voor afbraakwerken, een nieuwbouw en omgevingswerken. Voor basisschool Jeugdland in Tongeren werd 729.000 euro voorzien. Kleuterschool Klim-op in Helchteren krijgt bijna 194.000 euro, kleuterschool 't Reepje in Tongeren 144.000 euro, WICO-campus Mater Dei in Pelt in totaal 209.000 euro, basisschool De Achellier in Hamont-Achel 102.000 euro, basisschool Boseind in Pelt 97.800 euro, Wico-campus Salvator in Hamont-Achel 84.000 euro en T.I. Don Bosco in Helchteren 83.000 euro.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.
Er komen nogal wat reacties binnen op ons bericht van gisteravond. Dat is ook de NMBS niet ontgaan. We kregen deze reactie van de woordvoerder: "De afgelopen dagen zijn er inderdaad een aantal technische problemen geweest voor onze treinen richting Hamont. Wij willen ons dan ook verontschuldigen voor de hinder die onze reizigers hierdoor hebben ondervonden. Nu is het zo dat spoornetbeheerder Infrabel bezig is met de elektrificatie van de spoorlijn tussen Mol en Hamont. In dat kader onderzoeken wij ook of wij op deze lijn comfortabele elektrische treinen kunnen inzetten en of we de piekuurtreinen die nu al rijden tussen Brussel en Mol vanaf december 2020 kunnen verlengen tot Neerpelt en Hamont."
Lommel - Eerste leerling' Duaal Leren' studeert afZoomEr viel een primeur te rapen vandaag in Provil CLW: Wesley Mertens, de eerste leerling 'duaal leren', mocht zijn diploma ontvangen. Gedeputeerde voor onderwijs Bert Lambrechts overhandigde het aan hem samen met de coördinator van het Centrum Leren en Werken Betsy Jansen. Wesley Mertens volgde de opleiding ijzervlechter en bekister-betonneerder. Duaal leren houdt in dat hij zijn opleiding deels op school kreeg en deels op de werkvloer. Werkgever Bouwonderneming B&P was zo tevreden dat Wesley ook meteen een job aangeboden kreeg. Proficiat, Wesley! Ook geïnteresseerd in Duaal Leren? Meer info via info[!]provil.be of 011 79 93 30.
Eerste leerling' Duaal Leren' studeert afEerste leerling' Duaal Leren' studeert af
Zoom

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht
"Peltenaars, Lommelaars en Hamontenaren die dezer weken het treintje nemen richting Antwerpen, vallen van de ene miserie in de andere. De week is nog maar half en zowel maandag als dinsdag waren we meer dan een uur te laat thuis. De laatste dagen is het de gewoonte om de trein te laten rijden tot Mol en dan de Limburgers te laten staan. Kapotte motorwagens, treinen die stil vallen door de warmte, mensen die bijna flauw vallen omdat de airco het niet doet."
Aldus de klacht van een van de vele Noord-Limburgse treinreizigers. Kunt u zich daarin vinden? Hebt u de voorbije dagen ook zulke toestanden meegemaakt? 
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard heeft deze namiddag een zijruit van een auto ingeslagen omdat er in de wagen een hond opgesloten zat. ‘Onbegrijpelijk! Het is 27 graden buiten. In een geparkeerde auto na 10 minuten 37 graden. Na een uur meer dan 45 graden,’ aldus de politie op Twitter. Nadat de hond uit de auto was bevrijd werd hij elders ondergebracht voor verzorging.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Jean Dewingaerden overleden

Woensdag 26 juni 2019
Lommel - Jean Dewingaerden overledenBij het verkeersongeval gisteren in Leopoldsburg is Jean Dewingaerden om het leven gekomen, de levensgezel van Mathilde Schoensetters. Hij was 63 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18.30-19u) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Kleurrijk New York

Dinsdag 25 juni 2019
Van onze man in New York
Lommel - Kleurrijk New YorkZoomDeze maand is het 50 jaar geleden dat de New Yorkse politie binnenviel in ‘The Stonewall Inn’, een homobar. De aanwezigen waren de aanhoudende intimidaties van de politie beu en vochten terug. Sinds 2016 is de zaak een beschermd Nationaal monument en wordt beschouwd als de bakermat van de strijd voor gelijke rechten voor de LGBT-gemeenschappen in de Verenigde Staten. Gedurende de maand juni zijn er allerhande festiviteiten gepland rond de cultuur en geschiedenis van de (…) Het hele nieuwsbericht
Kleurrijk New YorkKleurrijk New York
Zoom
Na eerder dit seizoen reeds acht overwinningen te hebben behaald, moest Senne Hulsmans zich afgelopen weekend twee keer tevreden stellen met een tweede plaats. Zaterdag werd Senne in Stekene (68 deelnemers) geklopt door de Nederlander Joren De Gruyter en zondag in Binderveld (48 deelnemers) spurtte Thomas Szkandera sneller dan Senne. Nochtans is spurten de specialiteit van Lommelaar Senne!
Lommel - Nog wachten op lijn Hamont-WeertZoomDe NMBS wil voorlopig niet weten van een verlenging van de spoorlijn Mol-Hamont tot in Weert. Dat is gisteren gezegd tijdens de bespreking van voorstellen voor een nieuw vervoersplan met de Limburgse parlementsleden en lokale besturen. Volgens de NMBS moeten er eerst nog infrastructuurwerken worden uitgevoerd. Aan Nederlandse zijde is men wel bereid om de verbinding te realiseren, maar voor de uitvoering ervan wordt er gekeken naar de NMBS.
Ook bestudeert de NMBS de mogelijkheid om de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Schutterswezen nu immaterieel erfgoedZoomVlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Lommel - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Godelieve Leynen overleden

Maandag 24 juni 2019
Lommel - Godelieve Leynen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Godelieve Leynen overleden, de echtgenote van Jos Reynders. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tessenderlo. Begroeting: vrijdjag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Amanda Molenberghs overleden

Maandag 24 juni 2019
Lommel - Amanda Molenberghs overledenGisteren is in Balen de uit Lommel afkomstige Amanda Molenberghs overleden, de weduwe van Frans Van Roey. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Warm genoeg?

Maandag 24 juni 2019
Lommel - Warm genoeg?ZoomZe hebben geluk daar vandaag in de Leopoldlaan met hun avondmarkt... Het is al ooit anders geweest! (Foto Albert Agten)

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Lommel - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Nieuwe opleiding bij CVO Lino

Maandag 24 juni 2019
Lommel - Nieuwe opleiding bij CVO LinoVanaf september kan je de opleiding BIKO of begeleider in de kinderopvang in het centrum voor volwassenenonderwijs Noord-Limburg volgen. Morgen is er hierrond (en rond de andere opleidingen) een infomoment.
BIKO is een diplomagerichte opleiding en kan in combinatie met AAV of aanvullende algemene vorming gevolgd worden wanneer je 18 plus bent en nog geen middelbaar diploma hebt gehaald; dit valt onder de noemer tweedekansonderwijs. Begeleider in de kinderopvang kan je volgen op de (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte aardbeving in Dessel

Maandag 24 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteravond rond 19.30u is er een lichte aardbeving geweest onder Dessel. Oorzaak zouden de boringen in het kader van het geothermieproject kunnen zijn. Er is nog geen precieze informatie terzake voorhanden. De Koninklijke Sterrenwacht heeft mensen die de beving gevoeld hebben, opgeroepen een vragenlijst in te vullen om de grootte van de zone te bepalen.
In Lommel werden vorig jaar 294 geboorten en 267 overlijdens geregistreerd. (Bron: Algemene Directie Statistiek - Dienst Demografie).

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Lommel - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Nog 496 landbouwbedrijven

Zondag 23 juni 2019
Noord-Limburg telt 496 landbouwbedrijven. Zij bewerken in het totaal 13.800 ha. Tien jaar geleden waren er in Noord-Limburg nog 607 landbouwbedrijven.
Lommel - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.

Al die patatten

Zaterdag 22 juni 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Al die patattenDe weermannen en weervrouwen voorspellen tropische temperaturen. Er lijkt elke dag een graad bij te komen. "Het wordt bakken en braden", vertelt een collega. "Je kan een ei op de motorkap bakken. Wel oppassen met peper en zout, dat is niet goed voor de carrosserie", lacht hij. De mannen thuis heb zelfs in deze hitte graag gekookte aardappelen. Onze jongste ziet het zweet van mijn voorhoofd druppelen bij het afgieten van de patatten. Op elke schouder hangt een handdoek. Een voor het zweet en een voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Bloemen in verstoorde grond

Zaterdag 22 juni 2019
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Bloemen in verstoorde grondZoomOp deze panoramafoto van Pierre Rutten ziet men links de grote klaproos en rechts de korenbloem. Beide soorten groeien op omgewoelde aarde. Daar waar de klaprozen in de wegbermen het zeer goed doen, heeft de korenbloem het erg moeilijk om zich te handhaven in onze korenvelden. (Pierre Rutten)

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Lommel - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
Lommel - Dag van de mantelzorg in KerkhovenZoomOp de 'Dag van de Mantelzorg' mogen die vele mensen die dagelijks de zorg voor hun ziek familielid, buur of vriend op zich nemen zeker niet vergeten worden. De kernleden van Samana in Kerkhoven bezochten vandaag deze mantelzorgers dan ook met een geschenkje. Dank u wel aan alle mantelzorgers voor jullie inzet. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Arlet op pensioen bij 'Appèl'

Vrijdag 21 juni 2019
Lommel - Arlet op pensioen bij 'Appèl'ZoomNa 35 jaar inzet, met een groot hart voor jongeren, stapte Arlet Debaere vandaag in een nieuw hoofdstuk in haar leven. De jongeren en collega's van Appèl jongerenwerking PIeter Simenon bedankten haar voor de tomeloze inzet al die jaren met een verrassingsfeestje, dat werd opgeluisterd door de liveband 'The Back Players'. (Foto Annie Teuwens)

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Lommel - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Lommel - Hartpatiënten op uitstap naar BlegnyZoomAfgelopen woensdag vertrokken de Lommelse hartpatiënten al vroeg naar Blegny. Na een lekker kopje koffie volgde een film over de 300 miljoen jaren lange geschiedenis van het’ zwarte goud’. Daarna daalden de leden met een ervaren gids (én een jas en helm) in een liftkooi af tot op 30 meter diepte. Daar werd uitleg gegeven over het zware werk van de mijnwerkers en het gebruik van de machines. Het was een fascinerende ervaring waar vooral van onthouden werd hoe hard deze mensen hebben moeten werken in barre omstandigheden. Daarna volgde nog een geleid bezoek aan het mijnmuseum en een rondrit met een treintje rond Blegny. Om het helemaal af te maken werd deze leerrijke dag afgesloten met een etentje  in Riemst. (Bijdrage Jos Mols)
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht

Bakkerij Van Roey in de prijzen

Donderdag 20 juni 2019
Lommel - Bakkerij Van Roey in de prijzenZoomUNIZO reikte vandaag het "Handmade in Belgium"-label uit aan Bjorn Van Roey van de gelijknamige bakkerij in Kerkhoven. Bjorn biedt zijn klanten dagelijks een zeer ruime keuze uit gebakjes, taarten, pistolets en broden. Alles uit eigen atelier en bereid met lokale producten indien mogelijk. “Handmade in Belgium”, of kortweg HIB, is het UNIZO authenticiteitslabel voor ondernemers die originele, handgemaakte producten afleveren. Bjorn Van Roey mocht het mooie houten embleem ontvangen uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Wim Coemans, ondervoorzitter van UNIZO Lommel.
Lommel - Tennis: dames 45+ provinciaal kampioenZoomDe Dames 45+ van de Lommelse Tennisclub zijn in Wezel met glans Limburgs kampioen geworden. De uitslag was 4-0 na de enkelspelen. Tal van supporters genoten samen met hen van een schitterende overwinning. Op de foto, vlnr: Mia Weckx, Elly Ven, Renild Jans, Laura Mertens, Heidi Jeurissen, Ann Mertens en Lieve Jansen. (Ann Vanhoof)
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zak naar het recyclagepark brengen, meldt Limburg.net. 
Zoals gewoonlijk moet je je registreren - maar via een speciale knop - via de toegangszuil van het recyclagepark. Als je nog andere fracties bij hebt, rijd je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden. Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in de bordeauxkleurige huisvuilzakken op het park binnenbrengen. Maar als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten.  
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Lommel - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Lommel - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.

Lisette Schelmans overleden

Woensdag 19 juni 2019
Lommel - Lisette Schelmans overledenGisteren is Lisette Schelmans overleden, de weduwe van Frans Bergmans. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat het komende anderhalf jaar alle vacatures voor wetenschappelijk personeel alleen voor vrouwen openstellen. Dat blijkt uit een nieuwsbrief van het college van bestuur. Volgens de universiteit staat Europese wetgeving de maatregel toe. De universiteit wil volgend jaar 20 procent vrouwelijke hoogleraren, 25 procent vrouwelijke hoofddocenten en 35 procent vrouwelijke docenten hebben. Zonder deze opvallende maatregel wordt dat doel niet gehaald, aldus het college van bestuur. De maatregel gaat in vanaf 1 juli.

Tanja Sternisek overleden

Dinsdag 18 juni 2019
De in Kerkhoven woonachtige Tanja Sternisek is zondag overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Grasmaaier gestolen

Maandag 17 juni 2019
Lommel - Grasmaaier gestolenOnbekenden hebben een grasmachine gestolen uit een garage in Driekooien. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Lommel - Resultaten BOB-campagne dit weekend
De lokale politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een BOB-controle uitgevoerd. Daarbij werden 330 bestuurders gecontroleerd en 9 van hen hadden te diep in het glas gekeken. Één chauffeur verloor zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen, de anderen kregen 3 tot 6 uur rijverbod. Ook werden twee bestuurders beboet wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Beetje eigen reclame mag wel

Maandag 17 juni 2019
Lommel - Beetje eigen reclame mag welZoomZo éénmaal per jaar gebruiken ze in de Leopoldlaan hun bord ter promotie van hun eigen Avondmarkt... het is hun gegund! (Foto Albert Agten)

Fons Hendrickx overleden

Maandag 17 juni 2019
Lommel - Fons Hendrickx overledenZaterdag is Fons Hendrickx overleden, de levenspartner van Rita Cuypers. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Betty Esch overleden

Maandag 17 juni 2019
Lommel - Betty Esch overledenVrijdag is Betty Esch overleden, de weduwe van Jean Geuens. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Charlotte Van Leemput overledenVrijdag is in Zonhoven de uit Lommel afkomstige Charlotte Van Leemput overleden, de weduwe van Raoul Bynens. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bolderberg, gevolgd door de bijzetting op het begraafplaats van Zonhoven-Halveweg.

Twee verkeersongevallen

Zondag 16 juni 2019
Lommel - Twee verkeersongevallenBij een aanrijding tussen drie auto's in de Koning Leopoldlaan is gisteren een 49-jarige vrouw uit Lommel gewond geraakt. In de Stationsstraat werd een 22-jarige fietser uit Lommel gewond bij een aanrijding.
Lommel - Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'ZoomDe weergoden waren het multi-event Walk The Lyme op pinkstermaandag goed gezind, zodat het een prachtige dag werd. Met het sprookjesachtige natuurgebied Pijnven (Eksel) als decor, kwamen recreatieve én competitieve sporters aan hun trekken op het wandel- en mountainbikeparcours. Bij een hapje en een drankje genoten jong en oud ook van de attracties en benefietconcerten van Echo Alterecho, Rustling Cane en Class-X in en rond de Boslandtent. Traditiegetrouw waren ook de paardenkoetsen present. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'
Zoom
Lommel - Jean-Pierre Haagdoren overledenVandaag is Jean-Pierre Haagdoren overleden, de echtgenoot van Magda Van de Paar. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30u) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Materiaal gestolen uit tuinhuisDieven drongen gisteren binnen in een tuinhuis aan de Verloren Hoek. Er is materiaal ontvreemd.

Chips en oortjes

Zondag 16 juni 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Chips en oortjesIn de trein had ik de deur van het toilet al vier keer dichtgedaan toen het meisje naast ons kwam zitten. De ene na de andere onverlaat weigerde om de deur te sluiten na een bezoek aan het rijdende kleinste kamertje. Ik keek telkens op de toiletpot die eruitziet als een exemplaar uit de gevangenis. “Daar zit je toch ook niet op je gemak”, zei ik tegen mijn vrouw. De grap werd met een licht grijnzen onthaald.
Het meisje droeg oordopjes die men in de volksmond gemakshalve dezelfde naam geeft als (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Neos-leden genoten van gezellig samenzijnZoomOm het werkjaar af te sluiten kwamen afgelopen vrijdag 59 leden van Neos genieten van een gezellige namiddag. Zij werden ontvangen met een heerlijk glaasje cava of fruitsap en meerdere versnaperingen. Na het welkomstwoordje door de voorzitter, die dat weer op haar eigen, ludieke manier deed, werd een diamontage van het voorbije werkjaar gestart. Dit was zeker een onderwerp voor gesprek en aanleiding tot lachen met sommige grappige foto's. Intussen gingen de bestuursleden nog eens rond met de fles en ja, er werd zelfs gezongen voor een lid dat jarig was. Rond half vier was de koffie klaar en werd er rondgegaan met heerlijke broodjes. Iedereen bleef nog lang nakeuvelen, wat zeker een teken is van een geslaagde namiddag. (HV)

Rik Segers overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Rik Segers overledenVandaag is in Tessenderlo de uit Lommel afkomstige Rik Segers overleden, de echtgenoot van Rita Van de Velde. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Charel Dierckx overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Charel Dierckx overledenGisteren is Charel Dierckx overleden, de echtgenoot van Mia Kuppens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Theo Bleux overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Theo Bleux overledenDonderdag is in Lommel de uit Koersel afkomstige Theo Bleux overleden, de echtgenoot van Aline Vandercappellen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Kedeng kedeng!

Zaterdag 15 juni 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Kedeng kedeng!Daarnet nog gehoord op de een of andere lokale radio: Guus Meeuwis met zijn treinliedje.
En het toeval wil dat ik de laatste maand nog eens een aantal keren met de trein gereisd heb. Eén keer van Hasselt naar Blankenberge en terug: een hele onderneming! En een paar keer naar Leuven. En ik heb er gemengde gevoelens over. Bovendien kan ik je verzekeren dat een trein tegenwoordig helemaal niet meer kedeng kedeng doet. Wel af en toe toet toet. Aan overwegen waar hij voorbij raast. Met eerst (…) Het hele nieuwsbericht

Frank Tips overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Lommel - Frank Tips overledenVandaag is Frank Tips overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Lommel - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Lommel - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.
Lommel - 'Fietsen door de Bomen' ingehuldigdZoomHet Limburgse fietsroutenetwerk scheert voortaan letterlijk hoge toppen. Na ‘Fietsen door het Water’ opende Toerisme Limburg vandaag officieel Fietsen door de Bomenin Hechtel-Eksel. Deze gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen, bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland. Fietsers rijden maar liefst 700 meter lang over een fietsbrug in de vorm van een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 (…) Het hele nieuwsbericht
'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd
Zoom

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.
Lommel - Samana centrum op bezoek bij MS-RevaZoomAfgelopen dinsdag trokken de kernleden van Samana Lommel-Centrum naar het revalidatiecentrum MS-Reva in Pelt waar ze verwelkomd werden door Martine Verhoeven, diensthoofd van de ergotherapie. Prof. Himpens, algemeen directeur, stelde door middel van een presentatie het revalidatiecentrum voor. Hij vertelde over de geschiedenis, de doelgroep, de organisatie, de accommodaties, de samenwerking met ziekenhuizen, de doelstelling van het centrum, het personeel en zoveel meer. Na een kopje koffie en een stuk taart (…) Het hele nieuwsbericht

Grote namen op Vestiville

Donderdag 13 juni 2019
Lommel - Grote namen op VestivilleZoomOp het Kristalpark, vlakbij het Kristal Solar park, zijn de voorbereidingen bezig om van 28 tot en met 30 juni dagelijks een gehoopte 35.000 feestvierders te ontvangen voor het nieuwe urban dance festival Vestiville. Er komen meerdere tenten en zes themagebieden waarin te genieten valt van muziek, lifestyle en sport.Héél wat bekende namen uit de R&B en urban passeren deze dagen de revue, waaronder Cardi B, Maître Gims, Nicky Jam, Migos, Boef en Ashanti. (Foto Jan Buyens)

Springtuig tussen de aardappelen

Donderdag 13 juni 2019
Vanmiddag is bij Farm Frites een springtuig gevonden tussen een lading aardappelen. Het is niet de eerste keer dat dit daar gebeurt.
Lommel - De Biehal op werkbezoek in FinlandZoomOp zondag 2 juni trok een Belgische delegatie van drie woonzorgcentra en drie maatwerkbedrijven, waaronder vzw de Biehal uit Lommel, naar Tampere in Finland. Dit bezoek maakt deel uit van het ESF project 'Tea for Two'. Hierin onderzoeken ze of medewerkers uit de sociale economie tewerkgesteld kunnen worden in de ouderenzorg. Bij de Finse projectpartner ‘Silta’ ging de delegatie inspiratie opdoen. Deze organisatie geeft coaching en opleidingen aan mensen die moeilijk een job vinden. (…) Het hele nieuwsbericht
Ne pjej’esmeulen, ‘n frutkraam en wa eendjes vissen, meejer is er op oppe kermis wor ekik wowwen niemir te duun. Ik kan men ège zwowwer vergissen: mè ien Lommel lekt alles altè gruun. Wor dèèn ze van enpa’e weten en wor dèèn ze nog pjeuj’espetazzie eten. Wor veul verandert, swens dè d’aaw miense gon en blijven. Wor de jong ondeugend zen en d’aawers nog kijven, dor weujerdt gelèèfd en dowwed gegon. Mè den echte (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe stadswijk in Manhattan

Donderdag 13 juni 2019
Van onze man in New York
Lommel - Nieuwe stadswijk in ManhattanZoomOm New York’s bid voor de 2012 Olympische zomer spelen kracht bij te zetten met een nieuw sportstadium werd besloten om een treindepot gelegen aan de Hudson rivier in hartje Manhattan te overdekken. New York City verloor haar bid voor deze spelen en een sportstadion bouwen in het stadscentrum bleek na ettelijke studies toch geen goed idee. Zo ontstonden de plannen voor ‘Hudson Yards’. Een nieuwe, 11 hectaren grote stadswijk. Het eerste gedeelte is sinds april geopend. Er zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe stadswijk in ManhattanNieuwe stadswijk in Manhattan
Zoom

Mathilda Sels overleden

Woensdag 12 juni 2019
Lommel - Mathilda Sels overledenGisteren overleed Mathilda Sels, de weduwe van Joseph De Poorter. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur).
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Lommel - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Werfdiefstal op Balendijk

Dinsdag 11 juni 2019
Lommel - Werfdiefstal op BalendijkOp een werf aan de Mezenstraat is werkmateriaal ontvreemd. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Wielernieuws

Dinsdag 11 juni 2019
Nieuweling Senne Hulsmans is dit seizoen goed op dreef. Nadat hij op 4 mei in Sinaai 70 deelnemers klopte en de 64 km aflegde met een gemiddelde snelheid van 39,58 km/u, won hij afgelopen zondag de nieuwelingenkoers in Kortessem met een straat voorsprong. Senne, de zoon van ex-prof Kevin Hulsmans, beschikt over supersnelle benen en is in een spurt moeilijk te kloppen. Zijn zege in Kortessem was al de zesde van dit seizoen en telkens won hij na een massaspurt!
In de Mémorial Van Coningsloo in Bonheiden(een 1.2 beloftewedstrijd) met 120 deelnemers eindigde Lommelaar Jordi Meeus op een mooie zesde plaats.

Fc Germinal wint beker Aerts

Dinsdag 11 juni 2019
Lommel - Fc Germinal wint beker AertsZoomFc Germinal heeft een geweldig seizoen beloond met winst in de finale van de beker Aerts, waar het met 3-0 won van Schoonbroek. Met een hattrick van Seppe Torfs heeft hij het goede teamwork fantastisch afgewerkt. Na een mooie derde plaats in de competitie en het bekeravontuur naar Brugge niet te vergeten, waar ze jammer genoeg de halve finale van de beker van Vlaanderen verloren, is dit toch wel een mooie afsluiter van een topseizoen. Volgend seizoen gaan ze dit proberen te bevestigen. Je kan hen volgen op Instagram: [!]GerminalFc. (Bijdrage Jens Devrindt)
Lommel - Koor Het Daghet op uitstap in LeuvenZoomNaar jaarlijkse traditie trok Koor Het Daghet van Heide-Heuvel op uitstap. Gidsen Maarten en Myriam van Leuven Inside Out lieten hen proeven van hun liefde voor deze mooie universiteitsstad. Ze bezochten de Abdij van het Park en het Grote Begijnhof, gingen eten bij Balls of Glory en dronken koffie in het Iers College. Als afsluiter bezochten ze ook nog de botanische tuin waar ze genoten van de geweldige akoestiek in de oranjerie en waar ze (uiteraard) enkele liedjes zongen. Kortom een mooie dag in een prachtige stad! (Bijdrage Inge Verjans)
Lommel - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
Lommel - Kiennamiddag bij Samana KerkhovenZoomZoals elk jaar organiseerde Samana Kerkhoven een kiennamiddag, dit jaar op maandag 10 juni. Reeds vanaf 13 uur liep de zaal vol en om 14 uur werd het startsein gegeven. Er waren prachtige prijzen voorzien met als hoofdprijs zelfs  een televisietoestel. De opbrengst ging integraal naar de zieken van Kerkhoven. Samana wil bij deze dan ook alle sponsors  en de vele kieners bedanken voor hun steun. (Bijdrage Frieda Willekens)

Fietser gewond bij val

Maandag 10 juni 2019
In Russendorp is gisterenvoormiddag een fietser ten val gekomen. Hij werd daarbij gewond.

Odilia Bleys overleden

Maandag 10 juni 2019
Lommel - Odilia Bleys overledenGisteren is Odilia Bleys overleden, de echtgenote van Jos Janssen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Volgend weekend 'Beeldig Lommel'ZoomZaterdag en zondag is het weer zover... De levende beelden veroveren dan weer het centrum, en u kan ze in al hun glorie gaan bekijken! (Foto Albert Agten)

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Lommel - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Lommel - Noord-Limburse zadenbib op uitstapZoomDe vrijwilligers van de Noord-Limburgse zadenbib waren afgelopen vrijdag samen met hun partners op uitstap in natuurtuin ‘t Loo in Bergeijk. Ze werden er gegidst door Leon Hermans, vrijwilliger in de zadenbib maar ook vrijwillige medewerker in de natuurtuin. Ondanks hun plantenkennis leerden ze toch weer enkele nieuwe dingen. Na het bezoek aan de tuin sloot het gezelschap het werkjaar af met een etentje.
De zadenbib stelt zich tot doel de biodiversiteit van de natuur, en op je bord, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.

Boudewijn Wilms overleden

Zondag 9 juni 2019
Lommel - Boudewijn Wilms overledenVrijdag is Boudewijn Wilms overleden, de echgenoot van Betsy Vanbroeckhoven. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Victor Bylemans overleden

Zondag 9 juni 2019
Lommel - Victor Bylemans overledenVrijdag is Victor Bylemans overleden, de echtgenoot van Josfien Drooghmans. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Gisteren overhandigde een afvaardiging van de WICO-klimaatleerlingen een schrijven aan het WICO-schoolbestuur. Deze groep leerlingen vertegenwoordigde de WICO-klimaatgroep, een werkgroep met leerlingen van de zes WICO-campussen die opgericht werd naar aanleiding van hun deelname aan de klimaatprotestacties. Zij hebben op een viertal bijeenkomsten allerlei milieuacties voorbereid en uitgewerkt. Zo waren er extra acties op de Dikketruiendag van 12 februari en gastsprekers op Wereldwaterdag van 22 maart. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Robin Vangenechten overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Lommel - Robin Vangenechten overledenWoensdag is Robin Vangenechten overleden, de zoon van Geert en Sandra Vangenechten-Gorremans. Hij was 23 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Stevensvennen.

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Lommel - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Charel Van Elsen overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Lommel - Charel Van Elsen overledenGisteren is Charel Van Elsen overleden, de weduwnaar van de in 2003 overleden Maria Van Hout. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Ambassadeurs op bezoek bij SibelcoZoomOnze Lommelse ambassadeurs zijn gisteren weer op verplaatsing geweest, deze keer bij de zandputten van Sibelco in Mol. Ter plaatse werden ze rondgeleid door de heer Deleate (uiterst links op de foto), de coördinator van het bedrijf. (Bijdrage Jelle Devries)

Rookontwikkeling in garage

Donderdag 6 juni 2019
In een garage aan de Duinenstraat ontstond gisterennamiddag rookontwikkeling. Die werd veroorzaakt door een defect geraakte batterij.

Omleiding in Adelberg

Donderdag 6 juni 2019
Lommel - Omleiding in AdelbergZoomOmwille van dringende herstellingswerken ter hoogte van het kruispunt Sleutelstraat/Adelberg is een gedeelte van de weg afgesloten vanaf dinsdag 11 juni tot en met  24 juni. Er is een omleiding voorzien via het Wijerken.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Mieke Swinnen overleden

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Mieke Swinnen overledenVandaag is Mieke Swinnen overleden, de weduwe van Fons Boons. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: maandag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Janny Ector overleden

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Janny Ector overledenVandaag is Janny Ector overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Lommel - Aanhangwagen gestolen in KanaalstraatIn de Kanaalstraat gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Lommel - Cheque van Bosland Challenge voor Kleine PrinsZoomDe eerste editie van de Bosland ATB Challenge werd met 490 deelnemers, van wie er 433 de eindmeet bereikten, een succes. Ze kregen een uitgestippeld parcours van 87 km door Bosland onder de wielen geschoven. De organisatie had tot doel gesteld de opbrengst te spenderen aan een goed doel en zo kreeg de vzw Kleine Prins, die zich inzet bij moeilijke periodes voor ouders en kinderen, een cheque van 3.000 euro overhandigd. Ronnie Eerdekens van Bosland Challenge: "Dit bedrag werd samengebracht door deelnemers en sponsors. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van dit ATB evenement."
Linda Langens van de vzw Kleine Prins kwam de cheque op de Scoutsrally in ontvangst nemen. Ze bedankte de mensen van Bosland Challenge voor hun inzet. 
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Lommel - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Engelandreis cursisten Qrios

Woensdag 5 juni 2019
Lommel - Engelandreis cursisten QriosZoomTraditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengde weekeinde van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Ook enkele Lommelaars tekenden present! Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag op het programma en het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd erg gesmaakt. De bus reed dan naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek (…) Het hele nieuwsbericht
Engelandreis cursisten QriosEngelandreis cursisten Qrios
Zoom

Weg met tuingereedschap

Dinsdag 4 juni 2019
Lommel - Weg met tuingereedschapEr is tuingereedschap gestolen uit een tuinhuis aan de Luikersteenweg. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. In een handelszaak aan de Stationsstraat maakten inbrekers onder meer twee laptops buit.

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Lommel - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft de lijst van de wegen waar zogenaamde supertrucks - extra-lange vrachtwagencombinaties - toegelaten zijn opnieuw wat uitgebreid. In het totaal zijn er in Vlaanderen 19 trajecten bijgekomen en twee daarvan liggen in Limburg. Zo zijn supertrucks voortaan ook toegelaten op de gewestweg die de afrit Park-Midden Limburg van de E314 verbindt met de Donderslagweg en de Zwaluwstraat in Houthalen-Hechteren. Daar ligt Echo, een betonbedrijf dat grote bouwelementen produceert. Ook in de buurt van Lommel zullen trucks tot 25 meter lang kunnen rijden. Het gaat om de verbinding tussen het Kristalpark en de afrit Geel West op de E313.

René Bots overleden

Dinsdag 4 juni 2019
Lommel - René Bots overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige René Bots overleden, de echtgenoot van Nelly Janssens. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Een schitterende prestatie van de Lommelse Dina Scavone op het Belgisch kampioenschap wielrennen gisteren voor meisjes-junioren in Anzegem. Na 77,5 km was zij de beste van 51 deelnemers en mag zij dus een jaar lang pronken met de Belgische driekleur! Een dikke proficiat!

Twee vrouwen lastiggevallen

Maandag 3 juni 2019
Het Openbaar ministerie heeft 30 maanden celstraf gevorderd tegen een 40-jarige man die in een warenhuis in Lommel en op de lijnbus richting Hamont vrouwen lastig viel. De man verklaarde zich niets meer te herinneren van de feiten. Op 24 juli valt het vonnis. (PG)
Lommel - Nu ook een filmpje van de dweildagZoomWe publiceerden gisteren al heel wat foto's, zowel hier als op onze Facebookpagina, en nu hebben we ook nog een leuk filmpje van de Lommelse dweildag van gisteren. Met dank aan Jacky Geboers voor deze video!
Lommel - Mispo blonk uit op SOB St.-NiklaasZoom
Naar jaarlijkse gewoonte nam Mispo deel aan de Nationale spelen in St.-Niklaas. Met 3x goud (Davy, Robin en Karl), 1x zilver (Sinan) en nog een aantal ereplaatsen hebben ze weer het beste van zichzelf gegeven. Nu is er even vakantie om er het volgende werkjaar weer tegenaan te gaan. Ben ook jij geïnteresseerd in G-sport en wil je bowlen wel eens proberen? Ga dan eens kijken in Bowling Antares en word G-sporter bij deze leuke Club.

Pinksterweekend komt eraan

Maandag 3 juni 2019
Lommel - Pinksterweekend komt eraanZoomVolgend weekend is het Pinksteren, en maandag de jaarmarkt. Ook weer niet op het marktplein, maar op het Hertog Janplein, voor zover u dit nog niet wist. Die zondag is het ook vaderdag... (Foto Robert Boons)

Prijswinnaars deze maand

Zondag 2 juni 2019
Lommel - Prijswinnaars deze maandHet was niet zo een héle moeilijke deze maand. De foto waarover het ging werd genomen in de Kolonie vanaf het kruispunt van de volgende straten: Wateringstraat, Oude Maai en Kolonie. Winnaars deze maand zijn Pierre Bleyen, Ronny Verkoyen en Eric & Maria Vanhoof-Maes. Proficiat. Voor alle anderen: volgende maand weer een nieuwe kans...
Lommel - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Lommel - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Allemaal hupkes

Zaterdag 1 juni 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Allemaal hupkesOp een vrije dag zit ik met onze oudste zoon op een terras aan een voorjaarskoffie te nippen. We hebben het over voetbal en andere koetjes en kalfjes. Al kunnen we het beter over honden hebben, want die zijn alomtegenwoordig.
De eerste is een grijze poedel, door zijn baasje losgelaten en tussen de tafels snuffelend, waarbij hij de vriendelijke uitbaatster voor de voeten loopt als ze met een volle plateau passeert. “Pas op hupke”, zegt ze tegen de viervoeter. "Ik dacht dat ze het tegen u (…) Het hele nieuwsbericht

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Lommel - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht

Prijsvraag juni

Zaterdag 1 juni 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Prijsvraag juniEen eenvoudige vraag deze keer... Waar werd onderstaande foto gemaakt? Niet gewoon de wijk vernoemen, ook minstens één van de drie straten die samenkomen op het punt waar deze foto gemaakt werd! Antwoorden via internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór vanavond 24 uur. Te winnen is er alweer een boeketje van Ixora én twee strips van de Lommelse stripauteur René Bergmans, nl. zijn strip LUI, met een Lommelse familie in de hoofdrol. Bij uw antwoord graag vermelden 'strip' of 'boeketje'.
Prijsvraag juni
Zoom
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel