Het overige nieuws

Winst voor Lutlommel

Zondag 31 maart 2019
Lommel - Winst voor LutlommelKattenbos ging vandaag de boot in tegen Donk met 2-1 en Lutlommel won met 2-1 van KFC Hamont 99. De derby tussen Kolonie en Verbroedering eindigde op een 0-4 voor de mannen van Werkplaatsen.
Lommel - Belangrijke punten voor Lommel SKHet zag er na eergisteren even erg moeilijk uit voor Lommel SK, na de winst van Tubeke op OHL, maar vanmiddag zetten ze alles recht, en werd er, verdiend, gewonnen op Roeselare met 0-1. Dit dankzij een doelpunt in de tweede helft van (wie anders dan) Rocha. Lommel kan zijn verblijf in eerste B de komende twee weken nu veilig stellen in de dubbele confrontatie met Tubeke...
Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Petra Claes overleden

Zondag 31 maart 2019
Lommel - Petra Claes overledenVrijdag is Petra Claes overleden, de grote liefde van Miranda Vangansewinkel. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Antonius Van Endert overleden

Zondag 31 maart 2019
Donderdag is Antonius Van Endert overleden, de echtgenoot van Elisa Weckx. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Michiel Van Endert overleden

Zondag 31 maart 2019
Woensdag is de uitKaulille afkomstige Michiel Van Endert overleden, de echtgenoot van Alice Vandenberk. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Scheidsrechters blazen verzamelenZoomVrijdagavond hield de Koninklijke Noord-Limburgse scheidsrechtersvereniging haar laatste van vier gewestelijke cursussen dit seizoen in zaal Holheide in Overpelt. De reglementen werden weer wat opgefrist bij de aanwezige scheidsrechters om vervolgens wat bij te babbelen over het lopende seizoen. Sommigen ruilden daarna de gele en rode kaart om in een pakje speelkaarten om de avond af te sluiten met een zettersprijskamp. Kandidaat scheidsrechters voor volgend seizoen, die wedstrijden willen leiden voor de Belgische voetbalbond, kunnen zich ten alle tijden aanmelden bij de KNLSV via dewebsite www.knlsv.com De volgende cursussen voor kandidaat-scheidsrechters vinden in oktober in Hasselt plaats.
Lommel - Basket Lommel neemt optie op play-offsCroonen Lommel – Spirou Charleroi B: 73-55 (Quarters: 21-20 / 16-13 (37-33) / 22-15 (59-48) / 14-7
Lommel neemt door deze overwinning een optie op de play-offs. Vermits Lommel in Charleroi verloor met 13 punten en nu thuis won met 18 punten verschil eindigt Lommel bij een eventuele gelijke stand positief t.o.v. Spirou. Als het volgend weekend in Ekeren wint is de deelname aan de play-offs een feit.
Het werd een gelijkopgaande wedstrijd maar in de tweede helft trok een sterk spelende Toon (…) Het hele nieuwsbericht

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Lommel - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

José Verheyen overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Lommel - José Verheyen overledenVandaag is de uit Sint Huibrechts Lille afkomstige José Verheyen overleden, de echtgenote van Willem Tips. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel; Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uiytvaartcentrum Severens in Lommel.

'Geen moskee hier'

Vrijdag 29 maart 2019
Lommel - 'Geen moskee hier'Op de Vreyshorring is een sticker met de vermelding 'Geen moskee hier' aangebracht. De politie startte een onderzoek na een melding van de voorzitter van de moskeevereniging.

Rondhangjournalistiek

Vrijdag 29 maart 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - RondhangjournalistiekRare jongens toch, die Batavieren. Batavieren waren leden van een West-Germaanse volksstam die in het begin van onze tijdrekening in het huidige Nederland woonden. Als je ze vergelijkt met onze ‘Oude Belgen’, dan waren zij dus hun ‘Oude Hollanders’. En toen al waren ze gebeten door de mercantiele microbe. Ze bezorgden de Romeinse legioenen aanvankelijk weliswaar wat ongemak, maar schaarden zich daarna gewoon aan hun zijde. Daar hadden ze wel de voorwaarde aan verbonden dat ze vrijgesteld (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Lommel - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Oproep voor vrijwilligers

Vrijdag 29 maart 2019
Lommel - Oproep voor vrijwilligersZoomOntplooi jezelf via een zinvol engagement bij Rode Kruis Lommel.
Zij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de Zorgbib. Wat houdt dit in? één keer per twee weken met de boekenkar een woonzorgcentrum bezoeken en er een rondgang mee doen. Ook kan jij je om de twee weken inzetten voor 'Boek en Koek', voorlezen bij een kopje koffie en een koek in een woonzorgcentrum. Wil je meer info, dan kan je terecht bij Anja Bax via 0472663515 of via mail zorgbib[!]lommel.rodekruis.be.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Lommel - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)
Lommel - Stripfestival met eigen stripbier...ZoomNet zoals twee jaar geleden op het eerste strip- & kinderboekenfestival is ook dit jaar de 'Getekende Loemelaer' weer van de partij op zondag 7 april in De Adelberg. Met maar liefst zes verschillende bieren met een uniek strip-etiket waarop stripheld Alexander De Grote (van stadstekenaar Bart Proost) zijn enthousiasme toont! Het wordt weer een gezellige dag vol strips & kinderboeken met diverse randactiviteiten zoals workshops, signeersessies, live draws, randanimatie… en voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Lommels gediechsken

Donderdag 28 maart 2019
Ien ’t huukske va Limburg, van boven en de lingse kaant Dur kunde os oppe landkowwert veinen. We lève zowiezowwe e bej’en oppe raand. Nie omdènew spisjowwel miense zen of os nie beinen. We komme goe overeejen mi miensen ut Mol. Mi ne Luksen hemmew van tijd al wa meejer problemen. We hawen het nondedzju mè goe vol. Zonder te zejeveren en zonder te flejemen. We kunnen ok um mi Hollanders en die vende bè es ok. Bels, Holland, Limburg, Antwerpe, Lukslaand of nen umgedreijde zok. (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Peeters overleden

Woensdag 27 maart 2019
Lommel - Jenny Peeters overledenMaandag is in Achel Jenny Peeters overleden, de echtgenote van Jean Pierre Schuurmans. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Marianne Liekens overleden

Woensdag 27 maart 2019
Zaterdag is Marianne Liekens overleden, de echtgenote van Fred Van Molhem. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment; zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Jos Simons overleden

Woensdag 27 maart 2019
Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Jos Simons overleden, de echtgenoot van Mariette Gorssen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Lommel - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.
Er zijn gesprekken aan de gang voor de oprichting van een grotere politiezone in onze regio. De zones Kempenland, Lommel, HANO en Beringen-Ham-Tessenderlo praten over een mogelijke fusie. Maar de weg is nog lang, zegt Pelts burgemeester Frank Smeets: "Het klopt dat we intern nadenken in de politiezone HANO en gesprekken hebben over de toekomst: kunnen we alleen verder? Kunnen we met onze eigen mensen alle vragen beantwoorden die zich stellen? De criminaliteit is steeds op grotere schaal en beter (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dit weekend gaat zomeruur weer inZoomVoor de laatste keer? Wie zal het zeggen... maar in de Leopoldlaan blijven ze week na week, maand na maand en jaar na jaar nog steeds een originele invalshoek vinden voor de lokale, nationale of internationale actualiteit! (Foto Albert Agten)

Nieuwe bvba: JAD Company

Maandag 25 maart 2019
Tarik Boumadiani uit Bilzen heeft de bvba JAD Company opgericht met zetel Dorp 41 in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer traiteurdiensten, catering en het verlenen van alle horeca-diensten.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Lommel - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Lommel - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.
Grensgevallen
Lagekostenmmaatschappij Whizz Air gaat op 17 september van start met een lijndienst tussen Eindhoven en Krakau. Dat is vandaag in Krakau aangekondigd. Whizz Air gaat drie keer per week naar Krakau vliegen.

Bèr Janssen overleden

Maandag 25 maart 2019
Lommel - Bèr Janssen overledenIn dienstencentrum "De Klimroos" in Pelt is gisteren de uit Lommel afkomstige  Bèr Janssen overleden, de echtgenoot van Sylvia Verkoyen. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Lommel - Liefhebbers Lovoc-heren naar bekerfinaleZoomAfgelopen donderdag speelden de liefhebbers heren B van volleyclub Lovoc uit 3de afdeling A (foto) de halve finale Beker van Limburg, thuis tegen MVC Biersel uit 1ste afdeling. De Lommelse heren wonnen met 3-0 (25-18, 25-14 en 25-21) en zullen op 28 april om 17u00 hun opwachting maken in de Eurassurhal te Genk. Daar kijken ze het Genkse Hoevoc in de ogen, een sterke tegenstander die al 2 jaar achter elkaar de Limburgse beker mee naar huis heeft mogen nemen. Hoevoc staat ook ongenaakbaar aan de leiding in 1ste (…) Het hele nieuwsbericht

Ook winst voor Kolonie vandaag

Zondag 24 maart 2019
Lommel - Ook winst voor Kolonie vandaagDat Verbroedering vandaag met 8-0 won gaven we u al mee... Lutlommel verloor vanmiddag met 1-0 bij de laatste in de stand, FC Anadol. Kolonie ging met 1-2 winnen op Loksbergen, en Kattenbos speelde 1-1 gelijk tegen Peer SV.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Leon Van Bael overleden

Zondag 24 maart 2019
Lommel - Leon Van Bael overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Leon Van Bael overleden, de echtgenoot van Rosa Tysiak. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Optellen en aftellen

Zondag 24 maart 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Optellen en aftellenWe zitten in de stad. Letterlijk. Na de boodschappen verzoekt een vrijstaande terrastafel ons om te gaan zitten. We luisteren graag, want de hoge tafel met twee taboeretten is de enige die nog vrij is. De eerste lentezon heeft flink wat mensen gelokt. Als bijen naar een honingpot. Na het brengen van de consumpties, rekenen we meteen af bij de ober. Hij wil de prijs van de twee drankjes optellen, maar geraakt er niet meteen uit. De eerste zon wellicht en de drukte die het met zich meebrengt. Even later komt hij met (…) Het hele nieuwsbericht

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

Autobrand in Meidoornstraat

Zaterdag 23 maart 2019
Lommel - Autobrand in MeidoornstraatIn de Meidoornstraat vloog deze voormiddag een auto in brand zodat de brandweer moest uitrukken. Het motorcompartiment is uitgebrand. Vermoedelijk ligt een kortsluiting aan de basis van het vuur.
Lommel - Hartpatiënten op uitstap naar RiemstZoomAfgelopen maandag vertrokken de Lommelse Hartpatiënten naar Riemst voor een namiddagshow met verschillende artiesten. Bij aankomst kregen ze een warme maaltijd en dan kwam Kurt Crabbe als eerste de sfeer erin brengen, gevolgd door P.c.Brown . Luc Steeno sloot het eerste deel af. Na een pauze met koffie en gebak brachten deze artiesten nog een spetterend vervolg met nog versterking van Hubert Verhaeghe. Als afsluiter was er een broodmaaltijd waarna ze letterlijk en figuurlijk voldaan naar huis vertrokken. (Bijdrage Jos Mols)
In Hasselt werden twee nieuwe afdelingen van de burgerlobby PRO boven het doopvont gehouden. Yves Bruggeman, tevens politiek secretaris van PRO nationaal, neemt de uitbouw van de provincie Antwerpen voor zijn rekening. Lommelaar Gilbert Jonkers start de provinciale afdeling Limburg op. Deze laatste was in de legislatuur 1994-2000 nog CD&V-gemeenteraadslid in onze stad.
Oprichter Joris Verspecht: “Doel is om ook in Oost- en West-Vlaanderen burgers warm te maken voor onze visie rond inspraak en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Lommel - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Communiefoto's bij de politie

Vrijdag 22 maart 2019
Lommel - Communiefoto's bij de politieCommuniefoto's bij de lokale politie? Het kan. Lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten uit de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor in Pelt, op zaterdag 13 april tussen 10u00 en 12u00. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via een mailtje aan pz.hano.beleid[!]police.belgium.eu. In die mail vermeld je de volledige identiteit (naam, voornaam, geboortedatum, woonplaats en adres) van de communicant en van de ouder die hem/haar vergezelt. Indien er met een fotograaf wordt gewerkt, moet zijn identiteit ook vermeld worden.

Wereldwaterdag op WICO

Vrijdag 22 maart 2019
Lommel - Wereldwaterdag op WICOZoomVandaag stond op WICO Campus Sint-Jozef ‘Water’ centraal, dit naar aanleiding van Wereldwaterdag. Verschillende activiteiten stonden op het programma: de waterbar van De Watergroep stond op de speelplaats met vers getapt kraantjeswater. Alle leerlingen ontvingen deze week een hervulbare drinkfles die ze dus gratis konden laten vullen. Francesca Vanthielen kwam uitleggen wat de klimaatproblematiek precies inhoudt en waarom de Klimaatzaak, de rechtszaak, zo broodnodig is. En ook konden leerlingen t-shirts inleveren die een ‘tweede leven’ krijgen bij Akindo. Want om één T-shirt te maken is 2.700 liter water nodig. Door een T-shirt te dragen, draag je dus ook honderden liters kostbaar water!

Neos bezocht het Philipsmuseum

Vrijdag 22 maart 2019
Lommel - Neos bezocht het PhilipsmuseumZoomGisteren stapten 40 Neos-leden, onder een stralende lentezon, op de bus richting Eindhoven.In het Philipsmuseum kregen ze een rondleiding in meer dan 100 jaar evolutie van de elektronica. Van de eerste gloeilamp van Gerard Philips op het einde van de 19de eeuw over de ontwikkelingen op radio en televisiegebied tot de modernste medische scantechnieken van de 21ste eeuw, alles werd  vakkundig en aanschouwelijk toegelicht. Na nog een stop in Valkenswaard voor een smakelijk broodbuffet ging het terug richting Lommel. Alweer een prettige trip...

Nieuwe bva: Groema Invest

Donderdag 21 maart 2019
Leo Janssen en Linda Seegers, beiden uit Lommel, hebben de bvba Groema Invest opgericht met zetel aan de Spinnewielstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consultancy aan en management voor vennootschappen, verenigingen en ondernemingen.

Lilianne Van Baelen overleden

Donderdag 21 maart 2019
Lommel - Lilianne Van Baelen overledenGisteren is Lilianne Van Baelen overleden. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17-1730 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Lommel - De witte krokussen laten zich zienZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Dommelhof zoekt enthousiaste durversZoomHet laatste Dommelhofweekend van de BIC-cursus staat voor de deur. BIC staat voor Begeleider in de Circuskunsten. Gedurende deze cursus van 20 dagen leren de deelnemers de basistechnieken circus overbrengen op anderen. Nu ze aan het einde van de cursus zijn gekomen, willen ze graag hun kennis testen in de praktijk! Daarom zoeken deze enthousiaste cursisten deelnemers tussen 6 en 16 jaar die zich graag willen laten onderdompelen in de circuswereld.
Op zaterdag 23 maart kan je (…) Het hele nieuwsbericht

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Lommel - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Jos van Deursen overleden

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - Jos van Deursen overledenGisteren is Jos van Deursen overleden, de echtgenoot van Anita Nijs. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Aanrijding met vluchtmisdrijf

Woensdag 20 maart 2019
Lommel - Aanrijding met vluchtmisdrijfZoomIn de Kloosterstraat in Lommel werd afgelopen nacht rond 0.15u  een auto aangereden (foto). De bestuurder van de aanrijdende wagen pleegde vluchtmisdrijf. Zijn auto is vermoedelijk zwaar beschadigd aan de rechterzijde. De man vluchtte richting Lutlommel. Er wordt een oproep gedaan tot mogelijke getuigen om zich te melden. UPDATE Na deze oproep op Internetgazet is de dader bekend geworden.  

Nieuwe bvba: Mio Investments

Dinsdag 19 maart 2019
Michiel Ooms uit Lommel en Martijn Ooms uit Pelt hebben de bvba Mio Investments opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen.

Jan Poets overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Jan Poets overledenVandaag is Jan Poets overleden, de echtgenoot van Huberte Glorieux. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 ujur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Vier gewonden bij botsingBij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Rekkerstraat en de Kapelstraat in Pelt zijn een vrouw uit Lommel en drie andere personen lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Verkeer in de knoopVanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Jong leven in Heide-Heuvel

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Jong leven in Heide-HeuvelZoom                                                                      Foto Leon Van Ham

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

Daisy Dufour overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Lommel - Daisy Dufour overledenGisteren is Daisy Dufour overleden, de partner van Dirk Bogaerts. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Lommel - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen de nieuwe editie van de fietsgids voor aan de brouwerij van Ter Dolen. Nieuwsgierige gasten waren o.a. burgemeester Bob Nijs en schepen Sophie Loots. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Samen ontbijten bij Okra BarrierZoom55-plussers vereniging OKRA trefpunt Lommel Barrier mocht gisteren - zondag - op het jaarlijks ontbijt ruim 120 vroege vogels ontvangen. Niets ontbrak: een fruitsapje, croissants, broodjes, spek en eieren, flensjes en zoveel meer! De parochiezaal werd in een fris lentekleedje gegoten en voor het "keukenpersoneel" was geen inspanning te veel om de vele ontbijters - jong en oud - te verwennen. (Bijdrage Mark Jansen)

Deze week in de Leopoldlaan

Maandag 18 maart 2019
Lommel - Deze week in de LeopoldlaanZoom                                                                          Foto Albert Agten

Alice Jansen overleden

Maandag 18 maart 2019
Lommel - Alice Jansen overledenZaterdag is Alice Jansen overleden, de weduwe van Walter Van den Abeele. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur ) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Vijftiende editie 'Seduced by Harps'ZoomAanstaande zaterdag 23 maart presenteert Cultuurcentrum De Adelberg de vijftiende editie van 'Seduced by Harps'. Het internationaal harpfestival trekt jaarlijks heel wat harpliefhebbers naar Lommel. Deze jubileumeditie biedt een uitzonderlijk mooi programma. Op Keltische en klassieke harp klinkt muziek die gaat van pure klassiek tot hedendaags repertoire. Regina Ederveen (Nederland) brengt met haar programma De harp met de engel een ode aan harp- en pianobouwer Pierre Érard (1796 (…) Het hele nieuwsbericht

Smeulend brandje

Maandag 18 maart 2019
Lommel - Smeulend brandjeEen smeulend brandje in een plantenbak met argexkorrels in de inkomhal heeft gisterenavond voor rook gezorgd in het subtropisch zwembad De Vossemeren. De rook had zich verspreid via het verluchtingssysteem. De brandoorzaak is niet bekend.

GSM uit voertuig gestolen

Zondag 17 maart 2019
Aan eethuis Florya in Lutlommel is een gsm uit een voertuig gestolen. Dat gebeurde deze namiddag.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
Lommel - Geslaagd eetfestijn volleyclub LovocZoomVandaag vond het jaarlijkse eetfestijn van volleyclub Lovoc plaats, in het Klosterhof. 436 enthousiaste bezoekers kwamen heerlijk smullen van de vol au vent, balletjes in tomatensaus, stoofvlees en mosselen, en kwamen de door de Lovoc-leden zelf gemaakte overheerlijke dessertjes proeven. Allemaal zegden ze dat het lekker en heel erg goed georganiseerd was! Op naar de volgende editie in 2020!
Maar er viel natuurlijk ook volleybal te beleven. De heren A gingen met 1-3 winnen op het veld van (…) Het hele nieuwsbericht
Mè grutmoeder was os pèèt Ien de strowwet was er lewèèt. Lieske was blind en liep langs den drowwet. Er wier gelachen en geblet, mè nowiejt bleve we kowwet. Os pèèt zurgde dè de Erfstrowwet getro’e wowwer. Non’el Gust dirigeejerde ien de kerk het kowwer. Non’el André gieng altè mi de Rowwetkapkes meej. As ge wa veul prowwet ha haan zeuw drek bè euwe zjeleej. Bè Zjaak van de Sjoeper wier het haat gezaagd. Schon meskes wowweren het (…) Het hele nieuwsbericht

Reünie van de Klutersfamilie

Zondag 17 maart 2019
Lommel - Reünie van de KlutersfamilieZoomNaar jaarlijkse gewoonte kwamen neven, nichten, tantes en nonkels van de stam Geboers (Lommelse bijnaam Kluters) samen voor een wandeling, etentje en babbel. Het werd een erg fijne namiddag! (Foto Jacky Geboers)
Lommel - Verbroedering scoorde al 102 keerLutlommel verloor vanmiddag toch erg jammerlijk van staartploeg FC Maasland met 0-1. Verbroedering deed wat het zowat iedere week doet, winnen. Deze keer was het met 2-6 bij BS Sport Berbroek-Schulen. Ondertussen hebben ze daar bij Verbroedering al 102 doelpunten gemaakt dit seizoen! Kolonie verloor net als Lutlommel op eigen plein met 0-1, dit van E. Houthalen. En Kattenbos tot slot won eerder verrassend bij Thes Sport Tessenderlo B met 1-3.
In Eindhoven is gisteravond een 51-jarige man opgepakt die verdacht wordt van tenminste tien gewapende overvallen in de regio. Het gaat om iemand anders dan de man die eerder als verdachte was beschouwd: die was voor de politie gevlucht omdat hij illegaal in het land verbleef. De thans opgepakte Eindhovenaar droeg bij de overvallen telkens een rasta-pruik. Bij een huiszoeking zijn veel artikelen gevonden die bij de overvallen buitgemaakt werden. Volgens de politie zijn er nu nog zowat negen overvallen waarvan de dader nog gezocht wordt.
Lommel - Basket Lommel verliest in SijseleSijsele - Croonen Lommel: 85-78 (Quarters: 22-18 / 30-15 (52-33) / 13-25 (65-58) / 20-20
Lommel haalde 20 punten achterstand op maar verloor de wedstrijd mede door een te kleine kern van amper 8 spelers. Toon Wesenbeek en Mathijs Gijbels (ziek) en Bram Schelkens en Matts De Keuster zaten gekwetst op de bank. Een erg gemotiveerd Sijsele nam Lommel onmiddellijk bij de keel via 33-23 (14de min.) naar de grootste voorsprong 48-29 (19de min.). Lommel werkte in de eerste helft af aan slechts 32 % (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Nys overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Lommel - Mia Nys overledenGisteren is Mia Nys overleden, de weduwe van Zjang Lavreysen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ongeval op kruispunt

Zaterdag 16 maart 2019
Lommel - Ongeval op kruispuntOp het kruispunt van de Balendijk en de Gerard Mercatorstraat gebeurde vanochtend, even voor2 uur, een ongeval. Meer informatie ontbreekt vooralsnog.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

'Bike for Think Pink'

Zaterdag 16 maart 2019
Lommel - 'Bike for Think Pink'ZoomVoor het derde jaar op rij nemen Noord-Limburgse Soroptimisten deel aan Bike for Think Pink. Wat begon als een uitdaging werd een passie volgens Marina Coninx uit Hamont en Miche Reynders, Lieve Vande broek, Elly Cox en Ann Vanduffel uit Pelt. Dit jaar rijden ze Amsterdam-Brussel in vier dagen. Elke dag zo’n 100 kilometer. Met meer dan 80 zijn ze, vrouwen en meisjes, lotgenoten en buddies van over het hele Vlaamse land.
De organisatie Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en (…) Het hele nieuwsbericht

Wilskracht!

Zaterdag 16 maart 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Wilskracht!Sinds een paar jaar heb ik mijn alcoholdebiet substantieel teruggeschroefd. Deels uit gezondheidsoverwegingen, deels ook omdat de media erin geslaagd zijn mij ervan te overtuigen dat alcohol nooit goed is. Zelfs de vonk van hoop die even oplaaide toen een dokter me verzekerde dat een roemer rode wijn op tijd en stond een zegen voor het hart betekende, bleek gewoon een smoes te zijn. Ik had het moeten weten. Die opvallende rode neus van de arts moest ergens vandaan komen.
Ik ben dus een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Wie maandag in Nederland gebruik wil maken van het openbaar vervoer - trein, metro, bus - kan zich vooraf best héél goed informeren. Want die dag wordt daar op initiatief van de vakbonden gestaakt.
Grensgevallen
In Eindhoven werden vanavond opnieuw twee gewapende overvallen gepleegd, wat het aantal overvallen deze week op vijf brengt. Vanavond werd in de buurt van de wijk Woensel een verdachte opgepakt.
Lommel - Geslaagde eerste editie van BusinessnetZoomGisteren verzamelden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel bijna 250 ondernemers en netwerkorganisaties uit de ruime regio om elkaar te ontmoeten. Naast netwerken met een hapje en een drankje kregen de aanwezigen ook de gelegenheid om twee inspiratiesessies bij te wonen rond communicatie.
De drie aanwezige burgemeesters Bob Nijs (Lommel), Frank Smeets (Pelt) en Jan Dalemans (Hechtel-Eksel) benadrukten het grote belang en het positieve effect van samenwerking tussen bedrijven in Noord-Limburg. (Bijdrage Dirk Van Bun, foto's Foto Ben)
Geslaagde eerste editie van BusinessnetGeslaagde eerste editie van Businessnet
Zoom
Lommel - Kleuters komen 'fundels' spelen in WICOZoomEerder deze week kwamen 18 kleuters van de Warande en de Servaesdreef naar WICO Campus Sint-Jozef om op de Chromebooks 'fundels' te spelen, een online toepassing die de taal- en leesontwikkeling bij jonge kinderen stimuleert. Ze werden hierbij geholpen door de leerlingen van het derde jaar Voeding-verzorging. Nadien trokken ze samen de keuken in om er appelflappen te maken. Het werd een gezellige en vooral lekkere voormiddag!
Kleuters komen 'fundels' spelen in WICOKleuters komen 'fundels' spelen in WICOKleuters komen 'fundels' spelen in WICOKleuters komen 'fundels' spelen in WICOKleuters komen 'fundels' spelen in WICO
Zoom

Ongeval op kruispunt

Donderdag 14 maart 2019
De hulpdiensten kregen deze namiddag een oproep voor een verkeersongeval op het kruispunt van de Stationsstraat en de Hoevenstraat. Nadere informatie ontbreekt voorlopig.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Lommel - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Basket Lommel wint in Beker van LimburgCroonen Lommel – Tongeren: 88-80 (Quarters: 24-24 / 23-12 (47-36) / 24-22 (71-58) / 17-22
Lommel won de heenwedstrijd in de halve finales van de Beker van Limburg met 88-80 van Tongeren. Lommel haalde de voorgift van 5 punten vrijwel onmiddellijk op (8-7) maar zag een 20-punten voorsprong nog meer dan gehalveerd worden onder impuls van ex-Lommel speler Moonen (3x3) en een secure Eskens (3x3).
Scores  Lommel: Enrico Montanari 10, Bart Maesen 22, Dario Clemente 11, Toon Ceyssens 4, Toon Wesenbeek 13, Martijn Hendrix 14, Matts De Keuster 14.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Lommel - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage ontdekt

Dinsdag 12 maart 2019
Lommel - Wietplantage ontdektIn een huis aan de Vriesput in Kerkhoven heeft de politie vandaag een wietplantage ontdekt. De plantage werd opgeruimd.

Gezocht: Lommelse 65-plussers

Dinsdag 12 maart 2019
Deze maand zijn 2 ijverige studenten, Sam Brems en Jeroen Thijs, op zoek naar zoveel mogelijk Lommelse 65-plussers die even tijd willen vrijmaken om hen te helpen voor hun bachelorproef van school. Hiervoor vragen ze uw hulp door via deze link een simpele enquête in te vullen.
Sam en Jeroen studeren marketing aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Jica Investments

Dinsdag 12 maart 2019
Pascal van Diest uit Lommel heeft de bvba Jica Investments opgericht met zetel in Lommel-Kolonie. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verkopen van goederen op commissie en het verlenen van advies en prestaties inzake administratie, personeelsbeleid, milieu, marketing en haalbaarheid van investeringen.

Inbraak in Hoog Kattenbos

Dinsdag 12 maart 2019
Lommel - Inbraak in Hoog KattenbosIn een woning in Hoog Kattenbos kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Dief krijgt werkstraf

Dinsdag 12 maart 2019
Lommel - Dief krijgt werkstrafEen dertigerr die in 2017 een inbraak pleegde bij glasfabrikant Ducatt heeft een werkstaf van 80 uur gekregen. Als hij die straf niet uitvoert, vliegt hij zes maanden in de cel.

Klein hoefblad in bloei

Dinsdag 12 maart 2019
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Klein hoefblad in bloeiZoomKlein hoefblad groeit zeer vroeg in het voorjaar, in vochtige wegbermen. Als de bloemen van het kleine hoefblad zich 's morgens openen, richten ze zich naar het licht van de opkomende zon. Gedurende de dag draaien ze met de zon mee zodat ze 's avonds naar het westen gericht staan. Wist u dat? (Pierre Rutten)

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.

Inbraakpoging in Korhoenstraat

Dinsdag 12 maart 2019
Lommel - Inbraakpoging in KorhoenstraatIn de Korhoenstraat is gisteren een inbraakpoging in een pand ondernomen. De daders slaagden niet in hun opzet.

Frits Hendrickx overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Lommel - Frits Hendrickx overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Frits Hendrickx overleden, de echtgenoot van Tho Geerits. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Pelt.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Nieuwe bvba: Barbershop Malki

Maandag 11 maart 2019
Mohamed Abdelmalki uit Lommel heeft de bvba Barbershop Malki opgericht met zetel in Mudakkers. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van kapsalons voor dames en heren en het verstrekken van schoonheidszorgen.

Eigen reclame in de Leopoldlaan

Maandag 11 maart 2019
Lommel - Eigen reclame in de LeopoldlaanZoomHet is weer quizzen geblazen dit weekend... Niet vergeten! (Foto Albert Agten)

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Lommel - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht
De hulpverleningszone Noord-Limburg heeft gisteren en vandaag een 350-tal meldingen van stormschade gekregen. Rond 10u vanmorgen had men 150 interventies achter de rug. Nog een 200-tal te gaan... Hulde!
Lommel - Dubbel weekend voor Lovoc-meisjes U13-CZoomAlweer een drukte van jewelste dit weekend bij de volley. Niet in het minst voor de meisjes U13-C (foto). Zij moesten 2 wedstrijden afhaspelen. Vrijdag speelden ze thuis tegen leider MVC Molenbeersel B. Ze verloren vrij zwaar met 0-4. Vandaag moesten ze in Eksel het veld op tegen He-Voc Hechtel-Eksel A. De eerste set wonnen de Lovoc-meisjes met gemak. Nadien ging het net wat minder, en naar het einde toe ging het kaarsje uit. Ze verloren met 3-1 maar hebben weer een puntje mee naar huis kunnen nemen. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Lommel - Belangrijke winst voor KattenbosVerbroedering speelde vanmiddag (maar) 1-1 gelijk tegen Eendracht Zelem. Kolonie ging met 3-1 onderuit bij SK Heusden 06, en Kattenbos deed een erg goeie zaak in de onderste regionen door met 4-1 te winnen van WS Linkhout. Lutlommel speelde gisterenavond reeds en verloor met 1-0 bij Stal Sport.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)
Lommel - Basket Lommel: thuisverlies van Antwerp Giants BCroonen Lommel – Antwerp Giants B: 73-89 (Quarters: 17-18 / 29-22 (46-40) / 13-15 (59-55) / 14-34)
Lommel verloor de wedstrijd fysiek in het vierde kwart én op de vrijworplijn. Na een mindere start (0-6) kwam Lommel terug tot 17-18 maar de Giants liepen weer uit tot 21-28 in de 13de minuut. Toch kwam Lommel nog terug door toedoen van Wesenbeek en Ceyssens, en het werd nog 59-55 op het einde van het derde kwart. Het vierde deel was er echter teveel aan en Antwerp scoorde een 16-0 (…) Het hele nieuwsbericht
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Man dood door vallende boom

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Mol is deze namiddag een man overleden nadat hij getroffen werd door een vallende boom. Hij was op dat ogenblik aan het vissen in een vijver. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Lommel - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Frans Smeulders overleden

Zondag 10 maart 2019
In Leopoldsburg is gisteren Frans Smeulders overleden. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in aula "De Vloot" in Leopoldsburg op woensdag 13 maart 2019 om 10u30. Begroeting: dinsdag (18.30-19u) in aula "De Vloot".

Brievenbus gejat

Zaterdag 9 maart 2019
Onbekenden gingen met een brievenbus aan de haal in de Rietvoornstraat in Werkplaatsen.

Tienduizend stappen

Zaterdag 9 maart 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Tienduizend stappen"Dat geven ze in Nederland altijd bij de erwtensoep", zei mijn vrouw. We hadden er in een Belgisch-Nederlands grensdorp net een fikse wandeling op zitten. "Nu toch iets om te knabbelen." We zeiden het bijna tegelijkertijd.
Vooral omdat we net voor het einde van de tien kilometer lange wandeltocht een kasteel annex deftig restaurant doorkruist hadden. De geur die uit de keuken kwam, geen erwtensoep wellicht, scherpte onze honger nog wat aan. "We zijn niet meteen gekleed voor de gelegenheid", zei ik terwijl we (…) Het hele nieuwsbericht

'Den Okkazie' geopend

Zaterdag 9 maart 2019
Lommel - 'Den Okkazie' geopendZoomGisteren opende 'Den Okkazie' in de Koning Leopoldlaan 177. Zaakvoerster Karen Van Roy verkoopt er tweedehands spullen. (Foto's Albert Agten)
'Den Okkazie' geopend'Den Okkazie' geopend
Zoom

Katrien Vanvelthoven

Zaterdag 9 maart 2019
Lommel - Katrien VanvelthovenOp 28 februari overleed Katrien Vanvelthoven, de weduwe van Leonard Flemings. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.
Lommel - Straatnaamborden mikpunt van vandalenIn Werkplaatsen hebben vandalen straatnaamborden uit de grond getrokken. Ook fietspuntknooppuntenborden moesten het ontgelden. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Treinbestuurder door het rood

Vrijdag 8 maart 2019
Rond 7 uur vanochtend reed de trein Antwerpen-Hamont door het rood ter hoogte van het station van Geel. Daardoor was één spoor drie uur lang geblokkeerd. Het voorval zorgde voor de afschaffing en de vertraging van treinen.
Tribunaliteiten
Lommel - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Cremers overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Lommel - Jeanne Cremers overledenGisteren is WZC Immaculata in Overpelt de uit Lommel afkomstige Jeanne Cremers overleden, de weduwe van André Hermans. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Verdachte autobrand

Vrijdag 8 maart 2019
Lommel - Verdachte autobrandDe brandweer moest vanochtend uitrukken omdat een auto in brand stond op de pechstrook van de Noord-Zuidverbinding in Lommel. Mogelijk gaat het om brandstichting.

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.

Patrick Diepvens overleden

Vrijdag 8 maart 2019
Lommel - Patrick Diepvens overledenWoensdag is in Klein Vorst (Laakdal) de uit Lommel afkomstige Patrick Diepvens overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).
Lommel - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.
Lommel - OKRA-quiz gewonnen door 'De Haagjes'ZoomVoor de eerste keer organiseerde OKRA Gewest Lommel een quiz waar alle Lommelse trefpunten aan deelnamen. Een 12 tal groepen hadden ingeschreven en de winnaar werd....De Haagjes. (Foto's Robert Boons)
OKRA-quiz gewonnen door 'De Haagjes'OKRA-quiz gewonnen door 'De Haagjes'
Zoom

Adrienne Van Heeswijk

Donderdag 7 maart 2019
Lommel - Adrienne Van HeeswijkDinsdag is Adrienne Van Heeswijk overleden. Zij was 65 jaar.  Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)

Openbare verkoping: Driehoek

Donderdag 7 maart 2019
Morgennamiddag wordt in 't Kafeeke in Lutlommel de woning Driehoek 73 openbaar verkocht na hoger bod. Dat bod bedraagt 167.200 euro, meteen de inzetprijs.

Nieuwe bvba: Fish & More

Woensdag 6 maart 2019
Ali Asbai uit Hechtel-Eksel en Redouane El Abdellaoui uit Venlo hebben de bvba Fish & More opgericht met zetel aan de Mudakkers in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export van vis en voedingswaren.

Nieuwe bvba: Good Food

Woensdag 6 maart 2019
Wasim Saado uit Hechtel-Eksel en Yamen Khalef uit Lommel hebben de bvba Good Food opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van drank- en eetgelegenheden en trading in voedingswaren.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met koplampen en bumper

Woensdag 6 maart 2019
Lommel - Weg met koplampen en bumperOnbekenden hebben de koplampen en een bumper van een Porsche gestolen die onder een carport aan de Pieter Breugheldreef stond. De feiten zijn vanmiddag vastgesteld.

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Circus ervaren in Dommelhof

Woensdag 6 maart 2019
De Circus Animator Cursus van het Circuscentrum is in huis in Dommelhof en deze 35 jongeren organiseren morgen/donderdag van 16 tot 18 uur een ‘CIRCUS EXPERIENCE'. Dat is een combinatie van circus-optredens (je kan KIJKEN) en circus-workshops (je mag MEEDOEN). De 35 animatoren-in-spe staan klaar om te begeleiden en 4 ervaren instructeurs houden voortdurend een oogje in het zeil.
Zin in wat circus deze vakantie? Tussen 6 en 14 jaar oud? Kom dan donderdag 7/03 om 16.00 u. naar Provinciaal Domein Dommelhof! Zowel kijken als meedoen is gratis, mits inschrijving via deze link. Draag sportieve kledij! Ouders zijn welkom om te komen kijken! Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Lommel - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Twee inbraken

Woensdag 6 maart 2019
Lommel - Twee inbrakenZowel in de Jan Frans Willemstraat als in de Brederostraat sloegen inbrekers toe. Of zij buit konden maken, is niet geweten.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht

Deutsche Bank Lommel sluit

Dinsdag 5 maart 2019
De Deutsche Bank in onze stad sluit haar deuren, dat vernamen we vandaag. Deutsche Bank België voert 24 naakte ontslagen door. Naast Lommel wordt ook de vestiging in Sint-Truiden gesloten, dit omdat beide kantoren niet meer voldoende renderen.
Lommel - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Frans Sengers overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Lommel - Frans Sengers overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Frans Sengers overleden, de echtgenoot van Lia Jansen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

René Naegels overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Lommel - René Naegels overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige René Naegels overleden, de echtgenoot van Josée Vandenberk. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur).

Zonder woorden

Dinsdag 5 maart 2019
Lommel - Zonder woordenZoom                                                                         Foto Albert Agten

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Lommel - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Meuwis overleden

Maandag 4 maart 2019
Lommel - Luc Meuwis overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Luc Meuwis overleden, de weduwnaar van Anna Dekkers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Mezen tegen processierupsen

Maandag 4 maart 2019
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Helmond heeft in de strijd tegen processierupsen nestkastjes gegeven aan de ruim 400 inwoners die vorig jaar melding maakten van overlast door die rupsen. Het is de bedoeling dat die nestkastjes worden opgehangen zodat er koolmeesjes in kunnen broeden. Koolmezen zijn gek op processierupsen.

Inbraak in Schoolstraat

Zondag 3 maart 2019
Lommel - Inbraak in SchoolstraatVanmorgen is een inbraak vastgesteld in een pand aan de Schoolstraat. Er werd zowel een raam als een schuifdeur opengebroken om binnen te geraken. Of de daders buit konden, is niet geweten.

Het weekend van Lovoc

Zondag 3 maart 2019
Lommel - Het weekend van LovocZoomWeinig volleywedstrijden dit weekend, aan het begin van de vakantie. Wel zo voor de dames B van Lovoc (foto). Zij moesten bij eerste achtervolger Topsport Davozon Zonhoven B op bezoek. Ze wonnen met 1-3 en verstevigen zo hun 5de plaats in 4de provinciale B. De meisjes U15 verloren met 3-1 op het veld van Dievoc Diepenbeek en staan 3de in hun reeks. Bij de U13 moesten de meisjes A bij Jaraco As B op bezoek. In een spannende match, met een dipje in set 3, wonnen ze toch met 1-3. Halverwege ronde 2 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Biljartclub 'Erasmus' wint bekerZoomBiljartclub 'Erasmus' kon zich gisteren verzekeren van de beker 'De Blauwe kei'. Proficiat! (Bijdrage Pim Pol)
Grensgevallen
Sinds vandaag heeft Luyksgestel een wereldkampioen. Want op het WK baanwielrennen in Polen won Harrie Lavreysen de wereldtitel op de sprint door zijn landgenoot Jeffrey Hoogland te verslaan.

Bocht gemist

Zondag 3 maart 2019
Lommel - Bocht gemistZoomIn 'In de Hutten' miste een wagen met Nederlandse nummerplaat vanochtend compleet de bocht... (Foto Annie Teuwens)
Bocht gemistBocht gemist
Zoom
Lommel - Basket Lommel kan ook verliezen...Gent Hawks - Croonen Lommel: 83-65 nv (Quarters: 23-19 / 20-21 (43-40) / 15-17 (58-57) / 25-8)
Een gehavend Lommel (Jacobs knie, Schelkens spierscheur) kon de Hawks drie quarters het vuur aan de schenen leggen, maar in het vierde kwart moest Lommel de match uit handen geven aan een uitstekend spelend Gent.
Scores Lommel: Enrico Montanari 6, Bart Maesen 11, Dario Clemente 4, Toon Ceyssens 23, Toon Wesenbeek 3, Martijn Hendrix 14, De Keuster 2, Vanderheyden 2.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Lommel - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Kindercarnaval in Heide-Heuvel

Zaterdag 2 maart 2019
Lommel - Kindercarnaval in Heide-HeuvelZoomOok op Heide-Heuvel was er gisteren véél leut, met de jaarlijkse optocht van de schoolkinderen. (Video Jacky Geboers)

Oplossing van de maand

Zaterdag 2 maart 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandEr waren weer erg veel antwoorden deze maand, maar in tegenstelling tot vorige maanden waren de antwoorden bijna allemaal fout! Het ging dus niet om Utopolis, Kinepolis of zelfs Octopolis, maar het was Cine City die de allereerste uitbater was van de Lommelse cinema. Hadden het wél juist en zijn de gelukkige winnaars, zijn Linda Verpoorten (boeketje Ixora) en Benny Cuypers (voetbaltickets). Proficiat, en voor de anderen... volgende maand een nieuwe kans.

Mijmeringen voor het slapengaan

Zaterdag 2 maart 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Mijmeringen voor het slapengaan“Ja, het is weer onder de mensen.”
Ik had een vriend op bezoek en deed mijn beklag over erge buikpijn die ik ondervond. “Buikgriep natuurlijk”, vond hij. En hoewel hij geen medicus is, dacht ik dat hij wel gelijk zou hebben.
Nu is buikgriep, hoe vervelend de symptomen ervan ook kunnen zijn, niet meteen een reden om aan een begrafenisondernemer te denken. Maar iemand die amper twee jaar geleden een volledige colectomie ondergaan heeft, en nog steeds in behandeling is, hoort (…) Het hele nieuwsbericht

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Haesendonckx overleden

Vrijdag 1 maart 2019
Lommel - Louis Haesendonckx overledenGisteren is Louis Haesendonckx overleden, de echtgenoot van Lena Van Bommel. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Raymond Keyken overleden

Vrijdag 1 maart 2019
Lommel - Raymond Keyken overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Raymond Keyken overleden, de weduwe van Marie-Josée Fonteyn. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Platina voor Frans en Maria

Vrijdag 1 maart 2019
Op 26 februari laatstleden waren Frans Brusselaers en Maria Voets 70 jaren gehuwd. Ze vieren dit platina  huwelijk morgen zaterdag 2 maart door een ontvangst op het Huis van de Stad en een dankviering in de decanale kerk van Lommel Centrum om 15 uur.
Lommel - WICO exposeert in de bibliotheekZoomHet tweede jaar decoratie van WICO campus Sint Jozef exposeert momenteel in de bibliotheek. Zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen! Het thema dit jaar is' vrienden' en 'dieren'. (Foto Robert Boons)

Prijsvraag van maart

Vrijdag 1 maart 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Prijsvraag van maartU kon het hier gisteren lezen, de verbouwingen binnen ons cultuurcentrum gaan binnenkort van start. Maar in hetzelfde gebouw is ook het cinemacomplex gevestigd van UGC. Deze laatste is nog maar sinds een tweetal jaar eigenaar hiervan... Welke groep was de allereerste uitbater van de cinema, nu iets meer dan 25 jaar geleden? Antwoord mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR vanavond 24.00 uur. Tevens vermelden of u kans wil maken op een boeketje van Ixora OF twee tickets voor de wedstrijd van Lommel SK nu zondag tegen KV Mechelen.

Het is weer jeugdboekenmaand!

Vrijdag 1 maart 2019
Lommel - Het is weer jeugdboekenmaand!ZoomVan 1 tot 31 maart staat de BIB weer bol van de activiteiten omtrent de jeugdboekenmaand... En dit alles in het teken van de 'Vriendschap'. Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.
Tijdens deze (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel