Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Jorlie

Dinsdag 30 juni 2020
Luc Quanten en Linda Heeren, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Jorlie opgericht met zetel in Lutlommel. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau en om het leveren van computerservices.

Nieuwe vennootschap: AnkerED

Dinsdag 30 juni 2020
Dennis De Locht en Evy Hamblok, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap AnkerED opgericht met zetel aan de Jacob van Arteveldestraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in meubelen, verlichtingsartikelen, verf en decoratie.
Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark. Dat meldt Limburg.net, dat er vanuit gaat dat het beschermingsmateriaal tegen die tijd geleverd is.
Vanaf die datuim veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Judoteam Agglorex hervat trainingenZoomVanaf  morgen1 juli start een nieuwe fase in de heropstart van de sportbeoefening en daar zijn de judoka's van Judoteam Agglorex Lommel erg blij mee. Normaal gezien is de maand juli een vakantiemaand voor de judoclub, maar na drie maanden zonder judo heeft de club besloten om deze maand toch te trainen. "Eerst en vooral doen we dit omdat de judoka's elkaar erg gemist hebben en omdat zij op deze manier het judoseizoen op een "normale" manier met hun sportvriendjes kunnen afsluiten. Tevens (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Lommel - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwkomers bij Lommel-Kolonie

Dinsdag 30 juni 2020
Lommel - Nieuwkomers bij Lommel-KolonieVier nieuwe spelers zullen de kleuren van Grenstrappers Lommel-Kolonie verdedigen: Fabio Moons (Heusden06), Robin Van Endert (vrije speler), Wout van Eepoel (Kattenbos Sport) en Jordi Timmermans (Lutlommel).
Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige herbergbezoeker uit Hechtel-Eksel nam afgelopen weekend de auto van de caféuitbaatster. Hij vloog met de wagen een stuk verder op de Solterweg in Neeroeteren uit de bocht, belandde in de gracht en nam te voet de vlucht. Na een korte zoekactie kon hij aangetroffen worden door de politie Maasland. Hij legde een positieve ademtest af en bleek geen rijbewijs te hebben. De wagen is zwaar beschadigd.
Lommel - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jan Berghmans overleden

Maandag 29 juni 2020
Lommel - Jan Berghmans overledenZaterdag is Jan Berghmans overleden, de echtgenoot van Maria Martens. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring waarna zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom

Prijswinnaars boek 'Deus Vult'

Maandag 29 juni 2020
Lommel - Prijswinnaars boek 'Deus Vult'ZoomDoor allerlei omstandigheden heeft het ietsje langer geduurd dan anders, maar vandaag mogen we twee mensen gelukkig maken met een exemplaar van het tweede deel van de 'Deus Vult'-trilogie van onze Lommelse auteur Christian Meadow. De gelukkigen zijn Mariette Teuwens en Peter Cox. Zij mogen dit boek kortelings in hun brievenbus verwachten.
Lommel - De grote vakantie is weer daar...Zoom                                                                      (Foto Robert Boons)

Ons Molleke (20)

Zondag 28 juni 2020
Lommel - Ons Molleke (20)Zoom                                                                   (Cartoon Dirk Van Bun)
Grensgevallen
Lommel - Jumbo ontruimd na vreemde luchtDe Jumbo aan de Leenderweg in Valkenswaard is vanavond ontruimd nadat meerdere personen er onwel waren geworden. Er hing naar verluidt een vreemde lucht. Er wordt nu gezocht naar de oorzaak.
Lommel - Mislukte inbraak in OoievaarstraatOnbekenden ondernamen een inbraakpoging in de Ooievaarstraat in Balendijk. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Mimi Faes overleden

Zaterdag 27 juni 2020
Lommel - Mimi Faes overledenVandaag is Mimi Faes overleden, de weduwe van Gilbert Claeys. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Fam. Claeys- Faes, Korte-Vorenweg 24, 3920 Lommel.
Lommel - Materiaal gejat uit graafmachineIn Maatheide is materiaal gestolen uit een graafmachine. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Schade door noodweer

Zaterdag 27 juni 2020
Grensgevallen
Hevige regenval en wind hebben gisterenavond voor grote schade gezorgd in Valkenswaard. Putdeksels kwamen los en de straten werden bezaaid met takken. Op tal van plaatsen was er wateroverlast; zo kwam er water binnen in een aantal horecazaken.

Rudi Bleyen overleden

Zaterdag 27 juni 2020
Lommel - Rudi Bleyen overledenVandaag is Rudi Bleyen overleden, de weduwnaar van de op 6 mei jongstleden overleden Justin Lenaerts. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Van de klaver naar de hei

Zaterdag 27 juni 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Van de klaver naar de heiHet is bijna half negen. De avondzon gooit lange schaduwen tegen de muur van het binnenkoertje. Op de plaveien ligt Pol, mijn gewezen kater, zonder het minste greintje schroom, ondersteboven te genieten van de laatste stralen. Dit moet wel volmaakte tevredenheid voorstellen.
Er is toch echt wel iets met deze tijd van de dag. Onlangs hoorde ik hoe iemand op de radio dit het blauwe uurtje noemde. En van een paar vakanties in Tsjechië herinner ik me dat onze gastheer daar het over (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Lommel - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tommy Keersmaekers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Tegelbedrijf TK opgericht met zetel aan Voetvelden. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leggen van tegelvloeren, chapewerken, handel in bouwmaterialen en de aan- en verkoop van paarden.
André Wielockx en Tony Loos, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Lowi-Place opgericht met zetel aan het Kerkplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf en de verkoop van maaltijden aan boord van schepen en restauratiewagens én catering.
Lommel - Seppe zamelt geld in voor de neushoornsZoomSeppe, 9 jaar, is al van toen hij nog heel klein was zot van neushoorns. Toen hij nog niet zo goed kon praten noemde hij ze ‘neusjes’. Hij maakt zich veel zorgen om deze diersoort, en begrijpt niet waarom er stropers zijn die hen doden om hun hoorn. Al lang vraagt hij zich af wat hij zou kunnen doen om de neushoorns te redden. Samen met mama en papa is hij daarom wafels gaan verkopen in de buurt, bij familie, op het werk van mama en papa,… En zo heeft hij maar liefst 650 euro ingezameld voor de Neushoornstichting. Hij is hier heel blij om en hoopt dat hij zo toch al een beetje heeft kunnen kunnen helpen.

Motorrijder (31) gewond

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een 31-jarige motorrijder uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een val op de Oosterring in Genk. Hij werd daarbij gewond.

Fietser (30) omgekomen

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat In Overpelt is deze namiddag een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat gebeurde toen hij door een trekker met oplegger werd gepasseerd. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk; de vrachtwagenchauffeur, die na afloop in shock verkeerde, stelt dat hij niets abnormaals gevoeld heeft. Het parket Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Neerpelt.

Angèle Bammens overleden

Vrijdag 26 juni 2020
Lommel - Angèle Bammens overledenGisteren is Angèle Bammens overleden, de echtgenote van Staf Reynders. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Man randt 36 vrouwen aan

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Man randt 36 vrouwen aanVijf jaar cel, waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Hechtel-Eksel vandaag van de correctionele rechtbank in Hasselt heeft gekregen voor de aanranding van 36 vrouwen. De man kon dertien jaar toeslaan voor hij kon ontmaskerd worden. Hij sloeg onder meer in Hasselt en Mol.(PG)
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag All Metal Tools uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 juli ingediend worden.

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Lommel - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Lommel - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandalisme in Buntstraat

Donderdag 25 juni 2020
Lommel - Vandalisme in BuntstraatIn de Buntstraat is vandalisme gepleegd. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Ziekenhuizen worden Noorderhart

Donderdag 25 juni 2020
Lommel - Ziekenhuizen worden NoorderhartZoomHet Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Pelt slaan de handen in elkaar, dat is al even bekend. Beide ziekenhuizen liggen in vogelvlucht op slechts enkele kilometers van elkaar en werken al jaren samen, maar nu willen ze de krachten voluit bundelen. Vanmiddag werd de nieuwe naam van de ziekenhuisfusie - Noorderhart - onthuld tijdens een opening waar Peltenaar Stijn Meuris voor de gelegenheid de Peltse versie bracht van zijn bekende nummer ‘Ik hou van u’.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Reeksindeling dames eerste provincialeProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van eerste provinciale met volgende 13 clubs bekend gemaakt: Bilzen Utd, Bocholt A, Bokrijk A, Diepenbeek A, Fufo Beringen, KRC Genk C, Hamont 99, Sp. Hasselt, Lommel Utd A, Louwel, Membruggen, Esp. Pelt en STVV A.

Ongeval in Lommel-Barrier

Woensdag 24 juni 2020
Lommel - Ongeval in Lommel-BarrierDeze namiddag is op de Luikersteenweg een auto tegen een boom beland. De bestuurder is daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.

Man in elkaar geslagen

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend rond 3 uur een man in elkaar geslagen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Over de omstandigheden van het voorval is niets geweten. Er zijn drie verdachten in deze zaak.
Lommel - Reeksindeling vierde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling voor vierde provinciale B bekendgemaakt met volgende clubs: SV Breugel, Dilsen-Stokkem B, Eksel B, Ellikom, Grote Brogel, Heusden06, Lanklaar, Leut, Lommel Kolonie, Molenbeersel, Opglabbeek B, Opoeteren, Paal-Tervant B, Sporting Winterslag, Waterloos-Voorshoven en Wijshagen.

Stefano Marzo naar Roda JC

Woensdag 24 juni 2020
Lommel - Stefano Marzo naar Roda JCLommelaar Stefano Marzo, speler van Lokeren, verkast naar het Nederlandse Roda JC. Hij heeft er een contract ondertekend voor twee seizoenen.

Jeanette Vreys overleden

Woensdag 24 juni 2020
Lommel - Jeanette Vreys overledenGisteren is Jeanette Vreys overleden, de echtgenote van Leon Vanhoof. Zij was 83 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum, vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Reeksindeling derde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt met volgende ploegen:, Ham United, Exc. Hamont, Houthalen VV, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Lutlommel, Maasland NO, Neeroeteren, Opitter, Peer SV, SLW Maaseik, Sparta Lille, Turkse Rangers, Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Lommel - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lommelse zwembad opent 1 juli

Dinsdag 23 juni 2020
Lommel - Lommelse zwembad opent 1 juliZoom
Volgende week woensdag, 1 juli om precies te zijn, opent ons Lommelse zwembad opnieuw haar deuren. En ook in het cafetaria kan u dan terecht. Maar omwille van het goede weer, openen ze dit cafetaria al vanaf morgen! Vanaf 13 uur morgen woensdag kan u op het terras dan ook weer heerlijk genieten van een drankje, voorlopig nog wél zonder gerechten uit hun keuken... (Foto Robert Boons)
Lommel - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Lommel - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Lommel - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)

Lieske Schoofs overleden

Maandag 22 juni 2020
Lommel - Lieske Schoofs overledenGisteren is Lieske Schoofs overleden, de weduwe van Jef Gerits. Zij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jef Schillebeekx overleden

Maandag 22 juni 2020
Lommel - Jef Schillebeekx overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Jef Schillebeekx overleden, de echtgenoot van Maria Stans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jaak Vanbaelen overleden

Maandag 22 juni 2020
Lommel - Jaak Vanbaelen overledenZaterdag is de in Lommel woonachtige en uit Meeuwen afkomstige Jaak Vanbaelen overleden, de echtgenoot van Mia Vandecraen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomDaar houden ze er al rekening mee dat Marc Van Ranst niet alleen coronapatiënten maar in deze tijd ook blokkende studenten kan helpen... (Foto Robert Boons)
Lommel - Voetbal: Timo Cauwenberg naar LierseVoetbalclub Lierse Kempenzonen heeft een tweede verdediger weggeplukt bij Lommel SK. Na Ben Santermans maakt ook Timo Cauwenberg de overstap naar het Lisp. De 25-jarige linksback was einde contract, waardoor Lierse geen transfersom hoeft te betalen aan Lommel SK. Cauwenberg tekent een eenjarig contract bij zijn nieuwe club, met optie op een extra jaar.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Lommel - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)

Communiefoto

Zondag 21 juni 2020
Rudi's Column
Lommel - Communiefoto"Bij de grote boom of bij het tuinhuisje?" Dat moet de vraag ongeveer geweest zijn, net voor het nemen van de communiefoto na de mis. Ik moest in oktober van dat jaar nog twaalf worden. In de hoek van het gazon stond een hoge naaldboom. Onze bal verdween er wel eens achter. Bij de struiken iets verder was het nog erger als de bal erin terecht kwam. Dan haalden we de hark uit de barak. Iemand moest dan halfweg in het struikgewas kruipen om de bal eruit te harken. De spinnenwebben waren er altijd.
De keuze (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtelijke alcoholcontroles

Zondag 21 juni 2020
Lommel - Nachtelijke alcoholcontrolesBij nachtelijke alcoholcontroles - aan de parking van Cleblo, aan de Adelberg en op de N71 -  heeft de lokale politie afgelopen nacht 490 bestuurders gecontroleerd. Drie onder hen bliezen positief, twee anderen bereikten het "alarm"-niveau. Eén automobilist reed zonder geldige verzekering.  

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Lommel - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Gestart met de 'Foodbaron'

Zaterdag 20 juni 2020
Lommel - Gestart met de 'Foodbaron'ZoomAan het Dorp zijn Frank en Hans gestart met hun restaurant "De Foodbaron". Ze zijn gespecialiseerd in de gewone Belgische keuken maar dan met een exotisch tintje. We wensen hen veel succes! (Foto's Robert Boons)
Gestart met de 'Foodbaron'
Zoom

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Lommel - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Lommel - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht

Brandje in Katoenstraat

Vrijdag 19 juni 2020
Deze voormiddag ontstond brand in een schroothoop van Vanhees Metalen aan de Katoenstraat. De brandweer kwam ter plaatse.
Grensgevallen
Lommel - Luikerweg afgesloten door ongevalBij een zwaar verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard is in de vooravond tussen de grens in Lommel-Kolonie en de rotonde richting Borkel en Bergeijk een zwaargewonde gevallen. Het gaat om een autobestuurder die de macht over het stuur verloor, waardoor de auto een verkeersbord en een boom ramde en uiteindelijk in de berm kantelde. Het verkeersbord werd in een boom geslingerd. De hulpdiensten moesten de man bevrijden. De weg is in beide richtingen afgesloten, vermoedelijk tot 22 uur. 
Lommel - Bezoek Mariaziekenhuis versoepeldZoomIn het Mariaziekenhuis en het Revalidatie en MS centrum worden de coronamaatregelen inzake bezoek vanaf maandag versoepeld. Toch moet u een en ander in het oog houden, wilt u iemand gaan bezoeken. Alles staat hier uitgelegd.

Nieuwe vennootschap: De Waterkant

Donderdag 18 juni 2020
Alphonsus van der Heijden en Anna van den Broek, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap De Waterkant opgericht met zetel aan de Kanaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een drankgelegenheid, café-taverne en restaurant.

Auto en tractor botsen

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kamperbaan in Hechtel-Eksel raakten deze namiddag een auto en een tractor met aanhangwagen in een aanrijding betrokken. Beide voertuigen belandden in de gracht. De autobestuurster werd daarbij gewond.

Koperdieven op het matje

Donderdag 18 juni 2020
Lommel - Koperdieven op het matjeVandaag moesten vier koperdieven die toesloegen bij Emgo aan de Balendijk zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Hasselt. Het Openbaar ministerie vorderde celstraffen tot 20 maanden. De verdediging drong aan op een werkstraf. Op 11 augustus valt het verdict in deze zaak. (PG)

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".

Jenny Smeekens overleden

Donderdag 18 juni 2020
Lommel - Jenny Smeekens overledenIn WZC Ploegdries is dinsdag Jenny Smeekens overleden, de echtgenote van Jan Janssen. Ze was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Monique Janssen, Kleine Dijk 15, 3920 Lommel. 

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.
Lommel - Nieuwe deken Philippe op werkbezoekZoomE.H. Jan Philippe (44), de deken van het nieuwe dekenaat Pelt, de samenvoeging van de dekenaten Hamont, Lommel en Peer, was vandaag op werkbezoek in Overpelt. Na afloop poseerde de nieuwe deken (links) graag met pastoor-moderator Theo Borgermans voor de foto. Deken Philippe treedt op 1 september in functie.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Lommel - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Lommel - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Opgebrand en uitgeblust

Woensdag 17 juni 2020
Danny doet Danny
Lommel - Opgebrand en uitgeblustDe pijn op zich is niet het probleem. Mijn one-track mind en mijn fanatisme, dat zijn de grote struikelblokken. Gevallen ben ik nochtans niet, noch recent letterlijk of figuurlijk tegen de schenen geschopt. Feit blijft dat ik te kampen heb met een overbelaste nek- en scheenbeenspier. Ander feit is dat penetrante pijnscheuten op die locaties mijn gedachten momenteel overwoekeren. Heb geen medelijden. Ik verdien het niet.
We maken een sprongetje terug in de tijd. Heel voorzichtig. Drie weken geleden scheurde (…) Het hele nieuwsbericht

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Lommel - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee lichtgewonden bij botsing

Dinsdag 16 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's in de Kiefhoekstraat in Hechtel-Eksel. Daarbij zijn de twee bestuurders lichtgewond geraakt.

Tanktoerisme herneemt

Dinsdag 16 juni 2020
Nu de grenzen weer open zijn herneemt het tanktoerisme in de grensstreek. Bij ons is de benzine 35 cent per liter goedkoper dan in Nederland. De prijs van de diesel is er nagenoeg even hoog.

Josée Loomans overleden

Dinsdag 16 juni 2020
Lommel - Josée Loomans overledenGisteren is Josée Loomans overleden, de echtgenote van Guy Slegers. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar asurne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Bart Morlion schrijft boek over 'pijn'ZoomU kent hem wellicht als 'topdokter' op VIER, maar wat u misschien niet weet is dat hij een geboren en getogen Lommelaar is. Momenteel woont hij wel niet meer in onze stad, maar hij groeide er wél op. Hij heeft zijn levenswerk gemaakt van de bestrijding van chronische pijn en is een wereldexpert die expertise koppelt aan empathie, kritische zin aan een constructieve visie. Nu schreef hij er een boek over met als sprekende titel 'Pijn'. In dit boek haalt hij kennis uit oost en west, combineert (…) Het hele nieuwsbericht

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Lommel - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...

Ons 'Molleke' (19)

Dinsdag 16 juni 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (19)Zoom                                                                     (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Birger Vandael naar Zonhoven UnitedLommel SK leent keeper Birger Vandael (19) voor een jaar uit aan Zonhoven United. Rik De Kuyffer (21) verlaat Lommel SK en tekende een contract van twee jaar bij Knokke.

Nieuwe vennootschap: Mino

Maandag 15 juni 2020
Kris Jacobs uit Lommel heeft de besloten vennootschap Minoopgericht met zetel aan de Broekstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwikkelen van activiteiten op het vlak van projecten van onroerende goederen waarbij de vennootschap gebouwen zal optrekken om deze over te dragen aan derden.
Lommel - Brandstichting flitspaal voorkomenVanochtend, kort na 2 uur, heeft de politie een man opgepakt die op de Luikersteenweg een flitspaal in brand wilde steken. De man had een jerrycan met brandstof bij.

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Lommel - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.

Fien Verhoeven overleden

Maandag 15 juni 2020
Lommel - Fien Verhoeven overledenGisteren is Fien Verhoeven overleden, de echtgenote van Jos Dekkers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne krijgt een plaats in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Ode aan Jan

Maandag 15 juni 2020
Danny doet Danny
Lommel - Ode aan JanZoomOpwinding kent verschillende vormen. Zowel positieve als negatieve. Soms van beide soorten tegelijkertijd. Op een zwoele zomeravond, het moet ergens in juli of augustus van het jaar 1984 geweest zijn, zat ik zoals zo vaak samen met een aanzienlijk aantal van mijn neven en vooral nichten zomaar wat te zitten. Vrij anoniem, want ik was nogal een stille in dergelijke groepgebeurens, ook al omdat ik de jongste van het lot was en ik niet altijd in staat was om de gesprekken te volgen. Opeens zei een van mijn nichten: (…) Het hele nieuwsbericht

Nog eens de Leopoldlaan

Maandag 15 juni 2020
Lommel - Nog eens de LeopoldlaanZoom                                                                           (Foto Robert Boons)
Lommel - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Inbraak op Norbert Neeckxlaan

Zaterdag 13 juni 2020
Lommel - Inbraak op Norbert NeeckxlaanIn de Norbert Neeckxlaan is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Transfernieuws bij Lutlommel

Zaterdag 13 juni 2020
Lommel - Transfernieuws bij LutlommelGert Meeus en Jente Custers, beiden Lindel-Hoeven VV, en Davy Belmans (Grote Heide) maken de overstap naar Lutlommel VV. Drie spelers verlaten Lutlommel VV: Brentl Geysmans (Herkol), Dolmeniric Ogur (Alken) en Lars Gevers (Achel).

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Lommel - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht

Bloot en spelen

Zaterdag 13 juni 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Bloot en spelenJe hoort me al aankomen. Weer zo’n vermassacreerde uitdrukking waar Chel door geobsedeerd is. Maar lees voor alle zekerheid toch maar voort.
Uit onze geschiedenislessen herinneren wij ons nog wel dat het West-Romeinse rijk ten onder gegaan is aan decadentie. Of wat dacht je van die keizer die zijn paard tot consul benoemde? En dan zie ik in gedachten weer keizer Nero op zijn balkon staan te kraaien van pret, nadat hij zelf Rome in brand had laten steken.
Liederlijk was het leven van die (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Geens overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Lommel - Jef Geens overledenIn WZC Kapitelhof is vandaag Jef Geens overleden, de echtgenoot van Liza Bergmans. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Marc Meylaers herkozen als voorzitter VKW-LimburgDe raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW-Limburg heeft gisteren Lommelaar Marc Meylaers (54 - foto) herkozen als voorzitter, voor een periode van drie jaar. Meylaers was meer dan 20 jaar actief bij LAG Trailers in Bree en is sinds 2015 CEO van het verhuurbedrijf ATL Renting in Tessenderlo.

Simonne Van Vlerken overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Lommel - Simonne Van Vlerken overledenGisteren is Simonne Van Vlerken overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Angèle Raeymaekers overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Lommel - Angèle Raeymaekers overledenWoensdag is Angèle Raeymaekers overleden. Zij was 60 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.

Ons 'Molleke' (18)

Vrijdag 12 juni 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (18)Zoom                                                              (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Met de huisvuilzak naar het recyclageparkHeb je een volle huisvuilzak die je niet buiten kan zetten omdat je, bijvoorbeeld, op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen. Let op: dit kan pas vanaf dinsdag 16 juni, tot 12 september.
Lommel - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Margot Smidt overleden

Donderdag 11 juni 2020
Lommel - Margot Smidt overledenDinsdag is Margot Smidt overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Germaine Mannaerts overleden

Donderdag 11 juni 2020
Lommel - Germaine Mannaerts overledenGisteren is Germaine Mannaerts overleden, de weduwe van Jaak Bleys. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws
Grensgevallen
Het stadsbestuur van Eindhoven wil tegen 2030 auto's die aangedreven worden door een motor op benzine, diesel of lpg bannen, althans binnen de Ring. Voor vervuilende vrachtwagens, zakelijke bestelwagens en bussen moet de maatregel al in 2025 ingaan. Uiteindelijk moet het hele gebied uitstootvrij zijn. De plannen zijn nog niet definitief; ze komen half september voor de gemeenteraad. Daarna wordt er gepraat met het bedrijfsleven en de inwoners.

Neos laat leden niet in de steek

Donderdag 11 juni 2020
Lommel - Neos laat leden niet in de steekZoomOm het wegvallen van de activiteiten wegens dat vervelend virus wat te verzachten, brachten leden van het bestuur van Neos Lommel een bezoek aan alle leden om even te polsen naar hun welzijn. De leden mochten al elke maand de Nieuwtjes, de nieuwsbrief van de afdeling ontvangen, maar deze maand hebben ze toch iets extra bedacht. Elk bestuurslid trok op pad met een aantal mooie bloempotjes die ze persoonlijk gingen afgeven bij de leden met de boodschap dat zij hen niet vergeten zijn. De reactie van de leden was dan ook deugddoend en gaf het bestuur zeker energie om verder te werken aan een mooi programma voor volgend werkjaar. (Bijdrage Hélène Vissers)
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.

Fietser tegen kraan

Woensdag 10 juni 2020
Lommel - Fietser tegen kraanOp de Ekselsebaan belandde vanmorgen een 60-jarige fietser tegen een kraan. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Ghislaine Oris overleden

Woensdag 10 juni 2020
Lommel - Ghislaine Oris overledenGisteren is in WZC Aan de Beverdijk in Achel de uit Achel afkomstige Ghislaine Oris overleden, de weduwe van Leonard Vanderhoydonks. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kolonie.

Plan voor redding Eurocircuit

Woensdag 10 juni 2020
Grensgevallen
Investeerders hebben zich bereid verklaard om geld te steken in een reddingsplan voor het Eurocircuit in Valkenswaard. Zij koppelen daar wel garanties van de gemeente aan.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Lommel - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Siebe Paesen verlaat Lommel SK

Woensdag 10 juni 2020
Lommel - Siebe Paesen verlaat Lommel SKSiebe Paesen van Lommel SK heeft een contract van drie jaar getekend bij Patro Maasmechelen. De 19-jarige aanvaller genoot zijn opleiding bij KRC Genk.

Agressieveling veroordeeld

Dinsdag 9 juni 2020
Lommel - Agressieveling veroordeeldEen twintiger uit Lommel heeft vandaag twee jaar cel met uitstel gekregen voor het uitdelen van slagen. Aan het slachtoffer moet hij ruim 17.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)
De besloten vennootschap Wilgrun uit Lommel en de besloten vennootschap Idealis Invest uit Hamont-Achel hebben de besloten vennootschap Bankers Construct opgericht met zetel aan De Vryheyt in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwikkelen en realiseren van onroerend goed projecten en de uitoefening van het beroep van vastgoedmakelaar.

Louisa Geys overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Lommel - Louisa Geys overledenin WZC Kapittelhof is zondag Louisa Geys overleden, de weduwe van Jef Vanduffel. Ze was 87 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden in de kerk van Lommel-Centrum. Begroeting met inachtname van de coronamaatregelen: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Lommel - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto en lijnbus botsen

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wijchmaalsebaan in Hechtel-Eksel raakten vanmiddag een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. De autobestuurster raakte daarbij gewond.

Auto vliegt over middenberm

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond slipte een auto op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. De wagen vloog over de middenberm en kwam vervolgens in aanrijding met twee voertuigen die in de andere rijrichting reden. Bij het ongeval viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het Mariaziekenhuis gebracht.

Maria Serneels overleden

Maandag 8 juni 2020
Lommel - Maria Serneels overledenVandaag is in WZC Hoevezavel Maria Serneels overleden, de weduwe van Jaak Goossens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info

Resultaat snelheidscontroles

Maandag 8 juni 2020
Lommel - Resultaat snelheidscontrolesAfgelopen weekend werden er snelheidscontroles uitgevoerd op volgende locaties: N71, Voermansstraat, Werkplaatsen en Kerkhovensesteenweg. Daarbij werden 2061 voertuigen gecontroleerd en 175 chauffeurs reden er te snel.

Volgende zondag vaderdag

Maandag 8 juni 2020
Lommel - Volgende zondag vaderdagZoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Woninginbraak op de Loberg

Zondag 7 juni 2020
Lommel - Woninginbraak op de Loberg
Dieven verschaften zich gisterenavond toegang tot een woning aan de Loberg. Of zij er buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Ons Molleke (17)

Zondag 7 juni 2020
Lommel - Ons Molleke (17)Zoom                                                              (Cartoon Dirk Van Bun)

Nand Keyken overleden

Zondag 7 juni 2020
Lommel - Nand Keyken overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Nand Keyken overleden, de weduwnaar van Julia Van der Poorten. Hij woonde voorheen in Leopoldsburg en was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Lommel - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Lommel - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

Tony Loomans overleden

Zaterdag 6 juni 2020
Lommel - Tony Loomans overledenGisteren is Tony Loomans overleden, de echtgenoot van Anny Dingens. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Meutestraat 9, 3920 Lommel.

Het antwoord

Zaterdag 6 juni 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Het antwoordWe fietsen langs de zaak waar we samen ooit naartoe gingen voor een koffie na de middag. Niet ver van het appartement waar ons ma woonde. Voor het pand staan twee achtergelaten terraspanelen. Ze vormen samen een hoek en staan er ietwat verloren. Ze lijken de herinnering te bewaren van het café dat al jaren leeg staat.
We zijn op weg naar het woonzorgcentrum. Het is opnieuw mooi weer, dus het coronabezoek kan buiten doorgaan. Ze zit al klaar aan haar zijde van de nadarhekken, die met slingers mooi (…) Het hele nieuwsbericht

CVO Lino wordt CURSA

Zaterdag 6 juni 2020
CVO Lino kent al een lange geschiedenis van volwassenenonderwijs in Noord-Limburg. Nu zet dit CVO het verhaal verder vanonder een nieuw zeil. Vanaf september zal CVO Lino CURSA Noord worden. Zo blijft er nog maar één CVO over van het gemeenschapsonderwijs in Limburg. Antonio Pascale wordt regiodirecteur voor CURSA Noord en Herwig Bruyninx blijft directeur van CURSA.  
Als eerste grote gezamenlijke actie zetten beide CVO’s nu een online infobeurs op, want ook (…) Het hele nieuwsbericht

Aan het (slag)werk!

Zaterdag 6 juni 2020
Lommel - Aan het (slag)werk!ZoomDe leerkrachten slagwerk van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben een kort filmpje gemaakt om hun instrumenten te promoten. Wie nog niet weet welk instrument te kiezen volgend schooljaar, kan zich nog inschrijven via www.kanl.be.  
De besloten vennootschap Milinas en Roeland Schuurmans, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Isolatiestock opgericht met zetel in Maatheide in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in alle soorten isolatiematerialen met alle benodigde toebehoren.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Na een evaluatievergadering met Fedasil, het Rode Kruis en de Limburgse burgemeesters die op hun grondgebied een asielcentrum hebben is beslist om de COVID-19-maatregelen die sinds 25 maart in de Limburgse asielcentra van kracht waren, vanaf komende maandag terug te draaien, behalve in Helchteren. Dat meldt waarnemend gouverneur Michel Carlier.
Enige uitzondering is dus het asielcentrum van Houthalen-Helchteren, waar voor het eerst een aantal besmettingen met COVID-19 is vastgesteld. De (…) Het hele nieuwsbericht
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Lommel - Weer bezoek mogelijk in MariaziekenhuisMaandag starten het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum met een aangepaste bezoekregeling. Hoe dit precies verloopt en welke patiënten bezoek mogen ontvangen, lees je hier. Zo moeten bezoekers een mondmasker dragen en is bezoek enkel mogelijk als u als bezoeker geregistreerd bent.
Ook in het Revalidatie & MS Centrum is de bezoekregeling aangepast. Ze is niet helemaal dezelfde als in het ziekenhuis. Hier leest u er meer over.  
Lommel - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).

Virginia Wouters overleden

Donderdag 4 juni 2020
Lommel - Virginia Wouters overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Virginia Wouters overleden, de weduwe van August Mermans. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Lommel - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in Kerkstraat: Chocolat

Donderdag 4 juni 2020
Lommel - Nieuw in Kerkstraat: ChocolatZoomVorige week opende in de Kerkstraat een nieuwe zaak: Chocolat. De naam spreekt voor zich, want u kan er terecht voor allerlei lekkers dat rechtstreeks of onrechtstreeks met dit product verbonden is. En vanaf volgende week kan je ook ter plaatse van al dit lekkers proeven. Veel succes! (Foto's Annie Teuwens)
Nieuw in Kerkstraat: ChocolatNieuw in Kerkstraat: Chocolat
Zoom

Jos Maes overleden

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - Jos Maes overledenGisteren is Jos Maes overleden, de weduwnaar van Anna Vandecraen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in zeer beperkte kring. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Auto over de kop op Ringlaan

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - Auto over de kop op RinglaanEen automobilist is lichtgewond geraakt toen hij met zijn voertuig over de kop ging op de Ringlaan. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Lommel - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Ons 'Molleke' (17)

Woensdag 3 juni 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (17)Zoom                                                                      (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Suske en Wiske-stickers voor verzamelaarsZoomDat de stickeractie van het Rode Kruis dit jaar niet doorging, was niet alleen voor hen erg vervelend, ook de verzamelaars van deze stickers vonden het bijzonder jammer. Daarom willen ze graag een handje helpen door een 25-tal stickers uit te delen aan verzamelaars! Verzamel jij de Rode Kruisstickers, maar heb je er dit jaar helaas geen kunnen vast krijgen? Stuur dan een mailtje met jouw gegevens naar de voorzitter (voorzitter[!]lommel.rodekruis.be) en hij bezorgt deze dan bij jou. Je krijgt deze sticker helemaal gratis, maar een vrije gift wordt uiteraard altijd geapprecieerd. Dit is helemaal jouw keuze! Het belangrijkste is dat de verzamelaars ook dit jaar aan een sticker kunnen geraken.

Liefdesverklaring

Woensdag 3 juni 2020
Danny doet Danny
Lommel - LiefdesverklaringMet mij hou je best geen rekening. Ik ben Danny de Dubbelzinnige. De levensfilosoof die het leven niet al te serieus neemt. De denker die er meestentijds eigenaardige meningen op nahoudt, ook al zijn ze soms herkenbaar.
Liefde en haat, de meest besproken en beschreven menselijke gevoelens aller tijden, worden te pas en te onpas benaderd als tegenstellingen. Ze zijn het niet. De ‘omslaanbaarheid’ is te groot. Niet opzoeken in de Van Dale. Het desbetreffende woord staat er niet eens in, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.
Lommel - Transfers bij basket Croonen LommelBasketbalclub Croonen Lommel (Top Divisie 1) heeft Chiel Konings (Limburg United B) aangetrokken. Dit meldden we u al eerder. Maar er zijn ook enkele uitgaande transfers te melden, nl. Daan Rosenmuller die verkast naar Hasselt BT, en Martijn Hendriks die naar Stevoort trekt.

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)
Lommel - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Chris Simons overleden

Maandag 1 juni 2020
Lommel - Chris Simons overledenZaterdag is Chris Simons overleden. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Lutlommel verwelkomt Davy BelmansLutlommel VV heefr speler Davy Belmans aangetrokken. Hij komt over van Sporting Grote Heide.
Lommel - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.

Nog meer kids naar school

Maandag 1 juni 2020
Lommel - Nog meer kids naar schoolZoom                                                                           (Foto Robert Boons)
Lommel - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland openZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel