Het overige nieuws

Code rood voor Noord-Brabant

Woensdag 30 september 2020
Grensgevallen
Lommel - Code rood voor Noord-BrabantOns land heeft code rood afgegeven voor de Nederlandse provincie Noord-Brabant, waarin onder meer Eersel, Bergeijk, Eindhoven, Valkenswaard en Cranendonck liggen. Wie er twee dagen of langer heeft verbleven, moet vanwege het hoge aantal coronabesmettingen vanaf vrijdagmiddag bij zijn terugkeer in België een coronatest ondergaan en in quarantaine. Reizen naar en vanuit Noord-Brabant wordt ten zeerste afgeraden. Voor Nederlands-Limburg (met o.m. Weert) geldt nog altijd code oranje.

Eigen actuele tekst van Miet Luyten

Woensdag 30 september 2020
Lommel - Eigen actuele tekst van Miet LuytenZoomEen eigen tekst op de song van Debbie uit de jaren '70, 'Everybody join hands' door Miet Luyten, twee jaar geleden nog finaliste van 'The Voice Senior'. Een erg toepasselijke tekst met héél wat verwijzingen naar corona en ons gedrag daartegenover...

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Lommel - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Lommel - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Lommel - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Lommel - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Coronaproof heropstart van koor Het DaghetZoomNa een noodgedwongen lange periode van non-activiteit, om een welbekende reden, heeft koor Het Daghet sinds enige weken de draad (en de partituren) weer opgenomen om terug te kunnen zingen en repeteren. Er zijn momenteel, en begrijpelijk, geen nieuwe projecten of uitvoeringen in het vooruitzicht of gepland. Maar de drang om terug samen te komen en om te zingen was te groot.
Volledig in overeen stemming met de coronavoorschriften van het overkoepelend orgaan “Koor en Stem”, is het (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Gielen overleden

Dinsdag 29 september 2020
Lommel - Josée Gielen overledenIn Leuven is gisteren Josée Gielen overleden, de echtgenote van Joseph Van Neylen. Ze was 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Josée zal begraven worden op de begraafplaats van Pelt-centrum. 

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Lommel - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Lommel - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Wie heeft de grootste (corona)pompoen?ZoomVerleden jaar stond het record op 345 kilo... Doet er iemand dit jaar beter? Hoe dan ook, de weging in openlucht vindt dit jaar plaats nu zondag vanaf 14 uur op de parking van het Klosterhof. Voor ieder deelnemend kind met een mooi versierde pompoen is er een attentie, en voor allen is er pompoensoep!

Nieuwe venootschap: T. Nijs & Co

Dinsdag 29 september 2020
Tom Nijs uit Lommel heeft de besloten vennootschap T. Nijs & Co opgericht met zetel aan de Peter Aertsstraat in Lommel. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau en om het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

New York en corona

Dinsdag 29 september 2020
Van onze man in New York
Lommel - New York en coronaZoomNew York City is hard getroffen door het Covid-19 virus. Wie vandaag door Manhattan wandelt ziet een sterk veranderde stad. Geen toeristen, veel minder pendelaars en gesloten winkels, hotels en restaurants. Restaurants mogen pas vanaf deze week weer binnen serveren als ze hun capaciteit van zitplaatsen beperken tot 25%. Ze mochten wel al buiten klanten bedienen en hebben de toelating om parkeerplaatsen in te palmen om terrassen te maken of uit te breiden. Dit was zo succesvol bij de inwoners dat New York stad deze toestemming voor onbepaalde duur gaat verlengen. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
New York en coronaNew York en corona
Zoom

Horeca in Nederland dicht om 22u

Maandag 28 september 2020
Grensgevallen
Lommel - Horeca in Nederland dicht om 22uHorecazaken in Nederland moeten voortaan 's avonds om 22u dicht. Dat heeft premier Mark Ruitte vanavond bekendgemaakt. Het is een van de maatregelen, bedoeld om de verdere uitbreiding van het coronavirus te voorkomen. Andere maatregelen zijn de verplichting om je in een horecazaak en bij een kapper te registreren, het verbieden van publiek bij wedstrijden in het voetbal, het sluiten van sportkantines, het stimuleren van thuiswerken en het advies om in winkels in de Randstad een mondkapje te dragen. Dat laatste advies is overgenomen door voorzitter John Jorritsma van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost; hij roept de detailhandel in zijn regio - dus incl. Eindhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Bergeijk,... - "ernstig en dringend" op om een mondkapjesplicht in te stellen voor personeel en klanten.

Schapen aangevallen in Kattenbos

Maandag 28 september 2020
In een weide aan de Leyssensmolen in Kattenbos zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee schapen aangevallen, vermoedelijk door een wolf. Eén schaap is dood, het andere moest afgemaakt worden.

Josée Vanhoof overleden

Maandag 28 september 2020
Lommel - Josée Vanhoof overledenVandaag is Josée Vanhoof overleden, de weduwe van Frans Swinnen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Liesbeth Nijs overleden

Maandag 28 september 2020
Lommel - Liesbeth Nijs overledenZaterdag is de uit Kaulille afkomstige en in Lommel woonachtige Liesbeth Nijs overleden, de echtgenote van Nestor Bosmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

U21 Lutlommel - Park Houthalen 0-6

Maandag 28 september 2020
De U21 van Lutlommel gingen de boot in tegen Park Houthalen. Uitslag: 0-6.

Hubert Jutten overleden

Maandag 28 september 2020
Lommel - Hubert Jutten overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Hubert Jutten overleden, de weduwnaar van Marthe Kenis. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Teambuilding voor volleydames Lovoc

Maandag 28 september 2020
Lommel - Teambuilding voor volleydames LovocZoomDe seniorencompetitie in het volleybal is vanwege Covid19 nog niet van start gegaan. Ideaal moment voor de dames A van LOVOC om op teambuilding te gaan. Kwestie van mekaar nóg beter te leren kennen en vertrouwen, en als team beter en sterker te worden. Ze gingen een dagje fysieke uitdagingen tegemoet op Kelchterhoef. Uitdagingen die ze uiteraard als een hecht team moesten uitvoeren. Ze maakten er enorm veel plezier, overwonnen angsten, lachten en gilden dat het een lieve lust was en draaiden de (…) Het hele nieuwsbericht
Teambuilding voor volleydames LovocTeambuilding voor volleydames Lovoc
Zoom

Damesvoetbal: Bokrijk-Lommel 0-1

Maandag 28 september 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS gewonnen bij Bokrijk Sport. Uitslag: 0-1.

Eindelijk regering in zicht?

Maandag 28 september 2020
Lommel - Eindelijk regering in zicht?Zoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Basket Lommel naar tweede ronde beker

Maandag 28 september 2020
Lommel - Basket Lommel naar tweede ronde bekerVilvoorde - Croonen Lommel: 71-77 (Quarters: 24-22, 10-17 (34-39), 20-21 (54-60), 17-17)
Het was onwezenlijk stil in de Stedelijke sporthal van Vilvoorde waar enkel spelers, coaches, tafelverantwoordelijken en scheidsrechters aanwezig waren: geen publiek en cafetaria gesloten. In deze beslissende poulewedstrijd van de Beker van België vergrootte derdeklasser Vilvoorde de 5 punten-voorgift tot 10-0 (3’) en Lommel moest wachten tot de 17de minuut om een eerste keer op voorsprong (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Grenstrappers

Zondag 27 september 2020
Lommel - Gelijkspel voor GrenstrappersDe Grenstrappers van Lommel-Kolonie zijn vandaag tegen Eksel B niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Lommel - De Adelberg opent bijzonder cultuurseizoenZoomDe Adelberg heeft er lang naar uitgekeken en het eerste weekend van oktober is het eindelijk zover! Dan verwelkomt het cultuurcentrum opnieuw met open armen publiek en artiesten tijdens de opening van het nieuwe cultuurseizoen 2020-2021 dat in alle opzichten een bijzonder seizoen wordt waarin alles draait rond 'Dromen' van een mooie toekomst en ‘Beleven' van magie.
Sinds de start van de ticketverkoop werden er in totaal al meer dan 6.700 tickets verkocht!  Bezoekers hebben er (…) Het hele nieuwsbericht

Gele limonade en spa bruis

Zondag 27 september 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Gele limonade en spa bruis“Thuis hadden we vroeger alleen gele limonade en spa bruis. En tafelbier. Cola kwam pas later. Toen we erover bleven zagen.” Ik vertelde het thuis aan mijn vrouw nadat ik van de drankenhandel terugkwam. Ze had me gevraagd om enkele flesjes Perrier mee te brengen. Maar ik kon ze niet vinden en ik was al enkele keren op goed geluk met een lege winkelkar de winkel rondgereden. Zoals een wielertoerist die de weg kwijt is, want ik kon niet meer op de naam van het Franse bruiswater komen. Voor de man aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Kattenbos-Kadijk 1-1

Zaterdag 26 september 2020
Lommel - Kattenbos-Kadijk 1-1ZoomKattenbos is deze namiddag, thuis tegen Kadijk, niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het was gezellig druk en de toeschouwers zagen de bezoekers voor de rust op voorsprong komen. Na de rust kwam Kattenbos echter opzetten en kwam de thuisploeg verdiend langszij dankzij een prachtige pegel van Kilic.
Coach Cochet van Kattenbos was een tevreden man: "Voor deze uitslag had ik vooraf natuurlijk getekend maar de inzet van mijn jongens werd beloond met een doelpunt en op het einde had er met een paar gemiste kansen misschien meer ingezeten, alhoewel ook Kadijk enkele kansen miste." (Foto JJ)
Kattenbos-Kadijk 1-1
Zoom

Damesvoetbal: verlies voor Lommel

Zaterdag 26 september 2020
In de Tweede Provinciale van het vrouwenvoetbal hebben de dames van Lommel WS B fors verloren van KFC Eksel: 16-0...
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Géén Teutenmarkt meer dit jaar

Vrijdag 25 september 2020
Naar aanleiding van de slechte weersvoorspellingen heeft het Teutenvrienden Team beslist om dit weekend - en bij uitbreiding de rest van het seizoen - geen Teutenmarkt op zondag meer te organiseren. De marktkramers zien jullie graag terug op de eerste zondag van april 2021!

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Lommel - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screeningDe Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zondag derby Lutlommel - VerbroederingZoomTerwijl Kattenbos dus Kadijk ontvangt zaterdag, kan u aanstaande zondag om 15.00 uur in Lutlommel terecht voor de derby tussen Lutlommel en Verbroedering. Lutlommel heeft momenteel een 6 op 6, gaat dit zo blijven?
Lommel - KFC Kattenbos klaar voor eerste wedstrijdZoomDe spelers van KFC Kattenbos trainden op de donderdagtraining hard om klaar te zijn voor hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De wedstrijd wordt op zaterdagavond om 17 uur gespeeld en het bestuur heeft er alles aan gedaan om alles coronaproof te laten verlopen. Trainer Bert Cochet wil ondanks enkele gekwetste spelers toch een goed resultaat behalen tegen titelkandidaat Kadijk. "Mijn spelers staan op scherp en gaan er alles aan doen om de drie punten thuis te houden" zei hij na de laatste training. Dus voor een leuke wedstrijd moet je zaterdag in Katttenbos zijn.

Nieuwe vennootschap: Gimath

Donderdag 24 september 2020
Pascal Vermeulen uit Laakdal heeft de besloten vennootschap Gimath opgericht met zetel in Gelderhorsten in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitwerking van projecten op het gebied van waterbeheer, elektronica en mijnbouw.

Drie faillissementen

Donderdag 24 september 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag drie Lommelse ondernemingen failliet verklaard: adviesbureau Metamorfose, handelszaak Consa en cateringbedrijf Doruk.

Chris Moelans overleden

Donderdag 24 september 2020
Lommel - Chris Moelans overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Chris Moelans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Louiza De Vrindt overleden

Donderdag 24 september 2020
Lommel - Louiza De Vrindt overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Overpelt woonachtige Louiza De Vrindt overleden, de weduwe van Gaston Dewitz. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Lommel - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Lommel - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Ondergronds drugslab uitgegraven

Woensdag 23 september 2020
Grensgevallen
In de bossen aan de Luikerweg in Valkenswaard heeft de politie vanmorgen een ingegraven drugslab voor de productie van synthetische drugs bovengronds gehaald. Dat gebeurde na een tip van de politie in ons land. Vlakbij het lab werden ook diverse grondstoffen gevonden. De grond zal gesaneerd worden.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Eindhoven CS wordt een groot internationaal treinknooppunt. "Het aantal treinritten in deze snelgroeiende Brabantse regio moet straks ook nationaal verdubbelen. Anders dreigt de stad als economisch centrum met veel huizenbouw en banen onbereikbaar te worden", zegt de Nederlandse spoorbeheerder ProRail. De regio Eindhoven trekt vandaag aan de bel bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur met een wensenlijstje om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.

Provil streamt lessen live

Dinsdag 22 september 2020
Lommel - Provil streamt lessen liveZoomZoals overal mogen de meeste leerlingen van Provil gelukkig weer de lessen bijwonen. De school laat de enkelingen die momenteel in quarantaine moeten blijven echter niet in de steek en installeerde hoogwaardige streamingsapparatuur in de lokalen.
Voor een paar leerlingen uit verschillende klassen startte het schooljaar anders dan verwacht. Ze testten negatief op het coronavirus, maar verblijven nog wel in quarantaine. Samen met de leerkrachten werd gezocht naar de best mogelijke oplossing om te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Dutch Bakery Belgium

Dinsdag 22 september 2020
De besloten vennootschap Dutch Bakery Group uit Tilburg heeft de besloten vennootschap Dutch Bakery Belgium opgericht met zetel aan de John Cockerillstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de productie, marketing en verkoop van broodproducten.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

Kosmos pakt uit met 'Fluxus Kosmos'

Dinsdag 22 september 2020
Lommel - Kosmos pakt uit met 'Fluxus Kosmos'ZoomOp 3 februari van dit jaar werd onze Lommelse kunstkring Kosmos abrupt geconfronteerd met het coronavirus en gingen ze in lockdown. Op kunstgebied geen bezoeken meer aan musea, expo’s of theater. Ze zaten met een ei. Enkele leden staken de koppen virtueel bij elkaar en gingen broeden. Het kuiken dat uit zijn schelp kroop kreeg de naam: FLUXUS Kosmos - Art Project. ‘Stel, we nemen 2 kunstenaars die onafhankelijk van elkaar werken aan éénzelfde werk. Iedereen start met gelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kathleen Woinin wint fotowedstrijd

Dinsdag 22 september 2020
Lommel - Kathleen Woinin wint fotowedstrijdZoomKathleen Woinin uit Lommel heeft de fotowedstrijd "Bosland in beeld" gewonnen. Met haar foto "Run Wild" (boven) pakte ze de gouden medaille. Jente Kasprowski uit Hechtel-Eksel werd met "Vogels spotten" tweede en Leon Van Ham uit Lommel met "Chillen in Blekerheide" derde. Die twee foto's staan onder dit bericht.
"'Run Wild' vat Bosland haast in één beeld samen: topnatuur, speelsheid en vooral een avontuur voor kinderen," zegt juryvoorzitter Luc Dalemans. "De (…) Het hele nieuwsbericht
Kathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijd
Zoom

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Lommel - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Sevens overleden

Dinsdag 22 september 2020
Lommel - Henri Sevens overledenGisteren is Henri Sevens overleden, de echtgenoot van Alice Strackx. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

U21 Kattenbos kloppen Stal

Dinsdag 22 september 2020
Lommel - U21 Kattenbos kloppen StalDe U21 van Kattenbos Sport hebben Stal Sport verslagen. Uitslag: 2-1.

Valentin de Condé overleden

Maandag 21 september 2020
Lommel - Valentin de Condé overledenVandaag is Valentin de Condé overleden, de echtgenoot van Els Mertens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Botsing op rotonde

Maandag 21 september 2020
Lommel - Botsing op rotondeVanochtend kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de rotonde aan de N71. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Lommel SK loot Zelzate

Maandag 21 september 2020
Lommel - Lommel SK loot ZelzateVoor de vijfde ronde van de Beker van Belgïe (Croky Cup) heeft Lommel SK Zelzate geloot. Lommel SK speelt thuis. De wedstrijden van de vijfde ronde staan geprogrammeerd op 11 oktober.
Lommel - Man verdacht van verkrachting petekind
Een 40-jarige man uit Lommel stond vandaag in Hasselt terecht omdat hij er van wordt verdacht zijn petekind verkracht te hebben. Het Openbaar Ministerie vorderde drie jaar cel en de ontzetting uit zijn burgerrechten voor vijf jaar. De man kwam al eerder in aanraking met het gerecht. Het vonnis in deze zaak valt op 19 oktober. (PG)

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Lommel - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel wint

Zondag 20 september 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft SK Lommel WS Membruggen verslagen. Uitslag: 7-3.

Willy Schildermans overleden

Zondag 20 september 2020
Lommel - Willy Schildermans overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Willy Schildermans overleden, de echtgenoot van Yvonne Schillebeeckx. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Fietser (78) gewond

Zondag 20 september 2020
In De Hutten is een 78-jarige fietser uit Lommel gewond geraakt. Dat gebeurde deze voormiddag rond 11 uur.

Ruime overwinning voor Lutlommel

Zondag 20 september 2020
Lommel - Ruime overwinning voor LutlommelLutlommel VV heeft gewonnen op het veld van FC Neeroeteren. Uitslag: 1-5.

Verbr. Lommel - Kattenbos 2-2

Zondag 20 september 2020
Lommel - Verbr. Lommel - Kattenbos 2-2Verbroedering Lommel en Kattenbos Sport hebben vanmiddag gelijk gespeeld. Uitslag: 2-2.
Lommel - Ondertussen, aan de Koning Leopoldlaan...ZoomOok communicanten hebben dit jaar ervaren dat het coronavirus echte feesten nagenoeg onmogelijk maakt. "Het bord" heeft het weeral bij het rechte eind... (Foto Robert Boons)

Basketbeker: Lommel wint van Spa

Zondag 20 september 2020
Lommel - Basketbeker: Lommel wint van SpaCroonen Lommel – Casino de Spa : 75-67 (BVB)
Quarters: 21-19, 22-15 (43-34), 24-17 (67-51), 8-16 (75-67)
Lommel deed wat het moest doen en liep gestaag uit tot een maximale voorsprong van 17 punten in het derde quarter (60-43). Bart Maesen, Wietse Jacobs en Matts De Keuster bleven gekwetst op de bank en daarenboven viel Bram Schelkens in de eerste helft eveneens uit met een voetblessure.
Gelukkig stonden enkele andere spelers op onder impuls van Enrico Montanari en Toon (…) Het hele nieuwsbericht

Een aanwinst bij Provil

Zondag 20 september 2020
Lommel - Een aanwinst bij ProvilZoomHet machinepark van de afdeling lassen-constructie in Provil werd afgelopen week uitgebreid met een gloednieuwe CNC-kantbank, een computergestuurde machine die gebruikt wordt om plaatmateriaal in een bepaalde hoek te buigen. De kantbank is een Durma ad-r 25100. Dit werktuig heeft een goede 100 ton perskracht en 2500 mm plooilengte. Dat betekent dat het alleszins niet vies is van het zware werk. De CNC-sturing is gebruiksvriendelijk en staat garant voor jarenlang programmeerplezier voor de leerlingen. (…) Het hele nieuwsbericht

Grenstrappers verslaan Breugel

Zaterdag 19 september 2020
Lommel - Grenstrappers verslaan BreugelGrenstrappers Lommel Kolonie hebben een uitoverwinning behaald op het veld van SV Breugel. Uitslag: 0-3.

TV gestolen in Stationsstraat

Zaterdag 19 september 2020
Lommel - TV gestolen in Stationsstraat
Inbrekers maakten een tv buit in de Stationsstraat. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Lommel - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nog één keer!

Zaterdag 19 september 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Nog één keer!Ik lever echt wel strijd met wat sommigen mijn beroepsmisvorming noemen. Maar het is veel sterker dan mezelf. Ik vind taal namelijk belangrijk. Van mensen die het helemaal niet zo erg vinden als iemand heten en noemen door elkaar mixt of slaan en slagen, krijg ik het heen-en-weer.
En het is toch écht niet zo moeilijk:
• scheppen - schepte,  geschept
Het is wat moeder de vrouw lang geleden deed, ’s middags, als de soep op tafel stond te (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Melda Vanvelthoven overleden

Vrijdag 18 september 2020
Lommel - Melda Vanvelthoven overledenGisteren is Melda Vanvelthoven overleden, de weduwe van Jan Boonen en de levenspartner van Willem Verest. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Zes speelautomaten gekraakt in café

Vrijdag 18 september 2020
Lommel - Zes speelautomaten gekraakt in caféOp het betichtenbankje van de correctionele rechtbank moest een Nederlander plaatsnemen. Hij wordt ervan verdacht de kassa en zes speelautomaten gekraakt te hebben in café ’t Stamineeke. De man riskeert 14 maanden opsluiting. Op 1 oktober wordt er vonnis geveld In deze zaak.

Veerle Monten overleden

Vrijdag 18 september 2020
Lommel - Veerle Monten overledenWoensdag is Veerle Monten overleden. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Twee faillissementen

Donderdag 17 september 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft autohandel Multicolor en aannemer CWS-Demtech, beiden uit Lommel, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 oktober ingediend worden.

Veel besmettingen in Bergeijk en Eersel

Woensdag 16 september 2020
Grensgevallen
Lommel - Veel besmettingen in Bergeijk en EerselIn de voorbije twee weken zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld in Bergeijk en Eersel. Dat zegt de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. In Bergeijk is er sprake van 46 besmettingen (246 per 100.000 inwoners) en in Eersel van 26 (of 134 per 100.000). Mogelijk zijn die besmettingen te herleiden tot de zorg- en de onderwijssector, zegt de veiligheidsregio. In Valkenswaard waren er de afgelopen twee weken 20 besmettingen.
De burgemeester van Bergeijk heeft in een brief aan de inwoners (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Lommel - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

De laatste week van de zomer

Woensdag 16 september 2020
Lommel - De laatste week van de zomerZoomWaar blijft de Vriendenkring het halen?

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

Fietspad verzakt

Dinsdag 15 september 2020
Lommel - Fietspad verzaktIn de Koning Leopoldlaan is gisteren een deel van het fietspad verzakt door een waterlek. De Watergroep deed het nodige.

Twee motors gestolen

Dinsdag 15 september 2020
Lommel - Twee motors gestolenIn de Hugo van der Goesdreef zijn twee motors gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Lommel - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Kijk eens hier: een viervlekmier

Maandag 14 september 2020
Lommel - Kijk eens hier: een viervlekmierZoomIn een boom langs de Dommel in Borkel (Valkenswaard) is voor het eerst een viervlekmier aangetroffen, meldt Nature Today. Deze warmteminnende mierensoort is wijd verspreid in Zuid- en Midden-Europa, maar schaars in Noord-Europa. De mieren zijn lastig te vinden omdat ze nesten maken in dode takken in boomkronen. 
De vondst gebeurde door John Cox, die op laaghangende takken van een zomereik "klopte" en de vallende diertjes opving in een paraplu.
Als het over mieren gaat, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Pascal Cucchiara overleden

Maandag 14 september 2020
Lommel - Pascal Cucchiara overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Pascal Cuccharia overleden. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Tijl Swennen wint in Lommel

Maandag 14 september 2020
Tijl Swennen uit Grote Brogel heeft de nieuwelingenwedstrijd in Lommel gewonnen. Hij haalde het in de spurt.

Alle aandacht voor de jeugd bij Lovoc

Maandag 14 september 2020
Dat bij volleyclub Lovoc volop ingezet wordt op de jeugd, zelfs in deze rare coronatijden, mag stilaan wel duidelijk wezen! Afgelopen zaterdag vond de eerste speciale techniektraining van het seizoen plaats voor de meer ervaren U13 en U15, onder de deskundige leiding van derdejaarsstudent LOBR Robbe. 13 leergierige meisjes gaven het allerbeste van zichzelf (foto's) en trainden heel hard om almaar beter te worden in het volleyspelletje. Moe maar voldaan gingen ze nadien naar huis. De jongens, (…) Het hele nieuwsbericht
Alle aandacht voor de jeugd bij LovocAlle aandacht voor de jeugd bij Lovoc
Zoom

Nieuw: Snel-Press Lommel

Maandag 14 september 2020
Steven Thielens uit Diest en de naamloze vennootschap Snel-Press uit Mol hebben de besloten vennootschap Snel-Press Lommel opgericht met zetel in Mudakkers. Doel van de vennootschap: de uitbating van een droogkuis, wasserij en strijkerij.

Lutlommel VV - Kaulille 5-1

Zondag 13 september 2020
Lommel - Lutlommel VV - Kaulille 5-1Lutlommel VV heeft deze namiddag FC Kaulille verslagen. Uitslag: 5-1. Zaterdag moet Lutlommel naar FC Neeroeteren.

Caio Roque versterkt Lommelse rangen

Zondag 13 september 2020
Lommel - Caio Roque versterkt Lommelse rangenLommel SK kondigde vandaag de transfer aan van Caio Roque. Deze 18-jarige Braziliaan tekende een overeenkomst aan de Gestelsedijk tot juni 2025. Hij komt over van het Braziliaanse Flamengo Rio de Janeiro waar hij uitkwam voor de U20. Tevens maakt de jonge linksachter ook deel uit van de Braziliaanse jeugdelftallen. Een toptalent dus...

Grenstrappers - Grote Brogel 1-2

Zondag 13 september 2020
Lommel - Grenstrappers - Grote Brogel 1-2Grenstrappers Lommel Kolonie heeft deze namiddag thuis verloren van Sporting Grote Brogel. Uitslag: 1-2.

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Lommel - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Basketbeker: Lommel speelt gelijk

Zondag 13 september 2020
Lommel - Basketbeker: Lommel speelt gelijkSpa - Croonen Lommel : 73-73 
Quarters : 19-18, 19-19 (38-37), 17-18 (55-55), 18-18 (73-73)
In deze tweede poulewedstrijd van de Beker van België diepte derdeklasser Spa de 5 punten-voorgift uit tot 13-6 (4’) maar de broers Ceyssens lieten niet begaan en beenden terug bij tot 13-13 (7’). Van dan af lieten beide ploegen geen duimbreed meer toe en bleef het spannend tot op het eindsignaal. Op 32” van het einde bij een 71-70 stand scoorde Bart Maesen een lay-up met vrijworp (71-73) maar Wintgens (Spa) scoorde op de buzzer de gelijkmaker.
We gaan ervan uit dat Lommel volgende zaterdag bij de terugwedstrijd orde op zaken gaat stellen!
Scores Lommel: Toon Ceyssens 23, Chiel Koonings 6, Bart Maesen 13, Bram Schelkens 10, Toon Wesenbeek 15, Matts De Keuster 0, Enrico Montanari 1, Stef Ceyssens 5, Jules Bouts 0. 

Neeroeteren - Verbr. Lommel 4-2

Zaterdag 12 september 2020
Lommel - Neeroeteren - Verbr. Lommel 4-2Verbroedering Lommel heeft vanavond verloren op het veld van KFC Neeroeteren. Uitslag: 4-2.

Kattenbos speelt gelijk bij Maasland

Zaterdag 12 september 2020
Lommel - Kattenbos speelt gelijk bij MaaslandKattenbos Sport heeft vanavond gelijk gespeeld bij Maasland NO. Uitslag: 2-2 .
In het damesvoetbal hebben de dames van Lommel SK vandaag met 2-6 verloren van de buren van Esperanza Pelt. 

Bernard Wouters overleden

Zaterdag 12 september 2020
Lommel - Bernard Wouters overledenDonderdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Lommel woonachtige Bernard Wouters overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters. Rouwadres: fam. Wouters, p/a/ Adelberg 50, 3920 Lommel.

Cyrille Antonissen overleden

Zaterdag 12 september 2020
Lommel - Cyrille Antonissen overledenGisteren is Cyrille Antonissen overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters. Rouwadres: Josephine Antonissen, Frans van Hamstraat 47 3920 Lommel.

Granaat kleeft aan magneet

Zaterdag 12 september 2020
Bij het sorteren van aardappelen in het bedrijf Farm Frites op Maatheide bleef een granaat aan de magneet kleven. Er werd een beroep gedaan op de ontmijningsdienst DOVO.

Op afstand

Zaterdag 12 september 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Op afstand"Je weet achteraf nooit hoe je droom begon", hoorde ik een personage in een film zeggen. Het klopt. Je herinnert je alleen een gedeelte bij het wakker worden. Vervolgens zeg je tegen de persoon die naast je ligt, of tegen jezelf: "Wat een rare droom."
Zo droomde ik onlangs dat Frank Deboosere naast ons bed stond. Al kon het geen droom zijn, want ik lag amper in bed en was klaarwakker. Toch dacht ik: "Ik droom." "Hoor jij dat ook?", zei ik tegen mijn vrouw. "Frank Deboosere is hier." Ik dacht dat ze ging (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Lommel - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Lommel - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Lommel - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Op expeditie in de Sahara

Donderdag 10 september 2020
Toerisme
Lommel - Op expeditie in de SaharaZoomVanaf nu kan je opnieuw een Sahara Expeditie in Bosland boeken. Elke expeditie mag voorlopig maximaal 10 deelnemers tellen, in casu kinderen van 6 tot 10 jaar onder begeleiding van één of meerdere volwassenen. Reserveren kan hier. (Foto Leon Van Ham)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Michel Faes overleden

Donderdag 10 september 2020
Lommel - Michel Faes overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Michel Faes overleden, de weduwnaar van Josephine Van Genechten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Lommel - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)

Josée Fonteyn overleden

Woensdag 9 september 2020
Lommel - Josée Fonteyn overledenVandaag is Josée Fonteyn overleden, de weduwe van Jef Slenders. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Lommel - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

U16 Lommel SK verliezen in Moeskroen

Dinsdag 8 september 2020
Lommel - U16 Lommel SK verliezen in MoeskroenDe U16 van Lommel SK hebben een uitnederlaag geleden bij Exc. Moeskroen. Uitslag: 3-0.

Nieuwe vennootschap: Berkmans Roel

Dinsdag 8 september 2020
Roel Berkmans uit Lommel heeft de besloten vennootschap Berkmans Roel opgericht met zetel in Gelderhorsten. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, reparatie van elektrische apparatuur en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.
Lommel - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Drijvend zonnepark op grens Mol-DesselZoomVlaams minister van Energie Zuhal Demir heeft vandaag het laatste zonnepaneel van Floating PV geplaatst. Dat is een innovatief zonnepark gebouwd op de plas van zandgroeve ‘De Schans’ van Sibelco op de grens van Mol en Dessel. De installatie (foto) telt 17.250 zonnepanelen en produceert 7 GWh per jaar. Die elektriciteit wordt maximaal door Sibelco verbruikt. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Group Machiels, Luminus en Sibelco zijn de initiatiefnemers van het project. (Foto Sibelco)

Inbraak in tuinhuis mislukt

Dinsdag 8 september 2020
Lommel - Inbraak in tuinhuis misluktOnbekenden poogden binnen te dringen in een tuinhuis aan de Buntstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Jordi Meeus naar Bora-Hansgrohe

Dinsdag 8 september 2020
Na zijn ritwinst in de 'Baby-Giro' eerder deze week, is er opnieuw goed nieuws voor onze Lommelse wielrenner Jordi Meeus. Hij wordt volgend jaar profwielrenner en dit onmiddellijk in een grote ploeg... Hij wordt immers ploegmaat van Peter Sagan en Pascal Ackermann bij Bora-Hansgrohe. Jordi tekende er een contract voor 2 seizoenen.

Jef Leynen overleden

Dinsdag 8 september 2020
Lommel - Jef Leynen overledenGisteren is Jef Leynen overleden, de echtgenoot van Elza Brusselaers. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Daan Kenis stopt met topsport

Maandag 7 september 2020
Daan Kenis (De Eik Lommel) stopt met topsportgymnastiek. De 26-jarige Kenis nam aan meerdere Europese en wereldkampioenschappen deel.

De kermis... de foor!

Maandag 7 september 2020
Lommel - De kermis... de foor!Zoom                                                                     (Foto Robert Boons)

U17 Lommel SK- KFC Hamont 99 1-2

Maandag 7 september 2020
Lommel - U17 Lommel SK- KFC Hamont 99  1-2De U17 van Lommel SK hebben thuis een nederlaag geleden tegen KFC Hamont 99. Uitslag: 1-2.

U21 Lutlommel - W. Koersel 0-2

Maandag 7 september 2020
Lommel - U21 Lutlommel - W. Koersel 0-2De U21 van Lutlommel hebben een thuisnederlaag geleden tegen Weerstand Koersel. Uitslag: 0-2.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Lommel - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Leontine Aerts overleden

Maandag 7 september 2020
Lommel - Leontine Aerts overledenGisteren is Leontine Aerts overleden, de weduwe van René Migneaux. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Lommel - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

U21 KRC Peer - Kattenbos 4-2

Zondag 6 september 2020
Lommel - U21 KRC Peer - Kattenbos 4-2De U21 van KRC Peer hebben Kattenbos Sport geklopt. Uitslag: 4-2 .

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Lommel - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee woninginbraken

Zondag 6 september 2020
Lommel - Twee woninginbrakenZowel in de Veststraat als in Grote Hoef is ingebroken in een woning. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Vandalisme in Geelgorsstraat

Zondag 6 september 2020
Lommel - Vandalisme in GeelgorsstraatVandalen hebben een ruit verbrijzeld van de jeugdlokalen aan buurthuis De Kievit aan de Geelgorsstraat. Dat gebeurde vrijdagavond.

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Lommel - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Basket Croonen Lommel wint in BekerCroonen Lommel – Bavi Vilvoorde: 100-86 (Quarters: 36-22, 26-23 (62-45, 15-15 (77-60), 23-26 (100-86)
Lommel startte sterk als ploeg en nam in deze poulewedstrijd in de Beker van België al snel een afgetekende voorsprong op  derdeklasser Vilvoorde dat omwille van het reeksverschil 5 punten voorsprong kreeg.
Vilvoorde speelde pittig maar het verschil zat hem vooral in het ploegspel wat tot uiting kwam in het aantal assists (Lommel 27 tegen Vilvoorde 4 !). Het (…) Het hele nieuwsbericht

Verbr. Lommel klopt FC Turkse

Zaterdag 5 september 2020
Lommel - Verbr. Lommel klopt FC TurkseVerbroedering Lommel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Turkse FC gewonnen. Uitslag: 2-1.

Jef Dirikx overleden

Zaterdag 5 september 2020
Lommel - Jef Dirikx overledenGisteren is Jef Dirkx overleden, de weduwnaar van Annie Dauwen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Raf Koren overleden

Zaterdag 5 september 2020
Lommel - Raf Koren overledenDonderdag is Raf Koren overleden. Hij was 22 jaar en de zoon van Danny Koren en Collette Ostrycharz. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Leven zonder haar?

Zaterdag 5 september 2020
Lommel - Leven zonder haar?“Kon je niet slapen? Je bent precies zo vroeg”, zei Thieu terwijl hij, mondmasker op en met een blik van ‘het is toch gepermitteerd’ bijschoof aan het terrastafeltje voor mijn stamkroeg. “En wat zie ik? Aan de koffie? Gewoonlijk staat er toch zo’n mooi kuipje tripel voor jou op tafel? Wacht eens, wat voor tripel is ook weer jouw favoriet? Oostmalle, geloof ik. Is ’t niet? Ik ben daar pas nog met de fiets geweest.”
Ik wees op mijn horloge. Kwart voor (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantie definitief voorbij

Zaterdag 5 september 2020
Lommel - Vakantie definitief voorbijZoom                                                                  (Foto Jacky Geboers)

Lommel SK - Patro 1-3

Vrijdag 4 september 2020
Lommel - Lommel SK - Patro 1-3Lommel SK heeft de oefenwedstrijd tegen Patro verloren met 1-3. Aan de rust was de stand 0-2. Kis scoorde het Lommelse doelpunt op strafschop.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Dirikx overleden

Vrijdag 4 september 2020
Lommel - Nelly Dirikx overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Nelly Dirikx overleden, de echtgenote van André Vandael. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Pelt-Herent. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Achttien wiettelers op het matje

Vrijdag 4 september 2020
Lommel - Achttien wiettelers op het matjeOp het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt moesten vandaag achttien personen plaatsnemen voor de uitbouw van acht wietplantages, onder meer in Lommel en Pelt. Zij riskeren 15 tot 45 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro. Het verdict in deze zaak valt op 2 oktober. (PG)

Kattenbos - Ezaart 1-2

Vrijdag 4 september 2020
Lommel - Kattenbos - Ezaart 1-2KFC Kattenbos heeft de oefenwedstrijd tegen Ezaart Sp. verloren. Uitslag: 1-2.

Jordi Meeus wint 6de rit Baby Giro

Donderdag 3 september 2020
Onze dorpsgenoot Jordi Meeus heeft vandaag de 6de rit van de Baby-Giro, oftewel de Giro d'Italia under 23,  gewonnen. Jordi was na 157 km in Colico aan het Comomeer de snelste in een massaspurt. Eerder was Jordi reeds 2de in de tweede en de vijfde rit. Jordi is duidelijk profrijp en zet volgend jaar dan ook de overstap naar de profs.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Door Meurs overleden

Donderdag 3 september 2020
Lommel - Door Meurs overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Door Meurs overleden, de echtgenoot van Maria Palmers. Hij was afkomstig van Lommel maar woonde in Pelt. Hij werd 89 jaar. De crematie en de uitvaartplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in pelt.

Lommel SK wint bij Jong PSV

Donderdag 3 september 2020
Lommel - Lommel SK wint bij Jong PSVLommel SK speelde vanmiddag een oefenwedstrijd op en tegen Jong PSV. Het werd een nipte overwinning met 0-1, met een doelpunt van Kadiri.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Lommel - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

G-sporters gaan terug bowlen

Donderdag 3 september 2020
Lommel - G-sporters gaan terug bowlenZoomZaterdag 5 september start Bowling voor de G-sporters terug op in de Antares. Geïnteresseerd om ook eens te proberen? Kom dan zeker eens langs zaterdag voor een niet intensieve sport  binnen een gezellige groep g-sporters waar je de kans krijgt je grenzen te verleggen. Voor rolstoelers hebben is er een ramp voorzien, en voor sporters die moeilijkheden hebben om een bal te hanteren een speciale bal. Meer info via Clement Willekens, mispo.balen[!]telenet.be of via 014/810410 (Bijdrage Clement Willekens)

Basket Lommel wint oefenwedstrijd

Woensdag 2 september 2020
Lommel - Basket Lommel wint oefenwedstrijdWeert - Croonen Lommel: 78-89
Eersteklasser Weert moest in deze oefenwedstrijd het onderspit delven tegen een conditioneel sterker Lommel dat aantrad zonder de gekwetste Toon Wesenbeek.
Score Lommel: Toon Ceyssens 29, Bart Maesen 21, Bram Schelkens 18, Matts De Keuster 12, Chiel Koonings 6, Wietse Jacobs 3.

Sp. Grote Heide - Lutlommel 1-6

Woensdag 2 september 2020
Lommel - Sp. Grote Heide - Lutlommel 1-6Lutlommel VV heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Sporting Grote Heide. Het won met 1-6 .
Lommel - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Lommel - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Stacaravan uitgebrand

Woensdag 2 september 2020
Lommel - Stacaravan uitgebrandIn vakantiedomein Blauwe Meer is vanochtend een stacaravan uitgebrand. Een paar andere caravans liepen schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Lommel - Ook Jong Femma neemt de draad weer opNiet alleen de scholen maar ook Jong Femma Lommel start terug op na een lange coronastilte. Vanaf 9 september starten de actieve wandelingen en op 14 september volgt de yogareeks. Verder staat er op 4 oktober een tweedehandsbeurs "speelgoed" op de agenda. Meer informatie is te vinden op hun website. Laat trouwens de "jong" in hun naam je niet afschrikken: jong van geest is ook prima!
Lommel - Juwelendiefstal in P. DeconinckstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Pieter De Coninckstraat. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Suggesties voor Lommelse skyline

Dinsdag 1 september 2020
Lommel - Suggesties voor Lommelse skylineZoomHet bedrijf [!]City Shapes maakt verschillende decoraties van hout, zoals skylines, stadskaarten en wereldkaarten en wilt nu in overleg met de Lommelaren zo'n gave skyline van Lommel maken! Welke gebouwen, kunstwerken, structuren of locaties mogen volgens jullie niet ontbreken? Denk bijvoorbeeld aan GlazenHuis en de Leyssensmolen. Onder de leukste reacties verloten we de originele Lommel City Shape zodra hij gemaakt is! (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Lommel - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel