Het overige nieuws

Lommel - Soep voor leden Samana in KerkhovenZoomAl sinds maart vorig jaar zijn alle activiteiten van Samana in Kerkhoven afgelast omwille van het coronavirus. Maar de leden vergeten doen ze zeker niet en daarom werd het idee geopperd om eens soep te bezorgen aan alle leden. Het was een lekkere tomatensoep met balletjes die bereid werd door Hoeve Gervan (die ook altijd het wijkrestaurant verzorgt) en door de kernleden bezorgd bij de zieken, natuurlijk op een corona veilige manier. Het korte bezoekje en dan nog buiten, was voor alle leden een aardige verrassing. Hopelijk kunnen ze vlug weer samenkomen, als de meerderheid gevaccineerd is, want dat is toch de wens van alle leden. (Bijdrage Frieda Willekens)

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Lommel - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Thuiswerkpa

Zondag 28 februari 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Thuiswerkpa"Ze vinden toch wat uit hè," zeg ik aan tafel waar ik de krant lees. Ik kijk boven mijn leesbril de huiskamer in. Mijn huisgenoten zwijgen als vermoord. Geen wedervraag. Geen 'wat vinden ze dan uit?'. Ze turen elk naar hun scherm. De aantrekkingskracht van de tv en de smartphone is zo sterk als de magneet die tegen de ijskast allerlei papiertjes verzamelt.
"Thuiswerkmoe. Dat is een titel in de krant. Over een moe die thuis werkt wellicht. Dan ben ik soms een thuiswerkpa."
Als ik alleen thuis ben, (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Taxichauffeur neergestoken in EindhovenOp een taxistandplaats nabij de vertrekhal van Eindhoven Airport is vanavond een taxichauffeur neergestoken. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De marechaussee heeft de dader na een achtervolging gearresteerd.

Veertiger dood aangetroffen

Zaterdag 27 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Veertiger dood aangetroffenIn Schoorheide in Balen is vanmiddag een 43-jarige man uit Dessel dood aangetroffen. Hij lag langs zijn fiets. Het parket van Turnhout heeft een onderzoek bevolen naar wat er precies is gebeurd.

Peter Verbruggen overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Lommel - Peter Verbruggen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Hamont woonachtige Peter Verbruggen overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Tineke Hendrickx overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Lommel - Tineke Hendrickx overledenDonderdag is Tineke Hendrickx overleden, de echtgenote van Rik Knoop. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Alice Nys overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Op 23 februari overleed in Sint-Lenaarts de uit Lommel afkomstige Alice Nys. Zij was 88 jaar. De familie neemt afscheid in intieme kring.

Jean Geuens overleden

Vrijdag 26 februari 2021
Lommel - Jean Geuens overledenGisteren is Jean Geuens overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Lommel - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Lommel - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwservice Lommel BSL failliet

Donderdag 25 februari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Bouwservice Lommel BSL failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 maart ingediend worden.

Maria Vanden Boer overleden

Donderdag 25 februari 2021
Lommel - Maria Vanden Boer overledenGisteren is Maria Vanden Boer overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Jean Pierre Triki. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: fam. Vanden Boer, Klachtloopstraat 1 bus 03 02, 3920 Lommel.

Lieske Van Endert overleden

Donderdag 25 februari 2021
Lommel - Lieske Van Endert overledenGisteren is Lieske Van Endert overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zware straf gevorderd voor wietplantage

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Zware straf gevorderd voor wietplantageHet Openbaar ministerie heeft 40 maanden cel gevorderd tegen een vrouw uit Lommel en een man uit As voor het opzetten van een wietplantage aan de Gerhagenstraat in Tessenderlo. De politie had er ruim 1.100 oogstrijpe planten en 20.000 euro aangetroffen. Fluvius eist 96.000 euro voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Op 18 maart valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Crossmotor en aanhangwagen gestolen

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Crossmotor en aanhangwagen gestolenAan de Luikersteenweg is een crossmotor gestolen. In de Koningin Astridlaan gingen onbekenden met een aanhangwagen aan de haal.

Maria Slegers overleden

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Maria Slegers overleden
Gisteren is Maria Slegers overleden, de echtgenote van Jos Claes. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Fietser zwaargewond bij aanrijding

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Fietser zwaargewond bij aanrijdingDeze voormiddag is een 30-jarige fietser uit Lommel zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de IJzerlei en de Faytlaan in Leopoldsburg.

Maria Goris overleden

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Maria Goris overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Maria Goris overleden, de echtgenote van Jan Van Poppel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Rouwadres: fam. Van Poppel, Kraanstraat 37, 3900 Overpelt.

Familiedrama in Balen

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Olmen (Balen) heeft een 49-jarige politieman met zijn dienstwapen zijn partner (41) doodgeschoten en zijn stiefdochter (13) zodanig verwond dat ze in levensgevaar verkeert. Daarna pleegde hij zelfmoord. Een en ander is bevestigd door het parket. UPDATE Het meisje is inmiddels overleden.
Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Vechtersbazen op het matje

Dinsdag 23 februari 2021
Lommel - Vechtersbazen op het matjeEen twintiger uit Beringen en een twintiger uit Pelt moesten zich vandaag voor de rechter verantwoorden omdat zij betrokken waren bij meerdere vechtpartijen in de Lommelse uitgaansbuurt. Het Openbaar ministerie vorderde 20 maanden cel, eventueel met uitstel en op voorwaarde dat de betichten zich laten behandelen voor hun drank- en agressieprobleem. Op 23 maart valt het vonnis in deze zaak.(PG)

Pater dood aangetroffen in gracht

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is pater Hugo Umans (84) uit Heusden-Zolder dood aangetroffen in een gracht aan het Beukenbergsveld in Balen. Mogelijk is de man onwel geworden tijdens het fietsen en in de gracht beland.

Hubertine Heylen overleden

Dinsdag 23 februari 2021
Lommel - Hubertine Heylen overledenGisteren is Hubertine Heylen overleden, de echtgenote van Jan Gerits. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Lommel - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel VV start met B-ploeg

Maandag 22 februari 2021
Lommel - Lutlommel VV start met B-ploegLutlommel VV start in het nieuwe seizoen met een B-ploeg in vierde provinciale. De ploeg zal getraind worden door Benny Vanengeland.
De eeuwig vredige wijk Gelderhorsten zal tussen 23 februari en 9 maart weer abrupt wakker geschud worden door het heen en weer kuierend wandelvolk. Opmerkelijk toch, nu hier over de stiltegebieden al een tijd een diepe rust heerst. Her en der zie je enkel nog verwilderde akkers en gerooide bomen, die een scherpe harsgeur verspreiden. Ook hier op Gelderhorsten is een ongenaakbare charme van de natuur in geen geld of goud te betalen. Onderweg krijgen de wandelaars als toemaatje nog af te rekenen met hobbelige zandwegen en eilandjes van hei… roerloos in een zwijgzame vrede.
Vanaf dinsdag 23 februari ligt er alweer een nieuwe permanent gepijlde wandelroute van WSV Milieu 2000 klaar die je gratis kan bewandelen tot en met dinsdag 9 maart. Vertrekken kan je vanaf feestzaal Den Horst, Gelderhorsten, Lommel. Afstanden 5 of 10 km (te combineren tot 15 km).  Meer info op de website  

Huis onbewoonbaar door kelderbrand

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Schoolstraat in Mol-Ezaart is een woning tijdelijk onbewoonbaar nadat er gisterenmiddag brand uitbrak in de kelder. De bewoners konden bij familie terecht.

Motorrijder en duozitster gewond

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Apollonialaan en de Postelarenweg in Mol botsten gisterenmiddag een motorrijder en een auto. De motorrijder en de duozitster, beiden twintigers, liepen daarbij zware verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket van Turnhout de precieze omstandigheden van het ongeval.

Auto komt in bosje terecht

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag belandde een auto op de Steenweg op Leopoldsburg in Balen in een bosje naast de rijbaan nadat de bestuurder de controle over het stuur had verloren. Daarbij raakten drie personen gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Lommel - Twee ruiten ingegooid in HeeserbergenVandalen hebben twee ruiten ingegooid in de Godfried Bomansstraat. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Staf Hamblok overleden

Maandag 22 februari 2021
Lommel - Staf Hamblok overledenZaterdag is Staf Hamblok overleden, de echtgenoot van Miet Teuwens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Jeanne Vanheukelom overleden

Maandag 22 februari 2021
Lommel - Jeanne Vanheukelom overledenVrijdag is Jeanne Vanheukelom overleden, de echtgenote van Marcel Vandenberk. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Een vraag voor Natuurpunt?

Maandag 22 februari 2021
Lommel - Een vraag voor Natuurpunt?Zoom                                                             (Foto Robert Boons)

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Lommel - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.
Lommel - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Raf Gijsen overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Lommel - Raf Gijsen overledenVandaag is Raf Gijsen onverwacht overleden, de partner van Joke Boonen en vader van de 21 maanden oude Ceriel. Hij was 46 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Lommel - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Lommel - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Aangedampte billen

Zaterdag 20 februari 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Aangedampte billenVooreerst mijn excuses, beste lezer, lieve lezeres en gewaardeerde al dan niet omgebouwde twijfelende medemens. Er zal weinig structuur en nauwelijks enige logica zitten in het stukje dat je op het punt staat te lezen. En dat is de schuld van covid-19. Elke helderheid is zoek. De uitstalramen waardoor ik de wereld rondom mij aanschouw, zijn aangedampt. Wat ik zie zijn enkele wazige schimmen. Eergisteren stond ik aan een automaat in een bank. Mondkapje op natuurlijk. Ongemaskerd geraak je in een bank immers niet (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De politie van de zone Balen-Dessel-Mol heeft vandaag 200 flessen lachgas in beslag genomen. Dat gebeurde bij de controle van een voertuig aan de grens in Mol-Postel.

Aan 123 km per uur door bebouwde kom

Vrijdag 19 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Balen-Neetlaan in Mol heeft de politie een bestuurder betrapt die aan 123 km per uur door de bebouwde kom raasde. Hij zal zijn rijbewijs moeten inleveren en zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Pierre Berkmans overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Lommel - Pierre Berkmans overledenGisteren is in Pelt Peter Pierre Berkmans overleden, de weduwnaar van Theresia Derwa. Hij was zaterdag 85 jaar geworden. De uitvaartdienst vindt plaats in familiekring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Marie-Louise Vreys overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Lommel - Marie-Louise Vreys overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Marie-Louise Vreys overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Pierre Grevendonk. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Centrum vindt in besloten familiekring plaats. Rouwadres: fam. Grevendonk, Koning Albertlaan 45, 3920 Lommel.

Alfons Vande Craen overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Lommel - Alfons Vande Craen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Alfons Vande Craen overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Lommel - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Frans Jansen overleden

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Frans Jansen overledenGisteren is Frans Jansen overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Paula Vliegen overleden

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Paula Vliegen overledenGisteren is Paula Vliegen overleden, de echtgenote van Pierre Alaerts. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring, waarna haar asurn een plekje krijgt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel Centrum. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Nieuwe vennootschap: JTB

Donderdag 18 februari 2021
Nick Jansen (27) uit Lommel heeft de besloten vennootschap JTB Grondwerken en Tuinaanleg opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Reigerstraat.

Nieuwe vennootschap: Classid

Donderdag 18 februari 2021
Christophe Gratessolle uit Lommel heeft de besloten vennootschap Classid opgericht met zetel aan de Lepelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en het ontwikkelen en vermarkten van Learning Management Systemen.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, op het Hertog Janplein...

Donderdag 18 februari 2021
Lommel - Ondertussen, op het Hertog Janplein...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Het centraal magazijn “Bokt” van de Kringstores van maatwerkbedrijf De Biehal sluit tijdelijk preventief de deuren tot 1 maart omwille van een coronabesmetting binnen het team van het magazijn. De Biehal roept haar klanten op om het brengen van spullen naar één van haar winkels zoveel mogelijk uit te stellen tot 1 maart.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Lommel - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jan Spooren overleden

Woensdag 17 februari 2021
Lommel - Jan Spooren overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag kinesist Jan Spooren overleden. Hij was 64 jaar. Er werd in beperkte kring afscheid van hem genomen. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Kat vast in vossenklem

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Mol-Rauw is gisteren een kat aangetroffen die vastzat in een vossenklem. De kat werd naar een dierenarts gebracht maar overleefde het voorval niet.

Twaalf maanden voor aanrandingen

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger heeft twaalf maanden celstraf opgelopen omdat hij drie minderjarige meisjes aanrandde aan het station in Mol. De man werd er op heterdaad betrapt. De feiten dateren van 21 december 2019.

Ivan Wilms overleden

Woensdag 17 februari 2021
Lommel - Ivan Wilms overledenIn Genk is gisteren Ivan Wilms overleden, de echtgenoot van Lea Daems. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: mevr. Daems, Kloosterstraat 4, 3920 Lommel.

Nieuwe vennootschap: Atlantic Export

Woensdag 17 februari 2021
Nabel Yazgi uit Lommel heeft de besloten vennootschap Atlantic Export opgericht met zetel aan de Stuifzandstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van diverse goederen, het optrekken van ruwbouw en het uitbaten van een tankstation.

Gluurder riskeert 18 maanden cel

Woensdag 17 februari 2021
Lommel - Gluurder riskeert 18 maanden celHet Openbaar ministerie heeft 18 maanden celstraf gevorderd tegen een vijftiger die een 16-jarige jongen filmde in de kleedhokjes van Vossemeren. De verdediging drong aan op opschorting van de straf maar de procureur replikeerde dat hij zich daarin niet kon vinden. Het verdict in deze zaak valt op 10 maart. (PG)
Lommel - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zwanen bevrijd uit visvijver

Dinsdag 16 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer heeft vanmorgen twee zwanen bevrijd uit visvijver De Maat in Mol. De dieren waren met hun vleugels vastgevroren op het ijs.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Dinsdag 16 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten twee voertuigen op Schoor in Balen. Daarbij werden twee vrouwen gewond: de ene is uit Leopoldsburg, de andere uit Peer. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Angèle Vrijssen overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Lommel - Angèle Vrijssen overledenIn WZC De Ploegdries in Lommel is vandaag Angèle Vrijssen overleden, de echtgenote van Jacky Boelaers. Ze was 74 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Online condoleren kan via severens[!]dela.be.

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Lommel - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Lommel - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Aswoensdag in Lommelse parochies

Maandag 15 februari 2021
Om mensen die het wensen de gelegenheid te geven de veertigdagentijd te beginnen met het deelnemen aan de rite van Aswoensdag zal er die dag een aswijding en asoplegging plaatsvinden in de volgende kerken en tijdens de volgende tijdsblokken: Lommel-Centrum (10-11 uur en 19-20 uur); Heeserbergen (16.30-17.30 uur), Kerkhoven (18-18.30 uur) en Heide-Heuvel (9.30-11 uur).

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Lommel - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Vaccinaties kortelings van start

Maandag 15 februari 2021
Lommel - Vaccinaties kortelings van startZoomZelfs dit bord in de Leopoldlaan krijgt na vandaag toch een heel andere betekenis... (Foto Robert Boons)

Samana Werkplaatsen bakt wafels

Maandag 15 februari 2021
Lommel - Samana Werkplaatsen bakt wafelsZoomOndanks het winterse weer vonden de kernvrijwilligers van Samana Werkplaatsen het tijd om hun leden en vrijwilligers nog eens te trakteren met een presentje. Dus sloegen ze de handen in elkaar, en gingen ze ieder in hun bubbel aan de slag om wafels te bakken. Deze werden dan tussen de sneeuwbuien door, op een veilige afstand onder de leden en vrijwilligers verdeeld. Al waren de contacten van zeer korte duur en op afstand, het weerzien maakte deze actie meer dan geslaagd. (Bijdrage Christien Luyten)
Samana Werkplaatsen bakt wafelsSamana Werkplaatsen bakt wafels
Zoom

Kans op ijzel morgenvroeg

Zondag 14 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Er bestaat kans op ijzelvorming morgenvroeg. Alvast in Nederland is code rood uitgegeven vanwege "ijzel en verraderlijke gladheid op de lokale wegen".

De hond in de winterzon

Zondag 14 februari 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De hond in de winterzon"Je bent bijna zoals een hond", zegt mijn vrouw. "Die doet dat ook." Het klopt. Een hond schuift telkens mee op met de zon, als die haar stralen op een andere plek in huis richt. Zodat hij de warmte blijft voelen. Ook ik verleg me op de bank voor het raam tot ik het laatste stukje winterzon op mijn gezicht krijg. Om halftwee komt ze voor het eerst piepen in onze woonkamer. Als ze zin heeft natuurlijk.
Een winterzon op zondag, dat is geld waard. Met een boek of de krant en de radio die op de achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Lommel - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mathilde Poets overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Lommel - Mathilde Poets overledenIn Pelt is gisteren Mathilde (Maria) Poets overleden, de weduwe van Pierre Jansen. Ze was 81 jaar. Er wordt in familiekring afscheid genomen. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Nieuwe: Medusa Construction

Zaterdag 13 februari 2021
Andreas Koundourakis uit Koersel en Dimitrios Koundourakis uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Medusa Construction opgericht met zetel in Kattenbos in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van administratieve prestaties en computerservices en het uitvoeren van bouwwerken.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Lommel - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand in Kattenbos

Vrijdag 12 februari 2021
In de Oude Diestersebaan in Kattenbos is vanochtend een auto uitgebrand. De brand was vermoedelijk het gevolg van een kortsluiting.

Oppassen voor vallend ijs

Vrijdag 12 februari 2021
Lommel - Oppassen voor vallend ijsZoomDit weekend worden zachtere temperaturen voorspeld, waardoor het gevaar op vallend ijs nog zal toenemen. De brandweer en de gemeenten van Hulpverleningszone Noord-Limburg roepen daarom iedereen op om ijs in goten, op terrassen of balustrades zoveel mogelijk zelf te verwijderen. Door de zon smelt het ijs op veel plaatsen, waardoor er brokken naar beneden kunnen vallen. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties en/of schade zorgen.
Op openbaar domein, waar gevaar voor vallend ijs dreigt, staat de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Mertens overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Lommel - Maria Mertens overledenVandaag is Maria Mertens overleden. Ze was 94 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in de kerk van Lommel-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Denise Vandyck overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Lommel - Denise Vandyck overledenGisteren is Denise Vandyck overleden, de levenspartner van Roger Poets. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Jos Van Gysel overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Lommel - Jos Van Gysel overledenIn Lommel is woensdag Jos Van Gysel overleden, de echtgenoot van Annie Kwanten. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Teutenbosloop Kattenbos

Vrijdag 12 februari 2021
Dit weekend kan u in Kattenbos terecht voor het Teutenbosloopcriterium. Natuurlijk kun je het komende weekend ook de 3 km-loop op Kattenbos doen om het warm te krijgen. Parkeren en start van de loop is aan de parking Zandstraat. Het parcours is aan de overzijde van de weg (Kattenbos) en loopt rond het Blauwe Meer. De wandelknooppunten 141-110-111-106-141 worden gevolgd, maar er zullen ook pijlen hangen. Vergeet ook niet een foto te maken aan de beachflag om een waardebon van Decathlon te winnen!

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Lommel - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: De Boom Invest

Donderdag 11 februari 2021
De besloten vennootschap JodiBo uit Sint-Truiden, de besloten vennootschap Jamaro uit Lommel en de besloten vennootschap Camilotte uit Sterrebeek hebben de besloten vennootschap De Boom Invest opgericht met zetel in Maatheide in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten van industriële gebouwen en de verkaveling van gronden.

Even genieten van de winter

Donderdag 11 februari 2021
Lommel - Even genieten van de winterZoomWe hebben toch enkele sneeuwdagen te pakken. Voor de jeugd een zegen, voor anderen vervelend. Toch maar even kijken naar mooie winterbeelden, want daar kan iedereen van genieten. Rudy Luys maakte dit filmpje.

Bea van Essen overleden

Donderdag 11 februari 2021
Lommel - Bea van Essen overledenVandaag is Bea van Essen overleden. Zij was 78 jaar en lieve echtgenote van Gerard Konings. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maria Vandenberghe overleden

Donderdag 11 februari 2021
Lommel - Maria Vandenberghe overledenDinsdag is Maria Vandenberghe overleden, de echtgenote van Guido Wydaeghe. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Vrijwilligers voor testcentrum gezocht

Donderdag 11 februari 2021
Lommel - Vrijwilligers voor testcentrum gezocht
In opdracht van de regering en het CLB gaat de Peltse afdeling van het Rode Kruis een snel Covid-testcentrum uitbouwen in de parochiezaal van Holheide in Pelt. Dat centrum zal actief zijn vanaf 1 maart tot einde juli, op werkdagen van 16.u tot 19u en op zaterdag van 10 tot 12u.  Het Rode Kruis zoekt daarvoor vrijwilligers; voor hen wordt een online opleiding voorzien. De testers krijgen bovendien een praktische opleiding op 23 en 25 februari van 16.30 tot 20.00 uur in Holheide. "We zoeken per dag drie crisisvrijwilligers voor de administratie en daarvan één tester die de opleidingen volgde. Voor aanmelden en verdere info; arien.anita[!]gmail.com," aldus het Rode Kruis.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Lommel - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Twee nieuwe vennootschappen

Woensdag 10 februari 2021
Gerry Vandonink en Wendy Luyckx, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Vandonink Machines, verkort Vadoma, opgericht met zetel aan de John Cockerillstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in nieuwe en gebruikte voertuigen, bouwwerkzaamheden en het slopen van gebouwen. Vandonink en Luyckx hebben ook de besloten vennootschap LMG Veegwerken opgericht. Tot het doel van deze vennootschap behoren onder meer het plaatsen van klinkers, het snoeien van bomen en gevelreinigingswerken.

Fanny Verdonck overleden

Woensdag 10 februari 2021
Lommel - Fanny Verdonck overledenVandaag is in WZC Hoevezavel Fanny Verdonck overleden, de weduwe van Jaak Van Endert. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Lommel - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Lommel - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Lommel - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Nieuwe vennootschap: G&L Service

Dinsdag 9 februari 2021
Guy De Locht uit Lommel en Linda Vannoppen uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap G&L Service opgericht met zetel aan de Koningin Astridlaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een broodjesbar, catering en de organisatie van feesten en recepties.

Sooi Ooms overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Lommel - Sooi Ooms overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Olmen woonachtige Sooi Ooms overleden, de echtgenoot van Stans Van Gompel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring.

Appolonia Jansen overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Lommel - Appolonia Jansen overledenIn WZC Aan de Beverdijk in Achel is vandaag Appolonia Jansen overleden, de weduwe van Peter Mannaerts. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in besloten familiekring in de kerk van Lommel-Kolonie.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Vergeet uw geliefde niet...

Maandag 8 februari 2021
Lommel - Vergeet uw geliefde niet...Zoom                                                            (Foto Robert Boons)

Toine Verdonschot overleden

Maandag 8 februari 2021
Lommel - Toine Verdonschot overledenGisteren is Toine Verdonschot overleden, de echtgenoot van Josée Geuens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Verdonschot, Klachtloopstraat 1 bus 008, 3920 Lommel.

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Auto slipt en belandt in gracht

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is op de Borgerhoutsedijk in Mol een auto geslipt en in de gracht beland. De bestuurder, een veertiger uit Mol, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Lommel - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Auto tegen verkeerslicht

Zondag 7 februari 2021
Lommel - Auto tegen verkeerslichtZoom
Op het kruispunt van de Luikersteenweg en Leuken in Lommel-Barrier belandde deze namiddag een auto tegen een verkeerslicht. De chauffeur bleef ongedeerd. (Foto politie Lommel).
Lommel - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Lommel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe trainer en zes nieuwe spelersKris Vanbussel is de nieuwe trainer van Verbroedering Lommel. De club heeft ook zes nieuwe spelers aangetrokken: Brentl Geysmans (Herkol), Jordy Winkel (Wijchmaal), Jan Hermans (Kaulille) en Sven Bergmans, Jens Ceusters en Maarten Vandenberk (Lutlommel).

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Lommel - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Lommel - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Oplichter gearresteerd

Zaterdag 6 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een lopend onderzoek naar oplichting voerde Politie CARMA vrijdagochtend een huiszoeking uit in een benzinestation in Balen. Ter plaatse werd een dertiger gearresteerd. In de woning werden documenten en cash geld in beslag genomen. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. Hij wordt verdacht van feiten van oplichting, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen.

Nieuw: No Limits Events Management

Zaterdag 6 februari 2021
Joep Kempen uit Lommel heeft de besloten vennootschap No Limits Events Management opgericht met zetel aan de Nieuwe Dijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van tealbuildings, (bedrijfs)feesten, gala's, events en beurzen.

Het vijfde gebod in Lommel

Zaterdag 6 februari 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Het vijfde gebod in LommelKennen jullie de Tien Geboden nog? Weten jullie nog wat er op die stenen tafelen stond waarmee Mozes de berg Sinaï afgezeuld kwam? Nee hè? Dan hebben jullie dus nooit bij meester Knevels gezeten. Ik kan ze nog zó opdreunen hoor.
Even het geheugen opfrissen. De eerste drie sla ik over. Als je je geloof ontstegen bent, zijn die trouwens absoluut niet relevant. Aan het vierde gebod ‘Vader, moeder, zult gij eren’ hebben de meesten zich wel in de mate van het mogelijke gehouden. (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Lommel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Lommel - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsostrade Mol-Balen

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is gestart met de voorbereidende werken voor de fietsostrade Mol-Balen. Langs de spoorlijn worden twee bruggen gebouwd om de fietsostrade over twee waterlopen te leiden. Na het bouwverlof wordt gestart met de aanleg van de fietsostrade zelf, die in de loop van volgend jaar klaar zal zijn.
Lommel - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Fernand Antheunes overleden

Donderdag 4 februari 2021
Lommel - Fernand Antheunes overledenVandaag is Fernand Antheunes overleden. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Mia Meurkens overleden

Donderdag 4 februari 2021
Lommel - Mia Meurkens overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is dinsdag Mia Meurkens overleden, de weduwe van Vinus Vandekerkhof, die in 1992 overleed. Ze was 80 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving op de begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Nieuwe vennootschap: M-interieur

Woensdag 3 februari 2021
Wouter Maes uit Lommel heeft de besloten vennootschap M-interieur opgericht met zetel in Heide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer interieurprojecten, gyprocwerken, gevelbekleding en het uitvoeren van buitenschrijnwerken.
Kort nieuws van bij de buren
Het IT-systeem in het Heilig Hartziekenhuis van Mol is stilgelegd door een virusaanval. " De malware heeft ervoor gezorgd dat in de voormiddag van 2 februari verschillende IT-systemen intern blokkeerden. Er werden evenwel geen data ontvreemd. Dat betekent dat er geen privacygevoelige of medische informatie gelekt is. Het hart van het systeem – het Elektronisch Patiënten Dossier – werd niet geraakt. De administratieve registratie werd verstoord. Daarom heeft het ziekenhuis onmiddellijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Lommel - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Vier Kempense gemeenten (Balen, Dessel, Mol en Geel) hebben in onderling overleg beslist om hun voorjaarskermissen en bijhorende jaarmarkten te annuleren. In Balen gaat het om Olmen Jaarmarkt (7-8 maart) en Balen Jaarmarkt (20-22 maart).
Lommel - Eerste vaccins voor personeel MariaziekenhuisIn het Mariaziekenhuis in Pelt is vandaag een deel van het zorgpersoneel ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat om 263 personeelsleden en artsen van de spoeddienst, de dienst intensieve zorgen en de Covid-afdeling. Ze kregen het Moderna-vaccin ingespoten. De Noorderhart-campus telt in totaal een 1600-tal personeelsleden. Vanaf volgende week begint de inenting van de rest van het personeel.

Lommel telt 34.244 inwoners

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Lommel 34.244 inwoners, 26 meer dan op 1 januari 2020. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau).

Explosief tussen de aardappelen

Dinsdag 2 februari 2021
Op de aanvoerlijn van Farm Frites op Maatheide werd vandaag, voor de tweede keer in nog geen week tijd, een explosief aangetroffen. DOVO komt de obus ophalen.

Willemien Ten Kate overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Op 29 januari overleed Willemien Ten Kate, de echtgenote van Joop Scharstuhl. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Kempensestraat 16 3920 Lommel.

Paul Drieskens overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Lommel - Paul Drieskens overledenZondag is Paul Drieskens overleden, de man van Lief Vanhoof. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. De urne wordt thuis bewaard.

Inbraakpoging in Boskantstraat

Maandag 1 februari 2021
Lommel - Inbraakpoging in BoskantstraatDieven poogden het rolluik van een pand aan de Boskantstraat te forceren. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Paula De Vrindt overleden

Maandag 1 februari 2021
Lommel - Paula De Vrindt overledenGisteren is Paula De Vrindt overleden, de echtgenote van Gust Diepvens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Zware klap in Balen

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten een vrachtwagen, een bestelwagen en een auto in een zware aanrijding betrokken op Hoolst in Balen. De vrachtwagen kantelde en schoof tegen een boom. De brandweer moest de vrachtwagenbestuurder bevrijden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Sus Oversteyns overleden

Maandag 1 februari 2021
Lommel - Sus Oversteyns overledenIn het ZOL in Genk is gisteren de uit Lommel afkomstige Sus Oversteyns overleden, de weduwnaar van Jeanne Theuwissen, die in 2018 overleed. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in familiekring, waarna de urn wordt bijgezet op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt. Rouwadres: fam. Oversteyns, Dennenstraat 19, 3600 Genk.

Take away buffet Judoclub

Maandag 1 februari 2021
Lommel - Take away buffet JudoclubZoomNet zoals vele clubs verliezen velen inkomsten omwille van géén horeca of andere activiteiten. Onze basketbalclub deed het hen al voor, en nu komt ook Judoclub Agglorex met een Take away Buffet, en wel op zaterdag 27 februari. Bestellen hiervoor kan tot/met 20 februari via deze link. Alle verdere info vindt u tevens op deze pagina! Afhalen van de gerechten kan dan op 27/02 tussen 10 en 12 uur aan het terras van café Den Dribbel aan De Soeverein (achterkant dus).

Ongeval Mol: Zuiderring afgesloten

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanwege een verkeersongeval op de Zuiderring in Mol richting Lommel, tussen Molderdijk en Gompel/Toemaathoek, is de Zuiderring in deze rijrichting volledig afgesloten ter hoogte van het ongeval. Dit leidt ook tot extra drukte in het centrum van die gemeente. De omleiding naar Lommel verloopt via de N18 tot aan de Kerkstraat in Mol; vervolgens neem je de N136 tot aan de Zuiderring.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Lommel - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
Lommel - Ook op 'het' bord is het volop corona...ZoomCorona blijft media overheersen... (Foto Robert Boons)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel