Het overige nieuws

Drie BMW's compleet gestript

Zondag 31 januari 2021
Grensgevallen
Lommel - Drie BMW's compleet gestriptDe politie is een onderzoek gestart naar de dieven die drie BMW's volledig stripten in Dommelen (Valkenswaard). De daders gingen onder andere met het stuur, het navigatiesysteem en de menubedieningsknop van de boordcomputer aan de haal. Volgens de politie komt het meer en meer voor dat auto-onderdelen van bepaalde merken op bestelling worden gestolen.

Explosieven tussen aardappelen

Zaterdag 30 januari 2021
Gisterennamiddag zijn bij Farmfrites op Maatheide explosieven aangetroffen tussen de aardappelen. Er werd een beroep gedaan op de ontmijningsdienst.

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Lommel - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Jef Swinnen overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Lommel - Jef Swinnen overledenVandaag is Jef Swinnen overleden, de echtgenoot van Annette Janssens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Lommel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Lommel - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Eddy Enhoenog

Zaterdag 30 januari 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Eddy EnhoenogHet is een opvallend fenomeen. Nu de cafés, tavernes en eethuizen al een tijdje dicht zijn, begin ik ze te missen. Een aantal zaken hebben ze gelijk, deze onbekende vrienden. Meestal weet je niet waar ze wonen. Een gsm-nummer heb je niet. Met een beetje geluk ken je hun familienaam, maar vaak niet.
Nu denk je misschien: ik heb die niet, van die cafévrienden. Ik durf het te betwijfelen. Ik denk dat iedereen er heeft. Bijvoorbeeld iemand die je vaak ontmoet in de cafétaria van het zwembad als de (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Geerinckx overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Lommel - Anna Geerinckx overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Anna Geerinckx overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Lommel - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Kim Derikx overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Lommel - Kim Derikx overleden
Dinsdag is Kim Derikx overleden. Zij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Autoruit ingeslagen

Vrijdag 29 januari 2021
Vandalen hebben de ruit van een auto ingeslagen in de Rodekruisstraat. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Tribunaliteiten
Lommel - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Lommel - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage in voormalige bakkerij

Donderdag 28 januari 2021
Lommel - Wietplantage in voormalige bakkerijOp het betichtenbankje moest een dertiger uit Pelt plaatsnemen voor de uitbouw van een wietplantage in een voormalige bakkerij aan de Balendijk in Lommel. Hij riskeert 28 maanden celstraf. Op 25 februari maakt de rechter zijn vonnis bekend.(PG)

Inbraak op Gestelsedijk

Donderdag 28 januari 2021
Lommel - Inbraak op GestelsedijkGisterenavond in een woninginbraak vastgesteld op de Gestelsedijk. Er is niet geweten of er buit is.

Theo Nijs overleden

Donderdag 28 januari 2021
Lommel - Theo Nijs overledenGisteren is Theo Nijs overleden, de echtgenoot van Jeannette Nijs. Hij was 81 jaar en gewezen beroepsrenner. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Rebecca Bogaert overleden

Donderdag 28 januari 2021
Lommel - Rebecca Bogaert overledenMaandag overleed Rebecca Bogaert. Zij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Lommel - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Lommel - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

Nieuwe vennootschap: CCY

Woensdag 27 januari 2021
Peter Kenis uit Beringen en Raf Pauwels uit Hoogstraten hebben de besloten vennootschap CCY opgericht met zetel aan de Buitensingel in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bijstand en diensten verlenen op het vlak van bedrijfsbeheer en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuw: Lunchroom Vivaldi L

Woensdag 27 januari 2021
Lars Van Den Broek uit Luyksgestel heeft de besloten vennootschap Lunchroom Vivaldi L opgericht met zetel aan de Kerkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een horecazaak, lunch- en tearoom en cateringbedrijf.

Nieuwe vennootschap: JeLoWI

Woensdag 27 januari 2021
Luc Witters uit Lommel heeft de besloten vennootschap JeLoWI opgericht met zetel aan de Pieter de Coninckstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren van adviezen aan ondernemingen en het nemen van deelnemingen in vennootschappen.

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Lommel - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Leo Janssens overleden

Woensdag 27 januari 2021
Lommel - Leo Janssens overledenMaandag is de in Eksel woonachtige en uit Lommel afkomstige Leo Janssens overleden, de echtgenoot van Henriette Reymen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Noodverordening in Eindhoven

Dinsdag 26 januari 2021
Grensgevallen
De gemeente Eindhoven heeft een noodverordening ingesteld. "Uit politie-informatie blijkt dat de komende periode rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat personen de openbare orde willen verstoren," zo meldt de gemeente. De noodverordening houdt onder meer in dat het verboden is stenen, stokken, metalen voorwerpen of brandbare stoffen bij zich te hebben. Er is een vuurwerkverbod in de hele stad en een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Daarnaast wordt de hele gemeente Eindhoven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er overal in de stad preventief gefouilleerd mag worden door de politie. De noodverordening gaat onmiddellijk in, tot 9 februari.

Maria Mannaerts overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Lommel - Maria Mannaerts overledenGisteren is Maria Mannaerts overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

206 hardrijders betrapt

Dinsdag 26 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in de Bronstraat en de Brandstraat in Mol zijn 105 hardrijders betrapt. Bij controles in de Balen-Neetlaan en de Ongelberg in Balen vlogen 101 laagvliegers tegen de lamp.

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Koen Sevens overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Lommel - Koen Sevens overledenGisteren is Koen Sevens overleden. Hij was 54 jaar. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Lommel - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Lommel - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.
Lommel - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Tijdens de rellen gisternamiddag in Eindhoven is de politie onder meer met messen bekogeld. Dat is vandaag bekend geworden. Er zijn al tientallen relschoppers opgepakt. Bij de rellen werd vooral in het Centraal station veel schade aangericht; mensen sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo in de hal en namen er de kassa mee. Ook vanavond is het in een aantal Nederlandse steden onrustig en is de politie in alarmtoestand.
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Peuter zwaargewond bij ongeval

Maandag 25 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kappelestraat in Mol is gisterennamiddag een 3-jarige peuter zwaargewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. In de Schooldreef raakte gisteren een 54-jarige fietser gewond toen hij er aangereden werd door een auto.

Gusta Bogaerts overleden

Maandag 25 januari 2021
Lommel - Gusta Bogaerts overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Gusta Bogaerts overleden, de echtgenote van Gaston Lodewyckx. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vogelweekend op komst

Maandag 25 januari 2021
Lommel - Vogelweekend op komstZoom                                                            (Foto Robert Boons)

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Lommel - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Rellen in Eindhoven

Zondag 24 januari 2021
Grensgevallen
Het was deze namiddag erg onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Auto's en fietsen werden in brand gestoken en winkels in het station geplunderd door mensen die tegen de coronamaatregelen zijn gekant. De politie en de Mobiele Eenheid werden door de relschoppers bekogeld met stenen. De politie maakte gebruik van traangas; ook een waterkanon werd ingezet, naast politie te paard en honden. Tot dusver werden 33 personen opgepakt maar de politie stelt nog meer arrestaties in het vooruitzicht.
Lommel - Bezoekverbod in Noorderhart MariaziekenhuisIn de maatregelen die de gouverneur deze namiddag heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden, zit ook een bezoekverbod aan het Noorderhart Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS vervat. Dit bezoekverbod geldt al zeker tot 12 februari 2021. Geplande opnames, consultaties, revalidaties en dergelijke kunnen blijven doorgaan, meldt Noorderhart.
Lommel - Online aanbod lezingen De AdelbergCC De Adelberg brengt de komende maand kunst- en cultuur tot in uw huiskamer! Via ZOOM sessies bieden ze een aantal digitale lezingen aan over verschillende onderwerpen en gebracht door docenten die al meerdere keren in het cultuurcentrum te gast waren. De deelname is volledig gratis. Na inschrijving via info[!]ccdeadelberg.be ontvang je een mail met alle praktische info. De online lezingen starten allemaal om 20.00 uur (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Algemene Bouwwerken F-VB

Zaterdag 23 januari 2021
Maarten Van Broeckhoven en Glenn Fonteyn, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Algemene bouwwerken F-VB opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Prins Alexanderstraat.

Nieuwe vennootschap: VDS Heating

Zaterdag 23 januari 2021
Marcus van de Sande en Ann Dijkmans, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap VDS Heating opgericht met zetel in Kolonie. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de plaatsing en het onderhoud van centrale verwarming, ventilatiesystemen en sanitaire installaties.

Triske Nijs overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Lommel - Triske Nijs overledenVandaag is in WZC Ploegdries Triske Nijs overleden, de weduwe van Jaak Vandekerkhof. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Vandekerkhof, Zeeldraaiersweg 5, 3920 Lommel.
Kort nieuws van bij de buren
Een 25-jarige motorrijder uit Balen raakte gewond toen hij op de Reuselseweg in Mol-Postel onderuit ging op een vluchtheuvel. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vier verdachten opgepakt van een home invasion in Mol eerder deze week. De verdachten bedreigden een dertiger in zijn appartement. Ze brachten hem slagen toe, ontfutselden hem de pincode van zijn bankkaart en gingen met zijn smartphone en Playstation aan de haal.

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Jos Jansen overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Lommel - Jos Jansen overledenOp 18 januari overleed Jos Jansen, de weduwnaar van Stina Bleyen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Bijbelverhalen van meester Knevels

Zaterdag 23 januari 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Bijbelverhalen van meester KnevelsMijn zoektocht naar geschikte vertrekplaatsen voor een wandeling bracht me vanmiddag bij de kleine jachthaven ‘De Meerpaal’ in Lommel-Barrier. Op een groot bord met een wandelkaart achter glas waarop verscheidene routes aangeduid werden, vond ik er eentje van drie en een halve kilometer, langs water, bos en heide. Een kniegewricht dat binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is, belet me voorlopig om veel grotere afstanden te voet af te leggen.
Er stond ook een bord bij met waarschuwingen: (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Stationstraat

Vrijdag 22 januari 2021
Er is ingebroken in een leegstaand pand aan de Stationsstraat. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Lommel - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: WIThService

Vrijdag 22 januari 2021
Thierry Willekens uit Lommel heeft de besloten vennootschap WIThService opgericht met zetel aan de Groenakkerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van computers en laptops en het ontwerpen van websites.

Sebastiaan Brebels weg bij Lommel SK

Donderdag 21 januari 2021
Lommel - Sebastiaan Brebels weg bij Lommel SKDe 25-jarige Sebastiaan Brebels verlaat Lommel SK. Hij zal de kleuren verdedigen van de Ijslandse subtopper KA Akureyri. De aanvallende middenvelder kwam 3,5 jaar uit voor Lommel SK.

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Lommel - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Nieuw: Bouwonderneming Boonen

Woensdag 20 januari 2021
Chris Boonen uit Lommel heeft de besloten vennootschap Bouwonderneming Boonen opgericht met zetel aan de Balendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling voor en handel in onroerend goed, aanleg van begraafplaatsen, algemene bouwwerken en de uitvoering van thermische- en akoestische isolatiewerken.
Lommel - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Koperdiefstal op Balendijk

Woensdag 20 januari 2021
Dieven gingen met een partij koper aan de haal op een bedrijventerrein aan de Balendijk. Op de N71 is brandstof gestolen uit een vrachtwagen.

Laat je je vaccineren?

Woensdag 20 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Laat je je vaccineren?ZoomDr. Bafort, dr. Vandeurzen, dr. Van Wijmeersch en dr. Verroken van het Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS gingen met elkaar in gesprek over het coronavaccin. Interessant onderwerp in deze tijden. Kijkt u ook? Het is de moeite!

Meisje (13) gewond bij aanrijding

Woensdag 20 januari 2021
Lommel - Meisje (13) gewond bij aanrijdingDeze namiddag raakten een auto en een 13-jarig meisje dat zich met de fiets verplaatste in een aanrijding betrokken in de Rode Kruisstraat. Het meisje werd daarbij gewond.

Frans Brusselaers overleden

Woensdag 20 januari 2021
Lommel - Frans Brusselaers overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Frans Brusselaers overleden, de echtgenoot van Maria Voets. Hij was 94 jaar en ere-voorzitter van de buurtvereniging 'Rondom het slachthuis'. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Josée Bernaerts overleden

Woensdag 20 januari 2021
Lommel - Josée Bernaerts overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Josée Bernerts overleden, de weduwe van Henri Thijs. Ze was afkomstig van Lommel en werd 82 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be

6 miljoen per jaar, 15 jaar lang

Woensdag 20 januari 2021
Vandaag gelezen
"Voor de grotere projecten worden er aparte subsidieafspraken gemaakt. En dat gaat om nog behoorlijk wat geld. Het grootste zonnepark in ons land, het Kristal Solar Park in Lommel, vangt jaarlijks 6 miljoen euro subsidies en dat 15 jaar lang. 90 miljoen in totaal, dus. Het park - goed voor ruim 300.000 panelen met een totaal potentieel vermogen van 99,5 MW - levert al zijn stroom aan het zinksmeltersbedrijf Nyrstar. Grote projecten zoals Kristal Solar zullen ook in de toekomst nog subsidies krijgen. Die subsidies worden uiteindelijk ook betaald door alle Vlamingen, met of zonder zonnepanelen."
(Gelezen op vrtnieuws.be)

Jeanne Loots overleden

Woensdag 20 januari 2021
Lommel - Jeanne Loots overledenGisteren is Jeanne Loots overleden, de echtgenote van Frans Ceustermans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Lommel - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vrouw spuwt naar politieagent

Dinsdag 19 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 26-jarige vrouw uit Balen die betrokken was geraakt in een vechtpartij in Mol spuwde tijdens de politieinterventie naar een agent. Zij zal zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden, meldde het parket.

Lies Dekkers overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Lommel - Lies Dekkers overledenGisteren is Lies Dekkers overleden, de echtgenote van Jan Heylen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Bèr Poets overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Lommel - Bèr Poets overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Petrus (Bèr) Poets overleden, de echtgenoot van Maria Van Limbergen. Hij was 91 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Online condoleren via severens[!]dela.be.

Vaccinatiecentrum in De Soeverein

Dinsdag 19 januari 2021
Lommel - Vaccinatiecentrum in De SoevereinZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Nand Marien overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Lommel - Nand Marien overleden
Gisteren is Nand Marien overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Paula Vennekens overleden

Maandag 18 januari 2021
Lommel - Paula Vennekens overledenVandaag is de in Kerkhoven woonachtige Paula Vennekens overleden, de partner van Cyrille Kestelyn. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Lommel - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Geen redding voor Mega World

Maandag 18 januari 2021
De laatste kans op redding voor het failliete Mega World is nu ook vervlogen. Vrijdag moesten alle kandidaat-overnemers hun bod binnenbrengen. Maar er was maar één Duitse firma geïnteresseerd. Volgens de curatoren was het bod van de Duitsers te laag en eisten ze dat alle handelspanden waarin de Mega World-winkels - en voordien de Blokkers - waren ondergebracht, aan hen zouden verhuurd worden. Maar dat kon de curator niet garanderen. De handelsgoederen van alle Mega Worldwinkels worden overgekocht door één Frans bedrijf.
Lommel - Wandeling in Kattenbos met Milieu 2000ZoomDe Lommelse wandelclub Milieu 2000 werkt al maanden aan een vorm om mensen weer te verzoenen met de natuur, gekruid met bos en hei op deze stille aarde. Opgesmukt met waterplassen, natuurgebieden en plekken met historische achtergronden. Lommel ontdekken van de Sahara tot de Vriesputten, van de Blauwe Kei tot de Kolonie. Dwars door een winters wonderland! Je krijgt het van de wandelclub Milieu 2000 Lommel zo maar in de schoot geworpen. Licht, lucht, bossen en parken … de enige plaatsen om uit (…) Het hele nieuwsbericht
Wandeling in Kattenbos met Milieu 2000Wandeling in Kattenbos met Milieu 2000
Zoom

Nog even volhouden

Maandag 18 januari 2021
Lommel - Nog even volhoudenZoomHet is nog even op de tanden bijten, maar betere tijden zijn in zicht, zeker ook om elkaar nog eens goed vast te pakken! (Foto Robert Boons)

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Jos Jas overleden

Zondag 17 januari 2021
Lommel - Jos Jas overledenGisteren is Jos Jas overleden, de echtgenoot van Margriet Bijvoet. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Diane Pennemans overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Lommel - Diane Pennemans overledenGisteren is Diane Pennemans overleden, de weduwe van Rudolphe Philips. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Lommel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

De buitenkraan

Zaterdag 16 januari 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De buitenkraanIk wandel graag, maar het mag niet tegenzitten. Zeker niet het meest vervelende onder de wandelfenomenen: een afzakkende sok. Het stapt voor geen meter, als die telkens terug in je schoen kruipt. Onderweg naar het woonzorgcentrum moet ik na 100 meter met mijn rechterbeen al een hoek van 90 graden maken en deze op mijn linkerknie leggen zodat ik mijn evenwicht bewaar om die vervelende sok omhoog te trekken. Maar de evenwichtige dagen zijn voorbij. Ik wankel als een dolgedraaide hamster die uit haar loopradje kruipt (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Beliën overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Lommel - Jaak Beliën overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Jaak Beliën overleden, de echtgenoot van Lène Panhuyzen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Lommel - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Lommel - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

André Vos overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Lommel - André Vos overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Mol-Wezel woonachtige André Vos overleden, de echtgenoot van Yvonne Luyten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lisette Kelgtermans overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Lommel - Lisette Kelgtermans overledenIn WZC Immaculata is gisteren Lisette Kelgtermans overleden, de weduwe van Jef Van Ham. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar asurn wordt bijgeplaatst op de begraafplaats van Pelt-Centrum.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.

Frederik Antonis overleden

Donderdag 14 januari 2021
Lommel - Frederik Antonis overledenGisteren is Frederik Antonis overleden, de echtgenoot van Josephine Verbist. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Weg met twee koersfietsen

Donderdag 14 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers verschaften zich toegang tot een loods aan de Biststraat in Mol. Zij gingen er met twee koersfietsen aan de haal.
Lommel - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
Lommel - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdagZoomVrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Zoom

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Lommel - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer

Donderdag 14 januari 2021
Lommel - Tweede vaccinatiecentrum komt in PeerHet tweede vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noord-Limburg zal in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer worden uitgebouwd. Dat is vanmiddag vernomen. Het complex omvat drie vrij grote hallen. Het andere vaccinatiecentrum komt in de Lommelse Soeverein. UPDATE De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.
Lommel - WICO heeft Erasmus+ accreditaties beetZoomScholengemeenschap WICO, met vestigingen in Pelt, Lommel en Hamont, kreeg onlangs schitterend nieuws van EPOS: hun beide aanvragen voor Erasmus+ accreditaties werden met verve goedgekeurd.
Erasmus+ staat natuurlijk vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen uitwisselingsprojecten op poten zetten met de steun van Erasmus+. Onlangs werd het programma voor de periode 2021-2027 in Europa goedgekeurd, met een pak meer (…) Het hele nieuwsbericht

Slachtoffer van autoschuimers

Woensdag 13 januari 2021
Lommel - Slachtoffer van autoschuimersEen man uit Lommel werd gisteren het slachtoffer van autoschuimers in het centrum van Leuven. Uit zijn auto is onder meer een aktentas gestolen. Om in de wagen te geraken werd het slot geforceerd.
Lommel - Morgen besluit over tweede vaccinatiecentrumMorgen nemen de burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg een besluit over de locatie voor een tweede vaccinatiecentrum. Hamont-Achel en Peer hebben een voorstel van locatie naar voren geschoven. Het eerste vaccinatiecentrum van de zone komt in de Soeverein in Lommel. Daarnaast zou er in Bocholt een sneltestcentrum kunnen worden ingericht; de Eerstelijnszone en het CLB bestuderen dat voorstel nog.

Soeverein wordt vaccinatiecentrum

Dinsdag 12 januari 2021
Lommel - Soeverein wordt vaccinatiecentrumDe Soeverein in Lommel wordt een vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Noord-Limburg, zo hebben we uit goede bron vernomen. Over een tweede vaccinatiecentrum in de zone wordt vermoedelijk morgen een beslissing genomen. Van de Eerstelijnszone Noord-Limburg maken de gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
Lommel - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Machiels overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Lommel - Jos Machiels overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Jos Machiels overleden, de weduwnaar van Marie Dierckx. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Christ Brebels overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Lommel - Christ Brebels overledenGisteren is Christ Brebels overleden, de echtgenoot van Paula De Kort. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Lommel - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)
Lommel - Eerste boek voor columnist Rudi LavreysenZoomMooi nieuws van onze columnist Rudi Lavreysen, want binnenkort verschijnt zijn verzamelbundel 'Allesbehalve Super'. Een 140 pagina's tellende verzamelbundel met korte en zeer korte verhalen, waarbij ook nieuwe stukjes. Het boek wordt uitgegeven bij Beefcake Publishing. Na de verschijningsdatum (12 maart) zal je het boek uiteraard op meerdere plaatsen kunnen kopen, maar... als je het boek nu bestelt, geniet je van enkele zeer interessante voordelen.
Zo betaal je bij een bestelling (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Lommel - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Jef Luyten overleden

Maandag 11 januari 2021
Lommel - Jef Luyten overledenGisteren is Jef Luyten overleden, de levenspartner van Yolanda Beckers. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Lommel - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Iedereen (of toch bijna) kijkt ernaar uitZoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Lommel - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Lommel - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Lommel - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
Lommel - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ivo Meelberghs overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Lommel - Ivo Meelberghs overledenVandaag is Ivo Meelberghs overleden, de echtgenoot van Alice Lavreysen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Lommel - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.

Trien Geboers (100) overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Lommel - Trien Geboers  (100) overledenGisteren is de in Heppen woonachtige en uit Lommel afkomstige Trien Geboers overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Staf Pauwels. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Lommel - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

André Van Houtven overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Lommel - André Van Houtven overledenDonderdag is André Van Houtven overleden, de echtgenoot van Catharina Vandervee. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Een sprookje dan maar?

Zaterdag 9 januari 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Een sprookje dan maar?In Killarney, in het zuidwesten van Ierland, parkeerden we ons huurautootje voor een pub die er bijzonder uitnodigend uitzag. We waren een trio dat zonder partner vrolijk en vrij op reis was. Het was midden augustus, erg warm en we stierven weer eens van de dorst. Boven de deur hing een kleurrijk bord. ‘Serendipity Bar’ heette de zaak. We hebben ons daar niet meteen echt vragen bij gesteld, maar toen ik het bord later op een van de foto’s zag, vond ik toch dat enig opzoekwerk aangewezen (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Lommel - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Vastgoed Berghmans

Vrijdag 8 januari 2021
Bart Berghmans uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vastgoed Berghmans opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Balendijk.

Nieuwe vennootschap: Gastrocoach

Vrijdag 8 januari 2021
Marc Boers uit Lommel en Jeroen Maes uit Wiesbaden hebben de besloten vennootschap Gastrocoach opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer bijstand en diensten verlenen op het vlak van bedrijfsbeheer.

Zilvermeercross zonder publiek

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De Zilvermeercross in Mol op zaterdag 16 januari gaat door maar wegens corona zonder publiek. De wedstrijd is wel live te volgen op Telenet (Open net) en krijgt ook aandacht op Sporza.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Nieuwstraat en de Biststraat in Mol zijn gisterennamiddag de twee vrouwelijke bestuurders gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de auto's was na de klap tegen de gevel van een huis beland.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.
Lommel - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Akkers overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Lommel - Marcel Akkers overledenGisteren is in Lommel de uit Overpelt afkomstige Marcel Akkers overleden, de echtgenoot van Alice Das. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Vandeweyer - Akkers, Melkerijstraat 12 3900 Pelt.
Lommel - Bewoners Bekelaar schrijven nieuwjaarswensenZoom2020 was een speciaal jaar voor iedereen. Het deed ons stilstaan bij wat echt belangrijk is in het leven: gezondheid, familie en vrienden en onze vrijheid. Dat zagen ze in De Belaar ook in de wensen van hun 'wensboom' van de bewoners en hun familie! De eindejaarsfeesten waren anders dan alle andere jaren. Toch probeerden ze er in het woonzorgcentrum een warme, gezellige tijd van te maken met een uitgebreid feestdiner met bewoners en personeel, een Kerstwandeling met een bezinning, een fotoshoot en een optreden van de Kerstman. (Bijdrage Heidi Van Hooff)

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Lommel - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Reuzenbatterij voor Nyrstar in Balen

Donderdag 7 januari 2021
Bedrijfsnieuws
De groep Trafigura, die sinds enige tijd zinkproducent Nyrstar in handen heeft, bouwt een reuzenbatterij voor energieopslag op de fabriekssite van Nyrstar in Balen. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. De lithium ion-batterij van 25 megawatt kan in vier uur 100 megawattuur stroom leveren. Dat komt overeen met het verbruik van een 30-tal gezinnen. Het wordt een van de grootste energieopslagbatterijen van het land. De opgeslagen energie is afkomstig van het surplus van het Belgische net en (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Lommel - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Nelly Kwanten (101) overleden

Woensdag 6 januari 2021
Lommel - Nelly Kwanten (101) overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Nelly Kwanten overleden. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Lommel - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Stormschade erkend als ramp

Woensdag 6 januari 2021
Heb je tussen 1 juni en 27 juli 2019 door rukwinden schade geleden? Schade door dit weersverschijnsel komt in aanmerking voor een vergoeding van het Vlaams Rampenfonds. Indienen van een aanvraag via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds kan tot 31/03/2021.

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Hans Vanaken moet uiteindelijk in de rest van de voetbalcompetitie drie wedstrijden aan de kant blijven. Dat heeft de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal in beroep beslist. Vanaken moet ook een boete van 1500 euro betalen. In eerste aanleg was de oud-Lommelaar nog veroordeeld tot een schorsing voor vier wedstrijden. Vanaken werd gestraft omdat hij met zijn studs op de enkel van Andreas Beck neerkwam en na zijn rode kaart verbaal uithaalde naar de arbitrage.

Freddy Schippers overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Lommel - Freddy Schippers overledenGisteren is Freddy Schippers overleden, de echtgenoot van Rosaria Montuori. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Centrum vindt in intieme kring plaats.

Julia Wouters overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Lommel - Julia Wouters overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol-Wezel woonachtige Julia Wouters overleden, de echtgenote van Willy Jansen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Henri Vandenboer overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Lommel - Henri Vandenboer overledenGisteren is Henri Vandenboer overleden, de echtgenoot van Mie-Jef Nijs. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lutlommel.
Lommel - 32 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 32 patiënten, waarvan 3 op intensieve zorgen, met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Zondag waren er dat nog 30, gisteren 33. Er zijn 3 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Lommel - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstwensen voor de postzegelclub

Maandag 4 januari 2021
Lommel - Kerstwensen voor de postzegelclubZoomTijdens de kerstdagen werden alle leden van de Koninklijke Postzegelkring “De Eik” verrast met warme kerst- en nieuwjaarswensen vanuit het Oostenrijkse Christkindl. Op de omslag prijkten de Oostenrijkse kerstpostzegel van 2019 en 2020 alsook 2 zeer mooie gelegenheidsafstempelingen. Dergelijke bijzondere poststukken uit Christkindl worden door de postzegelverzamelaars ten zeerste gewaardeerd. Al sinds 1950 wordt jaarlijks in dit dorpje met de speciale naam een tijdelijk postkantoor (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar 'normaal'?

Maandag 4 januari 2021
Lommel - Terug naar 'normaal'?Zoom                                                                 (Foto Robert Boons)

Jos Hanegreefs overleden

Maandag 4 januari 2021
Lommel - Jos Hanegreefs overledenGisteren is Jos Hanegreefs overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Wastic failliet verklaard

Zondag 3 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Turnhout, heeft de bvba Wastic uit Mol failliet verklaard. De onderneming verwerkte afval.
Lommel - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)
Lommel - Eindejaarscadeau voor leden Okra WerkplaatsenZoomOm het memorabele jaar 2020 af te sluiten werden de Okra-leden in Werkplaatsen door het bestuur verrast met een klein cadeautje. De leden konden genieten van een lekker koekje en een borreltje voor bij de koffie. Het bestuur hoopt alvast dat ze hun activiteiten in de loop van het jaar weer kunnen opstarten en wenst alle leden een voorspoedig jaar toe.

Lommel - Weer meer coronapatiënten in ziekenhuisHet aantal coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis neemt weer toe. Momenteel liggen er 30 patiënten met COVID-19 - zeven meer dan eergisteren -, waarvan twee op de afdeling intensieve zorgen. Er liggen drie patiënten met COVID-19 in Revalidatie en MS.

In Rotterdam

Zondag 3 januari 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - In Rotterdam'Ik wens jullie een allerbest en gezond 2021. Een jaar met veel leesplezier, daarom alvast deze 300 extra woorden. Dat het leven in het nieuwe jaar terug zijn gewone gang mag krijgen. Groeten, Rudi."
Het klinkt u wellicht niet onbekend in de oren. Je gaat een weekend weg en één gebeurtenis overheerst de uitstap. Als je achteraf vertelt hoe het was, begint het relaas met 'we hebben nog iets meegemaakt'. Ook in Rotterdam was het zo. Niet het Museum Boijmans Van Beuningen, de Erasmusbrug of de (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Lommel - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jean Vereycken overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Lommel - Jean Vereycken overledenOp Nieuwjaarsdag is de uit Lommel afkomstige en in Neerpelt woonachtige Jean Vereyken overleden, de echtgenoot van Angele Panis. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Vereyken, Lochterdijk 46, 3910 Neerpelt.

Annemiek Geerts overleden

Vrijdag 1 januari 2021
Lommel - Annemiek Geerts overledenVandaag is Annemiek Geerts overleden, de echtgenote van Jos Smolders. Ze zou op 12 januari 63 jaar worden. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring. Condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Lommel - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel