Het overige nieuws

Eerste winst voor Lutlommel B

Zondag 31 oktober 2021
Lommel - Eerste winst voor Lutlommel BLutlommel VV ging vanmiddag winnen bij Peer SV met 1-2, terwijl 'broertje' Lutlommel B na enkele klinkende nederlagen vandaag thuis met 2-1 kon winnen van Lindelhoeven B. Kattenbos Sport verloor gisterenavond met zware 0-4 cijfers in eigen huis van Houthalen VV, terwijl Verbroedering nog een groter 'pak slaag' kreeg in eigen huis, nl. 1-8 van FC Maasland. Grenstrappers Kolonie tot slot konden 2-2 gelijk spelen bij FC Eksel B.

Basket Lommel wint ook in Beker

Zondag 31 oktober 2021
Lommel - Basket Lommel wint ook in Beker
Besket Lommel kan dus niet alleen in de competitie, maar ook in de Beker winst boeken... Want dat deden ze gisterenavond thuis tegen LDP Donza in de 16de finale van de Beker van Vlaanderen. De eindstand was 85-72 (Quarters: 27-16, 26-19 (53-35), 9-17 (62-52), 23-20)
In deze wedstrijd zette Lommel de competitienederlaag tegen Donza recht door een vlotte overwinning neer te zetten. Bij de start liep Donza nochtans 5-12 uit in de 4de minuut maar twee minuten later beende Lommel (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Frederix overleden

Zondag 31 oktober 2021
Lommel - Ria Frederix overledenGisteren is Ria Frederix overleden, de weduwe van François Engelen. Ze was 68 jaar en afkomstig van Hechtel. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u)  in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Grensgevallen
Sinds vorig jaar leeft er in het gebied De Groote Heide een wolf. Die heeft sindsdien zo'n 70 keer toegeslagen. Vorige week werden er in Borkel-en-Schaft een kalfje en een schaap doodgebeten, meldt Eindhovens Dagblad. Twee kalfjes zijn vermist. Het gaat om kalfjes van het Salers-ras; Salers-runderen worden uitgezet in natuurgebieden om die te begrazen.
Gedupeerde eigenaar is Jan Lamers uit Borkel-en-Schaft. Hij heeft meteen alle drachtige koeien naar de boerderij gehaald. Ook de veertien kalfjes staan veilig aan huis in een afrastering met stroom. Ook in Leende werd een schaap doodgebeten, vermoedelijk door dezelfde wolf.
De wolf hoort niet tot de roedel die op het militair domein in Oudsbergen zijn thuisbasis heeft.  

Marcella Hendrikx overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Lommel - Marcella Hendrikx overledenVandaag is Marcella Hendrikx overleden, de echtgenote van Gust De Groof. Zij was 79 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Lommel - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Lommel - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding reanimeren en defibrileren

Zaterdag 30 oktober 2021
Lommel - Opleiding reanimeren en defibrilerenZoomIedere Lommelaar krijgt nu de kans om een gratis cursus te volgen... Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 tot 10 procent overleeft dit. Maar wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het slachtoffer 60 tot 70 procent overlevingskans.
Hoewel reanimatie en defibrillatie dus levens kunnen redden, weten veel mensen niet hoe dit moet. Daarom organiseert het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Seal Technics

Zaterdag 30 oktober 2021
Rudi Emmers uit Lommel en Roel Schrooten uit Bree hebben de besloten vennootschap Seal Technics opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van alarmcentrales en de verkoop van beveiligingsinstallaties, toegangscontrolesystemen en laadpalen voor elektrische wagens.

Toneelke spelen

Zaterdag 30 oktober 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Toneelke spelenBehalve ‘dokterke’ spelen hebben we dat vroeger wel allemaal óók eens gedaan. De drang om dokterke te spelen is mij inmiddels vreemd geworden. De realiteit heeft de fantasie immers achterhaald: ik krijg de laatste tijd steevast de rol van patiënt toebedeeld en bovendien moet ik mijn tegenspeler telkens betalen voor zijn onderzoeksdaden. Toneel spelen doe ik wél nog. Elke week zelfs.
Als Covid-19 het toelaat, willen wij - Daton, het toneelteam van het Lommelse Davidsfonds - (…) Het hele nieuwsbericht

Heidi Cuypers overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Lommel - Heidi Cuypers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Heidi Cuypers overleden, de echtgenote van Patrick Jaenen. Ze was 49 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Koning Leopoldlaan 177.
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Maesen overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Lommel - Godelieve Maesen overledenGisteren is Godelieve Maesen overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Rik Swinnen. Zij was afkomstig van Mopertingen en werd 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren: www.begrafenissen-witters.be.
Kort nieuws van bij de buren
In Ginderbroek in Mol is deze voormiddag rond 10.30 uur een 66-jarige fietser uit Mol aangereden. De fietser raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van Hofstede met de Rooy raakte een 72-jarige fietser uit Balen gewond toen hij werd aangereden door een auto.

Juwelen gestolen in appartementen

Vrijdag 29 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is ingebroken in twee appartementen aan de Corbiestraat in Mol. Om binnen te geraken werd telkens de toegangsdeur opengebroken. De dieven gingen met juwelen aan de haal.

Gebeurtenissen in Russendorp

Vrijdag 29 oktober 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Gebeurtenissen in RussendorpZoom‘Geef de bijl maar aan mij, dan zal ik wel hakken. Dan hebben we vanavond een flinke partij bij elkaar’.
Vincent Belmans steekt de bijl in de handen van zijn vriend. Hij wil naar het hout toe lopen dat daar al op de grond ligt, maar voelt plots een vlijmende pijn in zijn schouder. Vincent houdt het niet en valt in het hoge gras. Hij schreeuwt het uit. Joske Fonteyn die hem vergezelt die dag, ziet het gebeuren en rent zo snel zijn korte beentjes hem dragen kunnen weg. De zogenaamde vriend van (…) Het hele nieuwsbericht

Emile Struyf overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Lommel - Emile Struyf overledenWoensdag is Emile Struyf overleden, de echtgenoot van Julienne Moons. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - 12 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 12 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er zijn 3 patiënten met vermoeden van COVID-19.

Jan Loos overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Lommel - Jan Loos overledenVandaag is Jan Loos overleden, de echtgenoot van Bernardine Waelburgs. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Brandje in oude busstelplaats

Donderdag 28 oktober 2021
Gisteren in de vooravond was er een brandje in de oude busstelplaats aan de Adelberg. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Ongeval in Lutlommel

Donderdag 28 oktober 2021
Vanmorgen rond 8 uur is in Lutlommel een fietsster gevallen en geraakt door een auto. Zij werd lichtgewond.

Inbraak op industrieterrein

Donderdag 28 oktober 2021
Lommel - Inbraak op industrieterreinEr is een inbraak gepleegd in de Hendrik Heymanstraat op het industrieterrein Balendijk. Of de daders buit konden maken is niet geweten.

Weg met mountainbike en stofzuiger

Donderdag 28 oktober 2021
Gisterenavond is een diefstal vastgesteld in een garage aan De Vryheyt. Er werden een mountainbike en een stofzuiger ontvreemd.

Inbraak in Frederik Van Eedenstraat

Donderdag 28 oktober 2021
De politie kreeg deze voormiddag melding van een woninginbraak in de Frederik Van Eedenstraat. Er bleek een spaarpotje en een gsm-oplader gestolen.
Lommel - Sporting Wijshagen - Grenstrappers 0-5Sporting Wijshagen heeft  zijn inhaalwedstrijd met 0-5 verloren van Grenstrappers Lommel-Kolonie. Aan de rust was de stand 0-3. Voor Grenstrappers miste Lodewijks een strafschop. Krupa (Grenstrappers) pakte geel.
Lommel - 10 coronapatiënten in het MariaziekenhuisVandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Maria Beysen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Lommel - Maria Beysen overledenVandaag is Maria Beysen overleden, de echtgenote van Theo Swinnen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (13) botst op auto

Dinsdag 26 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Graaf de Broquevillestraat in Mol is een 13-jarig meisje uit Balen gewond geraakt toen zij met haar fiets tegen een stilstaande auto reed. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijwilligers gezocht

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Vrijwilligers gezochtZoomWe maakten een tijdje geleden al eens melding van de zoektocht naar vrijwilligers voor het cafetaria in Dienstencentrum Trefpunt in het Kapittelhof. Maar nu zijn ze naar véél meer mensen op zoek... Ze zoeken immers nog steeds enthousiaste cafetaria-vrijwilligers, maar ook vlotte digi-vrijwilligers, die hun kennis en kunde m.b.t. gebruik van smartphone, laptop, PC of tablet  graag willen overbrengen aan senioren.En ook worden er 'babbelmaatjes' gezocht, vrijwilligers die (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Lommel - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Lommel - Weer 9 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Karel Stessens overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Lommel - Karel Stessens overledenGisteren is Karel Stessens overleden, de echtgenoot van Agnes De Vroede. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Mooie zwemresultaten voor OZV

Dinsdag 26 oktober 2021
Op de provinciale zwemkampioenschappen behaalden de zwemmers van OZV zondag mooie plaatsen:
- 50m vrije slag:  15-16 jarigen 1ste plaats : Noor Segers; 3de plaats: Nelle Theuwis. 19-jarigen 1ste plaats: Rune Theuwis.
- 100m rugslag: 15-16 jarigen 2de plaats: Jef Dieltjens
- 200m vlinderslag: 13-14 jarigen 2de plaats: Julie Decloedt; 3de plaats: Nina Imants.
- 50m schoolslag: 15-16 jarigen 3de plaats: Finn Stappers
- 400m vrije slag: 15-16 jarigen 1ste plaats: Noor Segers; (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Lommel - Oplossing voor mestoverschot?ZoomEr is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: VC Dakwerken

Maandag 25 oktober 2021
Glenn Van Celst (31) uit Lommel heeft de besloten vennootschap VC Dakwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Karrestraat.
Lommel - Lommelse Rugbydames komen sterk uit nederlaagZoomAfgelopen zaterdag reisden de Murphy's rugbydames samen met de dames van Oudsbergen en hun trouwe supporters met de bus richting Binche. Het werd een supergezellige busrit dankzij de steun van Savemak Vastgoed. De sfeer zat er al goed in wanneer ze de velden van Binche bereikten. Zowel de dames als de supporters voelden de spanning in de lucht hangen. Dit was de nummer één in hun poule en hun collega's van Visé verloren eerder tegen deze ploeg met 101-0. Standhouden was dus de (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Vanbroeckhoven overleden

Maandag 25 oktober 2021
Lommel - Jacky  Vanbroeckhoven overledenGisteren is Jacky Vanbroeckhoven overleden, de echtgenoot van Gilberte Vandersteegen. Hij was 74 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Piet Vanhoof overleden

Maandag 25 oktober 2021
Lommel - Piet Vanhoof overledenVrijdag is Piet Vanhoof overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Bollen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Volgend weekend is het zover

Maandag 25 oktober 2021
Lommel - Volgend weekend is het zoverZoom                                                             (Foto Robert Boons)
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 1-2gewonnen in Diepenbeek. Aan de rust was de stand 1-1. Vromans maakte de twee Lommelse doelpunten.
Lommel - En Basket Lommel blijft maar winnen!Basket Croonen Lommel won vandaag overtuigend van Limburg United B met 92-72 (Quarters: 23-16, 23-21 (46-37), 20-14 (66-51), 26-21)
Lommel pakte vandaag overtuigend de derbywinst tegen Limburg United B. Enkel in de eerste vijf minuten kon Limburg United B gelijke tred houden, maar Lommel domineerde daarna tot op het einde en blijft zo aan de leiding in Top Divisie Men1.
Limburg United B speelde in Lommel voor het eerst met Niels Marnegrave als headcoach. Beide ploegen werkten aan een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het weekend van de Lovoc-jongens U15ZoomAfgelopen zaterdag speelden de jongens U15 van Lovoc (foto) hun vijfde wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Mavo Dilsen-Stokkem. Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden stond in de sterren geschreven. De jongens van Mavo staan autoritair aan de leiding, maar zijn ouder, sommigen een stuk groter en vooral sterker dan de Lovoc-boys. Maar goed, iedere wedstrijd moet gespeeld worden. De eerste keer dat ze elkaar in de ogen keken, enkele weken geleden, konden de Lommelse jongens zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lutlommel B blijft veel goals slikken...Lutlommel won gisterenavond de plaatselijke derby tegen Verbroedering met zware 5-1 cijfers. En voor Lutlommel B begint het wel een beetje pijnlijk te worden, want ze verloren wederom érg zwaar, deze keer met maar liefst 12-0, bij Achel VV B. Kattenbos won eveneens gisterenavond met 1-4 bij K.Sp. Wijchmaal. En Grenstrappers Kolonie tot slot verloren ook vandaag, en wel met 1-2 van K. Waterloos-Voorshoven VV.

Zuster Geertrui overleden

Zondag 24 oktober 2021
Lommel - Zuster Geertrui overledenVrijdag is in de priorij O.L.V. van Klaarland zuster Geertrui overleden, in de wereld Elza Amelia Victoria Theunkens. Ze was afkomstig van Lommel, groeie op in Oostham en werd 70 jaar. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (15-16u) in de priorij Klaarland in Lozen-Bocholt. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen (24) uit Luyksgestel is momenteel echt wel de snelste man ter wereld. In Roubaix haalde hij deze namiddag zijn derde wereldtitel, deze keer op de individuele sprint. 

Een verraderlijk ding

Zondag 24 oktober 2021
Lommel - Een verraderlijk dingKent u het tv-programma waarbij je om ter snelst een stoel moet trachten te vinden? Wij hebben ook zo'n stoel. Al is de onze geen strandstoel, maar een canapé. Daarenboven staat die canapé altijd op dezelfde plek. "Wat heeft het dan met dat tv-programma te maken?", hoor ik u zeggen. Wel, het is ook vechten om er als eerste in te zitten. Nog een verschil: de winnaar krijgt geen reischeque naar een exotisch land. Tenzij naar dromenland, want onze lange canapé nodigt uit om er uitgestrekt in te gaan (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft GMA Cars Genk A A-Team Lommel A verslagen. Uitslag: 8-5.

Heidi Van Campfort overleden

Zaterdag 23 oktober 2021
Lommel - Heidi Van Campfort overledenWoensdag is Heidi Van Campfort overleden. Zij was 55 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Maurice Hendrickx overleden

Zaterdag 23 oktober 2021
Lommel - Maurice Hendrickx overleden
Vandaag is Maurice Hendrickx overleden, de levensgezel van Angele Van Hout. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ad van Asten overleden

Zaterdag 23 oktober 2021
Lommel - Ad van Asten overledenWoensdag is Ad van Asten overleden, de echtgenoot van Zus Kuijlaars. Hij was 88 jaar. Begroeting: zaterdag 30 oktober (10.30-11.30 uur).
Promotekst
Lommel - Depolim Motorhomes naar Norbert NeeckxlaanZoomIn de vroegere Opel-garage Berckmans aan de Norbert Neeckxlaan werd vanavond de nieuwe vestiging van Depolim Motorhomes geopend. Schepen Karel Wieërs knipte het lint door en eigenaar Rudi Stevens had een mooie speech klaar voor de genodigden. Depolim Motorhomes startte destijds in Overpelt als kleine familiale onderneming, die zich specialiseerde in de verhuur van motorhomes. Toen het bedrijf in 2012 werd overgenomen door Rudi Stevens kwam er een kampeerwinkel bij. Nu Is de verhuizing naar Lommel gerealiseerd, met een showroom om "u" tegen te zeggen, een werkplaats en een stalling. De komende jaren wil Stevens de zaak nog verder laten uitgroeien op basis van het huismerk Sun Living made by Adria, Hobby en Easy Caravanning.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Jan Verpoorten overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Lommel - Jan Verpoorten overledenWoensdag is Jan Verpoorten (61) overleden, de levensgezel van Diane Vanhove. Hij woonde in Eksel en was afkomstig van Lommel. Hert afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jeroen Olyslaegers in De Adelberg

Vrijdag 22 oktober 2021
Lommel - Jeroen Olyslaegers in De AdelbergZoomNu zondag 24 oktober om 10.30 uur in de voormiddag komt één van de beste en meest geëngageerde auteurs van ons land, Jeroen Olyslaegers, naar De Adelberg voor een lezing over zijn laatste boek 'Wildevrouw'. En aanstaande dinsdag 26 oktober vieren we de 125ste verjaardag van Paul van Ostaijen met een lezing door dé autoriteit op dit vlak, Matthijs de Ridder. Deze lezing vindt plaats in het Raadhuis om 19.30 uur.
En om in de literatuur te blijven... zondagen 7, (…) Het hele nieuwsbericht

Urbain Baeyens overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Lommel - Urbain Baeyens overledenZondag is Urbain Baeyens overleden, de echtgenoot van Lisette Van Gaal. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Voetbal in Lommel

Vrijdag 22 oktober 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Voetbal in LommelZoomTerwijl ik me omdraai en wegloop van de Soeverein, bedenk ik dat je over Lommel niet kan zeggen dat het niet ambitieus is. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan verbetering en verfraaiing en ook aan uitbreiding van gemeentelijke faciliteiten. Momenteel is het centrum van de stad aan de beurt. Die krijgt een grote opknapbeurt.
Daarnaast is de gemeente twee jaar geleden begonnen met het aanleggen van een nieuw sportterrein en sporthal voor tennis en een nieuw zwembad bij de Soeverein. Hier wandel ik nu aan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Demirtas

Donderdag 21 oktober 2021
Mehmet Demirtas uit Lommel heeft de besloten vennootschap Demirtas opgericht met zetel aan de Balendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, industriële reiniging, het leggen van tegelvloeren en distributie en transport.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen uit Luyksgestel heeft er weer een wereldtitel bij: vanavond werd hij op het WK baanwielrennen in Roubaix voor de tweede keer op rij wereldkampioen op de keirin. De Nederlandse baanrenner klopte zijn landgenoot Jeffrey Hoogland en de Rus Michail Jakovlev. Op de keirin rijden zes renners eerst drie ronden achter een derny. Wanneer die de baan verlaten heeft, volgen nog drie ronden.

Ann Van den Abeele overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Lommel - Ann Van den Abeele overledenMaandag is Ann Van den Abeele overleden, de echtgenote van Stefan Lemmens. Ze was 55 jaar. De uitvaartdienst vond vandaag plaats in intieme kring. Haar asurn werd bijgezet in het columbarium van de begraafplaats van Lommel-centrum. 
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieke Geboers overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Nieke Geboers overledenGisteren is Nieke Geboers (94) overleden, de weduwe van Rene Van Meensel. Zij woonde in Balen maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Grensgevallen
Op het WK baanwielrennen in Roubaix is Nederland in de teamsprint voor de vierde keer op rij wereldkampioen geworden. Een van de vier sprinters was Harrie Lavreysen uit Luyksgestel. De twee anderen waren Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland. Het Nederlandse trio is al sinds 2017 ongeslagen 

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

WK-zilver voor Francine Geuens

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - WK-zilver voor Francine GeuensZoomOp het wereldkampioenschap tennis voor dames 70-plus in Mallorca heeft België een zilveren medaille behaald, na verlies in de finale tegen Duitsland. Van het Belgische team maakte Francine Geuens (rechts)uit Lommel-Kolonie deel uit. Proficiat!

Henri Maes overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Henri Maes overledenMaandag is Henri Maes overleden, de echtgenoot van Maria Lemmens. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Agnes Aernoudt overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Lommel - Agnes Aernoudt overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag oud-schepen Agnes Aernoudt overleden. Ze was afkomstig van Nieuwmunster en werd 98 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 29 oktober (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

'Soep op de stoep' bij De Speling

Dinsdag 19 oktober 2021
Lommel - 'Soep op de stoep' bij De SpelingZoomVorige vrijdag mochten alle ouders, grootouders, tantes en nonkels van kleuterschool De Speling, komen meegenieten van de 'Soep op de stoep' actie. De kinderen brachten allerlei verschillende groenten van thuis mee, waarmee de juffen creatief aan de slag gingen om de lekkerste soep op tafel te toveren. Zo kon je proeven van rode-duivel-soep en kikkersoep, maar ook de vegetarische wolvensoep was het proeven waard. Een laagdrempelige actie die ervoor zorgde dat iedereen weer in verbinding kon staan met elkaar. Hartverwarmende soep voor een hartverwarmende actie.. (Bijdrage Kim Hermans)

Mathieu Heylen overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Lommel - Mathieu Heylen overledenZondag is Mathieu Heylen overleden, de weduwnaar van Triena Dekkers. Hij was 96 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nieuwe vennootschap: Vesco77

Dinsdag 19 oktober 2021
Veselin Kishkilov uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vesco77 opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk voor gebouwen, interieurafwerking, installatie van garagepoorten en schilder- en behangwerk.
Lommel - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Gerda Korsten overleden

Maandag 18 oktober 2021
Gisteren is Gerda Korsten overleden, de weduwe van Henri Hendriks. Ze was afkomstig van het Nederlandse Hunsel en werd 92 jaar. De crematie en de uitvaartdienst vinden plaats in intieme kring, waarna haar assen worden uitgestrooid op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nieuwe vennootschap : TSRConnect

Maandag 18 oktober 2021
René De Laat uit Lommel heeft de besloten vennootschap TSRConnect opgericht met zetel in Kolonie, 160. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer over de weg, distributie en afleveren van poststukken en het aanleggen en onderhouden van tuinen.

Verlies voor Lovoc-dames B

Maandag 18 oktober 2021
Lommel - Verlies voor Lovoc-dames BZoomGisteren speelden de dames B van Lovoc hun vijfde wedstrijd van het seizoen. Ze gingen thuis het veld op tegen Fit VBC Ham C. Set 1 ging niet zo vlot. De Lommelse recepties kwamen wel goed, maar Ham maakte toch vlotter de punten. Set 1 ging met 14-25 naar Ham. Set 2 ging nog wat moeilijker. De rally's volgden elkaar wel op, toch trokken de Hamse dames, die duidelijk meer ervaring hebben, meestal aan het langste eind, resultaat 9-25. In set 3 draaide de Lommelse motor toch aardig wat vlotter. Goeie recepties, (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Omleidingsweg rond Valkenswaard geopendZoomZoals aangekondigd is vanmorgen de nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard open gegaan. De weg buigt vanuit Lommel-Kolonie links van Valkenswaard naar de A67 in Veldhoven. Men mag er een snelheid van 80 km/u op na houden, en dat betekent dat men in pakweg 7 minuten de aansluiting op de snelweg bereikt. Aan de weg is twee jaar gewerkt. 
Lommel - Murphy's Ladies streden dapper tegen ViséZoomAfgelopen zaterdag vertrokken de rugbydames van Rc Murphy's uit Lommel samen met de dames van Rugbyclub Oudsbergen, waar ze een entente mee vormen, richting Visé. Daar werd een mooie match gespeeld voor de ogen van de meegereisde supporters. De Lommelse dames begonnen heel strijdvaardig aan de wedstrijd en hielden redelijk lang de nul op het scorebord. Na ettelijke minuten scoorde Visé jammer genoeg toch een eerste try. Maar de dames bleven strijdlustig en Mirre Caers kon kort daarna een tegentry (…) Het hele nieuwsbericht

Fair Trade Week op Campus X plus

Maandag 18 oktober 2021
Lommel - Fair Trade Week op Campus X plusZoomAfgelopen week was het Fair Trade week waarbij de aandacht werd getrokken op het belang van eerlijke handel. Ook op campus X plus in de Mudakkers ging dit niet ongemerkt voorbij. De minionderneming van het 6de Management verkocht van 12 oktober tot 15 oktober Fair Trade producten. En tijdens de levensbeschouwelijke vakken werd er een spel rond Fair Trade gespeeld en de leerlingen van 5de en 6de management kregen tijdens de les Frans een dossier over ‘le commerce équitable’ om zelfstandig te exploreren. Een lovenswaardig initiatief!
Fair Trade Week op Campus X plusFair Trade Week op Campus X plus
Zoom

Gerda Korsten overleden

Maandag 18 oktober 2021
Lommel - Gerda Korsten overledenGisteren is Gerda Korsten overleden, de weduwe van Henri Hendriks. Ze was afkomstig van het Nederlandse Hunsel en werd 92 jaar. De crematie en de uitvaartdienst vinden plaats in intieme kring, waarna haar assen worden uitgestrooid op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zonder meer woorden...

Maandag 18 oktober 2021
Lommel - Zonder meer woorden...Zoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Damesvoetbal: Lommel-Bocholt 2-4

Zondag 17 oktober 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 2-4 verloren van Bocholt. Aan de rust was de stand 1-3. Lommel B won met 1-5 in Dilsen-Stokkem. De ruststand was 0-5.

Paula Van Endert overleden

Zondag 17 oktober 2021
Lommel - Paula Van Endert overledenIn WZC PLoegdries is gisteren Paula Van Endert overleden, de weduwe van Louis Snelders. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Josefien Gerits overleden

Zondag 17 oktober 2021
Lommel - Josefien Gerits overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Josefien Gerits overleden, de echtgenote van Henri Van Mechgelen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Fietsrek van auto gestolen

Zondag 17 oktober 2021
Lommel - Fietsrek van auto gestolenDieven hebben in de Sportveldenstraat het fietsrek van een auto gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Een 28-jarige scooterrijder uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing met een auto in Kaulillerdorp in Bocholt. Het ongeval gebeurde gisteren rond 7 uur.

Lutlommel blijft winnen

Zondag 17 oktober 2021
Lommel - Lutlommel blijft winnen
Lutlommel VV ging gisterenavond al met 0-5 winnen bij Kaulille FC. En ook Kattenbos speelde gisterenavond, maar verloor thuis met 1-2 van Opitter FC. Verbroedering won vanmiddag thuis van Houthalen VV met 2-1 en de wedstrijd van Grenstrappers Kolonie in H. Wijshagen werd geannuleerd. Lutlommel B speelde vanmiddag thuis tegen GS Bree-Beek B en verloor met 0-4.
En volgende weekend, zaterdag om 19.30 uur, staat er de eerste van meerdere derby's gepland: Lutlommel VV tegen Verbroedering!

Herfstfeest bij OKRA Lutlommel

Zondag 17 oktober 2021
Lommel - Herfstfeest bij OKRA LutlommelZoomAfgelopen donderdag vond het jaarlijkse Herfstfeest plaats van Okra Lutlommel. En dat iedereen enthousiast was om terug deel te nemen aan verenigingsactiviteiten bleek al aan het feit dat de eerste vroege vogels er al waren om 11 uur, terwijl de activiteit om 12 uur van start ging... Er waren trouwens maar liefst 105 deelnemers ingeschreven.
Gestart werd er met een welkomstwoord door voorzitter Jacques Maes, gevolgd door een bezinning en een minuut stilte voor de leden die niet aanwezig konden (…) Het hele nieuwsbericht
Herfstfeest bij OKRA LutlommelHerfstfeest bij OKRA LutlommelHerfstfeest bij OKRA Lutlommel
Zoom
Lommel - Basket Lommel walst over tegenstanderGisterenavond was er opnieuw winst voor onze Lommelse basketclub, waardoor ze stevig mee aan de leiding blijven in TDM1. Croonen Lommel versloeg Melsele Beveren met zware cijfers, nl. 71-98 (Quarters: 19-27, 10-23 (29-50), 27-21 (56-71), 15-27)
Lommel startte opnieuw stevig en liep via 9-20 naar 19-27 uit en bouwde deze voorsprong verder stelselmatig uit tot 21 (!) punten verschil aan de rust (29-50). De match was toen eigenlijk al gespeeld!
Lommel speelde als één team de (…) Het hele nieuwsbericht

Pauline Geens overleden

Zondag 17 oktober 2021
Lommel - Pauline Geens overledenGisteren is Pauline Geens overleden, de weduwe van Eduard Smets. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 13.30u) in het crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Bart Oeyen overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Lommel - Bart Oeyen overledenIn Mol is gisteren Bart Oeyen overleden, de echtgenoot van Myriam Putsch. Hij was 46 jaar en afkomstig van Lommel. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

50-jarig bestaan Het Neerhof

Zaterdag 16 oktober 2021
Lommel - 50-jarig bestaan Het NeerhofZoomHet Neerhof Lommel en Omstreken viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Op 31 januari 1971 stichtten 10 kleinvee liefhebbers de gloednieuwe club 'Het Neerhof Lommel'. Dit weekend kan u op hun kleinveeshow de mooiste kippenrassen, sierduiven, raskonijnen en cavia’s bewonderen. Allen welkom in zaal Den Horst op Gelderhorsten, de inkom is gratis.

50-jarig bestaan Het Neerhof50-jarig bestaan Het Neerhof50-jarig bestaan Het Neerhof
Zoom

Jean Vandecraen overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Lommel - Jean Vandecraen overledenWoensdag is Jean Vandecraen overleden, de echtgenoot van Anita Wouters. Hij was 76 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Maaseik.

Dag- en nachtklaar

Zaterdag 16 oktober 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Dag- en nachtklaarWie herinnert zich niet het al bij leven legendarische Nederlandse duo Kees van Kooten en Wim de Bie? Hun bekendste typetjes waren misschien wel het Haagse koppel Jacobse en Van Es, twee ‘Vrije Jongens’ die zich in het najaar ongevraagd aanboden bij de huizen van rijkelui om de tuin ‘winterklaar’ te maken. Als ze de overdonderde bewoners overtuigd kregen, gingen ze meteen aan de slag. Hun activiteit beperkte zich steevast tot het innen van een voorschot, waarna ze wat over het tuinpad (…) Het hele nieuwsbericht

Daar bij die molen...

Vrijdag 15 oktober 2021
Lommel - Daar bij die molen...ZoomIn het teken van de klimaatweek bezochten 121 kinderen en hun leerkrachten uit zes lagere Lommelse scholen de Leyssensmolen. Allemaal mochten ze kennismaken met echte "groene energie", namelijk windkracht, die al eeuwen door molenaars wordt aangewend. De kinderen leerden de technieken het "naar de wind zetten" en het "opzeilen"  en genoten van de werking van de windmolen, "de moeder van alle technieken". (J. Nijs)

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Lommel - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht
De nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard op de N69 is vanaf maandag 18 oktober om 5u geopend voor het verkeer. Aan de provinciale weg is zo’n twee jaar gebouwd. Bouwvakkers zullen in de vroege ochtenduren de laatste hekken weghalen waardoor het doorgaand (vracht)verkeer voortaan om Valkenswaard en Aalst heen kan rijden. Dat verbetert de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen onder Eindhoven sterk. Het verkort de reistijd bovendien met zo’n 15 minuten.
De nieuwe N69 loopt van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - NEOS Lommel huldigt 80- en 90-jarigenZoomDe leden van Neos Lommel kwamen samen om te genieten van hun herfstfeest en om hun jarigen te vieren. Gisteren was het weer verzamelen geblazen in feestzaal De Groote Hoef. Met 79 leden waren ze, die allen blij waren dat er weer gefeest kon worden. Voorzitter Nelly Hanegreefs heette iedereen welkom, en gaf wat informatie over het komende programma. Daarna kon iedereen genieten van een heerlijk diner. Na de hoofdschotel werden de jarigen gevierd. Bij de 80-jarigen waren dat Rina Clemens, Gerry (…) Het hele nieuwsbericht
NEOS Lommel huldigt 80- en 90-jarigenNEOS Lommel huldigt 80- en 90-jarigenNEOS Lommel huldigt 80- en 90-jarigen
Zoom

Onderweg voor een mirakel

Vrijdag 15 oktober 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Onderweg voor een mirakelZoomDat moet ik in mijn geweten nog eens goed uitpluizen. Al stappend bedenk ik dat ik door hen van mijn geloof ben gevallen. Met hen bedoel ik de Chiro, waarover ik hieronder meer vertel. Niet dat ik dat achteraf erg vind, dat zeker niet. In België was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw het katholieke geloof immens goed georganiseerd, sterker nog dan in het verzuilde Nederland. Hoe goed dan ook, het is die kerk uiteindelijk niet gelukt zichzelf overeind te houden, hoewel er nog heel veel naar (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Wolvenoverleg in Lommel... (2)

Donderdag 14 oktober 2021
Lommel - Wolvenoverleg in Lommel... (2)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bezoek uit den vreemde

Donderdag 14 oktober 2021
Lommel - Bezoek uit den vreemdeZoomEn wie mochten we vandaag in Lommel verwelkomen? Dirk Vandenberk! Dirk stuurt ons regelmatig foto's uit New York en we zijn daar altijd heel blij mee. Ook die stad heeft veel te lijden gehad onder corona, vertelde hij vandaag. Op de foto Dirk (rechts) bij zijn copain Robert Boons.

Juwelendiefstal in Heeserbergen

Donderdag 14 oktober 2021
Lommel - Juwelendiefstal in HeeserbergenIn een woning aan de Hendrik Van Veldekestraat kwamen inbrekers over de vloer. Zij hebben er juwelen gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Vrouw (49) gewond bij botsing

Donderdag 14 oktober 2021
Een 49-jarige vrouw uit Lommel is gisteren rond 19.35 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.

Guido Rutten overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Lommel - Guido Rutten overledenIn het ZOL van Genk is gisteren Guido Rutten overleden, echtgenoot van Yvonne Wielockx. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in beperkte familiekring en de asurne zal later worden bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. U kan Guido nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4, op dinsdag 19 oktober 2021 van 19.30 uur tot 20.00 uur.

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Lommel - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Lommel - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Geïnformeerd over digitaal bankieren

Donderdag 14 oktober 2021
Lommel - Geïnformeerd over digitaal bankierenZoomGisteren verzamelden ongeveer 40 geïnteresseerden in de parochiezaal van Lommel-Barrier om zich te laten informeren over de digitale wereld van het bankieren. Is digitaal bankieren wel veilig? Wat kan je met een QR-code, Payconiq, itsme, zoomit en zoveel meer? En wat zijn de voordelen van contactloos betalen? Gaat cash betalen echt verdwijnen? Zal ik in mijn directe buurt nog geld kunnen halen uit de muur? De aanwezigen weten het nu allemaal dankzij deze infonamiddag, georganiseerd door OKRA trefpunt Lommel-Barrier i.s.m. Belfius. De deelnemers voelen zich weer een stukje veiliger wat het bankieren betreft... (Mark Jansen)
Vandaag en morgen vindt in Lommel een internationaal overleg over de aanwezigheid van wolven in de regio plaats. Daaraan nemen gesprekspartners uit ons land, Duitsland en Nederland deel. Op de agenda staat onder meer het uitwisselen van ervaringen op het vlak van de bescherming van vee tegen de wolf e.d..

Linda Willekens overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Lommel - Linda Willekens overledenIn Hechtel-Eksel is vandaag Linda Willekens overleden, de echtgenote van Wilfried Berkmans. Zij was 63 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven.

Marja Pals overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Lommel - Marja Pals overledenGisteren is Marja Pals overleden, de echtgenote van Casper Lelyveld. Zij was 69 jaar. Marja wordt vrijdag gecremeerd. Vanwege corona zal er die dag helaas geen afscheidsdienst gehouden kunnen worden maar er zal op een later tijdstip zeker nog een samenzijn georganiseerd worden om bij haar overlijden gezamenlijk stil te staan. Rouwadres: fam. Lelyveld-Pals, Blauwe Kei 54, 3920 Lommel.

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Lommel - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanneke Hermans overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Lommel - Jeanneke Hermans overledenOp 10 oktober is in Peer Jeanneke Hermans overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Fons Thijs. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbariump op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Lommel - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Lommel - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Inbraak in chalet

Dinsdag 12 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden de deur om binnen te dringen in een chalet aan de Ericastraat in Balen. Of zij buit konden maken is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Ongeval met drie auto's

Dinsdag 12 oktober 2021
Twee zestigers uit Lommel zijn gisterenavond gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's. Het ongeval gebeurde op de Molderdijk in Mol.

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Lommel - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Lommel - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

OKRA Gewest Lommel op reis

Dinsdag 12 oktober 2021
Lommel - OKRA Gewest Lommel op reisZoomVan 4 tot 8 oktober jl. trokken 50 leden van OKRA Gewest Lommel, samen met hun reisbegeleidster Myriam, naar Oostende voor enkele dagen gezellig samenzijn in Vayamundo. Met z’n allen hebben ze genoten van enkele prachtige najaarsdagen, maar….. ze hebben ook mogen proeven van het minder goeie weer. Zo was er de felle wind, die de tramsporen vol zand had geblazen zodat de trams niet konden uitrijden. Maar dat kon zeker de pret niet drukken. Het lekkere eten en de ontspannende activiteiten ’s avonds maakten dat de sfeer er goed in bleef. Een reis om zéker nog eens te herhalen. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Harrie Hendrikx overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Lommel - Harrie Hendrikx overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Harrie Hendrikx overleden, de weduwnaar van Tina Boonen. Hij was 96 jaar. Zaterdag wordt zijn urne bijgezet op de begraafplaats van Achel-Dorp, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk St.-Monulphus en Gondulphus. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.

Frank Mannaerts overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Lommel - Frank Mannaerts overledenZondag is Frank Mannaerts overleden, de echtgenoot van Kelly Gerinckx. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Dimitri Leue opent theaterreeks in De AdelbergZoomHet cultuurseizoen '21-'22 van CC De Adelberg komt op kruissnelheid. Natuurlijk kan een knappe reeks theatervoorstellingen daarbij niet ontbreken! In De Adelberg kiezen ze resoluut voor een mooie, boeiende mix van grote producties, bekende namen, maar net zo goed jong aanstormend talent. Vanaf dit seizoen wordt daarbij ook dankbaar gebruik maken van de nieuwe 'Kleine zaal.
Niemand minder dan Dimitri Leue verzorgt aanstaande donderdag 14 oktober de allereerste (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even die Noord-Zuid

Maandag 11 oktober 2021
Nu het er naar uitziet dat de verkeersproblemen op de Noord-Zuid zullen opgelost worden met de bouw van twee tunnels, is het misschien de moeite om even duidelijker aan te geven wat er dan boven Helchteren richting noorden gaat gebeuren.
Van Noord-Limburg tot Helchteren-Noord zal de bedding voor het openbaar vervoer parallel liggen aan de N74. Op dit stuk zal een trambus met een hogere snelheid rijden. Het gaat om een frequentie van twee per uur per richting.
In het noorden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Dief steekt winkelpersoneel neer

Maandag 11 oktober 2021
Grensgevallen
In een warenhuis van Albert Heijn aan het 18 Septemberplein in Eindhoven zijn vanmiddag rond 13.30u twee personeelsleden gewond geraakt toen een betrapte winkeldief op hen instak met een mes. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte vluchtte op een fiets. De politie kon hem even later arresteren. Daarbij werden twee waarschuwingsschoten gelost.

'Wij nemen de draad weer op'

Maandag 11 oktober 2021
Lommel - 'Wij nemen de draad weer op'ZoomMet als thema 'Wij nemen de draad weer op' kwam Samana Kattenbos afgelopen zondag samen. Een gezellige middag met heerlijk eten en leuke animatie. Eindelijk nog eens genieten met alle leden... (Bijdrage Margo de Vries)
'Wij nemen de draad weer op''Wij nemen de draad weer op'
Zoom
Lommel - Dag van de chronisch zieken bij SamanaZoomZaterdag was het de 'Dag van de chronisch zieken' en daarom kregen de thuisgebonden zieken van Kerkhoven een mooie fruitschaal aangeboden. En zondag konden alle andere leden eindelijk weer ‘echt’ samen komen voor een gezellig samen zijn. En of het  gezellig was... Eerst was er een spetterend optreden van Stafke Do en Jefke Ré. Zij gaven het beste van zichzelf met mooie meezingers en de nodige grappen. De namiddag werd afgesloten met een lekker kopje koffie en gebak. Alweer een hele fijne namiddag waar iedereen van genoten heeft. (Bijdrage Frieda Willekens)
Dag van de chronisch zieken bij SamanaDag van de chronisch zieken bij Samana
Zoom

Albert Vermeulen overleden

Maandag 11 oktober 2021
Lommel - Albert Vermeulen overledenVrijdag is Albert Vermeulen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Bauwens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Lommel - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Start van 'Week van het Bos'

Maandag 11 oktober 2021
Lommel - Start van 'Week van het Bos'ZoomZe blijven ze, aan de lopende band, uitvinden in de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)
Afgelopen week waren er in Peer drie “close encounters” tussen mensen en wolven. Dat meldt het Peerse onafhankelijke gemeenteraadslid Peter Smeets. "In Wijchmaal konden twee groepen fietsende schoolgaande jongeren een wolf van nabij aanschouwen, in Grote-Brogel was een oudere dame de gelukkige," aldus Smeets. "In de drie gevallen maakten de wolven zich snel uit de voeten en vertoonden ze geen enkele vorm van agressief gedrag naar de mensen, net zomin ze dit deden tijdens mijn ontmoeting met hen in het voorjaar. Naar vee toe, dat ze wel als prooi beschouwen, is dit evenwel anders. We moeten daarom maximaal inzetten op het beschermen van kwetsbare dieren en ondoordachte maatregelen zijn absoluut te vermijden, gezien ze een averechts effect blijken te hebben en vaak ook illegaal zijn."

Winst voor Lovoc-jongens U17-U19

Zondag 10 oktober 2021
Lommel - Winst voor Lovoc-jongens U17-U19ZoomZaterdag speelden de jongens U17-U19 van Lovoc hun 3de competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen VT Safesign Hasselt. In set 1 namen de Lommelse jongens al snel het heft stevig in handen. Met goeie opslagen en gevarieerd volleybal bouwden de jongens een flinke kloof uit, Hasselt kwam er nauwelijks aan te pas. Met 25-11 was deze eerste set al snel voor Lovoc.
In set 2 was het wat moeilijker voor Lommel. De Hasseltse trein kwam langzaam onder stoom en de Lommelse aandacht verslapte (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Seliaerts overleden

Zondag 10 oktober 2021
Lommel - Nicole Seliaerts overledenIn Heppen is gisteren Nicole Seliaerts overleden, de weduwe van Guy Martinet. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.
Lommel - Alleen Lutlommel A wint dit weekendKattenbos verloor gisterenavond met zware 5-2 cijfers bij Kadijk SK, terwijl Verbroedering eveneens ging verliezen, dit met 3-1 bij K.Sp. Wijchmaal. Lutlommel VV speelde vanmiddag thuis tegen SLW Maaseik, en het won vrij simpel met 3-0. Grenstrappers Kolonie speelde vandaag thuis tegen SV Breugel, en het werd een hard bevochten 3-3 gelijkspel. Lutlommel B tenslotte moest naar Sp. Grote Brogel en kreeg er een 'pak slaag': het werd er 12-1!

Auto uitgebrand in Stevensvennen

Zondag 10 oktober 2021
Lommel - Auto uitgebrand in StevensvennenDe brandweer moest de voorbije nacht uitrukken omdat in Stevensvennen een auto vlam had gevat. De wagen brandde uit. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Lommel - Basket Lommel aan de leiding in tweede
Basket Lommel blijft het goed doen in tweede nationale, en komt zelfs op een gedeelde eerste plaats te staan na winst tegen Gent Hawks met 73-70 (Quarters: 20-18, 20-21 (40-39), 18-20 (58-59), 15-11)
Zonder Chiel Koonings (lieskwetsuur) werd het een spannende wedstrijd met wisselende voorsprong maar beide ploegen bleken aan mekaar gewaagd (het maximumverschil was 6 punten). Door het fysieke spel kwam Lommel moeilijk tot afstandsshots: 4/13 driepunters.
Toon Ceyssens was de beste (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijt bij Tiffany

Zondag 10 oktober 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Ontbijt bij Tiffany"Ken jij Frans?" "Nee, maar Frans kent mij wel." Een mop zo oud als de straat. Ik vertelde ze afgelopen zomer nog in Brussel, waar we met vrienden enkele dagen in een hotelletje vlakbij de Vismarkt logeerden. Le Vismet, zeggen ze in het Frans. Makkelijk toch. Het Nederlands van de eigenaar was maar comme ci comme ça. We moesten ons beste Frans bovenhalen.
Een prachtige taal als u het mij vraagt, zowel gesproken als gezongen. Maar niet de gemakkelijkste. Dat zou nog blijken tijdens ons verblijf.
Na (…) Het hele nieuwsbericht

Diepenbeek B - Lommel Utd B 5-2

Zaterdag 9 oktober 2021
Lommel - Diepenbeek B - Lommel Utd B 5-2In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS B verloren op het veld van Diepenbeek B. Uitslag: 5-2.

Louwel - Lommel Utd WS 10-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Lommel - Louwel - Lommel Utd WS 10-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel een klinkende overwinning behaald tegen Lommel Utd WS. Uitslag: 10-1.

Autoruit ingeslagen

Vrijdag 8 oktober 2021
In de Jan Davidlaan hebben onbekenden de ruit van een auto ingeslagen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
Lommel - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/zaterdag is het de Dag van de palliatieve zorg. Een dag om gesprekken over het levenseinde onder de aandacht te brengen. Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans heel belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Door erover te praten kan je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kunt je wensen, verlangens, zorgen en angsten delen. De dood hoort bij het leven, en dat willen we bespreekbaar maken. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning. Daarom doet Noorderhart mee aan de bekendmaking van de campagne “Doodgewoon. Praten over leven en dood.”
Meer info over palliatieve zorg in Noorderhart
(Med. Noorderhart)

1000ste operatie met robot

Vrijdag 8 oktober 2021
Lommel - 1000ste operatie met robotZoomAfgelopen week heeft de dienst orthopedie van Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt de 1000ste operatie uitgevoerd onder begeleiding van een MAKO-robot. Om dit te vieren, werd de dienst door de leverancier in de bloemetjes gezet. Zij overhandigden een certificaat en trakteerden de medewerkers van het operatiekwartier op taart.
Sinds april 2018 werken de orthopedische chirurgen van Noorderhart met deze chirurgische robot voor het uitvoeren van een totale knieprothese, goed voor meer dan 800 (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Knevels overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Lommel - Ludo Knevels overledenGisteren is Ludo Knevels overleden, de echtgenoot van Marleen Eerdekens. Hij was 57 jaar en afkomstig van Lommel. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Pogingen tot herstel

Vrijdag 8 oktober 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Pogingen tot herstelZoomDit gebied is in trek. Afgelopen week hebben we een aantal warme dagen gehad. De Lommelse Sahara is kennelijk een begrip. In de plaatselijke internetgazet staat een foto van een berg afval dat door talloze bezoekers hier is achtergelaten. Mensen zeggen dat het vooral gaat om jongeren die afkomstig zouden zijn uit Luik en Brussel. Dat is een heel eind rijden om hier te komen ontspannen. ‘Gisteren was het alweer een drukte van jewelste met zonnebaders, picknickers, én - ondanks het verbod - (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Verhoeven overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Lommel - Annie Verhoeven overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag Annie Verhoeven overleden, de weduwe van André Ramaekers. Zij was 84 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats De Roosen in Pelt. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Louis Deelkens overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Lommel - Louis Deelkens overledenDinsdag is Louis Deelkens overleden, de echtgenoot van Maria Van Endert. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Eens een 'andere sport' beoefenen?

Donderdag 7 oktober 2021
Lommel - Eens een 'andere sport' beoefenen?ZoomNa voetbal en wielrennen wordt er de afgelopen jaren vooral véél gesproken én geschreven over padel, of over hockey, twee sporten die in volle opgang zijn. Maar misschien wil jij wel eens iets anders, iets 'fysieker'...? Dan is misschien rugby wel iets voor jou! Nu zondag organiseert de Lommelse rugbyclub RC Murphys een startdag voor haar jeugdschool, dit voor jongens én meisjes geboren tussen 2008 en 2015. Ga eens vrijblijvend kijken tussen 14 en 15.30 uur in de Pijnvenstraat in Kerkhoven.

Noud van Vught overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Lommel - Noud van Vught overledenIn Genk is zondag Noud van Vught overleden, de weduwnaar van Nelly Willems. Hij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be. 

Amelie Geerinckx overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Lommel - Amelie Geerinckx overledenVandaag is Amelie Geerinckx overeden, de weduwe van Jef Smeyers. Zij was 94 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Balen-Centrum vinden in alle intimiteit plaats. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.
Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober is er een Sint-Jozefstentoonstelling in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Zaterdag (14.40 uur )is er een lezing door prof. Hans Geybels (KU Leuven) en is de tentoonstelling te bezichtigen tot 18 uur. Zondag is de tentoonstelling toegankelijk van 14.30 tot 16 uur.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Lommel - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Slegers overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Lommel - Alda Slegers overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Alda Slegers plots overleden, de weduwe van Louis Jansen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Vandalisme in tuin

Dinsdag 5 oktober 2021
In een tuin aan de Sint-Ritastraat in Lommel-Barrier hebben vandalen toegeslagen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Komende zondag 10 oktober wordt in Bosland het startschot gegeven van de jaarlijkse Week van het Bos-campagne. Van 10 tot 17 oktober hoopt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid via deze campagne duizenden kinderen spelenderwijs met het bos kennis te laten maken.
Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. En het wordt meteen een speciale editie in Bosland want Bosland wordt 15 jaar! Dat wordt gevierd met een groots verjaardagsfeest voor grote en kleine (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Dag van de Leraar

Dinsdag 5 oktober 2021
Lommel - Dag van de LeraarDinsdag 5 oktober is de dag waarop bijzondere aandacht uitgaat naar lokaal onderwijstalent, naar elke juf en meester die iedere dag opnieuw paraat staan voor de Lommelse kinderen en jongeren. In de nasleep van corona blijkt hoe onmisbaar deze leerkrachten zijn. Daarom verdienen deze onbekende helden het vandaag om extra in de 'appeltjes’ gezet te worden.  
De appel is het symbool van deze internationale feestdag en staat voor groei, kennis en ontwikkeling. Net daarom schenken het onderwijsloket en Het Kompas elke leraar vandaag een appeltje.

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Lommel - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Handtas uit auto gejat

Dinsdag 5 oktober 2021
Lommel - Handtas uit auto gejatIn de Zandstraat in Kattenbos is een handtas uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken werd een ruit ingeslagen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Lommel - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.

Gerard Konings overleden

Maandag 4 oktober 2021
Lommel - Gerard Konings overledenGisteren is Gerard Konings overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Nu zondag 10 oktober is er mogelijkheid tot begroeting van 11 tot 12 uur bij Severens, Schansstraat 4.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

VtbKultuur zoekt cartoonisten

Maandag 4 oktober 2021
Lommel - VtbKultuur zoekt cartoonistenZoomVtbKultuur wordt 100 jaar in 2022. En dat wordt gevierd met een cartoonale! In 1952 organiseerde VTB (zo heette vtbKultuur vroeger) het eerste ‘Salon van de Vlaamse Humor’. Jef Nys, de bekende Vlaamse striptekenaar van onder meer ‘Jommeke’, maakte de eerste uitnodiging en gebruikte hiervoor bovenstaande tekening. Later volgden er nog vele edities.
Ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan, pikken ze de draad terug op. En dit keer gaan ze internationaal! Daarom is (…) Het hele nieuwsbericht

Sporteldag Noord-Limburg

Maandag 4 oktober 2021
Donderdag 14 oktober organiseert sportregio Noord-Limburg haar jaarlijkse Sporteldag in sportcentrum De Soeverein in Lommel. Volwassenen en senioren kunnen samen komen bewegen, sporten en plezier maken. Er worden verschillende activiteiten (oa badminton, darts, yoga, wandeling, fietstocht, netbal, Lüwand,....) georganiseerd van 9u00-15u00 en vanaf 15u00 is er een afsluiter voorzien in cafetaria den Dribbel. Inschrijven kan via de sportdienst Lommel, voorverkoop € 4, dagverkoop € 5.

John Moelans overleden

Maandag 4 oktober 2021
Lommel - John Moelans overledenZaterdag is John Moelans overleden, de echtgenoot van Irène Van Ham. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30) in funerarium Witters.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Lommel - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Een mooi rapport...

Maandag 4 oktober 2021
Lommel - Een mooi rapport...Zoom                                                                        (Foto Robert Boons)

Het weekend van Lovoc

Zondag 3 oktober 2021
Lommel - Het weekend van LovocZoomIn de volleycompetitie 3de provinciale meisjes U15 C moesten de meisjes U15B van Lovoc gisteren thuis het veld op tegen Roveka Stevoort C. Twee teams van ongeveer een gelijkaardig niveau, de ingrediënten voor een mooie evenwichtige wedstrijd. En dat werd het ook. Set 1 ging met 25-21 naar Lovoc, onder leiding van gastcoach Joren. Set 2 won Stevoort met 17-25. Set 3 was een spannend setje, dat met 23-25 helaas ook naar Stevoort ging. De Lovoc-meisjes lieten zich echter niet doen. De opslagen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Amper één gelijkspel dit weekendKattenbos verloor gisterenavond reeds met 2-3 van Neeroeteren, terwijl Lutlommel 3-3 ging gelijk spelen bij Ham Utd.. Vandaag verloor Vebroedering met 0-1 van Opitter FC en Kolonie ging met 3-0 de boot in bij SDD Opoeteren. Lutlommel B tot slot verloor op eigen plein met 1-4 van Sp. Ellikom.

De specerijstruik en kaneel

Zondag 3 oktober 2021
Lommel - De specerijstruik en kaneelZoomOp deze fotomontage drie stadia van de specerijstruik. op de linkse foto de bloemknop; midden de bloem en rechts de vrucht. Er zijn bronnen die aangeven dat de schors van deze plant een uitstekende vervanger zou zijn van kaneel. Kaneel is de schors van de kaneelboom die enkel in de tropen groeit. Deze specerijstruik kan hier groeien en is zeer winterhard. Wie weet hier meer over? (Pierre Rutten)
Lommel - Basket Lommel verlies bij LPD Donza
Basket Croonen Lommel kon de goede prestaties van de afgelopen weken niet herhalen bij LPD Donza, het verloor er kansloos met 82-73. (Quarters: 20-17, 14-18 (34-35), 27-19 (61-54), 21-19)
Donza was letterlijk een maatje te groot voor Lommel. We zagen wél een sterke start van Lommel dat in de 7de minuut 4-11 uitliep, maar LPD zette dat recht tegen de rust (34-35). In het derde quarter overtrof de sterke thuisploeg vooral in lengte wat zich uitte in het aantal rebounds: 44, (…) Het hele nieuwsbericht

Jaarlijkse scheidsrechtersquiz

Zaterdag 2 oktober 2021
Lommel - Jaarlijkse scheidsrechtersquizZoom
Gisteravond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgs Scheidsrechtersvereniging (KNLSV) haar jaarlijkse quiz.  In plaats van op het voetbalveld mochten de scheidsrechters, clubs en supporters het eens tegen elkaar opnemen in een gezellige algemene quiz in zaal Den Drossaerd in (Over)Pelt. De activiteit, die vorig jaar vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan, was weer gezellig als vanouds. (Jochen Heyligen)

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Op natte kolen

Zaterdag 2 oktober 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Op natte kolenIk heb behoorlijk wat te verduren gekregen na mijn column van 11 september jl. Je weet wel, het stukje ging over die bijzonder sympathieke dorpsfiguur die ik met wat goedbedoelde plaagstootjes in de kijker wou zetten. Is me dat even zuur opgebroken! Een persoon met de Fries klinkende naam Dalstra, die blijkbaar niet echt gelezen heeft wat ik schrijf, vindt zelfs dat ik de man beschrijf ‘alsof hij de grootste crimineel is’ en geeft hem de raad een ‘zware rechtszaak te starten’ tegen (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Lommel - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: BeddenPro

Vrijdag 1 oktober 2021
Eric Cox uit Lommel heeft de besloten vennootschap BeddenPro opgericht met zetel in Bonenven. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, verkoop, invoer van bedveringen, bedden en matrassen én detailhandel van allerlei producten via het internet.
Tribunaliteiten
Lommel - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht

Jeroen Teunissen overleden

Vrijdag 1 oktober 2021
Lommel - Jeroen Teunissen overledenIn Hasselt is gisteren Jeroen Teunissen overleden, de echtgenoot van Antonia Vlaminckx. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Valkenswaard. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel