Het overige nieuws

Trieneke Cox overleden

Zaterdag 31 december 2022
Lommel - Trieneke Cox overledenVandaag is Trieneke Cox overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Eduard Smolders. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Tom Snoekx overleden

Zaterdag 31 december 2022
Lommel - Tom Snoekx overledenGisteren is Tom Snoekx overleden. Hij was 46 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Lommel - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Gert Bongers overleden

Vrijdag 30 december 2022
Lommel - Gert Bongers overledenOp 25 december overleed Gert Bongers, de weduwe van de in 1977 gestorven Christ Topff. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos (Lommel) vonden plaats in besloten kring.

Alphonsus Bogaerts overleden

Vrijdag 30 december 2022
Lommel - Alphonsus Bogaerts overledenGisteren is Alphonsus Bogaerts overleden. Hij was 86 jaar en afkomstig van Broechem.

Kerstmis bij KVG-Lommel

Vrijdag 30 december 2022
Lommel - Kerstmis bij KVG-LommelZoomDe Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel mocht na drie jaren haar leden eindelijk terug verwelkomen op een volwaardig kerstfeest. Een fijn terugzien, een lekkere maaltijd, een muzikale ontspanning en een attentie vulden de namiddag. Een aantal leden werd in de bloemetjes gezet voor hun jarenlang lidmaatschap. Met tevreden gezichten van leden en bestuursleden keerden ze dan ook terug naar huis. (Bijdrage KVG- Lommel)
Lommel - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Lommel - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Luc Morlion overleden

Donderdag 29 december 2022
Gisteren is Luc Morlion overleden, de echtgenoot van Henriette Bleyen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - De laatste prik in de Vlaamse vaccinatiecentraZoomVandaag is het doek gevallen over de Covid-vaccinatiecampagne in de Vlaamse vaccinatiecentra. De allerlaatste prik werd gezet in het vaccinatiecentrum in Peer. De eer die prik te ondergaan viel te beurt aan Tatjana Van Asten (34) uit Pelt. Vlak voor haar kwam haar moeder Rosette Van den Bossche (64) aan de beurt.
Hiermee komt er ook een einde aan de vaccinatiecampagne in Eerstelijnszone Noord-Limburg waar sinds februari 2021 329.655 prikken gezet werden voor de inwoners van Peer, Lommel, Hamont-Achel, Pelt, Hechtel-Eksel en Bocholt. Dat gebeurde in de Soeverein in Lommel en in de vroegere VDAB-gebouwen in Peer. De campagne verliep vlot, mede dankzij een ploeg van liefst 900 medewerkers waarvan 500 vrijwilligers.
 

Marcella Laremans overleden

Donderdag 29 december 2022
Lommel - Marcella Laremans overledenIn Pelt is vandaag Marcella Laremans overleden, de echtgenote van André Vandijck. Ze was geboren in Koersel en werd 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar urn geplaatst wordt in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Mia Hoekx overleden

Donderdag 29 december 2022
Lommel - Mia Hoekx overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Mia Hoekx overleden, de weduwe van Pierre Gerits. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)

Een mooi bedrag voor vzw 't Kietelt

Woensdag 28 december 2022
Lommel - Een mooi bedrag voor vzw 't KieteltZoomOp de kerstmarkt verkocht Samen/Vooruit Lommel soep en jenever ten voordele van vzw 't Kietelt, en deze actie bracht 500 euro op. Deze vzw geeft kinderen die het van thuis uit financieel moeilijk hebben verjaardagsdozen en deze worden dan via Sint Vincentius bedeeld, zodat elk kind op zijn verjaardag toch een cadeautje heeft. Langs deze weg wordt iedereen die bijgedragen heeft aan deze actie bedankt, omdat er aldus gezorgd wordt dat elk kind gewoon kind kan zijn. (Bijdrage Björn Peeters)
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Roza Engelen overleden

Woensdag 28 december 2022
Lommel - Roza Engelen overledenMaandag is Roza Engelen overleden, de weduwe van Gust Stans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag 4 januari (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lommel - Trainer Cochet (Kattenbos) verlengt contractTrainer Bert Cochet heeft een jaar bijgetekend bij derdeprovincialer Kattenbos Sport. Hij is er aan zijn vierde seizoen bezig.
Lommel - Kinderen enthousiast maken voor natuurZoomWerkgroep Isis organiseert voor klassen in Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Oudsbergen en Kinrooi belevingsvolle natuureducatie. "We hebben activiteiten in bossen, op de heide, aan poelen en beken," zegt Kristine Zels van Isis. "In de winter organiseren we speelse tentoonstellingen, met veel educatieve materialen en leerrijke opdrachtjes. Dit jaar is het thema 'De eik'."
Al 500 schoolkinderen schreven zich in voor deze interactieve tentoonstelling, die (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Luyksgestel heeft bij de Nederlandse baankampioenschappen in Apeldoorn het onderdeel sprint gewonnen. Hij verlengde daarmee zijn titel.
Lavreysen (25) werd vorig jaar wereldkampioen op de onderdelen sprint en keirin.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Lommel - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Lommel - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

Jeanne Jacobs overleden

Dinsdag 27 december 2022
Lommel - Jeanne Jacobs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is op Kerstdag Jeanne Jacobs overleden. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Kerstnachtwandeling WSV Milieu 2000

Dinsdag 27 december 2022
Lommel - Kerstnachtwandeling WSV Milieu 2000ZoomWandelclub Milieu 2000 verwelkomde 140 deelnemers in de Moffel op de jaarlijkse kersthappening. De vorige editie was al geleden van december 2019... In een feestelijke stemming reed de vierspan met de Kerstman (alias Danny) en zijn twee elfjes naar het Ovenplein. De regen kon de stemming niet drukken. Het Ovenplein was omgetoverd in een gezellig kerstdecor. Goed dat ze dit ommetje in de wandeling hadden opgenomen. Van daaruit trok de stoet richting Leliestraat. Aan de borreltent stond (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstnachtwandeling WSV Milieu 2000Kerstnachtwandeling WSV Milieu 2000
Zoom

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Lommel - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Ine Degol overleden

Dinsdag 27 december 2022
Lommel - Ine Degol overledenOp 22 december overleed spoed- en urgentiearts Ine Degol, de echtgenote van Frank Schryvers. Zij was 46 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Magda Mertens overleden

Dinsdag 27 december 2022
Lommel - Magda Mertens overledenOp 22 december is Magda Mertens overleden, de echtgenote van Edgard Vennekens. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Herk-de-Stad.

Philippe Van Endert overleden

Maandag 26 december 2022
Lommel - Philippe Van Endert overledenIn Zutendaal is donderdag Philippe Van Endert overleden. Hij was geboren in Neerpelt en werd 53 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Einde van het jaar nadert

Maandag 26 december 2022
Lommel - Einde van het jaar nadertZoom                                                                    (Foto Robert Boons)

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Lommel - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

Annie Verkoyen overleden

Zondag 25 december 2022
Lommel - Annie Verkoyen overledenOp 22 december is Annie Verkoyen (75) overleden, de echtgenote van Remi Geysen. Zij woonde in Balen maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woendag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Lommel - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Lommel - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

René van Geneijgen overleden

Zaterdag 24 december 2022
Lommel - René van Geneijgen overledenIn WZC Immaculata is vandaag René van Geneijgen overleden, de weduwnaar van Marleen Sleven. Hij was geboren in Weert (Ned.) en werd 78 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Jan van de Wiel overleden

Zaterdag 24 december 2022
Lommel - Jan van de Wiel overledenGisteren is Jan van de Wiel overleden, de echtgenoot van Annie Hoeks. Hij was geboren in Valkenswaard en werd 79 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Vragen stellen, mag het?

Zaterdag 24 december 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Vragen stellen, mag het?“Als je iets niet weet, of als je iets niet meteen begrijpt, vraag het dan!” Hoe vaak zouden we dat gehoord hebben toen we nog school liepen? En hoe vaak zouden we zelf al diepe spijt gevoeld hebben omdat we iets niet gevraagd hadden toen de gelegenheid zich voordeed?
Gisterenavond, in ‘De afspraak op vrijdag’ had ik dat gevoel weer. Ik hoorde en zag de vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid bezig op onze nationale TV. Ik moet eigenlijk niet meer naar dat soort (…) Het hele nieuwsbericht

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)

Nieuwe vennootschap: RW Tuinen

Vrijdag 23 december 2022
Robin Winters (29) uit Lommel heeft de besloten vennootschap RW Tuinen opgericht met zetel aan de Nijshoek. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg, de verzorging en het onderhoud van parken en tuinen, de aanleg van daktuinen en groendaken, grondwerken, afbraakwerken en boomchirurgie.
Lommel - Boerderijbezoek aan vzw 'Het Groeiveld'ZoomOp 10 december en 22 december jl. brachten leerlingen van Internaat de Veerkracht en basisschool MPI Helix een bezoek aan de boerderij van vzw het Groeiveld. Dankzij de steun van Unicef Lommel kon vzw het Groeiveld de leerlingen en hun begeleiders een fijne boerderijbeleving aanbieden. Ze hebben dan ook absoluut genoten van het rechtstreeks contact met de dieren!
Lommel - Groepsrevalidatie voor mensen met ParkinsonZoomOp 10 januari start Noorderhart Revalidatie & MS met een groepsrevalidatieprogramma voor personen met Parkinson en hun mantelzorger.
Dr. Griet Gysemberg, revalidatiearts: “De ziekte van Parkinson heeft impact op meerdere aspecten van het dagelijkse leven. Het doel van ons programma is meer informatie aan te bieden over alle facetten van de ziekte van Parkinson, het aanzetten tot meer bewegen, het verwerven van kennis over hulpmiddelen in het dagelijkse leven, het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstmis komt er aan

Vrijdag 23 december 2022
Lommel - Kerstmis komt er aanZoom                                                                  (Foto Robert Boons)

Chris Meeus overleden

Vrijdag 23 december 2022
Lommel - Chris Meeus overledenChris Meeus uit Paal is overleden. 
(° Lommel op 11 januari 1966 † Paal op 21 december 2022) Begroeting: maandag 26 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 27 december 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Lommel - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Sfeervol kerstfeest bij Samana Centrum

Donderdag 22 december 2022
Lommel - Sfeervol kerstfeest bij Samana CentrumZoomNa twee jaar onderbreking vierde Samana Lommel-Centrum afgelopen dinsdag weer kerstfeest. Na het welkomstwoord volgde een prachtige projectie van het kerstverhaal. In het teken van de vrede werd de Witte Lintjesactie gelanceerd. Tijdens het eten was er ruim de tijd om bij te praten terwijl Rustling Cane zorgde voor de nodige ambiance. Rond vier uur trokken de deelnemers tevreden naar huis. (Bijdrage Louisa Willekens)
Sfeervol kerstfeest bij Samana CentrumSfeervol kerstfeest bij Samana Centrum
Zoom

Koor 'Het Daghet' concerteerde

Donderdag 22 december 2022
Lommel - Koor 'Het Daghet' concerteerdeZoomAfgelopen weekend gaf koor Het Daghet weer het beste van zichzelf. Tweemaal voerden ze het kerstconcert 'A Christmas Blessing' uit, telkens voor de goed gevulde kerk van Heide-Heuvel. Het publiek genoot zichtbaar en zong ook volop mee, toen het daartoe de kans kreeg. Het koor werd op het eind dan ook bedankt met een daverend applaus. Het was een mooie opmaat naar de grootse uitvoering van het Requiem van Mozart, dat Het Daghet in november 2023 gaat uitvoeren in de kerk van Lommel centrum. (Bijdrage Wim Geerts)

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Lommel - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Jet Van Moer overleden

Woensdag 21 december 2022
Lommel - Jet Van Moer overledenZondag is Jet van Moer (96) overleden, de weduwe van Louis Weckx en van Jean Henderyckx. Zij woonde in Balen en was afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries - Hulsmans in Balen.

Karel Stans overleden

Woensdag 21 december 2022
Lommel - Karel Stans overledenMaandag is Karel Stans overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag 28 december (10.30 uur) plaats in funerarium Witters. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Jaarfeest Lommelse hartpatiënten

Woensdag 21 december 2022
Lommel - Jaarfeest Lommelse hartpatiëntenZoomDe Lommelse hartpatiënten vierden afgelopen weekend hun jaarfeest in zaal 'de Moffel' op Werkplaatsen. De muzikale omkadering werd verzorgd door Dweil/Ambiance Orkest TeuteMèLeut, en gezellig was het er zéker!
Jaarfeest Lommelse hartpatiënten
Zoom

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Lommel - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zandkorrels van de Sahara

Woensdag 21 december 2022
Danny doet Danny
Lommel - Zandkorrels van de SaharaHeel veel zekerheden zijn er niet in dit leven. Hooguit twee. We worden geboren en we sterven. Ik sterf, jij sterft. Ik (ge)boor? Jij (ge)boort? Kan dus niet. ‘Geboren’ is een fascinerend woord. Het is immers afgeleid van een werkwoord waarvoor geen tegenwoordige tijd bestaat. Geboren word je onbewust en onwetend. Ter wereld komen is voorbij voordat je het weet. Het leven ook, zal je zeggen, maar meestal maak je dat toch net iets bewuster en langgerekter mee, net als sterven, dat je in uiterste (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Lommel - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Mooi kerst-event in Kapittelhof

Dinsdag 20 december 2022
Lommel - Mooi kerst-event in KapittelhofZoomGisteren vond in WZC Kapittelhof een mooi kerstevenement plaats. Er heerste een topsfeer en gezelligheid was er troef, zeker tijdens hun wandeling naar de Kerststal in het centrum om te eindigden met een hapje en een drankje in hun binnentuin aan de vuurkorven. Het kerstkoor maakte de avond geheel compleet, terwijl de bewoners en hun familie met volle teugen (jenever en Glühwein) genoten.
Mooi kerst-event in KapittelhofMooi kerst-event in KapittelhofMooi kerst-event in Kapittelhof
Zoom

Sylvia van Opmeer overleden

Dinsdag 20 december 2022
Lommel - Sylvia van Opmeer overledenGisteren is Sylvia van Opmeer overleden, de partner van Lothar Beliën. Ze was afkomstig van Amsterdam en werd 65 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Lambert Plessers overleden

Dinsdag 20 december 2022
Lommel - Lambert Plessers overleden
Gisteren is Lambert Plessers overleden, de echtgenoot van Catharina Verberne. Hij was 88 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Animatie op woensdagmarkt

Dinsdag 20 december 2022
Lommel - Animatie op woensdagmarktZoomMorgen is het weer woensdagmarkt op het Hertog Janplein. Dé kans om nog één en ander in huis te halen voor uw kerstdiner! Maar u kan niet alleen shoppen morgen, er wordt ook voor enige randanimatie gezorgd. Er komt een kerstman die snoepjes en extra's uitdeelt en ook muzikant Nautilus komt weer (foto boven). Er komt ook iemand kerstkapsels maken in de haren van de kinderen en de marktkramers gaan  hun best doen om hun kraam te versieren. Dus... allen daarheen! (Foto Jan Buyens)

Vaccinatiecentra eind dit jaar dicht

Dinsdag 20 december 2022
Lommel - Vaccinatiecentra eind dit jaar dichtOp 31 december sluiten de vaccinatiecentra van Lommel en Peer. Daarna kan je voor je COVID-19-vaccinatie enkel nog terecht bij je huisarts of bij een gekwalificeerde apotheek bij jou in de buurt. Let op: niet elke apotheek is hiervoor gekwalificeerd. Check www.apotheek.be en geef je adres, postcode of woonplaats in. Zo kan je opzoeken welke apotheken in jouw buurt COVID-19-vaccins kunnen en mogen toedienen. Vergeet bovenaan geen vinkje te zetten bij “COVID-vaccinatie”.
Heb je recent nog (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest Samana Kattenbos

Dinsdag 20 december 2022
Lommel - Kerstfeest Samana KattenbosZoomOok bij  Samana Kattenbos was er een gezellig kerstfeest. Na de opening met een liedje van de bestuursleden was er een toneelstukje van ‘De twee zusjes'. En na de tombola met mooie prijzen werd de middag afgesloten met een heerlijk etentje.
Kerstfeest Samana KattenbosKerstfeest Samana KattenbosKerstfeest Samana Kattenbos
Zoom

Kerstman op bezoek bij Lovoc

Maandag 19 december 2022
Lommel - Kerstman op bezoek bij LovocZoomAfgelopen weekend was het weer bekerweekend voor de heren A van Lovoc - de laatste speeldag van de poulefase. En er was hoog bezoek. De Kerstman himself was namelijk van de partij, en trommelde er tijdens de match duchtig op los om de Lovoc-heren aan te moedigen! De supporters werden dan weer getrakteerd op chocolaatjes. Vóór de match ging de Kerstman, samen met beide teams - Lovoc en Achel - en de scheidsrechters, nog even op de foto. Al zit hij wat verstopt achter een Achelse speler... Set (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Lommel B - Hasselt 0-3

Maandag 19 december 2022
In Derde Promo A Limburg van het volleybal heeft Lommel B met 0-3 verloren van leider VTSS Hasselt C. In de rangschikking staat Lommel B vijfde.

Kerstfeest bij Samana Kerkhoven

Maandag 19 december 2022
Lommel - Kerstfeest bij Samana KerkhovenZoomAfgelopen donderdag was er al vroeg veel bedrijvigheid in zaal Heidegalm want Samana Kerkhoven gaf er immers haar jaarlijks kerstfeest. Na een welkomstwoord was er een eucharistieviering, gevolgd door een lekkere maaltijd. De ontspanning werd verzorgd door Lucienne Tevenie waarbij ze mooie kerstliedjes bracht, maar ook vele meezingers. Tussen de twee optredens door was er nog ruimte voor koffie en gebak en omstreeks 16 uur ging iedereen weer tevreden naar huis. Samana Kerkhoven wenst iedereen fijne Kerstdagen en een gezond 2023. (Bijdrage Frieda Willekens)
Kerstfeest bij Samana Kerkhoven
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.
Zoals aangekondigd heeft de Nederlandse staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, vandaag een werkbezoek gebracht aan het station van Weert. Ze wilde met eigen ogen komen kijken naar de obstakels die er nog zouden zijn om de spoorlijn tussen Weert en Hamont in dienst te laten nemen. Ook federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters waren daarbij, net als burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die zich al jaren inzet voor de heropening van de lijn. In april zou duidelijk worden wat de resultaten zijn van een studie die de minister heeft besteld. Op basis van die resultaten neemt ze in de loop van volgend jaar een beslissing.

Mia Gijzen overleden

Maandag 19 december 2022
Lommel - Mia Gijzen overledenZaterdag is Mia Gijzen overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Jan Smets. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30) in funerarium Witters.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.
Lommel - X-plus trotseert kou voor Warmste WeekZoomDe leerlingen van de arbeidsgerichte richtingen van X-Plus trotseerden zaterdag en zondag de koude. Ze verkochten chocolademelk, speculaas en pannenkoeken op de Lommelse kerstmarkt. Of ze zetten een glittertattoo bij de bezoekers of deze konden ook veertjes in de haren laten zetten...en dit alles voor het goede doel. De opgehaalde centjes brengen de leerlingen nu dinsdag zelf naar Hasselt naar de Warmste Week!
X-plus trotseert kou voor Warmste WeekX-plus trotseert kou voor Warmste WeekX-plus trotseert kou voor Warmste Week
Zoom

Twee inbraakmeldingen

Zondag 18 december 2022
Lommel - Twee inbraakmeldingenGisteren heeft de politie twee inbraakmeldingen gekregen. De oproepen kwamen uit de Stijn Streuvelsstraat en de Roekstraat.

Kattenbos haalt zwaar uit

Zondag 18 december 2022
Lommel - Kattenbos haalt zwaar uitKattenbos won dit weekend met 0-6 op het plein van SLW Maaseik, en komt dankzij het gelijkspel van de nummers één en twee in de rangschikking nu mee aan de leiding in 3B. Lutlommel ging op eigen plein onderuit met 0-3 tegen Ham United, en Verbroedering speelde 1-1 gelijk tegen Opitter. Grenstrappers Kolonie tot slot verloor met 0-1 van RCB Peer B.
De wedstrijd THES - Lommel in tweede provinciale B van het damesvoetbal werd uitgesteld.

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)
Lommel - Playoffs moeilijk voor basket LommelBasket Croonen Lommel verloor gisteren een cruciale match thuis tegen Melsele Beveren, het werd 71-81 (Quarters: 15-31, 26-20 (41-51), 18-19 (59-70), 12-11)
Met Van den Eynde en Van den Berghe aan het kanon toonde Melsele van bij het begin dat het terecht aan de leiding staat in 2de klasse. Het ging van 4-18 naar 15-31(10de min). De achterstand werd aan de rust teruggebracht tot 41-51 en in de 26ste min. zelfs naar 55-61 mede door Tom Ackermans (18) en Matts De Keuster (18). Ook de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)

Vandaag én morgen kerstmarkt

Zaterdag 17 december 2022
Lommel - Vandaag én morgen kerstmarktZoom
Niet alleen is er dit weekend de kerstmarkt op het Kerkplein, met o.a. wafelverkoop door de Peter/Meter vzw. Maar ook in de Kerkstraat kan u terecht voor kerstinkopen, is er heel wat animatie voorzien, en uiteraard zal de kerstman er ook zijn. Maar traditiegetrouw staat ook de Wensboom er weer, omdat deze periode er niet voor ieder kind een familiefeest met veel cadeautjes is. Omdat we hier iets aan willen doen, is er voor het 9e jaar op rij deze Wensboom. Vandaag én morgen staat hij tijdens de openingsuren van de winkels aan de Veemarkt (pleintje aan de Hema).
In 2027 komt de opvolger van de F16, de F35A, naar Kleine-Brogel. In Nederland, waar de F35A reeds in gebruik is, zijn er problemen met de geluidsoverlast van dat vliegtuig. Omwonenden van bestaande vliegbasissen geven aan dat de geluidsbelasting veel hoger ligt dan bij eerdere vliegtuigen zoals de F16. En er zijn soms wel incidenten met het toestel. Gisteren nog mislukte een verticale landing van een F35A in de VS.
Begin dit jaar ging de minister van Defensie in op de suggestie van parlementslid Kris (…) Het hele nieuwsbericht

Gezellig kerstfeest bij 'De Eik'

Zaterdag 17 december 2022
Lommel - Gezellig kerstfeest bij  'De Eik'ZoomAfgelopen donderdag sloten de leden van de Koninklijke Postzegelkring ‘De Eik’ het jaar 2022 af met een gezellig kerstfeestje. Nadat de voorzitter iedereen hartelijk welkom had geheten, werd teruggekeken naar de activiteiten tijdens het post-covidjaar 2022. Maar ook de activiteiten gepland in 2023 werden naar voor gebracht. Bpost heeft onlangs het nieuwe postzegeluitgifteprogramma voor het komende jaar bekendgemaakt. Verder werd er aandacht besteed aan de fel gestegen posttarieven die vanaf 1 januari 2023 van toepassing worden. Het geheel werd feestelijk afgesloten met een welgesmaakte ‘cadeautjes-tombola’ en met lekkere echte Limburgse vlaai bij een gezellige babbel. Op naar 2023!

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Lommel - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

De kat van de hertogin

Zaterdag 17 december 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - De kat van de hertoginWe hebben een logee. De huiskat van onze jongste blijft slapen. Terwijl wij voor de buis zitten, speelt hij verstoppertje. Het liefst doet hij dat in of onder kasten, want er valt hier veel te ontdekken. Ook aan de boekenkast kan hij niet weerstaan. Het is een allerbest dier. Bij de jeugdboeken ziet hij een gaatje. Even trippelen, springen en daar zit hij. Net naast het exemplaar van Alice in Wonderland. "Ben je op zoek naar Dina?", zeg ik tegen de kat. "Of naar de kat van de hertogin?" Mijn vrouw kijkt me aan (…) Het hele nieuwsbericht

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

Julia Vandegoor overleden

Vrijdag 16 december 2022
Lommel - Julia Vandegoor overledenGisteren is Julia Vandegoor overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Zjang Mannaerts. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begoeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Drika Gerits overleden

Vrijdag 16 december 2022
Lommel - Drika Gerits overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Drika Gerits overleden, de weduwe van Willem Verdonschot. Ze was 96 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Het geluid van basketballen

Vrijdag 16 december 2022
Lommel - Het geluid van basketballenZoomMusica heeft een Youtubekanaal waar ze korte filmpjes publiceren die rond muziek en geluid werken. Voor dit filmpje moesten ze vanuit Pelt naar Lommel rijden om geluidsopnames van een basketbaltraining te maken. In deze aflevering staan ballen centraal om als instrument te gebruiken. Kijk naar het filmpje, bespreek eens even op welke manier het je inspireert (in de klas, in het gezin of met de jeugdbeweging) en maak vervolgens je eigen ballenmuziek. Musica is niet verantwoordelijk voor gebroken kerstballen!

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Lommel - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Lommel - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Lommel - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Lommel - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Bromfietser en voetganger gewond

Donderdag 15 december 2022
In Kattenbos raakten vanmorgen een bromfietser en een voetganger in een aanrijding betrokken. Beiden werden gewond.

Ongeval in Lutlommel

Donderdag 15 december 2022
Lommel - Ongeval in LutlommelIn Lutlommel raakte een fietser gewond bij een aanrijdig met een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: EFV

Donderdag 15 december 2022
Fabian Vreys (33) uit Lommel heeft de besloten vennootschap EFV opgericht met zetel aan de Leliestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie van consumentenelektronica, elektrotechnische instalatiewerken en de installatie van bewakingssystemen en alarminsllaties tegen diefstal.

Fernand Ruts overleden

Donderdag 15 december 2022
Lommel - Fernand Ruts overledenGisteren is Fernand Ruts overleden, de weduwnaar van Rosa Van Gestel. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Balen-Rosselaar vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Bestelwagen ramt juwelierszaak

Woensdag 14 december 2022
Grensgevallen
In Valkenswaard heeft een witte bestelwagen die in ons land was gestolen, maandagnacht rond 2.30u getracht het rolluik van juwelierszaak Bax aan de Eindhovenseweg te vernielen. Dat is vandaag bekend geworden. Tot zes keer toe werd met de camionette op het rolluik ingereden. Maar dat hield stand. Uiteindelijk sloegen de daders op de vlucht en lieten de bestelwagen achter. Bij de actie werd niets buitgemaakt.

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Mady Janssens overleden

Woensdag 14 december 2022
Lommel - Mady Janssens overledenGisteren is in Pelt Marie Madeleine Janssens overleden, de echtgenote van Henri Vanwijn. Mady was geboren in Oudenaarde en werd 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Auto belandt op plantvak

Woensdag 14 december 2022
Lommel - Auto belandt op plantvakOp de Luikersteenweg is vandaag een auto op een plantvak beland. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Opleiding zorgkundige

Woensdag 14 december 2022
Lommel - Opleiding zorgkundigeZoomOp 13 februari 2023 start ZorgGroep Lommel een nieuwe voltijdse dagopleiding voor verzorgende/zorgkundige (met deeltraject logistiek medewerker) in samenwerking met de VDAB en het ESF. De opleiding is gratis. Voorkennis of een eerder behaald diploma is niet nodig. Je kan vrijstellingen krijgen op basis van eerder behaalde attesten of werkervaring. Meer info vind je op de website
en bij Dominique Serroeyen: 011 399 753 of 0472 02 72 76 of dominique.serroeyen[!]zorggroeplommel.be
Op 10 januari 2023 is er om 9.30 uur een infosessie in het Opleidingscentrum in de Norbert Neeckxlaan 50 (achterzijde Huis van de Jeugd). Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Neos bij het grof huisvuil...

Woensdag 14 december 2022
Lommel - Neos bij het grof huisvuil...ZoomGisteren gebeurde het: in zaal 'de Harmonie' aan de Frans Van Hamstraat werden een hele namiddag lang - te weinig - Neosleden vermaakt door Herman en Rosita Dewit. Een duo muzikanten dat al meer dan vijftig jaar Vlaanderen vermaakt met een show rond hun zelfgemaakte instrumenten gemaakt van… juist: grof huisvuil.
Kleinkunstminnaars kennen dit echtpaar misschien nog van het groepje 'Het Kliekske' uit Vlaams Brabant. Ze stonden mee aan de wieg van diverse educatieve programma’s met als (…) Het hele nieuwsbericht
Neos bij het grof huisvuil...Neos bij het grof huisvuil...
Zoom
De Vlaamse regering deelt 12,7 miljoen euro uit aan 33 lokale actoren uit 11 gebiedscoalities om Vlaanderen beter te beschermen tegen droogte en wateroverlast. In zo'n gebiedscoalitie werken verschillende lokale betrokkenen, zoals lokale besturen, watermaatschappijen en natuurverenigingen, maar ook bedrijven, landbouwers en bewoners samen om tussen 2023 en 2025 concrete maatregelen uit te voeren op het terrein.
Een van die gebiedscoalities is deze van de gemeenten (Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe 'gastheren' voor Bosland

Dinsdag 13 december 2022
Lommel - Nieuwe 'gastheren' voor BoslandZoomIn Bosland werden vandaag alweer 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland. Ze hebben ook folders e.d. in huis.
Er zijn nu al 61 Gastheren. De nieuwe uit Pelt zijn Vespa Verhuur Pelt, Natuur-like en Franciscushof. In Hechtel-Eksel vervoegen Roompot Eksel, E-Step-Rides en Goalfland het lijstje. Voor Lommel is het Vespa Verhuur Lommel. Ten slotte worden vanuit stad Peer Huisbrouwerij De Geiteling en In Houte Velden als nieuwe ambassadeurs verwelkomd.

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Lommel - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Lommel - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Wout Vrijsen overleden

Dinsdag 13 december 2022
Lommel - Wout Vrijsen overledenZondag is Wout Vrijsen overleden, de partner van Jeanne Sterken. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (16-20 uur) in het rouwhuis aan de Koning Abertlaan 74.

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Lommel - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Jeanne Schildermans overleden

Dinsdag 13 december 2022
Lommel - Jeanne Schildermans overledenGisteren is Jeanne Schildermans overleden, de echtgenote van Twan Bleys. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jaak Moelans overleden

Dinsdag 13 december 2022
Lommel - Jaak Moelans overledenGisteren is Jaak Moelans overleden, de echtgenoot van Gusta Van Ham. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - 'Aangename kennismaking' met Chel DriesenMet 'Aangename kennismaking' wil OKRA-centrum een Lommelse vrouw of man aan u voorstellen, informeel en op een aangename ontspannen manier. Hoe staat zij of hij in het leven, wat zijn haar of zijn verwachtingen, waarvan ligt zij of hij wakker…Enfin, een 'aangename' ontmoeting  met een Lommelse inwoner, die wij misschien iedere dag tegenkomen maar in feite niet écht kennen. Achtereenvolgens hadden zij al volgende personen op hun gastenstoel: Sophie Sevens, Henri Mertens, Liset Hamblok, Willy (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jammerlijk verlies voor basket CroonenBasket Croonen Lommel verloor, ondanks een meer dan behoorlijke wedstrijd, toch van Limburg United B met 92-85 (Quarters: 29-29, 20-23 (49-52), 28-23 (77-75), 15-10)
Lommel speelde een belangrijke match tegen Limburg United B en bleef dan ook steeds in hun spoor maar jammer voor Lommel was het de heroptredende Wout Leemans die een topscore neerzette van 44 punten! Niemand slaagde er in om hem te stoppen. In de slotfase kon Limburg uitlopen door een paar gemiste inleggers en een cruciaal balverlies bij Lommel.
Scores  Lommel: Tom Ackermans 4, Bram Schelkens 18, Matts De Keuster 28, Enrico Montanari 1, Toon Wesenbeek 20, Wietse Jacobs 11, Jules Bouts 3.

Kerstconcert 'A Jazzy X-mas'

Maandag 12 december 2022
Lommel - Kerstconcert 'A Jazzy X-mas'ZoomNu zondag 18 december kan u in de kerk van Heeserbergen terecht voor een wel erg speciaal kerstconcert. Speciaal omdat het wel wat afwijkt van de traditionele kerstconcerten. De in Lommel welbekende band ’the Hive’ en de al eveneens bekende Italiaanse zanger Davy Valerio hebben de handen in mekaar geslagen om bekende en minder bekende kerstliedjes een jazzy jasje aan te trekken waarbij ook de nodige humor niet wordt geschuwd. Dit uniek concert kan je bijwonen nu zondag om 19.00 uur in de kerk van Heeserbergen. Kaarten zijn te bekomen bij de muzikanten of online via thehivecoverband[!]gmail.com.

Rudi Kox overleden

Maandag 12 december 2022
Lommel - Rudi Kox overledenGisteren is Rudi Kox overleden. Hij was 63 jaar en woonde in Kerkhoven. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: maandag (18-)18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Annemie Swinnen overleden

Maandag 12 december 2022
Lommel - Annemie Swinnen overledenGisteren is Annemie Swinnen overleden, de echtgenote van François Vreysen. Zij was 60 jaar en leerkracht aan de Eymardschool. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Dankwoordje van Jef op het bord

Maandag 12 december 2022
Lommel - Dankwoordje van Jef op het bordZoomEen 'speciaal' bord deze week, met een dankwoordje van Jef Mertens naar aanleiding van zijn 'Gouden Erepenning' vorige week. (Foto Robert Boons)
Lommel - Rugbyteam Lombergen schittert op Hasselts toernooiZoomDe Lommelse en Oudsbergense rugbyjongeren hebben vorige week een gezamenlijke training gehad in Lommel en dat wierp afgelopen zaterdag duidelijk zijn vruchten af op het toernooi. Ouders stonden ingeduffeld, maar super enthousiast naast de zijlijn en zagen hoe hun kids team na team versloegen. De eerste match tegen Hasselt begon wat moeizaam, maar toen ze uiteindelijk ontdekten wat ze zelf in hun mars hadden, kwam er de ene doorbraak na de andere. De try's volgenden elkaar zo snel na elkaar op dat (…) Het hele nieuwsbericht
Rugbyteam Lombergen schittert op Hasselts toernooiRugbyteam Lombergen schittert op Hasselts toernooiRugbyteam Lombergen schittert op Hasselts toernooi
Zoom

Winst voor jongens U15 Lovoc

Zondag 11 december 2022
Lommel - Winst voor jongens U15 LovocZoomGisteren was het de laatste competitiewedstrijd van de eerste ronde voor de jongens U15 van Lovoc. Ze moesten, voor de derde keer dit seizoen, het veld op tegen Fit VBC Ham.
In set 1 gingen de Lommelse jongens goed van start. Maar plots begon de machine flink te sputteren. Fit Ham kwam goed op dreef en liep fors uit, tot 8-19 en 12-21. Met goede aanvallen en enkele aces sloop Lovoc dichterbij, tot 18-24. Setbal voor Ham dus, maar Lovoc kroop nog wat dichterbij, dankzij mooie opslagen. Helaas (…) Het hele nieuwsbericht

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Lommel - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering zwaar de boot in...

Zondag 11 december 2022
Lommel - Verbroedering zwaar de boot in...Kattenbos won gisterenavond al met 2-0 van Grote-Brogel, Lutlommel moest naar Turkse FC en verloor er met 3-1 en Verbroedering ging thuis zwaar de boot in tegen Ham United: het werd 1-6! Grenstrappers Kolonie tot slot trok naar staartploeg Molenbeersel en won er met 3-5.
Partnerbijdrage
Lommel - Goede isolatie voor meer comfort in huisZoomHet huis warm stoken is momenteel geen sinecure. De prijzen voor de energie blijven maar stijgen terwijl het weer steeds kouder wordt. Het is dus momenteel kiezen welke kamer verwarmd kan worden. Wil je wel het hele huis verwarmen? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat het goed geïsoleerd is. Er gaat dan minder warmte verloren en de warmte blijft in het huis.
Er zijn verschillende manieren om het huis te isoleren. Zo kun je ervoor kiezen om dikke gordijnen op te hangen om de koude bij de ramen buiten te (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Maes overleden

Zaterdag 10 december 2022
Lommel - Jan Maes overledenGisteren is Jan Maes overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Poldine Leten overleden

Zaterdag 10 december 2022
Lommel - Poldine Leten overledenPoldine Leten uit Leopoldsburg, weduwe van Pierre Oeyen, is overleden.
(° Lommel op 21 maart 1936 † Leopoldsburg op 9 december 2022)
Begroeting: donderdag 15 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring

Jean Marie Walthery

Zaterdag 10 december 2022
Lommel - Jean Marie WaltheryJean Marie Walthery uit Beringen, echtgenoot van Agnes Didden, is overleden.
(° Lommel op 25 januari 1959 † Heusden-Zolder op 8 december 2022)
Uitvaart: donderdag 15 december 2022 om 10u30 in de aula van Uitvaartcentrum Convents Beringen.

Het zit niet altijd mee

Zaterdag 10 december 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Het zit niet altijd mee“Zeg, hoe loop jij erbij?”, verweet me gisteren een goede kennis. Ik speurde meteen de zichtbare delen van mijn kleren af naar vlekken of scheuren of zo. Maar ze leken me proper en heel. Ook de kleurencompatibiliteit (ja, bekijk dat woord nog maar eens) leek me wel in orde. Misschien had hij het niet over mijn kleding, maar over mijn manier van stappen. Ik dacht er even aan dat ik een lichte, nauwelijks hinderlijke ‘dropfoot’ heb, waardoor ik wel eens rare passen schijn te zetten. Maar het (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Verachtert overleden

Vrijdag 9 december 2022
Lommel - Mia Verachtert overledenGisteren is Mia Verachtert overleden, de echtgenote van Marcel Dehaen. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Het georganiseerde leven onderweg

Vrijdag 9 december 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Het georganiseerde leven onderwegZoomJe kunt er bits over doen, maar het is onvermijdelijk. Het leven is eerder nooit ingrijpender georganiseerd geweest dan tot op heden. Dat kom je zeker tegen in het straatbeeld met een overdaad aan geboden, verboden, aanwijzingen, richtingaanwijzers, boodschappen van algemene en bijzondere aard, borden met toelichting bij bedoelingen met pictogrammen versierd en dies meer. Op verschillende plaatsen staan vuilnisbakken, kledingcontainers, glasbollen, pakjesophaalkasten en bladkorven. Ik heb het dan nog niet over de (…) Het hele nieuwsbericht

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Sylvie Aerts overleden

Donderdag 8 december 2022
Lommel - Sylvie Aerts overledenDinsdag is Sylvie Aerts overleden, de echtgenote van Louis Jansen. Ze was geboren in Wijchmaal en werd 73 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Kerstweekends bij de 'Rode Poort'

Donderdag 8 december 2022
Lommel - Kerstweekends bij de 'Rode Poort'ZoomDit weekend, zaterdag én zondag is het weer kerstweekend bij de Rode Poort (Stevensvennen 98) met koffie en gebak. Ook zaterdag 17 en zondag 18 december is het er nog kerstweekend. Telkens van 10 tot 18 uur.
Hou je niet zo van de drukte? Ze zijn van dinsdag tot vrijdag ook gewoon open en wie weet vind je er wel het perfecte cadeau voor onder de kerstboom. (Foto's Annie Teuwens)
Kerstweekends bij de 'Rode Poort'Kerstweekends bij de 'Rode Poort'Kerstweekends bij de 'Rode Poort'
Zoom

Louis Geenen overleden

Donderdag 8 december 2022
Lommel - Louis Geenen overledenGisteren is Louis Geenen overleden, de weduwnaar van Albina Cox. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag 15 december (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 16 december om 10.30 uur in crematorium Stuifduin.

Elza Schouteden overleden

Donderdag 8 december 2022
Lommel - Elza Schouteden overledenOp 3 december overleed Elza Schouteden. Zij was 58 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel vonden in besloten kring plaats.

Wijchmaal klopt V. Lommel

Woensdag 7 december 2022
Lommel - Wijchmaal klopt V. LommelIn derde provinciale B heeft Sporting Wijchmaal vanavond Verbroedering Lommel verslagen met 3-2. De wedstrijd moest herspeeld worden omdat die op 12 november werd stopgezet nadat twee spelers bewusteloos raakten na een kopduel.

Louisa Vandingelen overleden

Woensdag 7 december 2022
Lommel - Louisa Vandingelen overledenVandaag is Louisa Vandingelen overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Peter Boets. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht
Dennis Snoeks (30) uit Lommel heeft de besloten vennootschap CrossFit 3900 Box opgericht met zetel in Kolonie. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van fitnesscentra en gymnastiekzalen en ondersteunende diensten in verband met sportbegeleiding.
Lommel - Oproep politie: samen tegen inbrekersInbraken in woningen vertonen elk jaar een piek tijdens de donkere wintermaanden. Politie Lommel zal hier in deze periode dan ook bijzondere aandacht voor hebben en voor een verhoogd toezicht zorgen.
Elk jaar opnieuw probeert onze lokale politie op deze manier voor een veilig gevoel te zorgen voor onze inwoners. Enkel dankzij een goede samenwerking kunnen we hierbij echter een optimaal resultaat bereiken en voor een veilig Lommel zorgen. Sluit je woning zorgvuldig af, geef geen verlaten (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Grensoverschrijdende oefening met C-130ZoomTot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht

KVG-Lommel viert Sinterklaas

Woensdag 7 december 2022
Lommel - KVG-Lommel viert SinterklaasZoomDe kinderen van de Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel wisten met hun vreugde geen blijf nu ze na drie jaar wachten uiteindelijk de Sint konden terugzien. Overal blije gezichten ! Dank u wel, Sinterklaas, Nicodemus en Pieten. Tot volgend jaar. (Bijdrage KVG Lommel)
KVG-Lommel viert Sinterklaas
Zoom

Tijdverlies

Woensdag 7 december 2022
Danny doet Danny
Lommel - TijdverliesEen grote fan van Sinterklaas ben ik nooit geweest. Daarom vond ik het allesbehalve erg om te vernemen dat hij in feite niet bestond, zeker omdat ik bijna zelf de baard in de keel had toen ik hoorde dat de zijne nep was. Het vertrouwen in mijn ouders, mijn steunpilaren, was en is onvoorwaardelijk. Bijgevolg vond ik het maar zozo dat ze me zó veel jaren zó schandalig voor het lapje hadden gehouden. Anderzijds hadden de sinterklaasdagen iets magisch qua spanning en gezelligheid en heb ik bijna al mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Zwaar vervoer gecontroleerdZoomVandaag organiseerde Politie Kempenland een verkeersactie 'zwaar vervoer', in samenwerking met politiezone Lommel, de Federale Wegpolitie Limburg en de Vlaamse Belastingsdienst. Vrachtwagens werden op de N74 en Peerderbaan in Hechtel geïntercepteerd door de politiemotards en naar het controledispositief gebracht. Ze werden vooral gecontroleerd op ladingzekering, afmetingen, inschrijving, wegentaks en rij- en rusttijden. Er werden in totaal voor 20.836 euro aan boetes ter plaatse geïnd. Vlabel stelde nog twee PV’s niet-aangifte kentekenplaat op en er werd één PV opgesteld inzake inbreuken op het voorlopig rijbewijs. (Foto politie)

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.

Dubbel verlies voor Lovoc-heren A

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Dubbel verlies voor Lovoc-heren AZoomAfgelopen weekend hadden de heren A van Lovoc een dubbel competitieweekend. Zaterdag speelden ze, als staartploeg, thuis tegen competitieleider Koninklijke Volleybalclub Maasmechelen. Dat het een moeilijke dobber zou worden, daar waren ze zich van bewust! Maar het was Lovoc dat in set 1 snel een klein kloofje maakte, over 6-3 en 10-5, mede door een resem onzorgvuldigheden bij de tegenstander. Maasmechelen kwam echter terug, dankzij goed opslagwerk, 12-12. Maar Lovoc bleef knokken en sloeg met (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)

Twintig jaar Spreukenbord

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Twintig jaar SpreukenbordZoomAfgelopen vrijdag werd Jef Mertens nog gevierd met de gouden erepenning van de stad, dit voor héél wat zaken waar hij zich mee bezighoudt. Maar één van de voornaamste daarvan is uiteraard het Spreukenbord op de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)
Lommel - Wijchmaal - V. Lommel wordt herspeeldDe wedstrijd in derde povinciale tussen Sporting Wijchmaal en Verbroedering Lommel die op 12 november werd stopgezet nadat twee spelers bewusteloos raakten na een kopduel wordt herspeeld. Dat gebeurt woensdag om 19.30 uur.

Vertraging in treinverbindingen

Dinsdag 6 december 2022
Lommel - Vertraging in treinverbindingen
Even na 15u is er een persoonsongeval gebeurd ter hoogte van een overweg op de spoorlijn Antwerpen-Mol. Dat gebeurde even voor een trein uit Antwerpen het station in Mol binnen zou rijden.
De trein staat stil en voor de reizigers is het wachten tot ze verder kunnen. Verwacht wordt dat er in de loop van de vooravond nog aanzienlijke vertraging op de verbindingen Mol-Hasselt en Mol-Hamont zal zijn.

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Lommel - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link
Grensgevallen
Lommel - Spectaculair verkeersongeval op N69
Bij een verkeersongeval op de N69 - de weg tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard - zijn rond 16u twee auto's en een trekker met oplegger met elkaar in botsing gekomen. De vrachtwagencombinatie geraakte van de weg.  De bestuurder van één personenauto moest worden bevrijd. De weg is voorlopig afgesloten voor het verkeer.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval gebeuren kon.

Herman Put overleden

Maandag 5 december 2022
Lommel - Herman Put overleden
Herman Put uit Leuven, echtgenoot van Mieke Dinneweth, is overleden. (° Lommel op 15 augustus 1958 - † Leuven op 4 december 2022)
Uitvaart: zaterdag 10 december 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen.
De afgelopen drie weekends vond, voor de 39ste keer, de Najaarsactie van het Steunfonds Filipijnen Overpelt (SFO) plaats: de verkoop van speculaas bij Noord-Limburgse kerken ten voordele van de organisatie Bidlisiw in de Filipijnen. Bidlisiw begeleidt, samen met Filipijnse technische scholen en lokale kleine bedrijven, kansarme jongeren naar een baan en geeft deze jongeren zo de kans om uit de groeien tot actieve burgers die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling.
De actie aan de 14 parochiekerken (…) Het hele nieuwsbericht
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel naar kwartfinale BekerBasket Croonen Lommel won in de 1/8ste Finale van de Beker van Vlaanderen tegen Racing Brugge met 98-80 (Quarters: 28-25, 25-22 (53-47), 27-13 (80-60), 18-20).
In de 8ste minuut haalde Lommel reeds de voorgift van 10 punten op (24-21) maar Brugge bleef nog aanklampen tot aan de rust (53-46). Dan was het welletjes voor Lommel en via 67-51 (25’) ging het naar 80-60 (30’). In het vierde kwart was het aan de Lommelse jongeren en zij behielden de mooie voorsprong tot op het einde. In de kwartfinale moet Lommel in Kontich gaan winnen om zich te plaatsen voor de halve finale.
Scores Lommel: Wietse Jacobs 8, Matts De Keuster 16, Bram Schelkens 23, Enrico Montanari 4, Tom Ackermans 15, Jules Bouts 13, Sander Bollen 4, Louis Dubois 6, Wout Jansen 9.

Trainer weg bij Grenstrappers

Maandag 5 december 2022
Lommel - Trainer weg bij GrenstrappersKen Debauwe is niet langer trainer van vierde provincialer Grenstrappers Lommel Kolonie. Dat werd beslist in onderling overleg. Debauwe was aan zijn tweede seizoen bezig bij de Grenstrappers.

De latteman

Zondag 4 december 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - De latteman“Dadelijk is zijn glas kapot”, zeg ik. “Sommige mensen kunnen toch roeren.” De latteman is druk aan de praat met zijn echtgenote of vriendin die naast hem zat. Hij stopt niet met roeren. Het lepeltje tikt telkens tegen het glas. Tik tik tik tik. “Hoor jij dat ook?”, zeg ik tegen mijn vrouw. “Hij blijft schuim maken. Dadelijk loop zijn latte over.”
“Ik hoor dat, maar het stoort me niet”, zegt mijn vrouw. “Misschien is er iets mis met mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in auto in Einde

Zondag 4 december 2022
In Einde is een inbraak in een auto gepleegd. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Lommel - Winst voor Kattenbos en VerbroederingKattenbos won gisterenavond al met 0-2 bij concurrent Kaulille en blijft hierdoor netjes aan de top meedraaien. Lutlommel hield het bij een 0-0 gelijkspel tegen staartploeg Opitter. Verbroedering moest vandaag naar Grote Heide, en won er met 1-2, en Kolonie tot slot speelde vanmiddag thuis tegen Bree-Beek B en verloor met 3-4.
In de Sint-Antoniuskerk in Lommel-Barrier is gisteren de laatste viering gehouden. De kerkraad besloot de kerk te sluiten door het dalende aantal kerkgangers, de stijgende energiekosten en de staat van het kerkgebouw. De kerkbezoekers waren erg emotioneel, noteerde Radio2.
Lommel - Murphy's Ladies incasseren thuisverliesZoomDe Lommelse Murphy's Ladies speelden afgelopen zaterdag tegen de Mechelse Foxes, en verloren jammerlijk met 7-47. Zelfzeker en dapper startten de dames aan de aftrap. De eerste 20 minuten waren ze zeker het sterkere team en kwam de tryline ettelijke keren heel dichtbij. Maar... de afwerking ontbrak. Dat Mechelen als eerste scoorde was zeker niet verdiend, maar hun snelle fullback verraste de Lommelse dames met een flitsende doorbraak: 0-5. 'Niets verloren' wist Lommel. Toen de burgemeester langs de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In het baanwielrennen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel de zege in het sprintklassement van de Champions League moeten afstaan aan Matthew Richardson uit Australië. De Nederlander, regerend wereldkampioen, olympisch kampioen en titelverdediger in de Champions League, werd in de afsluitende wedstrijd op het onderdeel keirin geklopt door de Australiër, die daarmee het klassement won.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Lommel - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Elen - Lommel 6-2

Zaterdag 3 december 2022
Lommel - Damesvoetbal: Elen - Lommel 6-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 6-2 verloren op het veld van St. Elen.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Lommel - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Granaat tussen de aardappelen

Vrijdag 2 december 2022
Bij Farm Frites op Maatheide is gisterenavond weer een handgranaat tussen de aardappelen aangetroffen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lezing over smokkelaars in 't KristallijnZoomDr. Dirk Lueb gaf gisteren in 't Kristallijn een lezing over Kempense smokkelaars in de Franse Tijd aan het einde van de achttiende en het begin van de negentiende eeuw. De Kempen liggen en lagen toen ook op de grens van twee staten. In het zuiden (het latere België), waar de Fransen de plak zwaaiden, was een ander economisch beleid van kracht dan in de noordelijke Bataafse Republiek (komt ongeveer overeen met het huidige Nederland). De strenge Franse douanewetgeving probeerde te verhinderen dat (…) Het hele nieuwsbericht
Lezing over smokkelaars in 't KristallijnLezing over smokkelaars in 't KristallijnLezing over smokkelaars in 't Kristallijn
Zoom

Gokken en inburgering

Vrijdag 2 december 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Gokken en inburgeringZoomWinnen. Daar draait het om. Want als je wint, dan heb je vrienden. Op de Balendijk staat een wedkantoor. Daar kun je inzetten op paarden, honden, voetbalwedstrijden, tennis, autosport F1, en zo nog wat onvoorspelbaarheden. Ik fiets Magic Betting voorbij. In België zijn sportgokkantoren in het straatbeeld terug te vinden. In Nederland ontbreken deze. ‘In België wordt het uithangbord van Ladbrokes beschouwd als de onbetwiste leider in de weddenschappen sedert meer dan 30 jaar.’ Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Lommel - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

François Jacobs overleden

Donderdag 1 december 2022
Lommel - François Jacobs overledenOp 26 november is François Jacobs overleden, de partner van Fabiënne Denison. Hij was 79 jaar en woonde in Kerkhoven. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Geslaagd DALO-ledenfeest

Donderdag 1 december 2022
Lommel - Geslaagd DALO-ledenfeestZoomDALO mag terugkijken op een geslaagd ledenfeest. Na twee jaar uitstel wegens corona lukte het deze keer dan toch. En of de leden en de ouders er zin in hadden... de Hanekap zat goed vol.
Ze begonnen er vroeg aan met eerst een fotozoektocht door de straten van Lutlommel  waarbij een 80-tal enthousiaste deelnemers op pad gingen om 18 foto's te zoeken op een parcours van 3 kilometer. "Superplezant" werd achteraf gezegd. Later sloten er nog meer mensen aan en met een 130-tal atleten en ouders (…) Het hele nieuwsbericht
Geslaagd DALO-ledenfeestGeslaagd DALO-ledenfeest
Zoom

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Marcel Dirckx overleden

Donderdag 1 december 2022
Lommel - Marcel Dirckx overledenGisteren is Marcel Dirckx overleden, de echtgenoot van Ida Maes. Hij was geboren in Lommel en werd 72 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Lommel - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel