Het overige nieuws

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Priester Jean Flament overleden

Maandag 31 oktober 2022
Lommel - Priester Jean Flament overledenIn Zonhoven is op 29 oktober priester Jean Flament overleden. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Maria Van Hout overleden

Maandag 31 oktober 2022
Lommel - Maria Van Hout overledenOp 29 oktober is Maria Van Hout overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Annie Terwagne overleden

Maandag 31 oktober 2022
Lommel - Annie Terwagne overledenOp 28 oktober is Annie Terwagne vetleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Willy Buyck. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Pascal Schroyen overleden

Maandag 31 oktober 2022
Lommel - Pascal Schroyen overledenPascal Schroyen uit Lommel, echtgenoot van Eva Valgaeren, is overleden.
(° Koersel op 16 oktober 1966 † Overpelt op 30 oktober 2022) Begroeting: vrijdag 4 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 5 november 2022 om 10.30 uur in de aula van Crematorium Stuifduin, Vonderdreef 10 in Lommel.

Staf Van Balen overleden

Maandag 31 oktober 2022
Lommel - Staf Van Balen overledenGisteren is Staf Van Balen overleden, de echtgenoot van Mit Dillen. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Verkeersproblemen bij Eersel

Maandag 31 oktober 2022
Grensgevallen
De autosnelweg A67 bij Eersel is maandagochtend afgesloten tussen België en de afslag Veldhoven-West vanwege een ongeluk met een personenauto bij Eersel. Het verkeer vanuit België wordt omgeleid via Breda. Verwacht wordt dat de hinder tot aan de middag zal duren.

Verbinden willen we allemaal

Maandag 31 oktober 2022
Lommel - Verbinden willen we allemaalZoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Vrouw bestolen aan kerkhof

Zondag 30 oktober 2022
Lommel - Vrouw bestolen aan kerkhofTerwijl een vrouw vrijdag een bezoek bracht aan het kerkhof in de Norbert Neeckxlaan werd er ingebroken in haar auto. Uit het voertuig is een portefeuille gestolen.

2-3 verlies voor Lovoc-heren B

Zondag 30 oktober 2022
Lommel - 2-3 verlies voor Lovoc-heren BZoomEen rustig volleyweekend was het deze keer. Slechts twee competitiewedstrijden, waarvan één thuismatch: voor de heren B, tegen He-Voc Hechtel-Eksel B. Vanwege een blessure waren de Lommelse heren (foto) maar met 7 spelers, er kon dus maar weinig gewisseld worden.
Lovoc ging goed van start in set 1. De heren waren duidelijk beter op dreef dan de tegenpartij die niet veel antwoorden vond op de goed geplaatste ballen. Ze liepen dan ook snel uit naar 18-11. Door wat kleine foutjes ging de (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Grenstrappers Kolonie

Zondag 30 oktober 2022
Lommel - Winst voor Grenstrappers KolonieKattenbos speelde 1-1 gelijk tegen Opitter, en Lutlommel verloor met 3-1 van Sp. Wijchmaal. Verbroedering speelde uit bij Exc. Hamont en verloor er met 4-0, en Grenstrappers Kolonie tot slot won bij RC Peer B met 2-3.
Lommel - Basket Lommel wint in Beker van VlaanderenDe einduitslag van de wedstrijd Kortrijk Spurs B - Croonen Lommel was 72-75, waardoor Lommel binnenkort in de achtste finale staat van deze Beker van Vlaanderen. (Quarters: 29-17, 12-22 (41-39), 20-24 (61-63), 11-12)
In de 1/16de Finale van de Beker van Vlaanderen  speelde Lommel tegen Kortrijk Spurs B die in competitie aantreden in 1ste landelijke. Wietse Jacobs zat op de bank omdat hij een kleine ingreep aan de knie had ondergaan. Kortrijk kreeg een voorgift van 10 punten die ze (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Kadijk - Lommel 3-2

Zaterdag 29 oktober 2022
Lommel - Damesvoetbal: Kadijk - Lommel 3-2In het damesvoetbal heeft Kadijk Lommel verslagen met 3-2.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Lommel - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Romain Kaerts overleden

Zaterdag 29 oktober 2022
Lommel - Romain Kaerts overledenIn Laakdal is gisteren Romain Kaerts overleden. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt zaterdag 5 november (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Lommel - Kleuters XCL Wegwijs met Tschu-Tschu naar BibZoomAfgelopen woensdag gingen de jongste kleuters van basisschool XCL Wegwijs op uitstap naar de Bib in Lommel. Ook mama, papa, oma of opa mochten mee. Het toeristisch treintje Tschu-Tschu bracht de kleuters, ouders en leerkrachten naar de bib waar ze een rondleiding kregen. Aan de kleuters werd er ook een verhaaltje voorgelezen. Na nog een korte toer in Lommel bracht het treintje iedereen weer veilig naar school.
Kleuters XCL Wegwijs met Tschu-Tschu naar BibKleuters XCL Wegwijs met Tschu-Tschu naar BibKleuters XCL Wegwijs met Tschu-Tschu naar BibKleuters XCL Wegwijs met Tschu-Tschu naar Bib
Zoom

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Lommel - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)

Mijn haan hangt scheef

Zaterdag 29 oktober 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Mijn haan hangt scheefIedereen kent de ‘Wet van Murphy’. Je weet wel: als er iets fout kan gaan, dan zál het ook fout gaan. De meeste mensen houden er ook rekening mee. Maar kennen jullie de ‘Wet van de Serialiteit’? De Oostenrijkse bioloog Paul Kammerer (1881 – 1926) heeft ze voor het eerst geformuleerd. Hij constateerde het verrassend samenhangen van gelijkaardige gebeurtenissen zonder dat er oorzakelijk verband tussen bestaat. Sommigen wijten dat aan een bovennatuurlijke interventie. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)
Wandelingen door Lommel
Lommel - De vlakte van de toekomst, een mysterieus verledenZoomEr zijn verschillende mensen geweest die vanaf een hoogte in het landschap ooit uitleg kregen dat het land dat daar aan hun voeten lag hun toebehoorde of kón toebehoren als ze dat maar wilden. Jezus werd zo ooit door de duivel verleid, Faust (die door Goethe beroemd is gemaakt) ook. Mozes mocht wel naar het beloofde land kijken, zo staat het ergens in de Bijbel, maar mocht het niet betreden. (Dat boek staat overigens vol met dat type onzinnige pesterijen, maar dat terzijde.) Een dergelijke scene zit ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)

Verdeler bouwmaterialen failliet

Donderdag 27 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van verdeler van bouwmaterialen Otto Stoffer uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 26 november ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf zaterdag is de ophaalbrug aan Nyrstar in Balen afgesloten wegens onderhoudswerken op de volgende momenten:
▪️ zaterdag 29 oktober (8u-18u)
▪️ zondag 30 oktober (7u-17u)
▪️ maandag 31 oktober (7u-17u)
Voetgangers kunnen steeds passeren via de trappen.

Pannenkoekenmaand bij Lovoc

Donderdag 27 oktober 2022
Lommel - Pannenkoekenmaand bij LovocZoomVolleybalclub Lovoc is aan een speciaal seizoen bezig. Want dit seizoen wordt het 60-jarig bestaan van de club gevierd! Na de spetterende clubactiviteit op 4 september in de Vossemeren was oktober pannenkoekenmaand. Alle teams werden getrakteerd op heerlijke pannenkoeken, na match of training. Gisteren waren de allerkleinsten van de bal-gewenning aan de beurt. En of het hen gesmaakt heeft! (LdB)

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Maria Mannaerts overleden

Donderdag 27 oktober 2022
Lommel - Maria Mannaerts overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Maria Mannaerts overleden, de weduwe van Peter Wouters. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Halloweenwandeling cursisten CVO CursaZoomOm het eerste deel van het schooljaar af te sluiten, gingen de cursisten van de afdeling Multimedia-operator van CVO Cursa samen op stap. Ze trokken deze week hun wandelschoenen aan en trokken de bossen in. Het was niet zomaar een wandeling; ze maakten foto's en een video waarin toegepast werd wat ze tijdens de voorbije twee maanden geleerd hebben. De prachtige resultaten, het mooie weer en de aangename sfeer zorgden ervoor dat ze moe maar voldaan aan de herfstvakantie kunnen beginnen om daarna met opgeladen batterijen weer een stap verder te zetten in hun opleiding. (Bijdrage Sylvia Poorters)
Halloweenwandeling cursisten CVO Cursa
Zoom

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Botsing op Koning Leopoldlaan

Woensdag 26 oktober 2022
Lommel - Botsing op Koning LeopoldlaanVanmiddag botsten twee auto's op de Koning Leopoldlaan. Eén persoon raakte daarbij gewond.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

Ik hou van haar, hou niet van haar

Woensdag 26 oktober 2022
Danny doet Danny
Lommel - Ik hou van haar, hou niet van haarOnder invloed van Guns N’ Roses, Megadeth, Ozzy Osbourne en ander gitaargeweld liep en fietste ik eind jaren negentig rond als een soort Herman Brusselmans van de Aldi. Ik voelde me rebels, zorgeloos en onbekommerd, terwijl ik in bijna alle omstandigheden minutieus de mij opgelegde regeltjes volgde en op huichelachtige, maar hygiënisch verantwoorde wijze mijn haar stond te wassen, shampooën en föhnen. Op een ochtend sprong ik nochtans nonchalant op mijn stalen ros, zomaar ergens heen. Freedom! (…) Het hele nieuwsbericht

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Lommel - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 

Bart Jaenen overleden

Dinsdag 25 oktober 2022
Lommel - Bart Jaenen overledenMaandag overleed Bart Jaenen (22), de vriend van Caro Cardinaels, na een tragisch ongeval op de Ringlaan in Lommel. Hij wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Géén lachertje...

Dinsdag 25 oktober 2022
Lommel - Géén lachertje...Zoom                                                                       (Foto Robert Boons)
Lommel - Rugby-mannen spelen gelijk tegen Ambiorix TongerenZoomDe rugby-mannen van Lommel/Oudsbergen speelden afgelopen weekend 26-26 gelijk tegen Ambiorix Tongeren. Net zoals de jeugdspelers bijna elk tornooitje slapend beginnen, werden ook de rugby-mannen pas in de tweede helft echt goed wakker. Tijdens de eerste helft werden ze door een agressiever Tongeren gedurende de eerste 15 minuten terug gedrukt in hun eigen speelhelft. Gelukkig hield de defensie wel redelijk goed stand en werd het balbezit nadien iets gelijkmatiger verdeeld. De eerste try werd gescoord (…) Het hele nieuwsbericht

Pluim voor Pauline Slangen

Dinsdag 25 oktober 2022
Lommel - Pluim voor Pauline SlangenZoomGisteren deelde Samen/Vooruit een nieuwe Pluim uit, en deze keer ging die naar Pauline Slangen. Pauline haalde als 14-jarige in 'The Voice Kids' net niet de finale in het team van Josje van K3. Toch was het duidelijk dat er een zangtalent in Lommel klaarstond om door te breken. Haar jarenlange inzet wordt nu beloond met de definitieve doorbraak en dat verdient volgens Samen/Vooruit dus een pluim.
In 2021 nam Pauline deel aan Regi Academy. Ze won het programma en nam samen met Regi de single (…) Het hele nieuwsbericht

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Lommel - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!

Mijn naam is hazenpootje

Maandag 24 oktober 2022
Lommel - Mijn naam is hazenpootjeZoomNee; hazenpootjes staan niet altijd onder een haas. Ook deze zwam en een gras(klaver)soort dragen deze Nederlandse naam. (Pierre Rutten)
Puur natuur
Lommel - Rijkstrooiselbomen kunnen bos gezonder makenZoomHet massaal aanplanten van naaldbomen (productiebossen) ten behoeve van de mijnen, die dan ook nog eens te maken kregen met de depositie van zwavel en stikstof, leidde tot arme en verzuurde zandgronden in onze bossen. Deze gronden zijn niet meer in staat om voldoende vocht en voedingstoffen vast te houden. Dat maakt het bos kwetsbaar, meldt BosLAB.
Onderzoek laat nu zien dat een herstelmaatregel, nl. het aanplanten van rijkstrooiselsoorten (bijvoorbeeld linde, boskers en esdoorn), (…) Het hele nieuwsbericht
Rijkstrooiselbomen kunnen bos gezonder maken
Zoom

Frans Weyns overleden

Maandag 24 oktober 2022
Lommel - Frans Weyns overledenOp 21 oktober is Frans Weyns overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Josephine Pauwels. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Viering 25 jaar mgr. Hoogmartens

Zondag 23 oktober 2022
Kerk
Vandaag werd mgr. Patrick Hoogmartens in de bloemetjes gezet voor het zilveren jubileum van zijn bisschopswijding. In een overvolle Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vierden meer dan 600 Limburgse gelovigen mee met de bisschop. “U bent een voorbeeld voor veel mensen in onze maatschappij”, zei gouverneur Lantmeeters. Als geschenk kreeg de bisschop een beeldhouwwerk van Willem Vermandere.

Fiets gejat uit tuinhuis

Zondag 23 oktober 2022
Lommel - Fiets gejat uit tuinhuisOnbekenden hebben een fiets gestolen uit een tuinhuis aan de Hans Memlingdreef. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

4-0 winst voor Lovoc meisjes U15A

Zondag 23 oktober 2022
Lommel - 4-0 winst voor Lovoc meisjes U15AZoomDe eerste ronde van het seizoen is alweer in de helft voor de meisjes U15A van Lovoc (foto). In de heenronde wonnen ze één keer, met 1-3 uit tegen Bepavoc Beringen. Vandaag stond de terugmatch al op de kalender.
In set 1 liep Lovoc al snel uit. Over 7-4, 10-6 en 15-7 stoomden ze verder door, met enkele mooie aces. Bij 19-10 kon Bepavoc enkele puntjes sprokkelen, maar verder dan 13 punten kwamen ze niet. Lovoc serveerde vrolijk verder naar 25-13 setwinst.
Een heel ander beeld (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lutlommel wint derby tegen KattenbosLutlommel verloor gisterenavond reeds met 0-1 van de derde in de stand Kaulille. Verbroedering en Kattenbos keken elkaar vandaag op Werkplaatsen in de ogen, en daar  werd het 2-1. Grenstrappers Kolonie tot slot verloor gisteren met 3-0 bij Maasland NO B.
Lommel - Basket Croonen verliest nipt van Guco LierBasket Croonen Lommel kreeg gisterenavond Guco Lier, de kampioen van vorig jaar, over de vloer, en vóór de rust walsten de bezoekers over de thuisploeg heen. Uiteindelijk werd er toch nog maar nipt verloren met 2 punten verschil, 67-69 (Quarters: 13-28, 10-14 (23-42), 16-12 (39-54), 28-15)
In de dramatische eerste helft ging het van via 8-20 naar 23-34 en scoorde Guco daarna nog een 0-16 (23-50) en het werd stil in de tribunes. Maar Lommel was niet gebroken, zij kwamen met andere (…) Het hele nieuwsbericht

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)

Damesvoetbal: Lommel - Bocholt B 2-4

Zaterdag 22 oktober 2022
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Bocholt B 2-4In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS deze voormiddag met 2-4 verloren van Bocholt B.

Iets vergeten

Zaterdag 22 oktober 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Iets vergetenHet is blijkbaar een vaak voorkomende droom. Je moet ergens naartoe en bij aankomst ben je iets belangrijk vergeten. Zo droom ik vaak dat ik mijn voetbalschoenen vergeet bij een training of voetbalmatch. Nu moet u weten dat ik al zeker twintig jaar niet meer op een voetbalveld sta. De kans dat ik mijn voetbalschoenen daadwerkelijk vergeet is dus onbestaande. God weet wat die droom betekent. Toen onze jongste aandrong om mee te gaan zwemmen en ik uiteindelijk had toegestemd, moest ik bij het zwembad aan mijn droom (…) Het hele nieuwsbericht

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Een gebouw op de testbaan van Ford, de Lommel Proving Ground, dat wordt gebruikt om de dynamiek van voertuigen te verbeteren, gaat voortaan het Richard Parry-Jones Appraisal Center heten. Daarmee wordt de beroemde Ford-ingenieur gehuldigd, die in april overleed.
Parry-Jones stond in de hele auto-industrie bekend om zijn expertise in voertuigontwikkeling, met name op het gebied van rijkwaliteit en productoptimalisatie. Hij wordt beschouwd als de drijvende kracht achter talrijke Ford-modellen, waaronder de Ford Focus, Fiesta, Mondeo, Mustang, Thunderbird, F-150 en Ford GT.

Nieuwe vennootschap: Dackstock

Vrijdag 21 oktober 2022
De besloten vennnootschap Milinas en Roeland Schuurmans, beiden uit Neerpelt, hebben de besloten vennootschap Dackstock opgericht met zetel aan de Marie Curiestraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in alle soorten dak- en dichtingsmaterialen en isolatiematerialen.

Nieuwe vennootschap: Utibes Tek

Vrijdag 21 oktober 2022
George Utibe (37) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Utibes Tek opgericht met zetel aan de Balendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in computers, randapparatuur en software, het ontwerpen en programmeren van computerprograma's en het ontwikkelen en ontwerpen van websites, webapplicaties en webdesign.

Lisette Van Och overleden

Vrijdag 21 oktober 2022
Lommel - Lisette Van Och overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Lisette Van Och overleden, de echtgenote van  Wim Dirx. Ze was 70 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar urn geplaatst wordt in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.
Wandelingen door Lommel
Lommel - Motorcross of motocross en taalvariantenZoomToch maar weer een drietal mensen noemen en dat via de website van de Belgische Motorrijdersbond. Een huzarenstukje wordt het genoemd. Dan gaat het over het organiseren van drie Grand Prix in één week in Lommel op het plaatselijke beroemde zandcircuit: ‘In eerste instantie het team van GP Limburg met drijvende krachten Johan Boonen, Jo Demunck en Ann Plas. Zij gingen in op de vraag van promotor Infront Moto Racing om in Lommel op 1 week tijd 3 wedstrijden te organiseren zodat de MXGP, MX2, EMX125 (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Van Bommel overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Lommel - Willy Van Bommel overledenGisteren is Willy Van Bommel overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen, vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Liza Maes overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Lommel - Liza Maes overledenIn WZC Kapittelhof is dinsdag Liza Maes overleden, de weduwe van Frans Hesemans. Ze was 88 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium. Begroeting: zaterdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Inbraak op Kerkplein

Woensdag 19 oktober 2022
Lommel - Inbraak op KerkpleinDieven drongen binnen in een appartement aan het Kerkplein. Zij gingen er met juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.
Deze namiddag is een 74-jarige fietsster aangereden in de Kloosterstraat. De vrouw is daarbij gewond geraakt.

Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschop

Woensdag 19 oktober 2022
Kerk
Lommel - Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschopZoomZondag 23 oktober (15.30 uur) is er in de kathedraal in Hasselt een viering naar aanleiding van het zilveren jubileum van de bisschopswijding van mgr. Patrick Hoogmartens. Hij werd op 26 oktober 1997 bisschop gewijd. Eerst was hij hulpbisschop van mgr. Paul Schruers. Op 25 oktober werd hij de derde bisschop van Hasselt. Tijdens de viering zal onder meer het woord gevoerd worden door gouverneur Lantmeeters.

Kom naar het 50-jarigenfeest

Woensdag 19 oktober 2022
Lommel - Kom naar het 50-jarigenfeestZoomBen je geboren in 1972 en afkomstig uit Lommel of afgestudeerd van het middelbaar in Lommel in 1990? "Dan nodigen we je graag uit (zonder partner) voor het 50-jarigenfeest op vrijdag 11 november om 19.00u in zaal de Hanekap. Schrijf je wel zo snel mogelijk in door een mailtje te sturen naar lommel50jarigen1972[!]hotmail.com en door de bijdrage van €25 (voor de kosten van o.a. de zaal, de DJ, een welkomstdrankje en een frietkraam) te storten op BE77 0637 3865 5742 (met vermelding van je voor- en achternaam). Alvast bedankt en hopelijk tot dan!" An De Cock, Joke Loomans, Odile Parrot, Hilde Put, Christel Poorters en Elke Vanden Eynde
PS: De organisatoren hebben nog steeds niet iedereen kunnen bereiken, dus vertel het zeker voort!

NEOS huldigt 80- en 90-jarigen

Woensdag 19 oktober 2022
Lommel - NEOS huldigt 80- en 90-jarigenZoomGisteren kwamen in De Groote Hoef 69 leden van Neos Lommel samen om te genieten van hun herfstfeest én om hun jarigen te vieren. Voorzitter Nelly Hanegreefs heette iedereen welkom, en gaf wat informatie over het komende programma, gevolgd door een heerlijk diner. Na de hoofdschotel werden de jarigen gevierd. Bij de 80-jarigen waren dat Paula Alen, Paula Van Den Dungen, Els Wouters, Maria Wittevrongel, Liliane De Bonte (afwezig), Karel Geerkens en Henri Poelmans en de 90-jarigen waren Alda Bleyen en Jan Mannaerts. De dames ontvingen uit handen van een bestuurslid een mooie plant en de heren een lekkere fles wijn. Na het dessert en de koffie trok iedereen voldaan en blij naar huis. Het was zeker weer een gezellig en fijn feest!
NEOS huldigt 80- en 90-jarigen
Zoom

25 procent meer huwelijken

Woensdag 19 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden er in ons land 40.836 huwelijken voltrokken, een opvallende stijging van 25% ten opzichte van 2020. Toch waren er in 2021 nog steeds een pak minder huwelijken dan in 2019. Het aantal echtscheidingen kende slechts een lichte stijging ten opzichte van het COVID-jaar 2020 en ligt iets lager dan in 2019, wat strookt met de neerwaartse trend van de afgelopen tien jaar.
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar nog steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Alen overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Lommel - Maria Alen overledenVandaag is Maria Alen overleden, de weduwe van Theodoor Mertens. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Negen arrestaties na politieactie

Dinsdag 18 oktober 2022
Grensgevallen
Bij een grootschalige politieactie op verschillende plaatsen in Nederland en Spanje - maar vooral in de buurt van Eindhoven - heeft de politie een half miljoen euro aan contant geld aangetroffen, dat in de grond of in verborgen ruimtes was weggestopt. Ook werden er grondstoffen voor drugsproductie, 10 kilo crystal meth, zakken vol dure horloges, vuurwapens, dertig dure auto's en een aantal paarden in beslag genomen.
De politie arresteerde negen mannen die gelinkt worden aan drugslabo's in de regio en/of verdacht worden van witwassen, productie van en handel in synthetische drugs en deelname aan een criminele organisatie. De politie vermoedt dat het om kopstukken van zo'n organisatie gaat.
Weerbericht
Lommel - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstreceptie OKRA-centrum

Dinsdag 18 oktober 2022
Lommel - Herfstreceptie OKRA-centrumZoomAfgelopen donderdag verzorgde Trefpunt Centrum voor de eerste maal een herfstreceptie in Het Klosterhof. Gewoon een gezellig "samen"-"zijn" en genieten van elkaars gezelschap met de nodige drankjes én hapjes + een optreden van de dansgroep. Een 80-tal leden gingen in op de uitnodiging. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Lommel - U12 Rugbyclub Murphy's op tornooi in SchildeZoomOndanks de miezerende regen, straalde de Lommelse jeugd, samen met Oudsbergen, op de velden van Schilde. Met z'n tienen zouden ze vijf matchen spelen. Tijdens de eerste battle moesten de youngsters (net als vorige week) nog eventjes wakker worden en konden ze net niet winnen. In de loop van de tweede wedstrijd kwamen de vuurtjes in hun oogjes te staan en wonnen ze netjes van Rugbyclub Heusden. Voor de derde match mocht de winst helaas niet op het scorebord verschijnen. En de vierde match werd (…) Het hele nieuwsbericht

112.291 overlijdens in 2021

Dinsdag 18 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 112.291 overlijdens in 2021ZoomDe impact van de COVID-19-pandemie op de Belgische sterfte is in 2021 duidelijk kleiner dan in 2020, maar lijkt toch nog aanwezig. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In 2021 overleden in België 112.291 inwoners (aan alle doodsoorzaken samen). Dat is een daling met 11,5% in vergelijking met 2020, waarin 126.850 overlijdens werden geregistreerd.
Tegenover de jaren vóór de COVID-19-pandemie valt vooral het vierde kwartaal van 2021 op. De 31.423 overlijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Lommel - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Gemiddeld brutuloon: 3.832 euro

Maandag 17 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer, die in 2020 voltijds werkte, 3.832 euro bruto per maand. Bovendien is het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen bijna volledig weggewerkt. In het Waalse Gewest verdienen vrouwen gemiddeld zelfs meer dan mannen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De gender loonkloof bij voltijdse werknemers daalt sterk van 4,1% in 2019 naar 0,4% in 2020. Bovendien telt België voor het eerst een gewest waar (…) Het hele nieuwsbericht

Kluis gestolen uit magazijn

Maandag 17 oktober 2022
Lommel - Kluis gestolen uit magazijnIn een winkel aan de Buitensingel is een kluis gestolen. Die stond in het magazijn. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Maria Brans overleden

Maandag 17 oktober 2022
Lommel - Maria Brans overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Maria Brans overleden, de weduwe van Vic Hamblok. Ze was 97 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme familiekring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Lommel - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Opgelet: overstekende wolvenwelpen

Maandag 17 oktober 2022
Lommel - Opgelet: overstekende wolvenwelpenZoomHet stond in de sterren geschreven dat het niet lang meer zou duren vooraleer de Limburgse wolvenwelpen - de jongen van wolf August en wolvin Noëlla - hun eerste stappen zouden zetten buiten militair domein, meldt Welkom Wolf.
De negen welpen, geboren in april van dit jaar, zijn nu zes maanden oud en bijna volgroeid. Louter op basis van hun grootte zijn ze al niet meer zo eenvoudig te onderscheiden van volwassen wolven. Ze blijven nochtans 'welp' tot 1 mei 2023, als ze die leeftijd al (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bierglazen stelen is geen goed ideeZoomEr worden blijkbaar nogal veel bierglazen gestolen. Brouwerij Alken-Maes doet zelfs een oproep om dat niet te doen. De glasproductie is duur geworden en cafés krijgen weinig glazen toegeleverd. Cafébazen worden opgeroepen om spaarzaam te zijn met hun glazen en ze goed in de gaten te houden. Populaire glazen om mee aan de haal te gaan zijn die van Duvel en van Paix Dieu. Laten we dus voortaan gewoon de wereld verbeteren aan de toog, de glazen laten we staan.

Suska Mertens overleden

Maandag 17 oktober 2022
Lommel - Suska Mertens overledenGisteren is Suska Mertens overleden, de weduwe van Maurice Jansen. Ze was 94 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Lezing Marco Visscher over kernenergieZoomNu woensdag om 19.30 uur kan u in CC De Adelberg in Lommel terecht voor een boeiende en leerrijke lezing omtrent Kernenergie. Spreker van dienst is Nederlander Marco Visscher, een autoriteit op dit vlak die al meerdere boeken schreef over de energietransitie.
Moeten we door met kernenergie vanwege de klimaatverandering? Of zullen we ermee stoppen vanwege de risico’s, het afval en de kosten? Het debat wordt scherp gevoerd. Gemoederen lopen hoog op. De één ziet in kernenergie een (…) Het hele nieuwsbericht

Het weekend van Lovoc

Zondag 16 oktober 2022
Deze namiddag speelden de Lovoc-meisjes U11 en U13 allebei thuis. De meisjes U11 gingen tegen He-Voc Hechtel-Eksel het veld op, de meisjes U13 tegen Stalvoc Beverlo D.
Bij de jongste U11 spelen de meisjes met 2 ploegjes tegelijk 2 tegen 2 tegen 2 ploegjes van de tegenstander. Nadien wordt van tegenstander gewisseld en spelen ze telkens nog eens 2 sets. In totaal speelt ieder team dus 4 sets. De eerste set verliep voor Lovoc een beetje moeilijk door stevige opslagen van de tegenstander. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
Het weekend van LovocHet weekend van Lovoc
Zoom
Lommel - Strooidiensten klaar voor de winterZoomDe strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn klaar voor een strenge winter, de voorraad zout is aangevuld en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe strooiwagens. Die werden vanmorgen in het depot van Wegen en Verkeer Limburg in Paal voorgesteld. Vanaf morgen staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar, waarvan 132 nieuwe. "AWV investeerde de afgelopen jaren flink in eigen strooiers voor fietspaden. Die kunnen op maat van het fietspad afgesteld worden zodat er (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Croonen verliest ook in MelseleBasket Croonen Lommel moest vandaag op verplaatsing naar Melsele Beveren, en het verloor er met overtuigende cijfers: 83-66 (Quarters: 19-15, 23-10 (42-25), 21-18 (63-43), 20-23)
Lommel moest duidelijk zijn meerdere erkennen in Melsele dat veel gretiger speelde terwijl Lommel zich liet intimideren. Uiteindelijk werd Lommel weg gewalst ondanks dat vier spelers in de dubbele cijfers scoorden en ondanks de goede invalbeurten van de youngsters die vlak daarvoor met de B-ploeg in Gembo een mooie overwinning behaalden (62-79).
Scores Lommel: Wietse Jacobs 11, Bram Schelkens 11, Matts De Keuster 2, Toon Wesenbeek 7, Enrico Montanari 13, Tom Ackermans 12, Louis Dubois 2, Wout Jansen 4, M. Stachtis 2

Winst voor Kattenbos en Lutlommel

Zondag 16 oktober 2022
Lommel - Winst voor Kattenbos en LutlommelKattenbos won gisterenavond met 2-0 van SLW Maaseik, en blijft zo helemaal bovenaan de rangschikking prijken, samen met Maasland NO. Lutlommel won ook, en dit met 2-3 bij Ham Utd., en Verbroedering die gingen verliezen bij Kaulille met 4-1. Grenstrappers Kolonie tot slot was vrij vanmiddag.

Kort nieuws van bij de buren
Harrie Lavreysen uit luyksgestel heeft op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Frankrijk zijn wereldtitel sprint weer verlengd, voor de derde keer al. In de finale versloeg hij Matthew Richardson. Lavreysen wordt daarmee voor de vierde keer op rij wereldkampioen sprint. Eerder won hij op dit toernooi al goud op het onderdeel keirin.

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Lommel - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Podium Jonge Talenten

Zondag 16 oktober 2022
Lommel - Podium Jonge TalentenVolgende week zondag, 23 oktober om 15.00 uur, kan u in de Kleine Zaal van CC De Adelberg terecht voor een bijzondere voorstelling als afsluiting van de Amoureus triptiek onder de artistieke begeleiding en regie van Luc Morren en organisatie van de Stichting Charlotte van der Seijs.
In deze voorstelling treden jonge Lommelse en  Limburgse  muzikale en journalistieke talenten op met muziek van oude meesters, zang en woorden van een nieuwe generatie. Gastvrouw Anja Van Engeland, sopraan, en Toon Spaepen, piano, begeleiden het optreden van Felke Pauwels (zang), Emma Van De Wiele (cello), Akari Bastiaens (piano), Arne Bijnens (trompet), Yenthe Muffels (fagot) en Elise Renckens (woordkunst)

De fietsbrug ligt er

Zondag 16 oktober 2022
Lommel - De fietsbrug ligt erZoomHet was een huzarenstukje en het moest allemaal passen, maar de fietsbrug op de fietssnelweg F74 in Helchteren ligt er. Chapeau voor iedereen die er aan heeft meegewerkt! Rudy Luys maakte in de nachtelijke uren ter plaatse dit filmpje en zag dat heel wat belangstellenden er hun nachtrust voor over hadden om alles mee te kunnen maken.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

De fietsbrug ligt klaar

Zaterdag 15 oktober 2022
Lommel - De fietsbrug ligt klaarZoomLangs de Noord-Zuid in Helchteren ligt de fietsbrug klaar die komende nacht over N74 zal worden gelegd. Om die operatie mogelijk te maken is er tussen 22u en 6u geen verkeer mogelijk tussen kruispunt Helchteren en Hechtel. Het verkeer moet omrijden via Meeuwen. (Foto Marc Faes) Meer foto's 

Ahum, ahum

Zaterdag 15 oktober 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Ahum, ahumJa, het gebeurt wel eens dat ik me erger. In een warenhuis bijvoorbeeld, als mensen het absoluut normaal vinden dat ze een gang tussen de rekken blokkeren. Hun halfvolle winkelkarretje staat dan dwars in de gang tussen de rekken terwijl zij een eind verderop op de schappen scharrelen. Je probeert dan de aandacht van dat mens – meestal zijn het vrouwen hoor – te trekken. Eerst door een bescheiden kuchje en wat later door een nadrukkelijke nephoest. Zo’n herhaalde tweelettergrepige, weet je wel: (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Winst voor Lommel

Zaterdag 15 oktober 2022
Lommel - Damesvoetbal: Winst voor LommelIn tweede proviciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS gisterenavond met 1-5 gewonnen in Dilsen-Stokkem.

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Lommel - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Man filmde meisje in kleedhokje

Vrijdag 14 oktober 2022
Lommel - Man filmde meisje in kleedhokjeDe rechtbank in Turnhout heeft een 24-jarige man uit Mol veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De Mollenaar werd schuldig bevonden aan voyeurisme nadat hij in camping Zilvermeer stiekem een 13-jarig meisje uit Lommel had gefilmd terwijl ze zich na het douchen aan het omkleden was in een kleedhokje.
De man wordt ook voor een periode van vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Gaby Van Endert overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Lommel - Gaby Van Endert overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Gaby Van Endert overleden, de echtgenote van Frans Paredis. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via: www.uitvaartzorg-severens.be.

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Anthonis overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Lommel - Gusta Anthonis overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Gusta Anthonis overleden, de weduwe van Jef Schutters. Ze was geboren in Overpelt en werd 94 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Lommel - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

MNM zoekt 'straathelden'

Vrijdag 14 oktober 2022
Lommel - MNM zoekt 'straathelden'Zoom"MNM Straathelden" is een straatvoetbaltornooi voor jongeren. Op drie verschillende overdekte locaties in Vlaanderen - in Limburg is dat in Beringen - vindt een voorronde plaats waarin drie verschillende categorieën (U12, U14 en U16) vier tegen vier een competitie spelen. Per categorie kwalificeren de beste teams uit de voorrondes zich om het tegen elkaar op nemen tijdens de finale. In Beringen kan je deelnemen op 13 november. Inschrijven kan via deze link.

'Onderkruipsels' in het museum

Vrijdag 14 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Onderkruipsels' in het museumZoomDoor het Rijksmuseum in Amsterdam - toegegeven, het is niet bij de deur - krioelen dit najaar meer dan duizend kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden. 'Onderkruipsels' heet de tentoonstelling, die tot en met 15 januari 2023 te zien is. Op de kunstwerken wordt weerspiegeld hoe de blik op alles wat kruipt en krioelt in de loop van de tijd is veranderd. Meer info (Afb. Jan van Kessel - Rijksmuseum)

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Lommel - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietser gewond bij val in Kattenbos

Donderdag 13 oktober 2022
Aan de Oude Diestersebaan is deze namiddag een fietser ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond.

Maria Bressers overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Lommel - Maria Bressers overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Maria Bressers overleden, de echtgenote van Piet Roijers. Ze was afkomstig van Riethoven (Ned.) en werd 63 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 13.30u) in het crematorium. Begroeting: zondag (17-17.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Neos-leden hebben hét licht gezien

Donderdag 13 oktober 2022
Lommel - Neos-leden hebben hét licht gezienZoomDit gebeurde in Dessel, in het 'Bezoekers- en ontmoetingscentrum voor het beheer van Radioactief Afval', het vroegere 'Belgoproces'. In een virtuele en onzichtbare wereld werden de deelnemers, door een erg deskundige gids, ondergedompeld in de onwezenlijkheid van de oerknal, het ontstaan van de elementen (tabel van Mendeljev) en de studie over radioactiviteit in al zijn toepassingen. Vooral de behandeling van het afval, zoals het stockeren voor 100.000-den jaren. Zelfs het verschil tussen alfa-, (…) Het hele nieuwsbericht
Neos-leden hebben hét licht gezien
Zoom

Meer gebouwen en meer woningen

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1995 is het aantal gebouwen in ons land met 16% gestegen. Op 1 januari 2022 waren er dat 4.612.284. Het aantal woningen is in dezelfde tijdspanne met 28% toegenomen tot 5.680.956.
In het Vlaams Gewest zijn er 30% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Waals Gewest zijn er 28% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest valt de toename van het aantal gebouwen in vergelijking met de twee andere gewesten lager uit (+1%), maar het woningenbestand is er wel met 20% (…) Het hele nieuwsbericht

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Lommel - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

197 leerkrachten gezocht

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In de provincie Limburg zijn er op dit moment 197 openstaande vacatures voor leerkrachten. Volgens ACOD onderwijs was er nog nooit zo vroeg op het schooljaar zo’n groot tekort. De vakbond wijst op een beperkte instroom van afgestudeerden en de hoge werkdruk, waardoor leerkrachten verlofstelsels opnemen, als oorzaak. (bron Radio 2)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht

Nathalie Willekens overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Lommel - Nathalie Willekens overleden
In Leopoldsburg is vandaag Nathalie Willekens overleden, de echtgenote van André Cloostermans. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Rianne van Uem overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Lommel - Rianne van Uem overledenGisteren is Rianne van Uem overleden, de echtgenote van Rolf Morssinkhof. Zij was 54 jaar en afkomstig uit het Nederlandse Valburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20.30 uur) in het rouwhuis, Hoog Kattenbos 30, Lommel.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Noord-Zuid zaterdagnacht dicht in HelchterenZoomZaterdagnacht wordt de stalen fietsbrug - 45 meter lang en 140 ton zwaar - over de Grote Baan in Helchteren geplaatst. De weg zal dan van 22u ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends volledig afgesloten zijn. Voor fietsers is er een omleiding via de Peersedijk en het tijdelijk aangelegde fietspad langs de werfzone. Doorgaand auto- en vrachtverkeer op de Grote Baan tussen Pelt en Hasselt volgt in beide richtingen een omleiding. Voor verkeer vanuit Hasselt start die omleiding aan de Kazernelaan (N715). Wie vanuit Pelt komt, moet er in Hechtel-Eksel af en via de Peerderbaan (N73) rijden.
Lommel - Jeugdig rugbyweekend voor RFC Murphy'sZoomAfgelopen zaterdag heeft de Murphy's Jeugd zich heel goed ingezet om aanwezig te zijn op de jeugdtornooitjes. Binnen de RC Limburg vertegenwoordigden ze hun Lommelse club RFC Murphy's. In de U10 reeks speelden Lorenzo en Lyana mee op het tornooi in Laakdal. Het was tegelijk superschattig en superstoer om hen te zien knallen in hun (te grote) outfits. Heel fijn om hen te laten proeven van de eerste wedstrijdervaringen. Op dezelfde locatie speelden de knappe 8-tallige U12-ploeg samen met (…) Het hele nieuwsbericht

Kennis is macht

Woensdag 12 oktober 2022
Danny doet Danny
Lommel - Kennis is machtMet mij hoef je geen rekening te houden, alhoewel ... Zoals ik is er maar een. Ik eet en drink voor twee, lijd aan hypochondrie, amuseer me kostelijk aan mijn klavier, maar neem per dag toch een koffiepauze of vijf om mijn woordkeuzes te overwegen. Mijn broek hangt dan af en toe op half zeven, ook al ben ik wat mollig en zacht. Geef me genegenheid en je krijgt het in tienvoud terug.
Vandaag voel ik me bovenal een hypochonder. Als ik te ver ga, verga ik van de pijn, maar zelfs bij het minste hoofdpijntje vrees (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdagnacht werken in Hasselt

Dinsdag 11 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13  op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, waarschuwt het AWV.

Irène Engelen overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Lommel - Irène Engelen overledenGisteren is Irène Engelen overleden, de weduwe van Jef Mertens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zuster Catharina Van Bommel overledenOp 7 oktober is zuster Catharina Van Bommel (94) overleden. Zij was afkomstig van Lommel en lid van de congregatie van de Zusters van Sint-Jozef. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van WZC Sint-Jozef in Munsterbilzen.

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Lommel - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Croonen verliest van Limburg United BDe wedstrijd Croonen Lommel – Limburg United B eindigde gisteren op een (verdiende) nederlaag. Het werd 71-78 (Quarters: 15-29, 18-17 (33-46), 12-14 (45-60), 26-18)
Een agressief gestart Limburg United nam de wedstrijd onmiddellijk in handen en liep via Lesuisse en Leemans 0-13 uit. Lommel stond erbij en keek ernaar en moest heel de match achtervolgen. In het laatste kwart kwam Lommel op dreef onder impuls van Matts De Keuster (26) en Bram Schelkens (19) maar geraakte niet dichter (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Claes overleden

Maandag 10 oktober 2022
Lommel - Maria Claes overledenOp 8 oktober is Maria Claes overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Jan Tips. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Een beetje 'eigen reclame'...

Maandag 10 oktober 2022
Lommel - Een beetje 'eigen reclame'...ZoomDe Leopoldquizzers verklappen niet alleen hun laatste vraag, ze hebben vooraf ook nog één vraag: wie schrijft zich in extremis nog in voor de tiende editie van hun Leopoldquiz, nu vrijdag in het Klosterhof? Er zijn nog drie plaatsjes (voor teams van max. 6 personen) vrij. Iedereen heeft prijs! Inschrijven (20 euro) via leopoldquiz[!]gmail.com (Foto Robert Boons)
Lommel - Samana Kerkhoven vergeet zieken nietZoomGisteren, zondag, was het de 'Dag van de chronisch zieken' en die mensen mogen zeker niet vergeten worden. Daarom trokken de kernleden van Samana Kerkhoven er zaterdag al op uit om deze mensen te verwennen met een mooie fruitkorf. Een geschenkje vinden ze heel fijn, maar vooral het bezoekje van hun kernlid... daar genieten ze nog veel meer van. (Bijdrage Frieda Willekens)

Verlies voor Lovoc-dames A

Zondag 9 oktober 2022
Lommel - Verlies voor Lovoc-dames AZoomDe vierde competitiematch al voor de Lommelse volleydames A gisteren. De twee staartploegen in Promo 2B, Lommel en Stalvoc Beverlo B, keken elkaar in de ogen. Wegens de Week van de Official gingen ze eerst samen met de scheidsrechter, die van de club een kleine attentie mocht ontvangen, op de foto. Zonder officials geen wedstrijden, zoveel is duidelijk. Dus vanwege Lovoc een welgemeende dankjewel aan alle scheidsrechters, markeerders en andere officials die deze mooie sport in goede banen helpen leiden! Dat (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Lommel A met 3-0 verloren van Gr. Maaseik C. Na vier wedstrijden staat Lommel A laatste in de stand met nul punten.

Kattenbos blijft goed presteren

Zondag 9 oktober 2022
Lommel - Kattenbos blijft goed presterenLutlommel verloor gisterenavond met 1-2 van Grote Heide, terwijl Kattenbos met 0-2 ging winnen bij SV Breugel. Verbroedering speelde vanmiddag 2-2 gelijk thuis tegen Bocholt, en ook Grenstrappers Kolonie speelde gelijk, maar dan wel 0-0 bij Peer SV.
Lommel - OKRA-culturele fietstocht naar TurnhoutZoomAfgelopen week trokken 21 enthousiaste en gemotiveerde fietsers met twee minibusjes en een vrachtwagen vol fietsen richting Turnhout voor de laatste culturele fietstocht van OKRA Academie Lommel voor dit werkjaar. Na een eerste deugddoende kop koffie in Het Boothuis (nabij de jachthaven) startte de fietstocht over de Landlopersroute, die hen uiteindelijk naar Colonie 7 in de Gemeente Merksplas bracht voor een drankstop. Terug richting Turnhout en een lunch later kregen de deelnemers een interessante rondleiding met gids doorheen het Nationaal Museum Van De Speelkaart, waarna het terug huiswaarts ging. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Dat met het eitje

Zondag 9 oktober 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Dat met het eitje“Maak dat van jullie ma nog maar eens", zei mijn vrouw. "Dat met het eitje.” Soms heeft een mens niet veel woorden nodig. Eén zin en één ingrediënt is genoeg om te weten waarover het gaat.
Met de kermis en met Pasen kwam het thuis altijd op tafel. Het is een gerecht dat we hebben meegenomen. Ik moet het zelfs niet opschrijven in mijn schriftje. Het is geniaal eenvoudig. De twee hoofdingrediënten passen perfect in elkaar. Letterlijk. Maar de overige drie zijn ook verplicht (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Damesvoetbal: Lommel klopt Thes SportIn tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS deze voormiddag Thes Sport geklopt met 4-2.

Nieuwe vennootschap: Vretom

Zaterdag 8 oktober 2022
Tom Vreysen (46) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vretom opgericht met zetel Heide, 58. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources- en marketing-activiteiten, bijstand en diensten op het vlak van bedrijfsbeheer en het verlenen van computerservices.

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Lommel - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eikenprocessierupsen overwinteren in de grondZoomVoor het eerst is op film vastgelegd hoe eikenprocessievlinders uit de grond kruipen en daarna hun vleugels oppompen. De eikenprocessievlinders die op film zijn vastgelegd kropen in 2020 als rups de grond in. In 2021 kwamen ze even boven de grond om te eten waarna ze weer de grond in gingen om te verpoppen. Deze zomer kropen ze als vlinder voor de camera uit de grond. De Nederlandse Silvia Hellingman filmde dat, meldt Naturetoday.com.

Sociaal ondernemen en verval

Vrijdag 7 oktober 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Sociaal ondernemen en vervalZoom'De Biehal biedt een job, begeleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 250 mensen die, om welke reden dan ook, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Genoeg talent aan boord om samen met onze 25 jaar ervaring de juiste mensen op de juiste plek aan het werk te zetten.’ Een wervende zin om de aandacht te trekken voor sociaal ondernemen, zoals dat heet. Wij kennen de Biehal vooral als kringloopwinkel. Ze doen meer, zo blijkt. Het is in brede zin een sociale werkplaats en zij adverteren (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Leo Bollen overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Lommel - Pater Leo Bollen overledenOp 4 oktober is pater Leo Bollen overleden, priester van de Congregatie van het Heilig Sacrament. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Pater Bollen was onder meer pastoor van Kattenbos (Lommel). De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de kerk van het H. Sacrament aan de Waversesteenweg in Elsene, gevolgd door de teraardebestelling in het graf van zijn kloostergemeenschap op de begraafplaats van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fietsen gestolen uit garage

Donderdag 6 oktober 2022
Uit een garage aan de Schoolstraat zijn fietsen gestolen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Inbraak in Schansstraat

Donderdag 6 oktober 2022
De voorbije nacht drongen dieven binnen in een werkplaats aan de Schansstraat. Er zijn toestellen gestolen.

Auto rijdt in op vrachtwagen

Donderdag 6 oktober 2022
Lommel - Auto rijdt in op vrachtwagenZoomVanmiddag is een auto op een vrachtwagen ingereden op de Ringlaan. De autobestuurder raakte daarbij gewond. Zijn wagen liep zware averij op.

Fatima Behillil overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Lommel - Fatima Behillil overledenGisteren is Fatima Behillil overleden, de echtgenote van Ward Sevens. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maria Abeels overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Lommel - Maria Abeels overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is vandaag Maria Abeels overleden, de echtgenote van Pierre Geens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
In 2020 kostte een werkuur een Belgisch bedrijf gemiddeld 40,5 euro per werknemer, tegenover 38,6 euro in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de vierjaarlijkse statistiek naar de arbeidskosten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Een werkuur is het duurst in de elektriciteits- en gassector en het goedkoopst in de horeca. De arbeidskosten zijn over het algemeen hoger in grote bedrijven.
Kerk
Lommel - Bisdom dringt aan op energiebesparingIn een brief aan de parochies heeft het bisdom Hasselt vandaag suggesties geformuleerd voor energiebesparing in kerkgebouwen. Er wordt onder meer voorgesteld om liturgische vieringen met weinig gelovigen te bundelen zodat  er minder ruimten moeten verwarmd worden. Verder wordt onder meer geopperd de centrale verwarming later op het jaar in te schakelen, de thermostaat één of meerdere graden lager in te stellen en vroeger uit te schakelen en de temperatuur niet te verhogen tijdens de vieringen.  Nu wordt er in de meeste kerken een basistemperatuur aangehouden ter bescherming van orgel en kunstwerken. Er wordt ook gepleit voor efficiëntere opvang en hergebruik van regenwater van kerkgebouwen.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Lommel - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verlies in Beker voor basket LommelBasket Croonen Lommel speelde gisterenavond voor de Beker tegen Comblain. En het verloor deze wedstrijd met  85-92 (Quarters: 25-28, 22-24 (47-52), 18-18 (65-70), 20-22)
In deze 1/16de finale van de Beker van België tegen Top Divisie 2 ploeg Comblain streed Lommel tot het einde, maar het kon zich niet als derde Limburgse ploeg plaatsen voor de 1/8ste finales.
Het was pas begin tweede quarter dat Lommel via De Keuster de voorgift ophaalde en 30-28 voorkwam. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Bij de 20% van de personen met de laagste inkomens is het voor 34,2% van hen moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Lommel - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Brandje : school en MPI ontruimd

Dinsdag 4 oktober 2022
Lommel - Brandje : school en MPI ontruimdDoor een brandje in de houtwerkplaats van de school aan de Speelpleinstraat werden vandaag 300 kinderen en jongeren van SBSO en MPI Helix geëvacueerd.Het brandje kon snel geblust worden.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.

De neefjes Parasol in Bosland

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - De neefjes Parasol in BoslandZoomTwee soorten parasolzwammen die je nu kan ontdekken in Bosland: op de linkerfoto de grote parasolzwam met zijn fraai getekende steel en rechts de knolparasolzwam die deze tekening mist. (Pierre Rutten)

Huilen en Lachen voor de Murphy's

Dinsdag 4 oktober 2022
Lommel - Huilen en Lachen voor de Murphy'sZoomTerwijl een aantal van hun U14 spelers ervaring mochten opdoen tegen het Duitse Bonn, mochten twee van de U14 dames hun kwaliteiten showen bij de Power Girls (speciale opgerichte meidengroepen om dames Rugby aantrekkelijker te maken). En wat hebben Ymke en Maité hun 'mannetje' gestaan!
Diezelfde dag reisde de damesploeg af naar Visé waar ze een zware nederlaag incasseerden. Door gebrek aan snelheid en strijdlust van het Lommelse team scoorden de ladies van Visé try na try. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Huilen en Lachen voor de Murphy'sHuilen en Lachen voor de Murphy's
Zoom
Lommel - Ontbijtconcert 'D'n Kapotte Bugel'Zoom'D’n Kapotte Bugel', de blaaskapel van Harmonie Hoop in de Toekomst, organiseerde afgelopen zondag een ontbijtconcert.
Tijdens het ontbijt konden de eters genieten van een heerlijk streepje Tirolermuziek. Ruim 100 deelnemers genoten van het spek met eieren, de erwtensoep, de croissants en véél meer...
Ontbijtconcert 'D'n Kapotte Bugel'
Zoom

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)

Cultuursmakers vieren feest

Dinsdag 4 oktober 2022
Lommel - Cultuursmakers vieren feestZoomVtbKultuur bestaat 100 jaar en dit wordt het ganse jaar nationaal gevierd in alle Vlaamse provincies. Dit feestjaar werd o.a. ingehuldigd met een nieuwe naam voor de vereniging en vtbKultuur werd vanaf februari 2022 Cultuursmakers. Speciaal voor het feestjaar reist er een gepimpt feest-caravannetje doorheen Vlaanderen en van zondag 9 oktober tot en met woensdag 12 oktober is het te ontdekken aan het Huis van de Stad en in het Lommelse centrum. In dezelfde periode reist in het zog van de (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijtkorven bij KSA Lutlommel

Dinsdag 4 oktober 2022
Lommel - Ontbijtkorven bij KSA LutlommelZoomGeen zin om ‘s morgens uit bed te komen en dan helemaal naar de bakker te moeten fietsen? Dan is de ontbijtkorf echt iets voor jou! Zondag 6 november staan de KSA Lutlommel meisjes weer paraat om een overheerlijk ontbijtje tot bij jou te brengen. Deze korf is uitgerust met broodjes, beleg, fruit, fruitsap, koffiekoeken en nog zo veel meer. Deze komen zij leveren of je kan deze ophalen aan hun Heem. 1 korf van 20 euro is voorzien voor twee personen. Dit jaar doen ze er een schepje bovenop en bieden ze ook een luxe korf aan, hiermee kunt u de dag beginnen met een lekker glaasje cava. Inschrijven en alle verdere info via de website!  Bestellen kan tot 23 oktober!

Odilia Diepvens overleden

Maandag 3 oktober 2022
Lommel - Odilia Diepvens overledenGisteren is Odilia Diepvens overleden, de weduwe van Albert Haveneers. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Lommel - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.
Lommel - De Nieuwe Harmonie op repetitieweekendZoomAfgelopen weekend trokken de muzikanten van de Nieuwe Harmonie naar De Winner in Pelt om te repeteren voor het programma van Lommel Live dat zal plaatsvinden op vrijdag 11 en zaterdag 12 november in CC De Adelberg. Samen met een 20-tal solisten uit de regio zullen ze dan weer een gevarieerd programma brengen.
Naast repeteren was er uiteraard ook tijd voor ontspanning. Zo gingen ze, ondanks het mindere weer, toch even het bos in, knutselden erop los, speelden gezelschapsspelletjes en pijnigden hun hersenen tijdens een spannende quiz. Natuurlijk maakte slapen in stapelbedden en lekker eten ook deze keer deel uit van het weekend. Kortom: het was weer een geslaagde editie!
De Nieuwe Harmonie op repetitieweekendDe Nieuwe Harmonie op repetitieweekendDe Nieuwe Harmonie op repetitieweekendDe Nieuwe Harmonie op repetitieweekend
Zoom

Theresia Bleyen overleden

Maandag 3 oktober 2022
Lommel - Theresia Bleyen overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Theresia Bleyen overleden, de weduwe van Gerard Vanheukelom. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Lommel - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”

Weer knap gevonden...

Maandag 3 oktober 2022
Lommel - Weer knap gevonden...Zoom                                                                           (Foto Robert Boons)

Erwin Lourdaux overleden

Maandag 3 oktober 2022
Lommel - Erwin Lourdaux overledenZaterdag is Erwin Lourdaux overleden, de echtgenoot van Nele Bosmans. Hij was 50 jaar en inspecteur bij de Lommelse politie. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Basket Lommel verliest bij Kontich WolvesDe wedstrijd Kontich Wolves tegen Croonen Lommel eindigde in een 80-73 verlies voor Lommel. (Quarters: 16-14, 17-19 (33-33), 26-22 (59-55), 21-18.
In een gelijkopgaande partij (rust 33-33) speelde Lommel een degelijke wedstrijd waarin opnieuw vier spelers in de dubbele cijfers scoorden.
Jammer genoeg viel Toon Wesenbeek in het derde kwart uit met een enkelblessure, waardoor Lommel minder sterk in de rebound was.
Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 7 punten verschil. Dinsdag speelt de A-ploeg in de 1/16de finale van de Beker van België tegen het Luikse Comblain, dat in derde klasse speelt.
Scores  Lommel: Wietse Jacobs 5, Bram Schelkens 26, Matts De Keuster 17, Toon Wesenbeek 11, Jules Bouts 10, Wout Jansen 2, Robbe Eyckmans 2.

Team 'Platte 8' wint KNLS-quiz

Zondag 2 oktober 2022
Lommel - Team 'Platte 8' wint KNLS-quizZoomDe Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging verwelkomde afgelopen vrijdag in zaal Den Drossaerd 17 quizploegen voor hun jaarlijkse algemene quiz. Na tien ronden mocht het team "Platte 8" zich winnaar noemen. De vragen gingen over geschiedenis, sport, politiek, showbizz,…
Het was de tiende editie van deze quiz, die - net als de wekelijkse voetbalwedstrijden - ook nu in goede banen werd geleid door de referees.
Op de foto: links de winnaars van team Platte 8, rechts de bestuursleden Dries Saenen, Robin Caelen en voorzitter Paul Smolders.

Inbrekers slaan twee keer toe

Zondag 2 oktober 2022
Lommel - Inbrekers slaan twee keer toeBij de politie liepen gisteren twee inbraakmeldingen binnen. De dieven sloegen toe in de Bokkerijdersweg en in de Stationsstraat.

Het weekend van Lovoc

Zondag 2 oktober 2022
Lommel - Het weekend van LovocZoom Deze namiddag was het aan de MU15B (foto). Zij speelden hun eerste thuismatch van dit nieuwe seizoen, tegen de meisjes van Elvoc Elen. In set 1 begon Lovoc heel goed. Na een aantal sterke opslagreeksen stond het al snel 10-4 in het voordeel van de thuisploeg. Maar na een time out van de Elense coach begon de motor van Elen meer en meer op volle toeren te draaien. Elen kwam erop en erover, naar 10-14, 14-23 en uiteindelijk setwinst met 19-25.
In de 2de set was het Elen dat heel sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verlies voor Lutlommel

Zondag 2 oktober 2022
Lommel - Zwaar verlies voor LutlommelLutlommel verloor gisterenavond al zwaar met 5-1 bij Bocholt, terwijl Kattenbos eveneens gisteren thuis 0-0 gelijkspeelde tegen die andere topploeg Maasland NO. Verbroedering moest vanmiddag op bezoek bij Grote Brogel en speelde eveneens 0-0 gelijk. En Grenstrappers Kolonie tot slot verloor vanmiddag met 2-3 van Achel B.
Lommel - Nieuwe voorzitter voor Samen/VooruitZoomVandaag vond in een vol Raadhuis de Algemene Ledenvergadering van Samen/Vooruit plaats. De Lommelse socialisten keken terug op het afgelopen werkjaar en vooral vooruit naar 2024 wanneer ze zich opnieuw aan de kiezer zullen presenteren. Ook werd het partijbestuur opnieuw samengesteld. Bij de 33 leden daarvan zitten alvast heel wat nieuwe gezichten. De afdeling koos met Kris Verduyckt ook een nieuwe voorzitter die Ronny Geysen opvolgt. Hij zal samen met Valerie De Boel als secretaris, Bjorn Peeters als ondervoorzitter en Rita Phlippo als penningmeester de afdeling de komende tijd leiden.

Maria Hanegreefs overleden

Zondag 2 oktober 2022
Lommel - Maria Hanegreefs overledenGisteren is in het Kapittelhof Maria Hanegreefs overleden, de weduwe van Nand Mariën. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Niet alles is wat het lijkt

Zondag 2 oktober 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Niet alles is wat het lijktTerwijl ik aan mijn computerklavier zit, in verwoede pogingen om er een column uit te rammelen, dwaalt mijn blik even af naar mijn binnentuintje. Als ik niet weet waar het over moet gaan, dwaalt mijn blik wel eens meer af.
De resterende vruchten op mijn vijgenboom lijken hun inspanningen om nog te rijpen nu wel voorgoed opgegeven te hebben. Maar de zon schijnt uitbundig voor de tijd van het jaar. Even een luchtje scheppen. Als ik door de voordeur naar buiten stap, regent het pijpenstelen. Kermis in de hel! (…) Het hele nieuwsbericht

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Lommel - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.

Wim Schellens overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Lommel - Wim Schellens overleden
Gisteren overleed Wim Schellens, weduwnaar van Lies Kenens. Wim werd geboren in Bergeijk in 1937 en werd nu net géén 85. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurne wordt bijgezet in het urnenveld bij Lies op de begraafplaats van Lommel Kolonie. Een laatste groet is mogelijk op maandag 3 oktober tussen 18 en 20 uur in de Sint-Jozefstraat 18.

Kienavond KVG-Lommel

Zaterdag 1 oktober 2022
Lommel - Kienavond KVG-LommelZoomNa twee en een half jaar kon de kienavond bij de Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel eindelijk weer doorgaan en dit met een mooi aantal deelnemers met een geweldige speeldrang. Als prijzen stonden voedingswaren uitgestald. De winnaar van de hoofdprijs mocht een volle trolley met allerlei lekkers mee naar huis nemen. (Bijdrage K. V. G. Edmond Brouwers)

Edouard Chapelier overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Maandag is Eduard Chapelier overleden. Hij was 69 jaar. Begroeting: dinsdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Zijn urne wordt in besloten kring geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Lommel - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen