Het overige nieuws

Morgen is er geen papierophaling in Lutlommel wegens het feestweekend naar aanleiding van het 120-jarig bestaan van de Verenigde Lutlommelaren (!). De papierophaling is uitgesteld naar zaterdag 8 juli.

Maria Mannaerts overleden

Vrijdag 30 juni 2023
Lommel - Maria Mannaerts overledenWoensdag is Maria Mannaerts overleden, de weduwe van Renier Cardinaels. Ze was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Fietser gewond in Heide

Vrijdag 30 juni 2023
Lommel - Fietser gewond in HeideIn Heide raakten deze namiddag een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Sybo Wiersma overleden

Vrijdag 30 juni 2023
Lommel - Sybo Wiersma overledenWoensdag is Sybo Wiersma overleden, de echtgenoot van Nantsje Dantuma en de vader van Trevor. Hij was geboren in Holten (Ned.) en werd 74 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Hartpatiënten naar ScherpenheuvelZoomGisteren trokken de Lommelse hartpatienten naar Scherpenheuvel. Bij aankomst kon een kop lekkere koffie niet ontbreken. Om 11 uur werd de eucharistieviering opgedragen in de Basiliek, waar ook de overleden leden werden herdacht. Daarna ging het richting De Leeuw van Vlaanderen waar ze konden genieten van een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd vertrokken ze naar Averbode waar in de abdij een rondleiding werd gegeven door twee ervaren gidsen. Daarna nog een film over het leven in de Abdij. Nog een ritje terug naar Scherpenheuvel voor de broodmaaltijd en daarna terug naar Lommel. Het was een aangename dag waar iedereen tevreden kan op terug kijken. (Jos Mols - foto Jackie Beckers)
Gemeenteraad
Peter Maes wordt niet langer vervolgd in het dossier "Propere Handen" dat vooral rond fiscale fraude en matchfixing handelde. De voetbaltrainer heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie. In het dossier was hij beticht van het niet-aangeven van zwart geld. 
Tot dusver zijn in Nederland al zes nakomelingen van het wolvenkoppel Noëlla en August omgekomen in het verkeer. Dat blijkt een rapport van het Nederlandse bureau BIJ12, dat voor de provincies wolvenzaken afhandelt. Van 9 februari tot en met 30 april 2023 werden drie Vlaamse wolven aangereden op de A2 nabij Grathem, de A2 bij Vught en de A12 bij Zevenaar/Duiven. Deze laatste wolf overleed niet ter plekke. Hij wist nog zo’n 3 kilometer door te lopen. Uiteindelijk werd de wolf, mede gezien de ernst van de verwondingen, uit zijn lijden verlost.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Watergroep vervangt 720 km leidingenDe Watergroep gaat op vijf jaar tijd 720 kilometer aan waterleidingen vervangen in Limburg. Ze trekt daar in totaal zo'n 113 miljoen euro voor uit. Om de hinder voor de buurt te beperken wordt het vernieuwen vaak gecombineerd met het heraanleggen van straten of andere nutsleidingen.
Het is maar dat je 't weet
De Belg geeft gemiddeld 1.155 euro uit aan reizen. In 2022 maakten alle Belgen samen 21,8 miljoen reizen. Daarmee zitten we bijna opnieuw op het niveau van voor COVID-19, toen er 22,7 miljoen reizen ondernomen werden. Een kwart van alle reizen (26,5%) bleef binnen de landsgrenzen. En van de buitenlandse reizen blijft Frankrijk een niet te kloppen bestemming: liefst een derde (31,1%) van alle buitenlandse reizen hadden onze zuiderburen als bestemming. (Statbel)
Lommel - De voetbalwedstrijd van het jaarZoomIn de Eymardschool houden ze van tradities. Eén van die tradities vond vandaag plaats: de jaarlijkse, overbekende voetbalwedstrijd tussen een team schoolverlaters (foto boven) en een team vol juffen en meesters (foto onder). Na een spannende match, waarbij natuurlijk alle medeleerlingen en leerkrachten veel gesupporterd hebben, stond de eindstand op het bord, en die was 2-1 voor de leerkrachten.
De voetbalwedstrijd van het jaar
Zoom
Lommel - Laatste Wijkrestaurant voor de vakantieZoomEn dat mocht er vandaag weer zijn, dat etentje van bij het Wijkrestaurant in Lutlommel, met op het menu: kippensoep, kalkoensteak met champignonroom met gestoofde boontjes en gebakken aardappelen, en bavarois van fruit. Liefst 127 mensen lieten zich dat smaken. "Ik heb vijf broers," zei Alice Mannaerts, "we zijn allemaal hier met onze partners. Wij komen elke keer eten, al meerdere jaren. We kwamen de eerste keer om te steunen en nu blijven we komen voor de gezelligheid en het lekkere eten. Achteraf helpen we ook alle tafels en stoelen opruimen!"
Laatste Wijkrestaurant voor de vakantieLaatste Wijkrestaurant voor de vakantie
Laatste Wijkrestaurant voor de vakantie
Zoom

Een elektrische fietsriksja

Woensdag 28 juni 2023
Lommel - Een elektrische fietsriksjaZoomMensen die slecht ter been zijn, kunnen genieten van een tochtje via de fietsriksja. Dienstencentrum 't Trefpunt stelt daarvoor een elektrische fietsriksja ter beschikking. Met de riskja wil het dienstencentrum mensen met een beperking die nog thuis wonen, laten genieten van een recreatief tochtje. Voor wie niet kan rekenen op een opgeleide mantelzorger staat een team van vrijwilligers klaar die een opleiding hebben gehad om de riksja te besturen. Wil je de fietsriksja reserveren? Neem dan contact op met dienstencentrum 't Trefpunt via dienstencentrum[!]zorggroeplommel.be of bel naar 011/39 71 02.
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar vast voor de Vervoerregio Limburg op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt tot en met 29 juli 2023 kun je het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de Vervoerregio Limburg inkijken via vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-limburg. Opmerkingen kun je uiterlijk tegen 29 juli 2023 bezorgen aan de Vervoerregio Limburg via vervoerregio.limburg[!]vlaanderen.be.

Dries Wouters naar Lommel SK

Dinsdag 27 juni 2023
Lommel - Dries Wouters naar Lommel SKZoomDries Wouters tekent een contract voor 4 jaar bij Lommel SK. Hij komt over van het Duitse FC Schalke04 dat hem afgelopen jaar uitleende aan KV Mechelen. Voordien speelde hij bij KRC Genk. Wouters is een 26-jarige linksvoetige verdedigende middenvelder die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, zegt de club.

Wisselvalliger weer

Dinsdag 27 juni 2023
Weerbericht
Lommel - Wisselvalliger weerNa droger weer vandaag trekken in een westelijke tot noordwestelijke luchtstroming enkele storingen over onze regio. Erg veel neerslag zit er niet dadelijk in, maar er kunnen wel enkele plaatselijke buien vallen. Het is daarbij relatief warm. De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan met vrijwel iedere dag enkele buien of wat regen. Vooral op zaterdag wordt er meer neerslag verwacht.
Vandaag is het droog, maar de zon krijgt na de middag steeds meer concurrentie van wolkenvelden. Volgende (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zilver voor triatleet Joery WoutersZoomEergisteren, zondag, in het Nederlandse Hoorn – West-Friesland. Om 7u ’s ochtends ging Lommelaar Joery Wouters het water van de oude haven in om de 1,9 km van de Ironman 70.3 te zwemmen. Hij nestelde zich meteen vooraan om daarna met een hoog tempo te starten aan de 90 km fietsen langs de dijk en doorheen de polders, waar de wind vrij spel had. Stilletjes aan begon de temperatuur flink toe te nemen, dus goed drinken en zichzelf goed afkoelen was de boodschap om deze Ironman tot een goed einde te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommelaar Gert Vande Broek (56), die al 17 jaar bondscoach van de Belgische volleybalvrouwen is, gaat in beroep tegen de schorsing van een jaar die hij twee weken geleden opgelegd kreeg van de tuchtraad van Volley Vlaanderen. Dat meldt zijn advocaat. Door de beroepsprocedure vervalt die schorsing - de procedure was immers opschortend - en Vande Broek zou dus kunnen aanblijven als bondscoach tot er een uitspraak in beroep is. Maar hij heeft beslist zijn activiteiten als bondscoach tijdelijk stop te zetten.

Fiets van Oekraïense gestolen

Dinsdag 27 juni 2023
Onbekenden hebben de vouwfiets gestolen van Aleksandra Oliinyk, een Oekraïense die aan de kost komt als huishoudhulp. "Mijn vouwfiets werd gestolen bij een gezin waar ik poets," zegt ze. "Het is een vouwfiets die ik kocht om de verplaatsing van Pelt naar Lommel te doen. In Lommel rij ik naar mijn klanten. Ik ben Oekraïense en via mijn werk leer ik ook de Nederlandse taal en probeer ik zo goed mogelijk te integreren. Wie mijn fiets meenam heeft mijn vrijheid afgenomen. Mijn fiets is mijn alles."
Wie meer info heeft over de fiets of Aleksandra kan helpen, mag mailen naar de redactie van de Internetgazet: internetgazet[!]gmail.com.
Dirk De Groof, zaakvoerder van De Groof Keukens & Interieur, volgt Ivo Van Genechten op als voorzitter van de bruisende handelaarsvereniging "Bruisend Lommel". Van Genechten diende zijn ontslag in omdat hij stopt met zijn schoenenzaak Welly. Dirk De Groof zetelt al enkele jaren in het bestuur van de vzw Bruisend Lommel.

Zeven chauffeurs onder invloed

Dinsdag 27 juni 2023
Lommel - Zeven chauffeurs onder invloedDe politie betrapte het voorbije weekend zeven bestuurders onder invloed van alcohol. Drie van hen speelden hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. De politie controleerde 620 bestuurders.
De 21-jarige Rafik Belghali verlaat Lommel SK. Hij verkast naar KV Mechelen waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende.

'Eendje, ga je mee?'

Maandag 26 juni 2023
Lommel - 'Eendje, ga je mee?'ZoomBij deze mooie foto van Mario Vanoppen moesten we spontaan aan dat mooie liedje van Jaap Fischer denken.
Eendje, ga je mee?
Wat doen?
Wel: zwemmen met z'n twee
En waar?
Wel: hier en daar
Ver weg van het gesnater
De zon zien ondergaan in 't water...

Maar eendjes zijn slimmer dan wij denken, lees maar eens verder in de tekst van dat liedje...
Lommel - Beker: Kattenbos Sport - Herk-de-Stad AIn de eerste ronde van de Beker van België speelt Kattenbos Sport thuis tegen Herk-de-Stad A. De wedstrijd wordt op 30 juli (16 uur) gespeeld.

Lydia Desair overleden

Maandag 26 juni 2023
Lommel - Lydia Desair overledenZaterdag is Lydia Desair overleden, de echtgenote van Edwin Hendriks. Ze was 65 jaar. De afscheidsviering vindt op woensdag (10.30u) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Lommel. Begroeting: morgen/dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nachtelijke werken op de snelwegenHet Agentschap Wegen en Verkeer voert deze en volgende week gedurende enkele nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgevingen Lummen en Zutendaal. Op de E313 gaat het om de omgevingen Hasselt, Diepenbeek en Bilzen/Hoeselt. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven overal beschikbaar. Wees extra waakzaam ter hoogte van de mobiele werven!
De werken worden uitgevoerd vanaf vanavond tot donderdagochtend en van dinsdagavond 4 juli tot donderdagochtend 6 juli.

Johannes Jongen overleden

Maandag 26 juni 2023
Lommel - Johannes Jongen overledenVrijdag is Johannes Jongen overleden, de echtgenoot van Rose Marie Steijlen. Hij was geboren in Tilburg (Ned.) en werd 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Dansshow ESCAPE in de Adelberg

Maandag 26 juni 2023
Lommel - Dansshow ESCAPE in de AdelbergZoomGisteren was hét hoogtepunt van het dansseizoen voor de leden van dansschool Dvision. Want ze hadden zich helemaal klaargestoomd voor twee spetterende dansvoorstellingen in de Adelberg, genaamd ESCAPE. Dvision - Dare to be different - is dé nieuwste dansschool van de streek met ondertussen drie danslocaties: in Pelt, Lommel en Luyksgestel. Ze zijn er speciaal voor alle dansers die geen seconde kunnen stilzitten, voor alle dansbeestjes, of voor iedereen die automatisch recht springt bij het horen van die allernieuwste hit. Herken je jezelf daarin? Dan ben je bij hen aan het juiste adres!
Voor wie kennis met Dvision wil maken is er op zondag 9 juli om 15u een workshop in Pelt. Meer info op de website van Dvision.
Dansshow ESCAPE in de AdelbergDansshow ESCAPE in de Adelberg
Dansshow ESCAPE in de Adelberg
Zoom

Buurtbarbecue Bezemstraat

Maandag 26 juni 2023
Lommel - Buurtbarbecue BezemstraatZoomZaterdag 24 juni was het weer van de partij in de Bezemstraat en omgeving. Want daar vond al voor de vierde keer de buurtbarbecue plaats, waar de buurtbewoners zelf voor de gezelligheid en fijne buurtsfeer hebben gezorgd. De 47 deelnemers genoten van de zelfgemaakte groentenschotels en een fijne keuze lekker gebakken barbecuevlees. Een datum voor volgend jaar is er nog niet, maar iedereen kijkt er toch al enorm naar uit.
(Foto's van Hilda Lodewijks)
Lommel - Voor iedereen een fijne vakantie...ZoomVandaag gezien op de Koning Leopoldlaan.

Vijftienjarige aan het stuur

Zondag 25 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie zette de voorbije nacht de achtervolging in op een auto nadat de bestuurder een politiecontrole ontvluchtte in Heppen. De agenten slaagden erin de wagen te onderscheppen. In het voertuig zaten drie jongeren. De bestuurder - een 15-jarige uit Balen - is vandaag ondervraagd en het parket werd in kenn!is gesteld van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
De wettelijke samenwoning, die in 2000 werd ingevoerd, lijkt sinds 2011 op kruissnelheid te zijn gekomen, met ongeveer 39.000 verklaringen per jaar. In 2022 bedroeg het aantal nieuwe verklaringen 38.359, of een beperkte stijging van 1,6% ten opzichte van 2021 en een minieme daling van 0,2% ten opzichte van het gemiddelde aantal gevallen voor de periode 2018-2021.
Het aantal beëindigingen van de wettelijke samenwoning stijgt met ongeveer 18% ten opzichte van het gemiddelde voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Vanhoudt overleden

Zondag 25 juni 2023
Lommel - Jos Vanhoudt overledenVrijdag is Jos Vanhoudt overleden, de echtgenoot van Helena Van Bommel. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters.
Kort nieuws van bij de buren
Wie morgen naar Luyksgestel wil, houdt er maar beter rekening mee dat daar de Profronde wordt gereden. Dat gebeurt er eens om de vijf jaar. Het is een van de grootste profkoersen van Zuid-Nederland. Speciaal voor inwoner Harrie Lavreysen, meervoudig olympisch kampioen baanwielrennen, wordt een Sprint Cup georganiseerd. De Profronde begint om 18u; voordien zijn er al wedstrijden voor mountainbikers, dames elite en zo meer.
Joran De Pril uit Lommel heeft de besloten vennootschap JDP Hekwerken opgericht met zetel in Schamprood. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, het ruimen van bouwterreinen, het ontwerpen van tuinen en parken, het snoeien van bomen, het plaatsen van hekwerken en het leggen van klinkers.

André Jacobs overleden

Zondag 25 juni 2023
Lommel - André Jacobs overledenDinsdag is André Jacobs overleden, de weduwnaar van Jacqueline Huysmans. Hij was geboren in Overpelt en werd 85 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: morgen/ maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Op het podium voor  kunst en diplomaZoomWas het enkele dagen terug nog de proclamatie van de Beeldende Kunsten, dan deelde de Kunst Academie Noord-Limburg gisterenavond de diploma's uit aan de leerlingen die afstudeerden in de richting Podiumkunsten. 119 leerlingen werden 'geproclameerd', waarvan 14 in de richting theater, 12 voor dans, 93 voor muziek. Niet dat ze allemaal een instrument spelen, één studeerde namelijk af als dirigent, en maar liefst 15 in de richting 'muziekschatten' (luistercursus klassieke muziek). Al meer dan 1.500 schreven zich in voor volgend schooljaar, maar volgens de KANL kan dat aantal nog groeien... (Foto's Albert Loos) Meer foto's

Anna Claes overleden

Zaterdag 24 juni 2023
Lommel - Anna Claes overledenVandaag is Anna Claes overleden, de weduwe van Frans Vanhoof. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Mol-Rauw vindt plaats in intieme kring.

Gelukkige senioren op uitstap

Zaterdag 24 juni 2023
Lommel - Gelukkige senioren op uitstapZoomOngeveer 250 bewoners, vrijwilligers en personeel van WZC Hoevezavel en WZC Kapittelhof waren afgelopen donderdag  naar de Moffel op Werkplaatsen getrokken voor hun jaarlijkse daguitstap. Beide woonzorgcentra behoren tot Zorggroep Lommel.
In de voormiddag was er een optreden van de kleuters van basisschool Lommel-West Werkplaatsen. In de namiddag was het de beurt aan Animolly en de eigen Zorggroep Masked Singers - met special guest - die ook ontmaskerd werden. Wat een genot om zoveel lachende senioren te zien! Samengevat: lekker eten, goed gezelschap en top entertainment!
Gelukkige senioren op uitstapGelukkige senioren op uitstapGelukkige senioren op uitstap
Gelukkige senioren op uitstap
Zoom
Lommel - Een gezellige kermistafel bij Ferm KerkhovenZoomHet was donderdag weer feest in Kerkhoven bij de dames van Ferm! Het eerste deel van het werkjaar werd beklonken met een gezellig glaasje cava of fruitsap bij aankomst. En de lekkere koude schotels met broodjes werden goed gesmaakt. Muziek, dans en comedy als intermezzo, en taart met koffie als afsluiter: gezelligheid troef! Het nieuwe programma vanaf september werd voorgesteld. Interesse? Neem eens een kijkje op hun Facebookpagina

Warm weekend

Zaterdag 24 juni 2023
Weerbericht
Lommel - Warm weekendEen hogedrukgebied schuift tijdens het weekend over onze streken en zorgt voor stabiel, rustig en warm zomerweer. Daarna trekt het hogedrukgebied verder richting Duitsland en wordt de weg vrijgemaakt voor een storing vanuit het westen. De storing wordt pas in de avond en nacht verwacht. Daarna volgt koeler weer met af en toe een regenbui.
Vandaag wordt een zonovergoten dag met nauwelijks wolken. Er is weinig wind en het kwik stijgt tot 27 graden.
Zondag wordt het tropisch warm (…) Het hele nieuwsbericht

Thibaut, Hadjah en mijn buren

Zaterdag 24 juni 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Thibaut, Hadjah en mijn burenJe hoort die gesprekken tegenwoordig echt overal: aan de tapkast in je stamcafé, als je staat aan te schuiven aan de kassa van het warenhuis, in de wachtkamer bij je huisarts: we leven in een tijd van ‘ieder voor zich’. Want – Charles Darwin wist het al – only the fittest survive. En je moet wel héél sterk in je schoenen staan om de toekomst met een optimistische blik tegemoet te zien.
Neem nu die doelman van ons nationaal voetbalteam. Groot is hij, zowel van (…) Het hele nieuwsbericht

Vier brandstichtingen in Balen

Zaterdag 24 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Balen waren er de voorbije nacht vier brandstichtingen binnen drie kwartier. De politie, die drie combi's inzette om de dader op te sporen, pakte een verdachte op die op de fiets vluchtte na de laatste brandstichting. Het parket heeft inmiddels een branddeskundige met een onderzoeksopdracht belast.

Pol Diepvens overleden

Vrijdag 23 juni 2023
Lommel - Pol Diepvens overledenIn Kerkhoven is vandaag Pol Diepvens overleden, de echtgenoot van Jeanette Wouters. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Samana Lommel-centrum naar HeppeneertZoomGisteren trok de groep van Samana Lommel-Centrum met 50 leden op bedevaart naar Heppeneert. Eerst was er een stemmige eucharistieviering, voorgegaan door Bernard Lenaerts. Wat genoten de mensen van de boeiende uitleg van de priester en de mooie, oude Marialiederen. Na een kort tochtje door het verzorgde park trokken ze naar de Kaartridder waar de tafel uitnodigend gedekt stond. Samen met vrienden smaakten de broodjes, taart en koffie heerlijk. Ondanks het regenachtige weer werd het een geslaagde uitstap. (Louisa Willekens)
Lommel - Extra alcohol- en drugscontrolesHet komende weekend zal de politie weer overal alcohol- en drugscontroles houden tijdens een nationaal actieweekend. Dus waar je ook rijdt kun je vaste of mobiele controles tegenkomen. De lokale politie neemt gemeente- en gewestwegen voor haar rekening, de federale wegpolitie opereert op of rond de snelwegen. Het 'weekend zonder alcohol achter het stuur' gaat vanavond om 18 uur in en duurt tot maandagmorgen 6 uur.
Radio en TV
Lommel - Warmste Week voor een veilige plekZoomHet schooljaar loopt op zijn einde en voor veel kinderen en jongeren staat een lange zomervakantie te wachten. Het ideale moment om eens lekker te ontspannen, maar niet iedereen heeft dat geluk. Zo groeit naar schatting 1 op 10 minderjarigen op in een onveilige situatie. 1 op 3 kreeg al te maken met een vorm van cyberpesten en zelfs bijna 3 op 4 heeft bij het sporten al eens grensoverschrijdend gedrag ervaren. Dat is veel, heel veel en daar wil De Warmste Week verandering in brengen.
Daarom zal De Warmste (…) Het hele nieuwsbericht

Wijkrestaurant Kerkhoven

Vrijdag 23 juni 2023
Lommel - Wijkrestaurant KerkhovenZoomGisteren organiseerde Samana in Kerkhoven het laatste gezellige wijkrestaurant voor de zomervakantie. Het was een schot in de roos met op het menu waterkerssoep, videe met frietjes en een slaatje, en als afsluiter een lekker ijsje. De kernleden van Samana, die zoals altijd de handen hiervoor uit de mouwen steken, gaan nu even uitrusten om er na de vakantie weer volop voor te gaan. Want op 28 september starten ze er opnieuw mee en is iedereen weer van harte welkom! (Bijdrage Frieda Willekens)

P100-team Limburgs padelkampioen

Donderdag 22 juni 2023
Lommel - P100-team Limburgs padelkampioenZoomIn het Padel-centrum in Lommel-Kolonie is gisteren het P100-team kampioen van Limburg geworden! En daar zorgden volgende spelers voor: Dries Vangenechten, Yannick Luts, Flor Huisman, Jelle Franssen, Matthias Van Looy Beckers, Frank van Heeswijk en kapitein Jef Lambrechts. Hulde!

Van code oranje naar code geel

Donderdag 22 juni 2023
In de vooravond heeft het KMI de waarschuwing voor regen in Limburg verlaagd van code oranje naar code geel. Dat wil zeggen dat er nog wel veel regen verwacht wordt; het kan dan gaan om intense buien ofwel aanhoudend veel regen. Dat kan dus plaatselijk tot wateroverlast leiden in regio’s die daar gevoelig voor zijn; en het verkeer kan er plaatselijk door gehinderd kan worden. Kortom: wees nog waakzaam.

Pennenzakkenrock stilgelegd

Donderdag 22 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Het kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol is stilgelegd vanwege de regen. Regi was de laatste artiest die het podium haalde. De kinderen die met de trein kwamen, kregen tijdelijk onderdak en werden nadien met bussen naar het station gebracht. Aan de ouders is met nadruk gevraagd om niet zelf hun kinderen te komen halen.

Minder echtscheidingen

Donderdag 22 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal echtscheidingen per jaar is in 2022 tot onder de grens van 20.000 gedaald : er waren er 19.347 in België, of 13,1% minder dan het gemiddelde aantal echtscheidingen in de periode 2018-2021. Iets meer dan een op drie huwelijken eindigt met een echtscheiding. Gemiddeld duurt een eerste huwelijk 16,5 jaar en een nieuw huwelijk 11,8 jaar. (Statbel)

Colet Gerits overleden

Donderdag 22 juni 2023
Gisteren is Colet Gerits overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Marcel Binnemans. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Het is officieel zomer

Woensdag 21 juni 2023
Lommel - Het is officieel zomerZoomVandaag is de zomer begonnen: de zon gaat nu op retour naar het zuiden en de dagen zullen weer korter worden. Maar de rode kleur zegt niks over het weer dat we morgen gaan krijgen. Volgens de weerkaarten wordt donderdag best pittig met kans op hevig onweer. Het KMI geeft alvast code oranje. (Gust Ischen)

Morgen mogelijk veel regen

Woensdag 21 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het KMI verwacht dat er morgen over de oostelijke of de zuidoostelijke helft van ons land zeer veel regen zal vallen. Voor Limburg gaat het over 30 tot 60 l/m². Daarom werd code "oranje" afgekondigd. Het noodnummer 1722 blijft actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in levensgevaar is. Maak bij voorkeur gebruik van het digitaal loket op www.1722.be om de noodcentrales zoveel mogelijk te ontlasten.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Limburg de goedkoopste immo-provincieZoomIn het eerste kwartaal van 2023 was in het Vlaams Gewest een huis het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 350.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 465.000 euro. Deze provincie was ook het duurst voor de appartementen: 272.000 euro. Limburg was de goedkoopste provincie. De mediaanprijs voor huizen in gesloten en halfopen bebouwing bedroeg er 245.000 euro. Huizen in open bebouwing kostten er 330.000 euro en appartementen bereikten een niveau van 225.000 euro. Tongeren behoort tot de goedkoopste gemeenten. (Statbel)

Religieus toerisme in de lift

Woensdag 21 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het religieus toerisme in ons land is vorig jaar met 21 procent gestegen. Bij de buitenlandse bezoekers valt het aandeel Spanjaarden op. De meest geliefde religieuze site in Vlaanderen is de Sint-Baafskathedraal in Gent, wellicht vanwege het wereldwijd bekende Lam Gods. Vorig jaar registreerde deze kathedraal maar liefst 933.341 bezoekers. (Toerisme Vlaanderen)
Witte Pater Fons Vanden Boer viert zondag 2 juli (11 uur) zijn zestigjarig priesterjubileum in de parochiekerk van Lutlommel. Op 28 juni 1963 werd hij in Heverlee priester gewijd. Hij was werkzaam in Oeganda en Zuid-Afrika en woont nu in een WZC in Antwerpen.
Het is maar dat je 't weet
Insiders weten het: momenteel is in Nederland de diesel goedkoper dan bij ons, de benzine duurder. Maar op 1 juli komt er in dat land een accijnsverhoging. Dan wordt diesel er 12 cent duurder, benzine 17 cent. Een van de gevolgen: weer veel Nederlanders die bij ons gaan komen tanken.

Oppassen voor de wespendief

Woensdag 21 juni 2023
Puur natuur
Lommel - Oppassen voor de wespendiefZoomDe Wespendief is een buitenbeentje binnen de inheemse roofvogels. Muizen, ratten of andere vogels staan niet op zijn menu, maar wel larven, poppen, volwassen wespen en honing. Hij graaft de nesten van grondwespen helemaal uit. Hij is alleen in de late lente en zomer hier. Daarna overwintert hij ten zuiden van de Sahara.  Deze sierlijke wespendief kon ik gisteren spotten. (Johan Put) UPDATE "Het moet ergens in de jaren 1980 zijn geweest, tijdens een wandeling in het Pijnven in Eksel, dat er een wespendief opvloog naast een bospad," mailt Pierre Rutten. "Nog 20 meter verder wist ik waarom: plots was ik omringd door een horde wespen en was het spurten om weg te komen. Enkele wespensteken later had ik mijn lesje geleerd. Benader nooit een wespendief die een wespennest uitgraaft!"
Oppassen voor de wespendief
Zoom

De kortste weg...

Dinsdag 20 juni 2023
Zomaar even tussendoor
Lommel - De kortste weg...Zoom...tussen twee punten is een rechte. Gezien in Sentower Park in Oudsbergen... (Foto Rik Vander Sanden)

Een spoeddienst tegen tandpijn

Dinsdag 20 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
In een tandartsenpraktijk aan het Stationsplein 12 in Hamont-Achel is vandaag een vestiging van DentUrgent van start gegaan. Dat is een spoeddienst voor mensen met dringende tandproblemen.  Die botsen nu vaak op het feit dat tandartspraktijken geen nieuwe patiënten meer aannemen.  
Je kan bij DentUrgent dus terecht voor uiterst dringende hulp. Maar dat kost meer dan bij een gewone tandartsenpraktijk. Ook moet er een voorschot van 100 euro worden betaald. Meer uitleg staat op de website van Denturgent, waar men ook online een afspraak kan boeken.

Akindo zoekt vrijwilligers!

Dinsdag 20 juni 2023
Wil je je deze zomer enkele uurtjes vrijmaken? Akindo zoekt vrijwilligers. Breng jij kinderen veilig naar het zwembad of de speeltuin? Of wil je liever Akindo's energieke schoonmaak- of keukenteam ondersteunen? Of ben je misschien wel de perfecte kriebelmama of kriebelpapa in Akindo's mini-wellness! Meld je aan via karlien[!]akindo.be. Je inzet wordt enorm gewaardeerd, een hele grote dank je wel namens al de kampgangertjes! (MB)
Lommel - Duo vervolgd voor koperdiefstalEen 54-jarige Lommelaar en een 45-jarige Hasselaar moesten voor de rechter verschijnen voor de diefstal van koperdraad. Het Openbaar ministerie vorderde voor elk een werkstraf van 140 uur en een boete van 1.200 euro. Op 20 juli wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Marie Roels overleden

Dinsdag 20 juni 2023
Lommel - Marie Roels overledenZondag is Marie Roels overleden, de echtgenote van Gabriel Goethals. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

37,5% reed te snel...

Dinsdag 20 juni 2023
Lommel - 37,5% reed te snel...Tussen 14.15u en 15.15u gisteren stond de flitsauto van de lokale politie opgesteld op de Gestelsedijk, waar de maximumsnelheid 50km/u is. Van de 300 gecontroleerde voertuigen die daar in dat uur voorbij reden, werden er 80 geflitst, meldt de politie. Dat is 37,5 procent!
Lommel - Duikboot vermist op weg naar Titanic-wrakZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

CVO Cursa naar kazerne Dossin

Dinsdag 20 juni 2023
Lommel - CVO Cursa naar kazerne DossinZoomHet schooljaar nadert zijn einde, dat geldt ook voor CVO Cursa. Om de cursisten van het Tweedekansonderwijs en Fotografie nog een belangrijke boodschap mee te geven, trokken ze op vrijdag 16 juni naar Kazerne Dossin in Mechelen, de plaats waar 25 836 mensen werden gedeporteerd. Omdat ze Jood waren, of Roma... Eerst bezochten ze de kazerne zelf om nadien naar het Memoriaal te gaan. Stilte en kippenvel... Ze stapten naar de overkant van de straat, naar het museum waar al die mensen een gezicht, (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met tuingereedschap

Maandag 19 juni 2023
Lommel - Weg met tuingereedschapEen heggenschaar, een boscirkelzaag en een elektrische fiets: dat is de buit van een inbraak in Lutlommel. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kerk
Lommel - Twee priesterwijdingen in bisdom HasseltIn het bisdom Hassselt vinden twee priesterwingen plaats: Gianluca Loperfido wordt gewijd op dinsdag 15 augustus om 15 u. in de Sint-Martinuskerk van Genk. Bart Pluymers wordt gewijd op zondag 3 september om 15 u. in de Sint-Quintinuskerk van Zonhoven.

Jackie Dijckmans overleden

Maandag 19 juni 2023
Lommel - Jackie Dijckmans overledenZaterdag is Jackie Dijckmans overleden, de echtgenoot van Maria Tavares. Hij was 77 jaar. Vrijdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Mon Tombeur (100) overleden

Maandag 19 juni 2023
Lommel - Mon Tombeur (100) overledenZaterdag is Mon Tombeur overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Maria Hermans. Hij was 100 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14.30 uur) plaats in cremarorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Om naar uit te kijken

Maandag 19 juni 2023
Lommel - Om naar uit te kijkenZoomDe avondmarkt op de Kon. Leopoldlaan! Daar kijken we graag naar uit. Ook al zijn we geen echte student meer...
Lommel - Ootmarsum - Dinkelland bezoekt LommelZoomAfgelopen weekend werd het bestuur van de gemeente Dinkelland en het VVV Ootmarsum Dinkelland (provincie Overijssel in Nederland) gastvrij ontvangen door het stadsbestuur en de toeristische dienst van de stad Lommel. Lommel heeft al een tijdje een culturele en toeristische band met Ootmarsum - Dinkelland. Wethouder voor cultuur Benno Brand en zijn partner, Jeroen Enkelaar, directeur van het VVV Ootmarsum en Jos Bosch, ere-voorzitster van het VVV Ootmarsum brachten een bezoek aan enkele nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Ootmarsum - Dinkelland bezoekt LommelOotmarsum - Dinkelland bezoekt Lommel
Zoom

Beeldig Lommel...

Zondag 18 juni 2023
Lommel - Beeldig Lommel...Zoom...met Helmut Lotti op Graspop. (Cartoon: Fobie)

Autobrand in Stationsstraat

Zondag 18 juni 2023
Lommel - Autobrand in StationsstraatGisterennamiddag vloog een auto in brand in de Stationsstraat. Tijdens de blussingswerkzaamheden werd het kruispunt met de Buitensingel afgesloten.

Toenemende neerslagkansen

Zondag 18 juni 2023
Weerbericht
Lommel - Toenemende neerslagkansenEen storing schuift vanuit het westen naar onze streken. In eerste instantie zorgt deze storing voor een grotere instabiliteit van de atmosfeer met kans op lokale buien. In een latere fase gaat het regenen. Dit bij tropische temperaturen. Na het weekend wordt het iets minder warm en is het wisselvallig. Tegen volgend weekend stijgt de luchtdruk opnieuw.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af en lokaal is er kans op een bui. Meestal is het echter wel droog en opnieuw is het erg warm bij maxima rond 30 (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op onweer

Zondag 18 juni 2023
Vandaag gezien
Lommel - Kans op onweerZoomEen mooie zonsopgang deze ochtend. Vandaag wordt het minder zonnig maar wel zeer zwoel, met een kans op onweer. (Johan Put)

Brandjes snel geblust

Zaterdag 17 juni 2023
Lommel - Brandjes snel geblustRond 16.20u en 20u kregen de hulpdiensten melding van kleine natuurbrandjes: eerst langs de N71 tussen de Hoeverdijk en de Napoleonweg, nadien ter hoogte van het jaagpad. De brandweer had ze snel onder controle.
Lommel - Opgepast voor phishing 'uw icloud is vol'ZoomEen nieuw phishingbericht dat van iCloud lijkt te komen, doet de ronde. Dit bericht bestaat in verschillende versies en is afgelopen week meer dan 3800 keer naar verdacht[!]safeonweb.be doorgestuurd. Ook de politie stuurt een waarschuwing rond dit bericht. Oplichters sturen je een e-mail om je te vertellen dat jouw iCloud-ruimte vol is en stellen voor dat je meer ruimte koopt: "upgrade naar 50 GB of verhoog nu jouw limiet". Niet doen dus! UPDATE Een lezer uit Pelt werd het slachtoffer van deze phishing. "Zeer gevaarlijk," mailt hij. "650 euro weg, bankkaarten en paspoorten geblokkeerd. Pas in godsnaam op." 

Bermbrand aan kanaal

Zaterdag 17 juni 2023
Lommel - Bermbrand aan kanaalVanmiddag onststond een bermbrand aan het kanaal ter hoogte van De Elzen. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Een klein koolwitje

Zaterdag 17 juni 2023
Puur natuur
Lommel - Een klein koolwitjeZoomHet is je misschien ook al opgevallen: er zijn bijzonder weinig vlinders dit jaar. Toch kon Luc Beysen dit klein koolwitje fotograferen.

Het geluid van de zomer

Zaterdag 17 juni 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Het geluid van de zomerNog meer dan het radiogeluid van de Tour, de bel van de ijskar, echoënde festivalmuziek, het ijsgerinkel in een glas frisdrank of het rietsjesgeslurp van het laatste restje ijskoffie, is het geluid van de zomer dat van de stilte. Of dat was zo.
De stilte onder een boom. Of in huis. Of in de tent die twee maanden op het gazon bleef staan. In september zag je nog waar ze had gestaan. De hondsdagen van toen. Je hoorde niets.
Naast een krekel in het gele gras hooguit het zacht gerammel met de (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Schoeters overleden

Zaterdag 17 juni 2023
Lommel - Louis Schoeters overledenDonderdag is Louis Schoeters overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Albertine Keymis. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Eisden-Tuinwijk vindt in intieme familiekring plaats.
Lommel - Zomerregeling afvalzakken recyclageparkZoomHeb je volle afvalzakken die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuil- of keukenafvalzak in huis te hebben? Uitzonderlijk kan je tussen 13 juni en 16 september 2023 je gele keukenafval-, groene tuinafval- en grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen.
Lommel - Noël Bernaers bij Wico Lommel op pensioenZoomBij Wico gaat eerstegraadsdirecteur Noël Bernaers binnenkort op pensioen. Alle leerkrachten en de leerlingen van de eerste graad vormden vandaag voor hem een erehaag. Onder luid applaus werd hij hierdoor geloodst, helemaal overdonderd. Langs deze weg bedankt iedereen hem voor zijn jarenlange inzet op de campus WICO Lommel!
Vanavond tussen 19 en 21 uur gaat de brandweer brandbestrijdingstechnieken oefenen in de Vreyshorring, ter hoogte van de school Provil. De oefening kan daar voor lichte verkeershinder zorgen. Er komt een rooksimulator bij te pas (geen echte rook dus, het is niet nodig om 112 te bellen!).
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Balen heeft vier jaar voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij zijn dochter toen ze tussen 7 en 9 jaar oud was seksueel misbruikte. Op zijn smartphone werden 116.096 foto's en 2.963 video's van kindermisbruik aangetroffen. De dochter krijgt 5.000 euro schadevergoeding, de moeder 2.500 euro. (PG)

Samana Kerkhoven gokt er op los

Donderdag 15 juni 2023
Lommel - Samana Kerkhoven gokt er op losZoomVandaag werd zaal Heidegalm omgetoverd tot een heus casino. Hij was uitgerust met 9 verschillende spelen, een roulette, kleur bekennen, even of oneven, kop of munt enz. Na een welkomstwoord en een woordje uitleg mocht de veiligheidsagent het (nep)geld binnenbrengen. De 51 deelnemers van Samana kregen elk hetzelfde bedrag waarmee ze konden gokken. En óf er gegokt werd! Sommigen verspeelden alles, anderen hielden een mooi bedrag over en de winnaar ging niet met lege handen naar huis - zij kreeg een mooie fruitkorf. Na de inspanning was het tijd voor een ijsje en als afsluiter nog een kop koffie. Iedereen was enthousiast over deze gezellige namiddag! Op de foto onder: de croupiers. (Frieda Willekens)
Samana Kerkhoven gokt er op los
Zoom

Pauline Slangen weg uit Lommel

Donderdag 15 juni 2023
Lommel - Pauline Slangen weg uit LommelZoomVorig jaar was ze nog kandidate voor onze "Lommelaar van het jaar", ze won de eerste editie van "Regi Academy", ze is van Lommel, en wat schrijft hln.be nu? Pauline Slangen (21 - foto) is verhuisd! Naar Antwerpen! Ze gaat daar cohousen met haar tourmanager. En ze is ook weer single! Als we dàt maar overleven... (Archieffoto Robert Boons)

Juwelendiefstal op Buitensingel

Donderdag 15 juni 2023
Lommel - Juwelendiefstal op BuitensingelOnbekenden drongen binnen in een pand aan de Buitensingel. Er zijn juwelen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
De Hasseltse Ondernemingsrechtbank heeft vandaag de vijf vennootschappen achter de verschillende meubelwinkels van Meubelen Heylen failliet verklaard. Daardoor komen zowat 50 mensen op straat te staan. De betrokken winkels zijn Meubelen Heylen, Interieur Plus en Meevita in Peer, De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel en Meubelen Heylen in Kortenberg. In juli 2021 vroeg de groep bescherming tegen de schuldeisers, maar die bescherming werd vorige week niet opnieuw verlengd. Daarop vroeg de groep het faillissement aan. Er zijn drie curatoren aangesteld.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Meer fietsers omgekomen in het verkeerZoomEr zijn vorig jaar in ons land 540 mensen omgekomen na een verkeersongeval. De meeste dodelijke slachtoffers waren automobilisten, maar in 102 gevallen ging het om fietsers. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
"Een eerder positieve evolutie van de verkeersveiligheid, behalve voor fietsers", zegt Statbel. "Terwijl alle verkeersveiligheidsindicatoren al jaren dalen, blijft het aantal fietsers dat betrokken is bij verkeersongevallen stijgen."
Lommel - Togolees van Feyenoord naar Lommel SKSK Lommel heeft Karim Dermane binnengehaald, een 19-jarige Togolese middenvelder die overkomt van Feyenoord. Toen hij daar in januari 2022 debuteerde, speelde hij er vooral bij de beloften. Na vijf maanden werd hij in de eerste ploeg opgesteld. Hij had bij Feyenoord nog een contract tot 2026 maar tekende bij Lommel SK tot 2028. Na Igor Vetokele is Karim Dermane de tweede inkomende transfer voor Lommel SK deze zomer.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - E314 grens-Genk weekend afgeslotenZoomDe E314 is komend weekend afgesloten in de richting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost (complex 32). Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek tussen het viaduct Boorsem en het ecoduct Kikbeek.
Verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 16 juni (20u) tot en met maandagochtend 19 juni (6u) omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. Vorig weekend werden deze werken nog uitgesteld wegens de hitte. In een volgend weekend zal de E314 in principe nog een laatste keer afgesloten zijn, zegt het AWV.

Erwin Schepens overleden

Woensdag 14 juni 2023
Lommel - Erwin Schepens overledenGisteren is Erwin Schepens overleden. Hij was 51 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Mol-Rauw vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.
Erik Vanhoof uit Lommel heeft de besloten vennootschap Revaco Group opgericht met zetel aan de Godfried Bomansstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy-diensten, de realisatie van duurzame energieprojecten en elektRotechnische installatiewerken.

hEAR DROPS over fluiten

Dinsdag 13 juni 2023
Lommel - hEAR DROPS over fluitenZoomMusica in Pelt heeft weer een nieuwe aflevering van hEAR DROPS online gezet. Deze keer kwam daarvoor hulp uit onverwachte hoek: van de tuinmannen van Dommelhof. Die bleken uitstekende fluiters te zijn. En daarover gaat deze aflevering: over fluiten.
Fluiten is een van die uitdagende, waarschijnlijk oervaardigheden die kinderen gebruiken om te laten zien dat ze opgroeien en contact maken met de wereld van volwassenen. Er zijn talloze manieren om te fluiten, vaak verbonden met lokale tradities. Ze vereisen allemaal tijd en doorzettingsvermogen om onder de knie te krijgen. Daarbij bieden de pogingen om te fluiten zelf talloze aanknopingspunten om met geluid bezig te zijn en je bewust te worden van subtiele verschillen in timbre. 

Even stoppen voor die duif

Dinsdag 13 juni 2023
Zomaar even tussendoor
Lommel - Even stoppen voor die duifZoom
Alle respect voor die jonge, gehaaste autobestuurder die vanmorgen stopte voor een duif.
Die duif, een reisduif, stond in het midden van de linkerrijstrook van de Universiteitslaan in Hasselt. Ze zag, aan haar kopje te zien, de snelle zwarte Golf wel naderen, maar bleef - wellicht vermoeid - zitten. En wat deed die jonge chauffeur?
Hij stopte, op twee meter van de duif. Hij knipperde even met de koplichten. En daarop vloog de duif weg.
Gelukkig was het niet druk op dat ogenblik, op de Universiteitslaan. Maar chapeau voor die jonge chauffeur! Hij maakte mijn dag goed. (Ingez.)(Archieffoto)
Vandaag gezien
Lommel - Maar de boer, hij sproeide voort...Zoom                                                                                     (Foto JV)
De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft in de vooravond Marc Warson (51) verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Marc Meylaers opvolgen. Marc Warson is eigenaar van Warsco Units en woont in Genk.
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse autoreus Ford investeert opnieuw twee miljard euro in Keulen, waar in de huidige productievestiging zowat 2.300 van de 14.000 banen op de tocht staan. Het bedrijf gaat er elektrische auto's bouwen waarvan er in Keulen jaarlijks tot 250.000 van de band gaan rollen. Begin juli stopt Ford in Keulen met de productie van de Fiesta.

Hittegolf!

Dinsdag 13 juni 2023
Weerbericht
Lommel - Hittegolf!We zijn officieel in een hittegolf aanbeland. De criteria hiervoor zijn 5 dagen met minstens 25 graden, waarvan minstens 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Zolang de maximumtemperatuur niet onder 25 graden uitkomt, blijven we in de hittegolf. Het ziet er ook niet dadelijk naar uit dat het kouder zal worden en ook neerslag zit er deze week nog niet in. Na het volgend weekend lijken de neerslagkansen wel toe te nemen, maar dat moet nog bevestigd worden.
Vandaag is het stralend zonnig weer (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Wouters overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Lommel - Ria Wouters overledenIn haar woonst in Neeroeteren is zondag Ria Wouters overleden, de levenspartner van Erik Eerlingen. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Henny Vanderhoydonks overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Lommel - Henny Vanderhoydonks overledenOp 9 juni is Henny Vanderhoydonks overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Karel Beckers. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jeanneke Emmers overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Lommel - Jeanneke Emmers overledenOp 10 juni is in Leopoldsburg Jeanneke Emmers overleden, de weduwe van Frans Huysmans. Zij was 89 jaar. De asverspreiding vindt in intieme kring plaats op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos.
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari was 65,5% van de Belgische bevolking een Belg met Belgische achtergrond, 21,0% was een Belg met een buitenlandse achtergrond en 13,4% was een niet-Belg.  In absolute cijfers telt de Belgische bevolking 7.665.100 Belgen met Belgische achtergrond, 2.459.184 Belgen met een buitenlandse achtergrond en 1.573.273 niet-Belgen. (Statbel)
Lommel - Beeldig mooi, dat Beeldig LommelZoomVolgend weekend is het weer zover: Beeldig Lommel. Elk jaar wordt het groter, opmerkelijker, sensationeler, toegankelijker. Het is een levendebeeldenfeest waar veel gemeenten ons om benijden. Dat hebben ze ook op de Koning Leopoldlaan begrepen...
Het is maar dat je 't weet
Binnen afzienbare tijd zullen minstens 350 parochiekerken in Vlaanderen een her- of een nevenbestemming krijgen. Zo'n 200 kregen al een (deels) andere invulling, ongeveer evenveel andere kerken zitten in een dergelijk traject. (K&L)

Samana naar Scherpenheuvel

Zondag 11 juni 2023
Lommel - Samana naar ScherpenheuvelZoomNa enkele jaren onderbreking omwille van corona hervatte Samana Heide Heuvel op 5 juni de jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel. Bij aankomst genoten ze eerst van een lekkere maaltijd, daarna was het tijd voor de bedevaartsmis. Tussendoor was er gelegenheid om een kaarsje te branden, een winkeltje te bezoeken, een korte wandeling te maken of te genieten op een bankje voor de basiliek.

Een goede oogst verwacht

Zondag 11 juni 2023
Lommel - Een goede oogst verwachtZoom'Blaast in juni in de noordkant, verwacht veel koren op het land' of 'In juni weinig regen, voorspelt een grote zegen'. Deze weerspreuken voorspellen een goede oogst. 

Een fijne vaderdag!

Zondag 11 juni 2023
Lommel - Een fijne vaderdag!ZoomAan alle vaders: een fijne feestdag.
Lommel - Verrassingsfeest voor gouden G-baskettersZoomVrijdag werden de Lommelse G-basketters van BBC Croonen verrast met een fijn feestje in de Soeverein. Dat hadden ze dan ook dik verdiend, want tijdens de Special Olympics Belgium in Mechelen wonnen ze onlangs de gouden medaille! Lommels schepen van sport, maar ook van diversiteit en gelijke kansen Dirk Vanderhoydonks, bejubelde de Lommelse basketbalclub, en het team in het bijzonder, in zijn speech. Want tijdens de Special Olympics Belgium hebben zij Lommel, na die superspannende (…) Het hele nieuwsbericht
Verrassingsfeest voor gouden G-basketters
Zoom

Het blijft heel warm

Zaterdag 10 juni 2023
Weerbericht
Lommel - Het blijft heel warmZoomMorgen/zondag overheerst de zon het weerbeeld, maar later zijn er wat meer wolken. Neerslag van betekenis wordt er niet verwacht, al is een donderslag niet geheel uitgesloten. Het wordt opnieuw tropisch warm, tot 32 graden.
Maandag komt de wind opnieuw uit het oosten en is het een fractie minder heet. Bij maxima rond 28 of 29 graden is het uiteraard wel nog steeds bijzonder warm. Het wordt een zonnige dag met enkele wolken.
Dinsdag start uitermate zonnig, maar na de middag komt (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg is rijk aan taal. Van Lommel tot Lanaken. Dat is straks te horen in het nieuwe initiatief ‘Mariette’: een klankkast en podcast over taal en thuis. Daarom worden nu alle Limburgers opgeroepen om in hun eigen taal of dialect een aantal woorden in te spreken. Deze opnames zijn straks te horen in Mariettes unieke klankkast.
‘Mariette’ wordt een speciaal ingerichte kamer in ontmoetingscentrum De Piepel in Tongeren waar je letterlijk in een Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelbestand gedecimeerd

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Van de totale Europese vogelpopulatie gingen in de afgelopen veertig jaar naar schatting 550 miljoen vogels verloren. De grootste oorzaak? Pesticiden en kunstmest die overvloedig gebruikt worden door de geïndustrialiseerde landbouw. (Bron: The Conversation, geciteerd door Apache)
Lommel - Drie nieuwe clubrecords voor SACNZoomOp de atletiekmeeting in Valkenswaard zijn er gisteravond nieuwe clubrecords van atletiekciub SACN gesneuveld. Lowie Wouters (foto) liep als eerstejaarsscholier de mijl in een tijd van 4’29”87; Witse Vandeweyer haalde als tweedejaarscadet een tijd van 4’39”18. Beiden namen het clubrecord af van Martijn Scheepers (Belgisch recordhouder juniors 800m). Teun Duisters van Running Team Eindhoven moet bedankt worden voor de hulp, want hij trok de wedstrijd op gang en kwam na 1209m door in een tijd van 3’22”.
Dan was er nog Tamara Hoogendoorn. Zij liep het clubrecord bij de junioren op de 150m in een tijd van 20”55. Ook Anouk Loots, Lune Van Gansewinkel en Amy Van Der Heijden deden het geweldig. (LG)

Geboorten met 2,6% gedaald

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden 113.593 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er 3.046 minder dan gemiddeld in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,6%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,4%) en het Waalse Gewest (-1,3%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-10,3%) ten opzichte van de periode 2018-2021. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 5,1 miljoen particuliere huishoudens, waarvan 1,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit is meer dan een derde (36%) van de particuliere huishoudens. Gehuwde koppels met of zonder kinderen waren goed voor 37%. Het aandeel van ongehuwde koppels met of zonder kinderen is 15%. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gewest met het grootste aandeel eenpersoonshuishoudens (47%).

Eerste vaderdag in 1910

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse Sonora Dodd (1882-1978) was 16 toen haar moeder stierf in het kraambed. Samen met haar vader William voedde ze haar vijf jongere broers op. Sonora had erg veel respect voor haar vader, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Toen ze in 1909 hoorde dat er voor het eerst een Moederdag werd gevierd, vond ze dat ook vaders zo’n dag verdienden - en zeker haar eigen vader William. Daar begon ze campagne voor te voeren, net zoals dat voor Moederdag was gebeurd.
De eerste Vaderdag werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Werken aan het spoor

Zaterdag 10 juni 2023
Ook dit weekend werkt Infrabel aan het spoor. Alle treinen tussen Hamont en Mol worden vervangen door een NMBS-bus. Ook in het weekend van 24 en 25 juni (vanaf vrijdag om 23u30) zijn er werkzaamheden. De vertrektijden en bushaltes van de vervangbussen kan u raadplegen in de NMBS-app of via de website. Plan uw reis tijdig, en controleer uw reis nogmaals voor u vertrekt. (Dylan Maas)

We zijn met 11.697.557

Vrijdag 9 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.697.557 inwoners. De Belgische bevolking groeide afgelopen jaar met 113.549 inwoners, ofwel met 0,98%. De bevolkingsgroei lag hiermee een stuk hoger dan normaal, zijnde een bevolkingsgroei met ongeveer 0,5%. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Fietsen met Chel

Vrijdag 9 juni 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Fietsen met ChelZou er iemand zijn die in mijn persoonlijke wederwaardigheden geïnteresseerd is? Als columnist probeer je het net niet te vaak over jezelf te hebben. Maar nood breekt wet. Ik ben helaas al tweeëneenhalve dag afgesloten geweest van alle inspiratiebronnen. De Muze is weg! Ik zal het deze keer helemaal zelf moeten doen.
Het is al bijna drie dagen prachtig weer, toch? Maar ik zit al twee dagen binnen te koekeloeren. Mooi woord toch, koekeloeren! Wist je dat de Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasi, de (…) Het hele nieuwsbericht
Door een persoonsongeval ter hoogte van de Heggestraat in Overpelt is het treinverkeer sinds 16 uur onderbroken tussen Hamont en Mol. Reizigers kunnen gebruikmaken van de L84 bus van De Lijn.
Lommel - Vandalisme in SpeelpleinstraatIn de Speelpleinstraat hebben onbekenden een ruit van een auto verbrijzeld. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Leon Scheefnels overleden

Vrijdag 9 juni 2023
Lommel - Leon Scheefnels overledenVandaag is Leon Scheefnels overleden, de echtgenoot van Linda Bielen. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Lommel - Doelman Giel Kolen weg bij Lommel SKDe 20-jarige doelman Giel Kolen verlaat Lommel SK. Hij zal komend seizoen de kleuren van Bocholt VV verdedigen

Code oranje in natuurgebieden

Donderdag 8 juni 2023
Lommel - Code oranje in natuurgebiedenZoomVanaf vandaag zal code oranje gelden in de natuurgebieden in Limburg. Dat is vandaag afgesproken na overleg tussen specialisten. De opschaling van code geel naar oranje - de tweede hoogste fase - houdt in feite niet zo'n groot verschil in. Het betekent wel dat de situatie wordt opgetrokken van 'gevaar' naar 'hoog gevaar' en dat het erg droog en brandgevaarlijk is in de natuur. Dat komt natuurlijk door de aanhoudende droogte - enkele druppels regen kunnen daar niets aan verhelpen -, de warmte en de wind. Natuurbeheerders zullen nog meer uitkijken en bij een brandoproep zal de brandweer steeds voldoende materiaal en manschappen proberen in te zetten. Uiteraard wordt ook aan bezoekers van natuurgebieden gevraagd uiterst voorzichtig te zijn en bij gevaar alarm te slaan.

Nieuw: Workr Games & Events

Woensdag 7 juni 2023
Emily Korst (30) uit Lommel en Ruud Emmers (31) uit Pelt hebben de besloten vennootschap Workr Games & Events opgericht met zetel aan de Hoekstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van events, activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg, computerconsultancy-activiteiten, outplacement en copywriting.

Willy Verborgt overleden

Woensdag 7 juni 2023
Lommel - Willy Verborgt overledenVandaag is Willy Verborgt overleden, de echtgenoot van Suzanne Claesswinnen. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg telt 625 vastgoedmakelaars. 33,6 procent van de Limburgse vastgoedmakelaars is een vrouw. De meeste vastgoedmakelaars zijn actief in het Brussels Gewest (1.935). In Vlaanderen tellen West-Vlaanderen (1.603) en Antwerpen (1.503) de meeste vastgoedprofessionals.

Inbraakpoging in Pijnvenstraat

Woensdag 7 juni 2023
Lommel - Inbraakpoging in PijnvenstraatDieven ondernamen een inbraakpoging in een woning aan de Pijnvenstraat. Er is schade aan de deur. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

François Willekens overleden

Woensdag 7 juni 2023
Lommel - François Willekens overledenGisteren is François Willekens overleden, de echtgenoot van Helena Torfs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Zoë Vanden Dungen overleden

Woensdag 7 juni 2023
Lommel - Zoë Vanden Dungen overledenIn Hasselt overleed op 25 mei Zoë Vanden Dungen, de weduwe van Albert Rubens. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Sneller rijbewijs kwijt

Dinsdag 6 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
De minister van Justitie en het College van procureurs-generaal hebben besloten de drempel voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs geleidelijk te verlagen. Concreet werd deze vanaf 1 juni verlaagd van 0,65 naar 0,50 mg/l uitgeademde lucht. Met andere woorden, van 1,5 naar 1,2 promille alcohol in het bloed. Het risico op een verkeersongeval is bijna vier keer zo groot bij 1,0 promille alcohol in het bloed en meer dan twintig keer zo groot bij 1,5 promille.
LET WEL: rijden (met de wagen, de motorfiets, brommer of met de fiets) is reeds strafbaar vanaf 0,5 promille alcohol in het bloed!
Lommel - Bermbrand in Gerard MercatorstraatDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een bermbrand in de Gerard Mercatorstraat. De brand strekte zich uit over zo'n 150 vierkante meter.

Louis Broeckx overleden

Dinsdag 6 juni 2023
Lommel - Louis Broeckx overledenZondag is Louis Broeckx overleden, de echtgenoot van Eulalie Plees. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Kees Buijtels overleden

Dinsdag 6 juni 2023
Lommel - Kees Buijtels overledenGisteren is Kees Buijtels overleden, de echtgenoot van Christine Boers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: donderdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Vanessa Borrenberghs overledenZaterdag is Vanessa Borrenberghs (40) overleden, de echtgenote van Steven Paesen. Zij woonde in Balen maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak in taverne

Maandag 5 juni 2023
Lommel - Inbraak in taverneIn de Kanaalstraat in Kerkhoven is ingebroken in een taverne. Er is geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Kwaliteit boven kwantiteit

Maandag 5 juni 2023
Om over na te denken
"Kwaliteit boven kwantiteit, ook in menselijke relaties. Niet iemand meepakken voor een onvergetelijke citytrip naar New York, wel eens vaker een hand op een schouder leggen en horen hoe het gaat. Een zieke buur vragen of je iets kleins kan doen. En ik hoef geen grote hoop intieme vrienden, maar ik wil wel steeds meer puren uit die paar hechte banden. Mijn ambitie is dichter en dichter komen bij wat er echt toe doet."
(VRT-journaliste Ruth Joos in Standaard Magazine)

DISV huldigde digihelpers

Maandag 5 juni 2023
Lommel - DISV huldigde digihelpersZoomDISV Noord-Limburg, de dienstverlenende intergemeentelijke samenwerking tussen acht Noord-Limburgse gemeenten, heeft op de Dag van de Digibank de vrijwilligers gehuldigd die zich inzetten om mensen te helpen bij hun vragen over computers en andere digitale aangelegenheden.
Binnen de projecten rond digitale inclusie zijn de vrijwilligers in een digipunt van onschatbare waarde. Ze ondersteunen andere inwoners in hun digitale vragen, bieden hulp bij een digitaal proces of weten raad op een digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Puur natuur
Bij het uitlezen van de wildcamera's van INBO en Natuur en Bos in het wolvengebied vorige week is gebleken dat er minstens 5 wolvenwelpen zijn dit jaar. Dat meldt het INBO, dat een filmpje online heeft gezet. De welpen van vorig jaar, de zogenaamde "jaarlingen", zijn op camerabeelden. niet meer te zien. Zij hebben vermoedelijk het territorium verlaten, zegt het INBO.

Sophie Feyen overleden

Maandag 5 juni 2023
Lommel - Sophie Feyen overledenGisteren is Sophie Feyen overleden, de weduwe van Jan Gerits, die in 2010 stierf. Ze was 83 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zondag is het vaderdag!

Maandag 5 juni 2023
Lommel - Zondag is het vaderdag!ZoomVandaag gezien op de Koning Leopoldlaan...
Lommel - Leontine Van Engeland overledenVandaag is Leontine Van Engeland overleden, de weduwe van François Geerts. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Juwelendiefstal in ZwaluwstraatDieven drongen via de achterdeur binnen in een woning aan de Zwaluwstraat. Zij haalden alles overhoop en gingen met juwelen aan de haal.
Het is maar dat je 't weet
De Franse overheid werkt aan systemen om de "péage"-stations op de snelwegen af te schaffen en te vervangen door infrarood-camera's. Dat gebeurt nu al op de A4, de A13 en A14 en op de A79. Tot daar niets aan de hand, ware het niet dat de doorsnee automobilist daar niets van merkt. Het enige wat hij kan zien is een bord met daarop "Flux libre" - vrije doortocht. 
Wie een Franse tolbadge heeft - aan te vragen bij o.m. de VAB - zal het tolbedrag automatisch van zijn rekening af zien gaan. Je kan je gegevens ook registreren via www.fulli.com/sesame, dan gebeurt dat ook automatisch. Hier en daar langs die snelwegen staan er op sommige parkings ook betaalmachines.
Voorlopig krijgen niet-betalers eerst een waarschuwing, waarna ze binnen de drie dagen moeten betalen. Als ze dat niet doen, kunnen ze een boete krijgen van 90 tot 375 euro.  
Lommel - Twee eervolle vermeldingen voor ISO400ZoomOp het tweejaarlijks Internationaal Fotofestival Lens op de Mens in Pelt hebben twee leden van de Lommelse fotografieclub ISO400 een eervolle vermelding behaald.
Lommelaar Leon Van Ham (bovenste foto) behaalde een eervolle vermelding in het subthema Humor. De foto is genomen in het Antwerpse KMSKA. De analogie tussen het kunstwerk "Grote Zon" van Otto Piene en het model is wel erg treffend!
In de categorie amateurs behaalde Livinus Bleyen ook een eervolle (…) Het hele nieuwsbericht
Twee eervolle vermeldingen voor ISO400
Zoom

Open atelier glaskunst

Zondag 4 juni 2023
Lommel - Open atelier glaskunstZoomVandaag zette de Kunstacademie Noord-Limburg de deuren van de Open Ateliers voor volwassenen open, met in het GlazenHuis een atelier glaskunst waar je met diverse vormen van kunst in glas kennis kon maken.
Open atelier glaskunstOpen atelier glaskunst
Open atelier glaskunst
Zoom
Lommel - Zomermarkt bij WZC PloegdriesZoomBij het woonzorgcentrum Ploegdries wordt deze namiddag een zomermarkt georganiseerd. Aangenaam voor de bewoners en voor de passanten in de straat, die voor de gelegenheid verkeersvrij is gemaakt. Bij de aangeboden ook creaties die door de bewoners zelf werden gemaakt. De opbrengst komt ten goede van activiteiten en uitstapjes. (Foto Robert Boons)
Zomermarkt bij WZC Ploegdries
Zoom
Het is maar dat je 't weet
"Wat voor onmogelijk werd gehouden is dankzij AI (kunstmatige intelligentie - red.) mogelijk: overleden personen die nabestaanden virtueel toespreken. Onlangs ging een Britse familie in gesprek met een digitale kloon van hun gestorven moeder/oma. (...) De digitale kloon van de Britse vrouw maakt deel uit van een groeiende trend van technologiebedrijven die tools maken waarmee nabestaanden met een overledene kunnen praten."
(Eindhovens Dagblad)
Lommel - Prachtige afsluitende voorstelling cultuurseizoenZoomIn het prachtige decor van de Leyssensmolen, onder de warme ondergaande zon, kon een talrijk opgekomen publiek vanavond genieten van een ontroerend mooie voorstelling van Theater Tieret. In "Op hoop van leven" voelt een oude ballonvaarder dat zijn einde nadert. En hij wil nog één ding: nog één keer de touwen lossen, alle ballast overboord gooien en nog één keer met zijn hoofd in de wolken, naar zijn overleden vrouw, zijn Simonneke, de liefde van zijn leven. (…) Het hele nieuwsbericht
Prachtige afsluitende voorstelling cultuurseizoenPrachtige afsluitende voorstelling cultuurseizoen
Zoom
Lommel - 9 -10 september: vliegshow Kleine-BrogelZoomKleine-Brogel Air Base zet op 9 en 10 september de  deuren open voor een indrukwekkende luchtshow. Inwoners van buurgemeenten kunnen tot 1 augustus een ticket kopen aan een voordeliger tarief. Meer achter deze link.

Remi Borrenberghs overleden

Zaterdag 3 juni 2023
Lommel - Remi  Borrenberghs overledenVandaag is Remi Borrenberghs overleden, de echtgenoot van Alice Dirx. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Zonnig en warm weekend

Zaterdag 3 juni 2023
Weerbericht
Lommel - Zonnig en warm weekendHogedrukinvloeden blijven zowel op korte als lange termijn overheersen. Er is dan ook nog geen neerslag in het verschiet voor de hele volgende week. Er verandert niet zoveel wat het weerbeeld betreft, de zon overheerst en de wind komt aanhoudend uit noordoostelijke tot noordelijke richtingen. Wel komen de temperaturen hoger uit en kan het soms zomers warm worden.
Vandaag domineert de zon van de vroege ochtend tot de late avond. Hier en daar kan een stapelwolkje tevoorschijn komen of zijn er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Stiltewandelingen' in Achelse KluisZoomStilte, daar kennen wij weinig van in het Westen. We steken onze dagen vol met actie en geluid en wanneer we dat niet zelf doen, doet iemand anders het wel voor ons. Volle agenda's, omgevingsgeluiden, muziek en getater, oplichtende schermpjes met bijbehorende bliepjes die aandacht vragen.
70% van de Vlamingen leeft in gebieden waar het geluidsniveau de 55 decibel overschrijdt, wat de drempel is voor industrieel geluid.
Wandelen in stilte zijn we niet meer gewend en het kan soms onwennig aanvoelen. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommel SK trekt Igor Vetokele aanNa vier seizoenen Westerlo verkast de 31-jarige aanvaller Igor Vetokele naar Lommel SK. Hij was bij Westerlo einde contract. Hij ligt bij SK Lommel onder contract tot 2026.

Fietsweekend en hommelweekend

Zaterdag 3 juni 2023
Puur natuur
Lommel - Fietsweekend en hommelweekendZoomHet is Fietsweekend vandaag - hop, iedereen de fiets op! Maar het is ook hommelweekend. Aandacht dus voor onze zachte, brommende, pluizige vliegertjes die geen mens kwaad doen. Natuurpunt heeft er veel aandacht voor. (Archieffoto)

Sardinekes

Zaterdag 3 juni 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - SardinekesWe dwalen door Antwerpen. Aan de rand van de wijk Bredero stappen we een eethuis binnen. We zijn op weg naar de Lemméstraat, maar honger en dorst vertragen onze tocht.
Op de kaart staan sardines. Ik verheug me op een bord vol gegrilde sardines maar de visjes blijken al in een blik te zitten. Maar het zijn er van de hippe soort. Ze komen uit Portugal zegt het blikje en ze zijn verwerkt met rode pepers. Het smaakt. Zeker met het bruin brood dat gelukkig wel op de grill heeft gelegen.
“Wij (…) Het hele nieuwsbericht

Mijn vleermuis

Zaterdag 3 juni 2023
De anonieme mijmeraar
Lommel - Mijn vleermuisHard gewerkt vandaag. Alweer. Veel te hard voor iemand die eigenlijk gepensioneerd is. Als ik rond 21.30 uur eindelijk mijn pc uitschakel, moet ik toch even een luchtje scheppen, buiten, in mijn tuin die stilaan een echte tuin moet/zal worden, nu ik eigenlijk gepensioneerd ben. Zodra ik tijd heb! Het is nagenoeg windstil, de schemering is ingezet, geen wolkje aan de hemel. Op het dak zit een merel heerlijk schril te fluiten en in de verte hoor ik nog net het antwoord van een soortgenoot. (Toch nuttig, dat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Theater op de Markt startte destijds met Dommelhof in Neerpelt. Later greep de provincie in en haalde het theaterfestival naar Hasselt; Dommelhof kreeg als troost een circusfestival. Dat vindt dit jaar plaats van 27 oktober tot 1 november. Niet meer alleen in Dommelhof: ook in CC Palethe (Pelt), in CC De Adelberg (Lommel) en in het CCHA in... Hasselt. Meer info
Lommel - Motorrijder (43) gewond bij botsingDeze namiddag botsten een auto en een 43-jarige motorrijder uit Lommel op het kruispunt van Lutlommel en Driehoek. De motorrijder raakte daarbij gewond.
Vandaag gelezen
"Het dieptepunt? Antwerp tegen Lommel in een van de donkere jaren in tweede klasse. Het voetbal was intussen zo slecht dat ik niemand nog meekreeg om te gaan kijken. En daar zat ik dan. Helemaal alleen op tribune 3 in de gietende regen. Op vijftig meter van de spionkop van Lommel, die met een man of tweehonderd naar de Bosuil was afgezakt. Na een tijd stond het 0-3 en opeens begonnen die allemaal te zingen: 'Erik, 't is gebeurd, oléééé oléééé!'"
Erik Van Looy in Gazet van Antwerpen over voetbalclub Antwerp
Lommel - François Borrenberghs overledenGisteren is François Borrenberghs (83) overleden, de echtgenoot van Marianne Goebbels. Hij woonde in Leopoldsburg maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
Lommel - Haag in brand aan de BondgenotenlaanIn de Bondgenotenlaan vloog gisterenavond een haag in brand. De brandweer deed het nodige. Hoe de brand ontstond is niet geweten.

Mariette Reynders overleden

Donderdag 1 juni 2023
Lommel - Mariette Reynders overledenGisteren is Mariette Reynders overleden, de echtgenote van François Meekers. Ze was geboren in Overpelt en werd 74 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de decanale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan in Pelt.

Miel Stalmans overleden

Donderdag 1 juni 2023
Lommel - Miel Stalmans overledenGisteren is Miel Stalmans overleden, de echtgenoot van Lisette Triki. Hij was 89 jaar en was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Hij wordt begraven op begraafplaats De Roosen in Neerpelt. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Een appartement huren in Lommel

Donderdag 1 juni 2023
Partnerbijdrage
Lommel - Een appartement huren in LommelZoomHeb je er interesse in om te wonen in Lommel? Dan weet je misschien niet precies waar je moet beginnen met het zoeken van een huurwoning en wat je allemaal in de stad kunt doen. Hier lees je precies wat de beste manier is om een woning te vinden en wat er vervolgens allemaal in Lommel te doen is.

Een appartement vinden in Lommel

In Lommel vind je allerlei soorten woningen, van een eengezinswoning tot aan studio’s en luxe appartementen. Om de huurwoning te vinden waar jij naar op (…) Het hele nieuwsbericht

Lemoine (Lommel SK) naar Deinze

Donderdag 1 juni 2023
Lommel - Lemoine (Lommel SK) naar DeinzeLaurent Lemoine trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK. Hij verkast naar reeksgenoot Deinze.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel