Het overige nieuws

Leve halloween

Zaterdag 31 oktober 2015
Oudsbergen - Leve halloweenZoomVeel jongeren gaan vanavond op halloweentocht. En daarbij is griezelen - en laten griezelen - de boodschap. Al hopen we voor hen dat ze zo'n vleermuis niet tegenkomen... (Foto Stefan Was)

'Verborgen parels van de bib'

Vrijdag 30 oktober 2015
Oudsbergen - 'Verborgen parels van de bib'ZoomIn oktober startte de bibcampagne 'Verborgen parels'. Bij aanvang stemde het bibliotheekpersoneel in heel Vlaanderen mee voor de 'TOP25 Verborgen Parels': Nederlandstalige titels van de 21ste eeuw die niet de nodig aandacht kregen. Vervolgens stemde het publiek op deze 25 'Verborgen parels'. Het resultaat is de gratis 'Verborgen parels-app'. Deze app bevat 15 prachtige boeken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de bibliotheek, kan deze app gratis downloaden en tot 20 januari deze 'Verborgen Parels' lezen.Doen! Verborgen parels
Het is maar dat je 't weet
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werd de kankerwaarschuwing, die vorige week werd gelanceerd voor bewerkt vlees, 'verkeerd geïnterpreteerd'. De gezondheidsorganisatie vraagt mensen niet om compleet te stoppen met het eten van vlees en raadt dat zelfs af, omdat vlees voedingsstoffen bevat. Wel kan de consumptie van bewerkt vlees - zoals worst en spek - beter worden beperkt.
Elk jaar past de NMBS haar tarieven aan volgens de bepalingen in het huidige beheerscontract. De prijs van de meest populaire producten blijft ongewijzigd. De prijsstijgingen gaan op 1 februari in:
Treinkaarten (abonnementen): de prijsstijging voor treinkaarten (trajecttreinkaarten, schooltreinkaarten, halftijdse treinkaarten en de formule Railease) bedraagt 1,41%.
Campuskaart: de prijs stijgt met 3,31% om de prijs van dit product opnieuw in evenwicht te (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Breemans overleden

Donderdag 29 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Mia Breemans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mia Breemans overleden, de weduwe van Jean Paredis. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Lena Evens overleden

Woensdag 28 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lena Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Lena Evens overleden, de weduwe van Jaak Meermans. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode.

Dief geidentificeerd: buit terecht

Woensdag 28 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Dief geidentificeerd: buit terecht

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost-Limburg heeft een diefstal opgelost. Dat is vandaag bekend gemaakt. De dader was maandagnacht rond 1 uur binnengedrongen in het bijgebouw van een woning. De dief kon aan de hand van camerabeelden geïdentificeerd worden. Tijdens een huiszoeking werden de gestolen spullen aangetroffen én een fiets, ontvreemd op een andere plaats. De spullen werden ondertussen terugbezorgd aan de eigenaars. De man moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Winteruur in het recyclagepark

Dinsdag 27 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

Grote verkeerscontrole

Maandag 26 oktober 2015

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg heeft afgelopen weekend een grote verkeerscontrole gehouden. Van de 646 voertuigen die op snelheid gecontroleerd werden reden er 127 (bijna 20 procent) te snel. 335 chauffeurs moesten een ademtest ondergaan. Zeven chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed van drugs. De agenten stelden ook acht pv's op voor andere overtredingen.

64 weekendongevallen in Limburg

Maandag 26 oktober 2015
Oudsbergen - 64 weekendongevallen in LimburgZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Met de invoering van de wintertijd komt er traditioneel een piek wat betreft inbraken. Bendes maken dankbaar gebruik van de vroege duisternis om hun slag thuis te halen. De meeste inbraken gebeuren trouwens in de vooravond als de mensen nog op het werk zijn. Extra waakzaamheid kan de komende winter dus zeker geen kwaad, zegt de politie.

Draai de klok een uurtje terug

Zaterdag 24 oktober 2015
Oudsbergen - Draai de klok een uurtje terugVannacht begint de wintertijd. Om 2u wordt de klok dus een uurtje teruggezet en meteen mogen we morgen een uur langer slapen.

Echte liefde

Zaterdag 24 oktober 2015
Tribunaliteiten
Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Toch moeten ambtenaren van de burgerlijke stand peilen naar de echtheid van de liefde van aanstaande echtparen. Zo was er een ambtenaar in de buurt van Turnhout die weigerde het huwelijk te voltrekken van een Nederlander die wilde trouwen met een Vietnamese. Hij dacht dat het koppel tijdelijk in België woonde om de strengere Nederlandse regels over gezinshereniging te omzeilen. Het ‘schijnkoppel‘ aanvaardde de weigering niet en uiteindelijk was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je zien in het donker!

Vrijdag 23 oktober 2015
Oudsbergen - Laat je zien in het donker!ZoomDe overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent.
Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans (…) Het hele nieuwsbericht

Studente valt door dakkoepel

Vrijdag 23 oktober 2015
Oudsbergen - Studente valt door dakkoepelZoomEen 21-jarige studente uit Bocholt raakte donderdagavond even voor middernacht zwaar gewond toen ze door de dakkoepel van een studentenhuis in de Windmolenveldstraat in Leuven viel. De studente was op bezoek bij een vriendin en zat samen met nog een aantal andere meisje op diens kot op de eerste verdieping. Het slachtoffer wilde op een gegeven moment een sigaret gaan roken en ging via de trap, langs de keuken naar de binnenkoer. Na het roken ging ze echter niet via de trap terug naar boven, maar (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn verhoogt enkele tarieven

Donderdag 22 oktober 2015
Vanaf 1 februari 2016 past De Lijn enkele tarieven aan. Abonnementen en dagpassen worden duurder. Het gaat om een verrekening van de gestegen levensduurte, aldus De Lijn. Correcties voor lage inkomens en bepaalde leeftijdsgroepen blijven behouden. De prijs van biljetten, lijnkaarten en sms-tickets verandert niet. Voor het DINA-systeem - waarbij mensen die hun auto wegdoen, korting krijgen op een jaarabonnement - wordt een alternatief gezocht.

RIMO op de bres voor minstbedeelden

Donderdag 22 oktober 2015
Oudsbergen - RIMO op de bres voor minstbedeeldenRIMO-Limburg heeft een distributieplatform opgericht dat overschotten inzamelt en via sociale organisaties ter beschikking stelt van de minstbedeelden. Het gaat niet alleen om voedingswaren maar ook om schoolartikelen en schoonmaak- en verzorgingsproducten.

34 vrachtwagens gecontroleerd

Donderdag 22 oktober 2015

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren organiseerde de politiezone Noordoost-Limburg in samenwerking met de federale wegpolitie en FOD Financiën een controleactie op het zwaar vervoer. 34 vrachtwagens werden aan een controle onderworpen. Twee chauffeurs begingen een overtreding op de rij- en rusttijden. Drie vrachtwagens waren niet in orde met hun lading. In het kader van het verkeersactieplan komen er nog dergelijke controles, zegt de politie.

Vermiste man in reportage 'Faroek'

Woensdag 21 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Vermiste man in reportage 'Faroek'

Meeuwen-Gruitrode

Vanavond brengt "Faroek" op VTM een reportage over de vermiste Paolo Guarragi, in de hoop nieuwe aanwijzingen te vinden. De 65-jarige man (foto) verdween op 24 juli rond 22u uit woonzorgcentrum Menos in Genk.
De vermiste werd in de nacht van 24 op 25 juli nog opgemerkt in Meeuwen, aan het rondpunt van de Weg op Bree en de Wijshagerkiezel. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Sinds de vermissing is de politie wekenlang op zoek geweest. Enkele grootschalige zoekacties en (…) Het hele nieuwsbericht

20.000 euro noodhulp

Woensdag 21 oktober 2015
Begin september beheerste Aylan, de Syrische kleuter die de overtocht vanuit Turkije niet overleefde, het nieuws. Zijn foto werd een icoon voor de vluchtelingencrisis. Dagelijks zijn er nog mensen op de vlucht naar een veilige omgeving. Met de winter voor de deur worden de levensomstandigheden er niet beter op.
Vandaag besliste de deputatie van het Provinciebestuur Limburg, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10.000 euro vrij te maken. Dat geld wordt overgemaakt aan de vzw (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Brand verwoest houtverwerkend bedrijfVanochtend heeft een felle brand een houtverwerkend bedrijf aan de Galgenbergstraat in Bocholt verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer kon een aanpalend bedrijf en een achtergelegen loods vrijwaren. Door de brand kwam de buurt zonder elektriciteit te zitten.

Het bisdom Hasselt heeft dit jaar één nieuwe priesterkandidaat. Het bisdom Gent ook. Het bisdom Brugge heeft er 3, het bisdom Antwerpen géén. Het tweetalige aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft drie nieuwe Nederlandstalige kandidaten.

Infoavond diefstalpreventie

Dinsdag 20 oktober 2015

Meeuwen-Gruitrode

Naar aanleiding van de nationale actiedag tegen woninginbraken organiseert de lokale politie Noordoost-Limburg een infoavond 'Diefstalpreventie'. Deze vindt vrijdag 13 november om 19.30 uur plaats in Kinrooi (zaal de Stegel, Molenbeersel). Beperkte plaatsen, graag op voorhand inschrijven via info[!]politienoordoostlimburg.be.I
In de week van 9 tot en met 13 november kan U de diefstalpreventieadviseurs van de politie ook ontmoeten op de gemeentelijke markten.

'SOS Politiehulp': bel de politie

Maandag 19 oktober 2015
Oudsbergen - 'SOS Politiehulp': bel de politieZoomStaat er 'SOS politiehulp' op een van de bussen van De Lijn? Dan heeft de chauffeur op de noodknop gedrukt, meldt De Lijn op haar Facebookpagina. "Verwittig in dat geval meteen de politie en geef de positie van het voertuig en het voertuignummer (4 of 6 cijfers op de voor- of achterkant van het voertuig) door. Zo kan de politie snel reageren," aldus de openbaar vervoermaatschappij. (Foto De Lijn)

59 ongevallen in het weekend

Maandag 19 oktober 2015
Oudsbergen - 59 ongevallen in het weekendZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 41 met stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 26 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Alice Winters overleden

Maandag 19 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Alice Winters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Alice Winters overleden, de weduwe van Louis Haex. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen vinden in beperkte familiekring plaats.
Oudsbergen - Welzijnszorg trapt campagne 2015 afWelzijnszorg geeft woensdag in Hasselt het startschot voor zijn campagne 2015 in Limburg. Slogan van de campagne is 'Een toekomst zonder armoede'. Welzijnszorg pleit onder meer voor middelen voor bewegings- en voedseldeskundigheid op maat van mensen in armoede en voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Nog even, voor het slapen gaan

Vrijdag 16 oktober 2015
Uit de ruimte


Want de NASA verspreidde bovenstaand filmpje: de aarde, gezien vanuit het International Space Station. Wat is de aarde mooi! 

Meer dan 3000 leerlingen bij het NIKO

Donderdag 15 oktober 2015
Het NIKO heet officieel al vier maanden eigenlijk "Kunstacademie Noord-Limburg", maar dat is zo lang in een titel. In ieder geval, die Kunstacademie heeft dit schooljaar meer dan 2000 leerlingen ingeschreven, meldt ze vanavond. Dat is een record. Het gaat daarbij alleen over de leerlingenaantallen van de afdeling 'podiumkunsten': muziek, theater en dans. Tel daarbij nog meer dan 1000 leerlingen beeldende kunst die ook deel uitmaken van de Kunstacademie Noord-Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Leerlingen weerbaar maken tegen drugs en alcohol

Meeuwen-Gruitrode

Met een smakelijke ontbijtvergadering is de start gegeven voor het MEGA-project 2015 - 2016. MEGA staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord en het project loopt in samenwerking met de lagere scholen van de politiezone Noordoost Limburg. Doel is om leerlingen van het zesde studiejaar weerbaarder te maken en leren neen zeggen tegen drugs en alcohol.
Verder komen volgende onderwerpen komen aan bod: pesten; gamen; het herkennen van sociale druk en stress;assertief reageren op ongewenste voorstellen;groepsdruk en het doeltreffend contacteren van hulporganisaties.

Anti-drugsactie op schoolbussen

Woensdag 14 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Anti-drugsactie op schoolbussenZoom

Meeuwen-Gruitrode

In samenwerking met de scholengemeenschap en De Lijn werden op 23 september en 14 oktober in Bree 3 schoolbussen gecontroleerd. 200 inzittenden werden gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen en een geldig vervoersbewijs. 1 minderjarige werd gearresteerd en verhoord wegens het bezit van en de mogelijke handel in verdovende middelen. Hij werd niet voorgeleid bij de jeugdrechter maar zal zich later moeten verantwoorden.
Verder werd nog een achtergelaten hoeveelheid amfetamines gevonden op de bus. Verder onderzoek moet aantonen wie de eigenaar was van deze amfetamines. De Lijn kon ook 1 minderjarige verbaliseren wegens geen geldig vervoersbewijs.

Weer kouderecord

Woensdag 14 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Tussen 11u en 12u liep de temperatuur in Kleine Brogel vandaag terug van +3.6°C naar +3.0°C. Voor 14 oktober is dit een extreem lage waarde, schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. "Nooit eerder sinds het begin van de waarnemingen was het zo koud rond deze tijd van het jaar. Dit terwijl we wereldwijd gemiddeld genomen het warmste jaar ooit meemaken."

75 weekendongevallen

Maandag 12 oktober 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 17%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Tribunaliteiten
Na 28 jaar huwelijk verliet een man zijn vrouw, om nooit meer van zich te laten horen. Pas 17 jaar later kwam het tot een echtscheiding en de vrouw eiste van haar ex, die kapitein was geweest op de lange omvaart, een uitkering na echtscheiding van 300 euro per maand. Maar, de man was ondertussen 76 jaar oud en volgens het hof van beroep van Antwerpen was de vrouw economisch sterker dan haar man. Geen onderhoudsgeld dus. Waarop de vrouw een schadevergoeding eiste van 300 euro per maand, omdat de man haar en drie (…) Het hele nieuwsbericht

Zaal Boneput leeggeplunderd

Vrijdag 9 oktober 2015

Meeuwen-Gruitrode

De politie is een onderzoek gestart naar het leegplunderen van de grote zaal van het gemeentelijk recreatiecentrum Boneput aan de Watertorenstraat in Bree. De dieven gingen er onder andere met een koelkast, de geluidsinstallatie, glazen en bestek aan de haal.

Politie arresteert man

Vrijdag 9 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Politie arresteert man

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag heeft de politiezone Noordoost-Limburg een man gearresteerd die nog meer dan twee jaar gevangenisstraf dient uit te zitten. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Hasselt.

15.000 Limburgers extreem arm

Donderdag 8 oktober 2015
In vier haar tijd is de armoede in Limburg met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Rimo Limburg. Eén op zeven Limburgers leeft onder de armoedegrens. 120.000 Limburgers hebben het financieel moelijk. 15.000 Limburgers leven zelfs in extreme armoede. De kinderarmoede in Limburg bedraagt 11 procent.

Gestolen fietsen aangetroffen

Donderdag 8 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Gestolen fietsen aangetroffen

Meeuwen-Gruitrode

Bij een huiszoeking in Bree zijn een aantal gestolen fietsen gevonden. Van één fiets kon de politie Noordoost Limburg  de benadeelde achterhalen en hem terug in het bezit stellen van zijn rijwiel. Van een aantal fietsen kon de eigenaar nog niet worden achterhaald.Is je fiets recent gestolen, gelieve je dan even te melden op het politiehuis aan de Rode Kruislaan in Bree.

Anita Leyssen overleden

Donderdag 8 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Anita Leyssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Anita Leyssen overleden. Zij was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jan Hoeben overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Oudsbergen - Jan Hoeben overledenIn Ellikom is gisteren Jan Hoeben overleden, de echtgenoot van Ghislaine Winters. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 74 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Ellikom. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft. UPDATE 11/10: de film heeft de prijs "Coup de Pouce" behaald. Proficiat, Frederik!

Bèr Franssens overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Bèr Franssens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Bèr Franssens overleden, de weduwnaar van Leonie Vervaeren. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Politie controleert vrachtwagens

Dinsdag 6 oktober 2015

Meeuwen-Gruitrode

De politie Noordoost Limburg heeft tijdens een verkeersactie 'Zwaar vervoer' 25 vrachtwagens aan een grondige controle onderworpen. Bij 3 vrachtwagens werden inbreuken vastgesteld inzake de rij- en rusttijden. Op deze inbreuken staan zware boetes.
Oudsbergen - Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'ZoomVandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Oudsbergen - Woensdag mogelijk staking bij De LijnDe Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

Mina Thijs overleden

Maandag 5 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Mina Thijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mina Thijs overleden, de weduwe van Mon Vanhelden. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt  vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Oudsbergen - Pluto's ovale maantjeZoomEigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Het is maar dat je 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lidy Van Gaal overleden

Donderdag 1 oktober 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lidy Van Gaal overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Lidy Van Gaal overleden, de weduwe van Sjaak Duyf en de echtgenote van Nico Peeters. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.
Van 10 november tot 3 december heeft in ’t Pelterke in Overpelt opnieuw ‘Budget4life’ plaats, een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan. ‘Budget4life’ is als preventie-initiatief in de schuldhulpverlening een organisatie (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen