Het overige nieuws

Anna Creemers overleden

Maandag 29 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Anna Creemers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Anna Creemers overleden, de echtgenote van Albert Schrooten. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 38 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 32%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Meeuwen-Gruitrode

Clarissa De Lyra uit Meeuwen-Gruitrode en Susan De Lyra uit Hong Kong hebben de bvba Topline Horses opgericht met zetel aan de Bremstraat in Meeuwen-Gruitrode. Het maatschappelijk kapitaal van de nieuwe vennootschap bedraagt 105.000 euro. Doel van de bvba is onder meer de exploitatie van een manège, van een dekstation en van een revalidatiecentrum voor paarden. Andere doelstellingen zijn onder meer de groothandel en kleinhandel in paarden, het africhten en berijden van paarden en de verkoop van dierenvoeding.

Alle verkeersborden weg

Zaterdag 27 februari 2016
Vandaag gelezen
Achter station Amsterdam Centraal is een zogeheten 'shared space' ingevoerd: de gemeente Amsterdam haalde er 3 maanden geleden alle verkeersborden weg en liet het fietsers, scooterrijders en voetgangers zelf uitzoeken. De shared space wordt doorkruist door een fietspad en is de verzamelplaats voor mensen die de pont naar Amsterdam-Noord pakken. Het regelloze concept blijkt een succes. Tot nu toe is er één botsing geweest, tussen een fietser en snorfietser. En dat terwijl er 39.000 reizende mensen per werkdag te vinden zijn.(Bron: ii.nl)

Pauline Feyen overleden

Zaterdag 27 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Pauline Feyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Pauline Feyen overleden, de weduwe van Jaak Janssen. Zij was 89 jaar. De afscheidsliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Bèrke Geyskens overleden

Zaterdag 27 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Bèrke Geyskens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is de uit Gruitrode afkomstige Bèrke Geyskens overleden. Hij was 79 jaar. De crematie en de bijzetting van de asurn vindt plaats in intieme kring. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Maasmechelen.

Toyota Rally Team opgericht

Vrijdag 26 februari 2016
Kevin Theuwissen en Goele Craeghs, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, en Wouter Paesen uit Peer hebben de vzw Toyota Rally Team (TRT)  opgericht. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd aan de Baan naar Helchteren in Peer. De vzw heeft tot doel het rijden van rally's in Europa en Afrika, het samenbrengen van motorsportliefhebbers, het organiseren van motorsport gerelateerde evenementen en het deelnemen aan dergelijke activiteiten met inbegrip van wedstrijden en dit alles met het oog op het promoten en toegankelijker maken van de motorsport.

Alcohol in het bloed

Vrijdag 26 februari 2016
Tribunaliteiten
Wie met te veel alcohol in het bloed aan het stuur zit, is daarom nog geen dronken bestuurder. En een chauffeur die dronken is heeft niet automatisch te veel alcohol in het bloed. Verwarrend. Zelfs voor sommige verzekeringsmaatschappijen of spelen zij verwardheid?
Zo was er een man die met de auto van zijn moeder een ongeval met een gewonde veroorzaakte. Hij had 0,99 promille in het bloed. De politierechter van Gent strafte hem wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en alcoholintoxicatie. Een dik (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Houben overleden

Vrijdag 26 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jan Houben overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jan Houben overleden, de echtgenoot van Gertrude Janssen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag is er daar een avondwake om 19 uur.

Vijf lekke banden op 66.485 km

Donderdag 25 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Okra Meeuwen organiseerde het afgelopen jaar 50 fietstochten. Voor deze fietstochten kwamen in het totaal 1395 deelnemers opdagen, 769 vrouwen en 626 mannen. Er werden 66.485 km afgelegd. Slechts vijf deelnemers kregen met een lekke band af te rekenen.

Gusta van den Boom overleden

Donderdag 25 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Gusta van den Boom overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Gusta van den Boom overleden, de echtgenoot van Rina Janssen. Hij was 71 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Maria Eerdekens overleden

Donderdag 25 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Maria Eerdekens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Maria Eerdekens overleden, de weduwe van Jan Brebels. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen.

Theo Creemers overleden

Woensdag 24 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Theo Creemers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Theo Creemers overleden, de echtgenoot van Agnes Coninx. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte familiekring plaats.Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen.

Hubert Bloemen overleden

Woensdag 24 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Hubert Bloemen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Ter Meeuwen is zaterdag Hubert Bloemen overleden, de weduwnaar van Griet Achten. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.

Peter Sleurs overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Oudsbergen - Peter Sleurs overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige Peter Sleurs overleden, de echtgenoot van Ingrid Smeets. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Huis-aan-huis voor Broederlijk Delen

Dinsdag 23 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Leden van het parochieteam van Neerglabbeek en andere vrijwilligers komen zaterdag tussen 10 en 12 uur langs bij alle woningen in Neerglabbeek voor steun voor Broederlijk Delen (BD). Deze week wordt een folder over de projecten van BD gedropt in alle brievenbussen. Tijdens de campagne van Broederlijk Delen staat dit jaar Colombia centraal.
De Limburgers kopen elk jaar voor 300 miljoen aan op het internet. Zeventig procent van deze omzet gaat naar  het buitenland. Dat zegt Unizo Limburg. De impact van de verkoop via internet op de detailhandel in Limburg vergroot jaar na jaar. In 2014 was de Limburgse detailhandel goed voor een omzet van 4,37 miljard euro.
Vandaag gelezen
In 2050 zullen vijf keer zoveel mensen als in 2000 een bril nodig hebben, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Volgens het Brien Holden Vision Institute wordt bijziendheid een groot wereldwijd probleem. Er is in het verleden wel een aanzienlijk verschil gemeten tussen regio's en etnische groepen. Zo komt myopie twee keer vaker voor bij Oost-Aziaten dan bij blanken van dezelfde leeftijd.
Volgens de onderzoekers is een van de oorzaken van slechter wordende ogen dat mensen lang naar (…) Het hele nieuwsbericht

81 weekendongevallen in Limburg

Maandag 22 februari 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Henri Loos overleden

Maandag 22 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Henri Loos overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Henri Loos overleden, de echtgenoot van Mia Maggen. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Op elk slot past een sleutel...

Vrijdag 19 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Je kent dat wel, een koppel gaat trouwen en de vrienden doen er alles aan om een zo origineel mogelijk huwelijkscadeau te bedenken. Het een al wat plezanter of arbeidsintensiever dan het andere...
Zo kreeg, nog niet zo lang geleden, een trouwend koppel een cadeau waarvoor een sleutel nodig was, meldt de politiezone Noordoost-Limburg. De betrokken sleutel werd, samen met een vijftigtal andere sleutels, op verscheidene plaatsen achtergelaten. Dit met de bedoeling dat eerlijke vinders het (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Cillen overleden

Vrijdag 19 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lena Cillen overleden

Meeuwen-Gruitrode

in het WZC Kloosterhof is woensdag Lena Cillen overleden, de weduwe van Jan Verheyen. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerglabbeek. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Welke man is trouwring kwijt?

Donderdag 18 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Er is een gouden trouwring van een man gevonden met de inscriptie 'Maria Cornelis' en een datum. Indien je denkt dat deze ring van jou of iemand uit jouw naaste omgeving is, kan je altijd contact opnemen met de politiezone Noordoost Limburg. Dit kan telefonisch op het algemene nummer 089 48 06 30 of via e-mail info[!]politienoordoostlimburg.be.

Eerst rijbewijs, dan ook auto kwijt

Donderdag 18 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Een bestuurder die door agenten van de politiezone Noordoost Limburg werd betrapt toen hij te diep in het glas had gekeken moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Alles werd geregeld zodat iemand de man kon komen ophalen. De agenten vertrokken maar even later zagen ze de man weer rijden. Nu werd ook zijn auto voor 15 dagen in beslag genomen.

Appartement uitgebrand

Donderdag 18 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Deze voormiddag is een appartement uitgebrand op de hoek van de Cobbestraat en Nieuwstadpoort in Bree. De bewoners werden door rook bevangen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt nog gezocht naar de precieze brandoorzaak.
Azië, maar vooral het Midden-Oosten, zijn sterke stijgers in de lijst van landen die goederen importeren van Limburgse bedrijven. In de jaarlijkse cijfers over de verre export, die Voka Limburg verzamelde, neemt China de koppositie in. De Verenigde Arabische Emiraten, Saudie-Arabië en Qatar maken een grote sprong voorwaarts. De VS en Rusland zijn dan weer veel minder populair als exportland voor Limburg.
Meeuwen-Gruitrode - Goed ingeduffeld voor Okra fietstochtZoom

Meeuwen-Gruitrode

Negentien vrouwen en vijftien mannen namen vandaag deel aan de fietstocht van Okra Meeuwen naar Waterschei. Ingeduffeld tegen de koude bleek geen luxe. Bij thuiskomst stond er welgeteld 44 km op de teller.

Fotograferen in de Commanderij

Dinsdag 16 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Geïnteresseerde fotografen, ook de communicanten, kunnen voor leuke foto’s terecht op de Commanderij in Gruitrode op woensdag 30 maart en zaterdag 2 april (beide data vallen in de paasvakantie) telkens van 09.00 - 16.00 u. Dat meldt het gemeentebestuur. De gemeente zorgt ervoor dat de poort ‘s morgens open en ‘s avonds weer dichtgedaan wordt.
Meeuwen-Gruitrode - Okra wandelaars profiteren van het zonnetjeZoom

Meeuwen-Gruitrode

Acht wandelaars - waarvan twee nieuwkomers - kwamen vandaag opdagen voor de wandeling van Okra Meeuwen. Er werd gewandeld richting Luttelmeeuwen tot aan de grens met Ellikom om daarna via de industriezone terug te keren. En het zonnetje was van de partij.

79 weekendongevallen in de provincie

Maandag 15 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze 79 ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 27 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Hubert Schreurs overleden

Maandag 15 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Hubert Schreurs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 8 februari overleed de uit Neerglabbeek afkomstige Hubert Schreurs, de weduwnaar van Mia Hanot. Hij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Niel-bij-As. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Quote: vluchtelingencrisis

Zondag 14 februari 2016
Vandaag gelezen
"De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat, maar ze is toch al voldoende complex om opiniemakers en politici van uiteenlopende landen en stromingen stilaan tot radeloosheid te brengen."
Etienne Vermeersch, hoogleraar emeritus filosofie, in De Standaard

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Vanhees overleden

Vrijdag 12 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lena Vanhees overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Lena Vanhees overleden, de echtgenote van Jaak Verheyen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

58 zonnepanelen van dak gestolen

Donderdag 11 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Onbekenden hebben 58 zonnepanelen gestolen van het dak van voetbalclub Groen Star Beek in Bree. De politie Noordoost Limburg is op zoek naar eventuele getuigen.

Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg

Donderdag 11 februari 2016
Oudsbergen - Veroordeeld voor inbraken in N.-LimburgVeertig maanden celstraf: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een Nederlander die tussen november 2014 en juli 2015 een reeks inbraken pleegde in Noord-Limburg. De twintiger werd eerder in Nederland al verscheidene keren veroordeeld wegens diefstal. Hij was pas uit de gevangenis ontslagen toen hij in Noord-Limburg begon toe te slaan. Aan de benadeelden moet hij in het totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)
De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht

Tien gevallen van vluchtmisdrijf

Donderdag 11 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 26 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 8% ) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Limburgers vaker langdurig ziek

Woensdag 10 februari 2016
Limburgse werknemers zijn vaker langdurig ziek dan hun collega's in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het sociaal secretariaat SD Worx. Volgens hun berekeningen zit een recordaantal mensen langer dan 1 maand ziek thuis. "Enerzijds zijn er in Limburg meer arbeiders in de werkende populatie in vergelijking met de andere provincies. Daarnaast zijn er ook meer oudere werknemers. Beide factoren verklaren een hoger verzuim", aldus Tony Swinnen van SD Worx. "Anderzijds zijn de transportsector en de menselijke gezondheidszorg in Limburg zwaar vertegenwoordigd. In die sectoren wordt algemeen een hoger verzuim opgetekend."

Geit gearresteerd

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase politie heeft in de deelstaat Chhattisgarh een geit gearresteerd wegens grazen op een verkeerde plek, zo meldt "The Hindu". De geit was al meerdere malen het gazon van een rechter binnengedrongen en had planten en bloemen opgegeten. De eigenaar van de geit had meerdere waarschuwingen gekregen. De geit werd snel weer vrijgelaten, maar haar eigenaar zal worden voorgeleid. Lang niet iedereen in de deelstaat is blij met de actie van politie en justitie, aldus "The Hindu".(Bron: ii.nl)
Het sterftecijfer in Limburg lag in 2014 (het laatste gekende cijfer) met 7,41 per duizend inwoners het laagst in Noord-Limburg. In Zuid-Limburg met 9,08 per duizend inwoners lag dit het hoogst. In het Maasland bedroeg het sterftecijfer 7,64 per duizend inwoners, in West-Limburg 7,80 en in Midden-Limburg 8,01.

Getroffen door een ruimtesteen

Maandag 8 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een wel heel mysterieuze dood: zondag zou een man om het leven zijn gekomen nadat een schoolgebouw waarin hij op dat moment was, werd getroffen door een meteoriet. Als dit klopt, is het voor het eerst in 200 jaar dat iemand om het leven komt door ruimtepuin.
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantal lichtjes gestegen

Zaterdag 6 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Op 1 januari  jongstleden telde Meeuwen-Gruitrode 13.079 inwoners. Dat zijn er 56 meer dan een jaar geleden.

Lambert Schroyen overleden

Zaterdag 6 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lambert Schroyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is de uit Gruitrode afkomstige Lambert Schroyen overleden, de weduwnaar van Agnes Delbroek. Hij was 89 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opoeteren.
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.

Germaine Flipkens overleden

Vrijdag 5 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Germaine Flipkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is gisteren Germaine Flipkens overleden, de echtgenote van Bèr Paulussen. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Inloophuis voor chronisch zieken

Vrijdag 5 februari 2016
Oudsbergen - Inloophuis voor chronisch ziekenZoomAn de Markt 25 in Peer opende recent inloophuis 'De Kolibrie' zijn deuren. De Kolibrie is een plek waar mensen terecht kunnen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte. Dit zowel voor de persoon die zelf geconfronteerd wordt met een aandoening als zijn / haar naasten. Het werkingsgebied van het inloophuis is Noord Limburg. De medewerkers en vrijwilligers in De Kolibrie bieden een luisterend oor, informatie en opvang. Je kan er dagelijks terecht voor een gesprek met lotgenoten, een workshop of een andere activiteit. Het aanbod is gratis en is terug te vinden op de website: www.inloophuisdekolibrie.be
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Klaslokalen ontruimd na brandje

Donderdag 4 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

Deze voormiddag werden de klassen van basisschool De Lettertuin in Opglabbeek ontruimd omdat in één van de klaslokalen een brandje was ontstaan. Vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting had er een lamp vuur gevat. De kinderen werden tijdelijk opgevangen in de refter van de school. 

Zware straf voor overvaller

Donderdag 4 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Zware straf voor overvaller

Meeuwen-Gruitrode

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een twintiger tot veertig maanden celstraf veroordeeld omdat hij in de zomer van vorig jaar een overval pleegde op krantenwinkel 'De Kiosk' in Meeuwen-Gruitrode en op apotheek Monnens in Opglabbeek. In 'De Kiosk' maakte hij zo'n 4.200 euro buit, in de apotheek 1.500 euro. (PG)

Vijf ongevallen met doden

Donderdag 4 februari 2016

Meeuwen-Gruitrode

In de politiezone Noordoost Limburg, waartoe Meeuwen-Gruitrode behoort, zijn in 2015 212 ongevallen met lichamelijk letsel gebeurd. Bij vijf ongevallen waren er dodelijke slachtoffers te betreuren.

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).

Nieuwe voorzitter ondernemersclub

Donderdag 4 februari 2016
De Ondernemingsclub Bocholt, Peer & Meeuwen-Gruitrode heeft een nieuwe voorzitter. Het is Patrick Vanhees van bouwbedrijf Vanhees uit Meeuwen-Gruitrode. Hij volgt in die functie Leo Janssen van Wegenbouw Martin op.

Paul Kerfs overleden

Woensdag 3 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Paul Kerfs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Paul Kerfs overleden, de weduwnaar van Mia Bloemen. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats.

66 ongevallen op Limburgse wegen

Woensdag 3 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen  1 dode en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 9 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.  Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bertha Thielens overleden

Dinsdag 2 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Bertha Thielens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Bertha Thielens overleden, de weduwe van Jos Vandael. Zij was 75 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. Condoleren:condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Vier rijbewijzen ingetrokken

Dinsdag 2 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Vier rijbewijzen ingetrokken

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg, waartoe Meeuwen-Gruitrode behoort, heeft afgelopen een alcoholactie gehouden. 163 chauffeurs moesten een ademtest ondergaan.Vier bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Zij moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.
In januari is het aantal faillissementen in Limburg met 8,7 procent gestegen. Dat blijkt uit info van handelsinformatiekantoor Graydon.
Oudsbergen - Gratis naar lezing over 'Frietkotcultuur'ZoomMorgen - woensdag - vindt er een boeiende lezing plaats over onze Belgische 'frietkotcultuur'. Eddie Niesten vertelt er u alles over: de geschiedenis van de friet, de bereidingswijzen, anekdotes, schrijwijzen, en véél en veel meer. U kunt hier gratis naartoe in het Raadhuis in Lommel om 19.30 uur mits een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be, ten laatste morgen woensdag om 12.00 uur. De eerste vijf winnen een duo-ticket.

Drieduizend werkzoekenden minder

Dinsdag 2 februari 2016
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.000 werkzoekenden minder. Op 1 februari jongstleden waren er in onze provincie 33.000 werkzoekenden.

Philomène Roex overleden

Dinsdag 2 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Philomène Roex overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige Philomène Roex overleden, de weduwe van Adriaan Vandewaerde. Zij was 85 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Bree-Centrum.

Helena Paredis overleden

Maandag 1 februari 2016
Meeuwen-Gruitrode - Helena Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Helena Paredis overleden, de weduwe van Jan Klaps. Zij was 93 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. condoleren:condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen