Het overige nieuws

Meeuwen-Gruitrode - Opschorting van straf voor verpleegster

Meeuwen-Gruitrode

Een verpleegster uit Bree die verantwoordelijk was voor de dood van een bejaarde vrouw in een WZC in Genk heeft van de rechter in Tongeren opschorting van straf gekregen. De verpleegster had de vrouw op het toilet geplaatst maar was de vrouw vergeten van de wc te halen. De bejaarde was voorover gevallen en gestikt. (PG)

Frontale botsing: twee gewonden

Woensdag 31 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Opitterkiezel in Bree kwam het vanmiddag tot een frontale botsing tussen twee auto's. Daarbij raakten twee personen gewond.

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Robin Nijs

Woensdag 31 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Robin Nijs en Hanne Heynickx hebben de gewone commanditaire vennootschap Robin Nijs opgericht met zetel aan de Vredestraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw van gebouwen, het uitvoeren van metsel- en voegwerken én het ruimen van bouwterreinen.

Pierre Kesters overleden

Woensdag 31 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Pierre Kesters overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Wijshagen is maandag Pierre Kesters overleden, de echtgenoot van Josée Evens. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Freddy Pozdal overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Freddy Pozdal overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Freddy Pozdal overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Vrouw (37) omgekomen bij ongeval

Maandag 29 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Vrouw (37) omgekomen bij ongeval

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag werd op de Ringlaan in Overpelt de 37-jarige fietsster Heidi Luyten, afkomstig uit Meeuwen-Gruitrode, aangereden door een bestelwagen. Ze overleed aan de opgelopen verwondingen, nadat reanimatiepogingen hadden gefaald. Toen het ongeval gebeurde was de vrouw op weg naar haar werk in dienstencentrum Sint-Oda in Overpelt. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Oudsbergen - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)

Twee nieuwe spelers voor Nevok

Zondag 28 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Twee nieuwe spelers voor Nevok

Meeuwen-Gruitrode

Tweede provincialer Nevok Gruitrode kan volgend seizoen alvast rekenen op twee aanwinsten: Willem Hermans (Meeuwen) en Roy Gerits (Opitter).

Laatste zusters weg uit Wijshagen

Zondag 28 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

De laatste zusters die in het klooster aan de Kerkstraat in Wijshagen verbleven hebben Wijshagen verlaten. Zij zijn verhuisd naar woon- en zorgcentra. De congregatie van de Zusters van OLV van Zeven Weeën was 87 jaar actief in Wijshagen.
Oudsbergen - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat Zolder

Meeuwen-Gruitrode

Zaalvoetbalclub Meeuwen heeft Zolder geklopt met 5-0. Meeuwen staat zevende met 22 punten uit 15 wedstrijden.

17 goals in twee wedstrijden

Zondag 28 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - 17 goals in twee wedstrijden

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vandaag thuis Molenbeersel verslagen. Uitslag: 6-2. Wijshagen staat twaalfde in de stand met 25 punten uit 21 wedstrijden. Sporting Ellikom kreeg een pandoering van Dilsen VV: Ellikom ging met 9-0 de boot in en blijft laatste in de stand. Nevok Gruitrode ging deze namiddag met 0-2 winnen bij Eksel A en staat elfde in de stand met 19 punten uit 18 wedstrijden.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Oudsbergen - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Zaterdag 27 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen is vanavond, thuis tegen Achel VV, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. Meeuwen staat vierde in de stand met 33 punten uit 18 wedstrijden.

Louis Bomans overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Oudsbergen - Louis Bomans overledenDonderdag is de uit Meeuwen afkomstige Louis Bomans overleden, de echtgenoot van Hilda Engelen. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-129.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mia Vaesen overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mia Vaesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is de uit Wijshagen afkomstige Mia Vaesen overleden, de echtgenote van Zander Luys. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur)  plaats in de Sint-Michielskerk in Bree. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers aan de Cobbestraat. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Aangereden ree overleeft klap niet

Vrijdag 26 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen werd een ree aangereden. Het dier werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek maar kon helaas niet meer gered worden. Het verkeer blijft dé grootste boosdoener onder de binnengebrachte reeëin het Natuurhulpcentrum. De jongste vijf jaar werden er 1.195 reeën opgevangen. Zeker de helft was aangereden.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Oudsbergen - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Stroobants Air Travel failliet

Vrijdag 26 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Stroobants Air Travel uit Opglabbeek failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 februari ingediend worden.

Meeuwen-Gruitrode

Vierde provincialer Ellikom heeft een nieuwe trainer aangetrokken voor volgend seizoen. De keuze viel op Jurgen Damiaans.

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Auto beschadigd

Donderdag 25 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Aan de Sportlaan in Maaseik hebben onbekenden de auto van een inwoner van Meeuwen beschadigd. Het vandalisme is gisterenavond vastgesteld.

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Trainer Liekens verlaat Ellikom

Woensdag 24 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vierde provincialer Ellikom krijgt een nieuwe trainer. Trainer Stany Liekens verlaat eind dit seizoen de club.

Tegen geparkeerde vrachtwagen

Woensdag 24 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op 't Hasseltkiezel in Bree is vanochtend rond 1.10 uur een bromfietser tegen een geparkeerde vrachtwagen gebotst. Erwin B. (31) uit Bree liep daarbij verwondingen op.

Zwaargewond bij ongeval

Woensdag 24 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek raakten rond 13.30 uur twee auto's in een aanrijding betrokken. Agnes V. (76) uit Opglabbeek liep daarbij zware verwondingen op maar verkeerde niet in levensgevaar.

Lieske Heijlen overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Heijlen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Lieske Heijlen overleden, de weduwe van Lei Lemmens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Oudsbergen - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Mia Brebels overleden

Dinsdag 23 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Mia Brebels overleden, de weduwe van Toon Luyten. Zij was 90 jaar. Het afscheid heeft in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Twee rollen onderdak gestolen

Maandag 22 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op een werf aan de Weg naar Ellikom gingen onbekenden met twee rollen onderdak aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Oudsbergen - Verdachte van koperdiefstallen aangehoudenAfgelopen vrijdag is een 39-jarige vrouw uit Dongen (NL) door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze wordt ervan verdacht koperen afvoergoten van kerken gestolen te hebben.Dat meldde de politie Carma vandaag. Tussen 28 december en 3 januari zijn op verschillende plaatsen in en rondom de zone CARMA koperen afvoergoten van kerken gestolen. Het gaat in het totaal om dertien diefstallen en twee pogingen. Telkens werd de onderste twee meter van de afvoer losgemaakt en meegenomen. Dat was onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Omheiningssdraad gestolen

Zondag 21 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Omheiningssdraad gestolen

Meeuwen-Gruitrode

In de Heerstraat in Opglabbeek is omheiningsdraad gestolen. De draad lag in een tuin aan de achterzijde van een woning.

Verlies voor Nevok Gruitrode

Zondag 21 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Verlies voor Nevok Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vandaag met 1-2 verloren van AC Tervant en staat veertiende in de stand met 17 punten uit 17 wedstrijden.
KSK Meeuwen won met 0-4 bij Opitter. Meeuwen staat na 17 wedstrijden vierde in de stand met 32 punten. Sporting Ellikom speelde thuis 2-2 gelijk tegen Genk VV B en staat voorlaatste in de stand met 9 punten uit 20 wedstrijden.

Meeuwen-Gruitrode

In het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 6-5 verloren in Koersel. Meeuwen staat zevende in de stand met 19 punten uit 14 wedstrijden.

Wijshagen verliest in Neeroeteren

Zaterdag 20 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen verliest in Neeroeteren

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vanavond met 5-3 verloren in Neeroeteren en staat twaalfde in de stand. In 22 wedstrijden behaalde de club 20 punten.

Nieuwe bvba: ProjectIT

Zaterdag 20 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

ProjectIT: dat is de naam van de bvba die door Wendy Straetemans uit Meeuwen-Gruitrode werd opgericht. De bvba die zich onder meer inlaat met management- en IT-consulting en en de organisatie van congressen, beurzen en evenementen is gevestigd aan de Weg naar Opoetereren.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Toon Palmen overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Toon Palmen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen overleed donderdag Toon Palmen, de echtgenoot van Lizette Schreurs. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in UitvaartCentrum Opglabbeek.

Mathieu Martens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Oudsbergen - Mathieu Martens overledenDonderdag is de uit Gruitrode afkomstige Mathieu Martens overleden, de weduwnaar van Jeanne Grispen en de levenspartner van Elza Croimans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Bussels in Neeroeteren.

Meeuwen-Gruitrode

In Halle is een man uit Bree zwaargewond geraakt toen hij onder een elektriciteitskast van één ton belandde. Bij zijn aankomst in het ziekenhuis werd hij meteen geopereerd.

Isolatiemateriaal gestolen

Vrijdag 19 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op een bouwwerf aan de Weg naar As in Opglabbeek gingen dieven met isolatie- en ventilatiemateriaal aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Oudsbergen - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom
Oudsbergen - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Jan Palmers overleden

Donderdag 18 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jan Palmers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige Jan Palmers overleden, de weduwnaar van Madeleine Custers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Maasmechelen.

Mathilde Kerkhofs overleden

Donderdag 18 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mathilde Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is de uit Neerglabbeek afkomstige Mathilde Kerkhofs overleden, de weduwe van Paul Lambrichts. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diepenbeek-Centrum.

Maria Hilven overleden

Donderdag 18 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Maria Hilven overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige Maria Hilven overleden, de weduwe van Jean Clerdant. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Dief met buit onderschept

Dinsdag 16 januari 2018
In de Vrijheidslaan in Bree heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige bromfietser gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt.
De Breeënaar werd door een patrouille opgemerkt omdat zijn bromfiets geen nummerplaat had. Bovendien droeg de man grote spullen in zijn handen, wat het sturen bemoeilijkte. De politie merkte hem op toen hij de oprit van een woning in de Kerkstraat verliet. In de Vrijheidslaan werd hij aan de kant gehaald voor een controle.
De bromfietser had geen geldig rijbewijs (…) Het hele nieuwsbericht

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Vos uit wolvenklem bevrijd

Dinsdag 16 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Vos uit wolvenklem bevrijdZoom

Meeuwen-Gruitrode

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben een vos bevrijd uit een wolvenklem in Zutendaal. Het arme dier werd door een fietser aangetroffen in een veld. De vos sleepte zich voort met een reusachtige wolvenklem van 2 kg aan zijn poot. Het dier moest geopereerd worden. Twee tenen waren verbrijzeld en moesten geamputeerd worden. In eerste instantie leek dit voldoende, maar helaas zorgde een infectie voor grote problemen. De volledige poot van de vos infecteerde en een antibioticakuur mocht helaas niet baten. Daarom werd beslist het dier uit zijn lijden te verlossen. (foto Natuurhulpcentrum).
De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek beleefden gisteren een drukke ochtend. Er moest maar liefst vijf keer uitgerukt worden:vanuit Overpelt kwam er een oproep voor een aangereden ree. Verder werd onder meer een buizerd uit Peer naar het Natuurhulpcentrum overgebracht.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Martin Langers overleden

Maandag 15 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martin Langers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Martin Langers overleden, de echtgenoot van Henriette Snoekx. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

'Huis van Phil' nodigt uit

Maandag 15 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Komende woensdag 17 januari om 19.00 u. organiseert Huis van Phil in de Commanderij van Gruitrode een avond over Phil Bosmans. Gastheer Rick de Leeuw gaat met diverse gasten in gesprek over Phil Bosmans en de uitbouw van het Huis van Phil in zijn geboortedorp Gruitrode. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan alsnog in via mail naar cultuur[!]meeuwen-gruitrode.be of telefonisch op 089 85 59 46.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Genk 2-2

Zondag 14 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

In het zaalvoetbal heeft Meeuwen 2-2 gelijk gespeeld tegen ZVK A5 Genk. Meeuwen staat zevende in de stand met 19 punten uit 13 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Twee juwelendiefstallen

Zondag 14 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

In de Kruisstraat en de Begoniastraat in Opglabbeek is telkens ingebroken in een woning. Daarbij zijn zowel in de eerste als in de tweede woning juwelen gestolen.
Meeuwen-Gruitrode - Nevok  speelt gelijk tegen Lutlommel

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode speelde vandaag gelijk op het veld van Lutlommel. Uitslag: 1-1. Nevok staat twaalfde in de stand. Het sprokkelde 17 punten in 16 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor met 0-4 van Uikhoven en staat na 19 wedstrijden zeventiende in de stand met 8 punten. Wijshagen verloor thuis met 3-4 van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
De gewone commanditaire vennootschap Miri uit Peer, de bvba MVBB uit Opitter en de bvba PVBM uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Immo Van Baelen & Broekmans opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerende goederen, in de ruimste zin van het woord.

KSK Meeuwen wint van Paal

Zaterdag 13 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen wint van Paal

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Flandria Paal verslagen. Uitslag: 2-1.  KSK Meeuwen staat vierde in de stand met 29 punten uit 16 wedstrijden.
Sinds 16 oktober 2017 werken het parket van Limburg en politiezone CARMA samen onder een dak. Het gaat om een piloot- en proefproject waarbij integraal, onmiddellijk en rechtstreeks contact tussen parket en politie voor een efficiëntere en snellere behandeling van dossiers moet zorgen. Op die manier wil men het gevoel van straffeloosheid verminderen en een sterk signaal geven aan slachtoffers, verdachten en samenleving.
Ook de Justitiehuizen van Hasselt en Tongeren engageren zich voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Oudsbergen - Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)

Louis Clerix overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Louis Clerix overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Louis Clerix overleden, de echtgenoot van Lisette Loos. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Kurt Geelen stopt eind dit seizoen als trainer van RC Reppel. Hij gaat aan de slag bij Nevok Gruitrode.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Oudsbergen - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.

Oliespoor op Zuid-Willemsvaart

Dinsdag 9 januari 2018
Oudsbergen - Oliespoor op Zuid-WillemsvaartVandaag moest de brandweer uitrukken voor een oliespoor op de Zuid-Willemsvaart in Bree. Het spoor liep van het Tolhuisje aan de Kanaalkom tot aan de brug in Beek.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Dief betrapt in woning

Maandag 8 januari 2018
In een woning aan de Braekenweg in Bree is vandaag een dief betrapt door de bewoner. De dief, die er geld stal, kon echter ontkomen.

Meeuwen-Gruitrode

Vierdeprovincialer Wijshagen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Jente Vanhaen en Sander Rutten.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Oudsbergen - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Vijftien zomereiken vernield

Zondag 7 januari 2018
In de Mariahofstraat in Beek (Bree) hebben vandalen vijftien zomereiken vernield. De bomen werden in november aangeplant door de Rotaryclub Bree-Bocholt en Natuurpunt.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Zondag 7 januari 2018
Oudsbergen - Twee rijbewijzen ingetrokkenDe politie heeft gisteren van 16 tot 24 uur een verkeersactie gehouden in Bocholt, Meeuwen-Gruitrode, Bree en Kinrooi. 529 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Twee chauffeurs bliezen positief. Omdat het rijbewijs van één bestuurder niet geldig was, werd zijn auto in beslag genomen. Drie chauffeurs werden betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Gruitrode verliest van Reppel

Zondag 7 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verliest van Reppel

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanmiddag verloren van de leider in Tweede A, RC Reppel. Uitslag: 0-1. Nevok staat tiende met 16 punten uit 15 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor ook: tegen Uikhoven VC werd het thuis 0-4. Ellikom staat zeventiende met 8 punten uit 18 wedstrijden.
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen verliest van rode lantaarn

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond met 4-3 verloren op het terrein van rode lantaarn Standard Elen. KSK staat vierde in de stand en heeft na 15 wedstrijden 26 punten. Heidebloem Wijshagen verloor met 3-0 op het veld van K.F. Smeermaas en staat twaalfde met 22 punten uit 18 wedstrijden.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Serge Sleurs

Donderdag 4 januari 2018
Serge Sleurs uit Meeuwen-Gruitrode en Axelle Sleurs uit Overpelt hebben de bvba Serge Sleurs opgericht met zetel aan de Kruisstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van  de vennootschap behoren onder meer het verlenen van managementadvies en bijstand én het verlenen van management consulting diensten.
Oudsbergen - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Elisabeth Maggen overleden

Donderdag 4 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Elisabeth Maggen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is de uit Wijshagen afkomstige Elisabeth Maggen overleden, de weduwe van Pierre Ceulemans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning-kerk in Waterschei.

Verpleegster op het matje

Woensdag 3 januari 2018
Oudsbergen - Verpleegster op het matjeHet Openbaar Ministerie heeft vandaag een jaar celstraf met uitstel gevorderd tegen een verpleegster uit Bree. Zij had een bejaarde rusthuisbewoonster 's avonds op het toilet geplaatst maar haar daarna vergeten in bed te leggen. De bejaarde vrouw viel voorover en kwam om door verstikking.Ze werd pas 'morgens gevonden. De feiten gebeurden in een rusthuis in Genk.  Het verdict in deze zaak valt op 31 januari. (PG)

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.
Meeuwen-Gruitrode - Knobbelzwaan slachtoffer van vuurwerkZoom

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een zwaargewonde knobbelzwaan uit Maastricht opgevangen. Het dier werd het slachtoffer van het vuurwerk. In paniek is de grote watervogel beginnen rond te vliegen en is daarbij vermoedelijk tegen een draad gevlogen. Het gevolg daarvan is een wonde die zo uit een horrorverhaal komt. De huid van de nek scheurde volledig open en de luchtpijp en slokdarm kwamen helemaal bloot te liggen.Het medisch team schoot onmiddellijk in actie en slaagde erin de grote wonde zo goed als helemaal te hechten. De zwaan krijgt nu antibiotica en pijnstilling toegediend. De komende uren zullen cruciaal zijn. (foto Natuurhulpcentrum)

Twee voertuigen botsen

Dinsdag 2 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de hoek van de Kasteelstraat en de Weg naar As in Opoeteren raakten gisterenavond twee voertuigen in een aanrijding betrokken. S.M. (22) uit Opglabbeek reed in de richting van Opoeteren. Ter hoogte van het kruispunt met de Weg naar As kwam hij in aanrijding met het voertuig van V.J. (34) uit Meeuwen.
Oudsbergen - Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Alice Janssen overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Alice Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 26 december overleed de uit Meeuwen afkomstige Alice Janssen, de weduwe van Col Pirards. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring waarna haar urne werd bijgezet op de begraafplaats van Bree-Centrum.

6.942 dieren opgevangen

Maandag 1 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft in 2017 6.942 dieren opgevangen. Met als top 3: op nummer 1 de egel, de houtduif op 2 en de Turkse tortel staat op de derde plaats. De Europese dieren vertegenwoordigen met 5.906 stuks trouwens 85% van alle dieren die werden opgevangen; Daarnaast werden ook 1.036 exotische of tamme dieren omringd met de beste zorgen. Spectaculaire luipaarden, een ontsnapte geit of een gedumpte baard-agame, ze konden allemaal op de hulp van het Natuurhulpcentrum rekenen.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Koperdiefstallen bij kerken

Maandag 1 januari 2018
In Bree zijn afgelopen weekend de koperen regenafvoerbuizen van twee kerken gestolen. Hetzelfde gebeurde bij de kerken van Bocholt, Kauillle, Lozen en Reppel. Vorige week kwamen kerken in Genk, Opglabbeek en Overpelt al aan de beurt.

Rik Bosmans overleden

Maandag 1 januari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Rik Bosmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Rik Bosmans overleden, de weduwnaar van Lieve Westhof. Hij was 70 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tractor gestolen

Maandag 1 januari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Tijdens oudejaarsnacht is een tractor gestolen uit een hangar aan de Kuilenstraat in Beek (Bree).

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Oudsbergen - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen