Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Uyarco

Dinsdag 30 april 2019
Ozgurdalga en Onder Uyar, beiden uit Bilzen, hebben de bvba Uyarco opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord. Het gaat om een bouwfirma.

Nieuwe bvba: Deniz Immo

Dinsdag 30 april 2019
Dalga Holding uit Oudsbergen heeft de bvba Deniz Immo opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord. Doel van de vennootschap: de uitbating van recreatiemogelijkheden en alles wat daarmee in verband staat zoals onder meer de uitbating en verhuring van weekendverblijven, hotels, motels en restaurants.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag bouwbedrijf A.B.L uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 mei ingeidiend worden.

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.

Eddy Bloemen overleden

Dinsdag 30 april 2019
Oudsbergen - Eddy Bloemen overledenGisteren is Eddy Bloemen overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Drugslab ontdekt in hoeve

Dinsdag 30 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend werd in een hoeve aan de Nijverheidsstraat in As een (amfetamine)labo ontdekt. Er waren eveneens aanmaakproducten voor de synthetische drugs aanwezig. Een grote hoeveelheid drugsafval (meer dan 2 ton), werd aangetroffen. Dit afval stond klaar om gedumpt te worden. De bewoners, twee vrouwen, werden gearresteerd. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren en aangehouden. De aanwezige paarden en honden werden door de inspectie voor dierenwelzijn in beslag genomen en (…) Het hele nieuwsbericht

Drie diefstallen

Dinsdag 30 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg vandaag melding van drie diefstallen in Genk. Aan de parking van een horecazaak op de Schietboomstraat is een auto gestolen. In de kantine van een sportclub aan de Gouverneur Alex Galopinstraat is geld gestolen. Uit een tuinhuis aan de Resadastraat zijn tuinmeubels gestolen.

Auto's en motorfiets botsen

Dinsdag 30 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur raakten in Bree twee auto's en een motorfiets in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 27-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As kwam het gisterennamiddag rond 16.45 uur tot een aanrijding tussen twee voertuigen. Een man en een vrouw, beiden 23 jaar en uit Dilsen-Stokkem, raakten daarbij gewond.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Oudsbergen - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)

Kopergeleiders van dak gestolen

Maandag 29 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Van het dak van een bedrijf op de Mondeolaan in Genk werden kopergeleiders gestolen. Uit een werfkeet op de Hengelhoeflaan werden een stroomgenerator, een waterpomp en een compressor gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld.

Dronken mannen stelen fietsen

Maandag 29 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagmiddag rond 12.25 uur kreeg Politie CARMA een oproep voor drie dronken personen die voor overlast zorgden in de omgeving van de Koerweg in Genk. Omwonenden zagen hoe het drietal vernielingen aanbracht aan een infopaal van DE LIJN op de Vogelsberg. Een buschauffeur van DE LIJN weigerde hen de toegang tot de lijnbus. Vervolgens verplaatste het trio zich naar een woning op de Vogelsberg en ontvreemdde er drie fietsen. Een patrouille van Politie CARMA kon het drietal arresteren op de Evence (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Meeuwen - Atomix 30-25

Maandag 29 april 2019
In het handbal heeft Meeuwen Atomix verslagen met 30-25. Aan de rust was de stand 13-14.
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft verhuurbedrijf Kranaka uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 14 mei ingediend worden.
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.
Oudsbergen - Eindronde: Kabouters spelen gelijkIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende  stijgers) heeft Kaouters Opglabbeek 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Diepenbeek.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Botsing op Bosbessenpleintje

Zondag 28 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1.30 gebeurde er een verkeersongeval op het Bosbessenpleintje in Opoeteren. Daar botsten twee auto's.
Oudsbergen - Eindronde: Gruitrode klopt ZutendaalIn de eindronde van tweede provinciale (bijkomende dalers) heeft Nevok Gruitrode Zutendaal VV A verslagen met het kleinste verschil. Uitslag: 1-0.

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bow Scooters

Zaterdag 27 april 2019
Joeri Nauwelaers uit Peer en Franky Evens uit Oudsbergen hebben de bvba Bow Scooters opgericht met zetel aan de Leemstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en detailhandel in en onderhoud en reparatie van motorfietsen en fietsen én computerconsultancy activiteiten.

Nieuwe bvba: Dalga Immo

Zaterdag 27 april 2019
Dalga Holding uit Oudsbergen heeft de bvba Dalga Immo opgericht. De maatschappelihke zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Industrieweg-Noord. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Twee gewonden op E314

Vrijdag 26 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Genk kwam het deze namiddag rond 16.30 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbj vielen twee gewonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer in de richting van Lummen moest enige tijd over één rijstrook verlopen.

Voetganger (78) aangereden

Vrijdag 26 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Wildekastanjelaan in Genk werd gisterennamiddag een voetganger aangereden door een auto. De 78-jarige man uit Genk raakte gewond.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Oudsbergen - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Geld en boormachine gestolen

Donderdag 25 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Jan Matthijs Winterslaan in Genk maakten inbrekers geld en een boormachine buit. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Nieuws van Brunhilde

Donderdag 25 april 2019
Oudsbergen - Nieuws van BrunhildeZoomBrunhilde, een bruine kiekendief, die vorig jaar revalideerde in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en vrijgelaten werd met een zendertje op haar rug, is aan haar terugkeer bezig. Ze bracht de winter door in de buurt van een moerasgebied in Mali. Gezien het beperkte bereik van het gsm-netwerk in Mali, hoorden we vaak weken lang niets van haar. Het Natuurhulpcentrum begon zich zorgen te maken, want voor een kiekendief is Mali toch een gevaarlijke plaats. Droogte, voedselgebrek, jacht, (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Eindronde: Opglabbeek - Diepenbeek 2-2In de eindronde van derde provinciale eindigde de wedstrijd Kabouters Opglabbeek - Diepenbeek op 2-2.

Frans Severs overleden

Dinsdag 23 april 2019
Oudsbergen - Frans Severs overledenVrijdag is Frans Severs overleden, de echtgenoot van Alice Schmit. Hij was 83 jaar.Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank heeft een Genkenaar tot 24 maanden cel en een boete van 800 euro veroordeeld omdat hij een parkeerwachter had overvallen. De man werd ook vervolgd voor twee andere diefstallen.

Fietser (38) gewond bij botsing

Dinsdag 23 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 6.15 uur botsten een auto en een 38-jarige fietser uit Bilzen in Caetsbeek in Genk. De fietser raakte daarbij gewond.

Twee sluikslachters betrapt

Dinsdag 23 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een hercontrole in kader van de dierenwelzijnswet betrapte Politie CARMA dinsdagnamiddag op de Hengelhoefstraat in Genk twee personen op sluikslachting. Ze waren twee geiten aan het slachten in zeer onhygiënische omstandigheden. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid kwam ter plaatse en vernietigde de kadavers. Op hetzelfde adres werden ook 25 geiten in beslag genomen. De sluikslachters kunnen zich verwachten aan een proces-verbaal.

Stasia Mikietyn overleden

Dinsdag 23 april 2019
Oudsbergen - Stasia Mikietyn overledenVrijdag is Stasia Mikietyn overleden, de echtgenoot van Mathieu Vandeurzen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Guy Snykers overleden

Dinsdag 23 april 2019
Oudsbergen - Guy Snykers overledenZondag is Guy Snykers overleden, de echtgenoot van Marleen Cuppens. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode.

Mia Jeunen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Oudsbergen - Mia Jeunen overledenVrijdag is Mia Jeunen overleden, de weduwe van Jean Peeters. Zij was 89 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (13.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen wint in SchotenZaalvoetbalclub Meeuwen heeft in Schoten gewonnen met 1-4. Aan de rust was de stand 0-2.

Weg met aanhangwagen

Maandag 22 april 2019
In Gierenshof in Genk is een aanhangwagen gestolen aan een woning. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur ging op de Westerring in Genk een auto over de kop. De bestuurster, een 24-jarige vrouw uit Genk, is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.
In de Klotstraat in Genk reed zondagochtend rond 0.45 een auto tegen een verlichtingspaal. Daarbij is een 34-jarige vrouw uit Zonhoven gewond geraakt.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Oudsbergen - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Woningbrand

Zondag 21 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - WoningbrandAfgelopen nacht rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan de Zaveldriesstraat in Genk. Het vuur was snel geblust. De brandoorzaak is niet gekend.
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Zaterdag het 12de Repair Café

Zondag 21 april 2019
Oudsbergen - Zaterdag het 12de Repair CaféZoomKom je ook naar het 12de Repair Café op zaterdag 27 april van 14-17 u. in ’t Heem in Meeuwen? De herstellers van elektro-apparaten, van multi-media apparaten, van kleding , van fietsen zijn er dan weer. Er is weer de goed gevulde weggeefhoek waar je nog bruikbare zaken kunt afgeven voor anderen of zelf iets vinden dat je nog een tweede leven wil geven. Gasten zijn, nu het voorjaar zich aandient, de mensen van Velt met info en diverse planten, onze compostmeesters en de tuinders uit de (…) Het hele nieuwsbericht

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Oudsbergen - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Truike Maggen overleden

Zaterdag 20 april 2019
Oudsbergen - Truike Maggen overledenIn WZC Het Park in Neeroeteren is woensdag de uit Gruitrode afkomstige Truike Maggen overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Martin Heymans. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neeroeteren. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.
Oudsbergen - Nieuwe berberaap in NatuurhulpcentrumZoomEr verblijft een nieuwe aap in het Natuurhulpcentrum. Berberaap Tina werd door een particulier gehouden in een aftandse kooi in Aarlen. Het trieste verhaal begint 14 jaar geleden, toen werd aapje Tina door haar eigenares meegebracht uit Frankrijk. Het berberaapje zou afkomstig zijn van een dierenpark dat het dier wilde euthanaseren. Omdat de dame in kwestie vroeger in Marokko ook nog apen als huisdier had, besloot ze Tina op te vangen. Tina kreeg een kooi langs haar buitenverblijf op het platteland van (…) Het hele nieuwsbericht

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Meisje en man gewond

Vrijdag 19 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.50 uur is een 11-jarig meisje uit Genk gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto in de Nieuwstraat in Genk. Op de H. Fordlaan botste deze namiddag een auto met aanhangwagen tegen de vangrail. Daarbij raakte een 56-jarige Genkenaar gewond.

Autoradio's gestolen

Vrijdag 19 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Evence Coppéelaan in Genk. De buit bestaat onder meer uit autoradio's, navigatiemiddelen en geld. Uit een kantine aan de Steenbeekstraat zijn twee parasols gestolen.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Oudsbergen - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

12,3 procent sociale huurwoningen

Donderdag 18 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn 12,3 procent van alle woongelegenheden sociale huurwoningen. In heel Limburg gaat het om 5,6 procent.

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Oudsbergen - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

13 transmigranten ingerekend

Donderdag 18 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de omgeving van de Henri Esserslaan in Genk zijn deze voormiddag 13 personen gevat die uit een vrachtwagen sprongen. Een vrachtwagenchauffeur die vanuit Luik onderweg was naar een bedrijf in Genk hoorde op de autostrade verdachte geluiden in zijn oplegger. Hij contacteerde meteen de politie. De vrachtwagen bevond zich op dat moment op enkele kilometers van Genk. Toen de chauffeur omstreeks 9.30 uur halt hield in de Henri Esserslaan in Genk zag hij dat een tiental verstekelingen uit de zijwand van de (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (23) gewond bij ongeval

Donderdag 18 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree gebeurde deze namiddag een verkeersongeval waarbij één auto betrokken was. Een 23-jarige vrouw uit Bocholt raakte daarbij gewond.

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Marjet Haels nieuwe voorzitter ORBITMarjet Haels uit Bree is de nieuwe voorzitter van ORBIT, een vzw die zich onder meer inzet voor een rechtvaardig migratiebeleid en de effectieve aanpak van racisme. Zij studeerde in 1975 studeerde af als maatschappelijk werkster om nadien enkele jaren te werken in de Bijzondere Jeugdzorg. Van 1981 tot 1996 woonde en werkte ze in Brazilië. Ze leefde er samen met en in basisgemeenschappen en werkte met hen aan gemeenschapsvorming en ondersteunde hun vrouwen- en jongerenwerkingen. Terug in België, (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.
Oudsbergen - KSK Meeuwen heeft beste defensieKSK Meeuwen slikte afgesloten seizoen slechts 21 tegengoals, goed voor de beste defensie in het provinciaal voetbal.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)

Jan Schreurs overleden

Dinsdag 16 april 2019
Oudsbergen - Jan Schreurs overledenZondag is Jan Schreurs overleden, de echtgenoot van Angelika Kosten. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaarrtCentrumOPglabbeek.

Voetganger (61) aangereden

Maandag 15 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Duinenlaan in Genk is een 61-jarige voetganger uit Genk gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.45 uur.

Thieu Bergmans overleden

Maandag 15 april 2019
Oudsbergen - Thieu Bergmans overledenIn WZC Pallieter in As is vrijdag Thieu Bergmans overleden, de echtgenoot van Anny Schrooten. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat 26 in Bree.

Kabouters spelen eindronde

Zondag 14 april 2019
Oudsbergen - Kabouters spelen eindrondeKabouters Opglabbeek, Grimbie 69, As-Niel en Genk VV spelen de eindronde in derde provinciale B.
In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen met 29-27 verloren in Merksem. Aan de rust was de stand 15-15.

Fikse buit bij inbraken

Zondag 14 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Peersediefweier in Genk is vandaag een woninginbraak vastgesteld. Een laptop, een autosleutel en de auto werden gestolen. In een woning aan de Klotstraat zijn drie gitaren, een computerconsole, een laptop, een tablet en geld gestolen. In de Plattewijerstraart gingen onbekenden met een laptop aan de haal.

Tegen paal: twee gewonden

Zondag 14 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bruglaan en de Rode Kruislaan in Bree botste zondagochtend rond 5.15 uur een wagen tegen een verlichtingspaal. Een 27-jarige man uit Kinrooi en een 40-jarige man uit Tremelo raakten gewond
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond rond 22.20 uur kwam op de Transportlaan in Genk een vrachtwagen tegen een bedrijfshal terecht. De bestuurder zat gekneld in de vrachtwagen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de 42-jarige man uit Tubeke kon geen hulp meer baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. Een verkeersdeskundige onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van RC PeerKSK Meeuwen heeft vandaag verloren van Racing Peer. Uitslag: 2-1. Nevok Gruitrode versloeg Anadol met 4-0. Ook Louwel won: het versloeg Molenbeersel met 1-5. Kabouters Opglabbeek speelde thuis 3-3 gelijk tegen Mechelen-aan-de-Maas B. Sporting Ellikom verloor met 2-0 van Neeroeteren en Heidebloem Wijshagen verloor met 2-0 van Wiemismeer. 

Zaalvoetbal: Wellen-Meeuwen 3-5

Zaterdag 13 april 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Wellen-Meeuwen 3-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen gewonnen in Wellen. Uitslag: 3-5.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Oudsbergen - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...

Pletwals in brand

Zaterdag 13 april 2019
Op de Opglabbekerzavel in Genk is gisterenavond de cabine van een pletwals uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen gestolen

Vrijdag 12 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Voskensstraat in Genk gingen onbekenden met een fiets aan de haal. Aan een appartementsgebouw aan de Torenstraat is een fiets ontvreemd.

Twee gewonden bij aanrijding

Vrijdag 12 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lillerbaan in Bocholt raakten vanochtend rond 7 uur twee wagens in een aanrijding betrokken. Een 31-jarige vrouw uit Bocholt en een 24-jarige man uit Maaseik liepen daarbij verwondingen op.

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (72) gewond bij val

Donderdag 11 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Bocholterstraat in Bree is woensdagavond rond 17 uur een 72-jarige man uit Bocholt ten val gekomen met zijn motorfiets. De man liep daarbij verwondingen op.

Nieuwe bvba: Dalga Holding

Woensdag 10 april 2019
Ozgurdalza uit Bilzen heeft de bvba Starter Dalga Holding opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Opglabbeek. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het toestaan van leningen en het opnemen van bestuursmandaten in ondenemingen en vennootschappen.

Opglabbeek klopt Bokrijk

Woensdag 10 april 2019
Oudsbergen - Opglabbeek klopt BokrijkKabouters Opglabbeek heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Bokrijk Sport gewonnen met 2-0. Kabouters Opglabbeek staat derde in de stand.

Veroordeeld voor aanmaken speed

Woensdag 10 april 2019
Oudsbergen - Veroordeeld voor aanmaken speedEen man uit Kinrooi en een Nederlander hebben bij verstek elk vier jaar cel en een boete van 6.000 euro gekregen voor het aanmaken van speed. Dat gebeurde in een woning aan de Heerstraat  in Meeuwen-Gruitrode. De rechtbank heeft de onmiddellijke aanhouding van het duo bevolen.(PG)

Oneerlijke verkoopster

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje moest een vrouw plaatsnemen die als verkoopster meerdere keukentoestellen stal van haar werkgever in Bree en die te koop aanbood op tweedehandssites. Ze had nochtans een nettoloon van 1.900 euro. Op 8 mei weet zij welke straf zij krijgt. (PG)

Wietplantage ontdekt in huurhuis

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage ontdekt in huurhuisIn een huurhuis aan de Niskensstraat in Gerdingen (Bree) heeft de politie vandaag een wietplantage ontdekt. De plantage was ingericht op de bovenverdieping.

Baby naar ziekenhuis

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.15 uur gebeurde er een kop-staartbotsing in de Bergbeemdstraat in Genk. Een baby van twee maanden werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Oudsbergen - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht

Monke Zwakhoven overleden

Woensdag 10 april 2019
Oudsbergen - Monke Zwakhoven overledenOp 3 pril overleed Monke Zwakhoven, de echtgenoot van Lies Bergmans. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.
Oudsbergen - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Juwelendiefstal in appartement

Dinsdag 9 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen gisterennamiddag binnen in een appartement aan de Winterslagstraat in Genk. Zij gingen er met juwelen en geld aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk botsten deze voormiddag rond 10.30 uur twee auto's. Een 53-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Gisterenavond rond 18.30 uur is een 42-jarige man gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de André Dumontlaan.

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Oudsbergen - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Anneke Coninx overleden

Dinsdag 9 april 2019
Oudsbergen - Anneke Coninx overledenIn Leopoldsburg overleed zaterdag Anneke Coninx, de echtgenote van Christ Creemers. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Thieu Van Mierlo overleden

Dinsdag 9 april 2019
Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Thieu Van Mierlo overleden, de levensgezel van wijlen Gisela Wacker en de vriend van Yvette Vermeersch. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Bertha Vandyck overleden

Dinsdag 9 april 2019
Oudsbergen - Bertha Vandyck overledenZondag overleed Bertha Vandyck, de weduwe van Raymond Nauts. Zij was 92 jaar. Een herdenkingstoespraak zal vrijdag (11 uur) gehouden worden in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Houthalen-Oost.

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Oudsbergen - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Kerkuil bevrijd

Maandag 8 april 2019
Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een uil opgevangen die vandaag verstrikt geraakte in een net van één van de galmgaten van de kerk van Lauw (Tongeren). De uil was er verstrikt in een net dat duiven uit de kerktoren moet houden.

Autodiefstal

Maandag 8 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Jagersdreef in As is vanochtend een auto gestolen. De wagen stond geparkeerd aan een huis.

Henri Martens overleden

Maandag 8 april 2019
Oudsbergen - Henri Martens overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Henri Martens overleden, de echtgenoot van Betsy Kesters. Hij was 86 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Annie Vrolijks overleden

Maandag 8 april 2019
Vrijdag overleed de uit Reppel, afkomstige Annie Vrolijks, de weduwe van Jef Simons. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
In eerste provinciale van het volleybal heeft Overpelt A Kinrooi verslagen met 3-1. Overpelt Bwon met 1-3 in Bocholt.
In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen van I. Hasselt verloren met 24-25. Meeuwen staat negende in de stand.
Oudsbergen - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

Man (57) gewond bij botsing

Zondag 7 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.10 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Tennislaan en de Vennestraat in Genk. Een 57-jarige Genkenaar werd daarbij gewond.
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint van LutlommelKSK Meeuwen heeft vandaag Lutlommel verslagen met 3-0. Nevok Gruitrode ging bij Maasland NO winnen met 0-1. Heidebloem Wijshagen verloor met 0-4 van Neeroeteren. Sporting Ellikom versloeg Rekem met 3-2. Eendracht Louwel stuurde Opitter wandelen met 6-0.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Oudsbergen - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

Auto volledig uitgebrand

Zondag 7 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een auto uitgebrand in de Loofstraat in Genk. Mogeijk gaat het om opzettelijke brandstichting. Het gerechtelijk labo en een branddetectiehond kwamen ter plaatse voor onderzoek.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Huy

Zaterdag 6 april 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt HuyIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Inter Huy verslagen met 4-3. Meeuwen staat vijfde in de stand.

Afvalbrand door gisting

Zaterdag 6 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Afvalbrand door gistingAfgelopen nacht vatte huishoudelijk afval vuur bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Geleenstraat in Genk. De brand werd veroorzaakt door gisting.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Rienne Driesen overleden

Zaterdag 6 april 2019
Oudsbergen - Rienne Driesen overledenOp 1 april overleed Rienne Driesen. Zij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Lucien Londotstraat in Genk is een wietplantage met 800 plantenontdekt. De politie kwam de plantage op het spoor dankzij telefoontaps.

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Oudsbergen - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.
Bij een verkeersactie van de politie en de Vlaamse belastingdienst in Genk en Oudsbergen is voor 6.189 euro aan openstaande verkeersbelasting geïnd. Tijdens de actie zijn onder meer ook zestien onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Drie motorfietsen gestolen

Vrijdag 5 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Schemmersberg in Genk zijn drie motorfietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dief betrapt in bedrijf

Vrijdag 5 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag ontving Politie CARMA een melding van een verdacht persoon in een leegstaand bedrijfsgebouw aan de Essenlaan in Genk. De verdachte zou er koperen kabels en enkele binnendeuren aan het klaarleggen zijn. De politie ging meteen op zoek in het gebouw en arresteerde er een 46-jarige Hasselaar. De man is gekend bij de politiediensten en had nog twee bevelen tot gevangenneming openstaan. Hij kreeg onmiddellijk een dagvaarding mee via snelrecht en werd overgebracht naar de gevangenis.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Twee verkeersongevallen

Donderdag 4 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.10 uur botsten een vrachtwagen en een auto op de Transportlaan in Genk. Een 21-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Op de Westerrig is vanmiddag roind 12.20 uur een auto tegen een brugpijler beland. Daarbij raakte een 38-jarige vrouw uit Genk gewond.

344 hardrijders betrapt

Donderdag 4 april 2019
De politiezone Carma heeft gisteren tijdens de flitsmarathon 344 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden 3.803 voertuigen.

Straf met uitstel voor messteek

Donderdag 4 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Straf met uitstel voor messteekVijf jaar cel met uitstel onder voorwaarden: dat is de straf die een zestiger uit Bree kreeg omdat hij zijn zoon met een mes in de buik stak. De feiten dateren van 26 september 2016. Aan zijn zoon moet de vader alvast 3.500 euro schadevergoeding betalen. De uiteindelijke schadevergoeding moet nog begroot worden. (PG)

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Oudsbergen - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Oudsbergen - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht

Kabouters spelen gelijk

Woensdag 3 april 2019
Oudsbergen - Kabouters spelen gelijkKabouters Opglabbeek werkte vanavond zijn inhaalwedstrijd af op het veld van Calcio Genk. Uitslag: 1-1.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Auto gestolen in Tijmstraat

Woensdag 3 april 2019
In de Tijmstraat in Oudsbergen is een auto gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Schaap in beslag genomen

Woensdag 3 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide aan de Nieuwdorpstraat in Genk is deze namiddag een verwaarloosd schaap in beslag genomen. Het onverzorgde dier was vastgebonden aan een stalen pin. Er was geen onderdak en geen eten of drinken voorzien. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder vangt het dier voorlopig op.

Ford Focus gestolen

Woensdag 3 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking in de Kattevennen in Genk is een Ford Focus gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Raymond Booms overleden

Woensdag 3 april 2019
Oudsbergen - Raymond Booms overledenGisteren is in Neerglabbeek de uit Meeuwen afkomstige Raymond Booms overleden. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de begraving op de begraafplaats van Neerglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Dertiger opgepakt

Woensdag 3 april 2019
Een patrouille van de politiezone Maasland heefrt gisterenavond rond 18 uur een 35-jarige man uit Oudsbergen aangetroffen in de Tipstraat in Opoeteren. Hij moet nog een celstraf uitzitten en is naar de gevangenis in Hasselt gebracht.

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Oudsbergen - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)

Lambert Rutten overleden

Woensdag 3 april 2019
Oudsbergen - Lambert Rutten overledenZaterdag is de uit Opglabbeek afkomstige Lambert Rutten overleden, de echtgenoot van Nelly Klönhammer. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Michel Jansen overleden

Woensdag 3 april 2019
Oudsbergen - Michel Jansen overledenZaterdag is Michel Jansen overleden, de echtgenoot van Lena Evens. Hij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 23.30 uur is een auto in de gracht beland op de Europalaan in As. Daarbij zijn twee gewonden gevallen: een 25-jarige man uit Maaseik en een 18-jarige jongeman uit Dilsen-Stollem. Eén van hen moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden.
Oudsbergen - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht

Gsm's en bankkaarten gestolen

Dinsdag 2 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmidag hebben dieven in een woning aan de Reinpadstraat in Genk twee gsm's en enkele bankkaarten gestolen.
Oudsbergen - Verbrande slechtvalk opgevangenZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een verbrande slechtvalk opgevangen. "Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat we vanuit het Nederlandse Heerlen een verbrande slechtvalk binnenkregen. Op het daar gelegen industrieterrein worden in een hoge toren gassen verbrand, met telkens een steekvlam als resultaat. Hoogstwaarschijnlijk vloog de roofvogel, een mannetje, net op dat moment boven de toren, en raakten zijn vleugels door de vlam verschroeid", is te horen in het Natuurhulpcentrum.  (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Bestraft voor parkeren op landbouwgrondEen boete van 3.000 euro waarvan 2.250 euro met uitstel. Die straf kregen een landbouwer en een transportfirma die als tussenpersoon fungeerde omdat zij 200 Hongaarse vrachtwagens op een stuk landbouwgrond in Opglabbeek lieten parkeren. De winsten die zij daarmee maakten werden verbeurd verklaard. (PG)
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Algemeen Aannemer MR Building uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 april ingediend worden.

Jan Aendekerk overleden

Dinsdag 2 april 2019
Oudsbergen - Jan Aendekerk overledenZaterdag is de uit Gruitrode afkomstige Jan Aendekerk overleden, de echtgenoot van Marieke Hruza. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg (Peer). Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Henri Berger overleden

Dinsdag 2 april 2019
Zondag is Henri Berger overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Michel Jansen overleden

Maandag 1 april 2019
Zaterdag is Michel Jansen overleden, de echtgenoot van Lena Evens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Weg met leeggoed

Maandag 1 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een winkel in de Gieterijstraat in Genk gingen onbekenden met leeggoed aan de haal. De diefstal is afgelopen weekend gepleegd.

Man aangehouden bij trouwstoet

Maandag 1 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een trouwstoet op de Westerring in Genk zorgde voor een hinderlijke en gevaarlijke situatie. De feestvierders bemoeilijkten de tussenkomst van de politie. Een twintiger werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Zaterdagnamiddag ronds 17 uur werd het verkeer op de Westerring in de richting van Opglabbeek gehinderd door een trouwstoet die stilstond op de rechterrijstrook. Op het moment dat de politie toekwam stak een deelnemende bestuurder de stoet voorbij via de pechstrook en vuurde daarbij zes (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Oudsbergen - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen