Het overige nieuws

Oudsbergen - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Nelly Plessers overleden

Dinsdag 31 december 2019
Oudsbergen - Nelly Plessers overledenZondag in de uit Kaulille afkomstige Nelly Plessers overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Pierre Van Samang. Zij was 97 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UittvaartCentrumOPglabbeek.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Oudsbergen - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Jean Evens overleden

Dinsdag 31 december 2019
Oudsbergen - Jean Evens overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Jean Evens overleden, de echtgenoot van Lies Geerits. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Heftruck vat vuur

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond vatte een heftruck vuur in een schrijnwerkerij in Opoeteren. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Hein Vandekerkhof overleden

Maandag 30 december 2019
Oudsbergen - Hein Vandekerkhof overledenVrijdag is Hein Vandekerkhof overleden, de echtgenoot van Christiane Kleykens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Wietplantage opgeruimd

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage opgeruimdIn de Schepersweg in Genk is vanmorgen een cannabisplantage opgerold. De speurders van Politie CARMA vielen rond 9 uur binnen in een woning. In een loods achter het huis vonden ze een net geoogste plantage met 480 plantenpotten. Om de installatie van elektriciteit te voorzien werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen. Er was niemand in de woning aanwezig. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. Politie CARMA zorgde voor de opruiming van de installatie.

Zes uur durende alcoholcontrole

Maandag 30 december 2019
In de nacht van zaterdag op zondag werden er in Bree, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren van 20 uur tot 2 uur alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 493 voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder had teveel gedronken en blies positief. Vijf bestuurders droegen hun gordel niet. Een voertuig was niet verzekerd en twee voertuigen waren niet in orde met hun technische keuring.
Kort nieuws van bij de buren
In Houthalen-Helchteren is afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf op Centrum-Zuid. Er is geld en werkmateriaal gestolen.

Geld en juwelen gestolen in woning

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden pleegden een inbraak in een woning aan de Hoveweg in Bocholt. Zij gingen met geld en juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Hond in beslag genomen

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenvoormiddag stelde Politie CARMA de verwaarlozing van een hond vast in een woning in de Kerklaan in Houthalen-Helchteren. Een Duitse herdershond leefde in een veel te kleine kooi te midden van uitwerpselen en urine. Er was geen eten of drinkwater voorzien. Het dier was zeer onverzorgd en werd in beslag genomen. Het Genkse dierenasiel vangt de hond voorlopig op.
Oudsbergen - Eric Van Kessel weer naar KSK MeeuwenEric Van Kessel is volgend seizoen weer trainer van KSK Meeuwen. Hij trainde eerder ook al de club.

Fietsen en bromfietsen gestolen

Zondag 29 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Broekstraat in Houthalen-Helchteren zijn vandaag twee fietsen gestolen. Aan een woning aan het Sint-Trudoplein in helchteren gingen dieven met twee bromfietsen aan de haal.

De kat bij de melk plaatsen

Zondag 29 december 2019
Vandaag gelezen
De aanwezigheid van jagers in wolvengebied is de kat bij de melk plaatsen. Een slinkend aantal natuurinspecteurs – in 10 jaar gingen we van 35 naar 27 over gans (!) Vlaanderen – heeft moeite om de jagers te controleren. Het aantal jachtmisdrijven vastgesteld in het leefgebied van Naya viel alvast niet op één hand te tellen. Een klacht bij Europa over de gebrekkige handhaving van de EU natuurrichtlijnen lijkt niet kansloos.
(Hendrik Schoukens, verbonden aan UGent en advocaat gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht).

Truda Winters overleden

Zaterdag 28 december 2019
Oudsbergen - Truda Winters overledenDonderdag is Truda Winters overleden, de weduwe van Teng Knevels. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Pieter Johannes Bom overleden

Zaterdag 28 december 2019
Dinsdag is in Peer Pieter Johannes Bom overleden. Hij was 80 jaar. Zijn assen worden dinsdag (14.30 uur) uitgestrooid op de begraafplaats van Meeuwen.

Kimeli wint Kerstcorrida

Zaterdag 28 december 2019
Oudsbergen - Kimeli wint KerstcorridaIsaac Kimeli heeft de 25ste Kerstcorrida in Meeuwen gewonnen. Kimeli was de snelste in de sprint. Voor de Kerstcorrida daagden zo'n 1.100 atleten op.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Stoel van terras gestolen

Vrijdag 27 december 2019
Op een terras in de Grotestraat in Genk is een stoel gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Vrouw (19) gewond bij botsing

Vrijdag 27 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botste gisterennamiddag rond 15.30 uur een auto tegen een verkeersbord. Een 19-jarige vrouw uit Diepenbeek raakte daarbij gewond.

Horloge en geld gestolen

Vrijdag 27 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren hebben dieven een horloge en geld gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Huub Berger overleden

Vrijdag 27 december 2019
Oudsbergen - Huub Berger overledenGisteren overleed de in Meeuwen woonachtige Huub Berger, de echtgenoot van Josée Camps. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mia Swinnen overleden

Vrijdag 27 december 2019
Oudsbergen - Mia Swinnen overledenWoensdag is Mia Swinnen overleden, de weduwe van Hubert Bonhomme. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Lena Domen overleden

Vrijdag 27 december 2019
Oudsbergen - Lena Domen overledenOp Kerstdag overleed Lena Domen, de weduwe van Jef Schouteden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in haar woning aan de Schoolstraat.

Jan Vanoosterhout overleden

Vrijdag 27 december 2019
Oudsbergen - Jan Vanoosterhout overledenGisteren is de uit Gruitrode afkomstige en in Bocholt woonachtige Jan Vanoosterhout overleden, de echtgenoot van Madeleine Bas. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Martin Derenette overleden

Donderdag 26 december 2019
Oudsbergen - Martin Derenette overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is dinsdag Martin Derenette overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neeroeteren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Auto tegen verkeersbord

Donderdag 26 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk reed een auto deze voormiddag rond 10.40 uur tegen een verkeersbord. Een 35-jarige Nederlandse vrouw raakte daarbij gewond.

Inbraken in bedrijven

Donderdag 26 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dinsdag is ingebroken in twee bedrijven op de Industrieweg-Zuid en de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen . De dieven gingen er aan de haal met allerlei werkmateriaal en koperen kabels. De inbraken zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Twee zwaargewonden bij botsing

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 19 uur botsten twee auto’s op het kruispunt van de Onderwijslaan en de Halmstraat in Genk. In één van de auto’s vielen twee zwaargewonden. De slachtoffer zijn een 23-jarige man en een 17-jarig meisje, beiden uit Genk. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Over de kop op E314

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314, richting Lummen, in Houthalen-Helchteren ging vandaag een auto over de kop. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder liep verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Oudsbergen - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Oudsbergen - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Oudsbergen - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Weg met kerstbomen

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan jeugdhuis De Zool in Houthalen-Helchteren gingen onbekenden met kerstbomen aan de haal. Die moesten dienen voor de versiering van het jeugdhuis.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Oudsbergen - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Voetganger (28) aangereden

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Bree is gisterenavond rond 22.20 uur een 28-jarige voetganger aangereden. De man raakte daarbij gewond.

Geld en juwelen ontvreemd

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op Nieuwland in Genk hebben dieven geld en juwelen gestolen. De diefstal is vanochtend gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
Een gemaskerde man heeft gisterennamiddag apotheek Panorama aan de Mooksteeg Houthalen-Helchteren overvallen. Hij bedreigde het personeel met een hamer en ging er met de inhoud van de kassa aan de haal. Hoeveel geld er in de kassa stak, is niet geweten

Zes kerstvieringen

Dinsdag 24 december 2019
Oudsbergen - Zes kerstvieringenZoomVanavond om 19 uur is er een kerstviering in de parochiekerken van Ellikom, Gruitrode en Meeuwen. Morgen is er om 9 uur een kerstviering in Wijshagen en om 10.30 uur in Meeuwen en Neerglabbeek.

Gert Kerkhofs overleden

Maandag 23 december 2019
Oudsbergen - Gert Kerkhofs overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige en in Meeuwen woonachtige Gert Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Rita Leurs. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (69) gewond bij aanrijding

Maandag 23 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13 uur botsten een auto en een 69-jarige fietsster uit Genk op het kruispunt van de Haneveldstraat en de André Dumontlaan in Genk. De fietsster raakte daarbij gewond.

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Oudsbergen - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kat vast in vossenklem

Maandag 23 december 2019
De brandweer heeft een kat uit een illegale vossenklem bevrijd in de Spurriestraat in Genk. De zwaargewonde kat is naar een dierenarts gebracht.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Oudsbergen - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Oudsbergen - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

Auto gestolen op parking

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren is een auto gestolen.De diefstal van de Nissan werd vrijdag vastgesteld.

Vrouw (25) botst tegen boom

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is vrijdagnamiddag rond 16.15 uur een auto tegen een boom gebotst. Een 25-jarige vrouw uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Pandoering voor Sporting Ellikom

Zondag 22 december 2019
Oudsbergen - Pandoering voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft vanmiddag een zware 9-1 nederlaag geleden op het veld van Flandria Termolen. Heidebloem Wijshagen klopte GT Lommel Kolonie met 3-2.

Agent gewond na achtervolging

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een politieagent van Politie CARMA raakte vrijdag gewond na een achtervolging van een bestuurder die een politiecontrole ontvluchtte in Houthalen-Helchteren. De 21-jarige bestuurder raakte ook gewond en werd gearresteerd. Rond 22.50 uur merkte een politiepatrouille een voertuig op dat aan hoge snelheid in de Bakkersstraat reed. Ze maanden de bestuurder met twee passagiers aan om te stoppen maar deze besloten om te vluchten. Een achtervolging werd door de ploeg ingezet. In de Bremstraat kwam het voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Oudsbergen - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Zaalvoetbal: Tongeren - Meeuwen 5-3

Zaterdag 21 december 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Tongeren - Meeuwen 5-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 5-3 verloren van FT Onbetong Panna Tongeren, de voorlaatste in de stand. ZVK Meeuwen staat derde in de rangschikking.

Brand in slaapkamer

Zaterdag 21 december 2019
Oudsbergen - Brand in slaapkamerIn de slaapkamer van een woning aan de Koerweg in Genk ontstond in de vooravond brand. De brandweer kon de schade beperken tot de slaapkamer. De brand ontstond door een kortsluiting aan een elektrisch toestel.

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Pierre Vangelooven overleden

Zaterdag 21 december 2019
Oudsbergen - Pierre Vangelooven overledenWoensdag is Pierre Vangelooven overleden, de echtgenoot van Alda Knevels. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Begroeting: vandaag (15.30-17 uur) in het rouwhuis aan de Weg naar Opoeteren.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Cardinaels overleden

Zaterdag 21 december 2019
Oudsbergen - Mieke Cardinaels overledenDonderdag is in WZC Gerkenberg in Bree de uit Wijshagen afkomstige Mieke Cardinaels overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Frans Roosen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Kapel mikpunt van vandalen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Peer kozen vandalen een kapel uit om toe te slaan. Zij smeten onder meer een beeld stuk. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bromfietser (16) gewond

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulillerdorp in Bocholt botsten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Lastoestel gestolen

Vrijdag 20 december 2019
Op een bouwwerf aan de Weg naar As in Genk is een laspost gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Minderjarige ontvlucht politie

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige jongen uit Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 2 uur na een achtervolging uit het verkeer gehaald. De jongeman ontvluchtte eerder een controle en reed aan hoge snelheid door een wijk. Door zijn onaangepast rijgedrag bracht hij andere bestuurders in gevaar. Een dienstvoertuig van de politie werd beschadigd bij een poging de man te doen stoppen. De jongeman werd bestuurlijk gearresteerd en stelde zich daarbij weerspannig op. De politie stelde PV’s op voor rijden zonder rijbewijs, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid.

Louis Tielens overleden

Vrijdag 20 december 2019
Oudsbergen - Louis Tielens overledenIn het ziekenhuis in Maaseik is gisteren Louis Lot Tielens overleden, de echtgenoot van Berty Biesmans. Hij was 66 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (19-20u) in funerarium Creemers in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

400 kg. vuurwerk in beslag genomen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een huiszoeking in de Onderwijslaan in Genk ontdekte Politie CARMA gisterenavond een grote hoeveelheid vuurwerk. Een Genkenaar werd ter plaatse gearresteerd. In de kelder van de woning lag 400 kilogram vuurwerk, goed voor 60 kilogram aan springstoffen. Een twintiger uit Genk werd ter plaatse gearresteerd. Het vuurwerk, dat een waarde heeft van 9.000 euro, werd in beslag genomen. De man beschikte niet over de nodige vergunningen. Een externe firma kwam ter plaatse om de springstoffen veilig te vervoeren (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Naar aanleiding van een intrafamiliaal geschil op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren raakten dinsdag vier inspecteurs van Politie CARMA gewond. Een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren werd gearresteerd. Rond 13.15 uur werd de politie opgeroepen voor het intrafamilaal conflict. Bij het geschil raakten twee vrouwen en een kind uit Genk gewond. De politie kwam snel ter plaatse en nam een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren mee. Tijdens de rit naar het commissariaat werd de jongeman weerspannig (…) Het hele nieuwsbericht

Bejaarde omgekomen bij ongeval

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8 uur is in Genk een 87-jarige Genkenaar overleden bij een verkeersongeval. De voetganger werd aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Bochtlaan en de Winterslagstraat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar voor de voetganger kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In opdracht van het parket kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Lena Tholen overleden

Vrijdag 20 december 2019
Oudsbergen - Lena Tholen overledenWoensdag is de in Meeuwen woonachtige Lena Tholen overleden, de weduwe van Jef Aerts. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zondag (19.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Erpekom (Peer).

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Werfdiefstal in Neerhovenstraat

Donderdag 19 december 2019
Vandaag is een diefstal gepleegd op een bouwwerf aan de Neerhovenstraat in Gruitrode. Er zijn koperkabels en mazout gestolen.

Onaangepast rijgedrag

Donderdag 19 december 2019
Een 46-jarige man uit Herstal is afgelopen nacht in Oudsbergen uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de man onder invloed van drugs.

Twee inbraken in woningen

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is in ingebroken in twee woningen aan de Reppelerweg in Bocholt. Er zijn juwelen en een zonnebril gestolen.

Jos Gabriëls overleden

Donderdag 19 december 2019
Oudsbergen - Jos Gabriëls overleden
Gisteren is de in Koersel woonachtige en uit Gruitrode afkomstige Jos Gabriëls overleden, de echtgenoot van Astrid Adams. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

KSK Meeuwen krijgt nieuwe coach

Woensdag 18 december 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen krijgt nieuwe coachCoach Kevin Ulenaers is aan zijn laatste seizoen bezig bij KSK Meeuwen. Club en trainer hebben dat na onderling overleg besloten. Ulenaers is nu aan zijn vierde seizoen bezig.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Wilmes-groep failliet

Woensdag 18 december 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft de Wilmes-groep uit Oudsbergen failliet verklaard.

Zes transmigranten aangetroffen

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een vrachtwagen op de Oosterring in Genk trof de politie gisterennamiddag zes mannen tussen 16 en 29 jaar uit Koeweit aan. De bestuurder had de mannen zelf ontdekt in zijn laadruimte. Twee meerderjarigen kregen het bevel om het grondgebied te verlaten. De minderjarige personen zijn overgebracht naar een opvangcentrum in Brussel.

Bestelwagen in brand

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestelwagen in brandBij een woning op de Molenweg in Houthalen-Helchteren heeft vandaag een bestelwagen vuur gevat. De eigenaar merkte in de ochtend op dat de bestuurderscabine volledig uitgebrand was. Mogelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.

Fietser (29) gewond bij ongeval

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nielerbaan in As zijn vanmorgen rond 8.40 uur een fietser en een wagen gebotst. De 29-jarige fietser uit Dilsen-Stokkem raakte gewond.

Lambert Vermeulen overleden

Woensdag 18 december 2019
Oudsbergen - Lambert Vermeulen overledenMaandag is in Oudsbergen Lambert Vermeulen overleden, de weduwnaar van de in 2011 overleden Anna Bonhomme. Hij was 89 jaar en ere-politiecommissaris van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote-Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde op kruispunt

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren raakten gisterenavond een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Een 61-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Voetgangster aangereden door autobus

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is vandaag een 31-jarige voetgangster uit Genk aangereden door een autobus. Zij raakte daarbij gewond.

67 fietsers niet in orde

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 67 fietsers niet in ordeZoomDe politie voerde maandag- en dinsdagmorgen in de buurt van scholen in Bree controles uit op het gebruik van de fietsverlichting bij leerlingen op weg naar school. 67 scholieren waren niet in orde.

Wietplantage aangetroffen in Opitter

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage aangetroffen in OpitterBij een huiszoeking in de Opstraat in Opitter (Bree) een wietplantage aangetroffen. Een verdachte 51-jarige man uit Bree werd ter plaatse gearresteerd. In de woning vond de politie een professioneel ingerichte kweekruimte met een 240-tal cannabisplanten. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. De installaties werden onmiddellijk ontmanteld en vernietigd door de politie. De man werd verhoord en zal zich later moeten verantwoorden. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.

Jef Schreurs overleden

Dinsdag 17 december 2019
Oudsbergen - Jef Schreurs overledenOp 12 december is de uit Neerglabbeek afkomstige Jef Schreurs overleden, de echtgenoot van Josée Roex. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Maaseik. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Geen rijbewijs en onder invloed

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vrijdag tijdens een actie in Bocholt, Bree en Genk 890 bestuurders gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken. Wel is één chauffeur betrapt die onder invloed van drugs reed en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Kop-staartbotsing: twee gewonden

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk raakten deze voormiddag rond 10 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 35-jarige vrouw en een 54-jarige man, beiden uit Genk, werden daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Batterij veroorzaakt brand

Maandag 16 december 2019
In een huis aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek ontstond gisterenavond brand door een batterij die aan het opladen was. De brandweer was de brand snel meester.

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Oudsbergen - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Damesvoetbal: Louwel-Beringen 0-5

Zondag 15 december 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 0-5 verloren van Beringen. Aan de rust was de stand 0-3.
In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen met 34-14 verloren in Waasmunster. Meeuwen staat laatste in de stand.

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Oudsbergen - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Jagershut uitgebrand

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Ganzenwijer in Peer is vandaag een jagershut uitgebrand. De brand werd rond 11.30 uur opgemerkt. Hij zou veroorzaakt zijn door een kachel.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Hoeselt 8-3

Zondag 15 december 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Hoeselt 8-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Pibo Hoeselt verslagen met 8-3. Meeuwen staat aan de leiding met één punt voorsprong op Beverlo, Hoeselt en Aarschot.

Tegen geparkeerd voertuig

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren botste gisterenavond rond 23.45 uur een 36-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren tegen een geparkeerd voertuig. Zij raakte daarbij gewond.

Drie diefstallen

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren zijn vrijdag juwelen gestolen. In een huis aan de Kraaistraat maakten inbrekers zaterdag juwelen en geld buit. Uit de garage van een woning aan de Hofstraat is een elektrische fiets gestolen. Deze diefstal is vanochtend vastgesteld.

Auto en juwelen gestolen

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is in de Nieuwstraat in Genk een auto gestolen. In een appartement aan de Lourdeskapelstraat zijn gisteren juwelen ontvreemd.

Vrouw (45) aangereden

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Alken is vrijdagavond aangereden op parking Kattenberg in Genk. De vrouw raakte daarbij gewond.

Gruitrode verliest van Reppel

Zondag 15 december 2019
Oudsbergen - Gruitrode verliest van ReppelNevok Gruitrode verloor vandaag met 0-1 van Reppel. Sporting Ellikom verloor met 2-7 van Stokkem B. Heidebloem Wijshagen verloor met 1-0 op het veld van Turkse Rangers.
In het dameshandbal heeft DHC Meeuwen de dames van DHC Overpelt verslagen met 28-21.
In het dameshandbal heeft DHC Overpelt met 28-21 verloren van DHC Meeuwen.

KSK Meeuwen verliest van Bregel

Zaterdag 14 december 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van BregelKSK Meeuwen heeft vanavond met 3-1 verloren van Bregel Sport. Kabouters Opglabbeek speelde thuis 2-2 gelijk tegen Grimbie 69. Eendracht Louwel verloor van KFC Eksel met 0-3.

Zuster André Jacobs overleden

Zaterdag 14 december 2019
Oudsbergen - Zuster André Jacobs overledenDonderdag is in WZC De Wingerd in Leuven de uit Opglabbeek afkomstige zuster André Jacobs van de congregatie van de Zusters Franciscanessen van het H. Hart overleden. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 21 december (10.30 uur) plaats in de Sint-Kwintenskerk in Leuven gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Abdij van Park in Heverlee. Begroeting: vrijdag (14-15 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Frans Stals overleden

Zaterdag 14 december 2019
Oudsbergen - Frans Stals overledenIn Opglabbeek is woensdag Frans Stals onverwacht overleden. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Afperser veroordeeld

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 20-jarige man uit Bocholt schuldig bevonden aan gewelddadige afpersing. Hij kreeg 38 maanden voorwaardelijke celstraf. Het slachtoffer, dat messteken kreeg, krijgt 10.235 euro schadevergoeding. De feiten vonden eind november 2017 plaats in de Hasseltse stationsbuurten situeerden zich in het drugsmilieu.(PG)

Verdachte poederbrief

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bocholt die een poederbrief aantrof in zijn brievenbus vertrouwde het zaakje niet en trok er vanavond mee naar het politiekantoor in Bree. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de brief geen gevaarlijke stof bevatte.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.50 uur twee gewonden gevallen: een 27-jarige man uit Beringen en een 52-jarige man uit Bree.

Twee inbraken in huizen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn twee woninginbraken vastgesteld in de Lijsterstraat en de Eksterstraat in Houthalen-Helchteren. De daders gingen aan de haal met juwelen, geld en een gsm.

Bromfietser (16) gewond

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Reinpadstraat in Genk raakten vanmorgen rond 8.35 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk in een aanrijding betrokken. De bromfietser werd daarbij gewond.

Elfjarige jongen aangereden

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Schoolstraat in As is vanmorgen rond 8.40 uur een 11-jarige jongen aangereden. Hij raakte daarbij gewond.

Twintig kanarievogels gestolen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een volière gelegen achter een woning aan de Opitterkiezel in Bree zijn 20 kanarievogels gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Tiental damherten ontsnapt

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag zijn een tiental damherten ontsnapt uit Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het wordt niet uitgesloten geacht dat onbekenden de omheiningsdraad hadden doorgeknipt.

Auto en takelwagen botsen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.20 uur botsten een auto en een takelwagen op het kruispunt van 't Hasseltkiezel en de Kuilenstraat in Bree. Daarbij is een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer, een 67-jarige vrouw uit Maaseik, is naar het ziekenhuis gebracht.

Ruiten van kerk ingegooid

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben enkele ruiten van de parochiekerk van Opoeteren ingegooid. De feiten zijn gisteren vastgesteld. In de buurt zijn ook de vier banden van een auto stuk gestoken.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Oudsbergen - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Wietplantage ontmanteld

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Teutenlaan in Kleine Brogel is een wietplantage ontdekt. De Civiele bescherming heeft de plantage deze voormiddag opgeruimd.

Van Der Linden Grondwerken failliet

Woensdag 11 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft Van Der Linden Grondwerken, Transporten en Aanneming uit Bree failliet verklaard. Tot 9 januari kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

Sportartikelen Rusty failliet

Woensdag 11 december 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Sportartikelen Rusty uit Meeuwen-Gruitrode failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 9 januari ingediend worden.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Oudsbergen - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Martens (100) overleden

Dinsdag 10 december 2019
Oudsbergen - Maria Martens (100) overledenZondag is Maria Nijs overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Leo Martens. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Harie Camps overleden

Dinsdag 10 december 2019
Oudsbergen - Harie Camps overledenZondag is de uit Meeuwen afkomstige Harie Camps overleden, de echtgenoot van Germaine Camps. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit As moet een boete van 1.237.109 euro betalen voor de verkoop van meer dan 1 miljoen liter illegale rode diesel in zijn tankstation in Herstal. (PG)

Twee vrouwen gewond bij ongevallen

Dinsdag 10 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige vrouw uit Borgloon is vanmiddag rond 12.50 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan in Genk. Een 55-jarige voetgangster uit Genk werd gisterenavond rond 20.45 uur gewond toen zij door een auto werd aangereden in de Bochtlaan.

Jeanne Schrooten overleden

Dinsdag 10 december 2019
Oudsbergen - Jeanne Schrooten overledenZondag is Jeanne Schrooten overleden, de weduwe van de in juni overleden Leon Schreurs. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Auto tegen ree: vrouw gewond

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Schiepse Bos in Genk botste vanmorgen rond 8.40 uur een auto tegen een ree. Een 24-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Geld geroofd uit flat

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Evence Coppéelaan in Genk is gisterenavond een inbraak vastgesteld. Er is geld gestolen.

Voetganger aangereden door auto

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 5.45 uur een 30-jarige voetganger uit Genk aangereden door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Damesvoetbal: Louwel-Chastre 2-5

Maandag 9 december 2019
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel thuis verloren van Chastre. Uitslag: 2-5.

Fina Paredis overleden

Maandag 9 december 2019
Oudsbergen - Fina Paredis overledenOp 4 december is de uit Neerglabbeek afkomstige Fina Paredis overleden, de echtgenote van Theo Breukers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Kinrooi. Dinsdag (19.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Vancleef in Kinrooi.
In derde provinciale van het volleybal mannen heeft Opglabbeek met 2-3 verloren van Lommel B. Opglabbeek staat na negen wedstrijden laatste in de stand met nul punten.

Weg met luster en luidspreker

Zondag 8 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bevrijdingslaan in As zijn een luster en een luidspreker gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Zondag 8 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten gisterenavond rond 19.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 45-jarige vrouw uit Peer gewond.

Verkeersactie op vier locaties

Zondag 8 december 2019
Oudsbergen - Verkeersactie op vier locatiesGisterenavond organiseerde Politie CARMA een controleactie in het kader van alcohol- en druggebruik achter het stuur in Bocholt, Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk. De politie controleerde 350 bestuurders verspreid over vier locaties. Eén bestuurder was onder invloed van drugs. Negen bestuurders bliezen alarm of positief. Twee bestuurders konden geen verzekeringsdocument voorleggen en twee bestuurders hadden geen rijbewijs op zak. Er werd ook een persoon aangetroffen die geseind stond.
Oudsbergen - Wijshagen - Eendracht Houthalen 0-0Heidebloem Wijshagen heeft thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Eendracht Houthalen. Sporting Ellikom verloor met 10-0 (!) in Molenbeersel. Nevok Gruitrode klopte Exc. Hamont met 2-1.

Meeuwen klopt Achel VV

Zaterdag 7 december 2019
Oudsbergen - Meeuwen klopt Achel VVKSK Meeuwen is vanavond bij Achel VV gaan winnen met 1-2. Eendracht Louwel versloeg Lutlommel met 3-1. Kabouters Opglabbeek verloor met  1-2 van FC Maasland NO.

Mia Moors overleden

Zaterdag 7 december 2019
Oudsbergen - Mia Moors overledenDonderdag is de uit Opglabbeek afkomstige Mia Moors overleden, de weduwe van de in januari Martin Crijns. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerharen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen verlichtingspaal

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Terboekt in Genk is gisterenavond rond 23.15 uur een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. Een 27-jarige man uit Lanaken liep daarbij verwondingen op.

Inbraak in garage

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Maartenhoek in Helchteren is gisteren ingebroken in een garage. Er is werkmateriaal gestolen.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Oudsbergen - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Lichte aardbeving

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is er afgelopen nacht een kleine aardbeving geweest, met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter. Enkele bewoners werden wakker van trillingen in hun bed. Maar er is geen schade.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Botsing: 19- en 21-jarige gewond

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.45 uur botsten een auto en een lichte vrachtwagen in de Stalenstraat in Genk. Een 19-jarige passagier en een 21-jarige vrouw, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

Werkmateriaal gestolen uit garage

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van een woning aan de Bocholterkiezel in Bree zijn allerlei werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Openstaande boetes geïnd

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA op drie locaties in Houthalen-Helchteren een verkeersactie in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst. In totaal werden 802 voertuigen gescand en 650 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Twee bestuurders die positief bliezen, leverden hun rijbewijs in voor de duur zes uren. Van één bestuurder onder invloed van drugs werd het rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken. De belastingdienst inde 13.000 euro aan (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage ontdekt: één arrestatiePolitie CARMA voerde maandag twee huiszoekingen uit in Genk en Turnhout. In een woning in Turnhout werd een cannabisplantage aangetroffen. Een Genkenaar is gearresteerd en aangehouden. In het kader van een lopend onderzoek naar de teelt van drugs voerde Politie CARMA i.s.m. Politie Regio Turnhout maandagvoormiddag 2 december een huiszoeking uit in de Kruishuisstraat in Turnhout. In de woning troffen ze drie professioneel ingerichte kweekruimtes aan, samen goed voor 1500 cannabisplanten. Er werd ook diefstal (…) Het hele nieuwsbericht

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Oudsbergen - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lèneke Geerkens overleden

Donderdag 5 december 2019
Oudsbergen - Lèneke Geerkens overledenMaandag is Lèneke Geerkens overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Hugo Poelmans. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Tuinmateriaal gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Fletersdel in Genk is gisteren ingebroken in een tuinhuis. De daders gingen er met tuinmateriaal aan de haal.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Oudsbergen - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Jeanne Evens overleden

Woensdag 4 december 2019
Oudsbergen - Jeanne Evens overledenMaandag is de uit Grote Brogel afkomstige en in Meeuwen woonachtige Jeanne Evens overleden, de weduwe van Jef Swennen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Ramkraak op juwelierszaak

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De gestolen auto waarmee ramkrakers vanochtend rond 3.45 uur een ramkraak pleegden op een juwelierszaak aan de Hoevenzavellaan in Genk is in brand gevlogen. De daders wisten aan de haal te gaan met een grote hoeveelheid juwelen en zijn te voet gevlucht in de richting van de Risstraat.

Twintig illegalen aangetroffen

Dinsdag 3 december 2019
Vanochtend leverde Politie CARMA bijstand bij een onderzoek naar illegale tewerkstelling bij een bedrijf op de Henry Fordlaan in Genk. De controle kwam er op vraag van de FOD Arbeidsinspectie, samen met de dienst Vreemdelingenzaken. Men trof twintig Chinezen - acht vrouwen en twaalf mannen - aan die enkel over een toeristenvisum beschikken maar geen geldige werkvergunning hebben. Alle betrokkenen zijn gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat waar ze werden verhoord door de Arbeidsinspectie en de dienst Vreemdelingenzaken.

Controle op verlichting en gordel

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA hield dinsdagmorgen van 7.30 uur tot 8.15 uur een fietscontrole op de Reinpadstraat in Genk. In totaal werden 33 fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. Acht fietsen waren niet in orde. Op de Gouverneur A. Galopinstraat werden deze voormiddag van 10.30 uur tot 12.45 uur 85 voertuigen gecontroleerd op gordeldracht. Zeven bestuurders droegen de gordel niet. Twee bestuurders waren niet in orde met de keuring van de wagen.
Oudsbergen - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bestuurder met geweld bestolen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdag werd in de Lucien Londotstraat in Genk een 55-jarige man bedreigd door drie personen met een vuurwapen. De man raakte gewond. De daders konden wegvluchten. Een onbekende man deed de 55-jarige man uit Alken teken om te stoppen. Plots doken twee andere gemaskerde mannen op met een vuurwapen. Het slachtoffer werd uit zijn wagen getrokken en moest onder bedreiging van een wapen zijn portefeuille en autosleutels afgeven. Het drietal deelde nog enkele slagen uit waardoor de man gewond raakte. De daders (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Vrouwen gewond bij ongevallen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmiddag rond 12 uur twee auto's. Een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Bij een botsing tussen twee auto's op de Grote Baan werd vanmorgen rond 8.30 uur een 37-jarige vrouw uit Dessel gewond.

Man (76) gewond bij botsing

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk raakten gisterennamiddag rond 16 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 76-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond.

Vrouw (22) gewond bij ongeval

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Fabrieksstraat in Bocholt. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Bree gewond.

Crossmotor gestolen uit container

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Krokusstraat in Bocholt is een crossmotor uit een container gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Oudsbergen - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zes arrestaties bij grote drugsactiePolitie Carma organiseerde donderdagavond een grote drugsactie. Op negen locaties in Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi werden huiszoekingen uitgevoerd. Zes personen werden gearresteerd. De politie nam onder meer vijf auto’s in beslag.Er waren in het totaal negen huiszoekingen.In Genk doorzochten de speurders 7 woningen. Hierbij zijn vier mannen van 19, 20, 29 en 30 jaar gearresteerd. De politie nam er ook drie auto’s, cash geld, een beperkte hoeveelheid drugs, lachgaspatronen en een verboden (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Luik- Louwel 5-0

Maandag 2 december 2019
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel verloren van FC Luik. Uitslag: 5-0.

Openbare verkoping: Berenheide

Maandag 2 december 2019
Morgennamiddag wordt in café "In the Mood" aan de Weg naar Helchteren de woning Berenheide 18 openbaar verkocht, samen met percelen bos en weiland, goed voor een totale oppervlakte van 1ha2a37ca. Het tweede lot dat eveneens verkocht wordt omvat percelen landbouwgrond en bos, goed voor een totale oppervlakte van 2ha86a03ca.
Oudsbergen - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Twee doden bij verkeersongeval

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een botsing tussen twee auto's in de Onderwijslaan in Genk heeft deze namiddag twee doden geëist. Het parket heeft een verkeersdeskundige opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Twee voetgangers gewond

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Canadastraat in Houthalen-Helchteren raakten vrijdagavond een auto en drie voetgangers in een aanrijding betrokken. Een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Houthalen-Helchteren, raakten gewond.

Langdurig rijverbod

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde vrijdagnacht een auto in de Sint-Jacobsstraat in Bree. De bestuurder bleek een langdurig rijverbod te hebben en kon geen geldig inschrijvings- en verzekeringsbewijs voor zijn voertuig voorleggen. De politie liet de auto takelen.

Gsm-lader en rugzak gestolen

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boogstraat in Houthalen-Helchteren zijn een gsm-lader en een rugzak gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Fietser (53) gewond bij botsing

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sportlaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur een auto en een 53-jarige fietser uit Zonhoven. Deze laatste werd daarbij gewond.

Auto en geld gestolen

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neerzijstraat in Genk is gisterenvoormiddag een auto gestolen. In een appartement aan de Evence Coppéelaan is geld ontvreemd.

Wijshagen klopt Ellikom

Zondag 1 december 2019
Oudsbergen - Wijshagen klopt EllikomHeidebloem Wijshagen heeft Sporting Ellikom verslagen met 3-0. Nevok Gruitrode won met 0-1 op het veld van FC Turkse. Kabouters Opglabbeek verloor met 1-0 van Boorsem Sport.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen