Het overige nieuws

Twee gewonden op industrieterrein

Donderdag 28 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten een fietser en een voetganger in een aanrijding betrokken op het industrieterrein in Bree. Beiden werden gewond.

Klopjacht op gezochte man

Donderdag 28 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie is in de vooravond in het centrum van Bree een klopjacht gestart naar een gezochte man. De man werd klemgereden maar wist toch op de vlucht te slaan. Waarom de man gezocht wordt, is niet geweten.
Oudsbergen - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

Weg met drank en snoep

Donderdag 28 februari 2019
In de kantine in de Steenbeukstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. Er verdwenen dranken en snoepgoed.

Thoke Smeets overleden

Donderdag 28 februari 2019
Dinsdag is Thoke Smeets overleden, de weduwe van Jan Palmaers. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Oudsbergen - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Voetganger (69) gewond

Woensdag 27 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Wildekastanjelaan in Genk raakten gisterenavond een vrachtwagen en een 69-jarige voetganger uit Genk in een ongeval betrokken. De voetganger werd daarbij gewond.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Oudsbergen - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Schietpartij in Genk

Woensdag 27 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen even na 8 uur werd Politie CARMA opgeroepen voor een schietpartij op de Weg naar As in Genk, op de toegangsweg naar de openbare parking voor de appartementsgebouwen op de Europalaan. De verdachten zijn meteen na de feiten gevlucht in twee wagens. Minstens één van de hen zou gewond geraakt zijn. De verdachten of hun wagens zijn nog spoorloos. Het vuurwapen werd ter plaatse achtergelaten. Er zijn ook enkele bloedsporen en kogelhulzen aangetroffen. Een geparkeerde wagen werd beschadigd door (…) Het hele nieuwsbericht

Verblind door de zon

Woensdag 27 februari 2019
Oudsbergen - Verblind door de zonVanmorgen rond 8.45u heeft een twintiger uit Oudsbergen een fietsster en kind aangereden op het voetpad. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Dilsen en was te wijten aan de laagstaande zon.

Mia Schrooten overleden

Woensdag 27 februari 2019
Oudsbergen - Mia Schrooten overledenMaandag is de uit Gruitrode afkomstige Mia Schrooten overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Lucien Geebelen. Zij overleed op haar 81ste verjaardag. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Niel-bij-As. Begroetingsmomen: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAS.

Mathilde Mertens overleden

Woensdag 27 februari 2019
Oudsbergen - Mathilde Mertens overledenZondag is Mathilde Mertensoverleden, de weduwe van de in 2003 overleden John Gille. Zij was 94 jaar. De uitvaatliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Nieuwe Kempen in Opglabbeek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrulmOPglabbeek.

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Oudsbergen - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: 4 Rebus

Dinsdag 26 februari 2019
Jo Mommen, Frank Schreurs en Jo Braeken, allen uit Oudsbergen, én David Schreurs uit Hasselt hebben de bvba 4 Rebus opgericht met zetel aan de Muisvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van alle raadgevingen in verband met onroerende goederen

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen door middenberm

Dinsdag 26 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ging een vrachtwagen door de middenberm op de Europalaan in Genk. De bestuurder raakte gewond. Het ongeval zou te wijten zijn aan een klapband.

Damherten in beslag genomen

Dinsdag 26 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeerscontrole op de Europalaan in Genk zijn vanmiddag negen damberten in beslag genomen. De dieren waren vastgebonden op een aanhangwagen.

Juwelen geroofd

Dinsdag 26 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met juwelen aan de haal in een woning aan de Asserweg in Genk. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Oudsbergen - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Trei Bijnens overleden

Dinsdag 26 februari 2019
Oudsbergen - Trei Bijnens overledenZaterdag is Trei Bijnens overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Pieter Vandeurzen. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOpglabbeek.

Nieuwe bvba: ABM

Maandag 25 februari 2019
Gustaaf en Fréderic Mommens, beiden uit Oudsbergen, hebben de bvba Algemene Bouwwerken Mommens, afgekort ABM, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Weg naar Zwartberg.

Theo Creemers overleden

Maandag 25 februari 2019
Oudsbergen - Theo Creemers overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Theo Creemers overleden, de echtgenoot van Jacoba Niesen. Hij was 80 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Oudsbergen - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Juwelen ontvreemd

Maandag 25 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Koebaan in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Geld gestolen in bedrijf

Maandag 25 februari 2019
In een bedrijf aan de Weg naar Meeuwen is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Drie diefstallen

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven maakten een laptop en een handtas buit in een huis aan de Omlooplaan in Genk. Uit een garage aan de Eikenlaan is een motorfiets gestolen. Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Molenstraat werd een fiets ontvreemd.

Drie gewonden bij ongeval

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk zijn gisterenavond rond 17 uur een auto en een bromfietser gebotst. Daarbij vielen drie gewonden: een 18-jarige jongeman uit Bocholt, een 19-jarige jongeman uit Genk en een 22-jarige vrouw in Kasterlee.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Oudsbergen - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Lut Moreau overleden

Zondag 24 februari 2019
Oudsbergen - Lut Moreau overledenGisteren is in Oudsbergen de uit Eksel afkomstige  Lut Moreau overleden, de echtgenote van Karel Bové. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Winst voor Opglabbeek

Zondag 24 februari 2019
Oudsbergen - Winst voor OpglabbeekKabouters Opglabbeek heeft Umitspor Maasmechelen verslagen met 3-2, na een hattrick van Pataia. Gruitrode won met 2-0 van Turkse FC. De derby tussen Ellikom en Wijshagen eindigde op een gelijkspel: 1-1. Ook weer een gelijkspel voor Louwel, deze keer tegen en op het veld van SLW Maaseik: 1-1

Auto rijdt zich vast in veld

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neerleestraat in Opoeteren heeft zich gisteren een auto vastgereden in een veld. Een takelwagen werd opgeroepen om het voertuig los te trekken.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Oudsbergen - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

Zaalvoetbal: Meeuwen-Borgloon 1-5

Zaterdag 23 februari 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen-Borgloon 1-5In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen van Borgloon verloren met 1-5. Meeuwen staat zesde in de stand.

Meeuwen verslaat Maasland NO

Zaterdag 23 februari 2019
Oudsbergen - Meeuwen verslaat Maasland NOKSK Meeuwen heeft vanavond Maasland NO verslagen met 2-0 

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Oudsbergen - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Schouteden overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Oudsbergen - Anna Schouteden overledenOp 14 februari overleed Anna Schouteden, de weduwe van de in 2009 overleden Jaak Verbeek. Zij was 86 jaar en schonk haar lichaam aan de wetenschap. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

Geld uit kassa gestolen

Vrijdag 22 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een handelszaak aan de Europalaan in Genk. Er is geld uit de kassa gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Oudsbergen - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drie gewonden bij botsing

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Europalaan en de Bilzerweg in As zijn drie personen gewond geraakt. De slachtoffers zijn een 52-jarige man uit Maasmechelen én een 39-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Zutendaal. Het ongeval gebeurde vanavond rond 19.30 uur.

Scholieren houden klimaatmars

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk hebben scholieren deze namiddag een klimaatmars gehouden. Er waren zo'n 4.000 deelnemers.

Werken op E314

Donderdag 21 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Op 11 maart start de uitvoering gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.  

Inbraak in opslagplaats

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een opslagplaats aan de Sint-Martensbergstraat in Genk maakten inbrekers allerlei werkmaterialen buit. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Man (54) gewond bij botsing

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk botsten vanmiddag rond 12.20 uur twee auto's. Een 54-jarige man uit Hulshout raakte daarbij gewond.

Maarten Schoones overleden

Donderdag 21 februari 2019
Oudsbergen - Maarten Schoones overledenVandaag is Maarten Schoones overleden, de echtgenoot van Sarah Op de Beeck. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Catho Eerlings overleden

Donderdag 21 februari 2019
Oudsbergen - Catho Eerlings overledenVandaag is de uit Bocholt afkomstige Catho Eerlings overleden, de weduwe van Louis Geers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Ree aangereden

Donderdag 21 februari 2019
In Gruitrode is deze voormiddag een ree aangereden. Dat gebeurde in de Ophovenstraat. Het dier overleefde de aanrijding niet.

Doodrijder krijgt drie jaar cel

Donderdag 21 februari 2019
Oudsbergen - Doodrijder krijgt drie jaar celDrie jaar cel waarvan één jaar met uitstel en twee jaar rijverbod: dat is de straf die een dertiger uit Peer kreeg die op 15 december 2015 zijn dorpsgenoot Dylan Aendekerk(16) aanreed en vluchtmisdrijf pleegde. De jongen bezweek kort na het ongeval aan de opgelopen verwondingen. Het ongeval gebeurde in de Heidestraat in Meeuwen.(PG)

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Oudsbergen - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

Keukenbrand in appartement

Woensdag 20 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend brak brand uit in de keuken van een appartement aan de Conenstraat in Bree. Het appartement is onbewoonbaar als gevolg van rookschade.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Oudsbergen - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Oudsbergen - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Oudsbergen - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Stalmans overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Elly Stalmans overleden, de echtgenote van Lambert Fidelaers. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe bvba: LBB Nijs

Dinsdag 19 februari 2019
Jean Nijs en Sonja Camps, beiden uit Oudsbergen, hebben de bvba LBB Nijs opgericht met zetel in Plockroy in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, verhuur van machines en rollend materieel, vervaardiging van veevoeders en groothandel in levend vee.

Auto tegen boom in Sint-Hubertuslaan

Dinsdag 19 februari 2019
Oudsbergen - Auto tegen boom in Sint-HubertuslaanVanmorgen rond de klok van zeven is een auto tegen een boom beland in de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek. De bestuurder raakte lichtgewond. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit Oudsbergen.

Diepvriezer met inhoud gedumpt

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben in het natuurgebied van de Itterbeekvallei in Bree een diepvriezer met inhoud gedumpt. Het is niet de eerste sluikstorting in dit natuurgebied.

Fietser (73) aangereden

Maandag 18 februari 2019
Een 79-jarige vrouw uit Meeuwen reed gisterennamiddag rond 15.30 uur fietser A.F. (73) uit Neerpelt aan in de Molenweg in Neeroeteren (Maaseik). De fietser raakte daarbij gewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser (25) gewond

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een 25-jarige fietser en een 45-jarige man uit Opglabbeek in de Slagmolenstraat in Opoeteren. De fietser werd daarbij lichtgewond.
In derde provinciale A van het volleybal heeft Opglabbeek thuis van Beverst A verloren. Uitslag: 0-3.

Zaalvoetbal: winst voor Meeuwen

Zondag 17 februari 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: winst voor MeeuwenIn de tweede nationale B van het zaalvoetbal is Meeuwen met 3-5 gaan winnen bij Onbetong Tongeren. Meeuwen staat vijfde in de stand.

Louisa Olaerts overleden

Zondag 17 februari 2019
Oudsbergen - Louisa Olaerts overledenDonderdag is Louisa Olaerts overleden, de weduwe van de in 1988 overleden Jaak Van Sutendael .Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Oudsbergen - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Opglabbeek verslaat Molenbeersel

Zondag 17 februari 2019
Oudsbergen - Opglabbeek verslaat MolenbeerselKabouters Opglabbeek heeft vandaag Molenbeersel verslagen met 3-0, na doelpunten van Dieter Kosten, Samet Alkis en Lorenzo Palaia. Louwel speelde 1-1 gelijk op het veld van Umitsp. Maasmechelen. Ellikom ging met 2-3 winnen bij Lanklaar VV.

Ree tegen auto

Zondag 17 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2.40 uur botste een 22-jarige uit Kinrooi op de Dilserweg in Opoeteren met zijn auto tegen een overstekend ree. Het dier kwam daarbij om.

Autoruit verbrijzeld

Zondag 17 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Schoolstraat in Opoeteren hebben onbekenden een ruit van een auto verbrijzeld. De politie kreeg gisterennamiddag melding van het vandalisme.

KSK Meeuwen verliest van Stal

Zaterdag 16 februari 2019
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van StalKSK Meeuwen heeft vanavond met 2-1 verloren van Stal Sport. Heidebloem Wijshagen verloor met 1-0 van Veldwezelt. en Nevok Gruitrode speelde 0-0 gelijk op het veld van Standard Elen.

Veertig verkeersinbreuken

Vrijdag 15 februari 2019
Oudsbergen - Veertig verkeersinbreukenDe politie Carma heeft gisteren een grote verkeersactie gehouden, onder meer in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Oudsbergen. De agenten stelden 40 verkeesinbreuken vast, waarvan de helft op het niet dragen van de veiligheidsgordel. In het totaal werden zo'n 800 bestuurders gecontroleerd.

Fietsster (74) gewond bij aanrijding

Vrijdag 15 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Vrijheidslaan en de Driehoevenstraat in Bree raakten gisterenavond rond 18.45 uur een auto en een 74-jarige fietsster uit Bree in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte gewond.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Smeets overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Oudsbergen - Martin Smeets overledenWoensdag is Martin Smeets overleden, de weduwnaar van Christiane Ketelbueters. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe bvba: Jacobs i3

Vrijdag 15 februari 2019
Patrick Moors en Natascha Pirens, beiden uit Peer, hebben de bvba Jacobs I3 opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, de groothandel in bouwmaterialen, elektriciteitswerken en het ruimen van bouwterreinen.

Trainer weg bij Kabouters

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Trainer weg bij KaboutersDerde provincialer Kabouters Opglabbeek heeft trainer Eddy Martens bedankt. Aanleiding voor deze beslissing is de  nederlaag tegen Bokrijk.

Carma gaat tasers gebruiken

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Carma gaat tasers gebruikenDe politiezone Carma gaat een aantal agenten uitrusten met tasers of stroomstootwapens. Er wordt gestart met een proefproject van een jaar maar eerst moet Binnenlandse zaken nog zijn zegen geven.

Medische checkup voor leeuwen

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Medische checkup voor leeuwenZoomVanmorgen kregen leeuwen Mia en Mao iin het Natuurhulpcentrum een uitgebreide medische checkup. Het medische team werd bovendien bijgestaan door een schoonheidsteam: twee hondentrimsters hielpen Mao van zijn klitten af. Mia en Mao, broer en zus werden door het Natuurhulpcentrum gered uit erbarmelijke omstandigheden bij een 'animal handler' in Frankrijk. De man in kwestie trainde de dieren voor gebruik in films, reclamespotjes en documentaires. Zijn bedrijf ging echter failliet en daarmee verdwenen (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Cassatie verbreekt arrest

Donderdag 14 februari 2019
Het Hof van Cassatie heeft het arrest van het Hof van Beroep vernietigd tegen een drugsbende die veertien wietplantages opzette, onder meer in Meeuwen-Gruitrode. Het Hof verbrak het arrest omdat het niet duidelijk is of de observatie met camera's wettelijk verlopen  is. Het proces moet nu worden overgedaan. (PG)

Zware straf gevorderd tegen doodrijder

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Zware straf gevorderd tegen doodrijderHet Openbaar ministerie heeft vandaag drie jaar cel en twee jaar rijverbod gevorderd tegen een 34-jarige man die op 15 december 2015 fietser Dylan Aendekerk (16) uit Peer doodreed en vluchtmisdrijf pleegde. Het ongeval gebeurde in de Heidestraat in Meeuwen. Volgens de verdediging treft de dertiger geen schuld. Het vonnis in deze zaak valt op 21 februari.(PG)

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Rik Schouteden overleden

Donderdag 14 februari 2019
Oudsbergen - Rik Schouteden overledenMaandag is de uit Ellikom afkomstige Rik Schouteden overleden, de echtgenoot van Jeanne Brebels. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

267 kandidaat-huurders op wachtlijst

Woensdag 13 februari 2019
Eind 2018 telde Oudsbergen 267 kandidaat-huurders voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen voor het huren van een sociale woning of appartement.

Vos gered uit rioleringsbuis

Woensdag 13 februari 2019
Het Natuurhulpcentrum heeft vanavond in Maaseik met hulp van de brandweer en met heel wat moeite een vos uit een rioleringsbuis bevrijd. Aan de buik van het dier was een zware steen bevestigd. De politie is met een onderzoek gestart.

Nieuwe nv: cf2

Woensdag 13 februari 2019
Ben Vaessen uit Maaseik en Kurt Vandebroek uit New York hebben de nv cf2 opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

Nieuwe bvba: Sports Fantasy Games

Woensdag 13 februari 2019
Pascal D'Helft uit As, Stijn Joris uit Heers en Kjell Doms uit Zaventem hebben de bvba Sports Fantasy Games opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, de verkoop, het huren en verhuren, de ontwikkeling, de verdeling en de leasing van technologische applicaties, games, apps, hoogtechnologisch materiaal en apparatuur.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Oudsbergen - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Koperdieven op het matje

Woensdag 13 februari 2019
Oudsbergen - Koperdieven op het matjeOp het betichtenbankje moesten een Nederlandse man en vrouw plaats nemen voor de diefstal van koperen afvoerbuizen van vijftien Limburgse kerken. Zij sloegen onder meer toe in Overpelt, Opglabbeek, Kaulille en Peer. Het Openbaar Ministerie eiste 18 maanden cel. Op 13 maart wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Oudsbergen - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Oudsbergen - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Autoschuimers actief

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Barbarastraat, de Herengracht en de Vennekeslaan in As is afgelopen nacht ingebroken in vier auto's. Telkens werden de airbags, navigatie en/of het stuur gestolen. Bij een woning in de Vennekeslaan werd een auto gestolen die op de oprit stond. De wagen werd later in Zutendaal teruggevonden.

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Oudsbergen - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Gerda Truyen overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Oudsbergen - Gerda Truyen overledenZondag is Gerda Truyen overleden, de weduwe van Martin Evens. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Neerglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Oudsbergen - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Oudsbergen - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Jef Jeunen overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Oudsbergen - Jef Jeunen overledenZondag is Jef Jeunen overleden, de echtgenoot van Marleen Heelen. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Rerren in Waterschei.

Nevok heeft nieuwe trainer

Maandag 11 februari 2019
Oudsbergen - Nevok heeft nieuwe trainerWerner Pinxten is de nieuwe trainer van tweede provincialer Nevok Gruitrode. Hij volgt Kurt Geelen op die zijn ontslag aanbood na het verlies tegen Lindel-Hoeven VV.

Henriette Luyten overleden

Maandag 11 februari 2019
Oudsbergen - Henriette Luyten overledenZaterdag is Henriette Luyten overleden. Ze was 63 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Gerdingen. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Oudsbergen - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Robert Vanhees overleden

Maandag 11 februari 2019
Oudsbergen - Robert Vanhees overledenIn Kessenich is vrijdag de uit Opglabbeek afkomstige Robert Vanhees overleden, de echtgenoot van Helena Paulissen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Oudsbergen - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Gsm gestolen bij inbraak

Zondag 10 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden verschaften zich gisteren toegang tot een woning aan de Hoogstraat in As. Zij gingen er met een gsm aan de haal.

Juwelendiefstal in Ophovenstraat

Zondag 10 februari 2019
In een woning aan de Ophovenstraat zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Wedstrijd KSK Meeuwen uitgesteld

Zondag 10 februari 2019
Oudsbergen - Wedstrijd KSK Meeuwen uitgesteldDe wedstrijd Stokkem-KSK Meeuwen werd vanmiddag uitgesteld vanwege de slechte staat van het terrein. Nevok Gruitrode  verloor met 1-2 van Lindel-Hoeven. Wijshagen  versloeg Lanklaar VV met 2-1. Kabouters Opglabbeek verloor met 2-1 van Opitter. En Sporting Ellikom verloor met 0-4 van Houthalen VV.

Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat Genk

Zaterdag 9 februari 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat GenkIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen van Genk gewonnen. Uitslag: 3-1.

Louwel klopt Mechelen a/d Maas

Zaterdag 9 februari 2019
Oudsbergen - Louwel klopt Mechelen a/d MaasEendracht Louwel heeft vanavond Mechelen-aan-de-Maas verslagen. Uitslag: 2-1.

Natuurhulpcentrum bevrijdt vos

Zaterdag 9 februari 2019
Oudsbergen - Natuurhulpcentrum bevrijdt vosZoomHet Natuurhulpcentrum heeft een vos bevrijd die vasthing aan een omheining in Lubbeek bij Leuven. De vos had een leiband rond de nek. Het Natuurhulpcentrum  vermoedt dat het dier als huisdier werd gehouden en achtergelaten werd in de velden waar het gevonden werd door een ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij. De vos, die gewond was aan een poot, revalideert momenteel in het Natuurhulpcentrum.(foto Natuurhulpcentrum).
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Actie tegen wildparkeren

Vrijdag 8 februari 2019
De politie heeft in Genk en Opglabbeek een actie gehouden tegen het wildparkeren van vrachtwagens. Er werden 32 vrachtwagens in overtreding bevonden en geverbaliseerd. 24 bestuurders moesten hun boete onmiddellijk betalen. Op één vrachtwagen is een wielklem geplaatst.

Motorrijder (29) gewond

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree raakten gisterenavond rond 20 uur een 29-jarige motorrijder uit Bree en een auto in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd daarbij gewond.

Henri Corstjens overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Oudsbergen - Henri Corstjens overledenWoensdag is de uit Bocholt afkomstige Henri Corstjens overleden, de echtgenoot van Mia Schrooten. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Wijshagerkiezel in Wijshagen.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Tien procent appartementen

Donderdag 7 februari 2019
Vorig jaar waren 10,5 procent van alle woongelegenheden in Oudsbergen appartementen. In Limburg was dat 20,4 procent, in het Vlaams Gewest 25,8 procent.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Oudsbergen - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Oudsbergen - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

André Jonckers overleden

Donderdag 7 februari 2019
Oudsbergen - André Jonckers overledenDinsdag is de uit Wijshagen afkomstige André Jonckers overleden, de weduwnaar van Antonia Stelten en de levensgezel van wijlen Bertha Schepers. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Nieuwe bvba: accountantskantoor Loos

Woensdag 6 februari 2019
Rob Loos uit Oudsbergen heeft het accountantskantoor Loos opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Snepstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhoudkundige activiteiten en het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden.

NHC vangt twee leeuwen op

Woensdag 6 februari 2019
Oudsbergen - NHC vangt twee leeuwen opZoomVanavond kwamen in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek twee verwaarloosde leeuwen toe uit Frankrijk. Het duo, een leeuw en een leeuwin, verbleven in erbarmelijke omstandigheden bij een failliete 'animal handler'. De dieren werden ingezet voor films en documentaires en zijn eigendom van een bekende Franse dierenhandelaar. Zijn bedrijf ging echter falliet en de man geraakte aan lager wal. Zijn dieren leden ook onder het faillissement en de Franse dierenorganisatie 30 Millions D'amis trok aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Oudsbergen - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Oudsbergen - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Vrouw slachtoffer van oplichting

Woensdag 6 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw in Wouterbos in Opoeteren kreeg gisteren telefoontjes van iemand die zich uitgaf voor een personeelslid van Microsoft om verschillende betalingen te doen in verband met zogenaamde problemen met haar computer. Ze is hierop ingegaan. Er is geld van haar rekening verdwenen.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Oudsbergen - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

144 schutterijen op OLS

Woensdag 6 februari 2019
Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat dit jaar op de eerste dag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum plaatsvindt, doen 144 schutterijen en gildes uit beide Limburgen mee, het kleinste aantal van de voorbije tien jaar. Gisteren werd de inschrijvingstermijn afgesloten.
Op 23 maart wordt geloot voor de volgorde van de optocht die op 7 juli door Sevenum zal trekken.

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Oudsbergen - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Oudsbergen - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Oudsbergen - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Oudsbergen - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)

Heikiesèters hebben hun prins

Dinsdag 5 februari 2019
Prins Rob II werd afgelopen zaterdag de 42ste Prins van de GKV De Heikiesèters uit Mieve. Vrijdag 1 maart om 19u33 krijgt hij (even) de macht over de deelgemeente Meeuwen tijdens de carnavalsperiode, uit handen van de burgemeester. Op zondag 24 maart trekt de 35e stoet van de Heikiesèters door de straten van Meeuwen.
Oudsbergen - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Plofkraak op Argenta-kantoor

Dinsdag 5 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Plofkraak op Argenta-kantoorZoomVanochtend rond 4 uur is een plofkraak gepleegd op het Argenta-kantoor aan de Witte Torenwal in Bree. De daders konden waarschijnlijk geen buit maken. De geldautomaat is volledig vernield. Ook de voorzijde van het kantoor en enkele omliggende gebouwen en voertuigen liepen schade op. De daders waren naar verluidt met drie. Aan het filiaal werd een Audi A6 met Nederlandse nummerplaat achtergelaten, mogelijk omdat deze blokkeerde door de impact van de ontploffing op de airbag (Foto's T.R.) UPDATE Tijdens het onderzoek trof DOVO nog explosieven aan bij de automaat. Daarop werd de buurt over een afstand van 100m geëvacueerd.
Plofkraak op Argenta-kantoor
Zoom

Nieuwe bvba: Bogaers Frank

Maandag 4 februari 2019
Frank Bogaers en Christel Gielen, beiden uit Oudsbergen, hebben de bvba Algemene Elektriciteitswerken Bogaers Frank opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Heidestraat.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Oudsbergen - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Oudsbergen - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Oudsbergen - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Oudsbergen - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Twee vrouwen gewond bij botsingen

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bree botsten twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond. In de Stukkenstraat raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Een 52-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.

Forfaitzege voor Louwel

Zondag 3 februari 2019
Oudsbergen - Forfaitzege voor LouwelEendracht Louwel heeft vandaag, zonder te spelen, met 0-5 gewonnen van Ven Maaseik. De thuisploeg, laatste in de stand, gaf forfait tegen de leider. Heidebloem Wijshagen verloor met 7-0 op het veld van Houthalen VV. Nevok Gruitrode verloor thuis met 0-3 van Eksel. Sporting Ellikom kreeg bij KF Smeermaas een nederlaag van 6-1 aan de broek. 

Twintigjarige vol schaafwonden

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Twintigjarige vol schaafwondenVanmorgen rond 8.30 uur werd de politie Maasland opgeroepen voor moeilijkheden met een dronken persoon op de Weg naar As in Opoeteren. De agenten troffen er een 20-jarige jongeman uit Neerpelt (Pelt) aan. Hij zag eruit alsof hij onder een trein terecht gekomen was, aldus getuigen. Zijn kledij was gescheurd en hij stond vol schaafwonden. Hij wist niet wat er gebeurd was Zijn vader kwam hem ophalen. De politie vernam van de vader dat zoonlief naar een verjaardagsfeestige in Dorne (Opoeteren) was geweest.

Auto tegen everzwijn

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Opoeteren staken gisterenmorgen twee everzwijnen de rijbaan over. Een 52-jarige vrouw kon het tweede everzwijn niet ontwijken en reed het dier aan. Het zwijn kwam daarbij om.

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen klopt Reppel

Zaterdag 2 februari 2019
Oudsbergen - Meeuwen klopt ReppelKLSK Meeuwen heeft vanavond Reppel verslagen met 0-2. Kabouters Opglabbeek speelde thuis 0-0 gelijk tegen Bokrijk Sport. De wedstrijd werd na een goed kwartier stilgelegd.

Olivier Philippaerts 3de in Treffen

Zaterdag 2 februari 2019
In het Oostenrijkse Treffen is Olivier Philippaerts vandaag met H&M Cue Channa 42 3de geëindigd in het vijfsterren 1m55 Glock's Championat. Hij had 46 seconden achterstand op de winnares, de Zweedse Malin Baryard-Johnsson.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Oudsbergen - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Twee gewonden bij verkeersongeval

Vrijdag 1 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. De twee bestuurders werden daarbij gewond. Zij zijn beiden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen