Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Keukenbrand in appartement

Donderdag 31 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag ontstond brand in de keuken van een appartement aan de Witte Torenwal in Bree. Op dat ogenblik waren de kinderen alleen thuis. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Oudsbergen - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Oudsbergen - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Oudsbergen - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Laptop uit auto gestolen

Woensdag 30 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is een laptop uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken sloegen de daders een zijruitje in.

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Oudsbergen - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Rosette Pinter overleden

Woensdag 30 januari 2019
Oudsbergen - Rosette Pinter overledenMaandag is Rosette Pinter overleden, de weduwe van Jean Casters. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UC-OPglabbeek.

Anna Tielens overleden

Woensdag 30 januari 2019
Oudsbergen - Anna Tielens overledenMaandag is de uit Meeuwen afkomstige Anna Tielens overleden, de weduwe van Henri Vrolix. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Oudsbergen - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Car & Truck Lease failliet

Dinsdag 29 januari 2019
De Ondernemingsrechtbank in Tongeren heeft vandaag Car & Truck Lease uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 februari ingediend worden.

Jean Truyen overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Oudsbergen - Jean Truyen overledenGisteren is Jean Truyen overleden, de echtgenote van Fina Haex. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 ujur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Louisa Thans overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Oudsbergen - Louisa Thans overledenGisteren is Louisa Thans overleden, de echtgenote van Antoon Vrints. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Martinlaan.

Auto slipt aan wegversmalling

Dinsdag 29 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een wegversmalling in de Bergeindestraat in Opoeteren is een auto geslipt en tot stilstand gekomen tegen een verkeersbord. De bestuurder was volgens de politie in de rem gegaan omdat de schoolbus die uit tegenovergestelde richting kwam niet vertraagde.
Oudsbergen - Gratis naar 'Muziek van de sterren'ZoomNu vrijdag concerteert Duo Doppio Stile met o.a. Waldo Geuns in het Raadhuis in Lommel. Véel muziek, reikend van Bach tot Iannis Xenakis en de aangrijpende minimalistische muziek van Arvo Pärt, Philip Glass en Max Richter. In het kader van de poëzieweek krijgt u er uiteraard ook poëzie bovenop...Het muzikale duo baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van professor sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren. De muziek gaat hand in hand met de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Oudsbergen - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

René Smolders overleden

Maandag 28 januari 2019
Oudsbergen - René Smolders overledenGisteren is René Smolders overleden, de echtgenoot van Mia Schreurs. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Jaak Geelen overleden

Maandag 28 januari 2019
Oudsbergen - Jaak Geelen overledenVrijdag is Jaak Geelen overleden, de echtgenote van Mathilde Paredis. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek.

Jan Schrooten overleden

Maandag 28 januari 2019
Oudsbergen - Jan Schrooten overledenOp 23 januari overleed Jan Schrooten, de echtgenoot van Mia Zwakhoven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Zondagochtend rond 4 uur raakte een 53-jarige man uit Turnhout zwaargewond door enkele messteken. De politie arresteerde in dit verband een 28-jarige vrouw uit As. De man kreeg messteken in de buik, gezicht en pols. Hij probeerde op eigen krachten nog naar het ziekenhuis te rijden maar belandde op de Europalaan in Genk met zijn wagen in de berm. Een passerende ambulance nam de man met levensgevaarlijke verwondingen mee naar het ziekenhuis. De omstandigheden van de feiten worden onderzocht. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Oudsbergen - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Oudsbergen - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.
In de beker van Limburg van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Beverlo geklopt. Uitslag:5-0.

Handbal: Nelo - Meeuwen 38-20

Zondag 27 januari 2019
In Liga 1 van het handbal heeft Nelo Meeuwen geklopt. Uitslag: 38-20

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Oudsbergen - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Werkmaterialen gestolen

Zondag 27 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is een inbraak gepleegd op een werf aan het Kerkplein in As. Onbekenden gingen er met werkmaterialen aan de haal.

Gruitrode verliest van RC Peer

Zondag 27 januari 2019
Oudsbergen - Gruitrode verliest van RC PeerNevok Gruitrode is vandaag bij KRC Peer gaan verliezen met 1-0; het doelpunt viel via een owngoal. Kabouters Opglabbeek versloeg Lanaken VV met 0-3, na doelpunten van Leandro Merola en Lorenzo Palaia (2). Eendracht Louwel speelde thuis 1-1 gelijk tegen As-Niel. En Ellikom verloor met 0-5 van Waterloos.
Morgen worden papier en karton opgehaald in Ellikom en Wijshagen. Beide deelgemeenten staan niet vermeld op de papieren afvalkalender, maar ze vallen onder ophaalronde B.

Bèrke Aerden overleden

Zondag 27 januari 2019
Oudsbergen - Bèrke Aerden overledenVrijdag is Bèrke Aerden overleden, de echtgenoot van Elza Dirkx. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Wijshagen wint in Smeermaas

Zaterdag 26 januari 2019
Oudsbergen - Wijshagen wint in SmeermaasHeidebloem Wijshagen heeft vanavond een 1-3 uitoverwinning behaald op het veld van KF Smeermaas. Heidebloem Wijshagen staat tiende in de stand. Leider KSK Meeuwen bleef thuis op een 1-1 gelijkspel steken tegen Paal-Tervant A.
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 

Mathieu Gijbels overleden

Donderdag 24 januari 2019
Oudsbergen - Mathieu Gijbels overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Mathieu Gijbels, stichter van Mathieu Gijbels bedrijfs- en kantoorbouw met hoofdzetel in Opglabbeek, overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 1 februari plaats in Hangar 58 in Bokrijk.

Nieuwe trainer voor HHV Meeuwen

Donderdag 24 januari 2019
Handbalclub HHV Meeuwen heeft een nieuwe trainer. Brian Bleyen volgt Paul Verjans op.

Drugsmateriaal te koop in tuincentrum

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsmateriaal te koop in tuincentrumDe correctionele rechtbank heeft de uitbaters van een inmiddels opgedoekt tuincentrum in Bree met fikse straffen bedacht omdat ze drugsmateriaal te koop aanboden. De éne kreeg drie jaar cel, de andere twee jaar waarvan de helft met uitstel. (PG)

Auto tegen huisgevel

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 38-jarige vrouw uit As is gisterenavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Vijftien Augustusstraat in Zutendaal. Daar botste een auto tegen de gevel van een huis.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Donderdag 24 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten twee auto's op de Kluitshofweg in Bree. Een 30-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Oudsbergen - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Nieuwe bvba: EN Projects

Donderdag 24 januari 2019
Davy Nijs en An Elen, beiden uit Oudsbergen, hebben de bvba EN Projects opgericht met zetel aan de Raffisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, de verhuring, de huur en de onderhuur en ruiling van onroerende goederen.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Auto slipt tegen paal

Woensdag 23 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in As is gisterenavond rond 23 uur een auto geslipt en tegen een verlichtingspaal beland. De chauffeur raakte daarbij gewond.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Oudsbergen - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Meisje (18) gewond bij botsing

Woensdag 23 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten twee auto's op de Opitterkiezel in Bree. Daarbij raakte een 18-jarig meisje uit Bree gewond.

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Oudsbergen - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Oecumenische viering

Dinsdag 22 januari 2019
De parochiefederaties Meeuwen-Gruitrode en Bree organiseren woensdag (19.30 uur) in samenwerking met de Evangelische Kerk van Meeuwen een oecumenische gebedsviering in de kerk van Gerdingen. Het initiatief vindt plaats in het kader van de Gebedsweek voor de eenheid van de christenen.

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: Byjo

Dinsdag 22 januari 2019
Jo Beyen uit Oudsbergen heeft de bvba Byjo opgericht met zetel aan de Neerhovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en het beheren van een roerend en onroerend vermogen.

Volgend jaar werken in Ellikom

Dinsdag 22 januari 2019
In de Valkstraat in Ellikom wordt volgend jaar een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en het wegdek hersteld. Op een infovergadering in de raadzaal in het gemeentehuis kregen de inwoners al meer informatie.
De Valkstraat is de nieuwe naam voor de Dwarsstraat. In 2020 wordt daar overgeschakeld naar een gescheiden riolering, waarbij afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. “De bewoners moeten er zelf voor zorgen dat zij hun vuil water en het regenwater via aparte buizen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Neyens overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Oudsbergen - Mia Neyens overledenIn Peer is zondag Mia Neyens overleden, de weduwe van Jef Cillen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)
Oudsbergen - Politie-inspecteur Vanherle overledenOp 13 januari overleed politie-inspecteur Luc Vanherle van de politiezone CARMA. Hij was 47 jaar en laat zijn echtgenote en vier kinderen na.

Koperen afvoerbuizen kerk gestolen

Maandag 21 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtslaan in As hebben onbekenden acht koperen afvoerbuizen van de kerk gestolen. Op een werf in de Dorpsstraat werd allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld.

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Oudsbergen - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Mia Doumen overleden

Maandag 21 januari 2019
Oudsbergen - Mia Doumen overledenVrijdag is in Peer Mia Doumen overleden, de weduwe van Nol Vanbuel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium  Witters in Meeuwen.

Wijshagen verliest van Waterloos

Zondag 20 januari 2019
Oudsbergen - Wijshagen verliest van WaterloosWijshagen is vandaag gaan verliezen bij Waterloos: 4-2.  Nevok Gruitrode speelde thuis 1-1 gelijk tegen Lutlommel. Sporting Ellikom verloor met 6-0 van Heidebloem Dilsen. KSK Meeuwen ging met 0-2 winnen bij Turkse. En Louwel ten slotte versloeg Boorsem met 1-2.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen wint in AlkenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meewen een 1-6 uitoverwinning behaald in Alken. Meeuwen staat zesde in de stand met 22 punten uit 14 wedstrijden.

Monsterscore voor Kabouters

Zaterdag 19 januari 2019
Oudsbergen - Monsterscore voor KaboutersKabouters Opglabbeek heeft vanavond SDS Opoeteren verslagen. Uitslag: 8-0.
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Pier Heylen overleden

Donderdag 17 januari 2019
Zondag overleed Pier Heylen, de echtgenoot van Elisa Thaens. Hij was 84 jaar. De asverstrooiing op de begraafplaats vond plaats in intieme familiekring.
Oudsbergen - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Oudsbergen - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Nullens overleden

Woensdag 16 januari 2019
Oudsbergen - Jef Nullens overledenGisteren is Jef Nullens overleden, de echtgenoot van Martha Brebels. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Oudsbergen - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Priester Jaak Martens overleden

Woensdag 16 januari 2019
Oudsbergen - Priester Jaak Martens overledenGisteren is priester Jaak Martens overleden. Hij was 87 jaar. Op 8 december 1957 werd hij priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 14 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht

Jefke Janssen overleden

Dinsdag 15 januari 2019
Oudsbergen - Jefke Janssen overledenZondag is in Tongerlo (Bree) de uit Gruitrode afkomstige Jefke Janssen overleden, de echtgenoot van Lieske Smeets. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Pelt en Oudsbergen in cijfers

Dinsdag 15 januari 2019
Pelt en Oudsbergen, de twee nieuwe fusiegemeenten sinds 1 januari, zijn vanaf nu ook cijfermatig in beeld te brengen via het online platform "Limburg in cijfers". Het gaat niet alleen om de meest recente cijfers, ook om de cijfers uit het verleden. Via het online platform Limburg in cijfers kun je kerncijfers over diverse rubrieken online bekijken en downloaden. Nu dus ook voor Pelt en Oudsbergen. Selecteer daarvoor bovenaan je gemeente, vergeleken met Limburg. Je doorloopt systematisch alle rubrieken en navigeert zo door kerncijfers per rubriek. Op elke pagina kun je via de downloadknop rechts bovenaan de cijfers, visueel weergegeven, downloaden als pdf.
Oudsbergen - Meer dan 5% meer leerlingen voor KunstacademieU hoorde het wellicht gisteren ql in het Nieuws: de Kunstacademies boeren erg goed! Er zijn momenteel in Vlaanderen meer dan 200.000 leerlingen die er les volgen, en de aantallen zijn dit jaar serieus gestegen. Zo ook in onze Noord-Limburgse Kunstacademie. Er zijn in Limburg 12 academies voor Podiumkunsten en 7 academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten: 19 academies in totaal dus. De KANL is qua oppervlakte de grootste van Limburg: 20 procent van de oppervlakte van de provincie behoort tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Oudsbergen - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Oudsbergen - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto tegen muurtje

Maandag 14 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Berkendijk in Opoeteren is een auto tegen een muurtje gereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Christine Hilkens overleden

Maandag 14 januari 2019
Oudsbergen - Christine Hilkens overledenZaterdag is de uit Reppel afkomstige Christine Hilkens overleden, de echtgenote van Albert Moors. Zij was 79 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Oudsbergen - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sedrik zoekt nachtraven

Maandag 14 januari 2019
Peltenaar Sedrik Oliha studeert TV/film aan de LUCA School of Arts, campus C-mine in Genk. Momenteel zit hij in zijn masterjaar, en voor zijn eindwerk wil hij een documentaire maken over mensen die 's nachts werken/leven - nachtwakers, arbeiders, hulpverleners, kunstenaars,... Wie zich aangesproken voelt en wil meewerken, kan hem mailen: sedrik.oliha[!]student.luca-arts.be.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt KoerselIn de tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Koersel verslagen. Uitslag: 2-1.

Inbraak in tuinhuis

Zondag 13 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is een inbraak in een tuinhuis vastgesteld in de Smaragdstraat in Bree. Er is een koersfiets gestolen.

Installatie politiecollege

Zondag 13 januari 2019
Oudsbergen - Installatie politiecollegeZoomVrijdag vond de installatie van het nieuwe politiecollege plaats. Dit college bestaat uit de burgemeesters van de steden/gemeenten die deel uitmaken van de politiezone CARMA en staat in voor de bestuurlijke werking. De samenstelling van het college is licht gewijzigd door de fusie van Oudsbergen. Burgemeester Wim Dries werd opnieuw aangesteld als voorzitter. De installatie van de nieuwe politieraad vindt donderdag 14 februari plaats. Samenstelling college: burgemeester Stad Genk: Wim Dries Gemeente Houthalen-Helchteren: Alain Yzermans Gemeente Oudsbergen: Lode Ceyssens Stad Bree: Liesbeth Van der Auwera Gemeente Bocholt: Stijn Van Baelen Gemeente Zutendaal: Ann Schrijvers Gemeente Kinrooi: Jo Brouns

Gruitrode wint van Grote Heide

Zondag 13 januari 2019
Oudsbergen - Gruitrode wint van Grote HeideGruitrode heeft vanmiddag Grote Heide in Neerpelt verslagen met 1-5. Heidebloem Wijshagen verloor van Heidebloem Dilsen met 0-3. Ellikom verloor thuis met 0-3 van Leut.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Oudsbergen - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Priester Lei Gielen overleden

Zondag 13 januari 2019
Oudsbergen - Priester Lei Gielen overledenIn rusthuis Ter Meeuwen in Meeuwen is gisterenochtend pastoor Lei Gielen overleden. Hij was 79 jaar en afkomstig van Beek. Op 4 juli 1965 werd hij in Bree priester gewijd. Tot 2014 was hij priester-moderator van de federatie Opglabbeek. In 2015 werd hij ereburger van Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Opglabbeek klopt Genk VV

Zaterdag 12 januari 2019
Oudsbergen - Opglabbeek klopt Genk VVKabouters Opglabbeek is vanavond bij Genk VV gaan winnen met 2-3 en staat op de vierde plaats op vier punten van leider Louwel. Louwel klopte Grimbie met forfaitcijfers: 5-0 en heeft één punt voorsprong op Lanaken. KSK Meeuwen verloor met 1-2 van Standard Elen en blijft aan de leiding met één punt voorsprong op KFC Hamont 99.

Lisette Siborgs overleden

Zaterdag 12 januari 2019
Oudsbergen - Lisette Siborgs overledenWoensdag is de uit Gruitrode afkomstige Lisette Siborgs overleden, de weduwe van Roger Thaens. Zij was 74 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Tongerlo (Bree). Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerariul Bussels in Neeroeteren.

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Oudsbergen - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.
Oudsbergen - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Oudsbergen - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Oudsbergen - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.

Manu Jansen overleden

Woensdag 9 januari 2019
Oudsbergen - Manu Jansen overledenGisteren is Manu Jansen overleden, de echtgenoot van Thila Vandeurzen. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Leo Janssen overleden

Woensdag 9 januari 2019
Oudsbergen - Leo Janssen overledenGisteren is in Linde-Peer de uit Gruitrode afkomstige Leo Janssen overleden, de echtgenoot van Lena Schurmans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Vrouw (70) gewond bij botsing

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bosstraat en de Keyartstraat in Bree kwam het tot een botsing tussen een fietser en een vrachtwagen. Een 70-jarige vrouw uit Bree liep daarbij verwondingen op.

Deuren ingetrapt

Woensdag 9 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben de buitendeur van een gebouw aan de Dorperheidestraat in Opoeteren ingetrapt evenals de binnendeur naar de kantine toe. Er is niets gestolen.

Jenny Indenkleef overleden

Woensdag 9 januari 2019
Oudsbergen - Jenny Indenkleef overledenMaandag is Jenny Indenkleef overleden, de weduwe van Mathieu Evens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Tilleke Delbroek overleden

Woensdag 9 januari 2019
Oudsbergen - Tilleke Delbroek overledenZondag is de uit Gruitrode afkomstige Tinneke Delbroek overleden, de echtgenote van Ernest Mommen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is ee daar een avondwake.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Auto gekanteld

Maandag 7 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Na een uitwijkmanoeuvre is vanmorgen een auto in de Houwstraat in Opoeteren in de berm beland, gekanteld en op zijn dak beland. De wagen werd bestuurd door een 19-jarig meisje uit Maaseik.

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Oudsbergen - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Toke Schepens overleden

Maandag 7 januari 2019
Oudsbergen - Toke Schepens overledenVrijdag is Toke Schepens overleden, de weduwe van Lambert Geerkens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Twee gewonden bij botsing

Zondag 6 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Solterweg in Bree botsten twee auto's. Daarbij vielen twee gewonden: een 62-jarige man uit Bree en een 20-jarige man uit Dilsen-Stokkem.
Oudsbergen - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Heidebloem Wijshagen

Zondag 6 januari 2019
Oudsbergen - Winst voor Heidebloem WijshagenHeidebloem Wijshagen heeft in Leut gewonnen met 1-2. Sporting Ellikom verloor met 3-1 in Eigenbilzen. Leider KSK Meeuwen won de derby tegen Nevok Gruitrode met 0-3 en heeft in de stand drie punten voorsprong op Turkse FC. Gruitrode staat op de dertiende plaats met 16 punten. Eendracht Louwel versloeg Calcio Genk met 0-1. Louwel staat tweede in de stand op één punt van leider Grimbie 69.

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Oudsbergen - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Driekoningen in Wijshagen

Zaterdag 5 januari 2019
In Wijshagen hebben kinderen vandaag Driekoningen gezongen. Dat leverde niet alleen snoep maar ook geldop. De deelnemers verdeelden het geld onder elkaar.

NHC vangt zwaargewonde ree op

Zaterdag 5 januari 2019
Het Natuurhulpcentrum (NHC) heeft vanmiddag een zwaargewonde, drachtige ree opgevangen. Het dier werd door wandelaars aangetroffen in een gracht aan de Naamsesteenweg in Sint-Truiden.

Opglabbeek klopt Maaseik

Zaterdag 5 januari 2019
Oudsbergen - Opglabbeek klopt MaaseikKabouters Opglabbeek heeft vanavond gewonnen van SLW Maaseik. Uitslag: 3-2. Opglabbeek staat vierde in de stand op vijf punten van leider Grimbie 69.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Oudsbergen - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Acht batterijen gestolen

Vrijdag 4 januari 2019
Uit een hoogspanningscabine op de 't Hasseltkiezel in Bree zijn acht batterijen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Oudsbergen - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Oudsbergen - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Door een defect aan het elektrisch fornuis ontstond rookontwikkeling in een huis aan de Sint-Ooolstraat in Opoeteren. De kinderen die in de woning aanwezig waren en bevangen werden door de rook zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Oudsbergen - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Lisa Brebels overleden

Woensdag 2 januari 2019
Oudsbergen - Lisa Brebels overledenGisteren overleed Lisa Brebels, de weduwe van Pierre Damen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de Beunisstraat 13.

Jeanneke Derkoningen overleden

Woensdag 2 januari 2019
Oudsbergen - Jeanneke Derkoningen overledenOp nieuwjaarsdag is in Eksel de uit Gruitrode afkomstige Jeanneke Derkoningen overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Oudsbergen - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Bejaarde fietser gewond

Dinsdag 1 januari 2019
Oudsbergen - Bejaarde fietser gewondEen 82-jarige fietser uit Opglabbeek is deze voormiddag rond 10.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Zaveldrieslaan in Genk.

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen