Het overige nieuws

Zaalvoetbal: Meeuwen wint in Koersel

Zaterdag 29 februari 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen wint in KoerselIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 1-4 gewonnen in Koersel. Meeuwen staat derde in de stand op twee punten van leider Aarschot.

Gruitrode verliest derby

Zaterdag 29 februari 2020
Oudsbergen - Gruitrode verliest derbyNevok Gruitrode heeft deze namiddag de derby tegen As-Niel Utd verloren met 2-4. Zaterdag speelt Nevok uit bij Stal Sport. Sporting Ellikom verloor met 4-1 op het veld van Paal-Tervant B en speelt zondag thuis tegen Zonhoven United B. Kabouters Opglabbeek klopte Boxberg met 2-1 en speelt zondag uit bij Bokrijk. KSK Meeuwen verloor met 3-1 in Alken. Zaterdag speelt Meeuwen thuis tegen Moedige Duivels Halen. En Eendracht Louwel versloeg thuis Lindel-Hoeven VV met 2-1. Louwel moet zondag naar Turkse FC.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Oudsbergen - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Tilly Damiaens overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Oudsbergen - Tilly Damiaens overledenWoensdag is de uit Opglabbeek afkomstige Tilly Damiaens overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Jo Knoben. Zij was 75 jaar. Het afscheid van de in Maaseik wonende overledene vindt in besloten familiekring plaats.

Drie verkeersongevallen

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk ging vanochtend rond 0.15 uur een auto van de baan. Een 19-jarige vrouw raakte daarbij gewond. Op de Richter ging vanmorgen rond 9 uur ook een auto van de baan. Daarbij raakte een 27-jarige vrouw gewond. Rond 9.30 uur botsten twee auto' s op de Westerring. Twee meisjes van 5 en 7 jaar liepen daarbij verwondingen op.

Geld weg bij woninginbraak

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Hoogstraat in Genk is gisteren ingebroken. De daders gingen met geld aan de haal.

Inbrekers betrapt in woning

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw die aan de Kazernelaan in Helchteren woont heeft gisterenavond twee inbrekers in haar woning betrapt. De daders zijn gevlucht aan boord van een auto met een buitenlands kenteken. Later zijn twee verdachten opgepakt.

Marcel Gabriels overleden

Vrijdag 28 februari 2020
Maandag is de uit Opglabbeek afkomstige Marcel Gabriels overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Nadien volgt de asverstrooiing op de begraafplaats van Berg (Tongeren).

Vrouw slaat stiefzoontje dood

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vrouw slaat stiefzoontje doodIn Hasselt stond vandaag een 28-jarige vrouw terecht omdat zij haar stiefzoontje doodsloeg in Peer. Het kind was 3,5 jaar oud. Het Openbaar ministerie vorderde acht jaar opsluiting tegen de vrouw die aanvoerde dat zij ten tijde van de feiten een depressie doormaakte. Vonnis op latere datum. (PG)

Nieuw: Bouwwerken Gijsen

Vrijdag 28 februari 2020
Mario en Glen Gijsen en Kristel Janssen, allen uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Bouwwerken Gijsen opgericht met zetel aan de Dreefstraat. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Nieuwe vennootschap: Tuinen Romanus

Vrijdag 28 februari 2020
Dirk Romanus uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Tuinen Dirk Romanus opgericht met zetel aan de Raffisstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aanleg en het onderhoud van parken en tuinen en het aanleggen van opritten en allerlei grondwerken.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

Twee inbraken in huizen

Donderdag 27 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulille is gisteren ingebroken in twee woningen. In de Raakstraat zijn geld en juwelen gestolen, in de Janshoek een tablet, geld en een fiets.

Fietsendieven op pad

Donderdag 27 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een garage aan de Koning Boudewijnlaan in Genk. Er is een fiets gestolen. Ook in de Klokstraat sloegen ook fietsendieven toe.

Dora Truiyen overleden

Donderdag 27 februari 2020
Oudsbergen - Dora Truiyen overledenDinsdag is de in Opglabbeek woonachtige Dora Truiyen overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jan Molenaers. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Eendracht Louwel

Donderdag 27 februari 2020
Oudsbergen - Versterking voor Eendracht LouwelEendracht Louwel heeft een zesde speler aangetrokken met het oog op komend seizoen: Ruben Cops van Schoonbeek-Beverst.

Douane int 19.119 euro

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie en douane hebben gisterennamiddag een gezamenlijke verkeersactie gehouden op twee locaties in Genk. De douane heeft een bedrag van 19.119 euro geind. De politie betrapte onder meer een automobilist die op rode diesel reed en schreef enkele pv's uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Drugs gevonden bij huiszoeking

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs voerde de politie maandagavond een huiszoeking uit aan de Noordlaan in Genk. Een 26-jarige man uit Genk werd ter plaatse gearresteerd. Tijdens de huiszoeking werden cannabis en geld aangetroffen. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om hem aan te houden

Mijnwerkerspensioen: even nuanceren

Woensdag 26 februari 2020
Oudsbergen - Mijnwerkerspensioen: even nuancerenDe Federale Pensioendienst heeft vandaag gereageerd op de persconferentie van de KS-Vriendenkring rond het pensioendossier. De Federale Pensioendienst bevestigt dat binnen het beheerscomité een werkgroep werd opgericht om de eisen van de ex-mijnwerkers te onderzoeken. Maar het klopt niet dat het beheerscomité zou gesproken hebben van een tegenstelling tussen het koninklijk besluit en de wet. Het beheerscomité zegt in zijn verslag geen positie in te nemen. Het zegt alleen dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Danny Czekaj overleden

Woensdag 26 februari 2020
Oudsbergen - Danny Czekaj overledenIn Oudsbergen is Danny Czekaj overleden, prins op het zwarte paard van Nicole Meeuwsen. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Nieuwe vennootschap: Panabo

Dinsdag 25 februari 2020
Patrick Meurs en Nadine Bloemen, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Panabo opgericht met zetel aan de Bergstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop alsook de huur en verhuur van onroerende goederen.

Inbrekers aan de slag

Dinsdag 25 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Inbrekers aan de slagIn Houthalen-Helchteren zijn twee inbraken gepleegd: in een huis aan de Kerselaarstraat werden een laptop, een horloge en een messenset gestolen; in een woning aan de Fazantenstraat bestond de buit uit juwelen en geld.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 25 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zwaar vervoer gecontroleerdPolitie CARMA voerde gisteren tussen 6 en 14 uur een controleactie uit in samenwerking met de Vlaamse wegeninspectie, de dienst Toezicht Sociale Wetten en controle ADR (vervoer gevaarlijke stoffen). Aan het kruispunt van de Westerring en de Henry Fordlaan in Genk werden 22 vrachtwagens gecontroleerd. Zes vrachtwagens waren in overtreding: 2x overlading, 2x technische eisen, 1x ADR, 1x rij- en rusttijden. In totaal werd er een bedrag van 11.505 euro geïnd.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Jaak Gabriels naar rechtbank verwezenDe raadkamer in Tongeren heeft vandaag beslist dat Jaak Gabriels (Open VLD), oud-burgemeester van Bree en Minister van Staat, voor de correctionele rechtbank moet verschijnen. Hij moet zich onder andere verantwoorden voor verduistering van gelden van de stad Bree, misbruik van vertrouwen en bendevorming.
Oudsbergen - 'Oplossing voor mijnwerkerspensioenen nadert'ZoomHet lijkt erop dat een oplossing voor de mijnwerkerspensioenen in het verschiet ligt. Dat liet de KS-Vriendenkring deze namiddag op een persconferentie in Heusden-Zolder uitschijnen. Een werkgroep die door de Federale Pensioendienst was opgericht heeft haar conclusies klaar. Het comité stelt nu vast dat er een tegenstelling is in de interpretatie tussen de berekeningswijze van het KB van 4 december 1990 en de wet van het supplement van 20 juli 1990 en 23 december 1996. Het beheerscomité verwijst (…) Het hele nieuwsbericht

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.
Oudsbergen - Eendracht Louwel trekt vijf spelers aanEendracht Louwel heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Niels Ferson (Eendracht Mechelen-aan-de-Maas), Senne Schreurs (Beek-Bree), Jeroen Houben (Bocholt), Lorenzo Pallaia (Kabouters Opglabbeek) en Dries Florczak (Gruitrode).

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Oudsbergen - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Veroordeeld voor kinderporno

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veroordeeld voor kinderpornoAchttien maanden waarvan veertien maanden met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Bocholt va de rechter in Tongeren vandaag kreeg voor het bezit en verspreiden van kinderporno. De man had meer dan 12.000 foto's en filmjes in zijn bezit. Om te kunnen genieten van het gedeeltelijk uitstel van zijn straf moet de man zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek.(PG)

Damesvoetbal: Oudergem - Louwel 3-0

Maandag 24 februari 2020
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel met 3-0 verloren in Oudergem.

Nieuwe trainer voor Eendracht Louwel

Maandag 24 februari 2020
Oudsbergen - Nieuwe trainer voor Eendracht LouwelTony Heylen zal volgend seizoen Eendracht Louwel trainen. Hij volgt Jurgen Vandeurzen op.

Auto gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Kerkpad in Peer is een auto gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Jointje roken tijdens het rijden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond op de Hamonterweg in Bocholt een twintiger uit Maaseik betrapt die tijdens het rijden een jointje aan het roken was en wiet op zak had. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Juwelen en horloges gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven maakten juwelen en horloges buit in een woning aan de Pastoor Langensstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Kassa geroofd in bedrijf

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Bree. De daders gingen met de kassa aan de haal. De kassa waar geld in zat is door de politie leeg teruggevonden in een bos.

Voetganger (51) aangereden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren is gisterenavond een 51-jarige voetganger aangereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Vluchtmisdrijf opgelost

Zondag 23 februari 2020
Gisterenavond werd bij de politie melding gemaakt van een zwalpend voertuig. De wagen kon onderschept worden in de Duinenlaan in Genk. De bestuurder, een vijftiger uit Genk, was onder invloed van alcohol en kon geen boorddocumenten voorleggen. Al snel werd duidelijk dat deze bestuurder kort voordien in As betrokken was bij een verkeersongeval met stoffelijke schade, en niet ter plaatse gebleven was. De man werd ter ontnuchtering meegenomen naar het commissariaat en zijn wagen werd getakeld.

Tegen verkeersbord

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is op de Evence Coppéelaan in Genk een vijftiger uit Genk tegen een verkeersbord gereden. De man stelde zich agressief op tegen de hulpdiensten. Hij legde een positieve ademtest af en werd meegenomen naar het politiekantoor.

Ellikom wint in Lanklaar

Zondag 23 februari 2020
Oudsbergen - Ellikom wint in LanklaarSporting Ellikom heeft met 0-2 gewonnen in Lanklaar. Zaterdag moet Ellikom naar Paal-Tervant B. Nevok Gruitrode kwam thuis tegen Racing Peer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zaterdag ontvangt Nevok As-Niel Utd. Heidebloem Wijshagen verloor met 5-0 van Halveweg Zonhoven. Zondag moet Wijshagen naar Leut.

Jaak Gielen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Oudsbergen - Jaak Gielen overledenIn WZC Kloosterhof in Oudsbergen is Jaak Gielen overleden, de weduwnaar van Alice Cardinaels. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote Brogel.
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van Zepperen-BrustemKSK Meeuwen heeft met 2-1 verloren van Zepperen-Brustem. KSK Meeuwen speelt komende zaterdag uit bij FC Alken.

Zaalvoetbal: gelijkspel voor Meeuwen

Zaterdag 22 februari 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: gelijkspel voor MeeuwenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen 2-2 gelijk gespeeld tegen ZVK A5 Genk. Meeuwen staat derde in de stand op drie punten van Wellen.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Oudsbergen - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Nieuwe vennootschap: Immo Modest

Vrijdag 21 februari 2020
Sander Spreeuwers uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Immo Modest opgericht met zetel aan de Reyndersstraat in Oudsbergen. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 20.000 euro.

Nieuwe vennootschap: TMG Winters

Vrijdag 21 februari 2020
Tony Winters uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap TMG Winters opgericht met zetel aan de Hensemstraat in Oudsbergen.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle werken in verband met land-, tuin- en bosbouw.

Nieuwe vennootschap: Guito

Vrijdag 21 februari 2020
Tom Steensels uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Guito opgericht met zetel aan het Vossenpad in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klein- en groothandel in reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten en de verhuur en lease van machines.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Oudsbergen - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Auto rijdt in showroom

Vrijdag 21 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is op de Bruglaan in Bree een auto binnengereden in de showroom van de VW-garage. In de showroom zijn meerdere auto's beschadigd.

Fikse buit bij woninginbraak

Vrijdag 21 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Passtraat in Bree maakten inbrekers vandaag handtassen, bankkaarten, autosleutels, horloges en een laptop buit.

Rosi Nölker overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Oudsbergen - Rosi Nölker overledenVandaag is Rosi Nölker overleden, de echtgenote van René Vanstraelen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Oudsbergen - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Oudsbergen - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Oudsbergen - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Gouden armband gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een gouden armband gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Levenslang rijverbod

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde vanochtend een auto op de Dieplaan in Genk. De bestuurder bleek een levenslang rijverbod te hebben en kon geen geldig inschrijvings-, verzekerings- en keuringsbewijs voorleggen. De auto is in beslag genomen.

Geld en bankkaarten gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben geld en bankkaarten buitgemaakt in een woning aan de Balkenstraat in Bocholt. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Elektrische fietsen gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Hongerbeek in Bree zijn gisteren twee elektrische fietsen gestolen. De fietsen stonden onder een carport. Uit de garage van een woning aan de Bocholterkiezel zijn werkmaterialen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Slachtoffer aanval overleden

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Jos Haex (73) uit Linde-Peer overleden aan de verwondingen die hij een maand geleden opliep aan de Begijnenvijvers in Wijchmaal. De man werd er aangevallen op het fietspad. In verband met deze zaak is een twintiger aangehouden.

Arrestaties na drugsvondst

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren voerde Politie CARMA twee huiszoekingen uit in Genk. Drie twintigers werden gearresteerd nadat er verdovende middelen en cash geld aangetroffen werden. De huiszoekingen vonden plaats in woningen aan de Gildelaan en Stiemerbeekstraat. Beide huiszoekingen waren positief en vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In beide woningen trof de politie verdovende middelen en cash geld aan. Drie Genkenaren van 22, 27 en 28 jaar werden ter plaatse gearresteerd. Een van hen (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in keuken

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rukte de brandweer uit na een brandmelding in de keuken van een woning aan de Kleine Neyenstraat in Bree. Er is nauwelijks schade.

Lesaco Montage failliet

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernermersrechtbank in Tongeren heeft Lesaco Montage uit Bree failliet verklaard. Het bedrijf werd in 1985 opgericht. De firma was gespecialiseerd in het monteren van metaalstructuren en het plaatsen van prefab-betonelementen.

Willy Verslegers overleden

Woensdag 19 februari 2020
Oudsbergen - Willy Verslegers overleden
Gisteren is Willy Verslegers overleden. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van een voertuig op de Weg naar Zwartberg in Houthalen zijn dinsdagavond elf flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen.

Voetgangster gewond

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren kwam het vanochtend rond 5.30 uur tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en voetgangster. Deze laatste, een 26-jarige vrouw uit de gemeente, raakte daarbij gewond.

Vrouw (60) gewond bij botsing

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.45 uur botsten in de Noordlaan in Genk twee wagens. Een 60-jarige vrouw uit Zonhoven raakte daarbij gewond.

Dood aangetroffen in woning

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Vredelaan in Houthalen-Helchteren werd gisterennamiddag het lichaam van een 21-jarige vrouw uit Hasselt aangetroffen. De standaardprocedure voor verdachte overlijdens werd opgestart. Het gerechtelijk labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse. De oorzaak en de omstandigheden van het overlijden zijn voorlopig nog onduidelijk.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: Amelio

Dinsdag 18 februari 2020
Marijn Vanbuel heeft de besloten vennootschap Amelio opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren in Oudsbergen. Doel van de vennootschap is onder meer kinesitherapie, acupunctuur, logopedie en voedingsadvies.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Oudsbergen - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Covida start soepbar

Dinsdag 18 februari 2020
Covida, de fusie-vzw van Tevona en Dienstencentrum Ter Engelen, gaat in Oudsbergen starten met een soepbar. Het gemeentebestuur huurt een ruimte voor de vzw. Covida  biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.
Schepen Kurt Plessers: “De unit Open Kans is actief vanuit Bree voor inwoners van Bree, Bocholt, Kinrooi, As en Oudsbergen. Aangezien die unit uit zijn voegen barst en veel deelnemers in Oudsbergen wonen, zocht Covida een extra (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (27) gewond bij aanrijding

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten deze voormiddag rond 11 uur twee auto's. Een 27-jarige vrouw uit Zutendaal liep daarbij verwondingen op.

Vrouw onder invloed van drugs

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vrouw onder invloed van drugsVanochtend rond 0.30 uur controleerde Politie CARMA een bestuurster op de Kettingbrugweg in Bocholt. De 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel testte positief op druggebruik. In haar auto trof de politie drugs, medicatie en een verboden wapen aan. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op haar adres in Hamont-Achel en vond er nog meer drugs en pillen. De twintiger zat in de cel gedurende het onderzoek. Na verhoor besliste het parket Limburg de vrouw in vrijheid te stellen. Zij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorde

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Oudsbergen - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Vervolgd voor agressie in Versuz

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Houthalen-Helchteren moest zich vandaag voor de rechter in Hasselt verantwoorden voor een geval van agressie in discotheek Versuz. Het Openbaar ministerie vorderde tien maanden cel  tegen de man. De verdediging pleitte de vrijspraak. De rechter nam de zaak in beraad en maakt op 17 maart zijn verdict bekend. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren is deze namiddag een illegaal sigarettenfabriekje ontdekt nadat er brand uitbrak. De oorzaak van de brand is niet gekend. De bewoner is meegenomen voor ondervraging. De douane is inmiddels met een onderzoek gestart. Vorige week is in Europark ook al een clandestiene sigarettenfabriek ontdekt.

Jaak Mussen overleden

Maandag 17 februari 2020
Oudsbergen - Jaak Mussen overledenVrijdag is Jaak Mussen overleden, de echtgenote van Rita Cuppens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentumOPglabbeek.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel B 2-2 gelijk gespeeld in Diepenbeek. Louwel B staat twaalfde in de stand.

Jean Dezeure

Maandag 17 februari 2020
Oudsbergen - Jean DezeureOp 13 februari is Jean Dezeure overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Madeleine Maussen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

ZVK Meeuwen trekt speler aan

Zondag 16 februari 2020
Met het oog op komend seizoen heeft zaalvoetbalclub ZVK Meeuwen zich versterkt met Yassine Seddiki van Futsal Rekem.

Woninginbraak: geld en juwelen weg

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boomweg in Genk is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. De daders gingen aan de haal met geld en juwelen.

Twee elektrische fietsen gestolen

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Boogschuttersstraat in Bree zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal is in de nacht van vrijdag op zaterdag gepleegd.

Geen rijbewijs en niet verzekerd

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree is vrijdagavond de auto van een 51-jarige bestuurster uit Bree getakeld. De vrouw kon geen geldig rijbewijs voorleggen en haar auto was niet verzekerd en niet gekeurd. Zij mag zich aan een gepeperde rekening verwachten.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt ging vrijdagavond rond 23.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 58-jarige vrouw uit Arendonk gewond.

Winst voor Kabouters Opglabbeek

Zondag 16 februari 2020
Oudsbergen - Winst voor Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek heeft vandaag Houthalen VV verslagen met 1-3, na doelpunten van Palaia (2) en Stouten. Sporting Ellikom verloor met 0-3 van Sporting Winterslag. Heidebloem Wijshagen speelde thuis 0-0 gelijk tegen Waterloos

Zware elektriciteitspanne

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Grote delen van Genk kwamen gisterenavond zonder elektriciteit te zitten. Het duurde een half uur eer de panne was hersteld.

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Oudsbergen - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Zaalvoetbal: Meeuwen wint in Hoeselt

Zaterdag 15 februari 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen wint in HoeseltIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 4-6 gewonnen bij Pibo Hoeselt. Meeuwen staat tweede in de stand op één punt van Wellen.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen verliest van Leopoldsburg

Zaterdag 15 februari 2020
Oudsbergen - Meeuwen verliest van LeopoldsburgKSK Meeuwen heeft thuis met 1-2 verloren van K. ESK Leopoldsburg. Zondag moet Meeuwen naar Zepperen-Brustem. Eendracht Louwel speelde bij Stal Sport 0-0 gelijk. Nevok Gruitrode ging met 0-1 winnen bij Standard Elen.

Thieu Schouteden overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Oudsbergen - Thieu Schouteden overledenIn Opglabbeek is gisteren Thieu Schouteden overleden, de weduwnaar van Odile Dreesen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Drugsrazzia in danscafé

Zaterdag 15 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisterenavond een drugsrazzia gehouden in het danscafé van krantenwinkel Lux in Helchteren. Er waren een twintigtal jongeren aanwezig. Over de resultaten van de actie is nog niets geweten.

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Oudsbergen - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Elektronica gestolen

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boommeerstraat in Genk is elektronica en geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Voetgangster (45) gewond

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 6.30 uur raakten een 45-jarige voetgangster uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in Genk. De voetgangster werd daarbij gewond.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten een 38-jarige vrouw uit Pelt en een 24-jarige man uit Hechtel-Eksel gewond bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.30 uur.

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Oudsbergen - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Truike Aendekerk overleden

Donderdag 13 februari 2020
Oudsbergen - Truike Aendekerk overledenDinsdag is Truike Aendekerk overleden, de echtgenote van Jaak Berben. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Irmgard Müller overleden

Donderdag 13 februari 2020
Oudsbergen - Irmgard Müller overledenDinsdag is Irmgard Müller overleden, de weduwe van Noël Vanhecke. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Juwelen geroofd uit woning

Donderdag 13 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Olmenstraat in Houthalen-Helchteren zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Geld en juwelen ontvreemd

Donderdag 13 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is er ingebroken in een woning aan de E.Vandorenlaan in Genk. De buit bestaat uit geld en juiwelen.

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Oudsbergen - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Simonne Franco overleden

Donderdag 13 februari 2020
Oudsbergen - Simonne Franco overledenDinsdag is Simonne Franco overleden, de weduwe van Gabriël Rommel. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Illegale sigaretten ontdekt in loods

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Na de vondst van een grote hoeveelheid sigaretten tijdens een huiszoeking in een loods op Europark in Houthalen heeft de politie CARMA maandag vier personen gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. 
Voor de huiszoeking kreeg de lokale politie bijstand van de speciale eenheden van de federale politie. De zoeking resulteerde in het aantreffen van 20 kisten, goed voor 2 miljoen sigaretten. Ze waren verborgen in stapels houten planken waarvan de (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster levensgevaarlijk gewond

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is deze namiddag rond 15 uur een 86-jarige fietsster uit Genk aangereden door een auto. Zij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Laurent Thevissen overleden

Woensdag 12 februari 2020
Oudsbergen - Laurent Thevissen overledenZondag is Laurent Thevissen overleden. Hij was 55 jaar. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat. De asverstrooiing vindt vrijdag plaats.
Kristof Witters uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kristof Witters UO opgericht met zetel aan de Lentestraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van beheer, management, financiën en marketing.

Twee juwelendiefstallen

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kruidenlaan in Genk maakten inbrekers vandaag juwelen en een hogedrukreiniger buit. Gisteren zijn juwelen en een horloge gestolen in een huis aan de Steeneikstraat.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's en een vrachtwagen op de Maaseikerbaan in Genk zijn vanmiddag rond 13.15 uur vier personen gewond geraakt: twee mannen(54 en 60) uit Genk en As en twee vrouwen (20 en 58) uit As.

Dieven weg met juwelen

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Commandant Leroystraat in Kaulille zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Brand in appartement

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vanavond een appartement aan de Kiezelweg in Houthalen-Helchteren onbewoonbaar gemaakt. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Oudsbergen - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.

Brandoefening op schietterrein

Maandag 10 februari 2020
Oudsbergen - Brandoefening op schietterreinZoomAfgelopen weekend werden de twee wolven nog gespot op het 2400ha grote schietterrein van Helchteren, maar desondanks vond er vandaag een grote brandweeroefening plaats. Het brandweerkorps van de militairen kreeg er de medewerking van de collega's van Oost-, Zuid-West- en Noord-Limburg. De oefening was bedoeld om de brandbestrijdings- en communicatieprocedures te stroomlijnen. (Foto SM)

Drugsactie op meerdere locaties

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zondagnamiddag op meerdere plaatsen in Bocholt en Kinrooi een drugsactie gehouden. Er werden 21 voertuigen en 43 personen grondig gecontroleerd. Drie personen hadden cannabis bij zich.

Geld gestolen uit huis

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Kraanbergstraat in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.

Onder invloed van alcohol en drugs

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole afgelopen weekend in Bree, Genk en Kinrooi zijn het voorbije weekend zes chauffeurs betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. Ook drie bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp.

Stempelplaten gestolen

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijfsterrein aan de Winterbeeklaan in Genk zijn vier stempelplaten gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Thieu Schrijvers overleden

Maandag 10 februari 2020
Oudsbergen - Thieu Schrijvers overledenZaterdag is Thieu Schrijvers overleden, de weduwnaar van Georgette Swinnen. Hij was 75 jaar. Het afscheid heeft in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Damesvoetbal: Louwel - Loyers 2-1

Zondag 9 februari 2020
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel Loyers geklopt. Uitslag: 2-1.

Handbal: Meeuwen - Beyne 30-17

Zondag 9 februari 2020
In het handbal (tweede klasse dames) heeft DHC Meeuwen Beyne verslagen met 30-17. DHC Meeuwen staat tweede in de stand.

Mijnwerkers nog eens naar Brussel

Zondag 9 februari 2020
Oudsbergen - Mijnwerkers nog eens naar BrusselZoomOp 17 februari trekken de ondergrondse mijnwerkers naar Brussel. Ze gaan dan actie voeren op een bestemming die voorlopig nog geheim blijft. Dat is vandaag beslist op een algemene ledenvergadering van de KS Vriendenkring. Opnieuw was er een massale opkomst, want in de badzaal van Zolder zaten twee zalen overvol. Ze willen met hun actie druk uitoefenen om zo snel mogelijk de onjuistheden in de uitbetaling van de pensioenen aan de ondergrondse (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Minderjarige fietsster gewond

Zondag 9 februari 2020
In de Centrumstraat botsten gisterenvoormiddag rond 10 uur een auto en een minderjarige fietsster uit de gemeente. Deze laatste daarbij gewond.

Weg met gouden armband

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren is een gouden armband gestolen. Dat gebeurde vrijdagavond.

Vier inbraken

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Winterslagstraat in Genk zijn juwelen en geld gestolen. In een appartement aan de Weg naar As en in een huis aan de Mispadstraat zijn ook juwelen ontvreemd. In een woning aan de Priesterhaagstraat gingen dieven met een tv aan de haal.

Drie gewonden bij botsing

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Torenlaan in Genk botsten vanochtend rond 0.45 uur twee auto's. Daarbij vielen drie gewonden: een 42-jarige vrouw, een 17-jarig meisje en een 13-jarige jongen, allen uit Genk.

Werkmateriaal gestolen uit woning

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Bree zijn allerlei werkmaterialen gestolen uit een woning. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Alice Creijns overleden

Zondag 9 februari 2020
Oudsbergen - Alice Creijns overledenOp 4 februari overleed in Bree de uit Opglabbeek afkomstige Alice Creijns, de weduwe van de in 2015 overleden Mathieu Schreurs. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats. Zaterdag 18 april (17.30 uur) is er een herdenkingsviering in de parochiekerk van Gerdingen.

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Oudsbergen - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Oudsbergen - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Houthalen 4-0

Zaterdag 8 februari 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Houthalen 4-0In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen La Baracca Houthalen geklopt met 4-0. Meeuwen staat vierde in de stand, La Baracca zesde.

Gelijkspel voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 8 februari 2020
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Neeroeteren. Eendracht Louwel versloeg As-Niel Utd met 3-0.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Oudsbergen - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Clijsters overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Oudsbergen - Elisa Clijsters overledenWoensdag is de uit Gruitrode afkomstige Elisa Clijsters overleden, de weduwe van Carlos Winkels. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sin-Catharinakerk in Maaseik. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Vancleef in Maaseik. Rouwadres: Roosendijk 113 3910 Neerpelt.

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen uit woning

Donderdag 6 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Motmansstraat in Houthalen-Helchteren is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Brand in schrijnwerkerij

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren ontstond deze voormiddag brand in het werkatelier van een schrijnwerkerij. De schade bleef beperkt.

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Oudsbergen - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Oudsbergen - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Nieuwe vennootschap: Clé Vastgoed

Woensdag 5 februari 2020
Erwin Beutels uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Clé Vastgoed opgericht met zetel aan de Bijvaerdeweg in Oudsbergen. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 2.000 euro.

Liliane Peeters overleden

Woensdag 5 februari 2020
Oudsbergen - Liliane Peeters overledenZaterdag is de in Opglabbeek woonachtige Liliane Peeters overleden. Zij was 73 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Juwelendiefstal

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gelezen
In een woning aan de Hooiplaats in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Auto van de baan: vrouw gewond

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk ging deze namiddag een auto van de baan. Een 22-jarige vrouw uit As liep daarbij verwondingen op.

Nieuwe vennootschap: Peter Pools

Dinsdag 4 februari 2020
Peter Pools uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Peter Pools opgericht met zetel aan de Geensstraat in Oudsbergen. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 2.500 euro. Doel van de vennootschap: de uitoefening van het ambt van gerechtsdeurwaarder en/of kandidaat-gerechtrsdeurwaarder.

Nieuw: Muisven Landbouwonderneming

Dinsdag 4 februari 2020
Gust Beckers uit Oudsbergen en Iwona Wilkowska uit Genk hebben de besloten vennootschap Muisven Landbouwonderneming opgericht met zetel aan de Muisvenstraat in Oudsbergen. Doel van de vennootschap is onder meer: kalvermesterij, grondwerken, landschapsverzorging en bouwrijp maken van terreinen.
John Cubitt uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Bruntwood Stables opgericht met zetel in Soetebeek in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behooort onder meer de exploitatie van een rijschool voor de paardensport en handel in paarden.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Twee ongevallen binnen het uur

Dinsdag 4 februari 2020
In Genk zijn vanmorgen binnen het uur twee verkeersongevallen gebeurd. Om 7.30 uur botste twee auto's op de Weg naar Zwartberg. Daarbij raakte een 44-jarige vrouw uit Genk gewond. Om 8.25 uur raakte een 18-jarige fietser uit Genk gewond toen hij door een auto werd aangereden op de Noordlaan.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Luyten overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Oudsbergen - Marcel Luyten overledenOp 30 januari overleed in Houthalen de uit Meeuwen afkomstige Marcel Luyten, de echtgenoot van Jeanny Senica. Hij was 78 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Richard Casters overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Oudsbergen - Richard Casters overledenVrijdag is Richard Casters overleden. Hij was 38 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in de Reigerstraat, 1.

Vier jaar voor vechtersbaas

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Houthalen heeft van de rechtbank in Den Bosch vier jaar cel gekregen omdat hij tijdens een vechtpartij een Nederlander met een schroevendraaier bewerkte. De feiten gebeurden op nieuwjaarsdag in Eindhoven. De openbare aanklager had zes jaar celstraf geëist. Het slachtoffer krijgt ruim 15.000 euro schadevergoeding. (PG)

Lena Tielens overleden

Maandag 3 februari 2020
Oudsbergen - Lena Tielens overledenGisteren is de in Neerglabbeek woonachtige Lena Tielens overleden, de echtgenote van Bère Drijkoningen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Henri Dingenen overleden

Maandag 3 februari 2020
Oudsbergen - Henri Dingenen overledenZaterdag is Henri Dingenen overleden, de weduwnaar va Elisa Swinnen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Juwelen en laptop gestolen

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Bosstraat in Bocholt zijn juwelen en een laptop gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Juwelen en fiets gestolen

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weg naar As in Genk maakten dieven vandaag juwelen buit. Uit de garage van een appartementsgebouw in dezelfde straat is een elektrische fiets gestolen.

Zestienjarig meisje gewond

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Genk botsten gisterenavond rond 17.30 uur een auto en een 16-jarige scooterrijdster uit As. Deze laatste raakte gewond.

Man onder invloed gearresteerd

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde gisterenochtend een 22-jarige man na een vechtpartij aan een tankstation op de Hengelhoefstraat in Genk. De Genkenaar was onder invloed van lachgas, drank en drugs. Rond 6 uur werd de politie opgeroepen voor de vechtpartij aan een tankstation. Drie mannen waren agressief en maakten ruzie met enkele omstaanders. Een man uit Genk trachtte te bemiddelen, maar werd door het trio bedreigd met een mes en raakte lichtgewond. Toen de politie arriveerde, vluchtten de verdachten weg (…) Het hele nieuwsbericht

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Oudsbergen - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale van het vrouwenvoetbal heeft Louwel met 5-3 verloren in Westerlo. Aan de rust was de stand 4-2.

Trainer weg bij Eendacht Louwel

Maandag 3 februari 2020
Jurgen Vandeurzen zal volgend seizoen geen trainer meer zijn van Eendracht Louwel.Dr opvolgeris nog niet bekend.

Spookrijdster uit verkeer geplukt

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenheideweg in Zonhoven is vrijdag een vrouw uit Zonhoven bestuurlijk gearresteerd. De vrouw was met haar auto zwalpend en spookrijdend gespot in Genk en Zonhoven. Tegenliggers moesten gevaarlijke manoeuvres uithalen om de auto te ontwijken. De vrouw was onder invloed van alcohol en bracht een nacht in de cel door. Haar rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Vier kinderen zonder gordel

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kempenlaan in Genk is gisterenavond een bestuurster uit Houthalen-Helchteren geverbaliseerd omdat er vier jonge kinderen op de achterbank zaten zonder gordel. De vrouw werd gecontroleerd wegens een defect aan haar wagen.

Bromfietser (17) gewond

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Vennestraat in Genk botsten vrijdagavond een auto en een 17-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Onaangepast rijgedrag

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een zestiger uit Bree moest de voorbije nacht zijn rijbewijs afgeven. Hij was op de Rorenweg uit het verkeer geplukt wegens onaangepast rijgedrag. Hij legde een positieve ademtest af.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing op de Sportlaan in Bree is een 39-jarige vrouw uit Hamont-Achel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Gruitrode wint in Stokkem

Zondag 2 februari 2020
Oudsbergen - Gruitrode wint in StokkemNevok Gruitrode heeft een 1-3 overwinning behaald op het veld van Stokkem A. Kabouters Opglabbeek won met 5-8 bij SLW Maaseik. Sporting Ellikom verloor met 0-3 van Grote Brogel. Heidebloem Wijshagen versloeg Voorshoven met 6-2.

Zaalvoetbal: Genk - Meeuwen 5-2

Zaterdag 1 februari 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Genk - Meeuwen 5-2ZVK Meeuwen heeft met 5-2 verloren van Full Genk. Vrijdag ontvangt Meeuwen La Baracca Houthalen.

KSK Meeuwen - Torpedo Hasselt 2-2

Zaterdag 1 februari 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Torpedo Hasselt 2-2KSK Meeuwen heeft 2-2 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt. Zondag moet KSK Meeuwen naar Zepperen-Brustem. Eendracht Louwel ging met 0-3 winnen bij Standard Elen en ontvangt zaterdag As-Niel Utd.

Bestelwagen gekanteld

Zaterdag 1 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is een bestelwagen gekanteld na een botsing met een ander voertuig. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Oudsbergen - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.

Helena Baeten overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Oudsbergen - Helena Baeten overledenDonderdag overleed de uit Opglabbeek afkomstige Helena Baeten, de weduwe van de in 2017 overleden Guillaume Vranken. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Maasmechelen.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen