Het overige nieuws

Oudsbergen - Foorkramers betoogden in BrusselZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Stoeiende jonge wolven

Vrijdag 31 juli 2020
Vandaag gezien in Bosland
Oudsbergen - Stoeiende jonge wolvenZoomHet Agentschap Natuur en Bos plaatste een video op Facebook. Die toont de vier wolvenwelpen die in Bosland samen stoeien. Het zijn er dus vier en geen vijf, zoals aanvankelijk werd geopperd. De video is hier te bekijken. (Foto INBO/Natuur en Bos)

Coronaslagbomen

Vrijdag 31 juli 2020
Oudsbergen - CoronaslagbomenZoomDe vakantiegangers krijgen het deze zomer moeilijk... (Cartoon: Fobie)

Drie damherten dood aangetroffen

Donderdag 30 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Mgr. Broeckxstraat in Erpekom (Peer) zijn vanochtend drie dode damherten aangetroffen. Van een vierde damhert ontbreekt elk spoor. De slachtpartij werd mogelijk aangericht door een wolf. Het Agentschap Natuur en Bos heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Verlorenweg in Houthalen-Helchteren botsten gisterennamiddag enkele fietsers en een auto. Een 71-jarige man en een 69-jarige vrouw, beiden uit Oostende, raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.45 uur ging in de Kapelstraat in Bocholt een auto van de baan. Daarbij raakte een 18-jarige jongeman uit Bocholt gewond.
Oudsbergen - Code geel in bossen en natuurgebiedenAgentschap Natuur en Bos heeft de code geel afgekondigd. De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten.
Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie Limburg. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig.

Treike Paulussen (100) overleden

Donderdag 30 juli 2020
Oudsbergen - Treike Paulussen (100) overledenGisteren is Treike Paulussen (100) overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Albert Goossens. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in beperkte kring plaats

Aantal kerkgangers weer beperkt

Woensdag 29 juli 2020
Oudsbergen - Aantal kerkgangers weer beperktZoomIn uitvoering van de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli kunnen vanaf vandaag nog maximum honderd gelovigen deelnemen aan een viering in de kerk. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichting om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijft gelden, aangezien het een openbare plaats is. Al deze maatregelen zijn alvast tot eind augustus van kracht. De andere richtlijnen van het eerder afgesproken protocol blijven eveneens onverminderd gelden. Het protocol staat online op de site van Kerknet.be.
Oudsbergen - Geen trainingen tot minstens 16 augustusDe trainingen van de senioren heren, dames, U21, U17 en U15 bij Eendracht Louwel zijn als gevolg van de coronacrisis opgeschort tot minstens 16 augustus. De midden- en onderbouw hebben training op kunstgras doch de kleedkamer en de kantine blijft gesloten.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërweg in Bocholt raakten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 24-jarige man en een 45-jarige vrouw, beiden uit Bocholt, liepen daarbij verwondingen op.

Ondertussen, in Antwerpen...

Woensdag 29 juli 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Verdroging bedreigt de bossen

Woensdag 29 juli 2020
Oudsbergen - Verdroging bedreigt de bossenZoomVerdroging van natuurgebieden vormt de grootste bedreiging voor biodiversiteit in de regio. Er dient snel iets te gebeuren om volwassen bossen te kunnen behouden en kwelstromen in stand te houden. De zandgronden zijn extra gevoelig voor droogte. “De oorzaak van verdroging ligt in het rechttrekken en verdiepen van beken en het ontwateren van bossen en landbouwgronden. In de vorige eeuw werd dat grootschalig toegepast,” vertelt Wiel Poelmans, pProgrammacoördinator biodiversiteit bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Geen voetbal tot en met 25 augustusAlle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal op Vlaamse voetbalvelden en -pleinen mogen tot en met 25 augustus niet doorgaan. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Appartementsbrand

Dinsdag 28 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - AppartementsbrandDe brandweer kreeg vanavond een oproep voor een brand in een appartement aan de Brugstraat in Bocholt. Er ontstond grote rookontwikkeling omdat er iets op het vuur was aangebrand. De brandweer moest het appartement ventileren.

Martin Creemers overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Oudsbergen - Martin Creemers overledenIn WZC Het Park in Neeroeteren is zaterdag de uit Neerglabbeek afkomstige Martin Creemers overleden, de weduwnaar van de in 1985 overleden Catho Vanthoor. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Fiets gestolen uit garage

Dinsdag 28 juli 2020
Aan de Weg naar As is een fiets uit een garage gestolen. De diefstal is de voorbije nacht gepleegd.

Tropische vooruitzichten

Dinsdag 28 juli 2020
Oudsbergen - Tropische vooruitzichtenEen kern van hogedruk schuift over onze streken en zorgt de volgende dagen voor flink wat zon. Op het einde van de week kan daarbij lucht van subtropische oorsprong onze streken bereiken en klimt het kwik tot tropische waarden. Het gaat echter slechts om enkele dagen.
Dinsdag zijn er veel wolken in de ochtend en er vallen enkele buien. Naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui af. Vooral later in de namiddag is er ook wat meer zon. De maxima liggen rond 21 graden. Woensdag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

De coronacrisis hakt er in...

Dinsdag 28 juli 2020
Oudsbergen - De coronacrisis hakt er in...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Man (55) gewond bij botsing

Maandag 27 juli 2020
In Plockroy zijn gisterennamiddag rond 17.20 uur en motorfiets en een wagen gebotst. Een 55-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.
#samentegencorona
Oudsbergen - Mondmaskerplicht in recyclageparkIn lijn met de maatregelen die worden opgelegd door de federale crisiscel besliste Limburg.net om ook op haar recyclageparken het dragen van een mondmasker te verplichten vanaf dinsdag 28 juli. Limburg.net vraagt aan alle bezoekers om zelf een mondmasker mee te brengen en te dragen zodra ze het recyclagepark betreden. Daarnaast blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Weer alleen winkelen...

Maandag 27 juli 2020
Oudsbergen - Weer alleen winkelen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Kabouters organiseren jeugdtornooiKabouters Opglabbeek organiseert op 29 en 30 augustus zijn jaarlijks jeugdtornooi (U7-U15). De organisatoren hopen dit jaar op hetzelfde succes als bij de vorige edities.

Ondertussen, in Antwerpen...

Zondag 26 juli 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weer dit weekend

Zaterdag 25 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weer dit weekendHet weekend geeft wat minder op weervlak. Een storing bepaalt het weer op zaterdag en zal pas zondagochtend onze streken verlaten. Nadien is de lucht nog onstabiel van opbouw, waarbij er na het weekend nog kans bestaat op een regenbui. In de tweede helft van volgende week komt echter een kern van hogedruk over onze regio liggen en volgt er een fikse weersverbetering.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn opklaringen eerder sporadisch. Tegen de middag is er kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Achter deze link kunnen horeca-ondernemers een formulier vinden dat per tafel moet ingevuld worden om de aanwezigen te kunnen registreren en achteraf, bij een gebleken mogelijke besmetting, te kunnen contacteren.
#samentegencorona
Oudsbergen - Gebruik van waterpijpen verbodenHet gebruik van waterpijpen is vanaf vandaag volledig verboden in het kader van de coronamaatregelen. Dat staat in het ministerieel besluit dat in het Staatsblad is verschenen. Het gaat zowel om individueel als collectief gebruik van de waterpijp in publiek toegankelijke plaatsen. Ze mogen dus vanaf morgen op geen enkele manier meer gebruikt worden in de shishabars. In het besluit staat dat het delen van een waterpijp tussen verschillende personen een verhoogd besmettingsrisico inhoudt en dat het onmogelijk te onderscheiden is voor de politie of het gebruik van een waterpijp individueel dan wel collectief gebeurt.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanavond een vermoedelijke autodief ingerekend in Wijchmaal. De man veroorzaakte twee ongevallen. Hij reed vervolgens in de gracht aan het kruispunt van de Bomerstraat en de Tettelstraat in Wijchmaal. Daarop vluchtte hij te voet verder maar kon ingerekend worden, mede door het inzetten van een speurhond.
Oudsbergen - Horeca-uitbaters moeten registrerenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zware verkeersovertredingen

Vrijdag 24 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde gisteren een verkeersactie op verschillende plaatsen in Houthalen-Helchteren. Een bestuurder reed met een geseinde nummerplaat die recent gestolen werd. De man had bovendien een rijverbod en kon ook geen boorddocumenten voorleggen. De nodige PV’s werden opgesteld en de auto werd getakeld. Verder werden ook nog een andere auto en een scooter getakeld omdat de bestuurders niet over een verzekering beschikten. Een andere bestuurder was onder invloed van verdovende middelen. (…) Het hele nieuwsbericht
In september werd een kleine populatie Europese bidsprinkhanen gevonden midden in natuurgebied, op een heideterrein in Midden-Limburg. Vermoedelijk zijn de dieren daar terechtgekomen door het passief meeliften met transport en nadien verdere verspreiding in de buurt. Paring werd toen vastgesteld en de populatie betrof minimum een 8-tal verschillende volwassen exemplaren. Opmerkelijk feit is het bijzondere paringsritueel van de bidsprinkhaan. Het vrouwtje eet het mannetje immers op...
Begin juli (…) Het hele nieuwsbericht

Aardbeving bij Weert

Vrijdag 24 juli 2020
Vanmorgen om 3.12u heeft zich onder Weert een aardbeving voorgedaan. Dat meldt het Nederlandse KNMI. De beving had een kracht van 1,1 op de schaal van Richter en was dus nauwelijks voelbaar. Het zou gaan om een tektonische beving, veroorzaakt door de beweging van breuken in de aardkorst.

Fitnesszaak failliet verklaard

Donderdag 23 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft fitnesszaak Brent Vercammen uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 augustus ingediend worden.

Kunst in coronatijden

Donderdag 23 juli 2020
Oudsbergen - Kunst in coronatijdenZoomNaar ‘De dood van Marat’ door J L David (MSK, Brussel). (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen weer verstrengd

Donderdag 23 juli 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Coronamaatregelen weer verstrengdVanaf zaterdag worden mondmaskers verplicht in winkelstraten, in openbare gebouwen en op markten. Ook in horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan hun tafel zitten, en één persoon per tafel zal ook zijn gegevens moeten achterlaten. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad zopas bekend. Bij VRT Nieuws staan alle maatregelen opgesomd.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - GRM brengt 'Civitas Tungrorum' in kaartZoomZijn er in de buurt sporen uit de Romeinse tijd? Waar staan resten van Romeinse villa’s, grafvelden en heiligdommen? Maakte een straat ooit deel uit van een eeuwenoud wegennet? Dankzij een samenwerking van het Gallo-Romeins Museum (GRM) en de stad Tongeren met de Universiteit van Gent kunnen onderzoekers en particulieren dat voortaan bekijken op een website met dynamische kaarten. Het in kaart gebrachte gebied is dat van de civitas (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het heelal...

Donderdag 23 juli 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in het heelal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
Oudsbergen - Geen eigen contacttracing in LimburgLimburg gaat geen eigen contacttracing opzetten zoals de provincie Antwerpen dat doet. Dat heeft waarnemend gouverneur Michel Carlier vandaag afgesproken met het Agentschap Zorg en Gezondheid. "We gaan geen parallel systeem opzetten met dat van Vlaanderen. Wel willen we werken met lokale partners als de gemeentebesturen, de huisartsen of thuisverpleging om het systeem te ondersteunen. Met de federale gezondheidsinspecteur zijn afspraken gemaakt om de tracing, testing en opsporing beter te (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Woensdag 22 juli 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - De visie van Fobie...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bert Camps uit Meeuwen heeft de besloten vennootschap Beca Invest opgericht met zetel in Klein-Gestel in Meeuwen. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen en om het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, ondernemingen, privépersonen en instellingen.

Nieuwe vennootschap: NMTJW

Woensdag 22 juli 2020
Marc Janssen uit Genk en Laurence Meynaerts uit Aarschot hebben de besloten vennootschap NMTJW opgericht met zetel aan de Leemkuilstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een brouwerij en van een drankencentrale.

Servicebericht

Woensdag 22 juli 2020
Oudsbergen - ServiceberichtVoortaan kunt u berichten niet alleen delen via Facebook, Twitter en e-mail, maar ook via WhatsApp. En het geldt niet alleen voor berichten maar ook voor de kalender en de zoekertjes

Redactie Internetgazet

Tilke Verheyen overleden

Woensdag 22 juli 2020
Oudsbergen - Tilke Verheyen overleden
Maandag is Tilke Verheyen overleden, de weduwe van Jef Corstjens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Typisch Belgisch zomerweer

Woensdag 22 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Typisch Belgisch zomerweerDankzij de uitloper van het hogedrukgebied der Azoren is de atmosfeer stabiel en kan de zon flink tevoorschijn komen. Met een noordelijke luchtstroming wordt echter koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik slechts beperkt kan klimmen. De volgende dagen kunnen storingen tot onze streken doordringen en worden eerst voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, maar later ook door neerslag. Het wordt wel iets warmer. 
Vandaag zijn er nog steeds drukstijgingen aanwezig en domineert de zon het (…) Het hele nieuwsbericht

Militair besmet met coronavirus

Woensdag 22 juli 2020
Oudsbergen - Militair besmet met coronavirusZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Bocholt is een beschadigde bestelwagen aangetroffen. Het voertuig werd afgelopen nacht gestolen in de de Genastraat in Bree.

Sportkamp van Eendracht Louwel

Dinsdag 21 juli 2020
Oudsbergen - Sportkamp van Eendracht LouwelZoomHet sportkamp dat Eendracht Louwel organiseerde is uitgegroeid tot een groot succes. Een initiatief dat beslist voor herhaling vatbaar is.
Oudsbergen - 21 juli: ook Preludiumconcert aangepast...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie) 

Luc Knoops overleden

Dinsdag 21 juli 2020
Oudsbergen - Luc Knoops overledenIn zijn woonst in Opglabbeek is zaterdag Luc Knoops overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur)in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Oudsbergen - Geen 'bal national' vanavond...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jaak Vandewal overleden

Maandag 20 juli 2020
Oudsbergen - Jaak Vandewal overledenZaterdag is de in Gruitrode woonachtige Jaak Vandewal overleden, de echtgenoot van Marlies Raskin. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Oudsbergen - Provincie  neemt beheer waterlopen overZoomVanaf 1 september zal het provinciebestuur het beheer van de waterlopen van vijf gemeenten waaronder Bocholt en Oudsbergen overnemen. In de andere gemeenten is dat al sinds 2016 het geval. Er blijven nu in Limburg nog 12 waterloopbeheerders over. Enkele jaren geleden waren dat er nog 55. De provincie krijgt er nu 130 km aan waterlopen bij. Dat brengt het totaal op 1.620 km waterlopen, waarvoor de provincie samen met de wateringen instaat voor maaiwerken en allerhande onderhouds- en herstellingswerken. UPDATE Op het kaartje hieronder in rood de waterlopen van categorie 3 die geherklasseerd worden naar categorie 2 (Afb.: porovinciebestuur).
Provincie  neemt beheer waterlopen over
Zoom

Drie verkeersongevallen

Zondag 19 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bronweg in Houthalen-Helchteren raakte een 22-jarige motorfietser uit Houthalen-Helchteren gewond toen hij er van de baan ging. Bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Grote Baan raakte een 25-jarige man uit Heusden-Zolder gewond. Een 35-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren liep verwondingen op bij een val in de Essenstraat.

Op vakantie met kleurencodes

Zaterdag 18 juli 2020
Oudsbergen - Op vakantie met kleurencodesZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De Mont Blanc anno 2020

Vrijdag 17 juli 2020
Oudsbergen - De Mont Blanc anno 2020ZoomGisteren 55 jaar geleden werd de tunnel onder de Mont Blanc officieel ingehuldigd. Kijk hoe de berg er tegenwoordig uitziet, in deze Mond Maskertijd... (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Jos Lantmeeters wordt gouverneurJos Lantmeeters (56) wordt de nieuwe gouverneur voor Limburg. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Landmeeters, afkomstig uit Genk, zetelt momenteel in het Vlaamse parlement en volgt als 21ste gouverneur van Limburg Herman Reynders (sp.a) op die op 1 februari zijn ambt neerlegde. Sindsdien nam Reynders' partijgenoot Michel Carlier de functie van gouverneur waar. Lantmeeters is lid van de N-VA, de partij die de afschaffing van de provincies in haar beleidsprogramma heeft ingeschreven. 

Flats onbewoonbaar door brand

Vrijdag 17 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een hevige brand heeft deze namiddag een flat verwoest aan de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. De bewoonster was overstuur en is naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere appartementen liepen ook zware schade op en zijn volgens de brandweer onbewoonbaar. De precieze brandoorzaak is nog niet gekend.

Theo Verheyen overleden

Vrijdag 17 juli 2020
Oudsbergen - Theo Verheyen overledenWoensdag is de in Gruitrode woonachtige Theo Verheyen overleden, de echtgenoot van Els Paesen. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Klokken luiden voor coronaslachtoffersZoom
Ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli zal – op vraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken – in het Te Deum ook aandacht zijn voor een eerbetoon aan de slachtoffers van Covid-19. Om 10 uur zal er drie minuten stilte gehouden worden. Er wordt tevens gevraagd overal de kerkklokken gedurende 3 minuten te laten luiden, als eerbetoon aan de slachtoffers en om onze waardering voor het verzorgend personeel te uiten. Het bisdom Hasselt heeft de parochieverantwoordelijken opgeroepen om aan dit initiatief mee te doen.

Zomers weekend

Vrijdag 17 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Zomers weekendDe gunstige invloed van een wig van hoge druk vertaalt zich in veel zon en zomerse temperaturen tijdens het weekend. Een storing schuift echter over het westen van het land op zondag en kan mogelijk bij ons voor meer wolken zorgen. Na het weekend is het tijdelijk wat koeler bij 20 graden, maar later in de week stijgt het kwik opnieuw enkele graden.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend en een lokaal drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal is het echter droog en naarmate de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Contactopsporing in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Kabouters klaar voor nieuw seizoenZoomOok Kabouters Opglabbeek bereidt zich voor op het komende seizoen. De club mikt alvast op een mooi resultaat.

Zomerkamp Eendracht Louwel

Donderdag 16 juli 2020
Oudsbergen - Zomerkamp Eendracht LouwelZoomEen beeld van het zomerkamp dat Eendracht Louwel organiseerde. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is.
Oudsbergen - Verfraaiingswerken bij Nevok GruitrodeZoomNevok Gruitrode heeft heel wat verfraaiingswerken uitgevoerd aan zijn accomodatie. Gelukkig kon de club ook nu weer op zijn vrijwilligers rekenen.

Auto van de baan geraakt

Donderdag 16 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren ging gisterenavond rond 23.30 uur een wagen van de baan. Een 21-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Jan Pex overleden

Donderdag 16 juli 2020
Oudsbergen - Jan Pex overledenIn Opoeteren is gisteren de uit Gruitrode afkomstige Jan Pex overleden, de echtgenoot van Anita Claessens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.
Oudsbergen - Zoek maar eens kleurcodes op vakantieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee verkeersongevallen

Woensdag 15 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.30 uur zijn op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren twee wagens gebotst. Een 27-jarige vrouw uit Heusden-Zolder raakte daarbij gewond. Op de Lillo Steenweg raakten deze voormiddag rond 10.15 uur een bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken. Een 66-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Stilaan terug warmer

Woensdag 15 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Stilaan terug warmerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland, wordt in een noordwestelijke hoogtestroming koele en vochtige maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen blijven ondermaats en er zijn veel wolken. De volgende dagen kan het hogedrukgebied het weerbeeld in onze regio wat meer domineren, maar soms is er nog een bui mogelijk. Het wordt wel warmer.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. Stapelwolken krijgen echter al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Even naar die komeet kijken

Dinsdag 14 juli 2020
Oudsbergen - Even naar die komeet kijkenZoomNog tot 13 augustus kan je 's avonds na 22.30u laag boven de noordelijke horizon, iets onder de Grote Beer, de komeet Neowise zien. Komend weekend zou volgens kenners het mooiste beeld geven. Gisteravond maakte Peter D'Joos deze mooie foto, waarop de uitwaaierende staart van stof en gas prachtig te zien is.
Oudsbergen - Minder boomkwekerijen en sierteeltZoomHet aantal boomkwekerijen in Limburg is in tien jaar tijd gedaald van 82 naar 69. Het aantal bedrijven met sierteelt in openlucht daalde in dezelfde periode van 38 naar 11.

Hogedrukreiniger gestolen

Dinsdag 14 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een diefstal vastgesteld in een tuinhuis aan de Cremerstraat in Houthalen-Helchteren. Er is een hogedrukreiniger gestolen.
Wie een bestaande woning koopt in Vlaanderen kan vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro afsluiten voor renovaties. Lees meer

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Oudsbergen - Kunst in coronatijdenZoomMarco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)

Theo Dirkx overleden

Maandag 13 juli 2020
Oudsbergen - Theo  Dirkx overledenGisteren is de uit Opglabbeek afkomstige Theo Dirkx overleden, de echtgenoot van Mia Knippenberg, Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vanoppen-Moors in As.

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (56) gewond bij val

Maandag 13 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 56-jarige fietsster uit Edegem is gisterennamiddag rond 14.30 uur ten val gekomen in de Loerstraat in Helchteren. Zij raakte daarbij gewond.

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat je 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)
Oudsbergen - Ondertussen, op de vliegbasis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Oudsbergen - Geen Lourdesbedevaart dit jaarZoomDe jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Hagia Sophia wordt weer moskeeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Oudsbergen - Red die hommelZoomJe zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)
Oudsbergen - Vanaf vandaag een mondmasker dragenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig weekendEen uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Oudsbergen - Vlaamse feestdag vandaag!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel opent tegen KFC HamontIn eerste provinciale van het damesvoetbal speelt Louwel zijn eerste competitiewedstrijd tegen KFC Hamont. Op speeldag 2 moet de club naar Sp. Hasselt A. Op speeldag 3 speelt Louwel op het veld van Esperanza Pelt.

Rein Paredis overleden

Zaterdag 11 juli 2020
Oudsbergen - Rein Paredis overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is donderdag Rein Paredis overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jeanne Conings. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fietser en terreinwagen botsen

Vrijdag 10 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Houtestraat in Wijchmaal (Peer) raakten deze namiddag een fietser en een terreinwagen in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij zware verwondingen op. Gezien de ernst van de verwondingen is het slachtoffer naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk gebracht.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
#samentegencorona
Oudsbergen - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdagZoomVanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Oudsbergen - Kleurencodes het nieuwe normaalZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Oudsbergen - Waar kan je veilig op reis?ZoomWie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Mia Donné overleden

Donderdag 9 juli 2020
Oudsbergen - Mia Donné overledenGisteren is de in Gruitrode woonachtige Mia Donné overleden, de weduwe van Louis Casters. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Sporting Ellikom ontvangt Leut

Donderdag 9 juli 2020
Oudsbergen - Sporting Ellikom ontvangt LeutSporting Ellikom opent de competitie tegen Leut. Op speeldag 2 speelt Ellikom op het veld van Opglabbeek B.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen speelt eerst uitHeidebloem Wijshagen moet voor zijn eerste competitiewedstrijd naar Eksel B. Op de tweede speeldag ontvangt de club  Molenbeersel.

Nevok opent tegen As-Niel Utd

Donderdag 9 juli 2020
Oudsbergen - Nevok opent tegen As-Niel UtdNevok Gruitrode opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen As-Niel Utd. Op speeldag 2 staat een verplaatsing naar Landen op het programma.
Oudsbergen - Kabouters openen tegen  FC LandenKabouters Opglabbeek A speelt zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen FC Landen. Op de tweede speeldag moeten de Kabouters naar Elen. Kabouters Opglabbeek B speelt eerst in Winterslag en ontvangt dan Ellikom.

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Oudsbergen - Coronacrisis: nu kleurencodesZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot de recyclageparken aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.
Wie files aan de recyclageparken wil vermijden kan (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen speelt eerst uit

Woensdag 8 juli 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen speelt eerst uitKSK Meeuwen werkt zijn eerste competitiewedstrijd af op het veld van Stal Sport. Op speeldag 2 ontvangt Meeuwen Paal-Tervant A.

De Kaai failliet verklaard

Woensdag 8 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft cvba De Kaai uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 augustus ingediend worden bij de curatoren, mr. Hanssen en mr. Pâquet.

Veel regenbuien

Woensdag 8 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Veel regenbuienEen golvende storing schuift over onze streken en zal de volgende 48 uur het weerbeeld bepalen. Door de grote afwezigheid van de zon blijven de maxima ondermaats. In het weekend stijgt de luchtdruk en volgt er een merkbare weersverbetering met vooral meer zon, al zijn de temperaturen nog eerder aan de koele kant. Na het weekend wordt het warmer. 
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber weer. Perioden met regen wisselen af met drogere perioden en de zon is de grote afwezige. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje in Limburg. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren. (Radio 2)

Maria Colaers overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Oudsbergen - Maria Colaers overledenGisteren is Maria Colaers overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats in Meeuwen. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters.
Kort nieuws van bij de buren
Een 66-jarige vrouw uit Bocholt is gisterennamiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen een fietser en een scootmobiel. Het ongeval gebeurde in de Sint-Jacobstraat in Bree.

Subsidies voor toerisme

Dinsdag 7 juli 2020
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert 258.000 euro in aanpassingswerken in 17 erkende jeugdverblijven in Limburg. Concreet gaat het om noodzakelijke moderniserings- en brandveiligheidswerken, maar daarnaast kregen ook kindvriendelijke investeringen een financiële stimulans.  Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook moderner en brandveiliger maken.
Ontmoetingshuis De Tris (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Vanhemel overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Oudsbergen - Albert Vanhemel overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Albert Vanhemel overleden, de echtgenoot van Berty Schoofs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Rouwadres: fam. Vanhemel-Schoofs p/a Hendrik van Veldekesingel 38 3500 Hasselt.

Leentje Hurkmans overleden

Maandag 6 juli 2020
Oudsbergen - Leentje Hurkmans overledenIn Bocholt is gisteren de uit Reppel afkomstige Leentje Hurkmans overleden, de weduwe van Jean Winters. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats waarna haar urne zal begraven worden op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Priester Michel Evens overledenVrijdag is priester Michel Evens overleden. Hij was 86 jaar, kapelaan in Luik, Zonhoven en Peer én pastoor in Kleine-Brogel en Lommel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Tien oefenwedstrijden

Zondag 5 juli 2020
Oudsbergen - Tien oefenwedstrijdenTweede provincialer Kabouters Opglabbeek plant tien oefenwedstrijden. Tegenstanders zijn onder meer Bregel, Eendracht Louwel, Park Houthalen en Torpedo Hasselt.

Stef Peeters naar KAS Eupen

Zondag 5 juli 2020
Oudsbergen - Stef Peeters naar KAS EupenGruitrodenaar Stef Peeters (28) verlaat Cercle Brugge en trekt naar KAS Eupen waar hij een contract van drie jaar tekent. Om Peeters binnen te rijven leggen de Panda's 700.000 euro op tafel.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Leukentraat en de Bergerheidestraat in Bocholt botsten gisterenvoormiddag rond 11 uur een 49-jarige fietsster uit Moorslede en een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

De vuile was in Nieuwpoort

Zaterdag 4 juli 2020
Oudsbergen - De vuile was in NieuwpoortZoomDe drie koningen hadden vandaag in Nieuwpoort een afspraak met de sp.a-voorzitter.
Oudsbergen - Bocht Rushmore door de ogen van FobieZoomDe Amerikaanse president Donald Trump bracht vrijdag een bezoek aan Mount Rushmore, het monument waar vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouden in de rotsen. De sociale afstandsregels werden er niet gerespecteerd door het publiek en de meeste mensen droegen geen mondmasker. (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - De jaarlijkse vlindertelling start vandaagZoomHet is weer zover, Natuurpunt organiseert weer de jaarlijkse vlindertelling. Om mee te doen is 1 keer exact 5 minuten tellen al voldoende. Maar het is voor het onderzoek nóg interessanter als je meerdere keren telt. Je kan meetellen van 4 tot 26 juli. Meer info via deze link. (foto Bart Liesenborgs)

Jean Hubrechts overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Oudsbergen - Jean Hubrechts overledenOp 30 juni overleed Jean Hubrechts, de levenspartner van Marie-Louisen Vanhoorn. Hij was 74 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring.

Roger Goyens overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Oudsbergen - Roger Goyens overledenOp 30 juni overleed Roger Goyens, de echtgenoot van Ria Meijers. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Oude Kerkstraat 43, 3660 Oudsbergen.

Mieke Fincken overleden

Zaterdag 4 juli 2020
Oudsbergen - Mieke Fincken overledenWoensdag is Mieke Fincken overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jaak Swennen. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid en de teraardebestelling vinden in besloten kring plaats.

Somber weekend

Zaterdag 4 juli 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Somber weekendEen storing schuift tijdens het weekend over onze streken met vooral veel wolken en wat beperkte neerslag. Zaterdag krijgen we het warmtefront en zondag het koufront. Na het weekend kan het hoog der Azoren stilaan het weer in onze streken bepalen. Het wordt droger en er is meer zon, al wordt het nog niet onmiddellijk warmer.
Vandaag zorgt een warmtefront voor veel wolken en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag is het meestal droog, maar opklaringen worden er (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Een corona-editie van ZonnelandZoomUitgeverij Averbode lanceert deze zomer een speciale editie van zijn bekende kindertijdschrift "Zonneland" om 10- tot 12-jarigen af te helpen van hun corona-angst. (Cartoon: Fobie)
Kristof Beckers uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Beckers Kristof opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren is gisterenavond rond 17.30 uur een 18-jarige bromfietser uit Zonhoven van de baan geraakt. Hij liep daarbij verwondingen op.

Jan Smeets overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Oudsbergen - Jan Smeets overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige Jan Smeets overleden, de echtgenoot van Lena Camps. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Cirque du Soleil werkt aan doorstartZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
De fakkeltocht die IJD-jongerenwerking van het bisdom jaarlijks organiseert bij het begin van de advent vindt dit jaar in Overpelt plaats. Voor dit evenement worden een duizendtal jongeren uit heel Limburg verwacht.
Om het comfort en de veiligheid op fietssnelweg F74 te verhogen, wordt er ter hoogte van de kruising met de Grote Baan in Helchteren-Noord een tijdelijke fietsbrug gebouwd. Hoe die eruit zal zien, kan jij mee bepalen. Vul snel de enquête in!  
In een onderzoek van de computer crime unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg werd op 26 juni samen met de Nederlandse politie nabij Amsterdam een huiszoeking uitgevoerd in de woning van een 22-jarige Nederlandse IT-student, K. B.. De verdachte gebruikte een database met onder meer 2,5 miljoen Belgische en 4,5 miljoen Nederlandse e-mailadressen met het bijbehorende wachtwoord, mogelijk verkregen uit een eerdere hacking. Deze database werd vervolgens door de verdachte gebruikt voor verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de koopjes...

Donderdag 2 juli 2020
Dit jaar begint de solden pas op 1 augustus maar de strijd om de koopjes is er niet minder om. Officieel is gisteren de sperperiode begonnen. Je mag dan als handelaar geen solden geven maar wel aan koppelverkoop doen. Maar dat verschil wordt dit jaar heel klein. Overal duiken flinke kortingen op, zowel online als in de winkelstraten.
Eerder waarschuwde RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck er al voor dat het uitstellen van de soldenperiode na de lockdown net voor een extra groot kortingsopbod zou (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Zaventem...

Woensdag 1 juli 2020
Oudsbergen - Ondertussen, op Zaventem...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In 1990 telde Limburg 745.034 inwoners. Dertig jaar later is de Limburgse bevolking toegenomen met 17,8%, tot 877.370 inwoners. In dezelfde periode van drie decennia nam de bevolking in heel Vlaanderen minder sterk toe (+15,5%). Het verschil in bevolkingsgroei tussen Limburg en heel Vlaanderen deed zich vooral voor in het decennium 1990-2000: in die periode nam de Limburgse bevolking al toe met 6,2%, de Vlaamse bevolking slechts met 3,5%. Tussen 1990 en 2020 nam de bevolking in een vijftal Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 18.000 op wachtlijsten sociale woningZoomEr zijn nog steeds veel mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers die de partij Groen opvroeg. Eind 2019 waren dat in Limburg iets meer dan 18.000 mensen. Een lichte daling vergeleken met het jaar ervoor, maar heel wat meer dan in 2011.
Bosgroep Limburg start met een herstelplan voor de vele afgestorven fijnsparbossen. Alleen al in 2019 werd 119 hectare door de letterzetter aangetast fijnsparbos bij de Bosgroep aangemeld.
De bedoeling is om de getroffen bossen van vele kleine privé-eigenaars te bundelen en dan op een kosten-efficiënte manier er voor te zorgen dat er snel een nieuw gezond bos groeit.
Hoe belangrijk bossen zijn voor ons welzijn, bleek nogmaals duidelijk in deze tijden van corona. Niet alle (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Limburgse bevolking steeds diverserZoomIn 2019 heeft 28,1% van de Limburgse bevolking een niet-Belgische herkomst. Dat is vijf procentpunten meer dan een decennium eerder. Het percentage inwoners met een niet-Belgische herkomst steeg tussen 2009 en 2019 van 23,1% naar 28,1% onder de Limburgse bevolking. In Vlaanderen groeide het aandeel van de bevolking met een niet-Belgische herkomst in dezelfde periode van 15,3% tot 22,3%. De stijging in Limburg heeft meer te maken met een toename van mensen uit niet-EU-landen (van 9,0% naar 12,4%) dan van (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 700 laadpalen in Limburg

Woensdag 1 juli 2020
Oudsbergen - Bijna 700 laadpalen in LimburgZoomLimburg telt momenteel al bijna 700 laadpunten voor elektrische voertuigen. Hasselt is veruit koploper: er staan er 127. In Genk zijn er 49 laadpalen. Sint-Truiden (41), Tongeren (36), Lommel (30), Bilzen (30), Maasmechelen (28), Houthalen-Helchteren (25), Heusden-Zolder (24) en Beringen (22) vervolledigen de top tien. Opvallend in dit lijstje: Beringen komt pas op de tiende plaats (terwijl het na Hasselt en Genk komt qua inwonersaantal) en Tongeren staat knap vierde (…) Het hele nieuwsbericht

Dorina Comegna overleden

Woensdag 1 juli 2020
Oudsbergen - Dorina Comegna overledenMaandag is de in Opglabbeek woonachtige Dorina Comegna overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir gaat het jachtverbod dat geldt in het wolvengebied met twee maanden verlengen. Het verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld gezet heeft, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Ze heeft via Natuur en Bos een akkoord met Defensie afgesloten om de maximale bescherming van de roedel te waarborgen.
“De Daltons van Bosland zijn nog klein en weinig mobiel. Daarom is een maximale bescherming van het (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen