Het overige nieuws

Paspoorten gestolen

Vrijdag 30 september 2022
Oudsbergen - Paspoorten gestolenOnbekenden zijn tijdens een voetbalwedstrijd binnengedrongen in het scheidsrechterslokaal van Kabouters Opglabbeek. Zij hebben de paspoorten van de spelers meegenomen. Een aantal paspoorten zijn achteraf teruggevonden.

Mia Bongaerts overleden

Vrijdag 30 september 2022
Oudsbergen - Mia Bongaerts overledenIn Peer is woensdag Mia Bongaerts overleden, de echtgenote van Louis Molnar. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspeiding op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vliegen overleden

Vrijdag 30 september 2022
Oudsbergen - Anna Vliegen overledenWoensdag is Anna Vliegen overleden, de echtgenote van Fons Evens. Zij was 76 jaar. De uitvaarliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Zondag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in het rouwhuis.

Lieve Moors overleden

Donderdag 29 september 2022
Oudsbergen - Lieve Moors overledenOp 20 september is in Barcelona Lieve Moors overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jos Goyens en de partner van Gerard Driesen. Zij was 67 jaar en wordt dinsdag begraven op de begraafplaats in Neerglabbeek na het afscheid (10.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Smeulend wiel door vastgelopen remblok

Donderdag 29 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Daalstraat in Opoeteren begon een voorwiel van een voertuig te smeulen door een vastgelopen remblok. Dat gebeurde vanmorgen rond 9.20 uur.

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Oudsbergen - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Luyten overleden

Donderdag 29 september 2022
Oudsbergen - Jaak Luyten overledenGisteren is Jaak Luyten overleden, de weduwnaar van Jeanne Limerkens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Oudsbergen - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Nieuwsgierige politie-inspecteur

Woensdag 28 september 2022
Oudsbergen - Nieuwsgierige politie-inspecteurEen Noord-Limburgse politie-inspecteur verscheen vandaag voor de rechter omdat hij bepaalde politiedatabanken raadpleegde hoewel hij dat niet mocht. Het Openbaar ministerie stelde akkoord te kunnen gaan met opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Het vonnis wordt op 26 oktober geveld.(PG)

Voetganger (55) gewond bij aanrijding

Woensdag 28 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As raakten gisterenavond rond 22.45 uur een auto en een 55-jarige voetganger uit As in een ongeval betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

Metaalbewerking Sven Segers failliet

Dinsdag 27 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van metaalbewerking Sven Segers uit Oudsbergen. Schuldvordiringen moeten op 26 oktober worden neergelegd.

Bestuurder rijdt wegwijzers omver

Dinsdag 27 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een bestuurder miste gisterenavond de bocht in de Kasteelstraat in Opoeteren en reed enkele wegwijzers omver. De politie spoort de bestuurder op.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Vanoirbeek overleden

Dinsdag 27 september 2022
Oudsbergen - Mieke Vanoirbeek overledenVrijdag is Mieke Vanoirbeek overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Mathieu Martens. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscbeid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Katelijne Bleux overleden

Dinsdag 27 september 2022
Katelijne Bleux is overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Drie gewonden bij botsing

Maandag 26 september 2022
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond twee auto's gebotst. Een 34-jarige man uit Genk, een 41-jarige man uit Oudsbergen en een 42-jarige vrouw uit Tessenderlo raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Sportlaan in Bree botsten gisterenavond rond 18 uur een auto en een 36-jarige bromfietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Een puzzel van de Bond van SchutterijenZoomIn 2023 viert de Bond van Schutterijen Maas en Kempen zijn 75ste verjaardag. Om dat jubileum extra in de kijker te zetten, werd een puzzel ontwikkeld waarop alle schutterijen van de schuttersbond staan afgebeeld. Sympathisanten die deze unieke puzzel willen bekomen, kunnen een e-mail sturen aan secretaris[!]maasenkempen.be om een puzzel af te halen in de Scheurestraat in Molenbeersel (Kinrooi). Een puzzel kost 20 euro.

N. Gruitrode - KFC Hamont 99 1-1

Zondag 25 september 2022
Oudsbergen - N. Gruitrode - KFC Hamont 99 1-1Nevok Gruitrode en KFC Hamont 99 hebben deze namiddag 1-1 gelijkgespeeld. In de 8ste minuuut bracht R.Berben Nevok op voorsprong. In de 20ste minuuut hing Baerts de bordjes gelijk. De scheidsdrechter deelde zeven gele kaarten uit.

Gelijkspel voor Kabouters B

Zondag 25 september 2022
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters BKabouters Opglabbeek B hebben bij Rekem niet kunnen scoren; Rekem overigens ook niet. Uitslag: 0-0.

Wijshagen verliest van Maasland NO

Zondag 25 september 2022
Oudsbergen - Wijshagen verliest van Maasland NOHeidebloem Wijshagen heeft thuis met 2-3 verloren van Maasland Noordoost.

Ellikom wint van Lommel-Kolonie

Zondag 25 september 2022
Oudsbergen - Ellikom wint van Lommel-KolonieSporting Ellikom heeft vanmiddag Grenstrappers Lommel-Kolonie verslagen met 3-1.

Zvk Meeuwen - Borgerhout 2-3

Zondag 25 september 2022
Oudsbergen - Zvk Meeuwen - Borgerhout 2-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Zvk Meeuwen met 2-3 verloren van FT Borgerhout. Na drie wedstrijden staat Zvk Meeuwen voorlaatste in de stand met 0 punten en een doelpuntensaldo van 5/14.

Eendracht Louwel verliest in Elen

Zaterdag 24 september 2022
Oudsbergen - Eendracht Louwel verliest in ElenIn tweede provinciale B ging Eendracht Louwel vanavond met 3-0 de boot in op het veld van St. Elen.

K. Opglabbeek - KRC Peer 1-2

Zaterdag 24 september 2022
Oudsbergen - K. Opglabbeek -  KRC Peer 1-2Kabouters Opglabbeek hebben thuis met 1-2 verloren van KRC Peer. Aan de rust was de stand 0-0. De Kabouters kwamen in de 70ste minuuut op voorsprong via Neyens. Swerts hing de bordjes in de 85te minuuut gelijk. Jo. Bleyen maakte in de 89ste minuuut de winninggoal.

KSK Meeuwen verliest van Bree-Beek

Zaterdag 24 september 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van Bree-BeekEerste provincialer KSK Meeuwen verloor vanavond met 3-1 op het veld van GS Bree-Beek. Na vier wedstrijden staat Meeuwen twaalfde in de stand met 3 punten.

Damesvoetbal: Louwel - Hasselt 1-4

Zaterdag 24 september 2022
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Hasselt 1-4In eerste proviciale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel vanavond thusis met 1-4 verloren van Sporting Hasselt.

Bree-Beek B - KSK Meeuwen B 4-1

Zaterdag 24 september 2022
Oudsbergen - Bree-Beek B - KSK Meeuwen B 4-1KSK Meeuwen B heeft vanavond met 4-1 verloren op het veld van Bree-Beek B. KSK Meeuwen B had zijn drie vorige wedstrijden gewonnen.

Jean Vrinssen overleden

Vrijdag 23 september 2022
Oudsbergen - Jean Vrinssen overledenWoensdag is Jean Vrinssen overleden, de weduwnaar van Mia Thans en de partner van Liza Jehoul. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Oudsbergen - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Minderjarig meisje gewond bij aanrijding

Donderdag 22 september 2022
Op de Hasseltweg in Genk botsten vanmorgen rond 8.20 uur een fietser en een bromfietser. Een minderjarig meisje uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Vrouw (50) gewond bij botsing

Donderdag 22 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten gisterenavond rond 18.45 uur twee auto's. Daarbij raakte een 50-jarige vrouw uit As gewond.
Bedrijfsnieuws
Oudsbergen - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Botsing op Gruitroderlaan

Woensdag 21 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.20 uur botsten twee auto's op de Gruitroderlaan in Opoeteren, ter hoogte van het Kerkplein. Het bleef bij blikschade.

Lena Hendrikx overleden

Woensdag 21 september 2022
Oudsbergen - Lena Hendrikx overledenIn Meeuwen is gisteren Lena Hendrikx overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Louis Creemers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: vrijdag (2015-20/45 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Gevaarlijke vogelgriep in Bocholt

Woensdag 21 september 2022
Oudsbergen - Gevaarlijke vogelgriep in BocholtZoomHet FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, heeft gisteren vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Bocholt. Onderzoek bevestigde dat het gaat om de gevaarlijke hoogpathogene variant van het H5N1-virus. Er is een beschermingszone van 3km en een bewakingszone van 10km rond het bedrijf afgebakend. De bewakingszone omvat naast Bocholt delen van Peer, Bree, Hamont-Achel, Kinrooi, Oudsbergen en Pelt). Binnen enkele dagen zal het pluimvee op het getroffen bedrijf door een gespecialiseerde firma geruimd worden. Ondertussen geldt er een ophokplicht binnen de bewakingszone voor alle soorten gevogelte.

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Paredis overleden

Woensdag 21 september 2022
Oudsbergen - Bèr Paredis overledenZondag is Bèr Paredis overleden, de echtgenoot van Josee Cardinaels. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Dirk Schreurs overleden

Dinsdag 20 september 2022
Oudsbergen - Dirk Schreurs overledenZaterdag is in Leuven Dirk Schreurs overleden, de echtgenoot van Carmen Wevers. Hij was 57 jaar en woonde in Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Oudsbergen - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Oudsbergen - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.

Fiets gestolen uit tuinhuis

Dinsdag 20 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis in de Beukenstraat in As is een fiets uit een tuinhuis gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)

KS-Vriendenkring gaat op in EMA

Maandag 19 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - KS-Vriendenkring gaat op in EMAZoomIn de vroegere badzaal van de mijn van Zolder zijn deze voormiddag enkele duizenden ex-mijnwerkers samengekomen. Het gaat om een info-meeting van de KS-Vriendenkring als alternatief voor de geplande betoging in Brussel, die vorige week is uitgesteld. De mijnwerkers hopen meer te weten te komen over de stand van zaken van het pensioenachterstal, maar vooral willen ze ook weten hoe de vork aan de steel zit bij de KS-Vriendenkring zelf en de aangehouden voorzitter Michel Dylst, na de tegenstrijdige en warrige (…) Het hele nieuwsbericht

Achel verliest van KSK Meeuwen

Zondag 18 september 2022
Oudsbergen - Achel verliest van KSK MeeuwenIn eerste provinciale is Achel VV met 2-1 gaan verliezen bij KSK Meeuwen. De doelpunten vielen in de tweede helft. In de 50ste minuut kwam Meeuwen via strafschop, omgezet door Willems, op voorsprong. In de 64ste minuuut bracht Reumers Meeuwen op 2-0. In de 86ste minuut scoorde Dors voor Achel. Reumers en Grobben (beiden Meeuwen) pakten geel.

KRC Peer B - Ellikom 1-3

Zondag 18 september 2022
Oudsbergen - KRC Peer B - Ellikom 1-3Sporting Ellikom is bij KRC Peer B gaan winnen met 1-3.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verslaat Turkse RangersNevok Gruitrode heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Turkse Rangers. Het won met 4-3

Meeuwen B klopt Molenbeersel

Zondag 18 september 2022
Oudsbergen - Meeuwen B klopt MolenbeerselKSK Meeuwen B heeft Molenbeersel verslagen met 6-2.

Peer SV - Wijshagen 0-2

Zondag 18 september 2022
Oudsbergen - Peer SV - Wijshagen 0-2Heidebloem Wijshagen is bij Peer SV gaan winnen met 0-2.

KSK Meeuwen verliest van As-Niel

Zondag 18 september 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van As-NielDe provinciale reserven van KSK Meeuwen hebben met 4-0 verloren van As-Niel Utd.

K. Opglabbeek - Munsterbilzen 2-3

Zondag 18 september 2022
Oudsbergen - K. Opglabbeek - Munsterbilzen 2-3De provinciale reserven van Kabouters Opglabbeek hebben thuis met 2-3 verloren van Munsterbilzen.

E. Louwel - K.ESK Leopoldsburg 2-2

Zaterdag 17 september 2022
Oudsbergen - E. Louwel - K.ESK Leopoldsburg 2-2In tweede provinciale B hebben Eendracht Louwel en K. ESK. Leopoldsburg vanavond 2-2 gelijkgespeeld.

Stal Sport - K. Opglabbeek A 0-9

Zaterdag 17 september 2022
Oudsbergen - Stal Sport - K. Opglabbeek A 0-9In tweede provinciale B heeft Stal Sport vanavond met 0-9 verloren van Kabouters Opglabbeek A.

K. Opglabbeek B - R. Boxberg B 9-0

Zaterdag 17 september 2022
Oudsbergen - K. Opglabbeek B - R. Boxberg B 9-0In vierde provinciale D heeft Kabouters Opglabbeek B vanavond met 9-0 gewonnen van Racing Boxberg B.

Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 2-5

Zaterdag 17 september 2022
Oudsbergen - Damesvoetbal: Bokrijk - Louwel 2-5In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport deze namiddag met 2-5 verloren van Eendracht Louwel.

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen wil nul wegvegen

Vrijdag 16 september 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen wil nul wegvegenNa verlies tegen Eksel (0-3) en Alken (5-1) wil KSK Meeuwen de 0 wegvegen. Zondagnamiddag ontvangt KSK Achel VV, de vierde in de stand. KSK zal bij de les moeten zijn om punten te pakken.
Oudsbergen - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Oudsbergen - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht

Gestolen kandelaars terecht

Donderdag 15 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
De koperen kandelaars die onlangs uit de Sterrenkapel in Bree werden gestolen zijn terecht. De politie heeft de dieven gearresteerd toen die de kandelaars te koop aanboden bij een ijzerhandelaar.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt schakelt Meeuwen uit

Donderdag 15 september 2022
Oudsbergen - Handbal: Bocholt schakelt Meeuwen uitDe dames van Bocholt hebben in de bekerwedstrijd Meeuwen uitgeschakeld. Uitslag: 24-19.

Bijna helft grondgebied landbouwgrond

Woensdag 14 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De landoppervlakte van België bestaat voor 45% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Bron Statbel).

Aannemer LBM Bouw failliet verklaard

Woensdag 14 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van LBM Bouw uit Oudsbergen. Dat gebeurde gisteren.

Fietsbrug afgeleverd

Woensdag 14 september 2022
Oudsbergen - Fietsbrug afgeleverdZoomBij de werken voor de aanleg van een fietsbrug over de Grote Baan in Helchteren zijn de afgelopen dagen de twee delen van die stalen brug geleverd. Ze werden gemaakt bij CSM in Hamont-Achel. Het transport gebeurde in twee afleveringen en duurde telkens 4 uur - cfr. bijgaand filmpje.
De brug wordt 216m lang. Ze is 6,65m breed en weegt 275 ton. In de nacht van 15 op 16 oktober wordt ze over de weg geplaatst. De Grote Baan wordt die nacht voor het verkeer afgesloten.  (Carine Schuurmans)
Fietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverd
Zoom

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Oudsbergen - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Oudsbergen - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Vandeurzen overleden

Dinsdag 13 september 2022
Oudsbergen - Fien Vandeurzen overledenOp 10 september is Fien Vandeurzen overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Jozef Segers. Zij was 85 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbbeek. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Vrouw (50) gewond bij botsing

Maandag 12 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in Bree botsten vanmiddag rond 12.20 uur een auto en een fietser. Bij het ongeval raakte een 50-jarige vrouw uit Bocholt gewond.

Een film over de wolf

Maandag 12 september 2022
Oudsbergen - Een film over de wolfZoomIn Nederland gaat vandaag de film "WOLF" in première. De film - waarvan hierboven een trailer - laat de comeback van de oermoeder en -vader van onze trouwste viervoeter zien. Een terugkeer die sterke emoties oproept en zowel voor- als tegenstanders kent. Bij Nature Today is alles nog eens op een rijtje gezet.

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Oudsbergen - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Auto uit de bocht

Zondag 11 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree ging deze namiddag rond 14 uur een wagen uit de bocht. De chauffeur raakte lichtgewond.

Kandelaars gestolen uit kapel

Zondag 11 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sterrenkapel aan de Truyenhofstraat in Bree zijn twee koperen kandelaars gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Vrouw (62) gewond bij botsing

Zondag 11 september 2022
Op de Weg naar Helchteren in Oudsbergen botsten vrijdagnamiddag rond 15.50 uur twee auto's. Daarbij is een 62-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt.

Wijshagen - Lommel Kolonie 3-5

Zondag 11 september 2022
Oudsbergen - Wijshagen - Lommel Kolonie 3-5In vierde provinciale C heeft Heidebloem Wijshagen vanmiddag thuis met 3-5 verloren van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Louwel verliest in Mechelen a/d Maas

Zondag 11 september 2022
Oudsbergen - Louwel verliest in Mechelen a/d MaasIn tweede provinciale B ging Eendracht Louwel vanmiddag met 4-2 onderuit op het veld van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Zwaar verlies voor KSK Meeuwen

Zondag 11 september 2022
Oudsbergen - Zwaar verlies voor KSK MeeuwenIn eerste provinciale heeft KSK Meeuwen vandaag met 5-1 verloren van Alken.

Meeuwen B wint van Ellikom

Zondag 11 september 2022
Oudsbergen - Meeuwen B wint van EllikomIn vierde provinciale C is KSK Meeuwen B bij Sporting Ellikom gaan winnen met 0-3.

Gisteren gezien: de F35

Zondag 11 september 2022
Oudsbergen - Gisteren gezien: de F35ZoomMoeilijk om woorden te vinden voor de illusie die gisteren bij Sanicole gecreëerd werd door de F35, de opvolger van de F16. (Foto Robin Mues) UPDATE De fotoreeks van Jens Veraa, die er ook was, staat hier.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verliest in LierIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen gisterenavond met 5-1 verloren in Lier.
Oudsbergen - Sanicole Airshow in de gietende regenZoomEen lange uitgerekte onweerszone trok gisterenavond over het vliegveld van Sanicole. Door de vele en soms hevige buien moest de organisatie schakelen en enkele teams zoals de Jordanian Falcons en de Saudi Hawks konden hun show niet brengen. Gelukkig klaarde het af en toe op en kon het publiek toch nog genieten van een mooie sunsetshow. Deze ging voor het eerst door op zaterdag en dat was een goede zet: 10.000 tickets vlogen de deur uit. Vandaag worden 30.000 bezoekers verwacht, meteen (…) Het hele nieuwsbericht

Kabouters verliezen van Heusden-Zolder

Zaterdag 10 september 2022
Oudsbergen - Kabouters verliezen van Heusden-ZolderIn tweede provinciale B verloor Kabouters Opglabbeek B vanavond thuis met 2-3 van KVV Heusden-Zolder.

Kadijk SK verslaat Nevok Gruitrode

Zaterdag 10 september 2022
Oudsbergen - Kadijk SK verslaat Nevok GruitrodeIn tweede provinciale B heeft Kadijk SK vanavond thuis met 4-1 gewonnen van Nevok Gruitrode.

Damesvoetbal: Louwel - STVV B 4-1

Zaterdag 10 september 2022
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - STVV B 4-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel vanavond een 4-1 zege behaald tegen STVV B.

Bregel B - Opglabbeek B 1-3

Zaterdag 10 september 2022
Oudsbergen - Bregel B - Opglabbeek B 1-3In vierde provinciale D heeft Bregel Sport B vanavond met 1-3 verloren van Kabouters Opglabbeek B.

Vrouw gewond bij botsing met tractor

Vrijdag 9 september 2022
Oudsbergen - Vrouw gewond bij botsing met tractorZoomDeze namiddag raakten een auto en een tractor in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Weg naar Helchteren en de Bunkerstraat in Meeuwen. De autobestuurster zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen bleken mee te vallen. Het ongeval had enige tijd verkeershinder tot gevolg.

Grote rookschade bij woningbrand

Vrijdag 9 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.40 uur ontstond brand in een huis aan de Gerriskapelstraat in Opoeteren. Er is grote rook- en roetschade op de bovenverdieping van de woning. De brand werd veroorzaakt door een technisch defect.

Voetballer krijgt hartstilstand

Vrijdag 9 september 2022
Voetballer Ruben Sierra van Park Houthalen kreeg gisteren tijdens de reservenwedtrijd Park-Houthalen - Nevok Gruitrode een hartstilstand. De 21-jarige speler kon gerenimeerd worden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.

Geld gestolen in flat

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Kruittorenwal in Bree is woensdag ingebroken. Er is geld gestolen.

Jaak Loos overleden

Donderdag 8 september 2022
Oudsbergen - Jaak Loos overledenDinsdag is Jaak Loos overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Ellikom. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Fietsster (24) gewond bij aanrijding

Woensdag 7 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kantonnale Baan in As botsten gisterenavond rond 17.40 uur een auto en een 24-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Verheyen nieuwe korpschef politie CarmaIn Genk heeft hoofdcommissaris Geert Verheyende eed afgelegd als korpschef van Politiezone CARMA. Verheyen volgt Frank Mulleners op, die met pensioen gaat. Geert Verheyen startte zijn carrière als commissaris bij de Federale Politie in 2007. In 2012 maakte hij de overstap naar de lokale politie waar hij diensthoofd werd bij PZ GAOZ en later PZ Midlim. In 2017 werd hij adjunct-korpschef van PZ CARMA en nu legt hij dus de eed af als korpschef. Na de eedaflegging heeft de nieuwe korpschef meteen zijn functie als hoofd van de lokale politie opgenomen. De komende weken zal hij aan alle medewerkers toelichten wat zijn plannen zijn en welk traject hij de komende vijf jaar wil afleggen met de politiezone.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest van As-NielNevok Gruitrode heeft zijn eerste competitiewedstrijd verloren. Thuis werd het vanmiddag 1-4 tegen As-Niel Utd. Voor Nevok scoorde Van Den Broek op strafschop.

Auto's en motorrijder botsen

Zondag 4 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree botsten vrijdagnamiddag rond 15.45 uur twee wagens en een motorijder. Bij het ongeval raakten een 41-jarige man uit Stavelot en een 62-jarige man uit Bree gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree botsten vanmiddag rond 12.30 uur een auto en een 26-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Twintiger gewond bij aanrijding

Zondag 4 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandstraat in As kwam het gisteren tot een aanrijding tussen een fietser en een wagen. Een 23-jarige man uit Nieuwerkerken raakte daarbij gewond.

Maria Braeken overleden

Zondag 4 september 2022
Oudsbergen - Maria Braeken overledenDonderdag is Maria Braeken overleden, de echtgenote van Lambert Hoydonkx. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Pierre Stinkens overleden

Zondag 4 september 2022
Oudsbergen - Pierre Stinkens overledenVrijdag is Pierre Stinkens overleden, de echtgenoot van Liza Kerkhofs. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Opglabbeek B- LS Leut 1-0

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - Opglabbeek B- LS Leut 1-0De wedstrijd tussen Kabouters Opglabbeek B en LS Leut werd vanavond bij een 1-0 stand stopgezet als gevolg van een lichtpanne.

Eendracht Louwel - Turkse Rangers 1-4

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - Eendracht Louwel - Turkse Rangers 1-4Eendracht Louwel heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van Turkse Rangers.

KSK Meeuwen - KFC Eksel 0-3

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen - KFC Eksel 0-3KSK Meeuwen heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van KFC Eksel. Aan de rust keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. 
Oudsbergen - Sp. Ellikom speelt gelijk in NeeroeterenSporting Ellikom heeft vanavond 0-0 gelijkgespeeld op het veld van KFC Neeroeteren.

Lindelhoeven VV klopt Opglabbeek

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - Lindelhoeven VV klopt OpglabbeekIn tweede provinciale B heeft Lindelhoeven VV vanavond Kabouters Opglabbeek verslagen met 3-1.

KSK Meeuwen B - Eksel B 5-2

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen B - Eksel B 5-2KSK Meeuwen B heeft vanavond KFC Eksel B verslagen met 5-2.

Spreeuwen op zoek naar eten

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - Spreeuwen op zoek naar etenZoomHonderden spreeuwen zoeken eten aan het schietveld in Meeuwen (foto Josh)

Maria Schreurs overleden

Zaterdag 3 september 2022
Oudsbergen - Maria Schreurs overledenOp 30 augustus is Maria Schreurs overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Robert Kosten. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser en bestelwagen botsen

Vrijdag 2 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterpoort in Bree botsten gisterennamiddag rond 16 uur een 55-jarige fietser en een bestelwagen. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Nieuwe vennootschap: UMA Electrics

Vrijdag 2 september 2022
Frederick Ulenaers en Ingmar Van Zon, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap UMA Electrics opgericht met zetel aan de Klein-Heidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene elektricteitswerken en de installatie van alarmsystemen.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf maandag 5 september start de vliegbasis van Kleine-Brogel weer met nachtvluchten. Dat gebeurt vooral op maandag- en dinsdagavond; uitzonderlijk ook op woensdag. De trainingen starten na zonsondergang. Tussen 1 maart en 31 oktober wordt er gevlogen tot middernacht, tussen 1 november en 28 februari tot 21u30.

Twintigjarige tegen verlichtingspaal

Donderdag 1 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Opoeteren is gisterennamiddag een 20-jarige bestuurster tegen een verlichtingspaal gereden. Zij bleef ongedeerd.

Fietser (80) gewond bij aanrijding

Donderdag 1 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In dee Bocholterstraat in Bree botsten deze voormiddag rond 10 uur een auto en een 80-jarige fietser uit Bree. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Nest met jonge wasberen verwijderd

Donderdag 1 september 2022
In een bos in Voeren hebben medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen een nest met jonge wasberen weggehaald, het eerste nest dat men op die manier kon verwijderen. In de Voerense bossen zijn in het verleden nog enkele volwassen wasberen gesignaleerd.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Oudsbergen - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen