Het overige nieuws

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Peer - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vranken overleden

Donderdag 31 oktober 2013
Peer - Mia Vranken overledenMaandag is Mia Vranken overleden, de echtgenote van Jean Webers. Ze was 83 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 20.30 uur is er een avondwake in de decanale kerk van Peer.

Opbrengst optreden voor Akindo

Woensdag 30 oktober 2013
Peer - Opbrengst optreden  voor AkindoZoomIn Lommel is gisteren aan de vzw Akindo de opbrengst overhandigd van het concert dat de groep Nebraska op 11 oktober samen met het koor Just Music gaf in CC De Adelberg. Akindo richt sinds 1966 vakanties in voor kinderen, jongeren en gezinnen vanuit de overtuiging dat een zinvolle vrijetijdsbesteding een waardevolle bijdrage levert aan hun persoonlijke ontwikkeling. Op de foto vlnr: Jan Dominicus (Nebraska), Ann Geypen (Akindo) en Martine Weckx (Nebraska). (Foto Robert Boons)

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Peer - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Jan Broekx overleden

Woensdag 30 oktober 2013
Peer - Jan Broekx overledenZondag is Jan Broekx overleden, de echtgenoot van Catho Creemers. Hij was 92 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 13u) in de decanale kerk van Peer-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - Huisartsenwachtpost op 7 november officieelZoomDe Huisartsenwachtpost Noord-Limburg - die al enkele weken met succes functioneert tegenover het station in Neerpelt - wordt op donderdag 7 november officieel geopend. Dat is vandaag bekendgemaakt. De wachtpost bedient de inwoners van Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer en Hechtel-Eksel – samen zowat 86.000 mensen. Zij kunnen er terecht van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u, en op feestdagen van 19u de avond voordien tot 8u in de ochtend na de feestdag.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Getuigen gezocht

Zaterdag 26 oktober 2013
De politiezone Noordoost Limburg vraagt of personen die getuige waren van het dodelijk verkeersongeval donderdagochtend op de Kaulillerweg in Bocholt zich kunnen melden. Bij dat ongeval kwam een scooterrijder om het leven. De politiezone is te bereiken op het telefoonnummer 089/48.06.30 (tijdens de kantooruren) of via mail: info[!]politienoordoostlimburg.be.
De vernieuwde Posthoorn in Hamont viert zijn vijfjarig bestaan. En daarom is komend weekend een echt feestweekend. Morgen/vrijdagavond om 20.00 u is er een optreden van Vive la Fête en achteraf een electroparty met Sub Dusk. Zaterdag vanaf 14.30 u komen enkele grote namen zoals Mud, T-Rex en Clearwater optreden op het Back to the Roots Fest.
Het feestweekend wordt zondag afgesloten met een concert van wereldkampioen Koninklijke Fanfare Kempenbloei, samen met Stenzel en Kivits. Dat concert start om 20u.
Omdat de Posthoorn vijf jaar oud is, mogen we twee keer vijf vrijkaarten weggeven: vijf voor het concert van Vive la Fête morgenavond en vijf voor het concert van Kempenbloei. De eerste vijf mailers naar uitpunt[!]hamont-achel.be winnen telkens een ticket!

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Peer - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Provinciale veldloop

Woensdag 23 oktober 2013
Peer - Provinciale veldloopZoomVandaag was er in Hechtel een provinciale veldloop voor basis-, secundair en bijzonder onderwijs. Ook de leerkrachten deden mee. Er waren 65 scholen komen opdagen, ook uit Overpelt, Lommel, Achel, Peer, Meeuwen, Eksel en Neerpelt: in totaal 521 leerlingen uit het basisonderwijs en 432 uit het secundair. (Foto Rik Vander Sanden). Meer foto's
 

Ladder leidt naar koperdief

Vrijdag 18 oktober 2013
De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een 32-jarige man uit Overpelt laten aanhouden. De Overpeltenaar bekende een reeks koperdiefstallen die dit jaar gepleegd werden in Limburg. Op 17 september werd de politie Kempenland (Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg) opgeroepen voor de diefstal van bliksemafleiders aan de kerk in Peer. De dief had het koper zo hoog mogelijk afgeknipt en vervolgens meegenomen om het te kunnen verkopen.
De dader liet de ladder, die hij gebruikt had om de diefstal te (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Loysch overleden

Donderdag 17 oktober 2013
Peer - Michel Loysch overledenMaandag is Michel Loysch overleden, de weduwnaar van Lisa Gielen. Hij was 76 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Morgenavond om 20u brengt de Landelijke Gilde al voor de vijfde maal "Comedy in 't Hent" naar OC De Vranken in Neerpelt, met komieken als Bart Cannaerts (Slimste mens, Pappenheimers, Laatste groet … ) en Seppe Toremans. Een ticket kost 10 euro, maar als u snel bent kunt u een vrijkaart winnen door te mailen naar comedyhent[!]hotmail.com. Zorg er voor dat in uw mail naam, voornaam en adres vermeld staan, én "Internetgazet". Misschien is het lot u gunstig. En zo niet: er zijn aan de kassa nog enkele tickets verkrijgbaar. Succes!

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.

Rita Vastmans overleden

Dinsdag 8 oktober 2013
In het Mariaziekenhuis is donderdag Rita Vastmans overleden, de echtgenote van Mathieu Winters. Ze was 59 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Hou het warm met minder geld

Maandag 7 oktober 2013
50 tot 70 % van de gemiddelde energierekening gaat naar de verwarming van de woning. Het loont dan ook de moeite om energiezuinig te verwarmen. Hierdoor kan men geld besparen én aan wooncomfort winnen, zelfs met een bestaande verwarmingsinstallatie. Om je op weg te helpen, organiseert de provincie hierover samen met Infrax, Dubolimburg en de stad Peer, in samenwerking met de gemeenten Bocholt en Meeuwen-Gruitrode, een infoavond in het kader van de campagne ‘Warm Limburg’.
Op 9 (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Opbrengst van de Teutenroute verdeeldZoomElk jaar organiseert Fifty-One Club De Teuten samen met Vliegbasis Kleine Brogel de  "Fietshappening De Teutenroute". De opbrengst wordt gedeeld maar beide schenken het opgebrachte geld aan hetzelfde doel, namelijk de vzw Boemerang van Revalidatie- en MS-centrum Overpelt. Ook de vzw Palliovik kreeg een cheque; Fifty-One De Teuten is peter van dit steunfonds voor palliatieve thuiszorg voor ieder kind. In dit geval was het geld de opbrengst van de recente "India'n Summer".
Op de foto: Ivo Houben en Linda Vanormelingen (Palliovik), Jan Hendriks (Fifty-One), Patric Groenen (MS-centrum), Jean Haesendonckx (Fifty-One), Paul Baens (vzw Boemerang MS-centrum) en Luc Schuurmans (Fifty-One).

10 jaar WICO gevierd

Vrijdag 4 oktober 2013
Peer - 10 jaar WICO gevierdZoom10 jaar geleden besloot de Willibrordusscholengemeenschap dat een nauwere samenwerking tussen de scholen vele voordelen kon opbrengen. Daarop werd WICO in het leven geroepen en er waren plannen om het Noord-Limburgse onderwijslandschap grondig te hertekenen. Die grondige hertekening werd uiteindelijk, na woelige onderhandelingen, niet gerealiseerd, waardoor zelfs na 10 jaar elke school haar eigen identiteit behouden heeft.
De eerste jaren mogen dan wel woelig geweest zijn, toch was de tiende (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Mangelschots overleden

Donderdag 3 oktober 2013
Peer - Bertha Mangelschots overledenMaandag is Bertha Mangelschots overleden, de echtgenote van Michel Loysch. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Mariette Leen overleden

Donderdag 3 oktober 2013
Peer - Mariette Leen overledenDinsdag is Mariette Leen overleden, de weduwe van Jan Winters. Ze was 77 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Zaterdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kleine Brogel.
Volgende week maandag start het Mariaziekenhuis in Overpelt met een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden wanneer deze mensen de draad van het leven opnieuw willen opnemen. "Tegelijk worden de nodige inzichten en gelovige ankers aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband,," zegt het (…) Het hele nieuwsbericht
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Peer - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer