Het overige nieuws

Uitverkoop van een dame

Zaterdag 30 januari 2016
Tribunaliteiten
Een belastingschuld van 60 euro aan de gemeente is geen reden om thuis te blijven.
Vandaar dat de dame in kwestie die zomer wellicht onbezorgd vier maanden van huis was. Terwijl ze weg was groeide haar schuldenlast van 60 euro tot een slordige 3000 euro. Geen erg, ware het niet dat een kandidaat-deurwaarder tijdens haar afwezigheid de grote middelen inzette om betaling te eisen. Hij schreef niet alleen haar drie jaar oude auto op, maar ook haar flatscreens, home cinema, salon, biljarttafel, (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is dit?

Zaterdag 30 januari 2016
Peer - Wat is dit?ZoomFotograaf Josh Vandijck maakte deze foto tijdens een wandeling in Molhem. De natuur is er prachtig.

Léon Delanghe overleden

Zaterdag 30 januari 2016
Peer - Léon Delanghe overledenGisteren is Léon Delanghe overleden, de weduwnaar van Francine Bourgeois. Hij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum.
 

Mooi maar niet eetbaar

Vrijdag 29 januari 2016
Peer - Mooi maar niet eetbaarZoomTijdens een wandeling fotografeerde Josh Vandijck deze besjes op een wegberm. Mooi maar niet eetbaar.
UNIZO-Limburg verwacht een sterke investeringsgolf .De Limburgse KMO’s hebben het grootste deel van de crisis verteerd. Dat blijkt uit het KMO-rapport van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg. De Limburgse bedrijven zijn rendabeler in vergelijking met 5 jaar geleden.
“Onze Limburgse KMO’s bevinden zich nog niet op het niveau van 10 jaar geleden”, zo stelt Unizo vast. Maar het behoud van de rendabiliteit van het eigen vermogen en de forse verbetering van de solvabiliteit laten het beste verhopen voor onze Limburgse KMO’s tijdens de volgende jaren.
Drie op vier Limburgse KMO’s is financieel gezond. Zij staan financieel sterker dan voor het uitbreken van de eerste crisis in 2007.

Lego-poppetje met beperkingen

Donderdag 28 januari 2016
Vandaag gelezen
Speelgoedfabrikant Lego heeft zijn eerste lichamelijk beperkte poppetje onthuld. Het figuurtje was te zien tijdens speelgoedbeurzen in Nürnberg en Londen. Het gaat om een poppetje in een rolstoel, dat een hulphond bij zich heeft. De inhuldiging is significant omdat het Deense speelgoedbedrijf recentelijk onder vuur kwam te liggen wegens een gebrek aan diversiteit bij Lego-poppetjes. Een online petitie voor de '#ToyLikeMe'-campagne haalde meer dan 20.000 handtekeningen op. De ondertekenaars vroegen Lego op te houden 150 miljoen kinderen met een beperking wereldwijd buiten te sluiten.

Vijf nieuwe griffiers voor rechtbank

Donderdag 28 januari 2016
Peer - Vijf nieuwe griffiers voor  rechtbankDe Limburgse rechtbank van eerste aanleg met afdelingen in Hasselt en Tongeren heeft sinds vandaag vijf nieuwe griffiers. Daardoor beschikt de rechtbank nu over 36 griffiers maar volgens rechtbankvoorzitter Heeren zou de rechtbank echter over 40 griffiers moeten beschikken. De rechtbank klaagde al lang over personeelstekort.

Mia Schepers overleden

Donderdag 28 januari 2016
Peer - Mia Schepers overledenDinsdag is Mia Schepers overleden, de echtgenote van Jean Linsen.  Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Gratis naar... Maud Vanhauwaert?

Donderdag 28 januari 2016
Naar aanleiding van Gedichtendag organiseren de Overpeltse bib en Palethe zondag vanaf 11.30u in Palethe een matinee rond gedichten. Hiervoor nodigen ze Maud Vanhauwaert uit. Maud ken je van ‘Iedereen Beroemd’. In het najaar van 2014 trok ze de straat op om mensen op onverwachte plaatsen te laten kennismaken met poëzie. Een paar maanden lang vormde haar rubriek de programma-afsluiter op maandag. De stijl van Maud kan je misschien nog het best omschrijven als een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Nu moeten we hoogdringend (voor 80-plussers - red.) aangepaste woningen bouwen in de stads- en dorpskernen. Daarvoor dienen zich plots enorme kansen aan. De winkelleegstand in onze dorpsstraten, in de winkelstraten van onze stadjes en in de woonwijken van de grote steden, die is niet van voorbijgaande aard. Die leegstand is ook niet aan Uplace te wijten, maar heeft alles met het opkomende e-shoppen te maken.
Al die lege winkelstraten moeten weer woonstraten worden. De gemeenten moeten daarvoor (…) Het hele nieuwsbericht

Els Truyens overleden

Woensdag 27 januari 2016
Peer - Els Truyens overledenIn het Z.O.L. in Genk is vandaag Els Truyens overleden, de echtgenote van Maurice Driesen. Zij was 50 jaar. De afscheidsviering vindt maandag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Zaterdag kan men tussen 17 en 18u nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolen in Overpelt.
In OC De Buiting in Paal werd vanavond een boek voorgesteld over 65 jaar basket in Limburg. Auteur is Roel Vanheel uit Paal, een basketballiefhebber in hart en nieren. Hij speelde vroeger bij BC Beringen en is nu steward bij Limburg United. Het is deze Limburgse club die hem inspireerde om een boek over de geschiedenis van het Limburgse basket te schrijven.
Het is een lijvig boek geworden met 280 pagina's vol anekdotes, statistieken, interviews, leuke weetjes en veel foto's over de (…) Het hele nieuwsbericht

Tijdelijke éénrichting Monsheide

Maandag 25 januari 2016
Peer - Tijdelijke éénrichting MonsheideVanaf vandaag geldt in de straat Monsheide (zone 50 km/u) tijdelijk éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer vanaf de rotonde aan Home Monsheide, in de richting van de Baan naar Bree/Noordweg (N73). Deze tijdelijke maatregel geldt tot het einde van de werken aan de nutsleidingen in deze straat. Deze zouden nog ongeveer twee weken duren (afhankelijk van de weersomstandigheden).

 

Pierre Breilant overleden

Maandag 25 januari 2016
Gisteren is Pierre Beirlant overleden, de weduwnaar van Cecile Onraet. Hij was 82 jaar en wordt begraven na de afscheidsviering in besloten kring in de aula van uitvaartcentrum Jaeken.

Eddy Van Eygen overleden

Maandag 25 januari 2016
Peer - Eddy Van Eygen overledenGisteren is Eddy Van Eygen overleden, de echtgenoot van Maria Loos. Hij was 55 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde-Peer.

Religieuzen in de kijker

Zondag 24 januari 2016
Op 36 plaatsen in Limburg werden initiatieven genomen in het kader van het Jaar van het Godgewijde leven. Dat was onder meer het geval in Peer waar de religieuzen afkomstig uit de gemeente  bijeen werden gebracht voor een ontmoetingsdag waarbij ook het stadsbestuur betrokken was. In de federatie Hamont-Achel hebben de drie plaatselijke religieuze gemeenschappen op initiatief van het federatieteam een Open Kloosterdag gehouden met als speels element een fotozoektocht waaraan 150 bezoekers deelnamen.
Vandaag gelezen
Onhandige klussers kunnen vuil water uit de cv of uit een regenput in hun waterleidingnet laten lopen, als ze geen terugslagklep monteren. Dat is al erg, maar als ook de watermeter geen terugslagklep heeft, dan kan dat vuile water in het hele leidingnet terecht komen. In Vlaanderen en Brussel heeft 85% van de huizen de in de hele EU verplichte terugslagklep, in Wallonië maar 10%. Doordat de overheid er nauwelijks controleert, kunnen buren elkaar daar dus via het waternet vergiftigen. De Waalse overheid gaat het probleem nu proberen op te lossen met een watercertificaat. Wie een huis bouwt of verkoopt, moet binnenkort een watercertificaat laten opstellen dat de situatie van het waternet in huis aangeeft. (Bron: waalsweekblad.be)

Jan Erken overleden

Zondag 24 januari 2016
Peer - Jan Erken overledenGisteren is Jan Erken overleden, de weduwnaar van Wieske Winters. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
 

Jef Jansen overleden

Zaterdag 23 januari 2016
Peer - Jef Jansen overledenDonderdag is Jef Jansen overleden, de echtgenoot van Wies Verspreet. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg-Peer.

Afgelastingen provinciaal voetbal

Donderdag 21 januari 2016
Peer - Afgelastingen provinciaal voetbalVoor de komende dagen tot en met het weekend zijn weer alle voetbalwedstrijden voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal afgelast. Dat heeft het provinciaal comité Limburg van de voetbalbond vanavond beslist. De matchen van de eerste elftallen worden in de regel normaal gespeeld, maar opgelet, vanaf zondag worden ze weer om 15 uur afgetrapt in plaats van 14u30.

Bisdom richt Crisisfonds Limburg op

Donderdag 21 januari 2016
Peer - Bisdom richt Crisisfonds Limburg opZoomHet bisdom Hasselt heeft zopas in samenwerking met Caritas Hulpbetoon het Crisisfonds Limburg opgericht. Het fonds, dat nauw samenwerkt met erkende en professionele sociale diensten, uitzonderlijke financiële hulp bieden aan Limburgers in nood.  Het wordt gespijsd met giften. Het project kadert in ‘Om-armen’, het jaarthema van het Limburgse bisdom.
Aanleiding voor de oprichting van het fonds is dat het bisdom de jongste tijd vanuit de parochies meer en meer concrete (…) Het hele nieuwsbericht

Didier De Beuselinck overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Peer - Didier De Beuselinck overledenVandaag is Didier De Beuselinck overleden, de weduwnaar van Leentje Keters. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.
Het is maar dat je 't weet
Op maandag 15 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken aan het viaduct van Kiewit, in de volksmond beter bekend als de ‘Philipsbrug’. Het viaduct wordt vervangen en de zone onder de brug alsook het kruispunt met de Corda-site worden grondig heringericht. De werken zullen anderhalf jaar in beslag nemen, maar het autoverkeer op de Kempische Steenweg wordt niet onderbroken. Pas vanaf midden april wordt er verkeershinder verwacht.
Het viaduct (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Clerix overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Peer - Paula Clerix overledenZaterdag is de uit Wijchmaal afkomstige Paula Clerix overleden, de echtgenote van Henri Vrijsen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Chinezen met palingen betrapt

Maandag 18 januari 2016
Vandaag gelezen
Op het vliegveld van Madrid werden in de bagage van een groep Chinezen 48 levende palingen ontdekt. De dieren waren per 4 verpakt in een koeltas. De Chinezen probeerden de palingen naar Hong Kong te smokkelen: de paling is daar een beschermde vissoort. De vissen zijn uit de koffers gehaald en naar een dierentuin in Madrid gebracht. Daar worden ze op herkomst onderzocht. (Bron: thelocal.es)

Elisa Kelchtermans overleden

Maandag 18 januari 2016
Peer - Elisa Kelchtermans overledenWoensdag is de uit Wijchmaal afkomstige Elisa Kelchtermans overleden, de weduwe van Hendrik Driesen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (15.15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Peer - Vogeltelweekend: huismus meest gezienZoomDit weekend had het grote vogeltelweekend plaats waarbij Natuurpunt iedereen had opgeroepen om in de eigen tuin de vogels te tellen en in te geven. De actie werd vanavond om 20 uur afgesloten en voor heel Vlaanderen zijn dit de (nog niet officiële) cijfers: 8735 tellingen van 81 soorten en 278.636 exemplaren. De merel is in 91 % van de tuinen geteld, maar in kwantiteit staat de huismus ver op kop, vóór de koolmees, de vink en de merel. Voor Limburg zijn de resultaten vergelijkbaar met de merel in 93 % van de tuinen, maar in exemplaren de meeste huismussen, voor de koolmees, de pimpelmees, de vink en merel.

Smiley (73)

Zondag 17 januari 2016
Peer - Smiley (73)ZoomEen smiley, hoog in de wolken in een regenachtig Brussel. (Foto Nancy Bleys)
Het grote vogeltelweekend is weer aangebroken. Tel zaterdag en zondag de vogels in je tuin, vraagt Natuurpunt. Met de jaarlijkse tuinvogeltelling kijken duizenden deelnemers welke vogels er in hun tuin landen en brengt Natuurpunt de algemene toestand van de tuinvogels in kaart. Tellen is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Meer info: www.vogelweekend.be.
Tribunaliteiten
Schuldeisers hebben meestal een beter geheugen dan schuldenaars.
Een handelaar verkocht in de vorige eeuw aan een andere commerçant een kraan, een tractor en een kipwagen. Hij schreef er drie facturen voor uit voor een totaal van 24.789 euro. Elf jaar later eiste de verkoper voor de rechtbank betaling. De koper beweerde betaald te hebben, maar had geen bewijs. Wel had hij de facturen ingeschreven in zijn boekhouding en al die jaren betaald voor de verzekering en het onderhoud van de goederen die hij (…) Het hele nieuwsbericht

BOB-controles dit weekend

Vrijdag 15 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - BOB-controles dit weekendAlle Limburgse politiezones houden dit weekend een gezamenlijke actie tegen alcohol in het verkeer . De BOB-controles starten vanavond om 18u en duren tot maandagochtend.

Guillaume Huguenay overleden

Vrijdag 15 januari 2016
Peer - Guillaume Huguenay overledenIn WZC Sint-Antonius is Guillaume Huguenay vandaag overleden, de echtgenoot van Joanna Van der Putten. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.

Afgelastingen voetbal door winterweer

Donderdag 14 januari 2016
De voetbalbond heeft beslist om alle wedstrijden voor het komende weekend op 16 en 17 januari af te gelasten voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal. De eerste ploegen spelen in principe wel.

Over een boekenrekje

Donderdag 14 januari 2016
De anonieme grommelaar
Iedereen kent IKEA en zijn meubelbouwpakketten "waarin altijd een schroefje ontbreekt". De anonieme heeft in zijn leven al menig IKEA-kastje gemonteerd: nog nooit een schroefje gemist. Zet dat indianenverhaal dus gerust bij al die andere op het 'urban legend'-schap.
Dat schap brengt me naadloos bij de voorloper van IKEA. Wie kent de boekenrekjes van Tomado nog? Een halve eeuw geleden, toen de psycholoog van het PMS de toen nog jonge anonieme een gewéldig studietraject voorspelde - (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Boonen overleden

Donderdag 14 januari 2016
Peer - Mia Boonen overledenIn Stal-Koersel is de uit Peer afkomstige Mia Boonen overleden,  de echtgenote van René Ooms. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Oostham.

Aangepaste ritschema's bij De Lijn

Woensdag 13 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Aangepaste ritschema's bij De LijnOp 8 februari wijzigt De Lijn haar dienstregeling in Limburg. Voor de Internetgazetgemeenten worden volgende wijzigingen doorgevoerd:
- Lijn 8 Genk - Overpelt: deze lijn zal vanaf 8 februari tussen Genk en Overpelt rijden en niet meer van Genk door naar Hasselt Station. Maar dat wordt opgevangen door de versterkte lijn 1. Verder vallen deeltrajecten weg tussen de haltes Genk Campus Bret en Gruitrode Neerhovenstraat en tussen de haltes Waterschei Stalenstraat en Waterschei Bascule. (…) Het hele nieuwsbericht

250 kilo oude gsm's

Woensdag 13 januari 2016
Vorig jaar slaagden 36 Limburgse KWB-afdelingen erin om op twee weken tijd 250 kilogram oude gsm's en gsm-laders op te halen. Dankzij die inzameling konden onder meer heel wat kostbare en zeldzame grondstoffen gerecupereerd worden. Op 18 januari start KWB met een tweede gsm-actie. Verspreid in de provincie staan veertig speciale inzamelboxen klaar om tot eind deze maand oude gsm's en oude gsm-laders te verzamelen. 'Geld verdienen wij niet aan deze actie. Het is onze bijdrage aan een duurzamere wereld', aldus KWB.

No-selfie-zones in Mumbai

Dinsdag 12 januari 2016
Vandaag gelezen
De politie in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay, heeft 16 'no-selfie-zones' ingesteld. Vorige week verdronk er een man die een meisje probeerde te redden nadat zij te water was geraakt tijdens het nemen van een selfie. Daarop besloot de politie 16 plekken te markeren waar het nemen van selfies verboden is. Volgens de politie nemen mensen steeds vaker onnodige risico's om spectaculaire selfies te maken. In 2015 kwamen er meer mensen om het leven door een ongeluk tijdens het maken van een selfie, dan door haaienbeten. (Bron: mashable.com)
Bijna de helft van  de Limburgse bedrijven is ervan overtuigd dat 2016 beter wordt. Eén op de drie bedrijven is in het komende jaar dan ook van plan personeel aan te werven. Tegelijkertijd is het duidelijk dat er nog veel andere en diepgaander maatregelen nodig zijn om onze concurrentiekracht écht terug op peil te brengen, stellen de bedrijven.
Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Het voorbije jaar heeft de federale regering met de tax shift en met de (…) Het hele nieuwsbericht

5.789 starters in 2015

Dinsdag 12 januari 2016
Vorig jaar startten 5.789 mensen in Limburg een eigen zaak. Dat is een lichte stijging van 0,5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Traditioneel worden die cijfers de komende maanden nog wat bijgesteld. Op basis van die ervaring wordt een effectieve stijging van 1 procent verwacht.
Dat het goed gaat met het aantal starters blijkt uit de vergelijkingen van de cijfers met enkele jaren geleden. “In vergelijking met 2013 spreken we over een stijging van 8,7 procent. 2015 is overigens het beste jaar sinds 2011 wat het aantal starters betreft”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.

Bevolkingsdichtheid...

Maandag 11 januari 2016
Vandaag gelezen
Peer - Bevolkingsdichtheid...ZoomDe bevolkingsdichtheid op de wereld is behoorlijk ongelijk gespreid. De helft van de wereldbevolking woont in de gele gebieden op de kaart hierboven, de andere helft in de zwarte gebieden. Met name in India, Bangladesh, Indonesië, Japan en China is er veel geel te zien. De wereld telt momenteel 29 megasteden, waarvan ruim de helft in Azië ligt. In 2030 woont 9 procent van de bevolking in 41 megasteden. (Bron: metrocosmblog.tumblr.com)

De cover en het origineel

Maandag 11 januari 2016


Op deze dag in 1924 werd Slim Harpo geboren. Een van zijn meest memorabele nummers is ‘I’m A King Bee’, ook bekend in de versie van The Rolling Stones uit 1964. Vergelijk de uitvoeringen op de Jukeboxkalender en lees er dat Mick Jagger zich zelf eens afvroeg: “Waarom zou je onze cover aanhoren als je naar het origineel kan luisteren?”

Deken uit de kerk gezet

Zondag 10 januari 2016
Vandaag gelezen
In de Sint-Jozefkerk van Veldhoven (bij Eindhoven) zijn de deken en het parochiebestuur zaterdag door gelovigen de kerk uit gezet. Dat gebeurde tijdens een viering van de plaatselijke geloofsgroep Oase die uit onvrede over de gang van zaken in de parochie eigen vieringen wil organiseren en terug wil naar samen geloven op een eigentijdse manier. De viering was door het parochiebestuur verboden omdat het een privé-initiatief zou zijn. Toen de deken de opening opeiste en de aanwezigen verzocht mee te (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (72)

Zaterdag 9 januari 2016
Peer - Smiley (72)ZoomDeze mixer was wel heel blij toen hij hoorde dat hij pannenkoekendeeg mocht maken, signaleert Neeltje Claassen...

Even uitproberen

Donderdag 7 januari 2016
Vandaag gelezen
In Israël heeft de producent van veiligheidsvesten een journalist in de rug gestoken toen hij de efficiëntie van het vest wilde demonstreren. Tijdens een interview stelde de producent voor om het vest, bedoeld om messteken tegen te houden, op de verslaggever uit te proberen. Het mesbestendig materiaal was echter niet goed bevestigd en het mes drong door in de rug van de journalist. Die werd daardoor licht gewond. (Bron: CNN.com)
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in Kaulille heeft de politie een massa spullen aangetroffen die gestolen waren in Nederlandse Kruidvatwinkels. De bewoners, een Roemeense man en vrouw van respectievelijk 27 en 24 jaar, werden gearresteerd toen ze in een Kruidvatwinkel in het Nederlandse Veghel een diefstal aan het plegen waren. In de auto van het tweetal die in de buurt geparkeerd stond, werden ook al gestolen spullen aangetroffen. De waarde van het gestolen goed in de woning in Kaulille wordt op 15.000 euro geraamd.
Vandaag gelezen
De Spaanse aartsbisschop Braulio Rodríguez wijt huiselijk geweld aan ongehoorzame vrouwen. Tijdens zijn preek zei Rodríguez, aartsbisschop van Toledo, dat een veel voorkomende oorzaak van huiselijk geweld is dat "de vrouw de eisen van de man verwerpt". Bovendien zouden veel gevallen van huiselijk geweld zijn terug te voeren op "een macho reactie" wanneer vrouwen om een echtscheiding vragen. Volgens Rodríguez is het grootste probleem dat veel huwelijken niet meer "echt" zijn en dat het veel te gemakkelijk is om te scheiden. De preek heeft in Spanje geleid tot veel ophef. (Bron: ii.nl)

Smiley (71)

Woensdag 6 januari 2016
Peer - Smiley (71)ZoomHeidi Dries fotografeerde deze smiley in Voeren.

Valse snelheidsboetes

Woensdag 6 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Peer - Valse snelheidsboetesDe federale politie en verschillende lokale politiekorpsen worden sinds vorig weekend overstelpt met klachten over een bepaalde mail. Die is zogezegd opgesteld door de federale politie, die bij de ontvanger een 'GAS-boete' van 103,50 euro (of ander bedrag) wil innen wegens een verkeersovertreding. De mail draagt het logo van de federale politie en ziet er erg overtuigend uit. Bovendien wordt er op een agressieve manier aangedrongen om binnen de drie dagen te betalen. "Anders zal het bedrag maal twee (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Pinxten overleden

Woensdag 6 januari 2016
Peer - Rosa Pinxten overledenGisteren is Rosa Pinxten overleden. Zij was 64 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats, net als de begraving op de begraafplaats van Grote Brogel.
Vlaanderen telde eind december 228.987 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 710 of 0,3 procent minder dan vorig jaar. De werkloosheid daalt in West- en Oost-Vlaanderen. Antwerpen; Vlaams-Brabant en Limburg noteren daarentegen licht hoger. Dat blijkt uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de VDAB.

Fairtrade Limburg Toffee 2016

Dinsdag 5 januari 2016
Peer - Fairtrade Limburg Toffee 2016ZoomDe provincie Limburg zoekt personen of organisaties voor de Fairtrade Toffee 2016. Een eerlijke prijs betalen voor een eerlijk product, vanzelfsprekend? Nochtans is het een belangrijke manier om mensen in het Zuiden structureel te ondersteunen. Met de zesde uitreiking van de Fairtrade Limburg Toffee wil de deputatie ook in 2016 Limburgers die een bijzondere bijdrage leveren aan de promotie en het "dagelijks" gebruik van fair trade in onze provincie, de erkenning geven die ze verdienen.
Nomineer een persoon (professional, vrijwilliger, medewerker, ...), een organisatie (buurtwerking, lokale werkgroep, wielerclub, ...) of een openbaar bestuur die dat echt verdient en anderen inspireert. Alle info via deze link.

Drie procent minder bevallingen

Maandag 4 januari 2016
In 2015 waren er in de Limburgse ziekenhuizen 7.658 bevallingen. Dat zijn er 3,1 procent minder dan in 2014. In alle Vlaamse ziekenhuizen samen bedroeg de  daling 2,7 procent, zo blijkt uit cijfers van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie.

Gratis openbaar vervoer

Zaterdag 2 januari 2016
Vandaag gelezen
Vandaag hebben duizenden Britten gratis met de bus, trein en metro gereden in Londen. Het netwerk van de Oyster Card, de Londense openbaarvervoerpas, lag enkele uren uit. Waarschijnlijk is 340.000 euro aan reizen niet geregistreerd. Het probleem is inmiddels opgelost. (Bron: theguardian.com)

Marcel Simons overleden

Zaterdag 2 januari 2016
Peer - Marcel Simons overledenWoensdag is de uit Grote Brogel afkomstige Wim Simons overleden. Hij was 65 jaar. De crematieplechtigheid en de verstrooiing van de as op de begraafplaats van Gerdingen vinden in intieme kring plaats.

Brand in recreatiedomein

Vrijdag 1 januari 2016
Peer - Brand in recreatiedomeinGisteravond is een caravan door brand vernield op recreatiedomein Goolderheide in Bocholt. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. Het is niet de eerste keer dat de jongste tijd brand uitbreekt in het recreatiedomein.

Gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 1 januari 2016
Peer - Gelukkig nieuwjaar!ZoomOnze allerbeste wensen voor een voorspoedig 2016 aan onze lezers, adverteerders, medewerkers, tipgevers... Maak er een mooi jaar van!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer