Het overige nieuws

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Ceyssens overleden

Woensdag 31 januari 2018
Peer - Alfons Ceyssens overledenGisteren is Alfons Ceyssens overleden, de echtgenoot van Josephine Bongaerts. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Racoon en BLØF naar De Posthoorn

Dinsdag 30 januari 2018
Peer - Racoon en BLØF naar De PosthoornZoomBLØF en Racoon zakken dit voorjaar af naar De Posthoorn. Racoon speelt op 23 maart en BLØF op 8 april.
Na hun succesvolle eerste doortocht wil Racoon zich graag opnieuw in De Posthoorn opwarmen voor hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gewapend met nieuw materiaal én hun grootste hits, trekken ze op 23 maart 2018 in rechte lijn naar hier voor een onvergetelijke show. Tickets: kassa: 19,00 € // vvk: 16,50 € // ABO: 14,00 €
En dan is er (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Bollen overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Peer - Thieu Bollen overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Thieu Bollen overleden, de echtgenoot van Anna Gielen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30, uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is eer daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

'From Roots to Boots II'

Dinsdag 30 januari 2018
Na een geslaagde eerste editie en een deugddoende eindejaarsbreak, laat het Peerse punk collectief "Retired Punx Fest Peer" weer van zich horen. Eerder deze maand kondigden ze reeds vier nieuwe shows aan voor 2018, vandaag kwam dan het bericht dat de line up voor de tweede editie van From Roots to Boots klaar is.
Het concept dat in leven geroepen werd om het vijfjarig bestaan van RPF te vieren verwelkomt dit jaar 13 bands uit 4 verschillenden landen. "In vergelijking met de eerste editie (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: RH Consulting

Dinsdag 30 januari 2018
Ronny Hendrikx uit Bilzen heeft de bvba RH Consulting opgericht met zetel aan de Tichelovenstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen van gebouwen, de bouw van start- en landingsbanen, de aanleg van speelterreinen en de drainage van land- en bosbouwgrond.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Peer - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Peer - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)

René Paesen overleden

Maandag 29 januari 2018
Peer - René Paesen overledenZaterdag is René Paesen overleden, de echtgenoot van Mia Jehoul. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Maria Daniels overleden

Zondag 28 januari 2018
Peer - Maria Daniels overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen is gisteren de uit Helchteren afkomstige Maria Daniels overleden, de weduwe van Herman Lijnen. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en het plaatsen van de urne in het columbarium op de begraafplaats in Helchteren vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).
Peer - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Peer SV

Zondag 28 januari 2018
Peer - Gelijkspel voor Peer SVHet werd dan wel een gelijkspel voor de toeschouwers die gingen kijken naar de match Lummen-Peer SV, maar ze zagen wel acht doelpunten: 4-4. In de stand staat Peer SV twaalfde met 19 punten uit 18 wedstrijden.Sporting Grote Brogel verloor: VK Gestel won daar met 1-2. Grote Brogel staat laatste in de stand. Het behaalde maar 10 punten in 18 wedstrijden.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Peer - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Wijchmaal klopt Breugel

Zaterdag 27 januari 2018
Peer - Wijchmaal klopt BreugelSporting Wijchmaal heeft vanavond de Peerse derby tegen Breugel gewonnen. Uitslag: 5-3. Wijchmaal staat na 18 wedstrijden negende in de stand met 23 punten.Racing Peer verloor met 4-1 van Zonhoven VV. In de stand staat Racing Peer voorlaatste met 14 punten uit 18 matchen.

Jos Evaert overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Peer - Jos Evaert overledenDonderdag is de uit Wijchmaal afkomstige Jos Evaert overleden, de echtgenoot van Antoinette Jannis. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Jacqueline Brebels overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Peer - Jacqueline Brebels overledenDinsdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jacqueline Brebels overleden, de weduwe van Leon Beckers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Waterschei.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Peer - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Peer - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Lodewijk Vandekerkhof overleden

Woensdag 24 januari 2018
Peer - Lodewijk Vandekerkhof overledenZondag is Lodewijk Vandekerkhof overleden, Hij was 78 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jef Scheelen overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Peer - Jef Scheelen overledenZondag is de uit Grote Brogel afkomstige Jef Scheelen overleden. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid en urnebijzetting op de begraafplaats van Reppel vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Peer - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Peer - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Bij voetbalclub SV Breugel zijn bestuur en trainersstaf tevreden over de samenwerking, vernemen we, dus vinden er voor volgend seizoen geen veranderingen plaats. Sandro Carrella (T1), Kris Cox (T2), Guy Claes (T3), Guy Cortens (trainer doelmannen) en Jelle Van Der Have (Kiné) blijven aan boord.
Het bestuur is met deze verlenging erg tevreden en wenst de trainers ook volgend seizoen veel succes toe. Ook de gesprekken met de spelerskern verlopen zeer positief. (Jochen Heyligen)

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Man (21) gewond bij botsing

Zondag 21 januari 2018
Deze namiddag botsten twee auto's op de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Daarbij is een twintiger uit Peer gewond geraakt.

Fonkelnieuwe auto uitgebrand

Zondag 21 januari 2018
Peer - Fonkelnieuwe auto uitgebrandAan eethuis Christoffel in Wijchmaal is gisterennamiddag een fonkelnieuwe auto uitgebrand. De bestuurder, een twintiger uit Bocholt, kon zijn voertuig nog tijdig aan de kant zetten. De man had zijn wagen nog maar enkele uren. Hij had er amper 30 km mee gereden. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Zwaar verlies voor Wijchmaal

Zondag 21 januari 2018
Peer - Zwaar verlies voor WijchmaalSporting Wijchmaal is vandaag met 6-1 gaan verliezen bij Exc. Hamont en staat elfde in de stand met 20 punten uit 17 matchen. Grote Brogel speelde 1-1 gelijk op het veld van Hechtel. Grote Brogel staat laatste in de stand. Het vergaarde slechts 10 punten in 17 wedstrijden. Peer SV verloor met 2-3 van Meldert. Het staat twaalfde met 18 punten uit 17 matchen.SV Breugel speelde thuis 2-2 gelijk tegen Kattenbos en staat veertiende met 11 punten uit 17 matchen. 

Racing Peer - Bregel 0-1

Zaterdag 20 januari 2018
Peer - Racing Peer - Bregel 0-1Eerste provincialer Racing Peer heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van Bregel. In de rangschikking staat Racing Peer veertiende met 14 punten uit 17 wedstrijden.

Daar is de speelgoedzak

Zaterdag 20 januari 2018
Peer - Daar is de speelgoedzakZoomOrganiseer je binnenkort een kinderfeestje bij je thuis? Dan is de speelgoedzak een leuk idee. Vzw de Biehal, het sociaal tewerkstellingscentrum in Lommel, heeft een unieke speelgoedzak ontwikkeld met steun van Impulssubsidies van de provincie Antwerpen. Trashdesign uit Geel, een afdeling van projectpartner de Kringwinkel Zuiderkempen, heeft van afgedankt bannermateriaal een speelgoedzak ontworpen. Die wordt nu door de Biehal verhuurd aan particulieren voor een verjaardags- of ander kinderfeestje. Je kan kiezen uit twee thema's. De speelgoedzak is te huur in de Kringwinkel in Lommel, Mol en Peer, je kan hem huren voor een periode van 3 dagen. Voor meer info & prijzen kan je aan de winkelbalie terecht of via mail: info[!]debiehalstc.be of tel. 011 79 03 90.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Emilienne Pinxten overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Peer - Emilienne Pinxten overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Emilienne Pinxten overleden, de echtgenote van Jan Schalley. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Peer - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom

Rachel Coninx overleden

Donderdag 18 januari 2018
Peer - Rachel Coninx overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Rachel Coninx overleden, de echtgenote van Fons Van Elven. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Peer - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Teutenbosloop uitgesteld

Donderdag 18 januari 2018
De storm van vandaag heeft in Lommel veel schade aangericht op het parcours van de bosomloop. Daardoor zou het onverantwoord en onveilig voor de lopers zijn om zondag de Teutenbosloop te laten doorgaan. De bosloop “ Lommel Soeverein” wordt daarom verschoven naar 11 maart 2018.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Eugeen Creemers overleden

Woensdag 17 januari 2018
Peer - Eugeen Creemers overledenGisteren is Eugeen Creemers overleden, de echtgenoot van Angele Niesen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Nieuwe bvba: Notaris Karen Sabbe

Woensdag 17 januari 2018
Karen Sabbe uit Peer heeft de bvba Notaris Karen Sabbe opgericht met zetel aan het Michielsplein in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het ambt van notaris, al dan niet in associatief verband.

Nieuwe bvba: Immoplanner

Woensdag 17 januari 2018
Irina Stoicea en Christian Stoicea, beiden uit Peer, en Elena Raduca uit Rosiori de Vede (Rioemenië) hebben de bvba Immoplanner opgericht met zetel aan de Beukenbosstraat in Peer. De bvba zal zich onder meer inlaten met het algemeen onderhoud van gebouwen, de installatie van verwarming en de levering van brieven en pakjes.

Jean-Pierre Neyens overleden

Woensdag 17 januari 2018
Peer - Jean-Pierre Neyens overledenMaandag is in Lommel de van Peer afkomstige Jean-Pierre Neyens overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: vrijdag tussen 19u en 19.45u in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat 3 in Overpelt.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Dief met buit onderschept

Dinsdag 16 januari 2018
In de Vrijheidslaan in Bree heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige bromfietser gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt.
De Breeënaar werd door een patrouille opgemerkt omdat zijn bromfiets geen nummerplaat had. Bovendien droeg de man grote spullen in zijn handen, wat het sturen bemoeilijkte. De politie merkte hem op toen hij de oprit van een woning in de Kerkstraat verliet. In de Vrijheidslaan werd hij aan de kant gehaald voor een controle.
De bromfietser had geen geldig rijbewijs (…) Het hele nieuwsbericht

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.
De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek beleefden gisteren een drukke ochtend. Er moest maar liefst vijf keer uitgerukt worden:vanuit Overpelt kwam er een oproep voor een aangereden ree. Verder werd onder meer een buizerd uit Peer naar het Natuurhulpcentrum overgebracht.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Erwin Grobben overleden

Maandag 15 januari 2018
Peer - Erwin Grobben overledenZaterdag is Erwin Grobben overleden, de echtgenoot van Hilde Eerdekens. Hij was 46 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen plaatsvinden in familiekring. Begroeting: woensdagavond van 19.30u tot 20u bij uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Peer SV wint van Linkhout

Zondag 14 januari 2018
Peer - Peer SV wint van LinkhoutPeer SV heeft vanmiddag Linkhout verslagen. Uitslag: 0-3.  Peer SVs staat twaalfde in de stand met 18 punten uit 16 wedstrijden.  Racing Peer verloor met 2-1 van Hoepertingen. In de stand staat Racing Peer veertiende met 14 punten uit 16 matchen. Breugel won met 0-3 in Grote Brogel.
De gewone commanditaire vennootschap Miri uit Peer, de bvba MVBB uit Opitter en de bvba PVBM uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Immo Van Baelen & Broekmans opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerende goederen, in de ruimste zin van het woord.

Wijchmaal verliest van Kattenbos

Zaterdag 13 januari 2018
Peer - Wijchmaal verliest van KattenbosSporting Wijchmaal heeft vanavond verloren van Kattenbos. Uitslag: 1-2. In de rangschikking staat Sporting Wijchmaal negende met 20 punten uit 16 wedstrijden.

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Peer - Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)

Jeanne Houben overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Peer - Jeanne Houben overledenDinsdag is de uit Wijchmaal afkomstige Jeanne Houben overleden, de weduwe van Henri Evens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.

André Vandereycken overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Peer - André Vandereycken overledenGisteren is André Vandereycken overleden, de echtgenoot van Maria Roemers. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Woensdag gemeenteraadszitting

Donderdag 11 januari 2018
Volgende woensdag komt de gemeenteraad bijeen, met 8 dossiers op de dagorde. Daaronder het masterplan voor Peer-centrum, een samenwerkingsovereenkomst met vzw Vlaanderen Bouwt voor een project in Linde, het project Dommelhuis, enz. U kunt de volledige dagorde hier bekijken.

Nieuwe bvba: AnMacc

Donderdag 11 januari 2018
Ronny Bormans en Anneleen Maesen, beiden uit Peer, hebben de bvba AnMacc opgericht met zetel aan de Tichelovenstraat. De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en belastingconsulent uit te oefenen.

Shop4ICT failliet

Donderdag 11 januari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Shop4ICT uit Peer. Schuldvorderingen moeten voor 11 februari ingediend worden.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Peer - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Mia Craenen overleden

Donderdag 11 januari 2018
Peer - Mia Craenen overledenGisteren is Mia Craenen overleden, de echtgenote van Kamiel Van Hooijdonk. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Henri Froeyen overleden

Woensdag 10 januari 2018
Peer - Henri Froeyen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Henri Froeyen overleden, de weduwnaar van Theresia Kuppens. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Peer - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Jet Schouteden overleden

Woensdag 10 januari 2018
Peer - Jet Schouteden overledenGisteren is Jet Schouteden overleden, de echtgenote van Theo Iven. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: vrijdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Oliespoor op Zuid-Willemsvaart

Dinsdag 9 januari 2018
Peer - Oliespoor op Zuid-WillemsvaartVandaag moest de brandweer uitrukken voor een oliespoor op de Zuid-Willemsvaart in Bree. Het spoor liep van het Tolhuisje aan de Kanaalkom tot aan de brug in Beek.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Wijchmaal krijgt nieuwe trainer

Zondag 7 januari 2018
Trainer Theo Van de Reyd verlaat op het einde van het seizoen voetbalclub Wijchmaal. De zoektocht naar een nieuwe trainer kan beginnen.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Peer - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Peer SV speelt gelijk

Zondag 7 januari 2018
Peer - Peer SV speelt gelijkPeer SV heeft vanmiddag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Exc. Hamont en staat dertiende in de stand met 15 punten uit 15 wedstrijden. Grote-Brogel verloor met 5-0 bij Kattenbos. I,n de stand staat Grote Brogel veertiende met 9 punten uit 15 matchen. Breugel verloor met 0-3 van KVV Heusden-Zolder en staatna 15 wedstrijden zestiende met 7 punten.

Racing Peer verliest van Herk FC

Zaterdag 6 januari 2018
Peer - Racing Peer verliest van Herk FCRacing Peer heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Herk FC. In de stand staat Racing Peer veertiende met 14 punten uit 15 wedstrijden. Sp. Wijchmaal verloor met 4-0 bij Ham United en staat zevende in de stand met 20 punten uit 15 wedstrijden.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag aannemer Glen Van Wijnsberge uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 4 februari ingediend worden.
Peer - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Fien Byloos overleden

Woensdag 3 januari 2018
Peer - Fien Byloos overledenIn Eksel is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Fien Byloos overleden, de weduwe van Albert Loos. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Mia Creemers overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Peer - Mia Creemers overledenOp nieuwjaarsdag is Mia Creemers overleden, de echtgenote van Piet Van Limpt. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Koperdiefstallen bij kerken

Maandag 1 januari 2018
In Bree zijn afgelopen weekend de koperen regenafvoerbuizen van twee kerken gestolen. Hetzelfde gebeurde bij de kerken van Bocholt, Kauillle, Lozen en Reppel. Vorige week kwamen kerken in Genk, Opglabbeek en Overpelt al aan de beurt.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Peer - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer